Trägolv

Hur man gör en trappa av trä

När du mäter, överväga höjden på din framtida trappa i ett ramhus. vinkeln av dess lutning, antalet steg och deras bredd.

Hur man gör en trappa av trä

Sådana system är i regel i elektronisk form. Det finns speciella datorprogram och applikationer som låter dig skapa sådana modeller. Professionella program för byggorganisationer har en 3D-funktion. Även om det inte är nödvändigt för byggandet av mittflygningsstegen, är den vanliga planen på papper tillräcklig.

Standard interfloor trä trappor är installerade på kosourah eller på bowstrings. Skillnaden är så här: böjsträngar är placerade på sidan av stegen och spett är under stegen.

Trappan har vanligtvis två sidobågar. Stegen är monterad på båda sidor. Överväg installationen och installationen av trappan med denna teknik.

Installation av trappan

Ursprungligen utarbetar vi ett detaljerat schema för trappan och dess delar. Förskurna steg från brädor, gör 2 bågsträngar och specialstöd. Därefter är stegen anslutna till bågen. Under varje steg skapar vi en stödbar bar. Alla bowstrings monterade på golvet och till väggarna.

Hur man gör en trappa av trä

Kosuar och bowstrings

Spiral trägolv trappor

Hur man gör en trappa av trä

Ek spiral trappa

Om du inte kan bygga en trappa i ett trähus med egna händer, kan du välja en färdig spiral trästruktur. Fördelen med denna trappa är att det kommer att avsevärt spara utrymme i huset.

Det är viktigt att överväga att bygga en spiraltrappa sin lutningsvinkel. Om det är för coolt kan det vara hälsofarligt, särskilt om det finns barn och äldre i huset.

Ett enkelt sätt att installera och installera en spiraltrappa är att köpa en redan färdig, uppmätt struktur. Att spara vid installationen ger dig också stora fördelar.

En spiraltrappa består av tre huvuddelar: ett stativ, en räcke och steg. När du väljer ett träd för stegen, välj en ek. Han är inte bara ett av de mest hållbara materialen, men har också en vacker utsikt och utmärkt prestanda.

Innan du köper en spiraltrappa, mäta dimensionerna i detalj för att välja rätt design för ditt hem. Det finns ett annat alternativ – att anställa en specialist som ska göra alla mätningar själv, och därefter göra en order för trappan. Om du har färdigheter i konstruktion, kan du göra stegen själv, bara beställa rack och räcken. Vanligtvis ställer rack och räcken på beställning chiseled, även om det också är rektangulärt.

Enheten är en spiraltrappa

– På ena sidan är stegen fäst på stativet och å andra sidan har de hål för räcken.

– Rackar oftast metall. De har en fläns till vilken stegen är fäst.

– Den vanligaste konstruktionen av trappan – ”i anka steg.” Det förutsätter en speciell form av steg.

– Rack monterad mellan golv. Den är fastsatt på golvet med fästbultar.

Hur man gör en trappa av trä

– Efter installation av stället, installation av steg. Avståndet mellan stegen ska inte överstiga 20 cm. Detta är nödvändigt för din säkerhet. När du installerar och installerar steg räknar du så att trappans sista steg passar exakt till golvet på andra våningen.

I spiraltrappen, som i marschen många dekorativa element och detaljer. Och varje uppsättning har sina egna dekorationer och olika delar och fästelement. När du installerar och installerar en enkel mellanslagsstege, är beräkningen annorlunda, öppningen är rektangulär. Öppningen vid spiraltrappen är en cirkel.

Om du väljer att beställa en färdig trätrappa, kontakta då ett bevisat och pålitligt företag med bra recensioner. Köp en färdig trä stege eller gör det själv med egna händer är upp till dig.

Trappfärgning

Hur man gör en trappa av trä

Målning av trappan är indelad i tre huvuddelar:

– Förberedelse av alla delar av trappan

– måla trappan och dess delar

– målar trappan med en skyddande lackbeläggning

Innan du börjar arbeta måste du förbereda varje del av trappan för målning. Och det betyder: kitt och polering av trappan. Putty behöver producera speciella blandningar för trä. Användningen av föreningar som inte är lämpliga för trä är strängt förbjuden.

När det puttied lagret har torkat, fortsätt att slipa ytan. Slipning går i två steg. Det första steget är grovt, det kallas också ytligt. Efter det måste du vänta några dagar. Du kommer att märka att villi-formen på trädets yta. Blås med luft före den andra slipningen.

Efter avslutad slipning blir arbetsplattan helt jämn och smidig. Nu är du välkommen att börja applicera den första beläggningen.

Innan du börjar måla, applicera ett lager primer på trätrapporna. Och bättre att välja en primer i linje med färgen.

Vid val av färg stoppa din uppmärksamhet på alkyd- eller uretanbeläggningstyper. Dessa färger är idealiska för trappuppgången. Välj ljustoner från färgområdet.

Om så önskas, kan du istället för färg använda impregnering. eller använd en fläck eller lack. Fördelarna med fläcken är att den perfekt framhäver och belyser trädets unika mönster. Din trappa kommer att se perfekt ut. Välj en fläck med lack. Och spara inte med inköpet. Ju bättre färgkompositionen desto längre kommer stegen att vara. Stain är inte bara en dekorativ finish utan också skydd från olika faktorer.

Efter att färgen har torkat, applicera en topplack av lack. Välj matt eller halvmatt lack. Lackering utförs i tre steg. Och innan varje efterföljande applicering av det föregående lagret av lack bör torka. Om luftbubblor bildas på lacken, sanda dem i slutet av målningen.

Video om produktion av raka trappor

Spiraltrappa produktionsvideo

Gör trätrapp gör det själv: ritningar. Trätrappstillverkningsteknik

13 februari 2016

Moderna landsbygdshus är sällan enhistoria, mestadels har de två eller tre våningar, om byggnaden bara har ett våning, kompletteras den med en vind.

Behovet av att använda trappan

Hur man gör en trappa av trä

I dessa fall behövs en högkvalitativ rörelse mellan golv. Den mest framgångsrika lösningen kommer att vara tillverkning av en trätrappa, med hjälp av vilken det kommer att vara möjligt även att lyfta tunga möbler eller utrustning. Att genomföra sådant arbete kan inte kallas en enkel process, om det finns möjlighet att beställa ett projekt, så rekommenderar experter att göra just det. Men om du har snickeriarbeten och är helt självsäker i dina förmågor, kan du börja bygga strukturerna själv.

Komponenter av en trätrappa

Hur man gör en trappa av trä

För att förstå hur man gör trappan själv måste man först förstå produktens egenskaper och dess huvuddelar. Således är kosouren en bärarm, som är utformad för att stödja tillvägagångssättet och stegen nedanifrån. Detta element står för hela belastningen. Tillverkningen av spiraltrappa innefattar användningen av en bågstring, som är nödvändig för att utföra stödbärande funktionen. I detta element finns spår där stegen ska ledas av deras slutdel. En sträng är inte så föredragen som en strängare, av den anledningen att den inte kan genomgå tunga belastningar. Även om trappan ligger intill väggen försöker de fortfarande göra det på kosoura. Steg är träbjälkar, som består av slitbanor och stigare. Den första är anordnad horisontellt, medan den andra – vertikalt. En person kommer att gå på ytan av slitbanan. Medan stigaren är en vertikal stråle, ligger under steget. Det omsluter utrymmet och stöder konstruktionen. Oftast är trapporna gjorda utan användning av stigaren, i vilket fall utrymmet kommer att förbli ledigt, foten vilar inte, men designen i detta fall är inte så pålitlig och hållbar.

För referens

Hur man gör en trappa av trä

Om du kommer att tillverka trätrappa för huset, bör du ta hänsyn till det faktum att stegen kan vara radiella, rektangulära, vilket ser väldigt fint ut. Ibland vänder de sig i en viss vinkel för att ersätta separationsplattformen. Om du vill att din trappa ska se attraktiv ut, bör du välja en räcke som representeras av räcken och balustrar. Deras storlek och form kan vara helt annorlunda. Som regel görs dessa komponenter för beställning i den form som konsumenten önskar se.

Om trappdesignen innebär att det finns mer än en mars, används en stödpinne vid tillverkningen, som ibland ersätts av poler i de platser där trappan vänder.

Slitbanans bredd

Hur man gör en trappa av trä

Att göra trätrappor med egna händer, de ritningar som du kan förbereda dig själv eller överlåta saken till professionella, ger rätt bestämning av slitbanans bredd. Enligt reglerna bör den minsta slitbanans bredd vara 22 centimeter, med hänsyn till maxvärdet varierar det från 37 till 40 centimeter. Om denna siffra är mindre, blir det ganska problematiskt att stiga ned, om det är mer, kommer steget att gå vilse.

Valet av design

Hur man gör en trappa av trä

Tillverkningen av trätrappor måste börja med valet av designegenskaper hos produkten. Det är viktigt att överväga hur mycket ledigt utrymme du har. Estetiska överväganden bör beaktas. Om vi ​​pratar villkorligt kan alla stegar uppdelas i marsch och spiral, den senare typen används ganska sällan, främst i fall där fritt utrymme är extremt begränsat i rummet. Bland annat är spiraltrappor lågfunktionella. Om det behövs tunga möbler, blir det extremt svårt. Den kan endast användas för att lyfta eller sänka en person.

Vad befälhavaren behöver veta

Hur man gör en trappa av trä

För att utföra tillverkningsmanipulationer är det nödvändigt att utföra ganska komplexa beräkningar, eftersom lagret kommer att ske på en pelare, eller snarare ett stöd. Tillverkningen av trätrappor kan utföras på grundval av marschstrukturen, vilket är den vanligaste. Strukturen omfattar trappor, steg och plattformar, som skiljs åt av marsch.

Materialberedning

Hur man gör en trappa av trä

Tillverkningen av trätrappor måste börja med inköp av timmer. För tillverkning av kosour eller bowstring behöver du en stapel, vars tvärsnitt är 50 x 250 mm. Minimal bredd är 150 millimeter, vilket är sant för fallet när konstruktionen tillåter.

För tillverkning av ingången bör köpas bjälkar, vars minsta tjocklek ska vara 25 millimeter, kan du använda mer massivt material. För slitbanor passar strålar från 30 till 40 millimeter bäst. Tillverkningsteknik av trätrappor ger efterlevnad av vissa regler. Således kan du beställa balustrar och räcken från tillverkaren eller köpa den som färdig produkt. Vissa experter gör dem på egen hand, men det är ganska svårt, för det här behöver du ha viss utrustning och erfarenhet.

Installation av kosour och bowstrings

Om du ska göra en trätrappa, måste strålen som köps för kosur klippas från botten och toppen så att den önskade längden på trappan erhålls. Efter det ska botten skäras av en slitbanans tjocklek, vilket kommer att vara 5 centimeter. Genom att beräkna antalet slitsar kan du ignorera stegen på tjockleken. Det är inte så viktigt för konstruktionen, med undantag för det första steget, måste höjden ökas genom slitbanans tjocklek. Trätrappor, tillverkningen som du kan göra dig själv, gör det möjligt att skära ut öppningen i kosuren för stegen. På byggnadstorget måste du notera höjden av tillvägagångssättet, och därefter – bredden på slitbanan bör 4 centimeter subtraheras från detta värde. Nu ska penna överföra markeringen till den inre basen av strålen. Befälhavaren ska skära av det överskott som det är bäst att använda en såg eller elektrisk pussel. Om sådana verktyg inte är tillgängliga kan du använda en såg. Om du bestämmer dig för att tillverka trätrapp med egna händer, måste du fästa kosuren till den plats där trappan kommer att ligga. Övre kanten bör ligga på överlappningen och underkanten – på golvet på första våningen. Därefter ska du analysera hur horisontellt gash för stegen.

Nuans av arbete

Kosourov kommer att behöva två, men beroende på de belastningar som stegen kommer att behöva genomgå, kan det finnas mer. I det här fallet måste du förbereda resten med den första som en mall. Hela ytan måste behandlas med sandpapper. Om det behövs måste ytterkanterna bearbetas med en router, vilket gör dem avrundade, så designen blir mer estetiskt tilltalande.

Över och under borde broarna vara anslutna till en stråle mellan varandra. För vad det är nödvändigt att skära dem upp till ett kvartal över och under. För en tjock stråle bör fästdon göras med hjälp av fästbultar. Om möjligt fixar broarna på väggarna, och ankrar måste också appliceras. Vid användning av en bågstring ska den klippas så att den har önskad längd. Efter insidan måste du göra berusad med en skärare, vilket gör hål som kommer att vara urtag för installation av steg. Strängen är fäst vid väggytan med ankare. Befälhavaren måste analysera hur rätt kosouren och strängen är å andra sidan, de måste vara på samma nivå, bara på det här sättet kommer det att vara möjligt att eliminera stegets lutning.

Installation av stiger och steg

Trätrappor, tillverkningen av vilken du kan installera dig själv, förutsätter en stram fixering av kosuren, så fort dessa manipuleringar har utförts, kan du fortsätta till installationen av stigaren. För detta måste strålen skäras i det önskade antalet stigar med önskad längd. Dessa element bör trimmas i förhållande till varandra, och sedan slipas. Fästning bör utföras till kosouren med självuttagande skruvar och installera dem från framsidan. Hål efter detta kan vara kitt eller gömma med dekorativa element. Vissa experter använder ett speciellt lim för detta. När stigarna är installerade kan du gå vidare till stegen. För att göra detta måste du klippa strålen till antalet steg som behövs. Därefter fräsas ämnena. Därefter installeras dessa element ovanpå stigarna och fixeras med skruvar, som ibland byts ut med skruvar. Om du använder strängen på ena sidan, måste slitbanan sättas in i spåret som skärs i strängen. Kanten på steget måste smörjas, liksom hålen i strängen.

Rekommendationer från specialister

Tillverkning och installation av trätrappor kan göras av någon hantverkare, men den bör styras av teknik. Balustrar ska installeras på stegen och efter fixering med en stift av 100 mm längd, ska fästets tjocklek vara 8 mm. Toppmonterad och fixerad med skruvar skruvar räcke. På detta kan vi anta att arbetet är klart, det är bara att måla trappan. Detta kommer att bevara veden, vilket framhäver sin naturliga skönhet. Sällan använder experter klara lackbeläggningar. Så ser produkten ut mer naturligt. Om interiören förutsätter närvaron av relevanta föremål, passar trapporna harmoniskt i utrymmet.

Hur man gör en trappa av trä

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Hur man gör en trappa av trä

20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och alla vet om detta. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara vid rätt tidpunkt i reglerna.

Hur man gör en trappa av trä

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Hur man gör en trappa av trä

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

Hur man gör en trappa av trä

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Hur man gör en trappa av trä

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *