Uppvärmning

Hur man gör en pool hemma

Det är absolut nödvändigt att installera filtreringsutrustning som effektivt rengör vatten från skräp och olika mikroorganismer. Beroende på valet av rengöringsmetod kan det utföras efter en viss tid eller permanent.

Strukturen hos sådan utrustning innefattar en pump, flervägsventil och filterelement. Det genomsnittliga filterlivet är ca 2 år. Förutom filterenheten kan speciella kemikalier användas.

Om strukturen ligger inomhus är det möjligt att göra och installera en lufttorkare, värmeväxlare, genomströmningsvärmare i närheten av poolen. Elektrisk uppvärmning kan användas för små pooler, och stora är vanligtvis anslutna till centralvärmesystemet.

Nu vet du hur man bygger en pool med egna händer. Som du kan se är det här en enkel uppgift som kan göras av någon hantverkare, varefter din dacha kommer att förvandlas, och du kommer att kunna vila utanför staden ännu bekvämare.

Se också

 • Hur man gör en pool hemma

  07/14/2016 Material för vattentätning av poolen

 • Hur man gör en pool hemma

  06/27/2016 Hur man gör en polypropenpool med egna händer

 • Hur man gör en pool hemma

  06/29/2016 Moderna pooler – konstruktion och underhåll

Hem »Landskapsarkitektur» Hur man bygger en pool i landet med egna händer billigt

Hur man bygger en pool i landet med egna händer billigt

Hur man gör en pool hemma

Den självbyggda swimmingpoolen på dacha ger inte bara tillfredsställelse från en väl utförd komplex uppgift. Detta är en användbar konstruktion. Vila i en liten konstgjord behållare är speciellt trevlig under sommarvärmen. Det behövs en sådan struktur för älskare av att bada i en bastu. Alltid vid handen kommer att vara en källa till vatten som behövs för att bevattna sängar eller gräsmattor. Under förutsättning att vattnet inte behandlades med olika kemiska medel. Utomhuspoolen är också ett viktigt inslag i dacha landskapet, en av de viktigaste centra för visuell uppfattning av platsen.

Basin, i princip, kan inte vara billigt, det är ganska komplicerat och dyrt konstruktion. Men att ha arbetat med egna händer kan du spara betydligt på följande komponenter:

 • utförande av vissa typer av byggnadsarbeten;
 • skapande av projektet och ritningar;
 • design skapande;
 • inköp av material.

Funktioner av valet av en plats för konstruktion

Hur man gör en pool hemma

Att bygga en pool korrekt är det nödvändigt att ansvarsfullt överväga valet av webbplats för det. Det finns en viss uppsättning regler som bör följas så långt som möjligt:

 1. Företräde bör ges till platsen där lerajorden. Den har goda vattentäthetsegenskaper, vilket hjälper till att minska vattenläckage om det behövs.
 2. Vissa markförspänning kommer också att vara till hjälp. Med honom är det lättare att utrusta avloppssystemet, och arbetet med gropen blir mindre.
 3. Poolen, om den inte är täckt, bör hållas borta från höga träd. Deras rötter dra ofta på fukt, och detta är farligt för grunden för byggnaden.
 4. Låga träd måste också undvikas för att inte lägga till arbete för dig själv under skörden.
 5. Om det är möjligt att bestämma huvudvindriktningen ska poolen placeras längs den. Ett sådant arrangemang kommer att göra rengöringen lättare, och en plats att dränera kommer att indikera.
 6. Ju närmare vattenkällan, till exempel vattenförsörjning, desto lättare är det att fylla det med en poolskål.

Bestämning av geometriska parametrar

Innan du bygger en pool bör du bestämma sin form och storlek. Blanketten beror på inställningar. För älskare av simning mer lämplig långsträckt design. För älskare av simning i vattnet i familjesemedlems eller vänners sällskap är det bättre att stanna i en rund skål.

Om poolen endast är avsedd för vuxna, ska djupet vara minst en och en halv meter, förutsatt att inga hopp från tornet finns för det. Om det finns sådana hopp – måste du lägga till minst en meter.

För säkert bad bör barn vara begränsade till 50 centimeter. Det här är tillräckligt för spel på vattnet. En badanläggning för barn och vuxna på samma gång avbryter inte reglerna för att välja djupet. Du behöver bara skilja olika delar av partitionen för att säkerställa barns säkerhet. Skiljeväggen måste vara tillräckligt tillförlitlig för att motstå barnets vikt och ganska hög så att den inte kan övervinnas.

Vad du definitivt bör uppmärksamma är bottenens bottenhet. Det borde inte vara plötsliga djupdrömmar, det är ganska farligt för en simmare som kan panik, plötsligt förlorar stöd under hans fötter. Och i ett panik tillstånd inte för lång och kvävning.

Färdiga skålar

Hur man gör en pool hemma

Bygg en pool med egna händer och du kan använda inköpskålen. Denna enhet är inte brist på marknaden, den tillverkas av många tillverkare. Skålen kommer naturligtvis till viss del att öka byggkostnaden, men å andra sidan kommer att avlasta sommarhusets ägare från det svåraste steget i poolarbetet. Det största problemet som måste lösas är trots allt vattentätning. Det är ganska svårt, långt och dyrt. Dessutom har hemlagad betongversion endast en färg, och den inköpta skålen har ett val av färger.

De vanligaste skålarna för pooler av plast och komposit. Deras installation är helt identisk, men de skiljer sig avsevärt åt i vissa konsumentegenskaper.

Plastskålar till poolen tillverkas huvudsakligen av polypropen. De är inte rädda för någon expansion, om vattnet i poolen fryser, är polypropenskålen inte skadad. Väggens färg, även under det aktiva inflytandet av solljus, förblir stabil under lång tid. Ytan på en sådan skål är slät, naturligtvis behöver ingen ytterligare efterbehandling, och det är också lätt att rengöra. Men värmen gillar inte polypropen, på grund av för höga lufttemperaturer kan detta material expandera något.

Kompositmaterialet, vilket är ett material baserat på glasfiber- och polymerhartser, har praktiskt taget inga nackdelar. Förutom en sak – det är betydligt dyrare än plast.

Skål, skapad av sig själv

Pool med en skål, skapad med egna händer, förutom problem med vattentätning, har flera obestridliga fördelar. Ägaren av dacha är begränsad i valet av form av poolen bara tekniska möjligheter, i valet av storlek – endast storleken på platsen för konstruktion. Och den hemlagade skålen är mycket lättare att harmonisera med det omgivande rummet.

Skapa vanligen en betong eller tegelversion av poolen självständigt. Betong är ett universellt material, det är lätt att tillverka det på byggarbetsplatsen, uppför de nödvändiga komponenterna och betongblandaren. Det räcker att göra det nödvändiga formen och hälla betong där.

Att bygga en tegelsten från en tegel är inte så svår, men längre och dyrare. Ja, och det är svårt att skapa en utsmyckad konstruktion från sådant material, vilket möjliggör ramvarianten utan några problem.

Det finns också kombinerade alternativ för att skapa en poolskål. Till exempel kan botten göras konkret, och väggarna kan stängas antingen med polystyrenskum eller med metallplåtar. Men då finns det många frågor om hur man uppnår pålitlig vattentätning. Utvidgat polystyren, som du vet, är materialet inte särskilt starkt, även med en liten mekanisk effekt kan det få ett hål. Och stålplåt måste också svetsas så att det inte finns något hål kvar.

Byggnadsstadiet

Hur man gör en pool hemma

Oavsett vilken version av skålen som väljs, hemlagad eller köpt, är det nödvändigt att förbereda gropen. Man bör komma ihåg att gropen ska vara större än poolbassängen.

Om skålen köps är det nödvändigt att förbereda en bas för det i form av ett lager av grov sand, metallnät och betong hälld över den. Naturligtvis borde betongplattan vara torr. Efter att ha skapat en kudde bör du ta hand om isoleringen av polystyrenplåt och hållbar plastfilm.

Betong- eller tegelskålar i en hemlagad version är byggda i enlighet med projektet, vilket måste förberedas före byggandet.

Det är viktigt att inte glömma behovet av att ansluta kommunikationen, utan vilken poolen kommer att förbli en tom skål. Det är nödvändigt att ta med vatten och utrusta sitt avlopp.

Du bör också ta hand om skydd mot poolen. I den avancerade versionen kan du bygga ett glidande eller stationärt tak i ett mer blygsamt tält som täcker skålen om det behövs.

Poolområdet måste vara korrekt utformat. Traditionellt är det lagt ut flerfärgade keramiska plattor. Det kommer inte att finnas extra bänkar, bord och andra utemöbler som främjar korrekt vila vid vattnet.

Byggande av poolen i huset med egna händer

 • Vilken pool kan byggas i huset?
 • De huvudsakliga stadierna av konstruktionen av en konstgjord reservoar
 • Andra material för dammen i huset

Förbättring av inredningen i lokalerna är för många den mest intressanta delen för både bygg- och ytbehandlingar. Men tillsammans med det faktum att detta evenemang är det mesta som inte är lämpligt för kreativa naturer, måste vi fortfarande möta alla slags svårigheter. De handlar vanligtvis om de alternativ som kräver en mycket stor insats i genomförandeprocessen. Ett sådant projekt är en hempool. Visst, alla drömde om att ha en konstgjord reservoar i huset för att simma vid någon lämplig tidpunkt. Ja, och inredningen är perfekt.

Hur man gör en pool hemma

Polypropylenpoolen har god värmeisolering, är resistent mot slag och är lätt att underhålla.

Vilken pool kan byggas i huset?

Hur man gör en pool hemma

Ordningen för polypropenpumpen.

För att kunna bestämma vilken reservoar du behöver, borde du bekanta dig med alla möjliga alternativ. Så, alla uppdelade 3 typer av pooler som är lämpliga för internt arrangemang av rummet. Det mest tillförlitliga, varaktiga och därmed hållbara alternativet – det är stationära pooler. De är konstruerade av armerad betong, och en särskild grund är nödvändig för den. Samtidigt kan du välja var skålen kommer att ligga – underjordisk eller över den. Därför måste du gräva en gräv antingen djupt (både för grunden och för behållaren) eller för ett grundt djup (fundament).

Den andra versionen av poolen är en så kallad hopfällbar struktur. Dessa pooler är tillfälliga och lätt att transportera. Till exempel kan du när som helst överföra det hemifrån till trädgården. De senaste typ – hydromassage poolerna. De är utformade för avkopplande förfaranden och har en mindre storlek, så du kan inte simma i dem.

Tillbaka till innehållsförteckningen

De huvudsakliga stadierna av konstruktionen av en konstgjord reservoar

Hur man gör en pool hemma

Principen om installation av poolen.

Först måste du bestämma plats och typ av framtida behållare. När du har gått igenom det här steget kan du börja gräva en grop. I det färdiga huset är det bättre att göra en grundpool. För att göra detta måste du gräva en grop med ett djup av högst 60 cm, eftersom den här metoden gör att du kan undvika erosion av grunden av huset med grundvatten.

Att bestämma storleken på poolen är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att dess ”kust” inte borde komma i kontakt med väggarna i ditt hem.

Om poolen går djupt under marken måste du lägga till några cm till det här numret beroende på hur djupt du bygger poolen med egna händer.

Hur man gör en pool hemma

Systemet för filtrering och uppvärmning av vatten i poolen.

För att fylla grunden och poolen själv behöver du:

Eftersom förstärkningen vanligen används tjock metalltråd. Det drivs in i ett visst djup längs hela kanten av gropen och ett metallgaller läggs på botten. På bankerna på vissa ställen kan du knyta tjocka stavar med tunn tråd. Därefter måste du blanda betonglösningen. Du kan göra det manuellt. För att göra detta späds torrbetongblandningen med vatten. Alla proportioner visas vanligen på förpackningen. Men om din pool planeras vara stor nog, bör du söka hjälp från tekniker. För att göra detta, används ofta betongblandare eller elektrisk borrning med en munstycksblandare. För att skålen ska vara stark är det nödvändigt att fylla det på en gång. Försök därför beräkna din styrka. Först då kommer poolen att bli monolitisk.

Även innan betongen härdar, är det nödvändigt att bearbeta den med en speciell vibrerande hammare. Han ”utvisar” luften från betongmassan. Om rummet är varmt är det nödvändigt att hälla den översvämmade ytan med vatten från tid till annan. Detta kommer att undvika sprickbildning. Vanligtvis för att poolen ska torka helt, måste du vänta minst en månad.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Andra material för dammen i huset

Förutom betongskålen används andra material i husen. Detta kan vara metallplattor – caissons. De blir den så kallade dekorativa trimmen. De är installerade runt bassängens omkrets, och luckorna mellan marken och detta material hälls med betong. Sömmarna mellan caissons är svetsade. Denna metod är inte bara den snabbaste, utan också relativt billig.

Således för genomförandet av detta projekt är det möjligt att använda betong eller caissons.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *