Hur man värmer

Hur man isolerar huset från insidan

Hur man isolerar huset från insidan

När ramen är klar behöver du:

 1. Montera plattor av mineralull mellan staplarna så att det inte finns några luckor.
 2. Fäst isolatorn med klämmor.
 3. Dra åt ångspärrfilmen ovanifrån och fäst den.
 4. Horisontellt spänningsmembran.

Fogarna på membranet, du kan dessutom hålla fast med tejpen.

Fin finish och headlining

Hur man isolerar huset från insidan

Det sista steget i uppvärmningen av mineralull är ytplasteringen med gips, plåt eller plywood med självgängande skruvar eller naglar. Fästningen av det rena materialet utförs på ramstängerna.

Uppvärmning av taket utförs med samma teknik. Om det är nödvändigt att värma insidan av vinden eller vinden, är det rekommenderat att applicera värmeisolering ovanpå taket. För bostadshus är det bättre att använda en film för ångspärr i 2 lager: 1 lager är under mineralullskivor och 2 – över isoleringen.

Användning av Styrofoam

Hur man isolerar huset från insidan

Om du vill spara tid kan du isolera väggarna från insidan med skum. Denna isoleringsmetod innefattar följande steg:

 1. Väggens yta måste vara jämn och grundad.
 2. Ytterväggar behandlas med antiseptiska medel.
 3. När ytan är torr, tillverkas 6 hål på skumplastplattan: 4 vid kanterna och 2 i mitten. Att göra ett hål är också nödvändigt i väggen.
 4. Med en rulle smutsas ytan av arket med lim.
 5. Skummet appliceras på väggen och hålls i flera sekunder.

Limmande skumplattor bör göras på ett förskjutet sätt.

Sista etappen

Hur man isolerar huset från insidan

När alla skumplastar ska limas är det nödvändigt att försegla sömmarna:

 • Smala sömmar närbild med skum.
 • Hål från 4 cm fastnar med skumdelar.

Nästa steg är att montera det förstärkande nätet.

Hur man isolerar huset från insidan

Tekniken för installationen är enligt följande:

 1. Skumplattorna är utsmyckade med lim.
 2. Nätet tvättas i limet och appliceras sedan på skikten.
 3. När limet torkar, glöm inte att sanda ytan.
 4. Bredvid väggen kan du gipsa eller hänga tapeter på dem.

Förhoppningsvis, efter att ha läst den här artikeln är du övertygad om att proceduren för väggisolering från insidan inte är komplicerad. Även en icke-professionell byggare kan klara av denna uppgift.

Styrofoam finish

Hur man isolerar huset från insidan

Om nästan alla kan klara av tapetering, kan en person som har den nödvändiga kunskapen utföra plastering.

För plastplastskumplattor rekommenderas att man använder en speciell blandning som har eldfasta egenskaper. Dessutom kan du använda blandningen för att förbättra ”andning” av isolering.

Förfarandet för plastering sker i följande sekvens:

 1. Efter att limet har torkat helt, måste ytan slipas. Förresten, istället för lim kan du använda en primer för att installera ett förstärkande nät.
 2. Sedan appliceras en blandning av 0,4-0,5 cm tjock.
 3. När skiktet torkar på cirka 24 timmar, grout väggarna.
 4. Därefter omformas ytan och täckas med ett ytskikt med en tjocklek av 0,2-0,3 cm.

Plastering av ytan är endast tillåtet vid torrt och varmt väder.

Hur man värmer upp väggarna från insidan i ett privat hus på andra våningen?

Hur man isolerar huset från insidan

Enligt det ovan beskrivna förfarandet är det möjligt att värma väggens inre sida i vilket rum som helst för konstruktionen av vilka skumblock som användes.

Denna teknik tillämpas framgångsrikt på isoleringen av andra våningen. Det enda som krävs av dig är att välja och köpa högkvalitativa material och utföra isoleringsförfarandet enligt tekniken.

Förhoppningsvis, efter att ha läst den här artikeln är du övertygad om att proceduren för väggisolering från insidan inte är komplicerad. Även en icke-professionell byggare kan klara av denna uppgift.

Hur man isolerar husets väggar från insidan: praktiska råd

Hur man isolerar huset från insidan

Hur löser man problemet med isolering av en byggnad, hus eller stuga efter genomförandet av grundläggande byggnadsarbeten? Vilken erfaren byggare som helst kommer definitivt att svara: det är nödvändigt inte bara externisolering, speciellt om byggnaden är gjord av tegel och annat material som leder värme väl.

Orsaker till fukt

Hur man isolerar huset från insidan

Dew Point Offset Resultat

Under vintersäsongen med frostskador fryser husets väggar. I en korrekt beräknad väggtjocklek är övergångspunkten från minustemperaturen till den positiva temperaturen kallad daggpunkten, ligger inuti väggen och ingen kondensation uppstår. Därför byggdes tidigare hus med stenmurar som inte var mindre än 80 cm tjocka. Idag, med hjälp av den senaste konstruktionstekniken och innovativa material, blev det möjligt att bygga hus med mindre väggtjocklek, men sådana strukturer kräver att man skapar ytterligare värmeisoleringsstrukturer.

Frågan uppstår: att genomföra isolering utifrån eller inifrån?

Frågan om yttre dekoration är inte längre nödvändig när huset är av trä och kräver ingen yttre finish. Om huset är av sten, blir det mer kompetent att göra isolering från fasaden, men detta utesluter inte interiörarbete.

Det finns ett enda undantag – den inre isoleringen av väggarna i en lägenhet i en höghusbyggnad, där användningen av någon typ av isoleringsmaterial inte kommer att ge konkreta resultat.

Hur man isolerar huset själv

Hur man isolerar huset från insidan

Oberoende väggisolering

Om man bestämmer sig för att överge fasadisoleringen, hur ska man isolera huset från insidan för att undvika kondens? Det leder trots allt till utseendet av svampformationer, förstörelsen av isoleringsmaterial. Varje ägare behöver hela isolerande inre strukturen för att fungera effektivt och funktionellt. Det finns flera mycket använda tekniker för hemisolering.

Uppvärmningslogg eller logghus har sina egna egenskaper. Värmekonduktiviteten hos trä är naturligtvis lägre i jämförelse med sten, och träet behåller värmen väl, men när väggarna är isolerade från insidan kan fukt bildas mellan väggens inre yta och isoleringens yta. För att undvika detta, skapa ett luftgap för att blåsa igenom trä och isolering. Tekniskt löses problemet med hjälp av ramar obreshetki av trä med en rambredd som motsvarar bredden på isoleringsplattorna. Kassen är monterad på ett avstånd av flera centimeter från väggen för att säkerställa ventilationseffekten.

Från väggens sida sträcker sig ett vindtätt membran som utför dubbla funktioner på ramen: det skyddar luftgapet från att överlappa värmeisolatorn med fibrer och begränsar onödig luftrörelse inuti isoleringen. För att isolera väggarna från insidan i det här fallet är det mer lämpligt att använda naturliga miljövänliga material. Det finns ett brett urval av mineralullisolering, i Ryssland är de mest kända tillverkarna: URSA, IZOVER, ROCKWOOL, KNAUF och andra. Från sidan av rummet är isoleringen hermetiskt täckt med ett material som skyddar mot ångpenetration i isolatorens inre lager.

Tekniken för isolering av betong- eller stenmurar liknar den tidigare konstruktionen, men i det här fallet är det nödvändigt att tillhandahålla ett större antal tekniska öppningar för inmatning av luft. Kondensat kommer att visas mycket mer än i det första fallet, och luftgapet ska vara tillräckligt stort för intensiv ventilation. I själva verket är det nödvändigt att bygga en ytterligare inre vägg.

Vid utförande av värmeisoleringsarbete inomhus bör man förstå att naturliga fysiska processer kommer att påverka hela strukturen. Detta arbete kräver kompetenta professionella lösningar.

Material för värmeisolering

Hur man isolerar huset från insidan

Material för värmeisolering

Som ett resultat kan vi dra flera viktiga slutsatser:

 • När du installerar isolering från insidan av väggarna i huset, flyttar daggpunkten oundvikligen till väggens insida. Detta kommer att ske även med de korrekta beräkningarna av isolatorns tjocklek. Som en följd av detta reduceras hela livslängdsperiodens livslängd.
 • Värmeisoleringsdesign måste nödvändigtvis innehålla ett ångspärrmembran. Som ett resultat är det nödvändigt att ta upp frågan om normalisering av luftfuktighet i rummet (en ökning av kostnaden för uppvärmnings- och ventilationssystem).
 • Isolering inuti rummet minskar rummets volym.
 • Eftersom hela strukturen är installerad inne i huset blir frågan om människors livsäkerhet det viktigaste. Det är viktigt att förstå vilken av värmare som bäst uppfyller detta krav. Material från naturliga råvaror är det bästa valet. Lämpliga mjuka plattor eller rullar av mineralull, som har höga värme- och ljudisoleringsegenskaper. Alla material med god ångpermeabilitet och förmåga att absorbera fukt kommer att förlora sina funktionella egenskaper över tiden.
 • Användningen av polystyrenskum eller polystyren, som material som i praktiken inte absorberar fukt, är mer fördelaktigt. I detta fall är det nödvändigt att tänka på en tätt passform mellan plattorna. Den största nackdelen med detta alternativ är ett helt syntetiskt material, och de kommer att behöva andas.
 • Idag pratar de mycket om polyuretanskum, vilket hårdnar vid applicering på ytan, och givetvis ger en stark koppling till väggens inre yta. Kondensat bildas inte, men för arbetet är det nödvändigt att konstruera ett tekniskt förarbete. Denna process är ganska lång, medan väggen inte andas.

Det finns mycket väggisolering, det finns något att välja mellan, men beslutet måste göras den rätta. Människor kommer att leva, arbeta och andas i det här huset.

Video handledning om rummets interna isolering

Du kan isolera huset från insidan själv. För det här är det bättre att lära känna videon:

Hur man bättre isolerar huset från insidan: isolering för varje struktur

Värmeisolering kommer inte bara att ge varma på vintern, utan också kallt på sommaren. Dessutom har de flesta moderna värmare goda ljudisoleringskvaliteter som gör att du känner dig bekväm, även om en upptagen motorväg passerar nära ditt hus eller närmaste grannar har startat storskalig konstruktion. Det är bara att bestämma hur man värmer huset – från insidan eller utsidan. Den överväldigande majoriteten av experter tror att yttre isolering är effektivare. Men ibland, när byggnadens exteriördekoration redan är färdig och de inredningsarbeten som börjar, är det dags att installera värmeisolering från lokalerna.

Innehållet

Den viktigaste faran som fäller hemmästaren, som bestämde sig för att isolera väggarna från insidan, är mögel. I lågsäsongen, när rumstemperaturen sjunker kraftigt och värmesystemet ännu inte är påslaget, kan ”daggpunkten” vara mellan isoleringen och väggen. Denna omständighet kommer oundvikligen att leda till vätning av väggen och utseendet av mögel. Samtidigt kommer väggen på sidan av lägenheten att vara helt torr, och närvaron av en svamp kommer ständigt påminna dig om lukten av fukt.

För att undvika denna typ av problem måste du välja rätt isolering. Det första steget är att utvärdera ånggenomsläppligheten hos ditt hem. Om huset är byggt av trä eller adobe – material med hög ångpermeabilitet – bör särskild uppmärksamhet ägnas inte bara till valet av värmeisoleringsmaterial, men också till dess att det är fastsatt. Sådana väggar är bäst isolerade med mineralull för att ge bra ventilation. Tekniken är ganska enkel, men varje av dess föremål kräver strikt överensstämmelse:

Hur man isolerar huset från insidan

För att isolera väggarna i huset med mineralull från insidan rekommenderas att bygga en ram från timmer

 • På ett avstånd av 2-3 cm från befintlig vägg måste du bygga en falsk vägg av trä. För att göra detta, installeras i steg med 60 cm vertikala rader av kantade brädor.
 • Före montering på insidan av den falska väggen är det nödvändigt att fixera nylonnätet eller den ånggenomträngliga filmen.
 • Då fyller vi utrymmet mellan brädorna med isolering.
 • Från sidan av rummet är värmeisoleringsskiktet täckt med en ångspärrfilm, vars kanter är fastsatta på ramen med metallfästen och var noga med att klistra fast med tejp. Detta är nödvändigt för att skydda mineralullen från att bli våt. Detta material är väldigt rädd för fukt.
 • Nu kan den falska muren sys upp med ett slutmaterial – gipsskivor eller dekorativa paneler.

Det är viktigt! När isoleringsväggar är gjorda av material med hög ångpermeabilitet med mineralull är det mycket viktigt att säkerställa god ventilation av isoleringsmaterialet. För att göra detta, i nedre delen av väggarna på ett avstånd av ca 1 m från varandra, borde hål göras med en diameter av 15-25 mm. Samma hål gör taket. Det är nödvändigt att hela hålets totala yta är större än den totala ytan på de nedre hålen.

Om husets väggar är byggda av högkvalitativ tegelsten eller sten, det vill säga ett material med relativt låg ångpermeabilitet, kan du värma dem som trä. Men för att spara, kan du göra utan ett ventilerat mellanrum och en träfalsk vägg.

Det räcker bara att bygga en gipsskiva partition på avstånd från väggen som motsvarar isoleringens tjocklek. Före montering av plåtar lagrade GKL under profiler isolering.

Det är viktigt! Metallprofiler kan spela rollen som ”kalla broar”. Så ramen för gips är bättre att bygga från trästänger.

Om ditt hus är tillverkat av limt ved eller avrundade stockar, beror dess värmeisolering i första hand på kvaliteten på caulk. Vid byggandet av ett nytt hus är det värt att överväga användningen av moderna material för att ligga i mellanstenens utrymme. I regel läggs nålstansfilt mellan stockarna och efter att ha krympt huset, täcker de dessutom luckorna. På senare år har ett naturligt isoleringsmaterial baserat på linfibrer dykt upp på marknaden. Det förvärvar speciella egenskaper som ett resultat av att applicera termobondingsteknik. Detta material är tillräckligt elastiskt för att fylla alla tomrum mellan stockarna när logghuset krymper.

Hur man isolerar huset från insidan

Tätningsmedlet för mellanfotutrymme är inte sämre än mineralull i termiska egenskaper

Naturligtvis kan ett trähus isoleras med ovanstående teknik med användning av mineralull. Men om miljöisolering är särskilt viktig för dig – använd linnemattor. Detta material har samma värmeledningsförmåga som mineralullen, och ger signifikant bättre ljudisolering. Dessutom, tack vare behandling av flamskyddsmedel, stöder det inte förbränning.

Det är viktigt! Vid isolering av väggar från insidan är det mycket viktigt att säkerställa högkvalitativ ventilation av rummet. Helst, ge tvångsventilation. Det kommer emellertid att vara tillräckligt och ordentligt organiserad naturlig ventilation. Utmärkt hjälp för att säkerställa dess fönster med ventilationsventiler.

Mycket av värmeenergin lämnar ditt hem genom taket, och därför måste det också isoleras. Som regel görs detta på vinden. Om vinden av någon anledning inte är tillgänglig, kan du lägga isolering från sidan av rummet.

Om taket i ditt hem är tillräckligt högt, är en upphängd konstruktion ett bra sätt att isolera och nivåera det samtidigt. Du kan sheatha gips eller plastpaneler. I det här fallet agerar vi som följer:

Hur man isolerar huset från insidan

Upphängande konstruktion av en metallprofil för fixering av värmeisoleringsmaterial

 • Vi monterar konstruktionen av metallprofiler på taket.
 • Under profiler lägger vi mineralull.
 • Mellan gips och isolering måste vi lägga ett lager av ångspärrfilm, vars leder är limmade ihop med tejp.
 • Vi sätter taket med gips.

Om det inte är önskvärt att sänka taket, är det bättre att göra utan hängande konstruktioner. Det är bara att limma isoleringen direkt till taket. Naturligtvis kan mineralull och linnemattor inte användas i detta fall, men skumplast eller betongplattor är bra. Installationstekniken här är ganska enkel – de behöver bara limmas.

Hur man isolerar huset från insidan

Uppvärmning av taket utförs oftast av extruderat polystyrenskum eller skum.

 • Först och främst är det nödvändigt att rengöra taket från gamla ytbehandlingar: Ta bort tapeter eller målarfärg, tvätta av vitkalk. Om färgen inte kan avlägsnas helt, skrapa ytan tillräckligt hårt.
 • Behandla taket med en djupträngande primer som innehåller antifungala tillsatser. Vänta tills det är helt torrt.
 • Kom isoleringssvinget. Både polystyrenskum och luftbetong är lätta nog att fästa dem på lim. Vid arbete med polystyrenplattor ska limet inte appliceras på hela ytan, utan endast längs kanterna och i mitten. En liten krökning av taket kan korrigeras genom att justera limskiktet.

Det är viktigt! När du väljer skum för att isolera taket, var särskilt uppmärksam på extruderat polystyrenskum. Detta material har låg värmeledningsförmåga och, viktigast av allt, en relativt tät yta, vilket är utmärkt för vidare behandling med kitt.

 • Om du väljer betongplattor, få en spatel med en kantad kant och använd den för att applicera lim på hela ytan på plattan. Ordna isoleringen i en ”checkerboard” -ordning.
 • När hela taket är limt, måste betongplattor vara primerade. Polyfoam behöver inte en primer.
 • Sträck nu nätet och putta taket.

Ett annat område med sannolik värmeförlust är golvet. Det enklaste sättet att minska dem är att köpa en tjock isolerad linoleum eller matta.

Detta är givetvis en tillfällig åtgärd, och det kommer inte att lösa problemet helt. Valet av metoden för golvisolering beror på dess design.

Innan du fortsätter med isoleringen av ett trägolv, se till att det är hållbart. Riv ner några brädor och kontrollera säkerhetsbalkarnas säkerhet. Om allt är i ordning kan du komma till jobbet.

 • För att säkerställa vattentätning av isoleringen, täck golvet med takfilt eller en ”hydro-barrier” -film.
 • Över hela ytan av golvet, på ett avstånd av 1 m från varandra, lägger du trästänger med en tjocklek av ca 50-70 mm.
 • Mellan balkarna lägger du isoleringen tätt så att luckorna mellan arken är så små som möjligt.
 • Vid användning av mineralull måste en ångspärrfilm skyddas från fuktpenetration från rummet.
 • Nu är det bara att lägga det färdiga golvet. Materialet för det kan fungera som trimbord, spånskiva eller USB-platta.

Det är möjligt att värma ett betonggolv på samma sätt som ett trä, och det är möjligt att använda ”flytande golv” -tekniken.

Hur man isolerar huset från insidan

Scheme isolering betonggolv

Nog för detta:

 • Rengör den gamla beläggningen från damm och skräp.
 • Lägg asfalt eller takfilt.
 • Lägg skiktet av isolerande material.

Det är viktigt! Med hjälp av metoden för ”flytande golv” experter föredrar användningen av skum eller extruderat polystyrenskum. Detta material är mer motståndskraftigt mot fukt och kan tåla stora statiska belastningar.

 • Återigen vattentätande lager
 • Nu behöver du fylla betongskiktet med ett lager på ca 60 mm.

Om du inte kan bestämma hur värmen lämnar ditt hus, kontakta de professionella. Med hjälp av en värmekamera för att hitta källan till läckan är det inte svårt. En sådan studie kommer att hjälpa dig att avsevärt spara på värdelös isolering av väl isolerade områden i huset. Enheten arbetar i det infraröda spektrat, vilket gör det möjligt att ”se” de varmaste och kallaste områdena i huset.

Hur man isolerar huset från insidan

Värmekamera – En apparat för bestämning av värmeförlust gör det möjligt att exakt bestämma närvaron av zoner, punkter, områden som överför värme till utsidan

På den resulterande termiska bilden ser du tydligt dåligt uppvärmda ställen. Det är värt att utföra en liknande studie under den kalla årstiden, med noga föruppvärmt rummet. Skillnaden mellan omgivande temperatur och temperaturen i rummet ska vara mer än 15 grader.

Titta på videon om värmekamerans egenskaper – en apparat för att upptäcka värmeläckage och ”svaga” platser i byggnadsstrukturer:

Nu vet du hur man gör ditt hem varmt och mysigt. Med tanke på kostnaden för energi blir värmeisoleringen av hemmet också en ganska lönsam händelse. När du väl har investerat i husisolering kommer du inte bara att säkerställa ett bekvämt liv för dina nära och kära, men du kommer också att kunna spara en ”snygg” summa på elräkningar varje månad. Dessutom orsakar dåligt isolerade väggar ofta fukt, vilket i sin tur väcker tillväxten av mögelsvampar. Och det här är inte bara en mycket obehaglig lukt, utan också ett verkligt hot mot dina nära och käras hälsa.

Vi rekommenderar relaterade artiklar

Hur man isolerar huset från insidan

Plasterboard nischdesignalternativ: bilder av originallösningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *