Hur man installerar

Hur man isolerar ett trähus

För att ge byggnaden en högkvalitativ isolerande beläggning är det viktigt att följa vissa rekommendationer från specialister:

 1. Förvärvad isolering för ytterväggar bör förvaras på en torr plats i en förpackning, så att fukt som plötsligt trängt in i det inte påverkar materialets prestanda.
 2. Det är möjligt att fästa plåtarna inte bara fästelement utan även på annat sätt. För detta är batten i batten närmare varandra: deras bredd ska vara 15-20 mm mindre än storleken på materialen som används.

Och kom ihåg att när du arbetar med isolerande råmaterial måste du ta hand om din egen säkerhet genom att ha glasögon, handskar och andningsskydd.

Hur man isolerar ett trähus
Hur man isolerar ett trähus
Hur man isolerar ett trähus
Hur man isolerar ett trähus
Hur man isolerar ett trähus

Hur man korrekt isolerar ett hus från en bar utanför

Varför är det mer praktiskt att värma ett hus ur trä

För det första rekommenderar experter att isolera huset av sådant material från utsidan, eftersom det här alternativet har flera fördelar.

 • En sådan isolering gör det möjligt att ändra utseendet på huset och dekorera det senare efter eget gottfinnande.
 • Extern isolering minskar värmeförlusten under uppvärmningssäsongen, vilket sparar pengar vid uppvärmning.
 • Träet är mottagligt för negativa yttre påverkan på miljön, vilket gör att isolering utanför gör det möjligt att stoppa processen.
 • En annan viktig positiv faktor vid utförandet av väderförädling från utsidan av timmerhuset kommer att vara möjligheten att inte störa ordningen för livsreparation i huset.

Vilka är metoderna för utomhusisolering

Det är möjligt att göra uppvärmning av hus från en bar på tre utbredda sätt:

 • Genom att skapa en ventilationsfasad.
 • Spraya polyuretanskum.
 • Uppvärmning av väggarna i huset skumplattor.

Hur man isolerar ett trähus

Det bekvämaste och optimala sättet är att skapa en gångjärnsledningsfasad. som enkelt kan monteras med egna händer. Och redan på toppen för att applicera någon lämplig finérstruktur. För sådana ändamål lämplig trä, väggpanel, granit, tegel, sidospår.

Uppvärmning av hus från en bar är således mycket praktisk och hållbar, eftersom denna typ av isolering är dåligt mottaglig för yttre atmosfäriska fenomen, vilket är vad konsumenterna behöver. En annan fördel med ventilationsfasaden är att det ökar ljudisoleringen av huset. Och självklart har han en ökad nivå av värmebeskydd, vilket i första hand krävs.

Arbetar på isolering av hus från timmer

Hur man isolerar ett trähus

Tekniken för ventilationsfasadens metod är enkel. Isoleringsmaterial är fastsatta på husets väggar. Och redan på denna design är den nödvändiga efterbehandlingen gjord med överensstämmelse med att lämna luftutrymmet. Således är träet hemma inte föremål för ruttning. dämpar inte och fryser inte vid minus temperaturer.

Termisk isolering för sidospår har blivit särskilt populär för tillfället, den är utrustad på en installerad träbotten. Att göra sådant arbete själv behöver hacksåg, måttband, plumb och nivå, klämmor, skär själva, isolering, barer och klädsel. I närvaro av alla nödvändiga material för att isolera ett hus från en bar är det inte svårt.

Som isolering för väggarna används sådana isoleringsmaterial som:

 1. glasull;
 2. basaltplattor;
 3. mineralull (används med ett vattentätt diffusionsmembran);
 4. polystyrenskum.

Alla de listade värmare har högsta säkerhetsnivå för mänsklig användning och gör ett bra jobb med sin huvuduppgift, behåll värme, isolera dem inomhus från yttre påverkan. Dessutom är de säkra för miljön, vilket också är av stor betydelse.

Installation av isoleringsmaterial

Hur man isolerar ett trähus

Den första etappen av installation av isoleringsmaterial markerar läget för den horisontella batten. Man bör komma ihåg att träskivans höjd är lika med värmeplattornas bredd. En sektion av staplarna ska matcha plattans tjocklek.

Fäst stavarna på basen av väggbehovet med skruvar. För att reglera läget för den horisontella kassen och inte sneda konstruktionen, behöver du ständigt använda en rörvatten och nivå. Detta kommer att förhindra bildandet av en ojämn yta, som därefter säkerställer kvaliteten på de efterföljande faserna av isoleringen.

Efter den fullständiga installationen av lathingstrukturen är det nödvändigt att lägga det förberedda isoleringsmaterialet. En av de viktigaste punkterna i denna process är att du måste se till att isoleringsplattorna är ordentligt fästa på stängerna och på väggen. Fäst isoleringsmaterial med speciella klämmor. Dessa kan vara dowels med fallskärm eller med ett paraplyhuvud.

Nu är det nödvändigt att göra ett luftgap på strukturen, vilket är så viktigt för denna metod att värma husets timmerbotten. Den är gjord med hjälp av montering vertikal obreshetki. Bifoga det måste du ta hänsyn till det faktum att avståndet från den horisontella manteln inte ska överstiga fem centimeter.

Om värmeisolering har valts som värmare, måste du utföra ett mycket viktigt arbete för att skydda det här skiktet mot fukt. Ett diffusionsmembran används för detta ändamål. Diffusionsmembranet är en perforerad film. vilket tillåter förångning på utsidan, men förhindrar att kondensat tränger in i isoleringen. Därigenom behåller alla primära egenskaper mineralull, vilket förhindrar dess fuktighet.

Andra nämnda värmare behöver inte extra medel.

Hur man isolerar huset från en bar med spray av polyuretanskum

Hur man isolerar ett trähus

En av de nya metoder som används alltmer i värmeisolering är sprutning av polyuretanskum. Detta är för närvarande en mycket effektiv metod som uppfyller ett antal nödvändiga funktioner som krävs av den moderna konsumenten för isolering. Denna isolering är miljövänlig, brinner inte, är inte mottaglig för effekterna av bakterier och råtta.

Dessutom är det inte svårt att applicera det med egna händer. Processen består i det faktum att under tryck i sprutan i sig blandas två vätskor som skumar och stelnar på den värmeisolerade ytan.

För utmärkt ljudisolering och termiskt skydd är det tillräckligt att spruta ett litet lager av sådant isoleringsmaterial utanför. Uppvärmning av timmerytan behöver inte ytterligare behandlingar. Men om det finns en önskan, kan skiktet ökas till vilken tjocklek som helst från kundens önskemål.

Denna värmare är bra för att de kan göra sina händer värma inte bara ett barformat hus. Polyuretanbeläggning kan värmas och alla nödvändiga källarbyggnader. Med det kan du enkelt värma grunden för rummet.

Väggplattor av träplankor

Hur man isolerar ett trähus

För att värma väggar från en bar utanför med brädor, är inte alla träd lämpliga. För dessa ändamål måste du använda brädorna av tall, ek, lark. Tjockleken på brädet måste vara minst tjugofem millimeter. Med sådana parametrar ”andas” väggarna i huset och fodret ”bättre”.

Vid installation av plankering med träplankor är det viktigt att komma ihåg sprickorna i de övre och nedre kanterna av fasaden som behöver göras. Som skydd mot ingrepp av snö och regn för dessa slitsar, måste du använda speciella visorer som är monterade ovanför dem.

Som du kan se kan isoleringen av huset från en bar utanför bli en ganska enkel uppgift, även för nybörjare i den här verksamheten. Det viktigaste är att studera uppgiften att bestämma det material som passar bäst för det här fallet och fortsätta till fulländning utan brådska.

Hur man ska skära och hur man isolerar ett hus från en bar. video

Hur man isolerar ett hus från en bar utanför för att skapa en bekväm atmosfär i den

Klimatet i Ryssland är extremt hård, vintrarna är kalla, så den faktiska frågan är hur man korrekt isolerar ett hus från en bar utanför. Detta arbete måste göras mycket noga, särskilt från utsidan av huset, först då kommer vi att få förutsättningarna för året runt boende.

Hur man isolerar ett trähus
Hur man isolerar ett trähus

Uppvärmning med mineralullisolering.

Funktioner husbyggnad i Ryssland

Naturligtvis uppstår frågan hur hanterade de utan isolering av huset från utsidan? Trots allt byggdes trähus i Ryssland sedan antiken, de stod i århundraden.

Det bör förstås att det gamla och tillförlitliga loghuset och det moderna huset från en bar är lite olika begrepp. Fram till 1900-talet användes bara hackat trä för byggnader. Företräde för snickeri gavs till yxan, även om sågen var känd i Ryssland sedan antiken.

Men det trodde att det sågade träet absorberar fukt starkare, sväller och ruttnar. Och träet i stockar som behandlas med en yxa, som om den är igensatt under hans slag och inte absorberar fukt.

Hus byggdes utan naglar, det var flera sätt att skära stockar. Kopparna skars av strikt enligt formen av stockarna som passar in i dem, i kronorna gjorde de ett längsgående spår för bättre logthus. Omsluter försiktigt löparna i stockarna.

Allt detta gav effekten av soliditet. Tjockleken på stockarna i timmerhuset var tillräcklig för att bibehålla värmen.

Hur man isolerar ett trähus
Hur man isolerar ett trähus

Hus med ett manligt tak, nittonde århundradet.

En annan funktion var konstruktionen av ett timmerhus under taket, vars konstruktion i detta fall kallades mattor. Denna typ av struktur var särskilt stor fördelad i norra Ryssland. Loggarna höjdes upp till själva taket, de byggde triangeln på pedimentet, på vilket de fästa slangarna för tesa.

Så ser vi följande funktioner som inte gjorde det möjligt att göra traditionella trähus i Ryssland:

 1. väggtjocklek som är tillräcklig för att bibehålla värmen;
 2. väggens soliditet, uppnådd av tätheten av stockar och kåpa slitsar;
 3. låg nivå av hygroskopicitet av trä på grund av dess bearbetning med en yxa.

Tänk på dessa funktioner som tillämpas på moderna bostäder från timmer.

Modernt timmerhus

Hur man isolerar ett trähus
Hur man isolerar ett trähus

Modernt hus från en bar med en sektion på 150 mm.

För en normal nivå av mikroklimat i huset, när vinterns frost är kallt, är det nödvändigt att bygga ett hus ur en bar med en tjocklek av 40 cm. Om barens tvärsnitt är mindre, kommer du inte att kunna hålla sig varmt, problemet kan inte lösas med en spår av spår. Trots allt kommer träet helt enkelt att frysa i extremt kallt tillstånd.

I moderna bostadsbyggnader används timmer med ett tvärsnitt på 150 mm, så det här huset måste isoleras från utsidan eller insidan. Det mest lämpliga för att uppnå önskad effekt anses vara värmehus för externt uppvärmning.

Nivån på hygroskopiciteten reduceras genom att behandla baren med speciella impregneringar. Med hjälp av olika metoder för utomhusisolering blir det möjligt att uppnå effekten av soliditet och tillräcklig tjocklek på väggarna. Det viktigaste är att hitta rätt svar på frågan om vad som är bättre att värma huset från baren utanför.

Fördelar med utomhusisolering

Fördelarna med husisoleringsmetoden från utsidan är följande:

 1. Det inre utrymmet påverkas inte, det är möjligt att utföra verk utan att bryta ägarens vanliga rytm av livet.
 2. förmågan att utföra arbete på isoleringen med egna händer, utan att engagera specialister
 3. möjligheten till en originallösning på fasaden av huset;
 4. värmeförluster reduceras;
 5. Ytterväggar kommer att skyddas mot miljöpåverkan.

värmare

Hur man isolerar ett trähus
Hur man isolerar ett trähus

Värmeisolering av basaltull – Light Butts.

Den moderna marknaden är rik på material som används för väggisolering:

 1. basaltisolering;
 2. glasull;
 3. skumplast;
 4. extruderat polystyrenskum;
 5. polyetenskum;
 6. polyesterfiberisolering;
 7. sprayat polyuretanskum.

Hur man isolerar ett trähus
Hur man isolerar ett trähus

I fotofilmisoleringen Penofol-A av polyetenskum.

När man bestämmer hur man isolerar ett hus från en bar utanför, är det nödvändigt att ta hänsyn till många faktorer, ta hänsyn till dem och dra de rätta slutsatserna. I denna fråga spelas en viktig roll av isoleringens pris, kvalitet och tjocklek.

För att kunna fatta rätt beslut är det nödvändigt att överväga alla komparativa mekaniska och termiska egenskaper hos isoleringen, med tanke på att materialen som produceras av olika tillverkare, kan egenskaperna skilja sig.

Vilka egenskaper bör uppmärksammas när man bestämmer hur man isolerar ett barformat hus utanför:

 1. värmeledningsförmåga index
 2. tryckhållfasthetsindex
 3. Indikator för elasticitet, elasticitet (det är viktigt att förstå materialets förmåga att inte bryta sig när den är böjd och att återställa sin ursprungliga form);
 4. studera installationsförhållandena (för varje material är tillverkarens anvisningar om hur man installerar denna värmare ansluten).

Rådet. När du väljer isoleringens tjocklek kan du möta valet att mineralullisolering 50 mm tjock kommer att vara otillräcklig för väggar på 150 mm enligt kraven i SNiP 23-02-2003 ”Värmeskydd av byggnader” och med en isoleringstjocklek på 100 mm kommer de att överskrida dem avsevärt.

I det här fallet kan du använda en kombination av olika värmare. Använd till exempel skummad polyeten, täcka dem med fasaden direkt längs ångspärren. och på det sy barer, mellan vilka och stärka mineralull isolering.

Isoleringsordningen

Tänk på hur man korrekt isolerar utsidan av timmerhuset, vilka stadier av arbetet måste utföras och i vilken ordning.

För att luftångan som passerar genom strålens tjocklek inte blir till vatten i isoleringens tjocklek är det nödvändigt att göra en ångspärr. Det bästa alternativet är att hålla den från insidan av väggarna genom att springa från foliematerialet som återspeglar värmen inuti rummet.

Hur man isolerar ett trähus
Hur man isolerar ett trähus

Varianter av uppvärmning av husets väggar från en bar med ångisolering inuti rummet (1-yttermantel, 2-skena, 3 vindrutor, 4-isolering, 5-bärande vägg).

Tänk på hur man isolerar ett barformat hus utanför, när inredningen är klar och det är nödvändigt att försörja en vindisoleringsanordning ute (läs också artikeln Finishing ett hus från en bar inuti).

Du måste göra det i följande ordning:

 1. vi fyller den vertikala kassen på ytterkanten av den kantade kartongen med en tjocklek av 40-50 mm;
 2. vi fäster brädorna med ett kontinuerligt ark med ett överlappande ångspärrmembran;
 3. vi fyller det andra lagret på lathing på samma brädor med ett steg lämpligt för den valda värmaren;
 4. vi lägger en värmare mellan barer;
 5. Vi lägger en film eller ett membran för vindskydd.
 6. Vi fixar ett vindskydd med räknare.
 7. Monterad på skenor ytterfodral.

Är viktigt. Väggens ångspärr bör ha luftkanaler anordnade under och under. Detta är nödvändigt för luftcirkulation och balansering av temperaturen i gapets yta och temperaturen i inredningen.

Att värma ett trähus från en bar är ett viktigt steg i processen att minska energikostnaderna under utnyttjande och säkerställa en hög levnadsnivå (se även artikeln Uppvärmning från insidan av ett hus från en bar: funktioner, arbetsorder). I den presenterade videon i den här artikeln hittar du ytterligare information om detta ämne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *