Laminat

Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

Plywood kan passa:

 1. På en cementbas, men det är nödvändigt att säkerställa plattheten och den horisontella basen, eller använd justeringsstället.
 2. Montera på stockarna. Här försvinner svårigheten för att försäkra sig om att lederna på arken faller på dem. Lags måste ställas så att deras övre yta ger ett horisontellt plan. I loggarna döljer ingenjörskommunikation, isolering och isolering.

Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

Lägger plywood på stockar

Det är viktigt! Att lägga plywood i ett lager, det är nödvändigt att dess tjocklek är inte mindre än 15 mm, om i två lager måste du välja åtminstone 9 mm för skiktet.

Innan den slutliga installationen av plywood är det nödvändigt att ta bort allt damm och skräp från basen. Det är också önskvärt att utföra primingen, det vill säga att göra behandling med en speciell primer.

Plywood rekommenderas att montera på lim, men tillåts utan det. Kapslarna på de självuttagande skruvarna måste vara försänkta – för detta ändamål är hålen försänkta under dem.

Betongfärgat golv

Betonggolv anses vara den mest tillförlitliga och hållbara. Skillnader i jämnhet och hållbarhet, vilket representerar en idealisk yta för alla golvbeläggningar. Dessutom, i ett trähus betonggolv är resistent mot förstörelse.

Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

Lägger trägolv på en betongbotten

Bland bristerna kan man identifiera att det är mycket kallt. Detta problem kan dock lösas – på grund av värmeisoleringsmaterial.

Typer av betonggolv i ett trähus:

 1. Ligga på marken;
 2. Lägger på lags;
 3. Betongskikt över trägolv.
 4. Vi definierar golvets horisont, markerar den med märken (du kan sträcka sladden).
 5. Pinnar drivs i marken, ungefär under 10 cm, och grus hälls över dem. Det är nödvändigt att täppa och ta bort pinnarna.
 6. Nästa skikt hälls sand och komprimeras också.

Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

Hälla en konkret undergolv genom lags

 • En tjock polyetenfilm läggs på toppen, vilket säkerställer överlappningen på väggarna. Hon kommer att fungera som vattentätning.
 • Rummets utrymme med hjälp av skenor ska delas upp i separata banor – bredden på vardera är ca 1 meter. Höjden på skenorna installerade bör vara lika med nivån på ledningen. Betong hälls på den beredda ytan.
 • Översvämd betong nivelleras med regeln längs skenorna. Under gjutning avlägsnas lamellerna och hålrummen fylls med lösningen.
 • Vid slutet av arbetet täckes betongen med en film och lämnas för att det härdas i flera veckor. Under torkperioden måste du periodvis spruta den med vatten så att det inte spricker.
 • Slutligen är basen täckt med cementcement. I detta fall användes också lameller.
 • Betong Grov Golv över marken

  Hälla betong över marken

  Betonggolv längs stockarna utförs oftast vid reparation av trägolv och byte till betong.

  Marken mellan lagren rensas ursprungligen av smuts och skräp. Grus eller sand hälls i utrymmet mellan lagren, varefter det granulära materialet försiktigt täppas. Nästa är det isolerande skiktet, hällde sedan betong. Golvet ska vara torrt i flera veckor. Därefter utförs en nivelleringsplatta. Generellt sett kommer gjuttekniken att likna att hälla betong på bottenvåningen i ett trähus.

  Rekommenderade artiklar om ämnet:

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Hur man gör golvet i ett trähus varmt?

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Hur man gör golvisolering i ett trähus?

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Golvanordningen i ett trähus: de befintliga strukturerna och läggningsföljden

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Bulk polyuretan golv – steg för steg guide till att skapa

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus med egna händer

  Grovt golv behövs som en pålitlig grund för att lägga olika beläggningar – parkett, laminat och annat material. Mycket beror på undergolvets kvalitet: squeaks när du går, livslängd, luftfuktighet och temperatur i huset. Att skapa en undergolv i byggnadsstadiet skiljer sig från samma operation, som utförs under reparationsprocessen genom att fixera lagret. I artikeln kommer vi att berätta om alla stadier av att skapa en undergolv i ett trähus, så att du kan göra dessa arbeten med egna händer.

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Monteringsmetoder

  Alla trägolv kan delas enligt sättet att fäst stödkonstruktionen:

  • fäst vid väggar;
  • installerad på en betongbotten;
  • installerad på marken;
  • kombineras.

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Fästningsunderlag för undergolv till väggarna är mest efterfrågad i bostäder installerade på en skruv-, kolonn- och remsa grund. Läs mer om de olika typerna av stiftelser i artikeln – ”Vad är den bästa grunden för ett hus från en bar?” Funktioner i beräkningen. Med denna monteringsmetod kan du skapa en stiv stödram på golvet, men kräver en stor konsumtion av trä. De mest populära metoderna för fastsättning – med hjälp av hörnen och i snittet. Den första metoden är enklare, men mindre tillförlitlig, den andra metoden är mer tillförlitlig, men det innebär att man skär genom en av fälgarna.

  Vid installation av golvet på en betongbotten används olika rekvisita, vilket gör det möjligt att höja timmerna ovanför betongen. Eftersom stöden använde tegelpistaler och metallfästen. Det är också möjligt att lägga loggen direkt på betongen, men i detta fall är det nödvändigt att genomföra mycket högkvalitativ vattentätning. I vissa trähus installeras golvstöd på marken. I detta fall byggs tegelstenar som stöd. Den kombinerade metoden att fästa golvets bärande struktur involverar användningen av metoderna som beskrivits ovan i vilken kombination som helst.

  Utkast till golvdesign

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Grunden för undergolvet är lags från vilken stödstrukturen är monterad. I de flesta fall placeras stockar i en rad, men det finns undantag. Om det inte är möjligt att använda ett bräda med tillräcklig bredd och tjocklek, är stödstrukturen gjord i två rader, som har rader vinkelrätt mot varandra. Denna konstruktion används också i fallet om den svarta golvpanelen ska läggas över rummet, och för detta måste du lägga loggar längs, vilket ökar kraven på brädans bredd och tjocklek. Att lägga sig under de övre skikten av vinkelräta rekvisita minskar kraven på brädans bredd och tjocklek. Ett grovt golv av sågade, hyvlade eller profilerade plankor läggs över stödkonstruktionen. Denna golv skapar inte bara en plattform för att lägga på täckningen (på ett rättvist golv), men det är också ett ytterligare element i stödstrukturen.

  Verktyg för arbete

  Oavsett om du gör golvet i ett nytt hus eller reparerar en gammal, behöver du olika verktyg, till exempel:

  Installation av undergolv vid scenen av väggkonstruktion

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Det enklaste sättet att göra ett golv under konstruktionen av huset. För att göra detta är det nödvändigt att skära igenom eller icke-genomgående spår i timmer eller loggar på motsvarande fälgar, i vilka stockar läggs sedan. Det optimala avståndet mellan skikten är 60-80 cm. Om tjockleken på skivan med vilken skikten ska sys överstiger 30 mm, kan avståndet mellan skikten ökas till 90-100 cm. Lägg skiktet över rummet. Om rummets bredd överstiger 4 meter, är det lämpligt att installera minst ett stöd för varje lag eller för att öka loggens tjocklek och bredd med 1-2 cm. Du kan också använda en stråle med en sektion på 150×150 mm. Detta kommer att minska sannolikheten för att sänkningen av golvet och utseendet av squeaks.

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Efter att ha valt en bräda eller en bar för att skapa en logg, mäta dess bredd och ange markeringar för att skära spår på motsvarande krona. Om väggen är gjord av profilerat eller limt timmer, vars bredd är lika med loggens bredd, skära sedan genom virket som helhet och skära lagret i bitar. Om väggen är gjord av sågat eller hyvlat trä, skära sedan spåret med dess bredd och tjocklek. När allt kommer omkring är inte en sådan timmes kronor kopplad till slottet, så klippa virket, du bryter mot väggstrukturen.

  Om du inte vill att lagsna ska förstöra husets utseende från ett profilerat eller limt trä, skär sedan igenom samma spår som på det sågade virket.

  Efter att ha förberett spåren, klippa stockar längs längden. Vid behov skärs det lås som motsvarar spåret i väggen. Därefter täcka loggarna och nedskärningarna i väggen med skyddande ämnen som du planerar att använda för att bearbeta hemma. Mer information om vilken antiseptisk att välja för barens hus. Efter impregneringen har torkat, sätt in stockarna i väggen och kontrollera deras vågräta läge med en nivå och en lång jämn batt. Om någon slags fördjupning stryker över de andra, skära den, om tvärtom, under andra, sätta något under det. Byt ut en krökt, knäckt eller sprickad lag omedelbart med en vanlig. Om du skär skårorna för att skapa ett lås, för att öka styrkan i huset, installera en skåpet under lags som tar över golvets vikt. Sätt fast det här kortet på väggen med naglar eller skruvar. Istället för brädet kan du använda stål- och aluminiumhörn, som säljs i vilken maskinvaruhandel som helst. Fäst dessa hörn mot väggen med tjocka långa skruvar och till stockarna med bultar, brickor och muttrar.

  Efter att alla loggarna har lagts, nivelleras och säkras, installerar nästa krona och täcker dem med det valda kortet. Grooved batten är att föredra, eftersom det finns mindre värmeförlust genom den. Om du värmer golvet ska du först utföra allt arbete på isoleringen och sy ihop brädet. Lägg brädan på ett sådant sätt att avståndet mellan beläggningen och väggarna var 1-2 cm. Detta är nödvändigt för att kompensera för beläggningens expansion på grund av fuktabsorption. Flytta inte täckplattorna till varandra helt mot varandra, lämna 1-2 mm mellan dem, vilket förhindrar att golvet puffar upp på grund av svällning av brädorna. För att fästa täckplattorna på stockarna, använd självskruvande skruvar med en längd av 70-120 mm. Om det inte går att skruva i en skruv av sådan längd, borra först ett styrhål med en diameter på 1,5-2 mm.

  Byta ut det gamla golvet i ett trähus

  Om det gamla trägolvet är rått eller om du väljer att byta ut det av någon anledning, ta bort golv och undergolv, det kommer att bedöma loggens och väggarnas skick. Om de gamla lagren är skadade, ta bort dem helt genom att klippa dem i spola med väggen. Kontrollera kronan där loggarna var inbäddade, du kan behöva reparera eller byta ut den. Om kronan är i ordning, bearbeta den med en kvarn och täck den med skyddande ämnen. Behandla också med skyddande föreningar lags och golvbrädor.

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  På hur man gör det, läs materialet om hur och hur man målar ett hus av laminerat fanerverk. Markera på väggen på installationsplatsen och dra en linje längst ner. Nedifrån, nära den här linjen, bifogar du ett stödkort, där du lägger loggarna. Lägg de yttre stockarna på ett avstånd av 10-15 cm från väggarna, den andra ligger på ett avstånd av 60-100 cm från varandra (beroende på golvbrädans tjocklek). Efter att du har installerat loggarna, åtgärda det med hjälp av ett hörn, som beskrivs i föregående avsnitt, eller rekvisita på båda sidor med bossar från trimning av baseboard eller logg. Sådan fixering säkerställer lags och förhindrar squeaks. Sy sedan upp undergolvet med brädor enligt ovan.

  Grovt golv med stöd på marken eller betong

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Skillnaden i ett sådant golv från ovan beskrivna är att huvudbelastningen inte faller på väggarna, utan på marken eller betongen. Detta gäller för gamla hus och för byggnader på en plattform. Om du byter golv, ta bort de gamla plattorna, rengör och reparera väggarna enligt beskrivningen i föregående avsnitt. Bestäm sedan lagringsplatsens installationsplats och de platser där piedestalerna kommer att stå. Om du lägger bollards på marken, gräver du en grund för dem, en kvadratisk eller rektangulär grop med en sektion av 1×1 meter och ett djup av 20 centimeter. Kondensera botten av gropen och lägg ett 5 cm tjockt lager sand på den. Fyll i ett lager av krossat sten 5 cm tjockt och häll sedan en 10 cm tjock betongplatta. Efter 5-7 dagar, vik brickans stöd på cementmortellen på den här puten. Stödets höjd ska vara sådan att det finns ett avstånd på 1-2 cm mellan den och lagrets nedre sida. Den övre delen av stödjebolaget är täckt med bitumen och takmaterial för att säkerställa vattentätning av lagret. Sedan sätts lagsna som beskrivet i föregående avsnitt, varefter kilar eller distanser av den erforderliga tjockleken sätts in mellan stöden och lagsna, vilket ökar fördröjningen med fraktioner av en millimeter. Laggolvskivor gör samma sätt som beskrivits ovan.

  Värmer golvet i ett trähus

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Uppvärmning – en obligatorisk del av skapandet av ett golv i ett trähus. Isolering minskar värmeförlusten hemma och ökar komforten att bo i den. Utan isolering förlorar trägolv hälften av sina positiva egenskaper. Detaljer om de olika metoderna för uppvärmning av en undergolv i ett trähus beskrivs i artikeln – Korrekt isolering av ett hus från en bar. Försum inte denna procedur, tack vare vilken du kan gå runt huset på vintern ens barfota.

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus?

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus? För att genomföra denna satsning måste du först förstå vad det är och vilka metoder för att skapa sådana beläggningar existerar för närvarande. Sådana golv i en träbyggnad innebär tre villkor:

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Utkast till planlösning.

  1. En platt bas på vilken laminat, parkett eller linoleum läggs. Den är vanligtvis gjord av plåt av plywood eller spånskiva. Kanske användningen av brädor som passar på stockarna.
  2. Det första (botten) skiktet av ett dubbelt planka golv i ett trähus, vilket används i fallet då stockarna och golvbalkarna ligger relativt sällan. I detta fall läggs brädorna i undergolvan vanligen diagonalt, vilket ger ökad styrka.
  3. Bottenskiktet med dubbelbeläggning, som har en speciell isolering och är utrustad med vattentätning.

  Hur är det grova golvet?

  Golvet i ett trähus består vanligtvis av två baser. Den som ligger under toppskiktet anses vara grovt. Den övre delens jämnhet beror på dess skick, så en enkel inriktning av golvet ger inte det önskade resultatet. För att skapa en hållbar beläggning måste du utföra vissa åtgärder så att undergolvet inte går sönder eller spricker. Nya tekniska lösningar gör det möjligt att göra det bättre.

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Systemet för installation av ett justerbart golv på stockar.

  För detta ändamål används speciella blandningar, men detta betyder inte att konventionella cement-sandskikt kan försummas.

  Golvet i ett trähus ger styrka och jämnhet av huvudbeläggningen och består av sådana element som:

  • screed – det är gjord för att anpassa fundamenten och dölja olika kommunikationer;
  • vattentätande lager – funktionen är att eliminera risken för vatteninträngning;
  • det underliggande lagret – för att skapa en enhetlig belastning;
  • mellanlagret – för kommunikation mellan könen
  • termisk och ljudisolering – förbättrar golvytan.

  Golvet i trähuset och dess sorter

  Denna beläggning kan göras på följande sätt:

  • lags används
  • applicerat så kallat justerbart golv;
  • screed är gjord (torr och våt typ);
  • häll en bulkbeläggning;

  Tänk på alla dessa metoder för att skapa en undergolv i ett trähus.

  Den antika och välprövade tekniken – enhetsbasen på stockarna, som är gjorda av trä eller plast (parallella stänger). De läggs strängt horisontellt. Ett sådant golv på stockar görs vanligen i ett trähus, eftersom det ger bra ventilation och möjliggör att gömmer kommunikation i hålrummen mellan baserna. Luftgapet tillåter inte att trädet ruttas, och om du lägger ljud och värmeisolering mellan golven, kommer det att förbättra komforten.

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Ordningen med torr golvplåt.

  För ordentligt arrangemang av undergolvet på stockarna är det nödvändigt att uppfylla följande villkor:

  • mellan angränsande stänger observera ett steg på 35-45 cm;
  • strikt horisontell lagring bör ge en noll sluttning;
  • väggarna ska lämnas med luckor på 2,5-3,5 cm, vilka sedan täckes med en sockel;
  • en kista av plywoodplåt eller spånskiva installeras ovanpå stockarna;
  • Av alla staplingsalternativen som används i ett trähus är den bästa vzajbezhku;
  • kanterna på arken av plywood är installerade med ett gap på 2-3 mm, det vill säga kanterna på de intilliggande plattorna av materialet måste ligga på samma lager, vilket gör det möjligt att ta bort pipen.
  • Om tjockleken på plåtarna av plywood eller spånskiva inte räcker, måste ett annat skikt läggas;
  • Materialet behandlas på ändarna med ett antiseptiskt material, de är täckta med stockar.

  Justerbart golv i ett trähus

  Om du behöver höja basnivån med 3-10 cm, applicera sedan den här relativt nya metoden för att lägga en undergolv. För det här alternativet, utför en ganska enkel installation. Under ett sådant golv utförs olika kommunikationer och värme och ljudisolering installeras. Hur är denna typ av bas gjord?

  Hål borras i plywood och plasthylsor med inre gängor införs i dem. Med hjälp av bultar ställs lags fast med klämmor på betongen. Plåtar av plywood med ärmar läggs på dessa element. Skruvarna själva kan rotera, med bottenplattorna sänkta eller upphöjda. Detta gör det möjligt att jämföra ytan på golvet i ett trähus.

  Använd screed

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Schema av strukturen på självnivellerande golvet.

  Detta är det mest populära alternativet. Den kan tillverkas med våt eller torr teknik. Det andra alternativet är det så kallade backfill-golvet, som innehåller flera lager. Hur gör de det?

  Isoleringen läggs på basen, vilket tillåter inte ånga och fukt, till exempel plastfilm. Den är fastsatt med tejp. En torr påfyllning appliceras ovanpå den, som är jämnt fördelad över hela området. Vanligtvis används claydite, slagg eller perlit sand. Längs väggarna (runt omkretsen av rummet) lägger elastiskt material som behövs för att kompensera för golvets termiska expansion. Därefter kan du göra huvudgolvet, som består av lakanplattor, anslutna i moduler med polystyrenskum eller annat material (spånskiva, OSB). De är placerade i 2 lager, som är förseglade med lim eller skruvar. Detta görs med de obligatoriska förskjutningarna av lederna. Sedan är hela strukturen belagd med en anti-brandförening. Monterad ovanför målbasen.

  Om ett vanligt betongskikt görs kan golvet i ett trähus tillverkas oberoende. Tekniken för denna process är följande:

  • basen rengörs av damm och skräp;
  • tampning utförs;
  • lägg det underliggande lagret upp till tio centimeter tjockt och kompakt det. Den använder muror;
  • samma process är gjord med sand (lagerhöjd 9-12 cm);
  • för att skydda mot fukt värme och vattentätning stapel;
  • sätt gips eller cement och sandlösning;
  • Det resulterande grova golvet är samma regel.

  Låt skiktet torka. Detta kan ta 7-30 dagar – allt beror på lösningens tjocklek. Denna typ av screed möjliggör nivåskillnader i höjder på upp till tre centimeter och erhåller en plan yta på vilken du kan lägga laminat eller parkett, men samtidigt måste du applicera en ytbehandling.

  Bulkbeläggning i ett trähus

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Verktyg för golvskikt.

  Det här är den mest avancerade tekniken för att skapa en grund för golvet. Det kombinerar skapandet av en grov och ytbeläggning. Ett självnivellerande golv är gjord av en blandning av cement och syntetiska hartser, vilket är förstärkt med element som inte ger upphov till sprickor.

  Processen i sig består av att hälla basen med denna blandning, till vilken nivellering en nålrulle används. Det behövs för att avlägsna luft. Polymera golv är mycket tunnare än betong och torkar därför snabbare (högst 15 dagar).

  Skapa ett mellanlager

  Varje golv kan inte utan substratet, vilket kan stärkas på undergolvet med hjälp av följande metoder:

  1. För att fixa polyeten kan du använda dubbelsidigt tejp.
  2. Med lim. Det här är det vanligaste alternativet, men du måste tänka noggrant om installationen, annars om ett fel uppstår kan det underliggande lagret inte tas bort.
  3. Att skapa en mycket stark underliggande bas med järn för svetsning och den så kallade termoskärmen.
  4. Den snabbaste metoden är att använda skruvar och fästen. Men denna teknik kräver kompetens. Häftklamrar måste fästas så att de inte sticker ut på fästplatsen. Samtidigt borde de inte deformera basen, och för detta borde de begravas till en låg höjd.

  Nödvändiga material, verktyg och armaturer:

  1. Träbarer.
  2. Plåtar av plywood eller spånskiva.
  3. Cement mortel.
  4. Värme och vattentätning.
  5. Bulkblandning.
  6. Plastmuffar.
  7. Ställ bultar och skruvar.
  8. Regel och nålrulle.
  9. Rammer.
  10. Clay.
  11. Staples.
  12. Hammare och naglar.
  13. Roulette.

  Du kan göra golvet medan du respekterar hela processkedjan och följer alla de tips som anges ovan.

  Först då kommer denna våning i trähuset att tjäna i många år.

  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus
  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus
  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus
  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus
  Hur man gör ett grovt golv i ett trähus

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *