Hur man installerar

Hur man installerar plastfönster i ett trähus

Längden på skruvarna väljs så att de går in i höljet, men når inte öppningen i väggen.

 • Efter skruvarna skruvas i trä. Sprida lätt mellan kammaren och höljet från sprutan. Detta görs för att ge bättre vidhäftning av skum och trä. Sedan applicerar vi skum i detta gap.
 • Efter fullständig härdning av skummet fortsätter vi till installationen av fönsterbrädan och utflödet.

Montering av fönsterbrädan

Korrekt montering av plastfönster i ett trähus med egna händer innebär installation av fönsterfönster efter installationen av glasenheten är klar.

Instruktioner för montering av träfönsterkarmar är följande:

 • I sidosektionerna av höljet, på nivån av framtidens framställning, tillverkas speciella spår till ett djup av 1,5-2 cm.
 • Fönsterbrädan flyttas in i spåren.
 • I fönstrets övre del är fästet fastsatt med skruvar som skruvas direkt in i höljet. För att förhindra att skruvlocken blir synliga, förtvettes svettningar före dem, vilka därefter fylls med träspackel.

Hur man installerar plastfönster i ett trähus
Hur man installerar plastfönster i ett trähus

Montering av plastfolie

Monteringsanvisningar för plastfönsterkarmar innebär inte att skruvar används. Också, som i föregående instruktion, väljs spår i sidoväggarna i vilka plastkåpan glider. Fästning av locket i öppningen kan utföras med skum.

Montagevatten

Reglerna för montering av plastfönster i ett trähus innebär att man måste installera en extern hälla.

Lågvatten behövs av flera skäl.

 • Först av allt. med återloppsuppsättningen ser fönstret mer attraktivt ut.
 • Sekund. förutsatt korrekt val och installation av lågvatten kommer regn inte att falla på ytan av väggen under fönstret.
 • För det tredje kommer det monterade skummet som appliceras runt ramen att skyddas mot exponering för UV-strålar och kommer inte att förlora sina ursprungliga isoleringskvaliteter.

Installationsanvisningar för återflöde är följande:

 • Lågvatten appliceras på höljet på ett sådant sätt att det är den övre kanten som gick till bottenkanten av fönsterramen.
 • När ebbnivån har nivån sitter vi fast med skruvar.
 • Därefter monteras hela trimmen runt hela ramen.

Hur man installerar plastfönster i ett trähus
Hur man installerar plastfönster i ett trähus

Fullt installerat dubbelglasat fönster med fönsterbrädan och platbanor

När installationsarbetet har slutförts hänger dörrarna på ramen, och glasen anses vara installerad. Om en uppsättning fönster kommer helt demonterad måste du montera sashen, nämligen sätta in glaset och tryck det med plastpärla.

I denna artikel tittade vi på installationen av plastfönster i ett trähus. Så nu kan du beställa glaset på ditt hus utan installation och därmed spara pengar.

Det finns frågor som behöver klargöra? Mer användbar information kan hittas genom att titta på videon i den här artikeln.

Hem »Reparation» Gör-det-själv-installation av plastfönster i ett trähus

Installera plastfönster i ett trähus gör det själv

Hur man installerar plastfönster i ett trähus

Ofta föredrar ägare av privata hus eller stugor att göra korrigerande förändringar i sina bostäder, till exempel installera plastpåsar eller välja en mer tillförlitlig dörr för att skydda sin egen egendom. Dessa element utför en skyddande funktion, så de måste vara av hög kvalitet och pålitlig i alla avseenden.

PVC-fönster i ett trähus

Ägarna av privata bostäder undrar ofta: Är det möjligt att installera plastfönster i ett trähus, speciellt om händelsen gäller gamla byggnader? Denna fråga kan besvaras entydigt: självklart, löst. Dessutom rekommenderar professionella byggare sådana konstruktioner för alla fastigheter, inklusive trä. Du kan själv utföra installationen, om du ens har en liten kunskap om byggnadsfärdigheter, och naturligtvis måste installationen ta hänsyn till funktionerna i träbyggnader.

Tekniken för installation av PVC-fönster i träbyggnader ger vissa skillnader, så processen kräver system av alla manipulationer, vilket kommer att vara korrekt och korrekt beräknat. Det viktigaste är att tänka på att träbassängen i huset har en tendens att slänga, vilket kan påverka nya fönstergolv. Om arbetsordningens ordningsföljd görs enligt det korrekta systemet, kommer alla manipuleringar med fönstren inte att leda till det beklagliga resultatet. Efterföljande krympning av trädet kommer inte att störa plastmaterialets installation.

Installation av PVC-fönster i en trästruktur

Hur man installerar plastfönster i ett trähus

Välja för ditt hem, det spelar ingen roll – gammal eller ny – fönsteröverlappningar av PVC, installationen rekommenderas av tekniken ”hölje” eller ”okosyachki”. Denna teknik kommer att förhindra processen att deformera fönstren, oavsett grundval som valts för tillverkning av byggmaterial.

Enligt statistiska studier kan ett hus av naturligt trä krympa med cirka 35 centimeter. Mängden krympning beror på grunden som användes vid konstruktionen av trästrukturen. Ett år efter byggnaden av huset kan huset sjunka till:

 1. 45-65 centimeter, om väggarna byggdes från avrundade stockar.
 2. 35-45 centimeter, om det vanliga virket valdes som grund.
 3. 15-35 centimeter, om byggnadens väggar uppfördes av laminat finer timmer.

Dessa parametrar bör beaktas, eftersom krympningen av huset kan ”trycka ner” de installerade fönstren på huvudstrukturen. Följaktligen överlappar fönstret överlappning till deformationsprocessen, de kommer vara svåra att öppna och stänga. Därför rekommenderar experter inte installationen i en struktur som ännu inte har krympt. Men inte bara nya byggnader är mottagliga för okey, sådana svårigheter finns i gamla hus. Ett specialdesignat system som skapats av professionella byggare hjälper till att undvika installationsfel.

Vilka steg är viktiga när du installerar PVC-fönster i träbyggnader

Hur man installerar plastfönster i ett trähus

Först och främst, när man installerar fönsterhöljen från en plastbase, är det nödvändigt att utföra förberedande arbete, vilket innefattar flera aktiviteter:

 • fullständig demontering av den gamla ramen
 • skräp och damm tas grundligt bort
 • Fönsterramens storlek mäts, nödvändiga beräkningar görs;
 • med en oregelbunden form av ett hål som är avsett för ett nytt fönster, är dess form inriktad. För manipuleringen kan du använda ett speciellt tätningsmedel eller kittmaterial för att arbeta på trä.
 • Det är bestämt vilken konstruktion som är mest lämplig för ett trähus, färgen på PVC-fönstret är vald.

Det förberedande steget gör att du kan bestämma storleken, tänka på hur många ramar jag skulle vilja se i det nya fönstret, och vilken färg är mer föredragen för den harmoniska kombinationen av fönsterramen med huvudstrukturen i huset. Efter avslutad första etapp kan du kontakta tillverkaren av fönsterfabrik och beställa typen som uppfyller alla önskemål hos kunden.

Installera ett nytt fönster

Efter det att de valda fönstergolv har levererats och det första förberedande skedet är slut kan du gå vidare till grundprocessen – installationen av fönstret. För detta skede är det nödvändigt att förbereda följande verktyg:

 • träborr och skruvmejsel;
 • nivå som används vid konstruktion, mätband
 • fästelement i form av förankringsbultar och plattor;
 • polyuretanskum och spray med vanligt vatten.

Under installationen kan ytterligare verktyg behövas, till exempel tänger, skiftnycklar för åtdragningsbultar, kilar för distanselementet, så det blir inte överflödigt att även förbereda dem i förväg. Det rekommenderas under installationen att hitta en partner för att korrekt utföra vissa manipuleringar med överlappningen av fönstret. Därefter bör du installera okosyachki så att krympningsprocessen inte negativt påverkar fönsterramens ursprungliga form.

Okosyachki tillverkningsprocess

Den slutliga installationen av ett plastfönster i ett trähus kan göras först efter att ha blivit en oktagus. För att självständigt tillverka denna struktur, som kommer att hålla stor vikt från byggnadens lagerväggar, är det nödvändigt att förbereda träträ av hög kvalitet. Storleken på den senare är 10-15 centimeter. Med hjälp av en konstruktion mejsel, på grundval av behovet av att göra en snitt för att få en anslutande spår, medan dess bredd ska vara 5 centimeter.

Med hjälp av motorsågar gör ytterligare skärningar i längdversionen. Alla barmanipulationer utförs med hjälp av byggnadsnivån för att förhindra att konstruktionen går i krökning. Fönsterramens främre stigare är installerad i de färdiga spåren, den nödvändiga öppningen är formad. I denna process används byggnivån också.

Det sista steget i installationen av PVC-fönster

Plastfönster med speciella fästelement installeras i det färdiga klippsystemet. För att underlätta installationen kan du ta bort alla rampen från gångjärnen, för det här ändamålet tog du enkelt bort behållstiftet. Således minskas fönstret överlappning betydligt, och installationen är lättare.

Installationen av detta element bör övervakas med hjälp av en byggnivån för att förhindra skevning. Installationsförfarandet är som följer:

 • fästen anslutna systemet okosyachki;
 • ett litet avstånd lämnas längst ner med en träkil, som kommer att tas bort senare;
 • Fönsterramen är installerad i ett okosyachka system och är säkert fastsatt med fästelement;
 • fönsterkarm sitter i sin plats;
 • luckorna och luckorna är fyllda med skum, träkilen avlägsnas.

Naturligtvis kan installation av plastfönster i trästruktur – både i det nya och det gamla – inte kallas enkelt och enkelt. Emellertid kan eventuella svårigheter kringgås om vi följer rekommendationerna från specialister och ett ordentligt utvecklat system för denna process. Om det fortfarande finns problem med att överlappa fönstret, kan du se träningsvideoen.

Vi installerar plastfönster i ett privat hus

Hur man installerar plastfönster i ett trähus

Krympning är den naturliga och oundvikliga processen av alla trästrukturer. I detta avseende skiljer sig installationen av plastfönster i timmerhus från standardinstallationen. Den högsta andelen träuttorkning observerades under de första två åren efter slutförandet av timmerhusets uppförande. Höjden på väggarna reduceras vanligen till 1,5 cm per meter murverk. Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus? Vilka enheter för att uppnå målet är nödvändiga? Svar på dessa och många andra frågor presenteras i den här artikeln.

Den huvudsakliga fasen av installationen av glas i ett trähus – säkra okosyachki i fönstret öppning. Höljet ser till att fönstren är oberoende av konstruktionsväggarna. Med andra ord, när logghuset krymper, förblir fönsterkonstruktionen ”otouchable” och genomgår inte deformationsvibrationer. Okosyachka antar alla krympningsbelastningar och stärker byggnadens väggar i öppningsområdet.

Hur man installerar plastfönster i ett trähus

En belägring är en låda gjord av tjocka brädor. Installera det i öppningen, och utför sedan installationen av PVC-konstruktioner. Håller lådan med spår i sidostativet. Det är inte acceptabelt att använda några fästelement, inklusive monteringskum. Ovanför själva strukturen beräknas ett kompensationsgap, beräknat på den maximala mängden krympning av stockarna.

Det finns flera alternativ för att installera okosyachki:

 • skära ett spår i en stock och lägga en träbar i den. I de sista av dessa delar skruvas skruvarna (hypotekslåda) genom sidostativen;
 • skär spetsen i slutet av öppningsloggen och skär spåret i lådans sidoposter (”i däck” -läge);
 • placeringen av spetsen på sidoställen på strukturen, spåret – i slutet av öppningarna på öppningen.

Förberedelse av fönsteröppningar

Hur man installerar plastfönster i ett trähus

Kvalitativt installera plastfönster i ett gammalt trähus med egna händer är ganska möjligt. De viktigaste reglerna för installationen är att följa sekvensen av åtgärder och ta hänsyn till byggnadens särdrag.

Till att börja med, mäta avståndet från fönstret från golvets botten. Den optimala parametern är 80-90 cm. Idealiskt är fönsterbrädan installerad ovanför skrivbordet, vars höjd enligt standarden är 80 cm. Markeringen av fönsteröppningens övre och undre gräns görs med hjälp av ett professionellt verktyg – vattennivå. Dess höjd bör överstiga 13 cm, en motsvarande parameter för det insatta plastfönstret och bredden – med 12-14 cm. Dessutom är 1,5 cm kvar på varje sida för tätning med monteringsskum.

Nästa steg är förberedelsen av fönsteröppningen (mätningar, installation). Med hjälp av byggnivån gör du markering för hans snitt. Maximal noggrannhet i mätningar och vid installationen av själva höljet är särskilt viktigt. Det beror på kvaliteten på installationsarbetet. När öppningen är klar skärs en spik i ändarna av stockarna. Botten och sidan av utkastfönstret är täckt med jute.

En rondell är gjord av vältorkade trästänger, vars installation utförs från fönsterbrädan. Strukturelementen är fastsatta ihop med självuttagande skruvar och dockningsytorna behandlas med tätningsmedel. En liten lucka okosyachki fylld med släp.

Hur man installerar plastfönster i ett trähus

Installation av PVC-fönster

Det färdiga fönstret är installerat, antingen idealiskt att anpassa det med framkanten, eller genomtränga det något inuti huset. Fixera ramen till den tidigare fixerade konstruktionen med skruvar, förborrade hål för dem. I ett trähus (inte från en bar) kan du lägga in dubbla glasrutor med alla detaljer. Det handlar inte bara om noggrannheten i layouten och valet av kvalitetsmaterial för höljet, men också det korrekta valet av fästanordningar för fixering av fönstret. Det är inte rekommenderat att använda självuttagande skruvar som är längre än 12 cm. Sådana fästen passerar lätt igenom okosyachku och bryter mot loggbyggnadens integritet, vilket enligt reglerna för ”byggnad” är oacceptabelt.

Hur man installerar plastfönster i ett trähus

Utvändig sömnadsvattentätning kan utföras på olika sätt: genom ånggenomtränglig eller självutbyggande tätningstejp, med en enkelkomponent akryltätningsmedel. De skyddar installationsskummet mot fukt och direkt solljus. Från insidan är sömmen stängd med ångspärrband. Lim det till zapivaniya i slutet av ramen med en tunn remsa. Efter att sömmen behandlats med skum, avlägsnas skyddspappret från klisterremsan och limes till höljet. Fönsterbrädan är installerad och skruvas startprofilen mot kanten av ramen innan tätningsmassan hårdnar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *