Laminat

Hur man gör laminat på trägolv

Efter att golvet har nivellerats och rengörs från skräp läggs ett fjädrande dämpband på fuktiga ljud längs väggarna. Så att substratets sömmar inte faller på skivornas leder rullar arket eller rulleunderlaget ut över golvet över laminatlamellernas riktning.

Den passar bara den släta sidan uppåt och är sammankopplade från slutet till slutet utan överlappning. För att undvika skjuvning av substratet är alla ark fästa tillsammans med byggband. Om spjället inte används kan du placera kanterna på substratet lite mot väggen några centimeter. I framtiden är överskottet avskuret. För att inte krossa det porösa materialet medan det går, rekommenderas det inte att lägga hela substratet på en gång – det är bättre att lägga ut det efter behov.

Lägga laminat steg för steg

1. För att skydda laminatet mot svullnad under temperaturfall, placeras små distansare av plywood eller små stavar 0,5-1 cm tjocka mellan lamellerna och väggen.

Hur man gör laminat på trägolv

Det rekommenderas inte att lägga laminat mot väggarna.

2. För att lederna mellan lamellerna inte ska märkas måste de ordnas så att ljuset passerar längs dem (den smala sidan till fönstret).

3. Den första raden är placerad spik mot väggen.

4. Vidare läggning görs endast med förskjutna sömmar (på ett förskjutet sätt), det vill säga, mitten av styrelsen i nästa rad ska falla ihop med de tidigare lamellerna. För att få en liknande förskjutning, skärs den första raden av den andra raden med hälften eller (långa brädor) med 2/3.

5. Slats kan ha två typer av fästanordningar. På varje förpackning finns en ikon som anger vilken typ av bilaga och metoder som är anslutna.

6. När du lägger på typen av klick (den vanligaste), böjs den bräda som böjs något i en vinkel på 30 och med liten ansträngning pressas mot den andra lamellen tills ett karakteristiskt klick. För att stärka anslutningen är de sammanfogade brädorna kantade upp med en gummihammare. Brädor med fästlås låser sig helt enkelt till nästa med en liten kran på hammaren tills den klickar.

Hur man gör laminat på trägolv

Förfarandet för att lägga laminat

Rådet. För att inte sköra de bräckliga lamellerna, när du klipper av brädorna med varandra, kan du använda en trästång genom vilken brädorna hamras.

7. Lamellerna intill rören skärs i halva så att skäret faller på rörets mitt. Vidare skärs hål i brädorna ett par millimeter större än rörets diameter. Gummitätningar är placerade för att täta fog- och släckljudet (metall- och bimetallrör är mycket bra ljudledare).

Hur man gör laminat på trägolv

Installation av laminat vid batterier

8. För att få en snygg ledd, sitter dörrstrålarna litet nedåt på lamellens tjocklek.

Hur man gör laminat på trägolv

Djupet är arkiverat längst ner så att lamellen går in

9. Övergången till ett annat rum kan ordnas med en aluminiumsvamp, som sätts in mellan laminatbrädorna, eller med en speciell träspikare.

Video: Laminat läggs på trägolv

Hur man lägger laminat på trägolv

Avsluta ett trägolv är annorlunda. Ett lämpligt alternativ skulle vara en beläggning av trä, eftersom det naturliga materialet bibehåller miljövänlighet och harmoniskt passar in i interiören. Träytan är behaglig att hålla på och håller värmen under lång tid. Dessutom är materialet lätt att installera och bearbeta. Du kan enkelt uppnå önskad färg, nyans eller glans.

Hur man gör laminat på trägolv

Laminat är en fiberplatta av hög densitet som kännetecknas av ett attraktivt utseende och lång livslängd. Samtidigt är materialet billigare än kork, parkett eller massivt trägolv. Vid installation och efterbehandling av trägolv i ett hus, se länken http://marisrub.ru/uslugi/vnutrennie-otdelochnye-raboty/otdelka-polov.

Laminatet läggs som regel på ett plattat betongskikt. Du kan dock lägga materialet på trägolv. I denna artikel kommer vi att titta på hur man korrekt lägger laminatgolv på ett trägolv.

Funktioner av installationen av laminat

På sidorna av laminatplattorna är lås installerade, vilka under montering måste passa tätt med angränsande bräda. Därför kan laminat på trägolv endast ligga på en styv plan yta. Om golvet är ojämnt kommer låsen snabbt att slitas ut och sprida sig och luckor kommer att bildas vid lederna. Detta leder till deformation och skada på materialet. Teknologilägg laminat på trägolv gör att ytan kan falla i 1mm två meter.

Golvbrädorna borde således vara fria från sprickor, rutt och annan märkbar skada. De måste ha en tillräcklig säkerhetsmarginal och en jämn yta utan knutar, fördjupningar och utsprång, inte böjda under belastning och inte knäcka.

Om du planerar att lägga laminatet på det gamla trägolvet, är ytan förplanerad och ersatt med brädor, om de är ruttna eller knäckta. Låt oss ta en närmare titt på hur man förbereder beläggningen och hur man lägger laminatet på ett trägolv.

Hur man gör laminat på trägolv

Trägolvberedning

Innan du lägger laminat på trägolv är det viktigt att eliminera avböjning av brädor, pipar och andra defekter. För att göra detta är lags fast fastsatta på betongbasen, och sedan är golvplattorna stift anslutna till varandra. Först läggs golvbrädet över loggen och säkras med skruvar eller naglar. När brädor och stockar är fastsatta, fästs lösa brädor dessutom med annat material. Du kan ta chipboard tjocklek över 15 mm.

DSP bör läggas ovanpå golvbrädorna och säkrad med skruvar. Före installationen läggs ett galler med 10×10 centimeter celler på en spånplatta. Fastsättning av material görs längs skärningslinjen av gallret och lägger plattorna på ett avstånd av 3-5 mm från varandra. Denna lucka är nödvändig så att träplattan kan expandera vid behov utan att deformera golvet.

Efter att ha lagt spånskivorna är golvområdet polerat med 10 centimeter överlappningsremsor. Om golvet är nytt och jämnt är det möjligt att installera laminatet på golvet utan plywood direkt på en träbotten. Innan arbetsytan påbörjas måste dock arbetsytan anpassas till en slipmaskin. Låt oss nu titta närmare på hur man lägger laminat på trägolv.

Typ av monteringslaminat

Innan du lägger laminatet på trägolvet är det viktigt att välja rätt material och sätt att ansluta. Styrelserna är uppdelade på slottets form. Låsanslutningssystemet förutsätter att spetsen och spåret är belägna i samma horisontella plan. I detta fall läggs laminatbrädorna horisontellt och sätter in spetsen i spåret. Denna anslutning kännetecknas av enkel installation. Men det är inte väldigt slitstarkt, eftersom spikarna kan bryta av sig. Därför rekommenderar experter inte att använda denna typ av laminat.

Hur man gör laminat på trägolv

Click-systemet är mer robust och pålitligt. Det innebär en tredimensionell design där panelerna läggs i en viss vinkel. Detta är den mest populära blandningen som är hållbar och långvarig. Dessutom kan beläggningen lätt demonteras om det behövs.

Hur man gör laminat på trägolv

För kök och rum med hög luftfuktighet välj lim laminat. Den bildar en enda monolitisk yta, vilken kännetecknas av hög densitet och styrka. Men installationen av sådana material är komplicerat av det faktum att lim ska appliceras på lederna. En sådan yta gäller inte golvvärme! Dessutom kan den resulterande ytan användas inte tidigare än 10 timmar efter installationen.

Tekniklagringslaminat på trägolv

 • Efter nivån är golvytan täckt med en vattentätfilm för att skydda trämaterial från ruttning, mögel och mögel.
 • Ställ sedan underlaget med en tjocklek av 3 mm. Substratet är tillverkat med remsor av balsa trä eller polypropen, och fogen är monterad i en fog, sedan fixerad med ett tejp eller tejp;
 • Installation av laminat utförs från fönstret till ytterdörren, från hörnet. Den första raden placeras på ett avstånd av 8-10 mm från väggen, och en kil placeras mellan väggen och materialet. Denna lucka behövs för att kompensera för expansion av träplattor med förändringar i temperatur eller fuktighet;
 • Den första raden läggs helt och börjar med en hel panel. Den andra raden börjar hälften av brädet. Han passar också till slutet. Således börjar även rader med hela paneler, och udda rader börjar med hälften;
 • Om låset ”” Click ”används används varje successiv rad i slutlåset till den föregående i en vinkel av 25 grader. För att göra detta måste sista stycket i första raden skäras;
 • Varje på varandra följande rad av laminerade paneler placeras med en förskjutning av fötterna i det föregående med 40 centimeter eller mer;
 • Efter montering av laminatet runt omkretsen avlägsnas kilar mellan materialet och väggen, och sedan är sockeln installerad.

Hur man gör laminat på trägolv

Avslutningsarbete

Efter avslutat arbete, montera sockeln. I det här fallet är det viktigt att fixa basbordet bara på väggen och inte till laminatplattorna! Experter rekommenderar att du bara väljer trälattar. Sådana produkter kompletterar designen harmoniskt, ger rummet ett färdigt utseende och bevarar golvets naturlighet. Före installationen lämnas materialet i rummet i två eller tre dagar så att de ”används” till temperatur och fuktighet i rummet.

Produkter läggs längs väggarna som de ska installeras. Installation börjar med en av hörnen. När du monterar, se till att sockeln är så nära som möjligt på väggen. Den första nivån tvättas ner på ena sidan i vinkel och å andra sidan – för att gå ihop. Gash för anslutningar gör en vinkel på 45 grader. Resten av sockeln läggs också, gör gash och fäster på väggen med skruvar.

Plint efter installation spat och lack. Laminatlack är inte nödvändigt! Plattorna är redan täckta med en skyddande film som inte kan absorbera flytande material. Dessutom kan materialet spricka på vissa ställen på grund av applicering av lack.

Att lägga laminatgolv på trägolv med händerna kräver omsorg och noggrannhet i arbetet. Det är viktigt att placera plattorna ordentligt, golvbeläggningens livslängd beror på det. Om arbeten utförs olyckligt, börjar produkterna snart flytta från varandra, ytan blir ojämn och ful. Dessutom kan vatten tränga in i sprickorna, vilket resulterar i att trägolvet deformeras och blir oanvändbart. För att undvika sådana problem, kontakta de professionella!

Hur man gör laminat på trägolv

Mästare ”Marisrub” utför installationen och ytbehandling av golvet i ett trähus, inklusive laminat. Vi garanterar kvalitet och pålitlighet! Har du bestämt dig för att bygga ditt stugor eller hus på landet från en logg eller en bar? Vi erbjuder ett komplett utbud av verk, som inkluderar installation av ett timmerhus, byggnad av fundament och tak, installation av golv och tak, utförande av verktyg och slutbehandling. Vi bygger nyckelfärdiga trähus och krympning under enskilda eller standardprojekt.

Lägga laminat på ojämnt trägolv

I denna artikel kommer vi att prata om erfarenheten av att lägga laminat på trägolv i ett panelhus. Det handlar om budgetreparationen, som alla har råd med.

Hur man gör laminat på trägolv

Det var hur golvet såg ut innan reparationen…
Det första problemet som varje invånare i ett panelhus står inför är trissgolvets knirkande. Det är därför som det här händer: golvbrädet spikades på stockarna med naglar som hade lossnat över tiden och golvet började knyta.

Nästa problem är ett mycket ojämnt golv med stora skillnader mellan styrelserna. För att lägga laminatet måste ett sådant golv vara jämnt och de maximala tillåtna höjdsskillnaderna får inte överstiga 2 mm med 1,5 m.

För att eliminera dessa problem bestämde vi oss för att jämföra trägolv med plywood. Men om du bara skruva kryssfiner över de knäppta brädorna, så förstås det inte bättre. Därför måste du först förstärka golvet med skruvar.

Förberedande stadium

Vi demonterar den gamla sockeln. Om det är plast, kommer det inga problem, men träplinten behöver rivas av med en montering eller en spikfångare. Vi drar ut alla stickande naglar, ta bort de stora utsprången med ett plan. Innan plywood golv, glöm inte att tvätta och damma golvet väl.

Hur man gör laminat på trägolv

Vi förbereder ett trägolv för reparation
Nu är det viktigt att bestämma i vilken höjd trägolvet ovanför plattan är upptagen, för det borras 1-2 hål i brädorna. Vet avståndet mellan basen och brädorna måste bestämma storleken på skruvarna för golvet. Vanligtvis är det 8-10 cm, men på bottenvåningen finns det också alla 25 cm.

Efter att golvnivån har höjts får dörren inte öppnas: laminatets tjocklek med substratet är nästan 1 cm + tjocklek av plywood (minst 0,6 cm). Om dörren är gammal, så kan du lätt såga den med en hacksåg, bara genom att ta bort den från gångjärnen. Och för att trimma dörren med en laminerad beläggning är det absolut nödvändigt att placera en tjock kryssfiner under botten, annars kommer chipping att visas vid skärningen.

Beräkning av material

Hur man gör laminat på trägolv

Verktyg för att lägga laminat Sedan måste du beräkna hur många skruvar som behövs. För att göra detta ser vi på den totala mängden fördröjning i rummet (de kan hittas på naglarna eller ses i sprickan nära väggen). Då räknar vi antalet brädor i bredd och multiplicerar den resulterande mängden med mängden fördröjning.
Varje bräda är skruvad med 1 skruv till lagret, var 40-60 cm. Till exempel, om det finns 11 lags och 28 brädor i ett rum, behövs 308 skruvar + 10-20% för lagret.

Plywood är bättre att fästa varje 15 cm, om mindre – det kommer att svälla och hänga ut när du går. Rummets längd och bredd mäts och divideras med mängden 15 cm och sedan multiplicerade värden. Till exempel är vårt rum 3×5,6 m. Vi delar 3 meter med 0,15 = 20 stycken, vi delar 5,6 meter med 0,15 = 38 bitar. Multiplicera nu 20 med 38 och få 760 stycken, + 10-20% för beståndet. För plywood är självgängande skruvar för trä med 25-30 mm och tjocklek på 3-3,5 mm lämpliga.

Nu överväger vi hur mycket laminat som behövs. För att göra detta måste du ta reda på storleken på rummet och beräkningen är redan klar i affären, eftersom laminatpanelerna har olika parametrar. Vårt rum är 17 kvm. m. I en låda laminat område på ca 2,6 kvadratmeter. m. Vi delar 17 med 2,6 = 6,53. Vi räcker upp det på ett stort sätt, så vi behöver 7 lådor, och hälften av lådan kommer att finnas i lager, vid ett äktenskap.
Detta bör vara tillräckligt om du lägger laminatet på vanligt sätt: kostnaden för trimning är ca 5%. Om det är diagonalt ska beståndet vara minst 10%.

Vid köp av laminat är det viktigt att leveransen på alla lådor är densamma. I rutor med olika satser kan mönstrets färg skilja sig. Förpackningen måste också vara intakt, annars kan låsorna skadas.

Nu räkna antalet plywood. Vi valde plywood med mått på 1,43 x 1,52 m, det vill säga arean på 1 ark skulle vara 2,17 kvadratmeter. m. Vi delar rumsytan (17 kvm) av området av plywood och får 7,8 ark. Så måste du köpa 8 ark av plywood. Kryssfinans tjocklek måste vara minst 12 mm.

Förstärkning av brädor med skruvar

Så, alla inköpta material fortsätter att stärka golvet med skruvar. Webbplatsen har en artikel om vad man ska göra med golvets golv i lägenheten, det beskriver delvis detta arbete.

Eftersom skruvarna var svåra att komma in i trädet, borde vi först hålen ca 70% av skruvens längd och sedan skruvade vi brädorna till stockarna med skruvar.

Hur man gör laminat på trägolv

Vi förstärker golvet i rader av lags
Självklart, om du har en kraftfull skruvmejsel, kommer du att kunna uppnå detta mycket snabbare utan ytterligare borrning. I vårt fall den billigaste kinesiska skruvmejseln, som snabbt satte sig ner, så hela arbetet sträckte sig ut i flera dagar.
Huvuddelen är att skruva brädorna tätt mot lags så att de inte hänger ut när de går.
Eftersom dörrarna snart kommer att ändras, lägger vi av sluttningarna för montering av sockeln.

Hur man gör laminat på trägolv

Vi lägger dörrbackar
Under arbetet visade det sig att under golvet från gatesidan blåste det för hårt, så jag var tvungen att försegla gapet med skum. I detta fall är det nödvändigt att fukta ytan före behandling med vatten och även att spruta skummet efter applicering, eftersom fukt är nödvändig för polymerisationsprocessen hos monteringsskummet.

Hur man gör laminat på trägolv

Från detta gap blåste kraftigt från gatan

Hur man gör laminat på trägolv

Så mycket bättre

Plywood nivellering

Hur man gör laminat på trägolv

För att jämföra golvet med plywood, lägg arket på golvet och fäst det 15 cm med skruvar. Glöm inte att lämna ett litet mellanrum mellan arken och nära väggen. Nivelleringen av plywoodplåtarna styrs av nivå. Skivor som kräver beskärning är sågade med en hacksåg eller sticksåg.

Läggande av substratet

Hur man gör laminat på trägolv

Katten var rädd… Substrat, vi valde den billigaste polypropenen. Innan du lägger igen dammsuger golvet.
Vi lägger substratet med en marginal på väggarna, så att vi kan klippa av överskottet och limma det ihop med skivbanden. Substratet måste ligga i ett enda lager, stumfog.

Läggande av laminat

Efter avslutad förberedelse av golvet, fortsätt att lägga det laminat. Före detta är det nödvändigt att lagra laminatet under flera dagar inomhus (för att anpassa materialet till luftens temperatur och luftfuktighet i lägenheten).

Att börja från hörnet av rummet, helst från den mest framträdande platsen. Det finns dock en liten nyans: om dörren öppnar in i rummet och ingen planerar att ta bort den, börjar laminatet från det, annars kan det inte vara möjligt att lägga den sista raden.

Hur man gör laminat på trägolv

Börja att lägga dörren
Det är bäst att placera de breda lederna av laminatet längs ljuset från fönstret, så det blir mindre synliga slitsar (över tiden kommer de att öka).

Modernt laminat monterat utan lim, låsningsmetod. Denna typ av golv kallas flytande eftersom den inte är fast fastsatt på golvet, men ligger löst på underlaget. Under säsongsbytet ändras beläggningen något, därför är det omöjligt att skruva laminatet på golvet stadigt på skruvarna. Längs panelens omkrets finns lås som ansluter, om du sätter in en av panelerna i en vinkel och sänker sedan den.
Om du vill se hur det fungerar kan du titta på videomanualen:

Panelen läggs i ett hörn och nästa är sammanfogad från kortsidan. Så vi samlar den första raden. Den sista panelen kommer sannolikt att behöva filen. Detta kan göras med en sticksåg eller såg, men att tänderna är små, annars kommer den laminerade ytan att flisas.

Hur man gör laminat på trägolv

Första raden klar
Huvudregeln när man lägger laminat är att lämna ett mellanrum på ca 1 cm runt väggar, rör, dörrar och andra hinder. Du får inte göra en lucka mer än 2 cm, eftersom tjockleken på sockeln inte kommer att kunna blockera den senare.

Hur man gör laminat på trägolv

En kil är nödvändig för att klara samma gap i närheten av väggen. För bekvämligheten av installationen i butikerna säljs en speciell uppsättning för laminat. Den innehåller kilar av samma tjocklek, monteringskäke för installation av sista rad och kilpaneler.

För ytterligare tätning av sömmar, kan du köpa en speciell pasta-tätningsmedel och belägga lås med det innan du går med. Men i våta områden är det bättre att sätta kommersiell linoleum. kakel eller porslin kakel.

Den andra raden passar på samma sätt som den första och läggs sedan in i den föregående. För att förenkla uppgiften, rekommenderar vi att du placerar panelerna så nära låset som möjligt, lyft bara hela raden och klistra fast den på plats. Detta görs genom att helt enkelt trycka på raden i en vinkel.

Hur man gör laminat på trägolv

För att ansluta insatspanelen i en vinkel

Hur man gör laminat på trägolv

Sedan sänker vi panelen så att den andra raden ligger bredvid den första

Hur man gör laminat på trägolv

Vi ansluter till angränsande rader med våra händer

Hur man gör laminat på trägolv

Som ett resultat bör fogen inte vara synlig
Vissa typer av lås tillåter inte att laminat går med i hela serien till den föregående, men en efter en. Quick Step laminat har till exempel universella lås: de kan sättas in vågrätt eller i vinkel. Samtidigt finns det klicklås som bara himmelshammar.

Det är inte nödvändigt att omedelbart lämna ett mellanrum mellan första raden och väggen. Det blir bekvämare att montera 3-4 rader, och sedan flytta dem till väggen, och du kan lägga något tungt på toppen. Detta är mycket lättare, speciellt om väggen inte är mycket slät.

En annan viktig funktion – panelerna läggs i ett rutmönster. Om den första raden började med en hel laminatpanel måste den andra börja med en halv och den tredje igen med en full panel. Så förbindelser av lås blir mer täta, och utgiften på skrot kommer att bli minst.

Hur man gör laminat på trägolv

Halvrummet är klart
Således lägger man i de förskjutna ordning de resterande raderna av laminatet. När vi når uppvärmningsröret, skär ett runt hål med en pussel eller en borr. Därefter läggs biten helt enkelt och pressas med en baseboard eller limas på flytande naglar.

När vi når sista raden måste du lägga in varje panelbredd, med hänsyn till luckan. Installation sker på samma sätt, vi snapar den genom att trycka fast på panelen i en vinkel.

Hur man gör laminat på trägolv

Golvet är nästan klart

Plint installation

Plastplinten med kabelkanal består av två delar. Den första är fastsättning på väggen, och den andra är en dekorativ fastighet som förstörs ovanifrån. Det finns också en annan typ av fäste – metallfästena fästs först och sedan sätts sockeln på dem.

Vi borar hål för dowels ungefär var 30 cm och fäster en del av sockeln. Fäst huvuddelen, göm ledningarna och sätt på ett dekorativt munstycke. För en vacker brygga använder vi speciella komponenter för sockeln: adaptrar, yttre och inre hörn, pluggar.

Vi lägger ett speciellt slag runt röret för att dölja gapet (det kostar cirka 50 rubel). I vårt fall var röret väldigt nära väggen, så vi var tvungna att skära sockeln och såg av stroke och lima den sedan på flytande naglar.

Köp sockeln och alla komponenter tillsammans med laminatet. Annars, om det råder brist på material, måste du resa runt många butiker innan du hittar rätt färg.

Och den sista handen – montera dörrbrädan. Det behövs för att dölja höjdskillnaden mellan rummen. Reglerna för att lägga laminat kräver uppdelning av olika rum med ett mellanrum så att beläggningarna är oberoende. Men i praktiken, om samma täckning är vald för intilliggande rum, kan du inte använda bron, men gör allt utan sömmar: det blir trevligare och rengöring blir enklare. Om det då uppstår en del defekt, är det mer praktiskt att skära av beläggningen i dörren.

Kostnaden för att reparera golvet

Det är dags att räkna kostnaderna. Hur mycket har man spenderat på reparation av trägolv i panelhuset?

 1. Björkplywood 6 mm tjock, 8 ark – 2300 rubel.
 2. Laminat Kronostar Päron Vit klass 31 – 7 lådor. 1 sq. m. kostnad i Leroy Merlin 235 rubel. Totalt 4112 rubel.
 3. Substratet under laminatet av polypropen – 1 rulle tjocklek på 2 mm, en längd på 25 m – 320 rubel.
 4. Skruvar och dyvar – ca 600 rubel.
 5. Plast sockel med en kabelkanal på 8 stycken av 2,5 m vardera – 150 rubel.
 6. Stroke runt röret, kontakter och hörn för sockeln – 420 rubel.
 7. Porozhek – 160 rubel.

Som ett resultat är beloppet 9112 rubel.

Hur man gör laminat på trägolv

Katt tyckte tydligt inte om det nya hala golvet
rekommendationer:

 • Plywood är bättre att ta tjockare, 6 mm är fortfarande inte tillräckligt, så du borde inte spara på den. Nästa gång skulle vi ha kryssfiner på minst 12 mm. Om golvet är för ojämnt måste du lägga plywood i 2 lager, med förskjutna leder.
 • Vi rekommenderar dig att välja inte för tjocka eller långa skruvar, de kommer att vara svåra att vrida.
 • Du kan inte köpa en mjuk bärare tjockare än 3 mm, det blir väldigt fjädrande när du går och golvet under dig kommer att pressas igenom. För att få veta mer detaljerad information, rekommenderar vi dig att läsa vår artikel om valet av substrat.
 • Om laminatet läggs på ett betonggolv, innan du lägger på substratet, måste du lägga ett lager av polyeten för vattentätning.
 • För produktivt arbete behöver du en bra skruvmejsel med ett kraftfullt batteri. Så du sparar mycket tid.

Efter att ha spenderat en liten del på att reparera det gamla trägolvet, blev vi av med käften, gjorde det smidigt och trevligt att gå. Det tog tre dagar att förbereda golvet för laminatgolv, och en dag spenderades på att lägga den ensam.

Hur man gör laminat på trägolv

Typer av kork för att klara golvet, fördelar och nackdelar med korktäcke, hur man lägger korklaminat på golvet med egna händer.

Hur man gör laminat på trägolv

Sätt att förbereda ett trägolv för att lägga kakel. Korrekt montering av plattor på en träbotten.

Hur man gör laminat på trägolv

Hur man lägger golv i de räfflade brädorna med egna händer. Tekniken att lägga trägolv på stockar, betong och screed.

Vi har ett trägolv ganska starkt, men med många lager färg. Är det värt det och under 6 mm plywood att sätta underlaget? Tack.

Välkommen! Tack för artikeln, mycket detaljerad alla målade. Jag skulle vilja fråga dig om råd. Vi har 2 små hundar i huset, vi lägger ett laminat i rummet, men ett högt ljud från klorna härstammar från det, vi kan särskilt höra det på natten. Det använda substratet är kork, hjälper inte. Berätta för mig, vilka alternativ är beläggningsalternativen istället för laminat?

Jag skulle välja vinylplattor på din plats: http://remboo.ru/pol/samokleyushhayasya-vinilovaya-plitka.html
Inget ljud, slitstarkt och vackert utseende, lätt att rengöra. Du kan välja samlingar under laminatet med en textur.
Det andra alternativet är ett laminat med korkbeläggning: http://remboo.ru/pol/ukladka-probkovogo-pola.html#heading-2.
På grund av detta är det inte så kallt och nästan tyst. Trafikstoppet kommer vara trevligt att gå ens barfota.

Ta bort hundar från lägenheten är det bästa alternativet, eller hundar i tofflor.

Författaren, jag köpte samma laminat i lerua exakt för 3 år sedan? Men! Varning! Jag lägger den på LOGIA! På vilken, igen uppmärksamhet!?
Det händer Snö, regn och även frost från -15 till -40 i våra breddgrader är inte ovanliga. Är det fortfarande lika bra som nytt? I detta fall faller naturligt fukt, både sommar och vinter, och det fryser på vintern och naturligtvis förvandlas till is skorpa, utan helt enkelt på is, och han bryr sig inte.? För att vara ärlig är jag själv förvånad över varför 6 mm laminat, det billigaste och enklaste som jag ursprungligen lade fram i högst 1 år, men det här alternativet visade sig vara så motståndskraftigt mot atmosfäriska fenomen.
Loggia är 1×5 meter, den ordning i vilken arbetet gjordes: Sätt plastfilm på betongen, 15 block av trä (stockar) borras på ankaren med steg på cirka 30-40 cm från varandra, det billigaste oskilda brädet med ett mellanrum mellan brädorna 0,5 cm, på plattan låg substratet, på substratet laminatet, försökte laminatet ligga mycket tätt utan lugg. Tja, och klyftan mellan laminatet och väggarna 0,5 cm.
Gick 4 år, buduzuyu vinter mer än säker på att han kommer att överleva. Lycka till alla, låt dig inte lura av annonser, tänk med ditt huvud. VUAL…

Och varför lägger du substratet på trägolvet?

Vattenkokare artikel för dummies. Laminat för 150 rubel kommer att svika på ett par år. Skruvarna måste ta lång och stark och inte hämta dem under skruvmejseln. Du måste vrida dem med ett bra verktyg, åtminstone med en perforator (med ett borrläge). Även 9 mm plywood är inte tillräckligt. För ett sådant golv måste tas minst 12 mm. Det är bättre att fästa plywood med ett bra verktyg, så att kepsarna är försänkta.

dmitry,
1) Ett liknande laminatgolv har varit i mitt sovrum i 3 år, tills allt är ok. I det här fallet var sista gången ens utan plywood, eftersom Golvtillstånd tillåtet. Som ett ekonomiskt alternativ att reparera golvet är detta material bra. Om jag köpte kommersiell linoleum på 500 rubel per kvadrat, skulle 8500 rubel spenderas på ett rum, mot 7300 rubel. även utan plywood och skruvar är det redan dyrare. Även om linoleum kommer att vara mer hållbart, förstås naturligtvis.
2) Naturligtvis kommer små skruvar inte att fungera. Artikeln säger hur man väljer sin längd. Jag tog dem nästan hela längden på lag + golvbräda. 90% av squeak försvann efter en sådan rullning.
3) I det första fotot kan du se att en bit från en skruvmejsel bärs på perforatorn. Även om det självklart är mycket bekvämare att göra med en kraftfull skruvmejsel – det kommer ingen riva på huvudet, arbetet blir tystare och snabbare.
4) När det gäller tjockleken på plywooden. Ta antingen en tjock eller lägg i 2 lager.

Hej, jag skulle vilja säga tack på förhand till artikeln, jag har planerat golvet på detta sätt, men hela golvet är i en liten vinkel, jag skulle vilja fråga om du kan lägga laminat på ett sådant golv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *