Installation

Hur man gör ett tak i ramhuset

Rambalkar av överlappning bör ha ett antal egenskaper, jag kommer att lista de viktigaste som ska lita på när man utformar ett ramhus:

 1. Säkerhetsmarginalen för avböjningen – för att inte få en trampolin istället för golvet, och det träder inte på tunnelbanan.
 2. Motståndskraft mot biologiska effekter – detta gäller den lägre överlappningen. Det är nära marken, och om råttor uppstår kommer svagt trä snabbt att kollapsa.
 3. Värmeisoleringsegenskaper – beror på hur varmt huset kommer att vara. Detta gäller särskilt för överlappningen, det är genom honom att en stor mängd värme lämnar huset.
 4. Ljudisolering – en egenskapsegenskap för interlappens överlappning. Komplett ljudisolering är mycket svår att uppnå. Jag har försummat detta, och jag kommer att begränsa mig till en partiell, med läggning av ljudisoleringsplattor eller påfyllningen med eventuellt bulkmaterial.
 5. Enkelheten i konstruktionen är också mycket viktig, som regel bygger en eller två personer ramhus när de byggs upp på egen hand, så tekniken måste kunna göra det. Nedan kommer jag att berätta hur jag gjorde tak för mitt hus, allt med mina händer, inga kranar, hissar och andra enheter.

Denna kalkylator kommer att hjälpa till att beräkna strålarna för avböjning, jag betraktade också min överlappning, det visade sig vara en tvåsäker säkerhetsmarginal. (kalkylator från den här sidan)

För att starta beräkningarna måste du ha data på mittavståndet mellan de väggar som strålarna vilar på.

Hur man gör ett tak i ramhuset

Materialet för strålarna har valt lark, det är ett mycket hållbart träd, motståndskraftigt mot olika influenser, vi har en stor mängd av det, billigare än tall.

Naturligtvis kan du markera nackdelarna, det är en tendens till vridning och den stora vikten av brädorna. Men de lättas lätt av de ovan beskrivna positiva egenskaperna.

Golvbeläggning

Rambalkar överlappar sydda golv. De använder olika typer av undergolv, jag använde en fyrtionsk styrelse och 10 mm plywood på toppen av den och 18 mm plywood i köket, det hände så att jag felaktigt räknade antalet tiotals och beställde lite mindre än jag var tvungen att.

En fjärdedel av huset skyddades inte av plywood. Och sedan rakt i handen erbjöd mig en bekant på 18 plywood för halva priset (kom ut för priset på ett dussin). Jag köpte snabbt tio blad från honom, problemet försvann av sig själv, och jag täcker de flesta körrummen hemma med tjockare plywood, vilket bara förbättrar golvets kvalitet.

Om strålens steg är litet kan plywood eller OSB-plåtar användas som ett grovt golv. Detta är en vanlig praxis, det gjorde jag inte, så jag kommer inte att kunna prata om det i detalj. Om någon vill göra detta, så google det kommer allt att hittas)

Tak arkivering

Mitt tak är fortfarande inte hemmed, för första gången planerar jag att sheathe det med ett bräde, eller med GKL-lakan på lådan. På samma plats under GKL kommer jag att ordna de elektriska ledningarna till belysning.

För att vara ärlig har jag ännu inte bestämt mig för hur man gör taket, så rammarnas överlappning är fortfarande ifrågasatt. Jag avbildade alternativet på bilden nedan. Tror jag

Hur man gör ett tak i ramhuset

Taket på vindsvåningen är redan klart för mig, sanningen är bara utkast. Han har fortfarande en dekorativ dekoration, det finns många alternativ, så jag stör inte med det.

Jag har bara isolerade vindsvåningar, eftersom båda våningarna är planerade bostäder året runt, brydde jag inte om isoleringen av golv golv. Jag behöver bara isolera korsningen av taket till väggarna. Idag är de ännu inte uppvärmda.

Hur man gör ett tak i ramhuset

Här har jag ett misstag, det var nödvändigt att i förväg tänka på uppvärmningen av dessa platser. Nu måste du svettas ganska för att blåsa dessa platser av hög kvalitet. Jag vill hyra en installation och blåsa ut detta avstånd ca 15-20 cm tjockt med skum, jag tror att det kommer att vara tillräckligt.

Vid användning av mineralull i vägkorsningen rekommenderas att isoleringen placeras 60 cm från väggens kant, ungefär som i bilden.

Hur man gör ett tak i ramhuset

Min vind är isolerad med sågspån, medan skikttjockleken är 25 cm, när det här skiktet torkar, kommer jag gradvis att få upp till 40-50 cm. Sågspån som värmare är mycket bra material, och viktigast är det nästan gratis. Med sågbänkar ringa sig och fråga var du ska lossa.

Jag använde inte bomullsull på vinden på grund av ångreglering i huset. Sågspån kommer lätt att ta en del av ångan till gatan, utan att förlora dess isolerande egenskaper. Därför finns det ingen ångspärr i huset på taket på andra våningen.

Ljudisolering

Olika material används som ljudisolering av golv, vi anser de viktigaste:

 1. Mineralull – dessa inkluderar alla typer av mineralull som används för ljudisolering. Det rekommenderas att använda en mer tät, även om ljudvågorna är väldämpade och lätta glas. Från slagljudet kommer detsamma bara att spara ett integrerat tillvägagångssätt.
 2. Bulk – olika återfyllning, till exempel ekologi, sågspån, sand, expanderad lera och annat material med ljudisoleringsegenskaper.
 3. Plåtmaterial i form av vibrationssäkra ark, speciella golvbeläggningar för slutbehandling, korkbeläggningar. De används ofta i komplexa metoder för ljudisolering.
 4. Ett integrerat sätt att eliminera ljud består av en kombination av olika lösningar, till exempel användningen av lager med olika densitet och styrka.

Beställningsordning

Tja, låt oss avsluta med teorin, nu ska jag berätta hur jag gjorde mina golv.

Den nedre och mellanliggande överlappningen i ett ramhus är nästan identisk med konstruktionstekniken. Det enda du behöver när du arbetar på andra våningen ska vara försiktighetsåtgärd, krascha lite trevligt.

 1. utbildning
  I detta skede måste du redan göra beräkningar och köpa material av önskad storlek. Ta med honom till byggarbetsplatsen och förbered dig för den tråkiga processen med vikningsbalkar på sina ställen.
  Det är också värt att delta i förberedelsen av de centrala strutarna, deras storlekar kommer att vara kända från ritningarna, efter beräkning av överlappningen.
  Hur man gör ett tak i ramhuset
 2. Spread
  Det är nödvändigt att expandera strålarna i exakt den ordning i vilken de kommer att spikas, och allt på en gång. Du ska inte springa bakom varje bräde separat, du kommer att döda mycket tid, du kommer att slösa din styrka.
  Hur man gör ett tak i ramhuset
 3. Vi knackar
  Till att börja med spikas skivbrädorna runt husets omkrets. Därefter naves balkarna till ytterskäret, så att de blir din vertikalt om du arbetar tillsammans, spik assistenten bjälkarna i mitten av huset samtidigt och placerar stagarna. Glöm inte att regelbundet övervaka balkens parallellitet.
  Hur man gör ett tak i ramhuset
 4. Vi värmer
  I mitt hus har jag inte isolerade golv, om du planerar att göra isolering, då är det dags. Du kan självklart och senare bli förvirrad, krypa med en värmare under huset, då är det allt som ligger på marken, i allmänhet rekommenderar jag extrema fans, särskilt den här). Bottenvåningen är väldigt bekväm att blåsa ut här – jag är säker!
  Hur man gör ett tak i ramhuset
 5. Paroizoliruem
  Efter isolering riktar vi oss mot ångspärr. Var noga med att lima alla sömmarna, ånga ska inte tränga in i ullen.
  När det används som isoleringsskum – ångspärr är valfritt. Polyfoam är inte rädd för ånga, och den bär det perfekt genom sig själv (15-25 tätheter – inte högre). På Alexys foto ser du att han bara använt skum bara en gång.
 6. Grovt golv
  Sedan fyller vi utkastet golvet. Jag brukade slå de fyrtio, med en 60 cm lag – det kom ut väldigt bra, och när jag också nådde toppen med plywood – det var en monolit! Du kommer inte tro på att detta är allt – bara en ram överlappning!
  Hur man gör ett tak i ramhuset

Tja, jag tror att det är dags att avsluta, jag hoppas att efter att ha läst artikeln kommer du inte att få några frågor om hur man gör taket i ramhuset. Om jag stannar snälla i kommentarerna kommer jag definitivt att svara.

Och om någon vill lägga till – tveka inte!

PS.
Ja, en sak, vi konsulterade sedan med sin fru, och hon bestämde sig för att försöka ta ett par bloggrubriker. Så kanske bloggen snart kommer att bli en familj!

Tja, alla för nu, glöm inte att prenumerera på uppdateringar, jag gick och sovde…

Jag föreslår att jag tittar på mina andra artiklar från den här kategorin:

Hur överlappar rammens hus och interfloor toppkanten

Hur man gör ett tak i ramhuset

För att göra ditt hem hållbart och tillförlitligt måste du göra en ganska stor mängd arbete, inklusive designen av toppkanten.

Denna okomplicerade design har ett antal funktioner och nyanser i sin enhet och installationsprocess. Innan du fortsätter med installationen är det nödvändigt att förstå kärnan i alla processer.

tidsbeställning

Hur man gör ett tak i ramhuset

Den nedre och övre delen av ramhuset ger det styrka och tillförlitlighet. Det finns skillnader i designen, men vad gäller den övre trimmen, tjänar den till att skapa byggnadens integritet från ramen. Dessutom kombinerar den övre typen av bandning inre och yttre väggar. den överför lasten och utför sin jämn fördelning i riktning från byggnadens övre del till botten.

Är viktigt. Konstruktionen av väggens topphuggning är nödvändig i ett ramhus, oavsett vad vinden kommer att vara och om det kommer att vara alls.

Typer av golv

Hur man gör ett tak i ramhuset

När det gäller typerna av golv är de uppdelade beroende på hur byggnaden av vinden är planerad.

Namnlösa: Detta rum kommer att utformas för lagring av saker, kommer att vara bostäder eller icke-bostäder:

 1. Under vinden bostadstyp (uppvärmd). En sådan överlappning är installerad när det gäller bostadshus eller vinden, samt med en hel andra våning. Utformningen av sådan överlappning kräver inte användning av speciella lager av vattentätande material, men närvaron av en ångspärr krävs.
 2. Under vinden i den ouppvärmda typen. En sådan ramöverlapp avvecklas när det gäller utrymme för icke-bostads tak. Denna typ kännetecknas av närvaron av ett stort antal isoleringsmaterial, deras specifika plats och förstärkt isoleringsskikt.

Är viktigt. Överlappningen på andra våningen i ramhuset måste ha ökad styrka och förmåga att klara höga stressnivåer.

anordning

Hur man gör ett tak i ramhuset

Om vi ​​betraktar ramverkets överlappande enhet i lager så kan vi se en slags ”paj”. Och glöm inte att interfloor överlappningen i ett ramhus är ett tak för ett rum och ett golv för en annan. Det här ögonblicket bestämmer tillgängligheten av vissa material beroende på den enskilda situationen.

Överflödeskakan i ramhuset består av följande lager från nedre våningen (taket) till andra våningen (det rena golvet):

 • Avslutningsmaterial av taket på första våningen;
 • gipsplåtar;
 • ett skikt av mantel;
 • ångspärrmaterial
 • släpa;
 • isolering mellan lags;
 • vattentätningsskikt (endast för ouppvärmd vindsvåning eller vid andra våningshus – under våtrum, till exempel i badrum på andra våningen);
 • Ljudisoleringsmaterial av kork typ (endast för bostads andra våningen);
 • fuktbeständig plywood (staplad i två lager);
 • rättvis golv.

Oavsett vilken storlek ramhus är överlappningen på andra våningen uppdelad i följande typer:

 • Trimmer. Den består av lag, på vilken golvet är utrustad med skivor av hardboard, spånskiva eller plywood. Strålavståndet är då ganska brett;
 • Beam-profil.

Särskilda funktioner

Hur man gör ett tak i ramhuset

Om vi ​​anser golvanordningen beroende på dess typ, det vill säga om det kommer att finnas en bostad på vinden eller inte, så är egenskaperna hos apparaten för ett hus med uppvärmd vindsvåning:

1. För överlappning av logg, läggs mellan lagren och det rena golvet gummi eller korkunderlag för att säkerställa ljudisolering. Om installationen utförs i två lager, krävs det även ett ljudisoleringsmaterial mellan dem.

2. Alla material för framtida konstruktion väljs beroende på den framtida belastningen på golvet och individuella önskemål, till exempel, ger bättre ljudisolering.

Golvet i vinden i ramhuset vid en uppvärmd andra våning avgöras enligt följande:

1. Placera vattentätning utförs på toppen. Det skyddar rummet från fukt som kommer från taket. Detta är en förutsättning för utrustningsdesignen, som inte kan försummas.

2. Användning av takmaterial rekommenderas inte på grund av dess cancerframkallande egenskaper. Polymervalsade material används bäst.

3. Balkar i byggnaden är fördränkt med speciella preparat som skyddar vedet från förfallsprocesser, bildandet av svampmikroorganismer etc.

Säkerhetsåtgärder under arbetet

Hur man gör ett tak i ramhuset

Varje byggprocess innebär ökad risk för skada.

Förutom det faktum att alla manipuleringar görs manuellt, vilket är mycket osäkert, innebär uppbyggnaden av bandningen att man arbetar i höjd.

För att maximera skydda dig från att bli skadad bör du följa följande regler:

 1. Håll dig i den maximala ordningen av saker och verktyg i byggprocessen.
 2. Om arbetet sker på en höjd som är större än 1,2 m, måste byggnadsställningen användas.
 3. Ramar, balkar, plankor eller stockar är invecklade på ett säkert avstånd, och höjden på de element som vikts i stapeln får inte överstiga 1,5.
 4. En stapel av konstruktionselement måste förses med slips för att undvika oväntat spill.
 5. Elektriska anordningar som används i byggprocessen måste förses med jordning.
 6. Kablar till elektriska apparater måste skyddas mot någon form av mekanisk stress.
 7. Vid utförande av manipuleringar på fästelement och användning av elektrisk utrustning, är det nödvändigt att vara på starkt stöd, säkerhetsnät och monteringsbälten är en extra säkerhetsåtgärd.

Montering av överdelen

Hur man gör ett tak i ramhuset

Att binda andra våningen i ett ramhus börjar efter att väggarna har installerats och avgick med en speciell nivå.

Gör sedan följande åtgärdssekvens:

 1. Du behöver brädor, storleken 50 mm i tjocklek, som placeras ovanpå ramväggarna.
 2. Layering utförs med en överlappning med en angränsande vägg och fast med naglar. Fastsättning utförs i ett rutmönster, med ett minimum antal naglar som motsvarar 5 st.
 3. Utför sedan processen för att fästa de inre partitionerna på ytterväggar. Denna manipulation kan göras på tre sätt.
  • Du kan använda hopparna, som är konstruerade och fästade mellan ramställen. På sådana hoppare efter partitioner gå med. Överplattan överlappar samtidigt, på grund av vilken bindningen av väggen och skiljeväggen erhålls;
  • För det andra alternativet, installera extra rack på huvudramen. Om partitionen är ansluten till en befintlig rack är en annan konstruerad och en partition är ansluten till dem. Vidare är processen att konstruera ombandet liknande;
  • Det tredje alternativet kräver en stapel, vilket kräver lite mer kostnad än i tidigare versioner. I stället för ett stativ är ett sådant trä installerat som partitionen är fixerad. Vidare är förfarandet för att anordna ombandet identiskt.

Golvkonstruktion

Hur man gör ett tak i ramhuset

Efter det att den skandinaviska ramväggen är klar, fortsätt byggnaden av taket mellan golv.

Det finns vissa skillnader i denna process beroende på planerade lokaler på andra våningen.

För en uppvärmd typ av övre våning är processen som följer:

 1. Initialt konstruera utkaststak. Börja processen från botten för ytterligare bekvämlighet av utrustningisolering.
 2. Till balkar som ligger tvärs över håll borden med en tjocklek av 3 cm.
 3. Därefter är plattorna täckta med ångisolerande membranmaterial. Överlappa det, lika med 10 cm.
 4. Därefter läggs värmeisolering. För detta ändamål, lägg ut plattorna och utvidgningen av mineralull. I tjocklek bör ett sådant skikt vara minst 10 cm och i bredd är det värt att hålla sig till samma avstånd som finns mellan strålarna.
 5. Därefter läggs ett lager av vattentätande material på toppen.
 6. Det sista steget är installationen av golvet på övervåningen och taket på första våningen.

Om andra våningen i huset är uppvärmd, bostadstyp, är processen liknande den som beskrivs, med undantag för följande funktioner:

 1. Istället för vattentätning läggs ett lager av ångspärr över balkar med isolering. Isolering så småningom kommer att ligga mellan de två skikten av ångskydd.
 2. Överlappen utrusta ljudisolerade material.
 3. Avsluta golvet på andra våningen utförs beroende på individuella preferenser.

Är viktigt. I processen att fästa styren på balkarna är det bäst att köra naglar i 45 grader, den här metoden skyddar mot sprickor efter att träet torkar ut.

Det är väldigt viktigt att inte glömma att lämna öppningen för passagen till andra våningen. För att göra detta, skär ut två balkar med en sektion som överensstämmer med överlappningen och skär mellan dem. Denna process utförs före början av takets konstruktion.

Användbar video

Visuellt inspektera byggprocessen på överdelen och överlappningen mellan golv i videon nedan:

De högsta rören på ramhuvudet eller bostaden samt processen för installation av interfloor-överlappning har sina egna nyanser och detaljer, vilket bör vara kända i förväg. Innan du börjar jobba bör du noggrant planera hela processen och bestämma vilken typ av andra våning som kommer att finnas i huset. Dessutom är det mycket viktigt under arbetet att skydda dig från skador och riskerna att falla från en höjd vid vilket arbete utförs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *