Överlappar

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Klipp glaset för att försöka på fönstret, se till att rätt storlek och dra ut.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Nu är alla spåren i fönstret där glaset kommer att placeras bearbetas med hjälp av den hermetiska kompositionen och först då placeras glaset själv där. För ytterligare fäste använda pärla. Det hjälper till att fixera glaset i ramen. Dess fixering är gjord med hjälp av tunn nejlikor. Om du använder breda pärlor, kommer deras fastsättning att vara möjligt med hjälp av skruvar.

Med möjlighet till ett fönster som består av två delar, i mitten av ramen är det nödvändigt att montera en stång av vertikal natur, utrustad med spår av samma natur. Hälften av detta fönster ska utföras separat. Observera att den är smalare än den första. Den är kopplad till huvudkaraktärens ram med hjälp av slingor. Som ett resultat av dessa åtgärder får du ett blad som öppnas.
Det sista steget i installationsarbetet

När fönstret är helt klart måste det sättas in i lådan och ordentligt fixeras. Fästning sker med hjälp av skruvar som passerar genom lådan. För detta ändamål behöver du monteringspistol och metalldoppar.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Spalterna som finns efter montering bearbetas med skum. Efter det har torkat kan du fortsätta med plastering.

Precis som något annat fönster kräver trä att man installerar en ebb och en fönsterbrädan. Detta självtillverkande fönster kommer till ett slut. Lycka till!

Hur man gör fönster från trä

Moderna fönster för det mesta är dubbla glasrutor, bestående av prefabricerade paneler. Dessa fönster är lätta att använda, men har vissa nackdelar. Till exempel, om en av glasögonen är oavsiktligt bruten, blir det mycket svårt att byta ut det, speciellt om det har en icke-standardstorlek. Dessutom stängs företag som producerar fönster ofta, och många modeller, när det är dags att ersätta glaset, avbryts.

De som är intresserade av hur man gör fönster från trä, bilder och detaljerade instruktioner på den här sidan kommer att vara mycket användbara. Bilden nedan visar en riktig hemmagjord glasenhet, för vilken tillverkningen inte kräver speciella färdigheter eller betydande finansiella investeringar. Om glaset bryts i en sådan glasenhet, kan utbytet lätt hittas i vilken maskinvaruhus som helst, och om kondensat samlas mellan glasrutorna, kommer det att räcka för att byta tätningsmedel och fylla torkmedlet.

Dubbelglasfönster som har ett luftgap som inte fylls med någon ädelgas, på grund av cirkulationen av luftflödet mellan glasögonen medför signifikanta konvektiva förluster. Ädelgaser har en stor massa som avsevärt sänker diffusionen. Men å andra sidan, eftersom glasen åldras, tenderar gasen att gå vilse, och i en förpackning fylld med luft kan du tillsätta ett torkmedel och byta tätningsmedel utan några specialverktyg.

Göra en låda med trä

Det vanligaste materialet från vilket träramar till fönster är gjorda är tall, vilket idag anses vara det mest praktiska, billiga och prisvärda träet. Ekträ är en rimlig ersättning för tallskog, men för hantverkare som gör träfönster för första gången i sina liv är det bättre att välja billigare trädslag. Träbalkar för träfönster måste nödvändigtvis torkas av alla regler, och dessutom bör de inte vara några grenar, inga sprickor eller annan skada. Det är viktigt att komma ihåg att lådan, när de är fastsatta i fönsteröppningen, tar den största mekaniska belastningen. Om limt ved används för tillverkning av alla element, kommer dess hållfasthet att räcka för att motstå deformationsbelastningen.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Verktyg för det jobb som behövs

Om till exempel ett bräda på 150×50 mm används för att göra en låda, måste en blank 15 mm i form av ett brev göras i spalten. För blocket måste du göra fyra ämnen och sedan ansluta dem med lim, och dessutom borra hål på rätt ställe och sätt in en tre-centimeter stång av trä, vilket kommer att ge anslutningens oändlighet i rätt vinkel och den nödvändiga styvheten.

Den färdiga lådan är fixerad i den färdiga fönsteröppningen. För att göra detta borra hål i väggen, kör i dyvarna och fixa den färdiga konstruktionen med självgängande skruvar. Om luckor kvarstår mellan det färdiga kvarteret och väggarna, måste de förseglas med byggskum. Man bör komma ihåg att installationen av lådan inte tar hänsyn till den rörlighet som den kan förvärva med temperaturfall.

Göra en ram av trä.

Huvuddelen av projektet som presenteras här är fönsterhöljet, spränger glaset och ger ledigt utrymme för tätningsmedlet och träpärlan som håller glaset.

För de som ska göra fönster med egna händer från trä visar de ritningar som presenteras på denna sida hur man gör en ram för tio millimeter pärlor som säkert håller ett glas på fyra millimeter. Klyftan mellan rutorna är ca 1 cm, medan metalldelarna som håller dem inte används. Det bör noteras att tätningen för träfönster, vars bredd är lika med glasets bredd, inte skulle vara det bästa alternativet för denna design: det är bättre om tätningens tvärsnitt är lika med spårets tvärsnitt.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Göra rutor för Windows

Den bästa tätningen kommer att vara det material som inte lider av exponering för solljus. Ofta används ett tätningsmedel av silikon för detta, men det bör noteras att det inte är lämpligt för sådana ändamål på bästa sätt eftersom det är svårt att avlägsna det från glasets yta. Du kan göra en ram av tallskog, och du kan använda vit ek eller andra ämnen. Innan du skär materialet i fönstret, bör du noggrant mäta fönstret på fönsteröppningen och öka resultatet med ytterligare 10%.

Montering av delar av ramen.

För att montera omslaget som visas här måste du klippa materialet i en vinkel. Samlingar som består av spår och spikar håller strukturen starkare, men kontinuerliga spår är bättre lämpade för tätningen. För att ansluta delarna av ramen tillsammans är det bäst att använda skruvar med en platta lock och grovgänga. Plana huvudskruvar dräneras bäst i speciella hål.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Bygg en fönsterram gör det själv

Skärglasögon.

Processen med skärning av glas är faktiskt inte komplicerat, men det är viktigt att ta hänsyn till några av dess nyanser. Först och främst bör man se till att säkerhetsåtgärder vidtas: skydda dina ögon och händer på ett tillförlitligt sätt från möjliga överraskningar. Glaset ska vara hållbart och helt intakt. Innan det skärs, rengörs glaset noggrant och smutsas därefter med lite fett.

Erfaren mästare rekommenderar att du alltid skär glaset i ett snitt. När du klickar på glaset hörs ett ljud, varefter glaset flyttas till kanten av arbetsytan och pressas på den. För att göra en sådan glasenhet, som det anses här, är det nödvändigt att göra mätningar med millimeternoggrannhet.

Glasets kanter efter skärningsprocessen för polering med emerypapper.

Montering av en fönsterkonstruktion.

Först sätts glaset för montering in i ramen, och sedan tätningsmedlet avlägsnas och sätts på plats. Glaset placeras tillbaka i ramen och träpärlorna installeras för fönstren, och sedan är fönstret målat och utrustat med handtag.

När du monterar shtapik skruvar måste du dra åt långsamt, från mitten. Detta är nödvändigt så att ramens spröda hörn inte har för mycket tryck.

Med tanke på att fönstret lätt ska repareras om det behövs, är det inte nödvändigt att måla över locket på de använda skruvarna, men många föredrar att de inte ska vara synliga. Det perfekta sättet att dölja skruvarna har ännu inte hittats, så alla väljer vad som passar honom bäst.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Vi installerar en fönsterram till huset från en bar

Ett torkmedel måste placeras mellan rutorna. För att göra detta läggs ett hål i toppen av fönsterkarmsramen, som senare omslutas med en trästift. Om du har en kompressor till hands kan du fylla mellanrummet mellan rutorna med torr luft. Tapparna är målade innan fönstret är installerat och upprepa proceduren efter det.

Fönstret, som avses här, tuggar inte upp även efter ett år, och om du behöver byta ut glaset, kommer det inte att orsaka för mycket svårighet. Sådana fönster kan även installeras i rum med hög luftfuktighet (det vill säga i badrummet eller i köket).

Mer information.

Hål för skruvar kan stängas med dekorativa handtag. Vid användning av standardskruvar kan du också skrapa färgen ur spåren.

För pålitlig tätning sätter erfarna hantverkare glas i glas, som tidigare har applicerat ett tätningsmedel på dess leder med designen. För att göra fönstret mer motståndskraftigt mot väderförhållanden kan du applicera fönsterkit på toppen av det efter tätningen har torkat. Det är viktigt att veta att vissa moderna putties kan vara svåra att ta bort från glas, därför är det mycket lättare att arbeta med traditionella fönsterputtar.

Vi rekommenderar också att du bekantar materialet – träfönster med dubbla glasrutor.

Det är bäst att måla fönstren några dagar efter att kittet har applicerats.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Träfönster alternativ

Hur man gör laminerade plastfönster

För tillverkning av laminerade fönsterenheter gäller specialteknik. En speciell film appliceras på plastprofilen, som är fastsatt på ytan med lim. Filmen består av flera lager präglade på ytan, och för att applicera den på en plastyta, är det nödvändigt att använda lamineringsutrustning.

Laminering är nödvändig för att inte bara få windows att bli mer estetiska: de blir sålunda resistenta mot alla slags atmosfäriska fenomen och hållbara och förblir extremt enkla vid underhåll. Det finns en film vars yta liknar naturligt trä. På en sådan dekorativ film är damm och smuts nästan osynliga, så plastfönster laminerade under trä, bilderna av dem kan ses nedan, är otroligt praktiska.

På de laminerade fönsterblocken finns det ganska många fördelar. Först och främst bör det noteras att de är tillräckligt resistenta mot mekanisk stress, eftersom repor av PVC-filmen är mycket svårare än färg. Dessutom behåller en sådan film under lång tid ett utmärkt utseende: med beläggningen ”under trädet” kan aluminiumfönster och andra fönsterkonstruktioner se bra ut även efter flera decennier av drift. Mer detaljer om aluminium fönster.

Dessutom är de filmbelagda fönstren motståndskraftiga mot temperaturfluktuationer och väderförhållanden. Konstruktionen täckt med PVC-film är inte känslig för nederbörd, och själva filmen behåller sin färg även under långvarig exponering för solljus.

En annan obestridlig fördel med PVC-filmlaminering är ett brett utbud av färger och texturer, bland vilka det finns ett lämpligt alternativ för varje tillfälle.

Trä fönsterluckor

Efter installationen av luckorna blir rummet dessutom skyddat mot kallt väder och atmosfäriska fenomen. Träskodlarna på fönstren, vars bilder kan ses i slutet av sidan, är gjorda exteriör eller inredning, och i sin struktur – enkel eller dubbelsidig, paneler eller inramad. Vem som helst kan göra sådana fönsterluckor av sig själv.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Designalternativet sätts på fönstren

Vad krävs för tillverkning av luckor

För att få fönsterluckor av trä, behöver du brädor med en bredd på 100-200 mm och en tjocklek på mer än 20 mm. Fineerplattor gjorda av lövträd anses vara den mest lämpliga, men släta fogar är också ganska lämpliga.

Dessutom måste du ta hand om tillgängligheten av verktyg för träning: handsågar, borrar, skruvmejslar, planer, mejslar etc. Mätverktyg krävs också: nivå, måttband och snickerihörn. För den sista fasen av arbetet måste du köpa linolja, penslar och färg samt en antiseptisk.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Bygga fönsterluckor för fönster

Göra enkla fönsterluckor

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Hur man gör vanliga fönsterluckor av brädorna

 1. Mät den befintliga öppningen på ytter- och insidan och rit sedan ett diagram över skivornas skärning och skära dem.
 2. För att förbereda brädorna för slutanslutningen hålls de ihop. Smooth fugovannye boards kan sättas på lim, men dessutom måste du stärka den med en lath så att den överlappar de resulterande sprickorna.
 3. Det är lättare att montera webben för fönsterluckor med låsningsmetod: välj ett spår i änddelen och på motsatt sida ge en spik. Erfaren hantverkare rekommenderar att man köper färdiga spånskivor som används för golv.
 4. Efter rallyn av duken är det nödvändigt att ytterligare stärka den med tvärgående stygn och lappband.
 5. Skjutet förening av sköldar utförs med hjälp av gängade stänger. För att göra detta, använd en tunn borr för att borra hål i plankens sidoväggar och borra sedan dem för att nå bultens diameter. Efter detta skärs brädorna på pinnar och bultas, och deras ändar är rikligt belagda med trälim så att inga sprickor kvarstår.

Göra paneler

 1. Arkiverad som en tunn kartong, infogad i en ramram. Sådana fönsterluckor ser inte bara vackra ut, men har också stor styrka. I byggnaderna säljs färdiga paneler och profilerade spår med valfria spårspår, men du kan beställa de nödvändiga delarna direkt från spännarna.
 2. Paneler gör släta eller dekorera dem på egen hand. De kan ha layouter gjorda av räfflade balkar eller valda mätare. Panelerna är också flytande, figarenym och kan ha en ram dekorerad med sniderier. Om så önskas kan du också göra träplattor på fönstren. Snidade mönster, bilder av vilka kan ses lite lägre, gör att du kan dekorera fönstret väldigt snyggt.
 3. Åtdragningsramen är tillverkad av bundna stänger, som borde vara tjockare än panelerna på 5 mm. Bars otfugovyvayut och slipa, och sedan ansluten med hjälp av taggar med ögon.
 4. När ramen monteras är beläggningarna belagda med lim och införd i den. Sash bör vara helt torr för att fixa på planet.
 5. På sidoväggarna av skuggorna och platbanorna är det nödvändigt att kasta ut mejseln för montering av gångjärn. Efter att låselementen har infästits kan du fästa luckorna på backarna. Sash exponera nivån, och säkras sedan i gångjärnskruvar med skruvar.
 6. Det sista steget i arbetet är impregnering av träkonstruktioner med linolja eller annat sätt att förhindra råtna och belägga dem sedan med lack eller färg.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Träfönster alternativ

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Vi installerar en fönsterram till huset från en bar

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Bygg en fönsterram gör det själv

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Göra rutor för Windows

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Verktyg för det jobb som behövs

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Fästning av träluckor på fönstren

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Träfönster till huset

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Bygga fönsterluckor för fönster

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Designalternativet sätts på fönstren

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Hur man gör vanliga fönsterluckor av brädorna

Intressant ämne

Träfönsterram gör det själv: allt genialt är enkelt

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Bilder från sajten: osnovam.ru

I konstruktion introduceras framstegstrender snabbare och lättare än någon annan bransch, för att plastfönster länge har upphört att vara ett underverk, även i vårt land, där konservatismens anda är så stark. Nöjet att byta fönster till metallplastkonstruktioner är dock långt ifrån billigt, men hur mycket när pengar och tid är täta och händerna växer precis från den plats du behöver? Det är inte så svårt att göra träfönster med egna händer, så att alla hantverkare som verkligen är du med trä kommer att vara rädda för att ta det. Minsta erfarenhet och kompetens, stor önskan och lite skicklighet, material och råmaterial, det är allt som behövs i arbetet.

Vi börjar med grunderna: Att göra träfönster med egna händer är inte svårt

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Bilder från sajten: wixstatic.com

Naturligtvis, när man bygger ett hus, eller när det omarbetas, blir det ganska dumt att förvänta sig att utan att du absolut inte har någon erfarenhet och övning, kan du skapa en ram med dina egna händer och inte bara en, utan allt som krävs. Men om du behöver fönster på verandan, till ladugården eller någon annan verktygsbyggnad, bör du definitivt prova det, för att du inte behöver mycket intelligens. De grundläggande regler som behöver läras, som en skrifter, ska hålla täthet och också att beräkna geometrin i fönsterkarmblocket du förstår under arbetet, men först måste du förbereda dig grundligt, utan vilket du knappast kan klara av.

Vid tillverkning av en fönsterram med egna händer är det svåraste att göra en profil för en ram från en vanlig stång. Det kommer definitivt att behövas särskild utrustning, utan vilken det är mycket svårt att göra allt arbete med hög kvalitet. Därför är det mycket viktigt att ha hälften av armen allt du behöver innan du börjar jobba, annars kan du förlora mycket tid, men du kommer inte att uppnå mer eller mindre acceptabla resultat.

Det bör förstås att trä är ett riktigt bra hitta för mänskligheten, det är otroligt smidigt och perfekt behandlingsbart, pålitligt, hållbart och även i stånd att tillhandahålla ett unikt mikroklimat inomhus, förvarar värme utan att avlägsna fri rörlighet för luftmassor. Tillverkning av träfönsterramar måste i förväg utredas, rätt val, inköp av material, råvaror och verktyg, och först då kan vi börja arbeta. Naturligtvis kommer en sådan högkvalitativ träbearbetning, liksom en sådan högkvalitativ montering, som i produktion, knappast att uppnås, men det är möjligt att få en bra kvalitet i träfönsterramar för fönster om du strikt följer den teknik som vi kommer att berätta om.

Välj rätt material: träfönsterramar med egna händer

Naturligtvis är det enklaste sättet att helt enkelt gå till affären med egna mätningar och välja eller beställa fönstret från mästaren, som kommer att göra allt som behövs. Men det här är det enklaste sättet som praktiska konstnärer försöker undvika. Till att börja med, ta reda på hur man gör en ram med egna händer, måste du betala speciell och noggrann uppmärksamhet åt materialvalet, på grund av att rätt val kan bero på styrka, tillförlitlighet och funktionaliteten hos hela strukturen. Bland annat har olika typer av trä inte samma hållbarhet, så var noga med att tänka på.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Bilder från sajten: prichal-2.ru

Först får du förstå att trädens fönsterramar med egna händer kan vara med flyttbart glas, men utan problem kan du bygga ditt eget förseglade glas. Du måste jobba hårt och lida lite längre och mer, men det finns absolut ingenting transcendentalt i detta. För att ta reda på alla sådana nyanser måste du välja rätt typ av trä så att du inte biter i armbågarna och strö aska på huvudet.

 • De dyraste och som de säger är elitmaterialet i träramen för fönstret med egna händer ek, stark, som en sten och hållbar, nästan som sten. Det är dock värt att vara beredd på att själva materialet kan kosta nästan mer än metallplastaggregatet, eftersom ekfönster alltid är i pris. Det är värt att ta en ek endast när du är helt säker på resultatet, och har också tillräcklig erfarenhet av denna typ av trä.
 • För att inte vara förvirrad om hur man gör en ram i hemmet och inte förstöra det kosmiskt dyra materialet, kan man ta björk, som är mycket väl bearbetbar, men kan fungera i årtionden utan problem. Det kostar mycket mindre än en ek, har en fantastisk ljus nyans och en magnifik trästruktur, men det kan vara svårt att få det.
 • Det mest skräp och prisvärda materialet för varje är naturligtvis tall. När du tänker på första gången hur man gör ett fönster i trä själv bör man välja ett tallskog. Ett sådant träd är enkelt, det är väldigt lätt att bearbeta det, och det kommer att vara ganska lång tid, speciellt när det används korrekt.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Bilder från sajten: Pootdelke.ru

Det är nödvändigt att förstå att de flesta av ramkonstruktionerna av trä är gjorda av tall, så tro inte att detta är ett dåligt alternativ, inte alls. Bland annat säljs även laminerat virke, vilket i förhand behandlas av speciella föreningar mot krympning och deformation. Ett sådant speciellt trä kommer också att förhindra uppkomsten och tillväxten av svamp och mögel, även med ökad fuktighet, vilket avsevärt förlänger livslängden för fönstersystem och block.

Hur man gör en ram för fönstret gör det själv: rätt verktyg och utrustning

Innan du går in i processen, hur man själv gör en ramarram, som du redan nämnde, måste du skaffa specialutrustning, men det är oftast fallet för dem som tidigare har arbetat med trä. Och här räcker det bara att korrekt och noggrant utföra alla steg för att få riktigt fungerande mönster vid utgången. Så, vad tar det för att få en profil från en vanlig eller limad stråle och sedan bygga ett fönster ut ur det? Det är också viktigt att du ritar ritningarna på rätt sätt, hur man gör ramen med egna händer, eftersom det beror på om ramen du har gjort är lämplig för öppningen, och det är inte alls enkelt.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Bilder från sajten: Banya-Expert.com

 • Electrostrokeska, liksom dess vanligaste ”relativa”.
 • Cirkelsåg, liksom elektrisk planer, som den vanliga handboken kan plågas under lång tid och tråkig. Även om våra förfäder arbetade med handverktyg, drabbades de inte alls av det.
 • Manuell fräsmaskin för trä, som helt enkelt behövs när man spårar spåren och fästelementens designelement.
 • Målarkniv, skruvmejslar, cykler och andra snickeridetaljer, som dock inte kan vara användbara alls.
 • Det är bättre att köpa pärlor i butiken, och du måste välja dem av samma trätyp som ramen ska göras.
 • Konstruktion pistol och silikon tätningsmedel flaska, liksom snickare lim.
 • Mätare eller måttband, helst med lasernivå, en penna eller markör för märken.

Bilder från sajten: 1PoDerevu.ru

När allt är klart, glöm inte att du definitivt behöver egna fönsterramar, annars är det omöjligt att arbeta slumpmässigt. Först och främst måste du bestämma storleken, för vilken du behöver noggrant mäta öppningen, ta hänsyn till om det redan finns en låda i det eller du måste också göra det själv. Emellertid tar inte produktionen av lådan mycket tid och ansträngning, men vi har försett dig med en typisk ritning av ett fönster för ett hus eller en veranda för att göra arbetet mycket enklare.

Original fönsterram gör det själv steg för steg: ingen stor sak

När alla verktyg är monterade och förberedda och materialet förvärvas är det dags att starta själva arbetet, det vill säga att tillverka fönsterblocket med egna händer. Det bör noteras att luckorna mellan rammen och dörrarna inte får överskrida ett avstånd på två millimeter, annars kommer hela strukturen att vara fel, från fönstren kommer att blåsa och du måste omedelbart engagera sig i komprimering, men varför är det så svårt om allt kan göras kvalitativt. Det är nödvändigt att titta på videon som postas i slutet av artikeln hur man gör en ram med dina egna händer för att fullständigt klargöra alla detaljer och nyanser av detta långt ifrån enkla frågor.

Vi gör en låda om den inte är där: allt genialt är enkelt

Om en ruta inte är installerad i väggen där ditt fönster ska installeras, måste du själv göra det själv. Det tjänar till att säkerställa att belastningen från väggens vikt inte faller på de bräckliga fönsterkarmarna, vilket är ganska farligt. Det är inget svårt här, allt är enkelt, du behöver en vanlig låda i storlek, som du måste mäta dig själv.

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Bilder från sajten: osnovam.ru

 • Ta en bräda eller en bar med en sektion på 15×5 centimeter, vilket kommer att vara tillräckligt för tillverkning av lådan.
 • I ämnet måste du välja ett spår, ett djup på en och en halv centimeter, i form av små bokstäver G.
 • Initialt kan delar av strukturen förenas med vanligt trälim.
 • Därefter borras hål i hörnen, upp till tre centimeter djup, i vilken träpinnar sätts in för styv fästning av strukturen i en vinkel på 90 standardgrader (rät vinkel).

Montera lådan i väggen så att den var helt obeveklig. Det vill säga att du borrar hålen där ankrarna eller dyvarna sätts in, och tätt skruva lådan till den. Det rekommenderas att spränga alla sprickor med monteringsskum, vilket är ganska tillrådligt om du senare inte glömmer värme och vattentätning.

Fönsterramar av trä med egna händer, videor, kommentarer

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Bilder från sajten: osnovam.ru

Först måste du veta att i arbetet behöver du ett speciellt trä, 6×4 centimeter i tvärsnitt, och kanske ännu mer. Allt beror på den grundläggande storleken på fönsterenheten. Formen på profilen för ramen kan varieras, allt beror på det uppskattade antalet glasögon, deras ursprungliga tjocklek, samt storleken, förköpta, fabriks shtapikov.

Ju mer av det område du får fönsternheten som helhet desto större är det, desto mer timmer i det avsnitt du behöver välja. Det kan hända att ramen kan väsentligt skeva ur sin egen vikt och glasets massa, och detta bör tillhandahållas i förväg, för att inte göra om hela strukturen.

 • Fönsterprofilens enfönsterversion måste ha två rektangulära spår som behövs för installation i lådan och för glasrutor.
 • Om profilen antas med två glasögon, är det nödvändigt att göra ytterligare ett spår för det andra glaset.
 • Under centimeterpärlan måste du välja ett rektangulärt spår samt glas fyra millimeter tjockt.
 • Rammen ska monteras från profilen med förspår och ramen måste märkas, mätas noggrant och volymen skärs i 45 graders vinkel.
 • Det är nödvändigt att göra en fästanslutning ”tunga och spår” av standardtypen, och lägg den på snickarens lim för ökad tillförlitlighet och säkerställa att strukturen är oväsentlig.

Du kan också fästa ramarna med självgängande skruvar. Men du måste se till att deras kepsar spolas i träet, annars kommer de att störa ventilens stängning och öppning, vilket är oacceptabelt.

Vi lägger glaset i fönsterkarmarna med egna händer, video

Hur man gör ett träfönster gör-det-själv ritningar

Bilder från sajten: stroim-s-umom.ru

När allt arbete på framställning av ramar är färdigt förblir det bara att sätta in glas i designen, och då är det redan möjligt att engagera sig i installationen av ett fönsterblock i en låda i väggen. Hur man ordentligt organiserar processen att installera ett träfönster kan och bör läsas på webbplatsen. Noggrann och exakt glasmätning och glasskärning säkerställer att det inte finns några kalla överbryggor, genom en snygg passform av glaset till träet.

 • Observera säkerhetsåtgärder måste därför omedelbart bära speciella handskar när du arbetar med glas. Glasögonen stör inte så att glasstoftet inte kommer in i ögat.
 • Glas ska skäras med ett fel på högst en millimeter, och alla kanter ska behandlas med en liten sten sandpapper.
 • Efter att ha tidigare försökt på glaset sätts de in i ramen, som är smurt med ett tätningsmedel, bara i spåret som väljs specifikt för detta ändamål. Resten av tätningsmedlet måste rengöras omedelbart med en ren trasa, annars blir det svårt att riva av det när det torkar.
 • Om fönstret består av ett par delar, är det nödvändigt att fästa en speciell träimpost till mitten av ramen, vilken också måste göras, som en ram, med alla nödvändiga spår.
 • Öppningsflikar är gjorda av en tunnare balk och fäst vid huvudramen med hjälp av gångjärn. Det är på den här fliken att du måste fästa handtaget och på motsatt sida av ramen välj motsvarande spår för tungspärren.

Det tillverkade fönsterklämmret sätts bara på plats i lådan och är ordentligt fastsatt, vilket anges i artikeln på länken ovan, det är inget svårt för en person med viss finess. Glöm inte att försegla alla sprickor på ett tillförlitligt sätt för att ge tillförlitligt skydd mot vind och nederbörd samt förekomsten av utkast i rummet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *