Hur man bygger

Hur man gör en trätrappa

Hur man gör en trätrappa

Bowstrings är fastsatta på golvet med skruvar med en skruvmejsel och galvaniserade metall hörn.

Hur man gör en trätrappa

Hur man gör en trätrappa

6. Skär ett steg med en cirkelsåg från ett bräda med en minsta bredd på 250 mm. Stegets tjocklek beror på spännens bredd, men inte mindre än 25 mm.

Hur man gör en trätrappa

Ändarna av stegen för bättre förbindelse med strängen bearbetas med en kvarn.

Hur man gör en trätrappa

Anslut stegen och strängen med trälim, sprida ändarna av stegen och spåren i strängen.

Hur man gör en trätrappa

Hur man gör en trätrappa

Hur man gör en trätrappa

7. Montering av en trästege i vårt fall kräver att den stramas med galvaniserade stavar med gängade anslutningar i ändarna, där muttrar är skruvade med stora packningar.

Hur man gör en trätrappa

Hur man gör en trätrappa

8. I det ovanstående exemplet visar monteringen av en trätrappa med avståndet till väggen att du kan ordna utmärkta trälådor för saker och böcker som är lämpliga för designen.

Hur man gör en trätrappa

Hur man gör en trätrappa

Hur man gör en trätrappa

Hur man gör en trätrappa

Hur man gör en trätrappa

Hur man gör en trätrappa

Sedan är de installerade hyllorna markerade.

Hur man gör en trätrappa

Dessutom måste du installera en ledstång för säkerheten. Efter att ha etablerat ett stativ är två brädor med en höjd av minst 90 cm relativt stegen fasta.

Hur man gör en trätrappa

9. Materialet i räcken och själva stegen behandlas med sandpapper för att utesluta flis, krokar och splinter.

Hur man gör en trätrappa

Stegen ska behandlas med speciella primers från ruttning och mot eld, sedan täckt med en klar lack för parketten.

Hur man gör en trätrappa

Hur man gör en trätrappa

Material och verktyg

Så att trätrappan, som på bilden, framgångsrikt gjordes av dig själv, behöver du följande material: tallskivor 400 och 250 mm breda, 40 till 25 mm tjocka, 50×50 barer, snickare lim, lack och primer på trä, galvaniserade slipsstänger och självuttagande skruvar metall hörn. Av de verktyg du behöver: cirkulär handsåg, skruvmejsel, penslar, sandpapper, klämmor, mejslar, polermedel.

Video gör trätrapp gör det själv

Andrei Parkhomenko, det är ingen sak att jämföra en gipsmur med gips, alls, förutom att du kan. En helt annan klass av material och tillämpningsområde är annorlunda. Från gips.

Hur man gör en trätrappa

Jag gjorde det här. bara istället för kakel lim. rådde ”Belaton”
Blandad gips och kitt 50 till 50 och pva-m professionell
Det visade sig.

Hur man gör en trätrappa

Bra ämne termopaneler! Snabbt varmt och pålitligt! Det finns också keramiska termoelementer som gjorde kontoret bara coolt.

Hur man gör en trätrappa

Jag byggde ett hus av luftbetong och jag ska sheatha den utifrån med termopaneler. Vem har redan monterat dem? Hur är resultaten? Eller det kan vara enklare och billigare att göra en våt fasad, även om det inte är.

Hur man gör en trätrappa

Tack för de detaljerade instruktionerna! På min dacha ligger bara en gammal tvättmaskin. Det kommer att bli nödvändigt att använda en motor från den för att skapa en emery-maskin. Unika.

Hur man bygger en trätrappa med egna händer i huset

Hur man gör en trätrappa

Vid uppbyggnad av ett ramhus uppstår frågan ibland hur man bygger en trätrappa? De flesta av projekten innebär närvaro av en andra eller vinden våning. Stegar finns i en mängd olika material. Men trädet är det mest populära och enkla materialet, såväl som miljövänligt och bekvämt. Alla kan hantera detta material. Konstruktionen och installationen av trappan med egna händer – det här är en konkret besparing.

Typer av trappor

Det finns två huvudtyper av trätrappor – spiral och marschering.

Marching trappor – den vanligaste och enkla, och om du är ny på byggandet, välj exakt denna alternativ trappor.

Spiraltrappor är i sin tur ganska komplexa och kräver detaljerade och noggranna beräkningar och mätningar. Ett mindre misstag – och designen kan misslyckas.

Marching stegar kan delas in i två typer: singel marscher och dubbla marscher. Båda typerna är ganska enkla för självkonstruktion.

Rak trappa

Hur man gör en trätrappa

För att bygga en trätrappa med egna händer behöver du följande material:

– För steg tjocka brädor;

– barer med ett stort tvärsnitt upp till 40 mm

Vi uppmärksammar det faktum att innan du bygger en stege, planera noggrant sin konstruktion på papper.

Att bygga utan att dra är ganska orimligt, så gör alla mätningar och gör en grov plan innan du bygger trappan.

När du mäter, överväga höjden på din framtida trappa i ett ramhus. vinkeln av dess lutning, antalet steg och deras bredd.

Hur man gör en trätrappa

Sådana system är i regel i elektronisk form. Det finns speciella datorprogram och applikationer som låter dig skapa sådana modeller. Professionella program för byggorganisationer har en 3D-funktion. Även om det inte är nödvändigt för byggandet av mittflygningsstegen, är den vanliga planen på papper tillräcklig.

Standard interfloor trä trappor är installerade på kosourah eller på bowstrings. Skillnaden är så här: böjsträngar är placerade på sidan av stegen och spett är under stegen.

Trappan har vanligtvis två sidobågar. Stegen är monterad på båda sidor. Överväg installationen och installationen av trappan med denna teknik.

Installation av trappan

Ursprungligen utarbetar vi ett detaljerat schema för trappan och dess delar. Förskurna steg från brädor, gör 2 bågsträngar och specialstöd. Därefter är stegen anslutna till bågen. Under varje steg skapar vi en stödbar bar. Alla bowstrings monterade på golvet och till väggarna.

Hur man gör en trätrappa

Kosuar och bowstrings

Spiral trägolv trappor

Hur man gör en trätrappa

Ek spiral trappa

Om du inte kan bygga en trappa i ett trähus med egna händer, kan du välja en färdig spiral trästruktur. Fördelen med denna trappa är att det kommer att avsevärt spara utrymme i huset.

Det är viktigt att överväga att bygga en spiraltrappa sin lutningsvinkel. Om det är för coolt kan det vara hälsofarligt, särskilt om det finns barn och äldre i huset.

Ett enkelt sätt att installera och installera en spiraltrappa är att köpa en redan färdig, uppmätt struktur. Att spara vid installationen ger dig också stora fördelar.

En spiraltrappa består av tre huvuddelar: ett stativ, en räcke och steg. När du väljer ett träd för stegen, välj en ek. Han är inte bara ett av de mest hållbara materialen, men har också en vacker utsikt och utmärkt prestanda.

Innan du köper en spiraltrappa, mäta dimensionerna i detalj för att välja rätt design för ditt hem. Det finns ett annat alternativ – att anställa en specialist som ska göra alla mätningar själv, och därefter göra en order för trappan. Om du har färdigheter i konstruktion, kan du göra stegen själv, bara beställa rack och räcken. Vanligtvis ställer rack och räcken på beställning chiseled, även om det också är rektangulärt.

Enheten är en spiraltrappa

– På ena sidan är stegen fäst på stativet och å andra sidan har de hål för räcken.

– Rackar oftast metall. De har en fläns till vilken stegen är fäst.

– Den vanligaste konstruktionen av trappan – ”i anka steg.” Det förutsätter en speciell form av steg.

– Rack monterad mellan golv. Den är fastsatt på golvet med fästbultar.

Hur man gör en trätrappa

– Efter installation av stället, installation av steg. Avståndet mellan stegen ska inte överstiga 20 cm. Detta är nödvändigt för din säkerhet. När du installerar och installerar steg räknar du så att trappans sista steg passar exakt till golvet på andra våningen.

I spiraltrappen, som i marschen många dekorativa element och detaljer. Och varje uppsättning har sina egna dekorationer och olika delar och fästelement. När du installerar och installerar en enkel mellanslagsstege, är beräkningen annorlunda, öppningen är rektangulär. Öppningen vid spiraltrappen är en cirkel.

Om du väljer att beställa en färdig trätrappa, kontakta då ett bevisat och pålitligt företag med bra recensioner. Köp en färdig trä stege eller gör det själv med egna händer är upp till dig.

Trappfärgning

Hur man gör en trätrappa

Målning av trappan är indelad i tre huvuddelar:

– Förberedelse av alla delar av trappan

– måla trappan och dess delar

– målar trappan med en skyddande lackbeläggning

Innan du börjar arbeta måste du förbereda varje del av trappan för målning. Och det betyder: kitt och polering av trappan. Putty behöver producera speciella blandningar för trä. Användningen av föreningar som inte är lämpliga för trä är strängt förbjuden.

När det puttied lagret har torkat, fortsätt att slipa ytan. Slipning går i två steg. Det första steget är grovt, det kallas också ytligt. Efter det måste du vänta några dagar. Du kommer att märka att villi-formen på trädets yta. Blås med luft före den andra slipningen.

Efter avslutad slipning blir arbetsplattan helt jämn och smidig. Nu är du välkommen att börja applicera den första beläggningen.

Innan du börjar måla, applicera ett lager primer på trätrapporna. Och bättre att välja en primer i linje med färgen.

Vid val av färg stoppa din uppmärksamhet på alkyd- eller uretanbeläggningstyper. Dessa färger är idealiska för trappuppgången. Välj ljustoner från färgområdet.

Om så önskas, kan du istället för färg använda impregnering. eller använd en fläck eller lack. Fördelarna med fläcken är att den perfekt framhäver och belyser trädets unika mönster. Din trappa kommer att se perfekt ut. Välj en fläck med lack. Och spara inte med inköpet. Ju bättre färgkompositionen desto längre kommer stegen att vara. Stain är inte bara en dekorativ finish utan också skydd från olika faktorer.

Efter att färgen har torkat, applicera en topplack av lack. Välj matt eller halvmatt lack. Lackering utförs i tre steg. Och innan varje efterföljande applicering av det föregående lagret av lack bör torka. Om luftbubblor bildas på lacken, sanda dem i slutet av målningen.

Video om produktion av raka trappor

Spiraltrappa produktionsvideo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *