Lägga

Hur man gör ett loggspår

Men, för att inte störa harmoni i trädgårdsvägen, sågs med chubuki.

Steg 5 – fyller det andra lagret av sandkudde

Hur man gör ett loggspår

Sanddräkt Sand används som det andra lagret. Kuddens totala höjd är 50-100 mm.

För att försegla sandbrunnen används en teknik som att vattna den med vatten.

Materialet är förberedt för webbplatsen www.moydomik.net

Steg 6 – systemet för att lägga trissnitt

Ordern för installationen av trädets snitt spelar ingen roll. Mönsterbildningen beror på ägarnas preferenser.

Den kan placeras så att utrymmet mellan sågarna är så litet som möjligt. Och du kan tvärtom ha dem allmänt.

Det viktigaste i detta skede är att ”sänka” sågklingan (rammade), och jämföra dem också.

Hur man gör ett loggspår

Lägga sågklipp

Hur man gör ett loggspår

Tändningsågar

Hur man gör ett loggspår

Installation av trädskärningar under banan

Hur man gör ett loggspår

Nivelleringsskärningar

Steg 7 – Dekorativ dekoration av trädgårdsvägen av träskär

Utrymmet mellan sågarna kan täckas med sand eller jord blandad med fröna av markdjursplantor.

Och skärningarna själva bör lämnas i sin ursprungliga form eller målas med ljusa färger.

Hur man gör ett loggspår

Registrering av en väg från trissnitt

Det är möjligt att tydligare visa hur man gör vägar från träskärningar med hjälp av sektionsritningen.

Hur man gör ett loggspår

Vård av träspår

Så att trädgårdsbanan av träskärningar som görs av händerna inte kommer att förlora sitt ursprungliga utseende över tid, behöver det konstant vård.

För att göra detta måste du en gång om året rengöra skärningarna med en metallskrapa, behandla med en antiseptisk och applicera en speciell skyddande beläggning, linolja eller färg.

Hur man gör ett loggspår

Träklippta vägar – vård

Styrelsen
När du gör ett spår lägger du åt flera stycken prozapas, i framtiden kommer det att vara möjligt att ersätta enskilda delar i reparationsprocessen. För att minska effekten av glidning efter regnet bör du inte polera ändarna av stockarna mycket före installationen.

Om du är intresserad av att arrangera ett spår från vedklyvningar – en video som illustrerar att göra egna händer

Trädgårdsvägar från träskär – proffsen

 • låg kostnad;
 • hög hastighet och enkel arrangemang
 • förmågan att självständigt genomföra hela processen
 • ackumulera inte fukt (skapa inte plaskar);
 • ha en naturlig utseende
 • mycket underhållbar
 • miljövänlig;
 • förmågan att göra en unik trädgårdsväg av trä. Trots allt är alla nedskärningar olika, vilket innebär att mönstret inte kan upprepas.
 • möjligheten att använda föråldrade stockar som mulch eller hacka och lägga till kompost.

Landspår från träskäret – argument mot

 • röta;
 • reagera på temperaturfall;
 • kräver konstant vård;
 • bli hur många efter regnet (nivån av användningen av specialkomposition för bearbetning).

slutsats

Baserat på det ovanstående blir det tydligt hur man gör en väg från träskäret med egna händer utan att tillgripa överdrivna utgifter och hjälp utanför. Även om du inte skulle hoppas mycket för billighet, även med egenproduktion måste du spendera pengar, men en sådan väg är värt det.

Relaterade videor

Vägar från träskär – bilder med designexempel

Hur man gör ett loggspår

En väg från träskär i skogen

Hur man gör ett loggspår

Trä spår från klippa ringar

Hur man gör ett loggspår

[tumme = vänster

Hur man gör ett loggspår

Spåra från stora trissnitt

Hur man gör ett loggspår

Processen att arrangera ett spår av träringar

Hur man gör ett loggspår

Banan går i en rad med stora snitt

Hur man gör ett loggspår

Stigen som avgränsas av träden

Intressanta bilder på ämnet

Hur man gör ett loggspår

Sågskärningen är otroligt stor

Hur man gör ett loggspår

Jätte trädskärning

Hur man gör ett loggspår

Århundraden gammal sekvens

Spåret från träskäret med egna händer. Landskapsplan

9 november 2015

Vägar är ett viktigt element i vilken ort som helst. De borde ha bekvämligheten och tillförlitligheten. Men om i antikens tider, såg sådana beläggningar uteslutande utifrån deras effektivitet, då är det i nuvarande skede nödvändigt att ta hänsyn till den estetiska sidan.

Spåra på dacha

Hur man gör ett loggspår

Spåret kan göras på dacha. Samtidigt bör det inte bara vara hållbart, men också attraktivt för att gå på det var trevligt. Alla skulle vilja komma till sin trädgård och ta en paus från det liv och rörelsen i staden, för att vara närmare naturen. Och detta kommer att hjälpa spåra från trädskäret. Det är lätt att göra det själv. Och resultatet är värt det.

Trä, sand, naturstenar, jord med små stenar – alla dessa alternativ kan orsaka en mängd olika föreningar. Därför används deras användning vid skapande av spår på olika sätt. Det är nödvändigt att i större detalj behandla vad träet är i utformningen av trädgårdsplottsens utformning. Vad behöver man göra för att göra en gångväg från trädet med egna händer? Vilka nyanser måste övervägas i det här fallet?

Är det verkligen banalt alternativ?

Inte för ingenting i nuvarande skede är den mest populära vägen den som innebär att man använder nedskärningar. Naturligtvis kommer det alltid att finnas människor som kommer att prata om banaliteten hos en sådan design. Det här materialet har trots allt använts under lång tid. Därför är idéer om vad som utgör en sådan webbplatsdesign tillgänglig för alla. Men om du tittar på detta alternativ mer noggrant, så kommer känslan av hans hackneyedness omedelbart att försvinna.

Hur man gör ett loggspår

En gångväg av sågspånar med egna händer kan bli ett riktigt mästerverk av trädgårdskonst, eftersom dess utseende fullt ut kommer att bero på sådana indikatorer som materialets storlek, komponenternas relativa position och träets färg. Ytterligare element hjälper till att ge bilden fullständighet. Med andra ord kan trädgårdsvägen vara helt annorlunda än vad du föreställde dig. Designalternativ det finns bara en stor mängd. Låt oss överväga vad ett spår av trädskärningar kan vara, gjort med alla rekommendationer från våra egna händer.

Några spåralternativ

Om du väljer samma storlek och färgkomponenter kan du få en monofonisk komposition. Element i denna situation bör ordnas i flera rader. Och du kan ställa in en godtycklig ordning och placera dem nära. Ju större snittets diameter är desto större är gapet mellan spårets komponenter. För att fylla den kan du använda marker, grus eller gräsmatta.

Dynamiskt spår kommer att ge skärningar olika kaliber. De kommer att återuppliva webbplatsens design. Har du bestämt dig för att använda ytterligare material för att fylla luckor, som grus och murar? Du kan använda ett ganska originellt designalternativ. Lägg ned skärningar efter varandra. I detta fall kan en rak eller lindningsväg erhållas. Allt kommer att bero på preferenser. Genom att göra ett litet avstånd mellan huvudkomponenterna kan du få en brant stigning. Genom att klippa element får du en kontinuerlig linje.

Spåren kan tillverkas av brädor

Skapa en väg av trä, du kan använda inte bara sågad. Låt gå in i styrelsens verksamhet. Lay detta material måste vara solid golv. Att göra detta är tillåtet både längs och över. Plattornas kanter kan lätt trimmas. I det här fallet kommer de att få en svag form. Detta kan dock uppnås utan underkörning. Du behöver bara ordna brädorna på ett speciellt sätt.

Hur man gör ett loggspår

Med trä kan du uppnå effekten av parkett. Banan i en sådan situation kommer att se bra om den kompletteras med grus eller grus. Den första versionen av materialet kan användas i situationer där huvudelementen ligger på stora avstånd från varandra. Trävägar kan kompletteras inte bara med grus. För dessa ändamål kan du använda småsten eller annan dumpning.

Om du efter allt ovan är intresserad av en liknande design av en trädgårdsplot, bör du prata om hur du skapar denna skönhet med egna händer.

Vad ska övervägas?

Det är känt att en sådan design kan skadas på grund av fukt och temperaturförändringar. Hur förhindrar förstörelse av nedskärningar? När man bygger timmerbyggnader måste man alltid beakta fuktighetsfaktorn och temperaturfluktuationerna. Detta gäller framförallt spåren, eftersom skären och brädorna måste ligga direkt på marken. Och sönderfallet från detta ökar bara. Allt detta kommer att diskuteras mer detaljerat nedan.

Träbearbetning

Trädklipp kan köpas i specialaffärer. Sådant material kommer redan att behandlas med speciella föreningar som skyddar träet från förekomsten av svampar, skadedjur och råtta. Men du kan gå tvärtom. För att göra spår ur träskäret är det inte nödvändigt att köpa huvudelementet i affären.

Hur man gör ett loggspår

Hämta eller hitta stockar, använd en motorsåg och klipp sågad. Samtidigt kan tjockleken bli 15 cm. Efter detta måste materialet behandlas oberoende av en 10% lösning av kopparsulfat. Istället kan du använda ett antiseptiskt ämne som var konstruerat speciellt för trä.

Efter torkning bör de behandlade sågavsnitten använda bitumen efter smältning i en metallbehållare. I detta ämne är det nödvändigt att doppa sågklippet den platsen, som kommer att ligga i jorden. Därefter måste materialet ges lite tid att torka. Genom att göra alla ovanstående procedurer kommer du att göra dig redo för att lägga träskär. Priset är lågt jämfört med det inköpta materialet.

Skapa spår

Hur man gör ett loggspår

Hur man gör ett spår? Det är nödvändigt att markera platsen med pinnar med ett rep för att gräva en gräv, vars djup ska nå 30 cm. Det kommer att vara nödvändigt att täcka botten med geotextiler. Därefter häller vi murar i grävningen. Skiktet på detta material ska nå 10 cm. På toppen av det måste du lägga sand, tampa den försiktigt och häll regelbundet vatten. Foder som erhållits som ett resultat av alla ovanstående åtgärder bör fastställas. Utrymmet mellan dem måste täckas med jorden. Du kan så gräs eller hälla grus i det.

För att göra vägar i trädskärgårdsgården kan du använda lark. Detta är det bästa alternativet, eftersom det präglas av hög hållfasthet och hållbarhet. Du kan också använda eksågar. Materialets hållbarhet når 15 år. En kortare livstid i asp och tall. Men de är också ett bra alternativ. En sågklinga som skadades antingen under installationen eller efter några år kan alltid bytas ut. Följaktligen måste detta material fyllas omedelbart, med en marginal, för att inte slösa tid på sin produktion.

slutsats

Hur man gör ett loggspår

Den här översynen handlade om hur man gör ett spår på webbplatsen, med hjälp av det välbekanta materialet – trissnitt. Med hjälp av dem kan du uppnå original och intressant design av webbplatsen. Därför, om det finns tid och önskan, bör du börja agera i den här riktningen. Och efter en tid i din trädgård kommer det att bli en vacker och välskött bana, tilltalande med sitt utseende.

Hur man gör ett loggspår

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Hur man gör ett loggspår

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Hur man gör ett loggspår

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Hur man gör ett loggspår

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Hur man gör ett loggspår

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Hur man gör ett loggspår

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Trädgårdsvägar – det bästa valet för att arrangera stugor i miljövänlig stil

Hur man gör ett loggspår

Miljövänlig trädgårdsbana – inte det mest populära valet bland ägarna av förortsområden, men det här alternativet är idealiskt för att arrangera landskapet i en rustik stil. Spåren är byggda av styckningar (strumpor) 10-50 cm lång. Det här materialet kan erhållas helt utan kostnad – trä kvar efter att ha torkat trädgården, uppstötning och beskärning av värdelösa träd som förhindrar att andra växter växer kommer att fungera.

Fördelar med en trädgårdsvägen från sågar

Användningen av avfallspå för beläggning ger flera fördelar:

 • miljövänlighet. Det är svårt att komma med något mer miljövänligt än trä;
 • Möjligheten att bygga en bana med stockar med egna händer;
 • inga pölar under regn och smältande snö;
 • underhåll;
 • absolut unikhet av utseende. Alla chocker har en annan diameter, form och kan placeras i förhållande till varandra på olika sätt;
 • Dessa spår passar perfekt in i designen av webbplatsen i stil med ”Eco”.

Hur man gör ett loggspår

Spårens utseende från stockar

Allt detta förklarar intresset för ägarna av sommarstugor till trämaterial när man lägger ut trädgårdsvägar.

Teknikbana trädgårdsvägar sågade stockar

Om trädgårdsvägen från en logg blev det slutgiltiga beslutet efter valet av en variant av registrering och förstärkning av säsongens dacha, är det för att förverkliga denna idé inte nödvändigtvis nödvändigt. Dessutom finns en uppsättning verktyg, ja, kanske förutom en elektrisk eller motorsåg, tillgänglig för alla amatörgardister.

Förberedelse av stötar för beläggning

När du börjar klippa en trädstam och dess tjocka grenar, eller beställa dem någonstans på sidan, måste du förstå vilken storlek och kvalitet materialet behövs.

Tjockleken på chockarna bestäms av deras diameter. Ju tjockare och mer massiva loggen, desto större sågar måste man förbereda. När allt kommer omkring måste de vara säkert fastsatta vid spårets botten. Vanligtvis är storleken inte större än 30 cm. Samtidigt är det nödvändigt att ta hänsyn till den planerade höjden på gångbanan ovanför marken. I de flesta fall är denna parameter 1-3 cm.

Hur man gör ett loggspår

Snittdiametrar

Efter hampa skördas, måste de skälla barken. Det är ju hon som först börjar röta, skadliga insekter finns i henne. Denna operation kommer att förlänga livslängden för den framtida vägen.

Efter rengöring av ämnena är det nödvändigt att vidta ett antal åtgärder för att skydda dem från fukt, ruttningsprocesser och ökat intresse från insekter. ”Farfarens” metod – bearbetning av linolja. För att göra detta värms den upp till kokpunkten och med en borste och utan att vara girig, lägger du ett skyddande skikt på alla utsatta ytor av trächocken. När linoljan absorberas kan du fortsätta till installationen.

Ett mer modernt sätt att skydda trä från förstörelse – en mängd olika antiseptiska föreningar. Innan du börjar arbeta med dem är det viktigt att noggrant läsa instruktionerna för användning och behandlingstid.

För ytterligare skydd kan den nedre delen av stöten som ligger i marken behandlas med bitumenmastik. Detta är ett utmärkt sätt att skydda trä från jordens destruktiva effekter.

Hur man gör ett loggspår

Förbereder loggar för installation

Arrangemang av utrymme för att lägga sågklipp

Börja förberedelse med en markering av en bana. Detta steg utförs med metall eller träpinnar och en sträng sträckt över dem.

Sedan drar de ut gropen under den framtida vägen från stockarna. Dess bredd ska motsvara bredden på den framtida planerade vägen plus en kant. Djup beror på sågskärningens storlek plus 10-20 cm.

Börja förbereda stolen bör vara en vattentätande kudde. För att göra detta, på botten av grävgropen är täckt med plastfolie. Även om du kan använda ett mer modernt material – geotekstiler. Det skyddar substratet och hampen från fukt och groddar.

5-10 cm grus med olika fraktioner hälls över vattentätningsskiktet. Partiklarnas variationer kommer att säkerställa täthetsdensiteten. Ett skikt av 3-5 cm tjockt sand hälls över gruset. Det är de träbockar som kommer att installeras på det. Så att sanden inte dämpar sig längre kan du hälla den med vatten.

Hur man gör ett loggspår

Gräns ​​för skärningar spår

Teknik läggning stockar

Nästa steg är att installera kantstenen och chockarna själva. Som en kantning för ett spårspår, används några sågspår i längdriktningen i två halvor, även om hela stöt är lämpliga.

Efter att du har installerat kanten kan du fortsätta lägga till sågklipp. Hur exakt att lägga dem beror på smak och preferenser hos sommarstugans ägare. Någon gillar det mer när träskogen ligger nära, och någon väljer alternativet med stora luckor. Det viktigaste under installationen är att ”knacka” dem med en hink och pressa dem in i det sandiga substratet.

Hur man gör ett loggspår

Fixering av sågklipp på plats

Vid slutet av installationssåggen måste du ordentligt fixa dem. Detta kan göras genom att fylla utrymmet mellan chocks med sand och en granotsev. Vissa föredrar konkreta intervall – i detta fall kommer en säker fixering av sågavsnitt att garanteras.

Om du följer alla nyanser av byggnaden kan trädgårdsvägen stå i många år. Det kommer inte bara att underlätta rörligheten runt platsen, men kommer också att bli dess dekoration.

Vi rekommenderar relaterade artiklar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *