Skelett

Hur man gör ett band grund för huset

Tillbaka till innehållsförteckningen

Sand nivåering

Om du behöver nivåera på territoriet, om jorden i ditt område är problematisk, heterogen och oförutsägbar, rekommenderar vi dig att göra en skyddande sandkudde. För en remsa grund bör en sandkudde för formning vara ca 40-50 cm i höjd. Men den här siffran bör endast nås efter noggrann stansning. Ju tjockare kudden, desto mindre deformation kan förväntas från stiftelsen under påverkan av jordhävning. Men kudden kan variera kraftigt beroende på klimatet. Till exempel i samma England är en höjd på 20 cm normen för en sandkudde.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Betongberedning under remsa grunden

Hur man gör ett band grund för huset

Sand kudde enhet diagram.

Betongberedning är ett lager av ”lutande” betong eller murar, fodrade under större delen av stiftelsen. Den är utformad för att skydda grunden i massan av förlust av betongmjölk, hjälper till att snabbt uppnå de nödvändiga förutsättningarna för stiftelsen av huset, hjälper till att jämnt fördela belastningen på marken och underlättar skapandet av en förstärkningsbas för stiftfundamentet.

För betongberedning används M300 eller M400.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Vattentätningsstämpel

Att vara vattentät är betongremsan grunden en mycket komplex och krävande process. Dess väsen är att maximera skyddet av basen mot fuktpenetration, olika material används för detta. Vattentätning är indelad i två typer: horisontell och vertikal. Den första metoden är associerad med användningen av valsade material (främst ruberoid), och den andra syftar till att isolera grunden från effekterna av yttre fukt och är uppdelad i antitryck och icke-tryck.

Anti-tryck vattentätning utförs med färger, gips och olika smörjmedelblandningar som appliceras på den isolerade ytan. I isoleringsrollen är det ofta gjord av kalkpulver och bitumenmastik, som appliceras på hela ytan av stiftelsen, och toppen är täckt med ett ark av takmaterial.

Vattentätning utan tryck är väsentligt annorlunda i utseende. För att göra detta, längs hela grunden av grunden grävas en gräv 20-30 cm djup. Denna gräv är sedan fylld med plastlera, täckt med sand, och allt detta komprimeras. Därefter cementeras ytan och en regnskydd är installerad.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Vi börjar lägga konkreta

Konstruktionsschema för betongmortel.

Innan du börjar lägga betong måste du göra en skyddande slips. Detta är ett tunt lager av betong, som täcker grävningen, kommer senare att installeras förstärkande ”skelett”. Detta steg kommer avsevärt att öka livslängden för remsa grunden och skydda den från deformation. Screed-lösningen är tillverkad av M200 eller M300 märkesbetong, blandar den med sand i ett 1: 4-förhållande.

Nästa steg är att fylla fundamentet med betong. Innan det är nödvändigt att lägga ett metallnät. Betongens konsistens måste vara tjock, och efter hällning hälls betongen över med vatten, vilket garanterar maximal impregnering av hela strukturen. Därefter får betongen torka i ungefär två dagar, täck sedan med plastfolie och lämna ensam i en månad.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Ramförstärkning

Det är bättre att förstärka med hjälp av specialister, men för en nybörjare gör det ganska bra. För att göra detta måste du köpa tre typer av förstärkning: den tjockaste längsgående förstärkningen (diameter 12 mm), tvärgående (10 mm) och vertikal förstärkning (10 mm). Till att börja med installeras vertikala stolpar, vilka andra typer av armaturer är fastsatta, fäst tillsammans med hjälp av stickningstråd.

Hur man gör ett band grund för huset

Ordningen av förstärkning remsa grund.

Stavarna kan också svetsas ihop, vilket även kommer att påverka arbetskvaliteten hos strukturen ännu bättre. Den monterade strukturen läggs på formen och ska externt likna rustning, vilket tar en solid belastning. I Figur 1 kan du se hur det ska se ut.

En av de viktigaste punkterna i förstärkning är en massa hörn. Det är hörnen som är de första som lider av deformation, och du måste noggrant överväga detta element i formen. Böj armeringen och fäst den i hörnet och den andra änden in i motsatt vägg.

Förbered mätningen noggrant. Båda ändarna måste komma in i bandets väggar. Kontrollera noggrant varje element och var tålamod, eftersom detta steg i att bygga grunden är väldigt viktigt.

Ju högre förväntade belastning på remsa grunden, desto mindre ska vara förstärkningssteget (avståndet mellan armeringsstängerna). Den kan sträcka sig från 10 till 25 millimeter. Som en följd av din aktivitet bör en enda kista formas, hållbar och snygg.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Installation av fundamentformwork

Om du gjorde allt korrekt, fortsätt sedan till installationen av formwork för strip foundation. Här beror mycket på byggnadens storlek. Om du vill bygga ett litet och ljust hus, kan du ta dig fram med ett enkelt förarbete installerat på en gång i en gräv. Om huset är stort, börjar installationen av formning gradvis, från början av grävningen. Det är också nödvändigt att fastställa stelvinklar och dessutom stärka alla sidor för att undvika ytterligare deformation. Det andra alternativet är en väggformning som är nödvändig för att betonga grunden och väggarna i källaren.

Efter att ha förberett grävningen drivs metallpinnar in i botten på ett sådant avstånd från väggarna, så att det är möjligt att införa förskjutningsbrädor mellan dem, plus ett mellanrum på 10-12 mm. Den yttre delen av formen stärks med hjälp av olika stöd som kommer att stoppa deformationen av formen under tryck av den hällda betongen. Det finns tre typer av stöd: horisontella, vertikala och diagonala. Om stiftelsens bredd överstiger en halv meter, är det nödvändigt att använda hela spännvidden.

Det finns en fast form av formning. Det är inte avlägsnat och efter torkning kvarstår betongen en konstruktiv del av byggnaden. Fast formwork har ett antal mycket viktiga fördelar jämfört med konventionella:

Hur man gör ett band grund för huset

Ordningen av anordningen formar för remsa grund.

 1. Först och främst underlättar det installationen.
 2. Påskyndar arbetet med monteringsformning avsevärt.
 3. Det är ett extra skydd mot ljud och värmeförlust.
 4. Motståndet mot temperaturen dagligen och årliga skillnader ökar.
 5. Roterar inte och sönderdelas inte i praktiken (om det är tillverkat av expanderad polystyren).
 6. Ger utmärkt vattentätning.
 7. Livslängden är stor (cirka 80 år).
 8. Ger bekväm installation av kommunikation.
 9. Ekonomiskt.

Sekvensen för installation av permanent formning:

 1. Lägg ut ruberoid eller annat vattentätningsmaterial.
 2. Längs framtidens fundament, sätt in förstärkningen.
 3. Fäst formningsblocken till förstärkningen.
 4. För in förstärkningens horisontella stavar genom hålen.
 5. Efter det tredje skiktet kan fyllas med betong.
 6. Utför tampning (antingen manuellt eller med särskild utrustning).

Att använda trä som formmaterial har både positiva och negativa punkter. Styren är lätta, och de kan användas ganska brett, snabbt och utan specialutrustning. Nackdelarna är deras instabilitet mot deformation och hygroskopicitet. Delvis kan dessa problem lösas genom att stärkningsvinklarna på strukturen och dess ytterligare fästelement stärks.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Betongbuntfundering

Stiftelsen kan hällas på två sätt: manuellt och mekaniserat. Varje metod har sina fördelar och nackdelar. Valet görs vanligtvis beroende på vilken typ av byggnadsobjekt.

Att bygga grunden med egna händer är ett ganska enkelt och billigt sätt att slutföra denna fas av konstruktion. Det första steget är att köpa färdigblandad betong.

Hur man gör ett band grund för huset

Svetsschema av förstärkta fogar.

Vid en tidpunkt levereras vanligtvis inte mer än 5-8 kubikmeter. Det kommer att ta ett team på minst fem anställda. Det är omöjligt att hälla fundamentet på en gång, det måste hällas på flera ställen, eftersom, oavsett den konkreta vätskan, kommer den inte att spillas på egen hand genom hela formen.

Flera punkter behövs genom vilka den konkreta lösningen kommer att hällas, även om det är möjligt att använda en lång rännan, med vilken du kan jämnt fördela betongen utan att röra sig. Rännan kan antingen vara färdig eller handgjord av trä och fodrad med polyeten eller annat isolerande material.

Mekanisk hällning av betong är att använda en betongpump. Med hjälp av en speciell pil kan betong avlägsnas och levereras till vilken plats som helst (upp till 50 m) på platsen. Betongbeställning och gjutning med hjälp av en betongpump är både bekvämare och effektivare och av högre kvalitet, men kostnaden blir 10-15% högre.

Genomförandet av denna steg-för-steg-instruktion är nyckeln till framgången med att skapa en stark grund.

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

20 oktober 2015

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

Några tillägg: 1. Om du behöver utföra vattentät av hög kvalitet, är det önskvärt att applicera geotextiler över hela ytan. Konsumtion.

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

Hur man gör ett band grund för huset

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

Hur man gör ett band grund för huset

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

Hur man gör ett band grund för huset

Så här skapar du en tejpfundament

Grunden för varje struktur är grunden. Om du behöver bygga en stuga, lantgård, garage, badhus eller annan byggnad, först och främst är den lämpligaste typen vald, det är han som ansvarar för stabiliteten, hållbarheten, allmänna villkoret för hela byggnaden. Hur man gör en tejpfundament korrekt och säkert? Strukturens konstruktion säkerställer i slutändan hållbarhet och säkerhet i strukturen.

Hur man gör ett band grund för huset

Konstruktionen är mer rationell på torra och lummiga markar, där det inte finns någon djup frysning av jorden.

Bandbaserna idag är de mest efterfrågade bland de mest olika typerna av byggnaderna. Detta kan förklaras av den acceptabla kostnaden för arrangemang av denna typ, förmågan att göra detta arbete med egna händer, material som behövs för arbete. Därför kommer vi att fördjupa dem mer i detalj och beskriva hur man gör det på det mest kvalitativa och effektiva sättet.

Tips för att välja

Hur man gör ett band grund för huset

För monolitiska bandfunderingar läggs det förstärkta nätet i två vertikala rader och fylls med M-200 betong

Konstruktion av tejpfundamentet rekommenderas på torr mark, om frysen inte är djup. Denna typ av stiftelse är ordentligt gjord för byggandet av ett brett utbud av byggnader, om byggnaden möjliggör närvaro av en källare, undergolv eller källare.

Mest av allt är denna typ av efterfrågan när byggandet av små byggnader planeras – garage, badhus, gazebos, olika hushållsstrukturer som de bygger med egna händer. I det här fallet är vanligtvis en grundgrund grundad.

Om byggandet är planerat på djupfryst, jordande jordar, bör en djup grundfond byggas, men detta kommer att vara irrationellt, eftersom processens komplexitet ökar, kommer kostnaden för arbete också att öka med en storleksordning. Detta uttalande är helt sant om du bygger en solid gjutningsstiftelse.

Hur man gör ett band grund för huset

Före byggandet av stiftelsen är det nödvändigt att bestämma jordens sammansättning: häftande eller icke-skalande, finfryst eller djupfryst.

För sådana fall, mer lämplig förkroppsbild som är monterad från FBS-block. Naturligtvis kommer byggandet att kräva en lastbilskran, men en sådan remsa grund kommer att vara en bra vägg för källaren, den kommer snabbt att byggas och det finns ingen anledning att vänta på att betongen ska stå.

Så vi tittade på kriterierna för att välja typ av bandfot från de befintliga typerna:

 • fastgjuten
 • aggregatet;
 • grunt djup;
 • remsa grund av djup förekomst.

Ovanför nollmärket börjar avlägsnandet av källaren. Ett vattentätskikt är uppbyggt mellan källaren och väggarna, bestående av två lager av takmaterial, limmade till bitumenmastiken. Plint utjämning med murbruk.

Material och verktyg

Hur man gör ett band grund för huset

Den utgrävda grävningen bör kontrolleras för fukt. Om en dag efter gräverna är torr, är grundvattnet långt och ett djup på 30-50 cm räcker för en remsa.

Materialet för tejpfasta fundamentet är:

 • grus eller krossad sten;
 • en trasig tegelsten eller en stenbrun kan sticka ut;
 • cement;
 • sand;
 • vatten.

Betongmortel är oftast förberedd på hällen med egna händer, med hjälp av följande mekanismer och verktyg:

För att fylla remsa grunden med egna händer kan du beställa färdigbetong i en bilblandare. Detta kommer att underlätta och påskynda arbetet avsevärt. Valet av betong beror på belastningen och markens egenskaper, nämligen dess fuktighet och grundvattennivån.

Grundförberedelse

Formeringsramen är monterad från brädor. Man bör komma ihåg att stiftelsen ska vara minst 20 cm bredare än framtida väggar.

Runt omkanten av den framtida byggnaden för enheten måste gräva en gräv, som kommer att passera under lagerets inre och yttre väggar. Ganska ofta, grunden och tillhandahålla väggar, spisar, eldstäder, möjlig utrustning. För källaren borde gräva en grop. Det här arbetet gör inte det själv, du bör involvera jordbearbetningsutrustning.

När du planerar platsen för gropar och grävar, var noga med att beakta nivån på den högsta tillåtna lutningen på jordens sluttningar. Om arbetet utförs på leriga eller täta lerjord kan höjden på de vertikala väggarna nå 1-1,2 meter.

Efter att ha grävt en grundkorg eller en gräv, börjar de omedelbart lägga kudden (oavsett typ), efter att tidigare ha tagit bort överskottet av vatten och flytande jord. Om botten av grävningen eller grävningen är sandig, kommer ”kudden” bestå av ett skikt av krossad sten 15-20 cm tjock. Ett skikt av sand (10-15 cm) måste hällas på grävens grunder och därefter ett lager av krossad sten.

Under denna solida grund börjar det förberedande arbetet med detta ändamål och betongning med tappning eller förstärkning, och för den förstklassiga stiftfundamentet är det fortfarande nödvändigt att sätta ”kudden” under nivån.

För att bygga grunden för byggnaden med tillförlitligt skydd mot ytvatten eller regnfukt rekommenderas att bygga ett brett blindområde, vilket ger en sluttning från byggnadens väggar. Det kommer att främja avlägsnande av överskott av fukt. Blindområdet måste vara utrustat omedelbart, eftersom arbetet på enheten kommer att slutföras. I början bryter en dimple av en meter bredd ut i marken, i vilken det är nödvändigt att lägga tjock lera. Från ovan är allt fyllt med ett lager av grus-sandblandning och något kompakt.

Formning under basen

Hur man gör ett band grund för huset

Stålstänger används för förstärkning av stiftelsen, medan stiftelsens styrka ökar markant.

Bandgrund är alltid en konkret struktur. För att på ett korrekt och snabbt sätt bygga ett bälte på ett ekonomiskt och tillförlitligt sätt, inklusive med egna händer, behöver du lära dig hur man hanterar betong. I grund och botten, för att utföra något arbete med betong krävs en formning, där lösningen kommer att hällas. Formen är en träram med tätt monterade brädor, klädda med annat material som inte tillåter cementmortel att passera genom.

Tändning av hårdbetong uppstår tills fukt uppträder på ytan, kallad ”cementmjölk”, och det börjar inte att lysa. Utanför formningen är knackad för bättre fyllning av betong med små hålrum. Ytan jämnas med en stång som flyttas från ovanför formen längs dess brädor.

Det borde ta minst tre timmar att gripa betongen, varefter dess yta är fylld med spån, sågspån eller säckluckor och rikligt fuktad med formpressning. Så betongen bör vattnas med ett intervall på 3-4 timmar i två till tre dagar i varmt väder. Då behöver du fukt i sju dagar, 2-3 gånger om dagen. Antalet bevattningar kan minskas om den våta betongen är täckt med en polyetenfilm.

Formning används för gjutning av ett av två alternativ:

 • fast (konstant) tvärsnitt;
 • med steg expansion till botten.

För formwork används oftast:

 • små eller stora sköldar;
 • slagsmål;
 • beslag och delar för fästelement.

Om metoden med konstant tvärsnitt används, monteras fyren först, vilket tjänar till att bestämma nivån längst ner på fundamentet och i planen. Sedan är markörerna målade på fyren.

Formwork installationssekvens

Hur man gör ett band grund för huset

För att underlätta och påskynda arbetet med att hälla fundamentet kan du beställa en maskin med en mixer, som är klar för att hälla betong.

Överväg processen med att montera ett forme med egna händer för remsa fot med en rektangulär sektion. På båda sidor av stiftelsen, på ett avstånd av 3 eller 4 meter, installeras fyrsköldar. Att fixa och ge stabilitet till fyren skyddar bör använda stutar och strutar. För att förena fyren ska sköldar använda sammandragningar. Sköldar och slagsmål fäster spännhakar.

För att säkerställa den nödvändiga stabiliteten hos sköldarna för striderna bör du installera inventeringsstöd som har en skruvuttag. Med hjälp av skruvkontakter kan fyrsköldarna lätt anpassas vertikalt. För att säkerställa bevarandet av dimensionerna mellan fyrsköldarna borde de vara förbundna med egna händer med distansorgan. Kilklemmar används för att säkra distanserna. Andra sköldar i formen är kopplade mellan sammandragningar och fyrsköldar med hjälp av spännskruvar eller fjäderklämmor används.

För mer bekvämt betong av formen med egna händer är den utrustad med monterade stegar och arbetsplatser. Om längden är väldigt stor ska den delas in i separata gripare. Demontering av formning tillverkad i omvänd ordning.

För att bygga upp ditt eget förarbete steg avsnitt kan du tillämpa ett av två tekniska system.

Vid användning av det första schemat samlas formningen av den lägsta nivån och betonas. Efter det att betongen har satt, samlas en andra formning i första etappen och det hälls också med betong. Så fortsätt att slutföra fyllningen.

Det finns en annan metod för montering av formning för en stegad remsa. I det här fallet är formen placerad omedelbart i spol med grunden.

Först installeras skärmarna i det första, lägsta scenen. Sköldar kombineras med hjälp av sammandragningar och fästelement. Sedan är vanliga sköldar uppbyggda, vilka är fästa vid sammandragningarna. Fastställande av skärmens botten placeras med hjälp av lager eller träkilor och insatser.

Balkar placeras på övre bältet i den första raden av sköldar, som bör fixas med överlagringar. Strålarna appliceras risker som indikerar positionen för planen i styrelserna i den andra tiern. Långsiktiga sammandragningar står i riskzonen. För slagsmål bifogas sköldar på nästa nivå.

Sköldar förenas av övre sammandragningar, och mellan sig är sköldarna kombinerade med nycklar och fjäderklämmor. För att säkerställa den angivna storleken installeras tillfälliga strängar och slipsar på ett avstånd av 3 till 4 meter. För att säkerställa den önskade stabiliteten på den andra nivån ska sköldarna fästas med stag med skruvuttag.

Vattentät konstruktion

Hur man gör ett band grund för huset

Beslag av betong sker 3 timmar efter hällning, varefter det måste vattnas med vatten var 3-4 timmar och täckt med en film för att behålla fukt.

Vattentätning är i sin helhet en hel rad åtgärder som syftar till att eliminera vattenintrång i lokalerna samt att bevara väggarna, grunden och strukturen som helhet. Därför är vattentätning så viktig och korrekt implementering.

Djupet av bokmärket gör det själv beror direkt på byggnadens och markens allvar. Samtidigt, desto tyngre design, desto längre sträcker sig fundamentet djupare i marken. Ibland kan djupet av sådana fundament vara ca 3 meter. Tämligen ofta är bandgrunden en källarvägg.

I sådana fall är det mycket svårt att se till att vatten inte tränger in under huset. Arrangemanget av interna dräneringssystem, som är en av de åtgärder som dessutom skyddar grunden, hjälper i sådana situationer. Men enheten för interna avloppssystem kan leda till att huset bara proyadyad, och grunden och väggarna kommer att ge sprickor. Tejpen monolithic, i jämförelse med landslaget, är något mindre spolas, men det är inte heller utan vissa brister.

Hur man gör ett band grund för huset

Stiftelsens fullständiga inställning är mer beroende av klimatförhållanden, i genomsnitt är en vecka tillräcklig.

Vattentätning kan ordnas ordentligt med egna händer med flera metoder:

 1. Vattentätning plätering fast formning.
 2. Penetrerande vattentätning genom impregnering med polymerhartser.
 3. Limning av vattentätning med vattentäta material.

Ofta används för att skydda remsan grunden av huset, den så kallade två-nivå vattentätning. Det ligger i det faktum att de lager som ligger i marken, skyddar mot vatteninträngning genom plätering med takmaterial och markdelarna är impregnerade med speciella mineralföreningar.

Permanent formning är en ganska dyr metod för vattentätning. Men hans långa liv tillåter dig att prata om behovet av att använda denna metod. Och tillsammans med det inre avloppssystemet kommer sådan vattentätning att vara kapital och pålitlig.

Oberoende installation

Det är inte så svårt att bygga en remsa grund med egna händer. Först och främst bör du bekanta dig med vissa tekniska egenskaper i arrangemanget, då – nödvändiga beräkningar utförs på rätt sätt, efter det kan vem som helst spara bra under stiftelsens byggfas.

När platsen väljs och byggnadens konstruktion är klar studeras marken och typen av stiftelse är vald, du kan ordentligt utrusta stiftfundamentet.

Arbeten syftar till att arrangera bandfunderingar. det är vanligt att börja med att markera sin bas. Som regel görs en konstruktion med egna händer, vars bredd inte överstiger 40 cm – det är tillräckligt för en låghus.

Hur man gör ett band grund för huset
Hur man gör ett band grund för huset
Hur man gör ett band grund för huset
Hur man gör ett band grund för huset
Hur man gör ett band grund för huset
Hur man gör ett band grund för huset
Hur man gör ett band grund för huset
Hur man gör ett band grund för huset
Hur man gör ett band grund för huset

Hur man gör en tejpfundament med egna händer: från att markera platsen för att hälla betong

Streckmarkering och markarbete

Till skillnad från högen och skruvbasen. Ribbon är perfekt för byggandet av byggnader med källare, källare och tunnelbana. Men på den höga jorden kommer det här alternativet att vara ganska dyrt – det är bäst att bygga en remsa grund på torr mark, som sväller mindre än våt. Det kommer också att vara olönsamt att fylla grunden för en bandtyp till ett större djup, men för småhus, bad och garage kommer det att fungera bäst.

Eftersom beredningen av basen för konstruktion tar nästan en tredjedel av den totala byggkostnaden, bör du på förhand räkna ut hur man gör en remsa grunden korrekt. Det är också nödvändigt att undersöka vilken typ av jord på platsen och djupet av dess frysning för att förstå huruvida den här typen av stiftelse passar dig alls. Därefter blir korrigering av dina misstag mycket svårare.

Video om byggnadsstämpelfundering för hemmet

Denna artikel hjälper dig att räkna ut hur man gör en remsa grund för ett bad, garage, hus eller andra privata byggnader utan onödigt problem på kort tid. Och för dem som behöver visuellt presentera hur en tejpfundament tillverkas med egna händer, är videon kopplad till lämplig flik.

Innan du bygger en remsa, måste du rensa området för överskott och börja markera det. I enlighet med det förberedda projektet för ett garage, bad eller hus är det nödvändigt att sätta på marken de yttre och inre gränserna för den framtida grunden. Detta görs med hjälp av tillgängliga verktyg: träpinnar eller stavar av armering och rep (tråd, fast fiskelinje).

Hur man gör ett band grund för huset

Det är nödvändigt att applicera på jorden de yttre och inre gränserna för den framtida grunden.

Hur markerar du remsan grunden perfekt så att du inte behöver flytta pinnarna från plats till plats:

 • starta markeringen med bestämning av framtida byggnadens axel;
 • Markera det första hörnet med hjälp av en rörledning, och dra vinkeln av linan eller fiskelinjen vinkelrätt mot det andra och tredje hörnet av byggnaden.
 • sedan bestäms av kvadraten av den fjärde vinkeln;
 • Kontrollera alla hörn genom att mäta diagonalerna – om vinklarna sammanfaller kan du köra i pinnarna och dra en fiskelinje mellan dem;
 • På samma sätt gör den inre markeringen, avgår från utsidan med 40 cm (den optimala bredden på stiftelsen).

När du är färdig med markeringen, undersök ytdropparna på området och välj den lägsta punkten. Härifrån kommer det att vara nödvändigt att börja räkna djupet av grävningen för att ytterligare utesluta skillnaden i stiftelsens höjd. För ett litet hus är djupet av gropen ca 0,4 m.

Gruvan kan grävas med en handspade eller med en grävmaskin. Gräva inte bara i ögat – var noga med att kontrollera med vattennivån så att botten av trenchen är så jämn som möjligt, en sådan försiktighet hjälper till att undvika många problem i framtiden. Glöm inte att grävens väggar ska vara strikt vertikala.

Hur man gör ett band grund för huset

Gruvan kan grävas med en handspade eller med en grävmaskin

Montering av formning och beslag

I botten av den utgrävda grävningen är en sandkudde anordnad, som inte bara minskar belastningen i offseasonen på stiftelsen, fördelar den över hela stiftets yta utan sparar också byggmaterial. Häll sand med ett lager av minst 150 mm, nivå ytan med en vattennivå och tampa ner den med vatten. Ett lager av spillor kan hällas över den sandiga kudden och vattentätas i form av takmaterial eller plastfilm för att öka styrkan på remsens fundament.

Innan man häller upp stiftfundamentet måste man bygga ett formade material av materialet – plywood, träbrädor, bitar av metallplattor etc. Formen är snodd med skruvar eller knackade med naglar, medan nagelhuvarna är placerade inuti, så att det är lättare att demontera strukturen, och grunden på grunden är mjukare. Den monterade formen ska skjuta ut minst 30 cm ovanför marken. Stryk repet längs hela omkretsen på insidan av formen på den nivå som du ska hälla grunden på. Omedelbart ta hand om hålen för avlopp och vattenrör, annars måste du klippa dem senare, bryta mot betongmonolitens integritet.

Hur man gör ett band grund för huset

Formen är skruvad eller hammad.

Nästa steg blir installationen av förstärkning. Tie rebars med ett tvärsnitt på 12 mm med speciell stickningstråd så att sidorna av de kvadratiska cellerna är 30 cm. Svetsning är bättre att inte använda, eftersom det uppstår korrosion i svetsytorna, och trådstickning ger dessutom flexibiliteten i strukturen när marken rör sig. Lägg förstärkningen i grävden, se till att det finns en 5 cm inmatning från alla sidor, så är förstärkningen inuti monolit.

Hur kasta grundbandet

Låt oss nu räkna ut hur man fyller remsan grundigt. Beräkna hur mycket betong du behöver genom att multiplicera stiftelsens höjd, längd och bredd. Du kan själv förbereda en konkret lösning, blanda 3 delar sand, 5 delar murbruk och en del cement, späd med vatten till optimal konsistens. Men det är bättre att använda fabriksgjord betong, eftersom du på en gång inte kan hälla färdigbetong, vilket resulterar i ”kalla leder” och kalla gångvägar bildas, genom vilket vatten senare sipprar genom att förstöra fundamentet. Om du fyller fundamentet med maskinen, se till att det finns tillgång för att hälla från vilken form som helst, och att lösningen i maskinen inte har lyckats härda. Torka om nödvändigt med vatten.

Video om gjutning av bandbasen

Så här fyller du tejpfundamentet (video som bifogas artikeln, den här avgörande processen påverkar inte):

 • Betong hälls lite, i lager av 20 cm;
 • varje hällt lager är noggrant rammade med speciella träramare för att förhindra bildandet av tomrum i monoliten;
 • med samma ändamål är det nödvändigt att knocka fram väggarna
 • hällning utförs till nivån på ett fast rep;
 • Efter det att arbetet har slutförts är ytan på den hällda grunden jämn med en trowel, genomborrad på flera ställen med förstärkning (så att luft kan fly undan), är formen tappad utanför med en trähammare.

Hur man gör ett band grund för huset

Fyll upp till nivån på ett fast rep

Så vi har räknat ut hur man gör en remsa grund, nu är det bara att vänta tills det torkar helt – det kan ta ungefär en månad. Vid denna tid täcker grunden med vattentäta material för natten, så att regnet inte tvättar cementet från ytan och vatten under dagen i soligt väder för att undvika att spricka det övre lagret. Det rekommenderas att demontera formen inte tidigare än två veckor efter att stiftelsen har hällts, och helst en månad senare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *