Uppvärmning

Hur man isolerar ett hus inuti

Eftersom trä av alla byggmaterial är mer mottagligt för fukt är det mycket viktigt att skydda väggarna. Uppvärmningsskoghus från insidan görs först efter förberedelse av ytor.

Vid detta tillfälle utförs följande åtgärder:

 • Oavsett om bostäder byggs eller om en redan färdig byggnad uppgraderas, är det nödvändigt att kontrollera alla väggytor för förekomst av sprickor och läckage. I ett privat hus från en träbar bör alla leder fogas med jutfibrer. Om större luckor har bildats över tid används tejpsladd. Sedan behandlas ytorna med en speciell förening, vilket minskar risken för svamp och formbildning.
 • I trähus är det nödvändigt att ta hand om fuktskydd för att undvika ytterligare ruttning av lådan hemma. För att göra detta, före installationen av fastfilms vattentätningsmaterial

Hur man isolerar ett hus inuti

 • Värmer väggarna från insidan med egna händer i trähus görs med mineralull. Det här alternativet är det mest föredragna, eftersom det gör att huset kan andas. Den används för isolering av tak och golv. Mineralisolering görs mellan battens
 • Rammen är en konstruktion av en träbar med måtten 5×5 och 5×10. Det är tillräckligt för tillförlitligt fastsättning av mineralull. Det är bättre att börja montera batten från hörnen av rummet;
 • Avståndet mellan de vertikala stängerna ska vara något mindre (1-2 cm) än mineralullens bredd. Detta beror på att det här materialet är elastiskt, så det här tricket används för att öka densiteten. Men uppvärmning av mineralull bör inte utföras med onödigt stort tryck på materialet, för vilket det förlorar dess isolerande egenskaper
 • Över toppen är fixerat ett annat lager av filmbeläggning.

Hur man isolerar ett hus inuti

Om isoleringsmetoden för trähus mineralull är vald, är det bättre att försäkra och lima lederna av vattentätningsmaterial med byggband. Dessutom överlappar filmremsorna.

Dessutom bör mineralullen inte fixas, detta kan skada det vattentätande lagret som ligger under isoleringen.

Värmeisolering av väggarna i huset av skumblock

Byggnader av olika material kräver användning av en viss typ av isolering. Om mineralull är bättre för bostäder från trä, så är andra beläggningar att föredra för ett skumbetonghus. Dessutom är det önskvärt att producera isolering på båda sidor av väggarna: både ute och inne. Eller välj endast utomhusisolering.

Hur man isolerar ett hus inuti

Om installationsmetoden endast är vald på inre ytor, måste du i detta fall vara förberedd för att väggarna i skumblodhusets privata hus kommer att förbli kalla och fuktiga, vilket i sin tur leder till att fukt och mögel uppträder.

Materialval

Cork har ett antal fördelar på grund av vilket detta material ofta används för väggisolering från insidan:

 • låg värmeledningsförmåga
 • enkel montering (monterad på lim)
 • kräver ingen speciell förberedelse av väggarna
 • multitasking, eftersom den kan användas för takisolering
 • kännetecknas av ljudisoleringsegenskaper
 • behöver inte dekorativa ytbehandlingar

Hur man isolerar ett hus inuti

Innan du klistrar på väggarna med kork är det viktigt att rengöra dem ordentligt från kull och damm. Om det finns synliga oegentligheter är det bättre att rätta dem så att materialet inte sitter fast. Lämna också beläggningen i ungefär en dag före installationen och låt den ligga i det rum där arbetet ska utföras.

För konstruktion av skumblokker perfekt penofol. Detta material är tillverkat av polyetenskum, belagt med aluminiumfolie på ena sidan. Resultatet är ett effektivt skydd mot värmeförlust. Det är nödvändigt att ha en sådan isoleringsfolie sida inuti rummet.

Hur man isolerar ett hus inuti

Värmeisolering av hus från skumblock kan också göras med hjälp av polyuretanskum. Detta är ett mångsidigt material som ger en sömlös beläggning på vilken yta som helst utanpå: golvet, väggarna, taket. Genom att använda polyuretanskum kan du skapa en ogenomsläpplig beläggning på huskammarens vägg från skumblock av vilken konfiguration som helst, samtidigt som risken för bildandet av ”kalla broar” elimineras.

Värmeisolering av tegelhus

Tegelväggar måste isoleras utan att misslyckas, eftersom för att minska värmeförlusten med hjälp av tegelhus ensam måste du använda en stor del av detta material (ökningen beror på väggens tjocklek).

Och som det är fallet med andra typer av byggnader (gjorda av trä och skumblock), väggarna av tegel, är det önskvärt att värma utsidan.

Hur man isolerar ett hus inuti

Granskning av lämpliga material

 • Ett av de populära alternativen är varm gips, vars tjocklek ska vara 30 mm. Den är fäst vid det vävda nätet, vilket kommer att ge en bra koppling. För att uppnå hög effektivitet måste du uppvärma taket, golvet. Om det gamla gipset började smula, måste det tas bort så att du kan börja installera en ny beläggning
 • Väggisolering med skumplast från invändig tegelhus är oönskade, eftersom den är känslig för bränning, och dessutom är den inte resistent mot fukt.
 • Och polystyrenskum har alla nödvändiga egenskaper för högpresterande värmeisolering. Det absorberar inte fukt, kännetecknas av en låg koefficient för värmeledningsförmåga och multitasking, eftersom det kan användas för att isolera taket samt att minska värmeförlusten vid installation utanför huset. Styrofoam är fixerad med lim

Hur man isolerar ett hus inuti

 • Ett annat alternativ – mineralullsmaterial. Den används fritt både för isolering av taket och för värmeisolering av väggar, tak. Monteras en sådan beläggning mellan kammarens profiler. Du kan använda metall eller trämaterial för att skapa ramen. För att skydda väggarna mot fukt används en film. En ångspärr läggs också på toppen av isoleringsskiktet.

Efterbehandling och ventilation

Både ute och inne i huset efter det att arbetet med isoleringen av rummet har slutförts, kommer du sannolikt att klara alla ytor. Beroende på de använda värmare kan olika typer av dekorativa beläggningar appliceras. Det är till exempel inte nödvändigt att avsluta korkmaterialet, eftersom det ser ganska attraktivt ut. Detsamma gäller för varmt gips.

Mineral-bomullsbeläggningen, polystyrenskum, polyuretanskum måste vara stängt med ett dekorativt material, eftersom väggarna utan dekoration, i detta fall kommer att se dåligt ut. Det vanligaste sättet att ”sheathe” väggen – gips.

Hur man isolerar ett hus inuti

Med tanke på att för isolering från insidan av rummet används en flerskiktsångspärr så att luften i huset inte stagnerar, ett tvångsventilationssystem är utrustat. Eftersom möjligheten att privata bostäder beaktas är det möjligt att gömma ventilationskanalsystemet före isolering och efterbehandling.

Således är samma material tillåtna för tak, väggar och golv, men för varje byggnad är det nödvändigt att välja det lämpligaste alternativet för installation av värmeisolering.

Hur kan du isolera ett privat hus inifrån

Idag är många experter av den uppfattningen att uppvärmning av ett hus inifrån skadar det mer än det drar nytta av. Men det finns sätt att hemisolera, vilket verkligen kan göra det mycket bekvämare och mysigare. Men innan du väljer den här typen av isolering är det bättre att förstå vad det är och varför experter inte rekommenderar det.

Kärnan och problemen med inre isolering

Hur man isolerar ett hus inuti

När du isolerar huset från insidan måste du ta hänsyn till vissa funktioner.

De flesta experter tror verkligen att isolera ett hus inuti är bara i extrema fall, rådgivning isolering utanför. Vad menas i detta fall med ordet ”inuti”? Detta avser direkt beläggning av väggarna i rum med alla material. Och om golv, tak och några andra områden lätt kan värmas, är det med väggens isolering att många problem uppstår.

Den största svårigheten är övergången av väggytan till den kalla zonen. Normalt, om någon isolering är frånvarande, passerar den varma luften från rummet genom väggarna och värmer dem. Om från insidan för att lägga en värmare, kommer luftmassorna att kollidera med dem, inte kunna gå ut. Alla väggar i detta fall förblir kalla och det finns risk för sprickor.

Av det anledningen är det värt att överväga om det är nödvändigt att värma privathuset från insidan istället för värmeisoleringen utanför. Det är logiskt: varför spendera pengar och din styrka, om resultatet bara kan få knäckta väggar och ett kallrum? Men det här är bara en del av svårigheten. Förutom skador på de uppvärmda ytorna finns det kondens och andra problem som kommer att manifestera sig i en minimal tid, om vi under arbetet med isoleringen gör åtminstone ett litet misstag.

Om byggmaterial

Hur man isolerar ett hus inuti

Minvata som isolering är väl lämpad för isolering av trähus.

Men trots alla brister blir det allt vanligare att isolera ett trä- eller tegelhus från insidan. För de varma vintrarna och deras komfort är ägarna redo att ta risker. För att minska sannolikheten för ett obehagligt resultat måste du noggrant studera isoleringstekniken av alla nyanser.

I dag, i alla olika värmare, kan tre särskilt belysas:

 • extruderat polystyrenskum (penoplex eller skum);
 • mineralull;
 • träfiberplattor.

De två första materialen, som i stor utsträckning används för att isolera fasaden av byggnader utanför, är nästan identiska, men det finns vissa subtiliteter i att använda det tredje alternativet. Det är därför det är värt att överväga två sätt att isolera ett privat hus inifrån.

Täcker väggarna av mineralull och skum

Hur man isolerar ett hus inuti

Minvat och polyfoam är också lämpliga för uppvärmning av ett tegelhus från insidan.

Det finns två alternativ för att lägga dessa material. En av dem, den vanliga, upprepar alla stegen av väggisolering utanför: lägger plattorna på en tidigare rengjord yta, mekanisk fästning, förstärkning och efterföljande dekoration. Det är denna metod för isolering som leder till problemen ovan beskrivna. Mer kondens ackumuleras på väggarna, sprickor verkar snabbare, plus huset förlorar bilderna, vilket kan användas mer framgångsrikt.

Det andra alternativet av mineralull eller skumisolering är mest framgångsrik. I första etappen görs en speciell trä- eller metallram. Det är i honom och isolering. Kanske är den här designen lik den föregående, men det finns skillnader som gör att du kan styra vad som händer inom och undvika svårigheter, eftersom isoleringsmaterialen inte är monterade på väggen ”tätt”.

Tips! Avtagbara paneler kan skapas med vilka det är lätt att övervaka kondensatbildning och för att skydda skumpolystyren eller miniull från den.

träfiberskiva

Hur man isolerar ett hus inuti

Innan du börjar arbeta med isolering av panelhuset från insidan, lär du dig tekniken.

Fiberbräda är ett ganska vanligt material som används för olika ändamål, bland annat för efterbehandling av hus utanför. Det är bättre för dem att isolera byggnader på grund av deras utmärkta isolerande egenskaper och förmåga att absorbera ljud. Ofta vill ägare av privata hus inte bara göra ett trä- eller tegelhus varmt, men också för att skydda det mot yttre ljud. Träfiberplattor är bra för detta, kombinerar båda egenskaperna och ger dig möjlighet att spara pengar.

Dessutom undviker fibrebord parasiter, eftersom de bearbetas under produktion av speciella antiseptiska föreningar som är giftiga mot gnagare och insekter. Påverka inte fiberboard och temperaturfall eller fuktighet.

Klipp och hantera kanterna på plattorna kan vara några verktyg för hand, vilket gör att efterbehandlingsalternativen är mycket olika. Deras installation är också mycket enkel: det kan göras på rätt sätt och genom enkel spikning med långa (mer än 35 mm) naglar.

Tips! På en tallrik är det bättre att använda 16-18 fästen.

Under nagelhuvudet installeras duralplattor. Staplar korrekt i förskjutet ordning.

Tips! Det är bättre att dränka lite fästelement i en värmare så att de inte sticker ut.

Det är viktigt! Om husets väggar är plasterade får hårddisken inte spikas fast, men limas på PVA eller speciell mastix.

Metoden att värma upp väggarna i ett eget träskivskivor är ganska bra, men garanterar inte heller att det inte kommer att uppstå problem i framtiden. Därför rekommenderar experter att värma huset utanför. Men den här metoden har sina fördelar. En av dem – möjligheten att ligga inuti ytan av elektriska kablar.

Det är viktigt! För kablar måste du förinstallera speciella spår.

Takytans isolering

Taket är nästan alltid inkluderat i byggnadens byggnadskomplex, eftersom det är genom taket att träverket eller tegelhuset förlorar en större andel värme. Det är ganska svårt att isolera det ordentligt med hjälp av samma MDF, eftersom materialet måste lyftas och ett aluminiumstöd görs för det.

Om taket på nedre våningen är välisolerat kommer golven på andra och efterföljande golv alltid att förbli varma. På första våningen måste golvet vara ordentligt isolerat så att huset, speciellt om det är panelen, inte blir kallt i källaren.

Grunden för alla golvisoleringsalternativ är även fibreboards, som i detta fall används med andra material i komplexet. Till exempel, innan du lägger fiberboard, kan du stänga golvet med takfilt efter demontering av befintlig beläggning. Om ägarna inte har någon önskan att röra sig med detta, används alternativet att värma utsidan med speciella mattor. De lägger ett speciellt ämne som håller damm och samtidigt förenklar rengöringen.

Det är viktigt! Vid användning av mattor behövs fortfarande fiberboard. De spikas på golvet och behandlas sedan med en limmassa.

Samtidigt appliceras limet inte korrekt på hela området, men i remsor flera centimeter breda.

Tips! För bättre vidhäftning av ytor kan mattor pressas med brädor för en dag.

(Betygsätt den här artikeln, var den första)

Intressant ämne:

 • Hur man isolerar ett hus inuti

  Teknik för hemisolering från virke: profiliro.

 • Hur man isolerar ett hus inuti

  Isolering Knauf: Tekniska specifikationer

 • Hur man isolerar ett hus inuti

  Vals isolering

 • Hur man isolerar ett hus inuti

  Värmande hem mest ekonomiskt material -.

Kommentarer till artikeln:

Stanislav. 11/05/2016 kl. 13:34

Hej, tack för den detaljerade artikeln, författaren – du är definitivt en ung man, men jag är intresserad av WDVS (capatect) -tekniken, du kanske har hört. Nu finns det många positiva recensioner, men jag skulle vilja veta ännu mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *