Uppvärmning

Hur man isolerar ett hus från en bar

Mantelhus med plastspår

Att skära ut ett hus från en bar utanför är önskvärt att använda träskivor, vars tjocklek är minst 25 mm. Också att de var gjorda av lärk, tall eller ek. I detta fall kommer en viktig parameter att utföras, där både beklädnaden och väggarna andas bättre.

Hur man isolerar ett hus från en bar

Träpanel tillåter väggar att andas

Det är viktigt! Under monteringen av klädseln vid fasadens nedre och övre kanter ska speciella ventilationsluckor skapas. För att undvika att regn eller snö faller bakom fasaden kan du installera speciella visorer.

I nästa artikel kommer vi att titta på tekniken för att värma ett ramhus – vilken isolering passar bäst för denna typ?

Visa relaterade artiklar:

Hur man isolerar ett hus från en bar

Hur man isolerar ett tegelhus ute och inne: metoder och material

Hur man isolerar ett hus från en bar

Hur man isolerar taket i ett trähus: bara effektiva sätt

Hur man isolerar ett hus från en bar

Källa isolering ute och inne: Material för isolering

Hur man isolerar ett hus från en bar

Olika sätt att värma ett ramhus med egna händer

Teknik för hemisolering från timmer

Det ryska klimatets särdrag – stark vind, värme och frost, regnar – på något sätt kräver hemisolering. Överväg hur man isolerar ett hus från en bar i enlighet med standarder och standarder för värmebesparing.

I allmänhet bör isoleringen startas vid tillverkningen av ett timmerhus, där ett mellanfjäderförseglingsmedel placeras efter varje rad av stockar. Trä är ett naturligt material som torkar ut och krymper över tiden. Och därför, ett år senare, efter att ha krympt timmerhusets väggar och deras krympning utförs upprepade arbeten med kalkning och värmeisolering.

Endast naturliga växtfibrer, baserat på vilka det inte finns några konstgjorda tillsatser, används som mezhventsovyh-värmare. De ger en miljövänlig atmosfär, avger inte skadliga ämnen och obehagliga lukt, väl isolera ljud.

Hur man isolerar ett hus från en bar

Tätningar från naturliga växtfibrer täcker alla sprickor, byggnadens hörn.

Hjälpmedel

Värmande hus logg hus experter rekommenderar inte att slutföra ytbehandling gips. Anledningen är att den naturliga ventilationen av väggen utsidan som ett resultat försämras, vilket gör trädet mer mottagligt för ruttning och debatt. Det är nödvändigt att förbereda följande material för arbetet:

Hur man isolerar ett hus från en bar

 • gidrobarer;
 • stänger för ramen med en bredd som motsvarar värmeisolatorn;
 • isoleringen i sig är mineralull, skumplast, glasull i rullar eller plattor;
 • ytbehandling – foder eller foder.

Det är möjligt att isolera ett hus från insidan eller utsidan först efter det att trädets naturliga krympning fullbordats. Det sker vanligen under verksamhetsåret.

klassificering

Uppvärmning av huset från en bar kan göras med följande material: träskmos, jute, gjord av skott från denna växt och motståndskraftig mot ruttning; linfibrer och mezhventsovy kände. Medlen av expanderad polystyren är bättre att använda i sista hand, eftersom vid långvarig användning av strukturen kan skiktet förstöras och förångning med skadliga fenoliska föreningar kan uppträda.

Hur man isolerar ett hus från en bar

Mezhventsovy-filt finns i tre typer: jute mezhventsovyy – 90% består av jute, 10% – från lin, linfrön (linfrö) från linfröfibrer och linfibrer i linfrön – halva från linfibrer, halv från jutfibrer.

Om inredning

Isolering för inredning kan vara nästan vilken som helst. De mest använda är mineralullsmaterial från tillverkare Rockwool, URSA, ISOVER. Man tror att de har bästa ljudisolering, låg värmeledningsförmåga, låg hygroskopicitet.

Egenskaper av mineralull

Fibrerna i materialet är gjorda av basalt, en särskilt stark sten. De stora plusserna av mineralull är känsligheten av mögel, svampar, insekter, liksom förmågan att stå emot temperaturer över 1000 ° C.

Hur man isolerar ett hus från en bar

Dessutom har mineralullsfibrer en god ånggenomsläpplig förmåga, som tillåter par att indunstas och inte ackumuleras i väggarna. En viktig kvalitet av mineralull är frånvaron av giftiga ämnen i kompositionen.

Hur man isolerar ett hus från en bar

Tjockleken på plåtarna pålagda överlägg beror på bredden på husets väggar. Till exempel, för ett 150 mm trä, är det korrekt att använda endast 5 cm mineralull. Plattorna är tunnare monterade i två kontinuerliga lager. Fogarna måste överlappas för att förbättra värmebesparande effekten.

Typer mineralull

Mineralull URSA är en blandning av dolomit (mineral) med kvartsand. Dess främsta fördelar är hög elasticitet och flexibilitet (underlättar installationen) och utmärkta värmeisoleringsegenskaper (värmeledningsförmåga för sådan isolering är 0,032 W / mK).

Hur man isolerar ett hus från en bar

För väggarna i ventilerade fasader används Ursa FACAD-material i form av halvfasta glasfiberplattor, klistrade över med glasfiber av hög densitet. Dessutom behandlas plattorna med vattenavstötningsmedel. Tack vare alla dessa egenskaper är det inte nödvändigt att installera vindtäta filmer.

Hur man isolerar ett hus från en bar

Rockwool mineralull är gjord av basaltstenar impregnerad med en hydrofob blandning – det kaotiska arrangemanget av mineralfibrer ger hög hållfasthet. Bindemedel av samma material innehåller en minsta mängd. ROCKWOOL deformeras inte under drift. Den tillverkas i olika former – rullar, tallrikar, mattor av olika tjocklek och yta, som också skiljer sig åt i styvheten.

Hur man isolerar ett hus från en bar

ISOVER mineralull tillverkas på basis av glasfiber och kännetecknas av utmärkt värmebesparande prestanda, formstabilitet och hållbarhet. Den övre ytan av sådana plattor är täckt med glasfiber, eftersom de inte kräver användning av diffusa membran. Vid genomförande av tvåskiktsisolering fungerar sådant material som toppskiktet.

Förberedelse för användning

Tjockleken på den använda isoleringen beror på vilket träd och vilken teknik huset är byggt från:

 • för hackade stockar passa minst 15 mm av isolatorn;
 • för limt laminerat timmer tillräckligt skikt från 5 till 10 mm.

Hur man isolerar ett hus från en bar

Allt arbete på väggens komprimering bör utföras samtidigt runt kronan för att undvika att skogen försvinner. Alla slitsar måste vara förseglade både inifrån och ut. Innan arbetet inspekteras logghuset försiktigt, identifierar alla sprickor och sänker dem. Särskild uppmärksamhet ägnas åt bearbetningen av timmerhusets hörn. Depletion ensam är inte tillräckligt.

Isolering inuti

Efter att väggarna är täta, genomförs inre isoleringsarbeten på bostaden. De består i att lägga skiktet mellan väggarna och materialet för inredning. Som den senare används ofta gipsfiber eller gipsskivor. För inre isolering används isolering med en ångspärr, vilket inte ger avdunstning för att impregnera den.

Hur man isolerar ett hus från en bar

Att värma ett hus från ett trä från insidan har följande risker:

 • möjlig sprickbildning av trä och kondens
 • förfall av loggen;
 • minskning av användbar golvyta och försämring av inredningen.

Isolering utanför

Det bästa alternativet för att värma ett trähus skulle vara att skapa ett ventilerat frontsystem med ett luftgap – stigande strömmar själva tar bort oönskade fukt. Ett sådant system har höga värmeskärmningsegenskaper och säkerställer torra väggar.

Hur man isolerar ett hus från en bar

Det är nödvändigt att vara uppmärksam på tätningen av fönster och dörrar, golvet, golvtaket och vinden. Golvisolering utförs genom att lägga ett lager av vattentätning, värmeisolator, på vilken ett lag av ångspärr ligger.

Börja på jobbet

Till att börja med är hela ytan av väggarna väl behandlad med antiseptika och brandskyddsmedel. Efter bearbetning, eliminera luckor och sprickor i alla leder och mellan timmer. Klarationer elimineras med skum eller tätningar, som används vid lagring av ett trähus. Ofta är det lnovatin, jutefiber eller bandtunga.

Hur man isolerar ett hus från en bar

Efter försegling fylls alla luckor på väggarna med vertikala lagerskenor. Avståndet mellan dem ligger lite mindre än det framtida isolationsmaterialets bredd. Detta görs för lättare och mer tät inträde i strukturen.

Mellan lagerskenorna, från väggens undersida, monteras tätningsplåtarna. Plattorna är fixerade med förankringsfästen, medan lederna ligger nära varandra och på kanterna på batten.

Hur man isolerar ett hus från en bar

Den andra raden av staplar fastnar i horisontell riktning. Mineralullplattor installeras i mellanrummen mellan dem. I detta fall ska överplåtarna överlappa lederna av det underliggande lagret. Det andra lagret av värmeisolator stärks också med ankare. Dessutom bidrar den täta elastiska strukturen hos fiberplattorna till en tillräckligt tillförlitlig installation av materialet mellan stavens stavar.

Hur man isolerar ett hus från en bar

Ett diffusionsmembran, genomträngligt på insidan för ånga och luft, men helt stängt på utsidan för vind och yttre fukt, är fastsatt på isoleringens yta. Detta skikt skyddar perfekt isolatorn och trädet under det negativa atmosfäriska fenomenet.

Värmeisolering i områden med hög luftfuktighet kompletteras korrekt med en ångskyddande film. Samtidigt installeras ångisolatorn direkt på ytan på väggens trästänger.

Vent och avsluta

Rammen för utsidan bör sättas så att det finns ett luftgap mellan ytskiktet och isolatorn för ventilation av vattenånga. På ytan av isoleringen kommer det naturligtvis att kondensera yttre fukt, vilket borde kunna avdunsta.

Hur man isolerar ett hus från en bar

På ramen är monterad exteriör fasad finish. Detta kan vara foder, sidospår eller paneler av polymerer. Du kan avsluta byggnaden med ett blockhus – en polymer som imiterar trä med textur och mönster. Det är viktigt att förhindra värmeförluster genom andra zoner – taket, golvet, fundamentet, fönstren, dörrarna.

Loft, dörrar och fönster

Tekniken för att värma vinden i ett trähus är som följer:

 • en ångspärr läggs på loftets hemmingtak
 • isolering läggs på toppen – mineralull eller polystyrenskum;
 • Ett skikt av vattentät läggs på isolatorn och en mantelplatta är monterad.

Det perfekta valet för montering av dörrar och fönster är användningen av tvåkammars metallplast eller trä dubbelglas och dubbeldörrar samt obligatorisk närvaro av en entréhall. Slutligen, innan du väljer en värmeisoleringsmetod för ett timmerhus, är det rätt att se till att detta förfarande är nödvändigt i princip.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *