Trägolv

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Om du bygger en veranda som går från tegel, murbruk eller annat liknande tungt material, och med tung faner, behöver du en solid grund. Du måste antingen hälla bandet eller göra en tallrik. De är gjorda enligt alla regler utan några undantag: med formning, förstärkning, vibration etc. Helt tekniskt.

Vid byggandet av en sådan grund kan den redan vara förknippad med den främsta: du måste göra det på samma djup och sannolikt kommer det att uppträda stadigt.

Fördelar: hög tillförlitlighet och stabilitet. Nackdelar: betydande kostnad och varaktighet av byggprocessen.

Om huset ligger på torra markar eller i en region där frosthuggning är bara en hemsk historia, om den inte har en slinga, kan verandaen som bifogas huset göra utan grund. I det här fallet avlägsnas det friska lagret tillsammans med vegetationen, botten av gropen är ramad, sedan fylls ihop, rammade, och sedan sanden, som också komprimeras. På grundval av detta är det redan möjligt att lägga golvet: trä, från beläggningsplattor eller från plattor.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Veranda ansluten till huset kan vara utan grund

En ”men” rack, som kommer att förlita sig på taket, behöver du på något sätt stärka. För dem är små staplar gjorda eller kolumner staplas upp (från ungefär samma djup där de började lägga stenar under golvet).

Vad är tjockleken för att fylla på? Det beror för det första på tjockleken på det fertila lagret, och för det andra på valet av golv. Om dessa är träbrädor (som i bilden) måste du välja lager så att de ligger i jämnhet med marken. Om du planerar att lägga beläggningsplattor måste du tänka på dess tjocklek. Även om det kan vara något höjt över marknivå för att skilja det från gården. Men sedan sätter de en kant på kanten.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

I det här fotot är en öppen veranda till huset monterad utan grund – det här är snarare en sommarstuga med ett polykarbonattak och ett öppet trästaket.

Så här fixar du racket och bottenplattan

Arbetet med att bygga ramen på verandan börjar efter att betongfundamentet (om det används) har fått viss styrka. Tillräckligt 50% av den beräknade, och detta vid en temperatur av + 20 ° C, kommer att inträffa om 4-5 dagar. Sedan på toppen av betongen, i de ställen där reoler eller bandning kommer att fästas, läggs vattentätning i två lager. Detta kan vara en ruberoid, takfilt, vikad i hälften. Du kan sakna bitumenmastiken två gånger eller använda andra moderna material.

Då finns det två sätt:

 • fäst stativet och dra sedan fast
 • första strapping, stå mot dem.

Om det första alternativet väljs, läggs för hållare, specialhållare i fundamentet under gjutning. Det kan vara olika enheter (se bild), men den mest lämpliga är en metallplåt i form av ett inverterat ”P” brev, i botten som en stift svetsas, som är inristat i fundamentet. Racket sätts in i den här plattan (änden måste behandlas med en antiseptisk), dess nivå justeras, fast med bultar eller naglar.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Så här fixar du stället till fundamentet

När alla ställen är uppställda och säkrade, trimmerna spikas mellan dem.

I den andra versionen är situationen annorlunda: stativet måste sättas fast i selen. Den första är fäst timmer trim. Det är mer praktiskt att göra om tapparna är inbäddade i betong med något steg. Sedan görs hål i baren på rätt ställen, de sätts på pinnar och fixeras med bultar. Sedan ställde en av de metoder som föreslogs i bilden stället på racket.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Varianter av fästelement till selen

Någon av dessa metoder utesluter inte användningen av metall hörn. De gör monteringen mer tillförlitlig, vilket i detta fall är mycket viktigt. När allt kommer omkring håller vi på taket, och väggarna eller stängseln.

Fastspänningsfördröjning till bandning

Du kan montera dem ovanpå ombandet eller på samma nivå med dess övre kant. Hur exakt du ska göra är det nödvändigt att bestämma i början av jobbet: det kommer att bero på vilken nivå stödbursan kommer att sättas fast i husets vägg (lagets höjd beaktas eller ej). Sätt att fixa logggolvet visas på bilden nedan.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Så här fixar du golvlistor på band

Angränsande till verandaens tak

Verandaen som bifogas huset är vanligen täckt med samma typ av tak som skrotet. Det kan finnas flera alternativ och organisationen av takets korsning beror på hur och till vilken vägg du bifogar den. Om taket är en fortsättning på höjden av taket på huset, måste du splica två trussystem. I det här fallet sägs att verandaens tak ligger vid taket på huset.

Då är proceduren följande:

 • Övre remmar är fastsatta på verandaens stativ.
 • Cross trim balkar är spikade på trimmen. Taket är sedan hemmed till dem.
 • Långa trussben hemma förkortas. De ska inte skjuta ut ur väggen.
 • Planerade spjäll är gjorda av hyvlade brädor, som skärs från taket i en vinkel så att de angränsar de befintliga (se bilden nedan). För att underlätta arbetet kan du skapa en mall, som sedan förbereder spärrar på marken. Rafterbenen är fastsatta i huset genom naglar, du kan lägga metallförstärkningsplåtar på sidan.
 • För att öka strukturen av styvheten mellan husets spärrar och bilagorna, är distanselement installerade (snöstöden). De visas på bilden som förklarar konstruktionen.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Anslutning av taket på taket till taket på huset

Om verandaens bredd är mer än 2 meter eller tungt takmaterial kommer att användas, för att stödstrålen inte ska sakta, installera stagor. Det är bättre att inte spika dem på sidan, men att sätta in dem mellan takstrålen och takfoten.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

För att eliminera takets tak, montera stöttor mellan takbalkarna och takbjälkarna

Ofta visar sig att taket på verandaen som är fäst vid huset gränsar till väggen. I det här fallet görs en strob i väggen, en speciell väggprofil läggs i den, vilken placeras på takytan med en andra sida. Platsen för dess korsning mot väggen är förseglad med tätningsmedel.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Hur man monterar verandaens tak mot husets vägg

Det andra alternativet skiljer sig endast från väggprofilens form: det kan tillverkas oberoende av takplåt. Denna design kännetecknas av närvaron av en stråle som gör att du kan flytta böjningen bort från husets vägg och täcka eventuella fel när du lägger takmaterialet vid korsningen. Även i denna utföringsform är förklädet inte fastsatt direkt mot väggmaterialet, utan till en stång med en avfasad kant inbäddad i grinden.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Det andra alternativet intill taket på förlängningen till husets vägg

Vissa frågor kan uppstå om hur man fixar spärren till ytterplattan, eftersom dess dimensioner inte tillåter att skära, som på mauerlate. Lösningen är vanlig: med hjälp av hörn (se bild). I stället för hörn kan du använda stavar i en liten sektion.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Metoden för fastsättning av verandaens spärrar till överdelen

Kanske inte den mest eleganta lösningen, men pålitlig. När toppen är täckt med takbeklädnad, är foderet upptaget underifrån, de kommer inte att synas.

Hur man sätter fast en veranda i huset

Den rymliga och mysiga verandaen eller, som det är modernt att säga idag, är terrassen en utmärkt plats för både avskild avkoppling och för att ha roliga, vilda fester med vänner under den varma årstiden. En kompetent designad veranda med en original design kan omedelbart bli en riktig dekoration av fasaden av alla privata hus. Naturligtvis är den bästa konstruktionen av en veranda att ligga i huvudprojektet av byggandet av huset. Men var inte upprörd om du inte har gjort detta försiktigt, eftersom den här typen av rum kan anslutas när som helst.

I denna artikel kommer vi att berätta hur man fäster en veranda till huset med egna händer, vi kommer att överväga alternativ för en polykarbonat veranda. samt en öppen veranda, ge bilder och videoinstruktioner.

Plats

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Country house veranda

Som regel har en veranda framför huvudfasaden, men det är inte förbjudet att placera det framför sidofacaden, om det finns behov. Det är viktigt att verandaen är tydlig synlig från porten (huvudentrén till gården) och har tillgång till rummen i huset.

Den avgörande rollen i beräkningen av längden på verandan spelas av längden på fasaden av huset, längs med vilken den kommer att slutföras. Med bredden är allt mycket enklare, vanligtvis är det ungefär två och en halv meter.

Innan du börjar bygga, glöm inte att förbereda arbetsplatsen, dvs. rengör området, demontera veranda och visir ovanför ingången.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Kolonngrund för verandaen

För ram eller trä veranda är väl lämpad kolonngrund. dvs. grunden med montering av tegelstenar under hörnstolparna.

Det rekommenderas att gräva gropar under inlägg till ett djup av mer än en meter – det blir mer tillförlitligt.

För en lätt veranda av liten storlek, räcker det att placera kolumner i hörnen och för en mer övergripande förlängning bör du installera mellanhyllor med ytterligare kolumner (50 cm steg).

Sekvensen av arbeten på byggandet av stiftelsen:

 1. Först grävs hål minst en meter djupt.
 2. Botten av varje grop är fylld med lager: först och främst hälls 20 cm sand och därefter 10 cm grus.
 3. En betongbas hälls i (ca 15 cm) och det är en viss tid för betongen att ställa in.
 4. Latt ut pelare av tegelstenar. Deras upphöjda del bringas till huvudstiftets höjd eller något lägre. Höjden av grundstenarna i stiftelsen är som regel 30 cm under golvnivån.
 5. Varje färdig pelare bör saknas med varm bitumen.
 6. Hålen i pelarna är täckta med tegelfragment eller små grus.
 7. Mellanrummen mellan pelarna och marken är täckta med sand.

Verandaens ram är som regel gjord av trästänger, vars storlek är 120×80 eller 100×200. För samma ändamål används loggar ibland (med en diameter på ≤ 12 cm).

Börja bygga en träram, vanligtvis med en botten trim (helst dubbel). Anslutningsstänger ska göras direktlås. På nivån av den andra loggen skärs stockar och vertikala stativ med spikar (50×50) i sele. Fäst hela strukturen med naglar, och för större tillförlitlighet med parentes.

Det mest korrekta avståndet mellan bärhållarna är 50 cm, men som praktiken visar är detta värde större.

Taket och taket är monterat på ställen. Racks kan fungera som massiva träbjälkar, samt anslutna två brädor (sektion 120×40) med en packning mellan dem. För att fästa spärren använder du en horisontell stråle som passerar under höjden på taket på huset. Beam och stativ ska fästas med förankringsbultar. När du monterar ramen på verandan, kontrollera att verandaens uppbyggda tak är väl förenat med taket på huset.

Utan tvekan borde verandaens tak vara en fortsättning på husets tak. Det rekommenderas att utföra det från samma takmaterial, men även andra typer är tillåtna. Takmaterial är fäst på en träkista. Batten är monterad antingen med intervaller eller nära (beroende på typ av tak).

 • Plåtarna är fästa när de använder rullat material. När du monterar golv på spärren ska spikhuvudena vara inbäddade i en träyta (de borde inte komma ut på något sätt). Det rullade materialet är fast vid kanterna med naglar, och för ytterligare fixering spikas lamellerna på golvet. Rullens utskjutande kanter ska vikas inåt och fästas med naglar.
 • Om stål takmaterial används för taket, är det fäst i kassen med naglar och förenad med en ”söm” söm.
 • Överlappade ark av asbestcement. I det här fallet överlappar de övre skikten de nedre med minst 14 cm. De är fastsatta på de förborrade hålen med naglar eller skruvar.

Golv och väggar

Vanligtvis är golvet av trä, som material som träskivor, som är täckta med antiseptisk i förväg.

Veranda kan lämnas öppen, och du kan också bygga väggar genom att bygga dem från träsköldar eller klädbrädor. I den andra versionen glöm inte att ta hand om fönstren.

Värm inte för mycket på verandan, eftersom det anses vara ett sommarrum för avkoppling.

polykarbonat

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Efter golvet har ramverket och taket på veranda gjorts, du kan fortsätta till plätering av strukturen med polykarbonat. Så du får en ljus och ljus veranda där du kan ha roligt under den varma säsongen.

Polykarbonat är ett genomskinligt material tillverkat av kolsyrapolyestrar. Det produceras i form av cellulära eller monolitiska paneler. I cellulärt polykarbonat finns kaviteter mellan förstyvningar som förbinder två ark till varandra. De ersätts ofta med glas i arrangemanget på verandorna. Detta beror på ett antal positiva materialegenskaper.

fördelar

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Även om polykarbonat uppträdde på byggmarknaden inte så länge sedan, är det mycket populärt bland konsumenterna. Varför? Anledningen till detta är materialets unika egenskaper, som inte har några analoger på marknaden idag:

 • Hög styrka. Dessa indikatorer har polykarbonat 20 gånger högre än glas. Om polykarbonatet är skadat kommer det inte att smula i små fragment, som glas, och bryta in i fragment som inte har några skarpa hörn. Sålunda är den traumatiska risken för polykarbonat minimal.
 • Hög ljusöverföringshastighet – upp till 86%. På grund av att en del av ljuset är utspridda, skapar polykarbonat skydd mot direkt solljus. Delar absorberar UV-ljus.
 • Polymerpaneler är flexibla, vilket gör det möjligt att utforma böjda former. Polykarbonat kan böjas utan specialutrustning, precis på installationsplatsen.
 • Temperaturområdet är från -40 till + 120ºї. Och detta innebär att polykarbonatet inte är rädd för antingen den brännande solen eller svåra frosten.

Installationsfunktioner

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Om du inte har mycket erfarenhet av konstruktion, oroa dig inte. Du kan behärska och implementera denna teknik. Ursprungligen bör grunden göras, elementen i ramen ska fixas i den. Efter fullständig härdning av betong kan du börja tillverka ramen. Hur man skapar grunden och ramen av trä har redan beskrivits i artikeln.

För tillverkningen av metallramen används i detta fall en tunnväggig galvaniserad sigmaprofil. Funktionerna för raminstallationen:

 1. Svetsning är inte nödvändig, eftersom alla anslutningar kommer att göras med bultar. För att göra detta behöver du en skiftnyckel.
 2. Huvudfästningen av balkar är ett ankare som ligger i grunden av fundamentet. Om de inte har installerats måste du borra hål i fundamentet och skruva in kontrollbultarna och fixa sedan balkarna.
 3. Sigma profiler är fästa med standardbeslag.

Om du har slutfört stålet av stålprodukter, ska det behandlas med en primer och sedan målas med färg för metall. Därför skyddar du ramen från korrosion.

Nu måste du klippa polykarbonatet för att passa det till önskad storlek. Detta kan göras med en elektrisk pussel. Det är viktigt att notera att plåtarna ska tätt tryckas på ytan.

Om polykarbonatet skärs för snabbt med en pussel så börjar det smälta, och om det här arbetet görs för långsamt, kommer materialet att brista.

För att skapa en temperaturuppspelning vid montering av polykarbonatplåtar, är det nödvändigt att se till att skruvarna inte kläms fast mot stoppet. Vid installation av polykarbonat borde man dessutom lägga packningar under brickorna utan att misslyckas. Detta skyddar materialet mot skador och läckor. Hålen i polykarbonatet ska vara något större än skruvens diameter. Så vid temperaturminskningar kommer polykarbonat att smala och expandera utan att deformeras.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Trä veranda med polykarbonattak

Montering av taket utförs enligt det schema som redan beskrivs i denna artikel. Om du vill kan du också göra det av polykarbonat. I så fall blir din byggnad väldigt ljus. Polykarbonat läggs på taket på samma sätt som på väggarna.

Öppna typ

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Den öppna verandan är en rambyggnad utan väggar och taket sitter på balkar. Denna design har flera fördelar och nackdelar.

Fördelar och nackdelar

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Av de obestridliga fördelarna med en öppen veranda är det värt att notera följande:

 • Enkel installation. Vid konstruktionen tar det ett minimum av material och tid. Det är lätt att bygga.
 • Lättvård. En sådan veranda är snarare en del av gatan, inte hemma. Därför, för att hålla det rent, räcker det med att regelbundet sopa golvet.
 • En öppen veranda ger dig möjlighet att njuta av öppningslandskapet och andas ren luft medan du bor på den.

Liksom alla konstgjorda saker har den öppna byggnaden sina nackdelar:

 • Oanvändbar för användning under den kalla årstiden.
 • Det är omöjligt att installera stoppade möbler på den öppna verandan, eftersom det blir omöjligt att ta hand om det, vilket innebär att vistas här kommer att berövas en viss hushållskomfort.
 • Det kan finnas svårigheter med valet av ytbehandling, eftersom de kommer att utsättas för miljöpåverkan.

Den öppna verandan är inte glaserad och bygger inte väggar på den. Det används ofta som ett lusthus. Bygg det ram sätt.

Verktyg och material

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

För konstruktion behöver du:

 1. Betongstolpar till grunden.
 2. Stång för ramavsnittet 150 × 150 mm.
 3. Cement och sand.
 4. Stång för att stärka ramsektionen 120 × 120 mm.
 5. Konsol för anslutning av timmer.
 6. Crate för nedre delen av verandan. Detta kan vara OSB, smide eller lameller i form av plattor eller balustrar.
 7. Träskruvar 100 mm och 25 mm för montering av OSB eller träfoder.
 8. Träfoder.
 9. Balkar för takmontering 150 × 150 mm.
 10. Ankare 150-200 mm.
 11. Croquette 60 × 120 mm.
 12. Takmaterial, till exempel metallplatta eller ondulin.
 13. Brädor för tillverkning av taklister.
 14. Lags 100 × 100 mm.
 15. Vindbräda
 16. Styrelse för golvet 30-40 mm.
 17. Målningsprodukter för träbearbetning.
 18. Valsisolering för fundamentet.
 19. Borra och såg.
 20. Nivå.

Du har redan läst metoden för att skapa stiftelsen, så vi kommer att utelämna det här objektet i vår beskrivning av byggandet av en öppen byggnad. Och omedelbart fortsätt till funktionerna på enhetens golv.

Egenskaper på enhetens golv

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

För att utföra golvets högkvalitativa installation måste du först förbereda basen. För att göra detta planeras marken och markeras först. Justerbara stöd kan fungera som stöd för stockar. Dessutom beror deras antal direkt på de planerade belastningarna på golvet. Denna idé är utmärkt för utomhusluftsveranda.

Montera sedan stockarna på de justerbara fötterna och fäst dem. Tack vare dessa stöd kan du justera golvets lutning och nivåera den. Installation av brädor börjar med verandaens kant parallellt med lags. Styren ska vara smidiga och torra. De borde läggas nära. Fästskivor till stockarna utförs med naglar eller skruvar på trä.

Trägolvet är kortlivat, eftersom det inte tål långvarig exponering för aggressiv miljö. Om du vill göra ett mer hållbart golv på verandaen, kan du byta ut brädorna med ett däck eller som det kallas också en däckbräda.

Enhetsramen och taket skiljer sig inte från den teknik som beskrivs i denna artikel.

Efterbehandlingsfunktioner

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

För att träelementen på en öppen veranda ska vara längre bör de blötläggas med speciella antiseptika och täckas med färg- och lackprodukter. Bland annat kommer dessa åtgärder att lyfta fram trädstrukturen och bidra till att utvidgningen blir mer attraktiv.

Den nedre delen av verandan behöver också avslutas. För att göra detta kan du använda lamellerna som är fastsatta i en vinkel på 45º, smidda element eller balustrar. Om du använder trä eller plastfodral för detta, så under det måste du göra en ram med staplar.

För att klara taket och spetsen måste du använda samma material. Det kan vara träfoder eller OSB-plattor. Vid detta tillfälle är det viktigt att leda elektriska kablar för att belysa verandan och att göra lämpliga hål i huvudlinjen.

Redaktionell rådgivning:

Hur man bygger en veranda, se följande video:

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Vinterglaserad veranda

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

High Tech Veranda

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Förlängning av vinterveranda

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Hur man sätter fast en veranda i huset med egna händer

Små saker hjälper till att göra ett hem mysigt, till exempel en gammal eldstad i vardagsrummet, en elegant fontän i trädgården eller en rymlig terrass med utsikt över de pittoreska omgivningarna. Oavsiktligt glada är de som vet hur man gör allt detta på egen hand, med inspiration, fantasi och kärlek till landet. Har du märkt att den självbyggda verandan till huset är den mest besökta platsen på territoriet? Och varför? Först, terrassen – din författares skapelse. För det andra skyddas detta utrymme alltid pålitligt från solens irriterande strålar och från det plötsliga nederbördet och från den irriterande vinden. För det tredje är verandaen ett fönster i naturen, för förändringarna är mycket mer spännande att titta på än att ta bort tiden på TV: n.

Innehållet

Är du van vid förlängningen av veranda till huset – en oplanerad händelse? För det mesta – ja, men det finns ägare av fastigheter som, även när man bygger ett hus, tänker igenom varje detalj, inklusive terrassen.

Enligt verandaens konstruktion är:

De senare, som är mycket mindre vanliga, har en gemensam grund med själva huset, och i de flesta fall är de under samma tak. Medan den extra förlängningen av verandan till trähuset har en separat grund.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

I den klassiska versionen är verandaen en sluten struktur, men nu är det inte nödvändigt att följa kanonerna, du kan komma med och genomföra en speciell en – författarens projekt

Terrasser varierar i form. Förutom de vanliga rektangulära och fyrkantiga byggnaderna är det alltmer möjligt att hitta rundade verandor. Moderna designers säger att i toppet av popularitet, nu ovanliga former, till exempel åtta och sexkantiga skönheter eller ”bälte” – det här är när verandaen ”omfamnar” hela huset med en ring eller upprepar formen av loggier, balkonger eller andra delar av huset.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Börja bygga med en skiss, diskutera byggnadens form med hushållet

Vissa tror att det är besvärligt att bygga en veranda, men om du slutar med den öppna versionen, är uppgiften förenklad. Trots allt är processen begränsad till byggandet av webbplatsen. Oavsett om du ska vara ovanför taket och på väggens omkrets eller inte vara – bestämmer du bara. Förresten, som väggarna kan du använda ”levande” material – buskar, blommor, andra växter. Och taket kan tillverkas av en bit polykarbonat, eller till och med köpa en markis som kommer att vinter i huset.

Det finns dock också beundrare av högkvalitativa byggnader som adore beundrar inte bara blommande natur, utan även snödrivning utanför fönstret. I detta fall blir byggandet av en veranda till huset ett seriöst projekt med en solid uppskattning. Och bara du bestämmer vilken möjlighet att föredra.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Även en liten veranda på sommaren blir en favoritplats för ditt hushåll, du får se!

Det är värt att uppmärksamma! Erfaren designers rekommenderar att man bygger en öppen terrass för att visuellt förstora en byggnad, vilket gör ditt hem mer imponerande.

Om hur man bygger en veranda med egna händer har många artiklar skrivits, men på ämnet att välja en plats att bygga mycket mindre material. ”Och vilket val kan det finnas om verandaen alltid byggs från ytterdörren?” – frågar du. Och här och där har hopplösheten för detta alternativ länge gått. Nu kan terrassen fästas på vardera sidan av huset, så länge som det finns en dörr i väggen. Men även om det inte är där, då är öppningen inte ett problem, eller hur? Så begränsa dig inte i strävanden.

Om du vill att terrassen ska lämna sovrummet, gör dörren och framåt – mot dina drömmar. Orsaken till att verandaen inte ligger vid ytterdörren kan dock inte vara ett infall, men en banal nödvändighet, till exempel brist på utrymme framför huset, fula omgivningar, såsom utsikt över staketet eller vägen, liksom för aktiv sol, vind eller andra väsentliga omständigheter, vittnar om att det inte finns någon plats framför ingångsdörren till verandaen.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Du kan inte upprepa formen på huset, och att bygga en veranda av ett ovanligt format är din rätt.

Om verandaområdet är definierat är det dags att gå vidare till byggnadens konstruktion, arbetsplanering och inköp av material. Erfarna husägare rekommenderar att den självbyggda verandan är inramad i samma stil som huset. För att göra detta måste du följa inte bara den övergripande designen, utan också försöka använda samma byggmaterial. Kom ihåg var och från vem du köpte takmaterial, beställt efterbehandlingsarbete och försök att kontakta samma specialister. Naturligtvis talar vi om privata hus med ett stort territorium, medan en egenbyggd veranda vid en blygsam markägare dacha kan göras med minimal investering, enligt ett speciellt projekt, som först och främst innebär komfort och rimlighet att investera pengar. Om du samtidigt har en rik fantasi, så blir det inte svårt att göra en författares mästerverk av billiga material. I det här fallet måste betoningen läggas på tillbehör som vinter i huset, och på våren kommer de att återvända för att dekorera din underbara terrass.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Stiftelsen är början på början, behandla denna typ av arbete med all allvar.

Innan du monterar verandaen i huset, ta reda på om sådana verk kräver legalisering i ditt område. Kontakta lämpliga tjänster, få råd och, om nödvändigt, skicka in ett paket med dokument för godkännande. Vänta på tillstånd och först sedan börja processen.

Detta är viktigt att veta! Vissa husägare hävdar att få tillstånd att slutföra byggnaden tar ett par månader. Om du planerar att börja bygga på våren, skicka därför ett paket med dokument till projektavdelningen under vintermånaderna så att arbetsplanen inte saktar ner.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Rammen är ofta gjord av trästänger. Det kan du också göra

Har du ett bygglov? Great! Du kan få ditt projekt från skåpet, göra en lista över material, göra ett köp och börja skapa.

För att komma igång, förbereda webbplatsen. Gör en markering, kör pinnar eller pinnar längs omkretsen, sträck strängen eller strängen runt målområdet. Rengör tomten av allt överskott, ta bort det övre lagret (15 cm) på jorden.

Därefter måste du bygga en grund, och djupet sammanfaller med sin ”bror” i huvudbyggnaden. Erfaren byggare rekommenderar dock inte att dessa två byggnader bindas till en monolit eftersom terrassen och huset har olika vikter, så graden av krympning kommer också att skilja sig. För att göra detta, gör ett mellanrum mellan fundamenten: 4 cm räcker till. Stiftelsen kan uppställas, både tejp och kolumn.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Steg och räcken gör att din veranda ser ut som en fantastisk

Kön är en nödvändig egenskap för någon typ av veranda: både öppen och stängd. Som du förstår kan verandaen inte ha väggar eller de kan dekoreras växter eller buskar, taket på byggnaden får tas bort, men du kan inte klara av golvet. Vad det kommer att vara, självklart bestämmer du. Samtidigt väljer trädgårdsmästare ofta ett trägolv, för med en sådan täckning är terrassen fylld med speciell komfort, det ser naturligt ut och främjar avslappning. Om du går med i antalet golvfläktar räknar du med följande order av specialiserat arbete:

 1. Uppvärmning, för vilket ett tomt utrymme mellan marken och brädorna bör täckas med expanderad lera.
 2. Skydd, som innefattar att täcka grunden med ruberoid (helst i 2 lager).
 3. Fixering av fördröjningen.
 4. Golvplattor.

Detta är viktigt att veta! Glöm inte att täcka alla trämaterial med ett antiseptiskt för att skydda trädet från fukt och efterföljande förfall.

Hur man gör en veranda till huset med egna händer

Genomskinlig skiffer – bra om du vill bjuda in solen till ditt företag

Vad nästa? Om du ska bygga väggar eller tak, måste du göra en ram. Sådana verk omfattar följande steg:

 1. Installation av stänger som placeras på golvet och ansluts med ett ”direktlås”.
 2. Installera ställningar, för vilka i stavarna var 50 cm måste du göra spår. Fixa sedan ställen på dessa ställen med häftklamrar eller naglar.
 3. Top trim bar.
 4. Installation av trussystem.

Med taket finns det också många alternativ. Det kan göras i form av en fortsättning av taket på huset eller gå in på det ursprungliga sättet genom att välja ett transparent material som gör att du kan bada i solens solstrålar. Vilka andra processer kan ingå i arbetsplanen? Visst innan du byggde en veranda gjorde du hennes skiss. ”Dans” från honom. Det är möjligt att du behöver bygga ett räcke, galler, steg osv. Eftersom ditt mästerverk måste ha ett färdigt utseende, är det inte. Återigen, när byggandet är klart, måste du dekorera verandan vackert. I fallet kan gå, som inköpt material och vegetation, skumma på din webbplats. Glöm inte möbler gjorda av naturmaterial som kompletterar ditt mästerverk.

Verandaen är ett underbart tillfälle att utöka ditt hem och skapa en mysig plats för familjeförsamlingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *