Trägolv

Hur man gör inre partitioner

Hur man gör inre partitioner

Keramiska tegelstenar för inre partitioner

Hur man gör inre partitioner

Detta byggmaterial med en tjocklek av 11,5 cm används ofta för konstruktion av innerskärningar. Detta alternativ är relativt billigt, det är billigare än en vägg med solid eller ihålig tegelsten.

Det möjliggör också snabbare konstruktion av strukturen än vid standardsten, på grund av större storlek (ca 50 x 20 x 11,5 cm) och enklare installation.

Sådana inre murmurar ger relativt bra akustiska parametrar inomhus. Keramiska tegelstenar är plasterade, vanligtvis med plaster 1,0-1,5 cm tjocka. De kan också vara färdiga med gipskartong.

Detta byggmaterial gör att tunga föremål kan hängas på väggen, men för tunga vikter bör speciella fjäderstiften användas för porösa tegelstenar.

Hur man gör inre partitioner

Interroom-partition av luxferov eller glasblock

Hur man gör inre partitioner

Ibland använder glasblock eller luxfery. Som regel används de för att skapa viss styling. De är också ett alternativ till gipsskivor partitioner.

Det här alternativet, i vissa fall, ger oss intressanta dekorativa effekter och kan med framgång användas som vägg mellan köket och vardagsrummet, liksom mellan andra rum, om det passar inredningen.

Hur man gör inre partitioner

Betongblock av luftbetong

Hur man gör inre partitioner

Betongblock är ett mycket populärt material för att bygga väggar.

Deras största fördel är att enkelt klippa och bilda nästan vilken yta som helst. Du kan också snabbt borra spåren för ledningarna.

Deras nackdel är att de har mycket värre ljudisolering än tegelstenar av något slag. Därför, vad är bättre att göra en inre partition, det är nödvändigt att bestämma, med tanke på rummet.

Väggen i cellbetong är mindre resistenta mot mekanisk skada, men det är relativt enkelt att reparera eventuella defekter och marker på dem.

Standardbetongblocket för skiljeväggar har en storlek på 60 x 20 x 11,5 cm, vilket gör det möjligt att snabbt bygga väggar och ger en mycket lägre förbrukning av murbruk än tegel.

Till skillnad från tegel är betongblock gjorda med en lågdimensionell avvikelse, så att du kan använda tunnare murverk och applicera ett tunnare gipsskikt (ca 0,8-1,0 cm). På grund av dålig ljudisolering rekommenderas det dock för inbyggda väggar av betong, särskilt i bostadsområden, ett tjockare plaster (1,5 cm tjockt) för att öka deras förmåga att absorbera ljud. Det finns också speciella gipsskivor med ytterligare ett lager ljudisolering, men det ökar väsentligt den totala kostnaden för att bygga väggen.

Betongbetong har en relativt låg styrka, så du bör mycket noggrant hänga tunga föremål på den.

Således kan väggar realiseras med hjälp av betongblock eller keramiska material, såsom fast tegel eller ihålig tegel och klinker, medan lera tegelsten är mindre hållbar än klinkern. Det finns emellertid några mer intressanta alternativ till dessa material, nämligen silikatblock och block av expanderad lera eller lättbetong.

Lätta aggregatblock

Hur man gör inre partitioner

Ceramsite block är ett intressant alternativ för fans av betongblock för partitioner.

De har större styrka, vilket tillåter att hänga tunga föremål på dem (men de är fortfarande mindre hållbara än en tegel). Vidare absorberar claydite inre partitioner i en lägenhet bättre ljud.

Väggarna i expanderade lerblock kan vikas på en standardmortel och färdig med vanligt gips, lime, cement eller lera (det så kallade ekologiska gipset). Kostnaden för en sådan vägg är lägre än kostnaden för en partition gjord av vanliga betongblock.

Silikatblock

Hur man gör inre partitioner

Det finns också silikatblock på marknaden, helt eller ihåligt, med speciella spår, till exempel för att lägga kablar i dem, vilket gör att du inte kan göra furor i väggen i framtiden.

Invändiga skiljeväggar av silikatblock har mycket bra akustiska egenskaper. Block med en tjocklek av 8 cm präglas av ökade standarder för ljudisolering av väggar. I praktiken kommer detta att ge god akustisk komfort.

Silikatblock är gjorda med mycket hög precision, så behöver inte en stor tjocklek av gips. Som regel behöver du en plast tjocklek på 0,5-0,8 cm. Silikater kännetecknas av hög hållfasthet och motståndskraft mot tung vikt. De kan enkelt hänga tunga föremål utan att skada väggen.

Kostnaden för en silikatblockpartition är jämförbar med kostnaden för en tegelstenparti. Tegelstenen måste emellertid vara plasterad, och silikatväggarna kan inte plasteras, vilket i detta fall minskar deras kostnad.

Vilken interroom-partition är bättre och är en kompromiss när det gäller kostnadsbesparingar, tillräcklig styrka och ljudisolering? I detta fall utförs ofta gipsskivor.

Inredning gipsskiva partitioner

Hur man gör inre partitioner

Moderna skiljeväggar är ofta gjorda av gipsskivor. Det finns även vattentäta paneler som kan användas som skiljeväggar i badrum. Väggarna är två gipsskivor monterade på speciella metallprofiler. Ett mineralullfyllmedel kan ligga mellan dem. Den totala tjockleken hos en sådan vägg är som regel cirka 12 cm.

Interiörgipsskivor har en genomsnittlig förmåga att absorbera ljud. De bidrar till ett bra inomhusmikroklimat på grund av gipsens förmåga att absorbera och släppa ut fukt i luften. Dessa inre väggar kräver inte plastering, bara tillräckligt med kitt.

Hängande tunga föremål på dem bör placeras noggrant, de är inte lika starka som murarna av tegelstenar. Det rekommenderas inte att hänga föremål med mycket hög vikt utan speciell installation. Vanligtvis, om det finns ett behov av att hänga ett tungt föremål, fixeras fästena på en metallprofil som ligger inuti partitionen.

Gipsskivans ramväggar är en kostnadseffektiv lösning, dessutom kan de byggas mycket snabbt, utan att behöva gips.

Om du använder bra kvalitet mineralull för konstruktionen kan du uppnå anständig ljudisolering. Tyvärr kan även de bästa materialen inte ge sådana prestanda som tegelstenar, ihåliga betong- eller silikatblock.

Den stora nackdelen med ramkonstruktioner är deras låga motståndskraft mot slag och skador.

En annan nackdel är problemet med att hänga tunga föremål, som emellertid kan lösas, såsom redan nämnts ovan, genom att hänga tunga element direkt på metallprofiler. Man bör komma ihåg att det inte alltid är möjligt att bestämma exakt var profilkomponenterna är placerade på väggarna, därför bör fästen planeras och markeras i förväg. Om vi ​​använder gipsplattor i badrummet rekommenderas ytterligare ett lager av fuktskydd, även på vattentäta plattor.

Vad är bättre att göra inre partition?

Denna fråga gäller många människor i planeringsstadiet av projektet och budgeten för att bygga ett hus eller reparera en lägenhet. Vi diskuterade de mest populära alternativen för att utföra interna partitioner.

Under normala förhållanden rekommenderas att man utför partitioner av ihåliga keramiska eller silikat tegel. Båda lösningarna ger goda isoleringsmöjligheter och kan byggas relativt snabbt. Vid högkvalitativa silikater kan du inte gipsa väggen, vilket leder till lägre byggkostnader.

Om vi ​​vill uppnå maximal ljudisolering kan väggarna vara gjorda av fasta tegelstenar. En sådan lösning måste emellertid bestämmas vid konstruktionsstadiet för att ordentligt stärka golvet under skiljeväggen.

Betongblock eller expanderad lera kan användas, men det borde vara medveten om den begränsade förmågan att hänga tunga föremål på dem.

Att välja dyra lösningar som klinker eller glasblock ger oss bra akustiska egenskaper och hög hållbarhet, men priset är ganska högt.

Vi bygger inre partitioner med egna händer

Publicerad: 21.04.2012 Kategori: Konstruktion

Visningar: 41,130

Hur man gör inre partitioner

Gör-det-själv-rumsdelare

Det finns många mönster av inredningsskivor, de kan användas oavsett material som huset är byggt på. Det är viktigt att göra partitionerna tekniskt korrekta och för att säkerställa att de överensstämmer med de krav som är nödvändiga för vissa rum.

Bland de vertikala strukturerna inuti huset skiljer sig väggar och skiljeväggar. På första våningen och överlapp takkonstruktioner, bör de själva baseras på fundamentet och på andra våningen – på nedre väggen. Placeringen av lagerväggarna på husets plan är fast fastsatt.

Interroom skiljeväggar bär inte strukturer. De delar bara i separata rum husets inre utrymme, avgränsad av huvudväggar. Därför kan de tillverkas av tunga fasta material (till exempel tegel) och från lätta (till exempel gips, trä). Ljudisolering, miljövänlighet, estetik, möjligheten till rymdåterbyggnad beror på material och kvalitet på partitionerna.

Hur man gör inre partitioner

Jämförande egenskaper hos skiljeväggar

Krav på inre partitioner

Alla inredningar i huset måste:

 • att vara hållbar och fjädrande för att inte skapa risk för hyresgästerna,
 • behålla den nödvändiga livslängden, i vissa fall lika med husets livstid;
 • inte ha sprickor på ytan och i ställen för korsning med andra strukturer (för att inte bli en fristad för insekter, gnagare och fuktlagring).

Dessutom finns det särskilda krav:

 • För skiljeväggar av badrum och tvätt är viktigt motståndskraft mot fukt och ånga. De är företrädesvis gjorda av vattentäta material, men det viktigaste är att hindra fukt från att komma in i strukturen. Detta problem löses genom att vända mot vattentätt material;
 • För skiljeväggar på andra våningar och takvåningar i hus med golv på träbjälkar är låg vikt viktigt eftersom de kan tåla en lägre belastning än armerad betong.
 • om det är nödvändigt att belysa rummet i husets djup är det bättre att använda en genomskinlig skiljevägg – från glasblock eller strukturer med glasinsatser;
 • för att lägga till verktyg (ledningar, skorstenar, vattenrör etc.), kommer en stationär skiljevägg med ökad tjocklek att vara lämplig;
 • partitionen som delar zonerna med olika temperaturregimer måste vara massiv och garantera hög värmeisolering.

I de flesta fall bör systemet tillhandahålla ljudisolering av lokalerna. Massiva strukturer gör ett bra jobb med denna uppgift, och i lätta partitioner används ljudisoleringsmaterial mellan skinnen för detta ändamål.

Ljudskyddsnivå

Det luftburna ljudisoleringsindexet för interroomavskiljningar mellan rum, ett rum och ett kök, ett rum och ett badrum enligt föreskrivna krav bör vara minst 43 dB. Ju högre denna siffra desto bättre hindrar konstruktionen spridningen av hushållsbrus – från vardagligt tal, radio, TV. Det tar emellertid inte hänsyn till isoleringen av lågfrekventa ljud från en hemmabio eller arbetsteknikutrustning (ventilation, pumpning). Med lika index för luftburet ljudisolering, undertrycker en massiv partition lågfrekvensljud mycket bättre än en lätt ram. Det är också viktigt att notera att hålen i partitionen (till exempel luckan i dörren) minskar signifikant ljudisolationsnivån. När det gäller akustik är det mycket nyanser, och om det är av någon anledning att det är perfekt att ljudisolera rummet, ska du kontakta en akustisk ingenjör.

Traditionella typer av inre partitioner ger en bekväm ljudisolering. Strukturer gjorda av massiva och samtidigt porösa material – keramik, luftbetong, gipsbetong, skalrock – absorberar och reflekterar ljud av alla frekvenser väl. Sådana skiljeväggar om 10 cm tjocka ger ett akustiskt isoleringsindex på 35-40 dB, 15 cm tjocka – upp till 50 dB. För att förbättra ljudisoleringen av system som är gjorda av dessa material, vid behov, anordna ett luftgap mellan de två raderna av murverk eller dessutom revet väggen med gips.

Flerskiktskonstruktioner är också effektiva där externa hårda lager som reflekterar ljud (till exempel gipsplattor) kombineras med mjuka lager som absorberar det. I rampartitioner används mattor eller basaltfiberplattor som mjuka skikt, vilka placeras mellan finer. Nivån av ljudisolering av ramsystem är ju högre, desto större är klädskiktets massa och styvhet, desto större är gapet mellan dem och desto bättre är det isolerande egenskaper hos det mjuka materialet. Därför kommer absorptionen av ljud avsevärt att förbättra användningen av ett dubbelskikt av klädsel och speciellt ljud och inte värmeisoleringsmaterial.

För att uppnå samma ljudisoleringseffekt måste ibland välja mellan tjocka monolitiska och smala flerskiktspartitioner. Den senare kan spara användbar golvyta hemma.

Att säkerställa ljudisolering av inredningsskivor

Hur man gör inre partitioner

Ställen för att fästa ramarna på styva strukturer, liksom platserna för anslutning med golv och tak måste isoleras med elastiska tätningar

Hur man gör inre partitioner

Som ett mellanskikt används ett material med en tjocklek av 100 mm eller mer (glasfiber, mineralull, cellulosaisolering) för plätering – HL eller GF (12 mm)

Hur man gör inre partitioner

Ta hand om säkerhet, elektriska kablar läggs i korrugerade rör. air conditioner freon rör är isolerade

Inredningspartitioner från massiva material

Den massiva inkluderar partitioner av keramiska material, skal rock, luftbetong, kiselsten.

tillämpningsområde

Sådana strukturer används i hus av lämpliga material med armerade betonggolv. Betongväggar är oönskade att användas i rum med hög luftfuktighet.

Material och strukturer

Tegelväggar är gjorda av keramik eller silikat tegelsten av en klass inte mindre än M25. Tillräcklig tjocklek på ett enkelskiktssystem är 12 cm (en halv tegel), om partitionen är liten – 6,5 cm (från en tegel som läggs på kanten). För att förbättra ljudisoleringen av strukturen kan den göras tre skikt – mineralull (5 cm) placeras mellan två 6,5 cm tjocka väggar eller ett luftgap kvar.

Om i en tegelavdelning (eller delar) anordnar ventilationskanaler eller döljer rörledningar, når tjockleken 38 cm. Sådana system är redan för tunga för installation på golvet. På första våningen stöds de på fundamentet, på andra sidan – på väggen på nedre våningen. Traditionell finish tegel partition – gips 1-2 cm.

I ett hus av keramiska block kan du helt eller delvis göra partitioner av samma material, nämligen från ett lager av block med en tjocklek av 10-12 cm. För byggnader av luftbetong används block med en tjocklek av 8-12 cm i ett lager. Skiljeväggar av dessa material är lättare än tegelstenar, det är fördelaktigt att använda dem om det är nödvändigt att minska belastningen på golvet, dessutom är de lättare att klara.

Installationen av massiva skiljeväggar börjar efter installationen av byggnadens stödstrukturer. Basen är jämn med en cement-sandmortel. För att säkerställa noggrannhet när du lägger hörnen, används ett trä (från skärmar) eller metallmall, kontrolleras vertikaliteten hos murverket med en rörledning. För att ansluta skiljeväggarna med väggarna, när de lägger den senare vid skiljeväggen är spår (spår) 5-6 cm djup kvar. Tegelstenar är gjorda i dem under installationen av systemet. Om spåren inte lämnas är partitionen och väggen anslutna till metallstavar. Trä kilar hamras in i gapet mellan partitionens och takets överdel, och gapet är fyllt med gipsmörtel.

Samtidigt består funktionen av monteringsstrukturer av keramikblock och betongbetong av att kvarterens stora och exakta dimensioner gör det möjligt för muren att arbeta utan mallar. För att säkerställa släta linjer, på golvet och på väggen vid korsningen av partitionen, fästes trälister längs vilka blocken läggs.

Kontrollzoner

 • Vid anordning av skiljeväggar från en gasbetong i deras grundlägga vattentätningsmaterial (två lager av takmaterial).
 • Om längden på partitionen 12 cm tjock mursten överstiger 5 m eller mer än 3 m i höjd, förstärks murverket med ett galler eller trådstavar, placera dem i lösningen var 4-5 rader och binda ändarna på förstärkningen med byggnadens vertikala och horisontella lagerstrukturer. 6,5 cm tjocka murmurar är förstärkta med vilken längd och tjocklek som helst.
 • Block av luftbetong och keramikblock ska skäras för att säkerställa att sömmarna ligeras (två vertikala sömmar borde inte ligga ovanpå varandra).

Hur man gör inre partitioner

Inredningspartitioner från massiva material

I slutet av det här avsnittet bör du titta på videobandböckerna, där du tydligt kan se rätt för steg exakt hur de inre partitionerna är byggda av luftbetongblock:

Invändiga skiljeväggar av gipsbetongplattor

På grundval av gips och olika fyllmedel tillverkas prefabricerade storskaliga plattor avsedda för skiljeväggar.

tillämpningsområde

Strukturer av gipsbetongplattor används i hus med armerad betong och trägolv. För rum med hög luftfuktighet används fuktsäkra plattor behandlade med vattenavvisande medel.

Material och konstruktion

Gips betongplattor kan mäta 30-50 x 80-125 cm och tjocklek 6, 8, 10 cm. Vanligtvis är spår och utskjutningar gjorda längs kanterna på plattan, vilket ger en snabb och hållbar montering. Materialet är lätt att klippa och sys för att lägga teknikkommunikation i den. Skivor av gipsbetong är tre gånger ljusare än tegelstenar och har en jämn och jämn yta. Tjockleken på konstruktionen av ett lager av plattor är 6-10 cm. Om det är nödvändigt att förbättra ljudisoleringen av rummet eller lägga ledningarna i partitionen, görs det dubbelt.

Systemet är installerat på överlappningen av cement-sandmortellens överlappning, under de nedre blocken ingår vattentätning av takmaterial. Mallen är gjord av två ställen med en rörlig räls. Plattor placeras på varandra, som regel med långsidan horisontellt, med bandage av suturer. Använd gipslösning. I de horisontella sömmarna lägger förstärkning och fixar den i väggarna, som begränsar partitionen. Spalten mellan taket och skiljeväggen är förseglad med gipsmörtel. Gipsplåtar behöver inte tillräckligt för att proshpaklevat.

Kontrollzoner

 • Gipsmortel bör beredas omedelbart före användning, eftersom det härdar snabbt.
 • Metallstavar, som placeras mellan plåtarna, måste behandlas med bitumenlack.

Allmänna installationsregler

 • I nya byggnader är det lämpligt att vänta flera månader efter monteringen av byggnadens stödstrukturer innan skiljeväggarna installeras så att deras krympning uppstår.
 • Skiljeväggar ställs innan du gör golvskiktet. I framtiden görs en packning av ett ljudisoleringsmaterial med en tjocklek på 2 cm mellan golvet och väggen på väggväggen.
 • Installation av system börjar och noterar sina positioner på golvet, väggar och tak.
 • Strukturerna är stift förbundna med taket vid basen och angränsande väggar (eller andra partitioner).

Hur man gör inre partitioner

Invändiga skiljeväggar av gipsbetongplattor

Videoguide för montering av skiljeväggar och icke-bärande väggar av gipsbetongplattor:

Träinredningspartitioner

I grund och botten använder de två typer av partitioner med hjälp av trä – fast och ram.

tillämpningsområde

Träskivor kan användas i hus av något material utan att förstärka trägolv, de är idealiska för andra våningar av byggnader och vindsvåningar. Konstruktioner av detta material är lätta att demontera, så de är lämpliga om det är möjligt att göra ombyggnad i framtiden. I rum med hög luftfuktighet måste träskivor skyddas med vattentät finish.

Material och strukturer

Massiva träpartier är gjorda av vertikalt stående brädor med en längd av golvhöjd och en tjocklek på 4-6 cm. För att förbättra ljudisoleringen installeras brädorna i två rader, med ljudisoleringsmaterial eller ett luftgap mellan dem. Bristen på design – hög konsumtion av material och därmed kostnaden, liksom stor vikt jämfört med rampartitioner. System på grund av en träram är gjorda av stativ – stavar med ett tvärsnitt av 50-60 x 90-100 mm och övre och undre band (horisontella stavar som ramar ramen) i samma sektion. Ljudisolerade plattor placeras mellan rampelarna. Foderet är tillverkat av klädbräda, plywood, OSB eller GCR. Uppdelningen av de två raderna av ramen med att separera luftluckan eller med ett skikt med två lager skikt ljudisolering ökar betydligt. Denna design har en tjocklek på 15-18 cm, inuti du kan montera teknisk kommunikation.

Vid partitionens botten läggs en omslagsbalk som måste vara fast på golvbalkarna. Det enklaste sättet att placera det direkt på strålen, och när partitionen är parallell eller vinkelrätt mot strålarna, liksom diagonalt, är strålen installerad på bulten och vilar på angränsande strålar. För att skapa en solid struktur, är två horisontella guider fixerade på trimmen, mellan vilka brädor är vertikalt monterade och förbinder dem i övre delen med en fästbalk. När du monterar en rampartition på en fästbalk sätter du racket i steg på 40-60 cm (helst faller det ihop med storleken på plåtplattorna), och kombinerar dem med övre omslag. Ramelementen är fastsatta ihop med naglar eller skruvar, med hjälp av metallhörn. Å ena sidan monterar de höljet och fyller sedan ut mellanslag mellan stängerna med ljudisolering. Ramens konstruktioner är fästa vid väggarna med metallkryckor, till höljet med självgängande skruvar.

Kontrollzoner

 • Vid korsningen av partitionen med angränsande strukturer är det nödvändigt att fixera metallnätet. Detta förhindrar sprickbildning.
 • I ett trähus bör ramkonstruktioner installeras ett år efter byggnaden har byggts (efter krympningen). Avståndet mellan skivans överdel och taket ska vara minst 10 cm. Det är fyllt med släp och täckt med trekantiga stänger.

Hur man gör inre partitioner

Träinredningspartitioner

Inredning gipsskiva partitioner

Ett speciellt system för installation av rampartitioner av gipsskivor (GKL), som innehåller alla nödvändiga element, gör att du kan arbeta särskilt snabbt.

tillämpningsområde

Ljusväggar av gipsplattor kan användas i hus av alla konstruktioner och material och i alla lokaler, även med hög luftfuktighet (speciella fukttäta ark finns för sådana föremål).

Material och strukturer

Systemet består av ramens metallprofiler – horisontella styrningar och vertikala ställhållare (sektion 50-100 * 50 mm) samt gipsplätering av 1,25 cm tjock och 120 x 200-300 cm i storlek och ljudisolerat material. Applicera mönster med en-, två- och treskikts mantel samt på en dubbelmetallram (med plats för verktyg). Nivån på ljudisolering av partitionen beror på antalet plåtar, tjockleken på det inre ljudisoleringsskiktet, förekomsten av ett luftgap. Beroende på detta kan tjockleken på partitionen med en enda hud vara från 7,5-12,5 (singel) till 17,5-22,5 cm (dubbel) och med en dubbel hud och en luftgap.

Konstruktionerna installeras under ytbehandlingen innan golvet läggs på golv eller golv. Polyuretan eller skumgummi ljudisoleringstejp limmas till horisontella profiler, och de är fästa på golv och tak med klämmor och skruvar (i steg om ca 1 m). Rackmonterade profiler installeras i steg om 30, 40 eller 60 cm. Rammen på ramen på ena sidan är fastsatt med självgängande skruvar och ljudisoleringsmaterial placeras mellan profilerna. Montera sedan trimmen på andra sidan av partitionen. Oregelbundenheten hos klädseln och skruvans huvud förseglas med kitt.

Kontrollzoner

 • För att förbättra ljudisoleringen är skivor monterade på takets stödkonstruktioner och först efter installationen av gips.
 • Sömmar mellan gips ska sitta i två steg.
 • För att skydda mot sprickor bör fogarna mellan gipsförbandet mellan sig och angränsande strukturer fyllas med förstärkningstejp.

Hur man gör inre partitioner

Inredning gipsskiva partitioner

Denna videoguide visar tydligt alla steg i konstruktionen av interroom-partitioner av gipsskivor av liten storlek (litet format):

Glas inredning partitioner

För att skapa partitioner producerar glasblock, som skiljer sig i en bred palett av färger, ett antal ytstrukturer och storlekar.

tillämpningsområde

Glasskivor används för att inte blockera tillgången till naturligt ljus till rummen ligger i husets djup.

Konstruktioner och material

Glasblock är ihåliga ”tegelstenar” med väggar av transparent eller färgat glas. På grund av förekomsten av luft inuti har de bra ljudisoleringsegenskaper och överför 50-80% av ljuset. Som regel är de kvadratiska i form med dimensionerna 19 x 19 cm eller 24 x 24 cm och 7,5 till 10 cm tjocka.

Glasblock läggs på scenen för att slutföra lokalerna efter att apparaten har screed och plasterar väggarna, men innan du slutar golvet och avslutar väggarna och taket. Glasblock kan läggas på cementskiktet. Processen att lägga dem i väggen liknar tegelverket, men bandage sömmarna är inte färdig. Tjockleken på sömmen är ca 1 cm. En cement eller murbruksmortel används, vilken appliceras på de horisontella och vertikala ytorna av kvarteret innan de läggs. Ur estetikens synvinkel krävs kvalitetsbindning.

Kontrollzoner

 • Kryssningen mellan glasskivans uppdelning i taket måste vara elastisk med korkpackningar, eftersom glaset är ett bräckligt material och väggen kan spricka under deformation.
 • Glasblock läggs bäst på vit eller färgad cement, så kommer sömmarna att se mer estetiska ut.

Hur man gör inre partitioner

Glas inredning partitioner

Den slutliga kostnaden för septum beror på många faktorer. Fuktbeständigt och brandbeständigt material är dyrare än vanligt, priset ökar kvantiteten och kvaliteten på ytbehandling, ram och ljudisolerat material. Installationen av partitionen är 30-40% av materialkostnaden, och leverans och lossning, speciellt vid tunga material, kan motsvara deras kostnad.

Dessa artiklar kommer också att vara av intresse för dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *