Grunden

Hur man graver en brunn med betongringar

Porten med vilken hinken kan lyftas kan vara gjord av en stock med en diameter av 0,2 cm. Ett hål är gjord i den centrala delen av varje ände av porten, i vilken en axel och ett handtag av porten sätts in.

Metallkomponenter i porten görs vanligtvis separat på beställning eller från improviserade medel. På sidan av portens handtag måste du sätta på 2 skivor och en – på andra sidan.

Puckar tjänar till att förhindra porten från att röra sig och bidra till dess hållbarhet. För en mer visuell uppfattning om vilka designalternativ som finns för den övre delen av brunnen kan du titta på videon nedan.

Nu har du all nödvändig kunskap om hur man utför arbetet med att gräva en brunn utan extra kostnader och egna händer.

Hur man graver en brunn med betongringar

Sobolev Yuri Alekseevich

Hur man gräver en brunn på landets hemsida

Människan, tyvärr, kan inte utan vatten, det påverkar fysiologiska behov, och det är också nödvändigt för tekniska ändamål. Om ditt privata hus är anslutet till den centrala vattenförsörjningen eller det finns en naturlig reservoar i närheten, är det här mycket bra. Och om inte, måste du antingen utrusta brunnen på platsen. eller gräva brunnen själv, som kommer att diskuteras nedan.

Hur man graver en brunn med betongringar
Hur man graver en brunn med betongringar

Vackert utrustat dricksvattenkälla på plats

Välja en plats

Det är önskvärt att det ligger nära bostäder och till platser där vatten kommer att behövas direkt.

 • Det bör förstås att vattnet, efter det att det passerar genom de övre permeabla horisonterna, kan förorenas, speciellt om det finns stora källor till olika föroreningar i närheten. Gör därför inte en brunn i närheten av kompost-, sopor och gödselhällar och vid avloppspunkten för avloppsvattnet. När du måste gräva brunnen själv på en sluttning, måste den alltid vara över källan till föroreningen;
 • Tänk också på den lokala hydrogeologiska situationen, till exempel i ett träskigt område, välvatten kommer inte att dricka eftersom vatten kommer tränga in från ytan tillsammans med allt som kommer i vägen.

Hur man graver en brunn med betongringar
Hur man graver en brunn med betongringar

Välja en plats för källan

Var kommer vattnet i brunnen från

Innan du lär dig hur man själv borrar brunnen själv måste du förstå på vilket djup du kan få högkvalitativt dricksvatten eller vanligt tekniskt vatten. Efter regnet passerar snön smälter, börjar vattnet ackumulera strax ovanför det ogenomsläppliga lagret, som består av tjock tjock lera.

Tänk på grundvattnets djup under marken:

 • overhead – upp till 5 m;
 • jord – upp till 10 m;
 • grund – upp till 40 m;
 • artesian – under 40 m.

Vi beräknar behoven hos vatten och väljer brunnets diameter

Vattenförsörjningen av ett litet förortsområde består av bevattning och egna behov, som ungefär behöver 1-2 m 3 vatten. Det bör också noteras att den fullständiga fyllningen av källan efter det är avloppad tar 2-12 timmar och beror på dess volym, funktioner på plats och säsong.

Tips: Ju mindre diameter borrhålet desto snabbare fyller det.

Om denna källa torkas 1 gång per dag och hela vattenkolonnen är upp till 1 m, kommer betongringarnas diameter att vara 1,12 m. Det bör påminnas till ägarna av sådana brunnar att vattnet har en regenereringstid, så få 1,5-2 m 3 flytande du misslyckas.

Vet också att frekvent fyllning av källan kommer att påverka kvaliteten på vatten i den, vilket inte kommer att ha tid att lösa, särskilt. Om du behöver det för att dricka. Betongringar med lås passar bäst för sådana konstruktioner.

De kommer att säkerställa en god täthet av anslutningar, så att du kan skydda brunnsaxeln från möjliga förskjutningar. Deras enda nackdel är priset, vilket är högre än för vanliga betongringar utan lås. Produktens löptid är cirka 50 år.

Dags att sätta upp en brunn

Om du bestämmer dig för att börja gräva den med egna händer på våren, när snön nästan har smält, kan du gå fel med källans djup, eftersom vattentabellen är hög. Därför kommer aprilbrunnen på vintern att vara torr.

Tänk på att säsongsvariationer i nivån kan vara 1-2 m. På grund av detta rekommenderar experter att börja gräva en brunn på hösten och vintern, vid en tidpunkt då vattenhorisonten ligger på lägsta nivå. När vattnets horisont plötsligt sjunker kan du fördjupa källa ringarna med en mindre diameter.

Hur man graver en brunn med betongringar
Hur man graver en brunn med betongringar

Vi börjar gräva en brunn på hösten

Det mest acceptabla djupet när det släpps ut i vattnet är 5-20 m. Det finns brunnar upp till 30 m, men en sådan konstruktion är full av komplikationer och kommer att vara olönsam jämfört med brunnen.

Faktum är att det inte finns några specifikationer eller SNiPs som förklarar hur man graver en brunn självständigt. Vanligtvis bygger det ett team av tre personer.

Nedan följer en riktlinje som visuellt kommer att förklara hela processen.

Hur man graver en brunn med betongringar
Hur man graver en brunn med betongringar

Brunnschema

 1. Innan du börjar arbeta är det nödvändigt att förbereda enheter och utrustning. Du behöver en vinsch för att lyfta skopor, du behöver också ett stativ för att fästa det.

Hur man graver en brunn med betongringar
Hur man graver en brunn med betongringar

I fotostativet för montering av vinschen

 1. Att arbeta i ansiktet behöver en spade och en kort kråka. Alla förekommande stenar måste vara bundna med rep och lyftas till ytan.

Hur man graver en brunn med betongringar
Hur man graver en brunn med betongringar

Arbeta i framtids källa från mitt ansikte

 1. Assistenten höjer skopan och bär jorden till dumpan.
 2. Du kan ansluta en annan person som regelbundet byter picker och lyftare, eftersom arbetet vanligtvis görs intensivt. Tänk också på att efter 3 meters djup faller temperaturen i byggnaden till 10 ° C och luften blir inte längre ventilerad.

Tips: För artificiell ventilation kan du använda ett paraply, vilket måste sänkas ner i axeln och höjas från det, vilket förbättrar mikroklimatet.

Hur man graver en brunn med betongringar
Hur man graver en brunn med betongringar

Väl axelventilation

 1. Efter att gropen har grävts av parametrar, sätts den första betongringen med en platt stöt eller lås in i den. Dess vikt överstiger 700 kg, så du måste vara försiktig.

Hur man graver en brunn med betongringar
Hur man graver en brunn med betongringar

Installera den första betongringen i gruvan

 1. Välj en primer under den, och det kommer försiktigt att falla under, vilket frigör utrymme för andra ringar. Om det misslyckas för djupt kan du sätta en ring på en annan, men samtidigt föreskriver tillverkaren att installationen ska utföras med hjälp av kranutrustning. Därför är alla sprickor och chips bara ditt fel.

Hur man graver en brunn med betongringar
Hur man graver en brunn med betongringar

Brunn av betongringar, vilka under deras vikt faller i gruvan

 1. Fortsätt bygga upp kolonnen tills den når vattennivån. För ett skift i torr lamm eller sand kan laget lägga 2-3 ringar. På tunga markar blir stenig och våt lera arbete hårt arbete.

Vattenfångarens inställning kommer att indikeras med en märkbar kylning när temperaturen sjunker med ytterligare 1-2 ° C, och minikärl börjar springa längs väggarna. I starka, torra jordar kan du först gräva en axel och sedan sänka ringarna in i den med hjälp av en skivstång och en grind.

Så här skyddar du källan från överhead

Det skulle vara idealiskt om ringarna drogs ihop med speciella metallfästen som skulle bultas genom ringväggen. För att förhindra penetrering i vattenrörets källa bör dessutom linhår läggas i foggen mellan betongringar och lederna bör förseglas med en blandning bestående av cement och flytande glas.

Hur man graver en brunn med betongringar
Hur man graver en brunn med betongringar

Källa skydd mot overhead

Dessutom, efter att ringarna är begravda, är det nödvändigt att plocka upp källan runt omkretsen och belägga hela ytan med vattentätande material. Tro inte på att kvaliteten på vatten från detta försämras, det är bara arbetarna inte vill göra sitt arbete.

Vattnets kvalitet kan försämras på grund av att vattenröret kommer in i gruvan genom de osealeda lederna utanför. Fyll utgrävt utrymme med blå lera och värm betongen med skum för att skydda källan från att frysa.

Eftersom vattnets intag sker underifrån, fortsätter därför borrningen av brunnen, efter det att morteln har härdat. Placera en eller två ringar i akvariet.

Tät därefter alla inre fogar med en lösning och tillsätt det flytande glaset till det. I botten häll ett lager av grus 200-300 mm tjockt med en bråkdel av 50-250 mm, vilket blir ett vattenfilter.

Fyll upp det ringformiga utrymmet med sand och grus, täpp ner hela leran, gör ett slags lera slott som förhindrar att smält och regnvatten kommer in i källan. Begrava inte den övre ringen i gruvan för att skydda brunnen mot smuts och snö, gör en noggrann vattentätning av övre fogen med hela kolonnen.

Börja pumpa vatten från källan när nivån i den når så att det går att sänka pumpen in i den. Varaktigheten av uppbyggnaden av brunnen är lång. Till dess att vattenkvaliteten uppfyller dig.

Kom ihåg att när du bygger en sådan struktur, äventyrar du dig själv, speciellt när du bestämmer dig för att gräva en brunn själv. Under denna period finns det stor risk för skada, ibland dödlig.

Under min penetration kan ”quicksands” inträffa, när en betongring kan gå skarpt åt sidan och förkrota en arbetare. Så när du bestämmer dig för att gräva eller borra, överväga dessa punkter.

Källdesign

Ovanifrån borde brunnen kompletteras med en baldakin för att installera en träport, med ett rep eller en sladd som är fäst vid den, med ett säkert handtag. Fäst en hink på en kedja, vilket ger möjlighet att snabbt sänka den i vatten. Du kan dekorera pallen i form av ett taktak med en gångjärn och dekorera de återstående elementen med en vänd tegel eller sten (läs också artikeln ”Design av vattenbrunnar: viktiga principer för skapande”).

Det kommer att se bra ut, som är inredd som en stuga. Glöm inte att också göra en trottoar runt brunnens omkrets från beläggningsplattor och montera en bänk när marken sitter. Det är också möjligt att utrusta strukturen inte med en klassisk vattenuppgång, men med en modern med en automatisk pump.

Källvård

Höga hygienkrav påläggs brunnar, och i och runt måste det alltid vara rent. Djur åtminstone i den tremåna zonen borde inte närma sig källan till dricksvatten, och det är bättre att göra ett tillförlitligt hinder för dem längs omkretsen på ett avstånd av 6 m.

Låt inte löv från träd, insekter, grodor, skalbaggar, regn, snö och damm etc. gå in i den öppna brunnen. för vilken den ska vara utrustad med ett tätt lock. Du kan göra det av olika material, så länge damm och vatten inte kan passera genom det.

Vatten ska tas till ytan med en allmän hink, som måste sättas in i brunnen. Det är tillrådligt att stänga det på toppen med ett rostfritt stålnät så att djur inte får vatten från det. För att utföra rutinbesiktning och rengöra borrhålet ska 2-4 gånger om året.

Källan till rent dricksvatten på en landsplats är inte ett infall, men en viktig nödvändighet, särskilt när det inte går att använda den centrala vattentillförseln. Du kan gräva en bra själv, eller du kan anställa en arbetskrigare för att göra detta, och du måste följa säkerhetsåtgärderna under arbetet (se även artikeln ”Förenade betongavloppsbrunnar: konstruktion och drift”).

I den presenterade videon i den här artikeln hittar du ytterligare information om detta ämne.

Mer från min sida

 • Hur man graver en brunn med betongringar
  Hur man graver en brunn med betongringar

  Hur man graver en brunn i landet – användbara tips

 • Hur man graver en brunn med betongringar
  Hur man graver en brunn med betongringar

  Hur man utrusta en brunn: material, metoder, enheter

 • Hur man graver en brunn med betongringar
  Hur man graver en brunn med betongringar

  Hur man graver en brunn: tips, funktioner, walkthrough

 • Hur man graver en brunn med betongringar
  Hur man graver en brunn med betongringar

  Gräva ett tiotal steg för att göra din dröm till verklighet

 • Hur man graver en brunn med betongringar
  Hur man graver en brunn med betongringar

  Hur man graver en brunn med egna händer: En guide från ”a” till ”z”

 • Hur man graver en brunn med betongringar
  Hur man graver en brunn med betongringar

  Hur man graver en brunn – rekommendationer från personlig erfarenhet

Hur man graver en brunn med egna händer

Hur man graver en brunn med betongringar

I avsaknad av möjligheten att ansluta till centraliserad vattenförsörjning på platsen är det enda sättet kvar att gräva en brunn på egen hand. Inte alla vet hur man graver en brunn på egen hand för att ge tillgång till dricksvatten. Med rätt arbetsorganisation och val av plats får du en tillförlitlig källa till källvatten. Om du följer de grundläggande reglerna och förstår väsentligheten i processen är det ganska lätt att gräva en brunn med egna händer.

Innehållsförteckning:

Vad är viktigt att veta om att gräva brunnar

Dricksvatten, som förväntas under brunnsbyggandet, ska vara rent och gott, men det fungerar inte alltid. Brunnen är gjord enligt reglerna, och vattnet i det kommer ibland svårt, med lukt eller bitter eftersmak. För att de förbrukade ansträngningarna inte var förgäves, är det viktigt att veta hur och var att gräva brunnen för inflödet av kristallklart vatten. Grundvatten uppträder på olika nivåer, men vattnet i dem är också annorlunda.

Hur man graver en brunn med betongringar

Byggare av brunnar i torra områden sedan antiken har blivit särskilt vördade av många nationer. Det var bestämt att tacka himlen och välsigna sina ättlingar för sitt arbete och ta vatten varje gång. Och de som somnade, förgiftade eller stenade brunnar – människor förbannade upp till 7 generationer. Nu minns få personer med ett vänligt ord av okända hårda arbetare, men respekten för vattenkällor har överlevt till nutiden.

Idag, i ett privat hushåll, bestämmer många också hur man hittar – vart ska man gräva en brunn? I de flesta fall försöker de gräva en brunn så nära som möjligt till byggnaden, men detta kan påverka grunden för huset eller dacha. Det optimala intervallet är ca 5-6 meter.

Det är också opraktiskt att transportera vatten i hinkar, men det finns alternativ för att leverera vatten under tryck eller pumpar. I det här fallet är det enkelt att organisera vattenförsörjningen till huset. Men det är viktigt att tänka på dränering av släppen så att vattenförsörjningen och avloppsavloppet är på olika ställen på platsen.

En brunn är självgrävd, iakttagande av alla säkerhetsbestämmelser, eller lita på experter med utrustning. På en tomt med låg grundvattennivå gör några personer som använder ett enkelt verktyg eller utrustning utgrävning av en brunn från en brunn. Ett bra exempel är en välgjord DIY-video i slutet av artikeln.

Var uppmärksam på grannarna – i ditt område finns tillräckligt många brunnar på grundligt djup? Om de har utmärkt smak av vatten – det kan göras på din webbplats. Men det händer att inom 2-3 km skiljer sig vattnet från brunnarna i smak.

Aquifers uppträder på olika nivåer, så på vissa ställen finns brunnar upp till 25-30 m djup. Tänk i så fall inte hur många meter att gräva en brunn – det är lämpligt att borra en artesisk brunn. Det är lättast att arbeta på sandjord, ler är svårare att gräva, det svåraste att ta bort stenar och lyfta till toppen med en vinsch. Ibland är skiktet av stenar så stort, och klipporna är så svåra och svåra att extrahera, att man måste överge frågan om hur man gör en bra med egna händer.

Det enklaste sättet är att börja med en mekaniserad utgrävning med en hink. Därefter fördjupas manuellt fram till utseendet av vatten och justera väggarna under läggning av betongringar. Det är emellertid inte möjligt att justera tekniken till alla platser där de planerar att gräva en brunn på platsen.

Allt arbete kan utföras med 2-3 personer – med en spade, kråka och hink för marken på vinschen. Men ju mer en person kan ersätta varandra när man gräver en brunn, desto snabbare och lättare är det att slutföra de viktigaste stadierna av arbetet. Jorden är först bruten med en krångel eller plocka, grävde med en spade och vald med en hink som lyftes med olika verktyg.

Hur man graver en brunn med betongringar

Hur man bestämmer den optimala platsen för en brunn

Det händer att ingen av grannarna inte har brunnar i området – det är värt att fråga orsaken att inte slösa ansträngningarna förgäves. Komplexiteten att ordna en dricksvattenkälla beror på många faktorer, bland annat:

 • topografi;
 • klimatförhållanden;
 • typen av jordar och lager i dem;
 • hydrogeologiska förhållanden;
 • otillräcklig vattenkvalitet (smutsig, grumlig, med en underlig eftersmak eller nyans).

OBS: Drick inte putrefaktivt och förorenat vatten (huvudbräda), som kan komma in i brunnen från myrmarken, närliggande boskapskyrkogårdar, kyrkogårdar, kemikalieskrot, deponier, bilvaskar, avloppsvatten eller avloppsvatten. Du borde inte gräva en brunn nära en gård eller grisstjärna, särskilt i botten av en märkbar sluttning av området. Kom ihåg att brunnar alltid gräver över föroreningarna.

Hur man graver en brunn med betongringar

Den gyllene regeln: Till brunnen ska vara minst 30 – 35 m från toalettplattans cesspool, grus, gödselhäll, soptipp eller septiktank. Lägg inte en brunn i närheten av bastun eller bad och biltvätt.

De som utvecklar de obebodda markerna måste borra en speciell prospekteringsbrunn – för preliminär utforskning av akvariet. Även om detta är en tidskrävande och dyr metod, men det är den mest tillförlitliga och korrekta.

Det svåraste att gräva brunnar i den steniga bergiga terrängen är svår att bestämma vattnets nivå. På vägen mot den kan stöta på stora stenblock, som är svåra att ta bort och lyfta ut även med en pålitlig vinsch. Om grannarna har brunnar kan du ta reda på dem:

 • djupet av grundvattensektionen;
 • optimal tid för utgrävning;
 • egenskaper hos lokala raser.

Hur man graver en brunn med betongringar

För att bestämma var du ska gräva en brunn och hur man bestämmer grundvattennivån, använd inte bara geologisk undersökning utan även andra metoder. Vissa letar efter vattendrivande ram, andra ”orsakar andarna”, men det är mycket lättare att lita på instrumenten. Den känsliga barometern detekterar skillnaden i luftfuktighet och atmosfärstryck. I värmen visar meteorologiska metoden platser med våt mark – vatten från närliggande lager bildar en slags dimma eller dagg på marken.

Visa närhet till grundvattnets yta vid användning av intelligensborrning eller med en kompetent bedömning av lättnad. Samtidigt är förhållandet mellan lågland, dalar och håligheter som ökar grundvattnet viktigt. Denna metod användes länge av häxorna för att hitta en bra plats för en ny bosättning – med tillräckligt med dricksvatten.

Wells gör ibland på bergssluttningar eller på flodbredden. Att komma till källan till dricksvatten i en brant sluttning är svårt, det kräver konstruktion av tillförlitliga steg för att höja vattnet när som helst på året! Men den här metoden används oftare i bergen och i skogen, där det inte finns någon annan möjlighet att utrusta en brunn. Det finns många platta områden där brunnar kan grävas nästan överallt, men det kommer att finnas olika djup.

Obs! Otillräckliga platser för att gräva brunnar – sluttningarna av balkar, raviner, bankar av floder, rännor och andra platser där grundvatten dräneras med naturliga eller konstgjorda medel.

Hur man graver en brunn med betongringar

När är det bättre att gräva en tank för att ordna en brunn

Att diskutera frågan om vilken tid att gräva brunnen, inte alla är överens om. Det är uppenbart att det är obekvämt att gräva frusen, men vatten kommer inte nerifrån. Det är inte heller lämpligt att gräva jorden under regnskuror och jordskredssannolikhet – den utgrävda jorden kan glida tillbaka i gropen med en mudströmm. Det är också oönskat att gräva brunnar under översvämningar och vårens upptining av snö, när marken fortfarande är frusen under, och toppskiktet är mättat med fukt.

I frusen är det hög risk att missa brunnets djup. Men det är i slutet av vintern att vattenfarten är på sitt lägsta. Experter bekräftar när det är bättre att gräva en brunn – i vissa regioner endast i slutet av vintern och före början av hösten finns det ett sådant tillfälle. Här är ett handgjorda brunnschema:

Grunder av grundvatten:

 • Det orena övre lagret ligger närmast markens yta, det borde inte falla i brunnets axel, annars kommer vattnet att vara grumligt, hårt och smakligt.
 • grundvatten är ett föremål för sökning, är grund och under tryck, bildar ofta fjädrar som kan rengöras och användas i stället för en brunn;
 • artesian – ligger djupare, mer som kristallklart mineralvatten, kommer från en brunn under högt tryck, ibland av en fontän.

Hur man graver en brunn med betongringar

Typer av brunnar

Wells är av olika slag, med hänsyn till syftet, konstruktionen och typerna av externa strukturer:

 • borriggar;
 • nyckel eller vår
 • gruvan (rak rundad urtagning);
 • rörformig (kolonn, med borttagning av vatten).

Var och en har sina egna fördelar, men det är svårare att utrusta en brunn från ett rör i landet med egna händer än en vanlig axelbrunn. Den traditionella typen av brunn är lättare att gräva själv, det är lättare att rätta djupet och bredden under arbetet, för att ordna väggarna och botten. I en brunnsaxel är det lättare att arbeta med en spade, en kråka eller en spärrhake – det är just de vanliga dimensionerna av brunnarna som varit kända sedan barndomen.

Kolonnen eller rörformen av brunnen är lämpligast att göra på de ställen där akvarellen med liten diameter ligger nära. Vanligtvis görs detta med en pump och en enkel vattenledning. Arbetskraft och finansiella investeringar i deras konstruktion är ungefär lika. Men det är nödvändigt att ha viss hydroteknisk kunskap så att vatten från kolonnen kommer in i huset direkt från brunnen.

Genom att fylla axeltypen utmärker sig brunnar:

 • djupt och grundt
 • komplett och ofullständigt (vattennivån varierar beroende på säsong).

Vid full brunn utrusta också en extra reservoar-sump som är utformad för att säkerställa att den fyller gruvan i torka för att upprätthålla balans i flödet och användningen av vatten.

Hur man graver en brunn med betongringar

Det finns också täckta och öppna brunnar – den typ av renad vår som finns i skogen. I karpaterna är det till exempel vanligt att städa våren regelbundet, ställa in pekare, utrusta med en hängande mugg eller kanna för grävning och en bänk för vila.

Axelbrunnets axel förstärks på olika sätt – med murverk (som i antiken), med betongringar eller med en monolitisk betongcirkel. Det finns prover fodrade inuti med stockar av icke-avfallande trä eller med tegelväggar. Men för brunnen i landet är det mest lämpligt att göra en konkret brunn med egna händer. Separata betongvaror-ringar efter lossning från transport kan rullas upp självständigt innan grävgruvaxeln.

Gruvbrunnens huvudsakliga strukturella delar:

 • minsta axel – den viktigaste underjordiska delen, där det viktigaste är att göra väggarna tillförlitliga för att undvika att hela konstruktionen sammanfaller och blandningen av grundvatten från nederbörd och vattenledningar.
 • Zumpf eller intag – en behållare för insamling och lagring av rent vatten, och skyddar mot frysning;
 • cap – en överbyggd struktur för att skydda dricksvatten från yttre föroreningar och underlätta dess tillförsel, involverar dekorativa och rent praktiska element.

Hur man graver en brunn med betongringar

Säkerhet under brunnsbyggandet

1. Allt arbete i samband med utgrävning utförs i overaller, vantar och en skyddande hjälm.

2. Den använda utrustningen är förkontrollerad för integritet, linorna är starka, skopan är ordentligt fastsatt, vinschen fungerar perfekt.

3. Du ska inte skynda dig när du gräver och när du lyfter en hink med jord eller bandar med en sten – försumlighet kan leda till en klippa och skada.

4. Skopan är bättre att hålla fast vid ett starkt rep med karabiner än att hoppas på en pålitlig knut.

5. För en person som gräver vid djupet är ett säkerhetsband fastgjort på bältet, vid skada och förgiftning med metan.

Att gräva en djup brunn är osäker eller olönsam. Det kan finnas problem med metan som frigörs från djupet, vilket är svårt att känna igen på grund av mindre symtom.

OBS: Om det uppstår en liten svimning, svaghet, illamående eller andningssvårigheter när du gräver en dunkel, är det ett brådskande behov att höja digaren till ytan med en vinsch!

Föroreningen av gruvan kontrolleras av ett tänt ljus – det intensifierar bränningen eller går ut. Tältet som sträcker sig på ramen sänks och lyfts flera gånger i gruvan för luftning. Du kan använda byggnadsutrustning för att blåsa och ventilera.

Hur man graver en brunn med betongringar

Processen att gräva fördjupningen och utrustningen av brunnsaxeln

1. Brunnen är grävd av en vertikal cylinder med ett tvärsnitt på ungefär en och en halv meter – för att underlätta för arbetet med verktyget. Under betongringar beräknas axelns bredd i enlighet med deras diameter. De arbetar som en brigad av 3 personer, där den första gräver, den andra tar en hink med grävjord på repet, och den tredje skickar jorden eller vilar och ändras sedan.

2. Det är viktigt att kompetent gräva ett hål för att lägga den första ringen – jämnt och avrundade väggar, botten är horisontal. När den första ringen försiktigt sänks ner i framtida vattenkälla tas jorden ut i ringarna. När de gräver upp jorden kommer de att falla under tyngden.

3. När den första ringen går tillräckligt djup kan du lägga nästa på toppen och en till – tills du når vattennivån. Ibland försenar de krympning om de går ojämnt, och för att påskynda processen kan sandsäckar läggas på sidorna av den övre ringen.

4. Ringar fäst stålstavar eller -plattor. Stängerna är en del av ringarna i form av förstärkning och utskjutande slingor, och de är förbundna med bultar, plattorna är fastsatta på ringarna i de förberedda hålen.

5. Utgrävningsprocessen fortsätter tills utseendet av vatten och bortom, pumpar ut det första smutsiga vattnet genom pumpen. När vattnet anländer aktivt eller träffar nycklarna, slutar de gräva.

Hur man graver en brunn med betongringar

6. Innan du lämnar gruvan bra lagar de stora stenar på botten. Ovanifrån botten av brunnen jämnas med tvättat murbruk eller grus. Detta lager fungerar som en infiltration för små jordpartiklar, så att den inte samlas i en hink vatten.

7. Det är bättre att pumpa det första vattnet från brunnen, och om det inte finns någon sådan möjlighet, använd det inte under några veckor att dricka. Tvättningen av brunnen avslutas efter 10 till 18 timmars pumpning, det vill säga till full genomskinlighet.

8. Det är värt att överväga att marken tas bort från gruvan, speciellt när den ovan markerade delen av strukturen inte är klar. Annars, med den allra första duschen, kan smutsen tränga in i brunnen.

9. Toppens design ska vara försedd med ett ”lås” eller ett litet urtag för att spilla vatten, som är täckt med en blindarea. Efter avslutning utförs brunnens huvud eller ”topp”, som kan vara skäligt och tillförlitligt eller mycket vackert, som ett element i landskapsdesign – exempel på bilden i den här artikeln.

Relaterade artiklar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *