Hur man installerar

Hur man installerar glas i ett trähus

När förberedelserna av öppningar och hölje är färdiga, kan du fortsätta till installationen av glas. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till en grundläggande regel – det är omöjligt att borra genom ramen, eftersom detta kan bryta tätheten och värmeisoleringen. Det är bäst att använda speciella fästen för detta. Du kan förenkla installationsarbetet om du tar bort rammen från ramen. Således är det möjligt att underlätta utformningen.

På videon, hur man installerar ett plastfönster i ett trähus:

Processen för montering av ramen utförs med hjälp av en nivå. Detta kommer att ge möjlighet att få det att passa ordentligt. Efter installationen av ramen kan du fortsätta fixera backarna. Samtidigt glöm inte bort luckorna för skum. När ramen redan är installerad kan du plocka upp en pistol med monteringsskum och gå runt om öppningen.

Genomförande av PVC-fönster i ett trähus måste du ta hänsyn till följande funktioner:

 • PVC-fönsterpåsar bör koncentreras horisontellt. För att anpassa den måste du använda plastplattor.
 • Det är möjligt att öka hållfastheten vid montering av fönsterbrädan, om sticklingar utförs på sidorna av lådan. Deras djup blir 8 mm.
  Hur man installerar glas i ett trähus
 • Monteringen av bädden bör ske med hjälp av skruvar.
 • Före direkt installation av PVC-fönster i huset måste du fästa handtaget på glaset. Om det står i vågrätt läge betyder det att klaffen är öppen. Att fixa handtaget är att använda bultarna. Ställ sedan in den nedre positionen.
 • När konstruktionen är fastsatt med skruvar ska ett 1 cm bredt trä placeras mellan fönstret och lådan.
 • Vid montering av dubbla glasfönster är det nödvändigt att tillhandahålla justeringsplattor. De kommer att koncentreras mellan plommonerna. Detta kommer att uppnå det nödvändiga kondensatavloppet.
 • Inträde av glas måste göras fritt. Om strukturen är snedd kan det uppstå sprickor på glaset.
 • Efter avslutat arbete måste du ta PVC-pärlor och fixera glaset. För att eliminera mellanslag mellan en öppning och ett fönster med hjälp av polyuretanskum. När det härdas, ta sedan bort överskottet, installera dränering och trimma.

Dekoration och finish

Efter installationen av plastfönstret är det nödvändigt att se till att den inbyggda strukturen har ett attraktivt utseende. För dessa ändamål är det nödvändigt att slutföra finishen, som inkluderar installation av backar.

De kan vara både plast och trä. Överväg processen med att installera PVC-paneler:

 1. Ytter- och innerfodren härrör från det faktum att startremsan är fastsatt längs hela omkretsen.
 2. Fastsättning av panelen själv är tillverkad med självgängande skruvar. De måste skruvas in med en skruvmejsel längst ner och överst på strukturen. Då kan du använda hörnen för maskering.
 3. På samma sätt, installationspanelen högst upp i öppningen. När bredden på lutningen överstiger panelens bredd kan du använda flera element. De är fastsatta med tornspårsteknik. Varje del av en sådan konstruktion måste behandlas ordentligt med tätningsmedel. Således kommer fukt inte att tränga in i lederna.
 4. Efter installationen är det nödvändigt att fixa hörnen. För detta måste du använda monteringslim eller flytande naglar.

På videoutrymmet för ett plastfönster i ett trähus:

Om du bestämmer dig för att använda träsken, får du en attraktiv design av PVC-fönster. Men när du väljer ett material, se till att det jämförs positivt med utseendet på hela huset. I ett trähus ser du stora backar av träfoder. Ett sådant designalternativ är i stor efterfrågan idag och av vilka skäl:

 1. Träfoder presenteras i ett brett utbud av storlekar och färger, så att det i varje fall finns ett bra alternativ.
 2. Foder är ett miljövänligt material, så oroa sig för tryggt boende i huset är inte värt det.
 3. Foder har utmärkta hållfasthetsegenskaper, lång livslängd och bibehåller ett framträdande utseende.

Processen att installera väggpanelen är inte svår, så även en oerfaren person kan klara av sådant arbete.

För att göra detta, följ helt enkelt följande åtgärdssekvens:

 1. Längs sluttningens omkrets för att fixa startbanan.
 2. I analogi med installationen av PVC-paneler, installation och träprodukter. Fästfoder utförs med hjälp av självgängande skruvar.
 3. Alla defekter av fästanordningar kan maskeras med hjälp av hörn.

Kostnad för fönster och installation

Du kan köpa ett PVC-fönster idag till ett pris på 3000-6500 rubel stycken. Men professionella kan ställa in fönstret till ett pris av 800 rubel per m2.

Populariteten av PVC-fönster växer varje år. Och det här är inte förvånande, eftersom sådana strukturer har ett framträdande utseende, lång livslängd och utmärkta ljud- och värmeisoleringsegenskaper. Även de fönster som installeras i trähuset kommer med fördel att kombineras med byggnaden och utföra sina uppgifter perfekt.

Vi installerar plastfönster i ett privat hus

Hur man installerar glas i ett trähus

Krympning är den naturliga och oundvikliga processen av alla trästrukturer. I detta avseende skiljer sig installationen av plastfönster i timmerhus från standardinstallationen. Den högsta andelen träuttorkning observerades under de första två åren efter slutförandet av timmerhusets uppförande. Höjden på väggarna reduceras vanligen till 1,5 cm per meter murverk. Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus? Vilka enheter för att uppnå målet är nödvändiga? Svar på dessa och många andra frågor presenteras i den här artikeln.

Den huvudsakliga fasen av installationen av glas i ett trähus – säkra okosyachki i fönstret öppning. Höljet ser till att fönstren är oberoende av konstruktionsväggarna. Med andra ord, när logghuset krymper, förblir fönsterkonstruktionen ”otouchable” och genomgår inte deformationsvibrationer. Okosyachka antar alla krympningsbelastningar och stärker byggnadens väggar i öppningsområdet.

Hur man installerar glas i ett trähus

En belägring är en låda gjord av tjocka brädor. Installera det i öppningen, och utför sedan installationen av PVC-konstruktioner. Håller lådan med spår i sidostativet. Det är inte acceptabelt att använda några fästelement, inklusive monteringskum. Ovanför själva strukturen beräknas ett kompensationsgap, beräknat på den maximala mängden krympning av stockarna.

Det finns flera alternativ för att installera okosyachki:

 • skära ett spår i en stock och lägga en träbar i den. I de sista av dessa delar skruvas skruvarna (hypotekslåda) genom sidostativen;
 • skär spetsen i slutet av öppningsloggen och skär spåret i lådans sidoposter (”i däck” -läge);
 • placeringen av spetsen på sidoställen på strukturen, spåret – i slutet av öppningarna på öppningen.

Förberedelse av fönsteröppningar

Hur man installerar glas i ett trähus

Kvalitativt installera plastfönster i ett gammalt trähus med egna händer är ganska möjligt. De viktigaste reglerna för installationen är att följa sekvensen av åtgärder och ta hänsyn till byggnadens särdrag.

Till att börja med, mäta avståndet från fönstret från golvets botten. Den optimala parametern är 80-90 cm. Idealiskt är fönsterbrädan installerad ovanför skrivbordet, vars höjd enligt standarden är 80 cm. Markeringen av fönsteröppningens övre och undre gräns görs med hjälp av ett professionellt verktyg – vattennivå. Dess höjd bör överstiga 13 cm, en motsvarande parameter för det insatta plastfönstret och bredden – med 12-14 cm. Dessutom är 1,5 cm kvar på varje sida för tätning med monteringsskum.

Nästa steg är förberedelsen av fönsteröppningen (mätningar, installation). Med hjälp av byggnivån gör du markering för hans snitt. Maximal noggrannhet i mätningar och vid installationen av själva höljet är särskilt viktigt. Det beror på kvaliteten på installationsarbetet. När öppningen är klar skärs en spik i ändarna av stockarna. Botten och sidan av utkastfönstret är täckt med jute.

En rondell är gjord av vältorkade trästänger, vars installation utförs från fönsterbrädan. Strukturelementen är fastsatta ihop med självuttagande skruvar och dockningsytorna behandlas med tätningsmedel. En liten lucka okosyachki fylld med släp.

Hur man installerar glas i ett trähus

Installation av PVC-fönster

Det färdiga fönstret är installerat, antingen idealiskt att anpassa det med framkanten, eller genomtränga det något inuti huset. Fixera ramen till den tidigare fixerade konstruktionen med skruvar, förborrade hål för dem. I ett trähus (inte från en bar) kan du lägga in dubbla glasrutor med alla detaljer. Det handlar inte bara om noggrannheten i layouten och valet av kvalitetsmaterial för höljet, men också det korrekta valet av fästanordningar för fixering av fönstret. Det är inte rekommenderat att använda självuttagande skruvar som är längre än 12 cm. Sådana fästen passerar lätt igenom okosyachku och bryter mot loggbyggnadens integritet, vilket enligt reglerna för ”byggnad” är oacceptabelt.

Hur man installerar glas i ett trähus

Utvändig sömnadsvattentätning kan utföras på olika sätt: genom ånggenomtränglig eller självutbyggande tätningstejp, med en enkelkomponent akryltätningsmedel. De skyddar installationsskummet mot fukt och direkt solljus. Från insidan är sömmen stängd med ångspärrband. Lim det till zapivaniya i slutet av ramen med en tunn remsa. Efter att sömmen behandlats med skum, avlägsnas skyddspappret från klisterremsan och limes till höljet. Fönsterbrädan är installerad och skruvas startprofilen mot kanten av ramen innan tätningsmassan hårdnar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *