Vilket

Hur man gör en träparti med en dörr

Ramen utförs med användning av en aluminiumprofil. Trästavar används mindre vanligt, även om konstruktionen är billigare och mer miljövänlig. Med den direkta installationen av gipsplattor är det nödvändigt att ta hänsyn till att konstruktionen kommer att röra sig något. Om arken är monterad tätt stum – de kommer att kollapsa. Små luckor bör lämnas för att kompensera för expansion på grund av temperatur och fuktighet. Som bas för installation kan användas:

 • träväggar,
 • trälattar
 • träbjälkar
 • kista av trä
 • ram gjord av trä
 • träväggen själv eller golvet.

Det finns flera metoder för fixering av gips på järnvägen själv. Detta kommer att kräva klämmor, skruvmejsel, skruvar, såg, elektrisk eller mekanisk borrning. Skenans roll kommer att gå i trädel på 50 × 100 mm eller 50 × 74 mm. Den optimala platsen för fastsättning – mitt på skenan eller baren. Det bästa mellanrummet mellan skruvarna är 15 cm. Fästet bör vara lite begravt i gips. Skarvarna är idealiskt nära med limförstärkningsfilm. Om dimensionerna av lederna visade sig vara mer än 3 mm, ska de fyllas och förseglas sedan med förstärkningsband.

Vid installation av väggskivor av glas och annat material används alla ovanstående principer. Och installationen av designpartitioner beror endast på själva konstruktionen och utvecklas direkt av designern eller arkitekten.

Hur man gör en träparti med en dörr

Hur man bygger ett hus billigt och snabbt läser här

Göra partitionerna i ett trähus med egna händer, du kan perfekt visa dina förmågor och bygga talanger. Dessa arbeten är lätta att utföra med mindre installationsförmåga. Huvuddelen är uppfinningsrikhet, logiskt tänkande, efterlevnad av de enklaste byggreglerna. Om du gör misstag blir det enkelt att göra om och korrigera dem. Men konsekvenserna, med undantag för avfall på det skadade materialet, borde inte vara.

Byggandet av skiljeväggar i ett trähus: videoinstruktion

Videon visar vilka nyanser man bör överväga när man bygger partitioner i ett trähus.

Vad är träpartitioner och hur man gör dem själv?

Hur man gör en träparti med en dörr

Träpartitioner kan installeras i vilket rum som helst, men oftast tillverkas de i bostadshus och kontor. Inte alltid i lägenhetsrummen är ordnade efter behov, och inredningsdetaljer i trä hjälper till att dela ut mellanslag i flera zoner. Produkterna måste uppfylla följande krav:

 1. Var stark och stark, skapa inte en fara för invånarna.
 2. Hållbar, i stort sett densamma som själva huset.
 3. Har inte sprickor på ytan och delar av korsningen med andra strukturer.
 4. Badrummen ska vara vattentäta.
 5. För den andra och efterföljande våningen bör installeras skiljeväggar med egna händer med låg vikt.
 6. För konstruktion av teknisk kommunikation lämplig stationär partition och tät.
 7. För att separera zoner med olika temperaturer görs det massivt och värmeisolerat.
 8. Skiljeväggen ska ge ljudisolering, för det värms upp och använder mer täta material.

Träpartitioner är inte resistenta mot fukt och lättantändliga. Men idag finns det antiseptika som kan förhindra det och skydda det mot yttre påverkan.

Typer av partitioner

Husen är gjorda av träväggar för att dela upp rummet i zoner. De kan vara av tre typer:

Strukturen är indelad i följande typer:

Hur man gör en träparti med en dörr

Skiljeväggar i ett trähus är väl lämpade för andra och efterföljande våningar på grund av att vissa arter inte har mycket vikt. Det är bättre att använda träskivor med egna händer eftersom de lätt kan demonteras och monteras på annat håll. Om du gör det en gång för alla är det bättre att använda slitstarka material, t.ex. tegelstenar.

Innan du gör partitioner i ett trähus, bestäm vad designen ska vara och vad du behöver det för. För en solid partition krävs en plank med stor tjocklek – inte mindre än 60 mm. Deras installation utförs vertikalt, de är fästade på de förinstallerade stängerna. Därefter ska de vara klädda med klädesplåt eller plåt gips. För ett mer ekonomiskt alternativ kan du skära plywood eller gips. Detta görs för att skapa styrka och bättre prestanda för ljudisoleringsfunktionen. Denna typ av partition kan inte demonteras och monteras.

Hur man gör en träparti med en dörr

För en ekonomisk konsumtion av material används ramavsnitt i träform. Ramverket kräver stavar som installeras vertikalt och horisontellt. Horisontellt är de installerade på de ställen där klädmaterialet ska fästas. Men denna design är inte så stark, det finns ingen ljudisolering. För att göra det mer hållbart och förbättra ljudisoleringen kan du använda värmare: mineralull, skum etc.

Skiljeväggar i huset kan vara med dörröppningar, döva, av olika former och design. Gör dem på förhand eller omedelbart under installationen av enskilda delar. Allt beror på typ och form.

DIY installation

Ramens inre partitioner i timmerhuset kan byggas av dig själv. Först måste du förbereda alla material, inklusive bandning av trävirke. Uppdelningen av ramtypen kan monteras inte bara i ett trähus, men också i en tegelsten, ett flaskblock, etc. Du väljer själv design och täckning. Med hjälp kan du dela upp rummet i zoner eller skapa en annan. För konstruktionen med hjälp av timmer med egna händer behöver sådana verktyg:

 • nivå, linjal;
 • penna eller penna;
 • borrmaskin, skruvmejsel;
 • skruvar, skruvar;
 • metall hörn;
 • antiseptikum;
 • isolering;
 • barer.

Hur man gör en träparti med en dörr

Partitionenhet

I början av arbetet måste du göra en ritning av den framtida konstruktionen – det kommer att underlätta ytterligare åtgärder. Det är lämpligt att ange alla exakta dimensioner på ritningen.

Det bästa alternativet att installera en träparti med egna händer – när den är monterad på en undergolv och inte på ytbeläggningen. Om möjligt måste du bli av med ytbeläggningen. I det här fallet är alla skikt synliga, vilka vid behov måste korrigeras för en mer solid konstruktion.

Om rummet har ett högt tak, kommer designen att vara tung. För att förbättra stabiliteten är det nödvändigt att stärka basen med en ytterligare stråle.

Lägg ut rummet. För att göra detta, sträcka sladden, vars längd kommer att vara fixerade guider. För mer bekväm placering av berget bör starta från taket, sedan på golvet och först då på väggarna, så designen blir starkare. Ramens ribbor måste installeras i samma storlek som klädplåtarna.

Hur man gör en träparti med en dörr

Träpallar partition

Efter montering av ramen ska allt material behandlas med antiseptisk impregnering för att skydda träet från uttorkning, snabb antändning och för att ge fuktmotstånd.

Utrymmet på den inre partitionen ska fyllas med isolering och först då börja sätta på sig, och det är bäst att använda gips. I slutet kan du måla och skapa din egen design.

Nu vet du hur man gör en partition i huset med egna händer. Det kan inte bara byggas efter vilja utan också inredas som du önskar. Med andra ord får du ett extra rum som behöver ordnas.

Fler artiklar om detta ämne:

 • Hur man gör en träparti med en dörr

Byggande av ett ramhus med egna händer: steg-för-steg-instruktioner och material

 • Hur man gör en träparti med en dörr

  Göra en trägunga för att ge dina egna händer

 • Hur man gör en träparti med en dörr

  Hur man gör dolda kablar i ett trähus

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *