Hur man installerar

Hur man installerar PVC-fönster i ett trähus

Du kan behöva byta ut delar av öppningen. Till exempel, i hackade hus lider de områden av stockar som ligger under fönsteröppningen oftast. I detta fall skärs de skadade områdena ut och byts ut med bitar av stockar av lämplig storlek. Ersatta områden är fasta, beroende på möjligheterna – med häftklamrar, långa trimmare, trälås (spårtong).

Var noga med att behandla det ersatta området med skyddande ämnen.

Montering av fönster i en fönsterlåda (för huggade trähus, installation av en fönsterlåda utförs med hjälp av en klippning eller hölje) är det mest lämpliga sättet att installera fönster. Sålunda bevaras öppningens styvhet, en stark grundram skapas. Men samtidigt kan själva fönstret självreglera under säsongssvingningar i huset (krympning, rörelser etc.).

När du installerar fönsterfältet som är inställt på nivån.

Montering av plastfönster i ett trähus

Efter förberedelsen, fortsätt till processen att installera fönstret.

Först och främst kopplar vi bort fönsterkarmen från facken, om fönstret är dövt – ta bort glasenheten. Vi tar inte bort skyddsfilmen från fönstren – det skyddar profilen från eventuella skador och repor.

Montering av en fönsterbräda

Hur man installerar PVC-fönster i ett trähus

Installera en fönsterbrädan i ett trähus Om du vill installera en fönsterbrädan, först och främst monterar vi den. När du installerar, justera planet med en nivå och bakplattor (bitar av trä, plywood, etc.).

Om fönsterbrädan också är tillverkad av PVC, så är det under skruvkåpan nödvändigt att placera en brickor (så att skruven inte skruvas in i hålrummets hålrum). Skruva fast skruvarna på platser som ligger under den framtida ramen (så att den är vacker och att kepsarna inte är synliga). Men oftare är naveln det nedre breda fönsterkartonget, och därför behöver man inte installera en extra sill.

Monteringsram

Hur man installerar PVC-fönster i ett trähus

Montering av fönsterramen i ett trähus Vi lägger ramen på staplar med en tjocklek av ca 1 cm, kontrollera installationsnivån efter nivå. På varje sida, var noga med att lämna ett mellanrum på minst 1 cm, sätt stavarna mellan ramen och fönsterrutan. De tillåter inte att ramen rör sig horisontellt, förhindrar en eventuell deformation av ramen under installationen och gör att du kan fästa fönstret säkert i fönsterkassetten ordentligt.

Kontrollera väggens ytplan (fönsterlådan) och ramen, så att ramen inte kan skjuta ut över fönsterkassans ramar.

Installera fönsterramen

Hur man installerar PVC-fönster i ett trähus

Montering av fönsterkarm i ett trähus Fäst rammen med långa skruvar i fönsterkassetten, försök att inte skruva över skruven. Efter montering av ramen hänger vi rampen och installerar dubbelglasade fönster (i blinda fönster).

Vid installation av en glasenhet i en profil är det nödvändigt att det finns ett mellanrum på ca 5-7 mm mellan glasenheten och profilen. Detta förhindrar att glaset vrids och spricker på grund av eventuella deformationer av profilen (ram) under driften (säsongsvariationer i byggnaden, eventuella snedvridningar under krympning och under drift).

Vertikal justering producerade justeringsplattor.

Installation av ett dubbelglasat fönster

Vidare, med hjälp av en plastpärla, fixeras glasenheten i PVC-profilen. Spike shtapika ska klicka in i spåret på ramen. Anslutningen ska göras genom att försiktigt knacka på en trä- eller gummiband eller malleuspärla.

Zaining fönstret

Nästa, zapenivaem utrymme mellan fönstret ram och ram. Vi väntar tills skum hårdnar. Under denna tidsperiod rekommenderas det inte att öppna eller sätta ett fönster på luftningen för att förhindra att rammen deformeras från skumets expansion.

Efter att skummet hårdnar, skär av överskottet och du kan gå vidare till trimhuset.

Montering av plastfönster i ett trähus

Det sista steget är avlägsnande av skyddsfilmen, fönstret är klart för drift.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *