Laminat

Hur man gör väggar i ett trähus

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Hur man gör väggar i ett trähus

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Hur man gör väggar i ett trähus

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Ju bättre att mjuka väggarna inuti trähuset

Inredning – en viktig del och slutstadiet av byggandet av ett lanthus. Många tycker inte om det under byggandet av stiftelsen och installationen av logghuset, installation av kommunikationssystem. Men när huset redan är under taket, är de tekniska näten färdiga, frågan uppstår om hur man trimmer trähuset inuti. Efterbehandling ”under noll” är inte för alla, och det kräver också särskild behandling av väggar med färg och lackföreningar. Dessutom ser ett hus med sådan utsmyckning tomt och obekvämt ut.

Hur man gör väggar i ett trähus

Det vore önskvärt att materialen var starka, pålitliga men samtidigt billiga. Och inredningen var följaktligen mysig, bekväm och attraktiv. Dessutom är det viktigt att produkterna är miljövänliga, bevara den naturliga strukturen och upprätthålla ett behagligt inomhusmikroklimat när man anordnar ett trähus. Idag erbjuder marknaden mycket efterbehandlingsmaterial. I den här artikeln kommer vi att titta på hur man sätter på väggarna i ett trähus inuti är billigt och vackert.

Egenskaper av valet av ytbehandlingar

 • Var uppmärksam på märkningen. Beteckningen E1 säger att byggmaterial är avsedda för lokaler, E2 – för hall, kök, toalett, tvättstugor, E3 – för offentliga och industriella lokaler;
 • Om du använder träbearbetningsmaterial kan du välja en klass och kvalitet som är värre än vad som behövs. Därefter modifierar du produkten och sätter in ett estetiskt utseende. Till exempel, slipas och slipas, lackas och / eller målas, impregneras med skyddande föreningar, om nödvändigt, trimmas. Således kommer du att spendera mindre pengar än när du köper högklassiga material;
 • För rum med hög luftfuktighet (badrum och badrum, balkong, källare, källare etc.) välj fuktbeständiga material. Om du använder träprodukter, se till att du behandlar produkterna med skyddsmedel från de negativa effekterna av fukt, råtta och mögel.
 • Välj miljövänliga naturmaterial för att ordna ett trähus. I denna struktur kommer att se olämpliga plastrutor eller paneler. De bryter mot miljövänligheten i huset, tar disharmoni och förstör inredningen;
 • Välj hållbart, pålitligt material och glöm inte om kvaliteten på efterbehandling. Kom ihåg att trähuset gradvis sätter sig ner. vilket kan leda till sprickor. Tänk på denna punkt i förväg för att inte göra reparationer var 3-5 år och ändra inte det skadade foderet.

Hur man gör väggar i ett trähus

Kan inte använda

Innan vi bestämmer hur vi ska skära ut ett trähus från insidan, låt oss titta på vilka material som inte passar. När du är klar måste du överge plastpaneler och linoleum. Sådana produkter kännetecknas av tillgänglighet och kostnadseffektivitet, högt motståndskraft mot fukt och ett brett urval av färger, enkel installation. Fördelarna med PVC överlappar dock artificiteten och bristen på miljövänlighet. De avger en skarp toxisk lukt när de upphettas, samlar damm, släpper in luft och ånga.

Linoleum är en populär prisvärd beläggning, men rekommenderas inte för trägolv. Det är inte miljövänligt och kräver noggrann förberedelse av basen, eftersom materialet endast kan läggas på en plan yta. Dessutom ser det inte ut som ett trähus i ett trähus. I sällsynta fall kan linoleum läggas i tvättstugor eller källare. Men det är bättre att lägga de vanliga träbrädorna.

Paneler av OSB, DVP eller DSP är inte heller lämpliga, som vid tillverkning av material som används skadligt industriellt lim. Dessutom är det de mest miljövänliga produkter som tillverkas av träavfall. De har ett oerhört estetiskt utseende, så dessa material används ofta för grov efterbehandling. Inklusive det rekommenderas inte att använda laminat för golvbeläggning. Det är inte motståndskraftigt mot fukt, halt och kallt.

MDF väggpaneler är en utländsk analog fiberboard, som är mer miljövänlig, eftersom giftiga hartser och enzymer inte används för att limma enskilda element. Sådana paneler är lätta att montera direkt på väggarna. De skiljer sig åt i olika mönster och färger. De är emellertid fullständigt inte resistenta mot hög luftfuktighet och slitage.

Hur man gör väggar i ett trähus

Ovanstående paneler är inte tillräckligt starka och inte resistenta mot fukt. Dessutom är de brandfarliga och kännetecknas av ett inte särskilt attraktivt utseende. När det är lined med sådana paneler ser rummet mer ut som ett kontor eller kontor än ett vardagsrum.

Men vad ska man välja och desto bättre är att skära väggarna inuti ett trähus? Ett lämpligt alternativ skulle vara naturmaterial med skyddande impregnering. Det kan vara plana och polerade brädor, foder, faner och andra liknande produkter. Låt oss titta närmare på vilka material som är bäst att trimma ett lands hus i en bar eller logga.

Träbearbetningsmaterial

Omedelbart noterar vi att det lämpligaste alternativet skulle vara träfoder. Det är ett prisvärt material med ett attraktivt utseende, miljövänligt och naturligt, enkelt att installera och underhålla. Tunna lameller används för tak och väggar. Om du vill skapa en logghemseffekt väljer du ett blockhus som simulerar en rund logg. En yta av kvarteret är halvcirkelformat och den andra är platt.

Foder – den bästa kombinationen av pris, kvalitet, utseende och miljövänlighet. Men om du är redo att betala, välj elit naturmaterial. Dessa är korkpaneler och paneler från en matris.

Hur man gör väggar i ett trähus

Korkbeläggning – moderna material som är miljövänliga, hög kvalitet, hållbarhet och hållbarhet, lyxigt utseende. De tolererar helt enkelt hög luftfuktighet och är lämpliga för varje typ av rum. Den enda, men betydande minus är en mycket hög kostnad.

En massiv bord eller paneler från en matris är också ett dyrt alternativ, men samtidigt är det mycket tillförlitligt och av hög kvalitet, eftersom det är helt tillverkat av naturligt elitträ. Denna beläggning ser dyra, lyxiga och prestigefyllda ut. Ett solidt arrangemang, även under tung belastning och hög luftfuktighet, kommer enkelt att vara 30-50 år utan reparation.

Hur man gör väggar i ett trähus

Parkettbräda är ett lämpligt alternativ för att klara golvet i ett trähus. Detta är ett prisvärt material som kännetecknar enkel och snabb installation. Och dekorativa målningar eller lackering kommer att göra utseendet på parkettens eleganta och estetiska.

Finérplattor är ett utmärkt budgetmaterial som används för att mjuka väggarna. Den representerar en tunn del av en matris av trä, som bevarar trämönstret, färgen, strukturen och strukturen. För efterbehandling, välj bara naturlig finér, eftersom den är mer hållbar och pålitlig.

Hur man gör väggar i ett trähus

Finéringen har ett attraktivt utseende, kännetecknas av enkel montering och praktiska egenskaper, bra ljud och värmeisolering, lågt pris. Men samtidigt är grunden av materialet plåtar av hårddisk eller spånskiva, så materialet är inte 100% miljövänligt och kan inte användas i rum med hög luftfuktighet.

Andra typer av budgetmaterial

Gips – den traditionella versionen av taket. som ibland används för väggar. Det är ett billigt och prisvärt material, lätt att använda och installera. Det ger en jämn vit yta, men vit färg är inte alltid lämplig i ett trähus. Sådant material används om det passar rumsdesignstil. Det kan till exempel vara en klassiker eller franska Provence.

Gips är en överkomlig och snabb finish. Dessa är plåtar av cellulosa och komprimerat gips, som är lätta att installera och fästa. Moderna tillverkare producerar material med speciell behandling vilket ökar motståndet mot fukt och eld. Gips kan du skapa komplexa designprojekt, installera tak i två plan. Detta är emellertid ett ömtåligt och inte mycket estetiskt material, och kräver därför ytterligare arbete efter installationen (målning eller tapetering).

Keramiska eller kaklade plattor är lämpade för att slutföra badrum, badrum eller kök. Om du lägger kakel på badrumsgolvet, välj produkter med en grov yta för att undvika att glida och säkerställa säkerheten. Sådant material kännetecknas av styrka, hållbarhet och ökat motståndskraft mot fukt och fukt. Idag kan du hitta många designalternativ för plattor, inklusive dekorerade under ett träd.

Hur man gör väggar i ett trähus

Men när du lägger kakel på träväggar, kom ihåg att en förstärkt bas måste göras under materialet, annars kommer produkten inte att vara länge! Det är inte nödvändigt att helt lägga ut badrumsplattorna. Du kan skära endast enskilda sektioner eller använda mosaik. Förresten ser kombinationen av mosaik och trämaterial väldigt imponerande och harmonisk ut.

Gjuten – det bästa alternativet

Träfoder kännetecknas av hög hållfasthet, pålitlighet, estetik och 100% miljövänlighet. Sådana produkter används för väggbeklädnad och tak i trähus, lantgård, bad och bastu, balkong och loggia, i lägenheten. Detta är ett mångsidigt material som är lätt att installera, så även en icke-professionell kan hantera installationen.

Smala tunna lameller tätt intill varandra, bildar ett bra ljud och värmeisolering, jämnar ytan på väggarna och taket. Trämaterial ser estetiskt och utsökt ut. Om du vill spara, köp en betyg B. Efter att du har lagt ner defekterna kan du dölja med hjälp av lack eller färg. Klass A är dyrare och elit, det behöver inte förbättras, och klass C är endast lämplig för grovt arbete eller efterbehandling av tvättstugor.

Glöm inte den skyddande behandlingen av väggpanelen. Du kan köpa material med färdig bearbetning eller bearbeta trädet själv. Det andra alternativet blir billigare. Montera väggpanelen på batten, gjord av barer. Det är bekvämt att installera vatten- och värmeisoleringsmaterial i lådan. Reiki kan läggas vertikalt, horisontellt eller diagonalt.

Hur man gör väggar i ett trähus

Idag hittar du ett brett utbud av foder, olika i träslag, bredd och längd, profil och klass. Den bästa kombinationen av kvalitet och pris på tall. Denna typ av trä är lämplig för hem, trädgård eller lusthus. För ett bad, välj linden eller alderen, eftersom de är väl tolererade av fuktighet och värme, värm inte upp. Efter installationen kan du måla materialet i vilken färg som helst, uppnå önskad nyans eller glans.

Kan jag använda gips för att avsluta ett trähus

Gips är det populäraste ytmaterialet, som används i lägenheten och i ett privat hus. Dessa är flexibla ark med en eldfast yta och hög fuktmotstånd. De skapar en platt yta och döljer väggens eller takets brister, kännetecknas av enkel installation.

Gipsmur döljer rör, trådar och annan kommunikation. Men den största fördelen med detta material är dess tillgänglighet och låg kostnad. Dessutom kan du på marknaden idag hitta tallrikar av olika storlekar, former och färger, vilket gör det möjligt att skapa rumsdesign.

Men gipsskivans finish ser ofta oavslutade ut och kräver efterbehandling av målning eller tapetering. Dessutom är det ett ganska bräckligt och bräckligt material som inte klarar av allvarliga belastningar. Därför är det bättre att använda gips för att skapa skiljeväggar eller hyllor, men inte för att avsluta ett trähus.

Hur man gör väggar i ett trähus

Om du väljer att använda gips, välj bara kvalitetsprodukter från en pålitlig tillverkare. Ofta tillsätts skadliga giftiga ämnen i materialet, vilket är skadligt för människors hälsa och bryter mot ekologisk kompatibilitet hos ett trähus. Högkvalitativ verklig gipsmur är säker eftersom den är tillverkad av naturlig naturlig gips.

I företaget ”MariSrub” kan du beställa byggandet av ett hus från en logg eller nyckelfärdig stråle! Företagets befälhavare kommer kvalitativt och tillförlitligt att utföra allt arbete på efterbehandling, inklusive uppförande och anslutning av tekniska nätverk, väggbeklädnad, tak och golv, installation av fönster och dörrar. Beställ nyckelfärdig integrerad konstruktion, och du behöver inte oroa dig för någonting!

Hur man dekorerar ett trähus inuti: Användbara tips för nybörjare

Många håller med om att byggandet av trähus idag är numera ett mycket populärt, populärt område. Naturligtvis är moderna hus av trä mycket bekvämare och mer attraktiva jämfört med sina föregångare. Detta beror till stor del på inredningen av sådana bostäder – vi talar mer om detta. Hur man dekorerar ett trähus inuti, så att huset är så mysigt och bekvämt som möjligt – den här frågan är långt ifrån tomgångsränta.

Prestandafärdigheter och processfunktioner

Hur man gör väggar i ett trähus

Hur man dekorerar ett trähus från insidan – denna fråga ges till någon ägare

Det bör noteras att för att avsluta ett trähus finns det många alternativ – valet är rikt här. Således är det viktigt att bestämma om du vill göra allt för att säkerställa att trästrukturen har en naturlig charm, eller om det inte spelar någon roll för dig.

Om du bestämmer dig för att dekorera ett trähus inuti, kom ihåg – det här arbetet har flera funktioner, det är viktigt att ta hänsyn till dem. Om något saknas i detta skede kan det uppstå olika problem inom överskådlig framtid – träruttning, fukt, svamp och mögel uppträder ofta också.

Om du följer följande rekommendationer är du garanterad att inte stöta på ovanstående problem:

 • Att dekorera ett trähus inuti är endast möjligt när strukturens krympning inträffade. Som vi kommer ihåg, för detta borde du vänta minst ett år (och ibland lite längre);
 • Det är viktigt att göra kompetent värmeisolering, såväl som ångspärr. När befälhavaren gör en ångspärr måste han observera följande villkor – varje efterföljande lager av ditt efterbehandlingsmaterial måste ha en något bättre ångpermeabilitet mot gatan än den föregående.

Om du bryter mot denna rekommendation – du kan enkelt möta ruttande stockar, svampar, mögel, andra problem.

Hur man gör väggar i ett trähus

Många försöker betona hållbarhet med en enkel finish.

Vanligtvis är värmeisolering nödvändig för de strukturer som redan har förfallit. Faktum är att trädet har utmärkta värmeisoleringsegenskaper. Således är det bättre att koncentrera sig på att tillhandahålla värmeisolering för golvtak, tak och golv.

 • Hur man dekorerar ett trähus inuti? Välj bara det här materialet som är naturliga – kompromisser är oacceptabla här.

Faktum är att naturmaterial är idealiskt kombinerade med varandra – vilket inte kan sägas om några kombinationer med material av artificiellt ursprung.

Utför finishen

Hur man gör väggar i ett trähus

Trähus har många funktioner – det är viktigt att komma ihåg när det är färdigt

Trähusens särdrag är att det inte är nödvändigt att göra speciella ansträngningar för att få en vacker, imponerande inredning – det är materiens struktur, dess magnifika färg. Således, om du planerar att slutföra inredningen, är det viktigt att noga överväga varje detalj – för att behålla denna funktion i ditt hem.

Det är bäst att bestämma i förväg med de material som kommer att vara inblandade i inredningen av ett trähus – då kan du göra alla beräkningar utan några problem.

Tänk på att utförandet av efterbehandling sker först när arrangemanget av all kommunikation i ett trähus är klar – det gäller vatten, avloppsvatten.

Takvinkel

Hur man gör väggar i ett trähus

Det är inte alltid lätt att bestämma – hur man trimmer taket i ett trähus

Inredning i husen (och trästrukturer är inte ett undantag) kan göras från takytan. Detta kan förklaras av att under takets tak kan beläggningen av väggar och tak färgas eller skadas.

Generellt är det mycket svårare att dekorera taket inuti ett trähus än någon annan yta – bara material är inte särskilt praktiskt att applicera, det här är den största svårigheten.

Naturligtvis kan du alltid anställa ett team av kvalificerade hantverkare för sådant arbete, men många människor kan avskräckas av kostnaden för sådant arbete. I allmänhet är dekorering av ett trähus inuti ibland inte så billigt, som många husägare skulle vilja ha. Det är därför som många människor bestämmer sig för att arbeta med egna händer – det här är inte bara lönsamt, utan också affärsmässigt.

Så, hur man klarar av tak i ett trähus? Som du vet har taket brädor och balkar. Detta underlättar uppgiften för masterisoleringen och elektriska ledningar placeras ofta direkt mellan strålarna.

För att producera en headlining väljer du ofta följande material:

Ett mer estetiskt sätt – takplankar är polerade, sedan är de belagda med lack.

Hur man gör väggar i ett trähus

Taket ser perfekt ut om brädorna är polerade

Om det bestäms att inredningen i huset ska ske med klädbräda, så är taket som har finerats med fanerplattor bäst (i så fall blir takytan perfekt kombinerad med väggarna). Det kan dock begränsas till enkla målade brädor eller enkla klädbrädor – det är också vad många människor gör.

När du monterar väggpanelen när du gör ett trähus inuti, är det vanligt mellan väggarna och panelerna att göra ett litet mellanrum – detta är nödvändigt för ventilation. Den optimala storleken på detta mellanrum – 5 mm, behövs inte längre.

Montering av foder utförs i taket. Detta arbete kan utföras med hjälp av följande instruktioner:

 • Till att börja med stackar de och fixar sedan alla isoleringsmaterialen.
 • Därefter klippa spetsen på första stapeln. Då är panelen fixerad i taket med självgängande skruvar;
 • Alla efterföljande brädor sätts in i spåret – i föregående paneler på väggpanelen, är de också fastsatta med skruvar;
 • Vid slutet av arbetet är ytan polerad, det är också vanligt att belägga det med färg eller lack – efter smak. Det bör noteras att färgen för inredning i trähus väljs så att den har ångkapacitet.

Vattendispersionsbeläggningar är idealiska för detta, hela träets naturliga struktur efter applicering av en sådan komposition kommer inte att gå någonstans – det kommer att vara synligt. Också, var god notera – vilket trämaterial som används i inredningen, är det viktigt före installationen att behandla brandskyddsmedel och antiseptika.

Än att dekorera taket i ett trähus – bilder och videoklipp om ämnet erbjuda dig uppmärksamhet nedan. Var noga med att kolla in dessa extra material för att undvika misstag och uppnå imponerande resultat.

Väggbeklädnad i ett trähus

Hur man gör väggar i ett trähus

Om naturlighet inte stör dig – använd bara gips

Hur man dekorerar väggarna i ett trähus inuti? Överväga nu denna process i detalj. När påfyllningen av taket och dess beklädnad är klar är det dags att starta åtgärderna för att avsluta väggarna.

Om du vill behålla det naturliga utseendet på dessa ytor, är det perfekta valet för klädsel att applicera en skyddande förening till väggarna och sedan klä dem med ett dekorativt rep.

Såsom nämnts ovan, om det inre av det gamla trähuset är gjort, så under denna process ger vi också väggisolering utan att det går ingenstans.

Vilka material lämpar sig för att lösa sådana problem? Allt är enkelt:

 1. MDF och liknande plattor;
 2. gips;
 3. Väggpaneler.

Du kommer att få ett vackert utseende av ett trähus inuti endast om du väljer klädbräda från alla ovanstående material för klädsel. Med hjälp av moderna foder är det väldigt enkelt att uppnå imitation av stockar, virke och så vidare.

Låt oss prata om hur väggarna i ett trähus trimma clapboard. Allt är som följer:

 • Träbommar är packade på väggarna – det är viktigt att de ligger i samma plan i förhållande till varandra, medan de strikt står i upprätt läge. Praktiken visar att det optimala avståndet mellan dem är 50 cm;
 • Sätt sedan isoleringen mellan staplarna. Många väljer mineralmattor som isolering;
 • Sedan fixar de klädplattan till staplarna – detta utförs enligt samma princip som redan har beaktats ovan.

Att skära väggarna i ett trähus med gips är också ganska populär typ av dekoration. Naturligtvis, i så fall kommer dina väggar att förlora sitt spektakulära utseende (det kommer inte längre att vara en underbar trästruktur), men den här lösningen har också sina fördelar:

 • Här måste vi notera den måttliga kostnaden för gipsplåtar;
 • Enkelheten i installationen fungerar – arken är mycket lätta att fästa, för det behöver vi ingen allvarlig kunskap inom byggnadsområdet.

Vad är det bästa sättet att installera gips på väggarna inuti ett trähus?

Hur man gör väggar i ett trähus

Installationen av gips på väggarna är klar

 • Vanligtvis fungerar de så här – de skapar en metallram längs väggarna. För att göra detta, välj profilen – bara i profilen så kan du enkelt installera en värmare, elektriska ledningar läggs ofta omedelbart;
 • Skivor av gipsskiva skruvas fast på profilen med skruvar, det finns inget komplicerat här;
 • Vidare måste väggarna vara kitt, sedan – mållinjen.

Du kan välja tapeter som målbeläggning – det här är en mycket bra lösning, bland annat för inredning av trähusväggar.

Golven i trähuset – efterbehandling

Hur man gör väggar i ett trähus

Parkett i ett trähus kommer att se mer än värdigt ut

Låt oss nu prata om hur du kan avsluta golven i ett trähus, för med taket och väggarna har vi redan sorterat ovanför. Det är inte svårt att gissa att golvets vändning är sista steget.

Eftersom loggarna och bjälkarna staplas i byggnadsskedet, behöver ägaren bara göra en sak – sheathen av trähuset med plankar, arrangera finishen.

Vilka finish kan kallas mest populära idag?

Ungefär i denna ordning är golv i ett trähus färdigt:

 1. Först och främst måste du lägga vattentätande material mellan lags. Strax gjord för att sätta isolering;
 2. Därefter läggs brädor av ett trägolv på stockar. Det är viktigt att dessa brädor är ordentligt fastsatta medan de ligger strikt horisontellt. Ett sådant förfarande utförs dock inte alltid – detta beaktas också.
 3. Nu kan du komma till målgolvet. Fast och golvplatta monteras vanligtvis på ett system av spår och spikar. Om vi ​​pratar om linoleum lims det helt enkelt – rätt till golvet, vilket är grovt.

Om du ska lägga mattan i ett trähus på golvet, då för bästa resultat är det bäst att använda ett speciellt installationssystem.

I princip behandlade vi inom ramen för detta material alla de viktigaste tipsen om hur man trimmer ett trähus från insidan.

Hur man gör väggar i ett trähus

Trähus idag är byggda överallt

I den här artikeln har vi övervägt alla de grundläggande stunder som ägarna måste möta när de utför efterbehandling i sina trähus. Naturligtvis, förutom alla ovanstående, finns det andra viktiga detaljer, men även en aspirerande specialist kan enkelt hantera dem. Var noga med att kolla in videon – avsluta trähuset från insidan – detta kommer att hjälpa till att klara det kommande arbetet.

Du kan uppskatta artikeln ”Hur man dekorerar ett trähus inuti: golv, väggar, tak”:

Hur man gör väggar i ett trähus

Betyg: 4.1 / 5. Totalt betyg: 7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *