Hur man gör

Hur man gör ett förarbete för huset

 • Dekorativa färdigställande av byggnaden, det gör ett mer solid och attraktivt utseende av huset;
 • Blindområdet skyddar grunden för din byggnad från vattenläckage.
 • Minskar jordfrysningen, vilket har en positiv effekt på värmen i huset.

Hur man gör ett formarbete runt huset

Hur man gör ett förarbete för huset

Alla kan ha ett formarbete runt huset, med de nödvändiga materialen och verktygen. Efter att ha läst alla nödvändiga tips kan du göra formen själv. Det viktigaste att veta att felaktigt gjord formning påverkar hela din konstruktion.

Bestäm bredden på det blinda området

Hur man gör ett förarbete för huset

Vid val av bredden på det blinda området måste du vara uppmärksam på taket på ditt hus. Blindområdet bör inte väsentligt utskjuta utöver takets nivå så att utfällningar inte flyter på den. Den rekommenderade bredden är 60-100 centimeter. Med en sådan bredd är det bekvämt för dig att gå och det kommer att vattentät botten av byggnaden.

Steg för steg Guide

1. Det är nödvändigt att bestämma materialet. Det mest praktiska materialet är brädor eller plywood. De är lätta att använda och de är inte dyra.

2. Vi fortsätter till valet av byggnadsformning. Välj bland det borttagbara och icke-flyttbara formen. De skiljer sig åt i det faktum att man måste demonteras efter byggnadsarbetet, och den andra är inte. Praktik och bekvämlighet bland alla utvecklare använder båda typerna.

3. När du bestämmer materialet och visningen måste du börja märka. Därför görs en projektion från byggnadens kant med hjälp av en byggnadsplumb. Den resulterande linjen bör fixeras med ett märke och tillsätt 30 centimeter. Nu är vår uppställning klar.

4. Enligt vår erhållna markering avlägsnas det övre lagret av jord cirka 25 cm i djup.

Hur man gör ett förarbete för huset

5. Det viktigaste steget är installationen av formwork. Vi börjar montera och stärka alla förberedda material runt formen av formen. För att vår design var stark och pålitlig. De hammade pinnarna och rekvisiterna ska placeras korrekt, om felaktigt placerat kan vårt formningsarbete bli olämpligt för vidare hällning av betong.

6. När detta arbete har gjorts, är det nödvändigt att täcka skiktet med sand ca 5 centimeter och häll mycket vatten. Ett lager av spillor hälls på sanden med vatten. Dessa åtgärder du har gjort kommer att bidra till att säkerställa ett kvalitetsformat, färdigt att användas, vilket kan hällas med betong.

Material och verktyg för konstruktion

För byggnadsarbeten måste du fylla på verktyg och material. Det är omöjligt att göra allt arbete med egna händer om du inte har den nödvändiga satsen för byggaren. Det bör noteras att dåligt valda material kommer att påverka resultatet av konstruktionen negativt.
Förteckning över nödvändiga verktyg och byggmaterial:

 1. Jordbearbetning skovel;
 2. Cement, sand och krossad sten för betong;
 3. Nivå och måttband för noggranna mätningar
 4. Plattor eller plywood för framställning av forma;
 5. Spackel och spatel;
 6. Såg, hammare och naglar;
 7. Skottkärra för transport av material kommer att underlätta arbetet avsevärt.

Grundläggande regler för konstruktion av blankt område

Blindområdets direkta roll – att skydda betongen från vatten innebär att den ska läggas ned med en liten sluttning. Det är gjort för att få vattnet på det blinda området av glaset i botten. Det bör förstås att med fel nivå av blindarea kommer dess skydd att minska. Allt arbete med arrangemanget av det blinda området bör ske före den första frosten. Blindområdet görs strikt längs hela byggnadens omkrets, det är absolut omöjligt att göra luckor i den. Även de minsta luckorna kommer att påverka kvaliteten.

Det är inte rekommenderat att ansluta blindområdet med fundamentet. Dessa ska vara 2 olika utföranden, eftersom deras storlekar varierar på olika sätt med säsongsvariationer.

Hur man förbereder lösningen och häll formningen

Hur man gör ett förarbete för huset

Förberedelse av mortel för hällning – det viktigaste steget för byggandet av blindområdet. Det kräver en mycket slitstark cementbaserad murbruk som inte är lägre än märket m 300. I en fientlig aggressiv miljö kommer en dålig murbruk att försämras snabbt. Det är oönskade att spara på cement, kvalitet och hållbarhet beror på det. Stabbning av lösningen är nödvändig i proportioner på 1 del av cement till 3 sandandelar. Det är tillrådligt att lägga till frostbeständiga tillsatser när du förbereder lösningen på vintervägen.

Före hällning är det nödvändigt att markera backarna, som kommer att fixas från huset parallellt med väggen. Med hjälp av nivån måste du kontrollera förskjutningslinjerna. För en mer exakt nivå behöver du fixa tråden. De kommer att hjälpa dig att hjälpa till med att hälla betong.

Efter dessa enkla manipuleringar kan du börja hälla lösningen själv. Det ska bli tjockt och fylla det måste vara kontinuerligt. Hällprocessen måste följa.

Efter att ha hällt betongen och torkat, måste du täcka den med en film i 48 timmar. Detta förfarande är gjort så att fukt, som är nödvändig för betong, inte avdunstar. Om den hällda betongen inte har fukt, är det arbete som görs förgäves. Det kommer att skämma bort och börja smula.

Hur man gör ett förarbete för huset

Det finns många typer av stiftelser. Men de utför alla en viktig uppgift – de utgör grunden för hela strukturen. Av denna anledning.

Hur man gör ett förarbete för huset

Byggaren behöver veta alla detaljer när man arbetar med ett material som betong för att göra jobbet kvalitativt. Behöver känna till härdningstiden.

Hur man gör ett förarbete för huset

Korrekt betonghälla i formen är grunden för den framtida strukturernas kvalitet och skönhet. Varje verksamhet i början kräver en solid grund.

Hur man gör ett förarbete för huset

Formning – En speciell utformning, hopfällbar eller ej flyttbar, vilket skapar en volymetrisk form för att hälla betong vid tillverkning av betong och armerad betong. Scope.

Formwork för stiftelsen gör det själv

Stiftelsen hälls i förutrustat formarbete. Denna konstruktion måste monteras i enlighet med ett antal fastställda regler och föreskrifter. Bekanta dig med funktionerna i befintliga former av formning, ordningens beräkning, instruktioner för konstruktionen av de vanligaste strukturerna och komma igång.

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Formwork för stiftelsen gör det själv

Självklart måste du bestämma vilken typ av stiftelse du ska bygga före konstruktionen av formen. Vi rekommenderar att du läser följande material på vår portal:

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Hur man skapar en tejpfundament med egna händer – Först och främst föreslår vi att du bekantar dig med steg-för-steg-tekniken för att bygga en remsa-grund. I vilket bland annat det berättar om metoden för uppförande av virkeformning.

Förutom stiftfundamentet rekommenderar vi att du bekanta dig med materialet på kolonnfundamentet med egna händer, eftersom Detta är en ganska populär typ av grund i Ryssland.

Formningsmaterial

Grundformningen kan göras av olika material.

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Universal och den dyraste formwork alternativet. Stålplåt med en tjocklek på 1-2 mm används för att montera strukturen.

Formen från metall perfekt passar för arrangemang av tejp och monolitiska basdesigner. Förstärkningen kan svetsas direkt till formplåtarna, vilket kommer att bidra till en ökning av grundens styvhet.

Den största fördelen med metallen är enkelheten och bekvämligheten hos dess bearbetning – arken kan böjas utan problem under betongbasens önskade form.

Den största nackdelen med metallformning är dess mycket höga kostnad jämfört med andra befintliga alternativ.

Förstärkt betong

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Relativt dyrt formarbete.

En sådan formning är utrustad med betongplattor. Beroende på tjockleken på de plåtar som används, kommer det att kunna minska konsumtionen av betongblandningen, vilket kommer att spara på grundkonstruktionen utan att förstärka styrkan och andra viktiga egenskaper hos konstruktionen, när man häller grunden.

Bland nackdelarna är det nödvändigt att notera plattans stora vikt, vilket kräver att specialutrustning tas med för installationen.

Dessutom, om formen är gjord av färdiga plåtar och storleken på ett element är inte tillräckligt, kommer det att vara nödvändigt att installera ytterligare strängar, vilket också inte på bästa sätt påverkar den slutliga kostnaden för strukturen.

expanderad polystyren

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Fast formning från polystyrenskum

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Fast formning från polystyrenskum

Mycket högkvalitativ och praktisk möjlighet. Formeringen är monterad från förfabrikerade enskilda block av expanderad polystyren. Formelementen är extremt enkla att installera. De kan bearbetas utan problem under önskad form.

De största nackdelarna är svårigheter vid det att man väljer vissa strukturella element (vanligtvis är dessa avrundningar och vinklar) och relativt hög kostnad.

Praktiska material

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Formning från gamla dörrar

För montering av formen kan du använda alla slags improviserade medel: skiffer, professionella lakan och andra lämpliga material som du kan göra konstruktionen av den önskade formen utan sprickor i väggarna.

Den huvudsakliga och i stort sett den enda märkbara fördelen med sådan formning är dess låga kostnad.

Bland de många bristerna förtjänar följande punkter särskild uppmärksamhet:

 • monteringskomplexitet;
 • risk för läckage av den fyllda blandningen;
 • låg bärkraft
 • behovet av att använda ytterligare kilar och stöd.

Denna formning är endast lämplig för små byggnader.

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Timmerformning

Det mest populära alternativet. Sheet plywood och brädor används oftast.

Fördelarna inkluderar tillgängligheten och relativt lågt pris på materialet. Träelement är lätta att installera – all verksamhet utförs utan användning av svårtillgängliga och svåra att hantera verktyg.

Den största nackdelen är behovet att i vissa situationer använda ytterligare element för att stärka strukturen. Till ett sådant behov leder det oftast till skillnaden i storleken på de material som används.

Träformning är den mest populära och en av de enklaste alternativen att bygga, så nybörjare rekommenderas att föredra sådana strukturer.

Var noga med att utföra beräkningen före konstruktion av formning.

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Timmerformning

Formwork beräkning

Ordningen av beräkningarna kommer att övervägas på exemplet av standard träformning för stiftelsen. Traditionellt färdiga fabriksbrädor har en längd på 600 cm, en tjocklek på 2,5 cm och bredden är ca 10-15 cm.

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Formwork beräkning

För beräkningen dela perimetern av den framtida betongbasen med längden på det använda styrelsen. Stiftelsens höjd dividerad med bredden på ett bräde. Multiplicera värden. Så bestämmer du det önskade antalet brädor för formning. I genomsnitt tar 1 m3 från 40 till 65 element. Den specifika kvantiteten beror på bredden på de brädor som används.

Till den beräknade kostnaden för formen läggs kostnaden för att köpa ett virke för att fixa huvudelementen och stagarna för att stärka systemet. Beroende på den specifika situationen kan extrakostnader uppgå till hälften av kostnaden för brädorna (plywood).

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Ritningsberäkningsparametrar för formning

Också betrakta extrakostnaden för beslag, fästanordningar och saknade verktyg du behöver köpa. Om du vill kan du överväga att använda en flyttbar hyraformning. Ta konstruktionen för tillfällig användning kan vara på närmaste byggarbetsplats. I de flesta fall är uthyrningen av formning något billigare än det självständiga arrangemanget.

Permanent formning

Fasta strukturer är enkla och snabba att installera. Efter hällning av murbruk förblir kvar i grunden.

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Fast formning från DSP

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Hur man gör en permanent förankring för stiftelsen

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Avtagbart förskjutningssystem

Ofta, permanent formning uppsamlad från skrotmaterial. Även för sådant arbete är det möjligt att använda DSP och DVP. Vid arrangemanget av kolonnbasen kan formningsfunktionerna ta ihåliga rör av metall eller asbest. I denna situation kommer förskjutningen att bidra till en ytterligare ökning av betongbasens styrka. I detta fall kan användningen av distansorgan och ytterligare stödelement i de flesta fall avstrykas.

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Två monteringsalternativ för permanent ombyggnad (1)

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Två monteringsalternativ för permanent formning (2)

 1. Gräva en grop (grop, gräv) i enlighet med storleken och designegenskaperna i den framtida grunden. Dessa punkter bör ingå i projektet.
 2. Lämna ett litet mellanrum mellan marken och formen (1-3 cm beroende på materialet). Denna lucka underlättar installationen av strukturen. Efter splittring av formen måste gapet täckas med jord.
 3. Häll botten av den beredda gropen med lager av sand och grus. Varje lager av fyllning försiktigt tampa.
 4. Lägg vid behov ett förstärkande nät på kudden. Tack vare förstärkningen kommer styrkan i den färdiga stiftelsen att öka betydligt.
 5. Efter dessa aktiviteter kan du fortsätta direkt till arrangemanget av elementet i formningsstrukturen. Allt arbete kommer att passa in i elementen. Fästningsmetoder väljs individuellt med hänsyn till egenskaperna hos det använda materialet. Till exempel, när det gäller arrangemang av träformning, drivs stödstängerna först i marken, och sedan spånar (brädor, plywood) spikas på dem. I allmänhet vägledas av situationen.

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Installation av teknisk kommunikation i formwork

Sammanfattningsvis behöver du bara hälla betong, vänta om en månad för att den ska få styrka, och efter det kommer det att vara möjligt att gå vidare till nästa planerade byggverksamhet.

Schema för permanent formning

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Fiberboard – miljövänlig, permanent formning

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Permanent formwork Veloks

Avtagbar formning av träplankor

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Avtagbar formning av träplankor

Första steget

Rengör byggarbetsplatsen för skräp och allt som kan störa genomförandet av ytterligare aktiviteter.

Andra steget

Markera sajten enligt kraven i det tidigare förberedda projektet.

Tredje steget

Hammare i hörnen (och vid behov längs omkretsen med en höjd på 600-800 mm) träblock för att fästa de viktigaste konstruktionselementen. Knacka staplarna så att de under framställning av formen blir kvar på utsidan.

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Exempel på träformning för monolitisk konstruktion

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

För flyttbar träformning, pelare (barer) skjuts in i marken, där brädor eller plywood är fastsatta

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Fjärde steget

Börja att fästa träsköldar i staplarna som drivs in i marken. Använd naglar eller skruvar för fästning. Så du bildar ramen.

För att ge extra styvhet till systemet, dra ihop väggarna i formningsstrukturen med hjälp av dubbar. Behovet av detta uppstår som regel när man häller mycket betong.

Under arbetet med att arrangera formen ska du se till att väggarna är installerade uteslutande vertikalt.

Det är viktigt att det inte finns några stora luckor i strukturen. Tät luckorna med lämpliga material. I det här fallet anses ett mellanrum med en bredd på mer än 4-5 mm stort. Ett sådant gap skulle vara tillräckligt för att en konkret murbruk skulle läcka.

För att förhindra mindre läckage av lösningen kan du dessutom fästa en polyetylenfilm på innerväggen på formningsväggarna.

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Stiftelse förstärkningsplan

Hur man gör ett förarbete för huset
Hur man gör ett förarbete för huset

Det rekommenderas att avtagbar formning demonteras först efter att stiftelsen har samlat den önskade styrkan. I genomsnitt tar det 3-5 veckor. Spalterna kvar efter demontering av formen, vanligtvis fylld med jord. I vissa situationer hälls de med betong eller cementmortel.

Följ de mottagna rekommendationerna, och färdigt förarbete kommer att klara de uppgifter som tilldelats det utan några problem.

Video – Gör-det-själv stiftelseformwork

Källa: http://okeymaster.ru/kak-sdelat-opalubku-svoimi-rukami/, http://opalubka-expert.ru/kak-sdelat-opalubku-vokrug-doma/, http://stroyday.ru/ Stiftelsen-doma / fundament-doma / opalubka-dlya-fundamenta-svoimi-rukami.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *