Laminat

Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

Leveling av trägolv med kitt

Om du väljer att reparera det gamla trägolvet. sedan på byggmaterialmarknaden kan du hitta olika blandningar för utjämning av trägolv och kittmaterial:

 • cement;
 • gips;
 • på basis av polymerer (akryl).

Kittet kan vara:

 • nivellering (start);
 • avsluta;
 • universell.

Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

Som namnet antyder bör du vara intresserad av utjämning av kitt. Det är mycket slitstarkt och har stor korn och vidhäftning. Denna kitt kallas start, eftersom det anpassar huvudyta oregelbundenheter. Efterbehandling appliceras med ett tunnare lager och förbereder golvet för att lägga dekorativa ytor.

Det finns många sätt att jämföra trägolvet under laminatkittet. En av de moderna och ganska intressanta alternativen är användningen av PVA lim för puttying. Behöver sågspån. PVA blandas med träproduktionsavfall för att producera en blandning som blir mycket stark när den torkas. Denna metod att jämföra ett trägolv är mycket billigt och enkelt. Putty kan fylla alla sprickor.

Allt arbete kan delas in i flera steg:

 • städar golvet från smuts
 • införande av laths på den noterade nivån;
 • Häller en blandning av PVA och sågspån mellan dem och golvet;
 • Arbetets kvalitet kontrolleras efter nivå. Fel kan elimineras genom att applicera ett annat lager.

Det är allt. Torkning tar ett par dagar, varefter du kan lägga golvbeläggningen.

Trägolv utjämning med plywood

Plywoodplåt för att ge trägolvet en perfekt platt yta – den mest populära och tidstestade tekniken, utan arbetsintensiva steg. Plywood kan enkelt läggas ovanpå ett gammalt parkettgolv för att lägga en ny golvbeläggning ovanpå den.

Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

En mer kardinal väg är att använda en logg för att lägga en plywood ark. För att jämföra trägolv med plywood, är det nödvändigt att ställa stockar i ett plan. Kryssfinerplåten passar in i kassan med 3 längsgående skikt och 3 tvärbalkar, avståndet mellan 15-20 cm. Detta är det mest populära sättet att jämföra golvet med plywood.

Plåtarna av nivelleringsmaterialet läggs vanligtvis ovanpå lagren i ett par lager, förskjutning av deras leder. Ett mellanrum på minst 2 cm borde förbli mellan vägg- och plywoodarken. Ja, och mellan själva arken rekommenderas att du får ett kompensationsavstånd på 2-3 cm. Därför kan plywood bättre tolerera hög luftfuktighet och temperaturfall och kommer inte att knäcka när du går. Plywoodskivor är fästa på stockarna och varandra med skruvar, som installeras i steg om 5-10 cm.

Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

Dessutom rekommenderas PVA lim mellan plywoodlagret. Lager kan staplas ovanpå varandra eller förskjutet teknik kan användas, som i murverk. Vid användning av det andra alternativet är arbetsavfall minimalt. Efter att du lägger dig behöver du bara kasta luckor. Som ett resultat av detta arbete får du ett helt platt golv, redo för att lägga på golv.

Nivellering av trägolv OSB spis

OSB-plattor används i fall där det är omöjligt att uppnå samma sak genom att fylla golvet med en cementbaserad blandning. Att ge en perfekt jämnhet med OSB-plattor är ett snabbt sätt att jämföra ett trägolv med egna händer. Det kommer att kräva:

 • släpar;
 • OSB-plattor;
 • skruvar eller naglar;
 • pluggar;
 • sticksåg;
 • kraftfull borrning och bättre slag.

Lags är installerade och säkrade med klämmor på golvet. Trä kilar kan användas för att justera installationshöjden. De måste vara ordentligt fastsatta. Lags är installerade på ett sådant sätt att det var möjligt att fixa två kanter på intilliggande OSB-plattor. Lags bör vara 100% torr.

Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

Det rekommenderas att fördyka dem med trälösning. Glöm inte att botten av golvet måste förberedas i enlighet därmed – det finns många sätt att skydda det från förekomst av mögel eller svamp. Till exempel kopparsulfatlösning eller primerblandning.

De resulterande hålen mellan plattorna och golvet kan fyllas med skum eller expanderad lera. Det andra alternativet är bättre: expanderad lera är ett mer miljövänligt material, och gnagare kan inte göra någonting med det. Installation av OSB av tallrikar görs genom att fästa dem till stockar med självgängande skruvar på ett träd.

Det är viktigt att inte tillåta leder mellan plattorna i form av korsningar. Mellanrummen mellan dem ska vara 2-3 mm, och avståndet från väggarna – ca 15 mm. Således deformeras plattorna inte under påverkan av fuktighet och temperaturförändringar. På den färdiga OSB-basen kan läggas något golvmaterial. Utesluter endast keramik och ytbehandlingar, som används för att lägga cement eller flytande lösningar.

Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

Nivellering av trägolv under laminatet

Laminatgolv är ett kvalitets- och billigt golv. Detta material förekommit relativt länge på byggmaterialmarknaden. Men förtjänade redan stor popularitet. Detta beror på det vackra och estetiska utseendet (laminat i utseende som liknar parkett), hållbarhet, låg kostnad, lätt underhåll och enkel installation. För att lägga det är det nödvändigt att grunden som den läggs på var helt jämn.

Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet
Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

Nivellering av trägolv under laminatet

Nivellering av golvet under laminatet kan ske på olika sätt. Och hela processen kan ta från ett par timmar till flera dagar.

Laminat kan ligga på de fem huvudbeläggningarna. Detta kan vara plywood, PVA limkit, självnivellerande golv, träskogar eller betongskikt. Du kan bestämma rätt sätt efter en fullständig bedömning av tillståndet på ytan där laminatet läggs.

Förberedande arbete

Innan du gör anpassningen bör du utföra det förberedande arbetet.

Först måste du bestämma golvets tillstånd för närvaro av mögel, mögel och råtta, insektsskadedjur. Verifiering kan göras på följande sätt. En extrem styrelse kommer av och en inspektion av träskador utförs. Eventuella skador kommer att vara desamma över hela golvet. Om det inte finns någon skada, behöver du inte ändra det.

Då måste du mäta golvets vågräta nivå. Detta kan göras med hjälp av en lasernivå. Arbetet görs på följande sätt:

 • först måste du hitta den högsta platsen på golvet, ställa in nivån;
 • då måste du göra fyra poäng på hörnen av rummet och helst flera märken på väggarna.

Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet
Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

Då måste du mäta golvets vågräta nivå

Om det inte finns någon lasernivå, kan det här arbetet ske med en enkel konstruktion med vattensensorer. Men med denna nivå blir arbetet längre. Processen körs i samma sekvens:

 • du måste först hitta den högsta platsen mot golvets vägg;
 • sedan appliceras en nivå på väggen och en remsa drags längs bottenkanten av nivån;
 • varefter en nivå appliceras på slutet av linjen och en linje dras tills den passerar runt omkretsen av rummet.

Nästa steg kommer att hitta högar och hål på golvet. Två rep sträcker sig längs och över rummet vid märkningsnivån. Om det inte finns någon kontakt med golvet någonstans, så kommer denna nivå att vara perfekt. Om det emellertid finns kontakt med golvet, bör nivån ökas med flera millimeter.

Om de grundläggande oregelbundenheterna inte överskrider tre millimeter, så lägger substratet sig för att utjämna dem (det bästa alternativet är ett korkunderlag). I alla andra fall krävs att golvet under laminatet nivelleras.

Det första sättet att jämföra trägolvet

Den första och vanligaste metoden är att jämna golvet med plywood. Denna metod används med en golvskillnad på högst 6 millimeter per 1 kvadratmeter golv. Installationen av detta material utmärks av sin enkelhet och utförs enligt följande.

 1. Enheten krattar. Ursprungligen är det nödvändigt att installera en kista på basen, därpå plywood kommer då att monteras. Skenans höjd beror på hur platt golvet är. Kassen är fastsatt på basen med skruvar.

Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet
Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

 • Lägger plywood. Skivor av plywood staplas på den färdiga kassen. Samtidigt bör de placeras ”i meningsskiljaktigheter”, det vill säga att plywood i nästa rad ska flyttas från föregående med kvart eller hälften av arket. Korsformade överlappskarv bör inte vara. Det är nödvändigt att tillhandahålla tekniska luckor mellan väggen och golvbredd på 2-3 cm. Plywood är fastsatt med skruvar eller naglar. Hattar ska vara inbäddade i materialet. Därefter kan substratet och laminatet läggas på basen.

  Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet
  Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

  Det andra sättet att jämföra trägolvet

  Det andra sättet är att använda loggen på vilken golvbräden är monterade. Denna metod bör endast användas om de gamla brädorna har blivit oanvändbara, och lagsna är fortfarande i utmärkt skick. Processen består av följande steg.

  1. Ta bort gamla golvbrädor. Allt är klart här, med hjälp av en nagellåda och en hammare gamla brädor tas bort. Det är omöjligt att skada loggarna som de är fästa på.
  2. Uppvärmningsområden. Först hälles ett lager av expanderad lera i utrymmet mellan lagren, på vilken skummet placeras sedan. Isoleringen måste läggas tätt och fylla hela det fria området mellan skikten. Fogarna mellan plattorna kan behandlas med speciell mastix eller fylld med skum.
  3. Lägger plywood. Det sista steget ligger på plywood. Skivor är fästa på stockarna med skruvar. Täckningen mellan fästorganen ska vara 15-20 cm. Därefter läggs substratet och laminatet på plywoodet.

  Det tredje sättet att jämföra trägolvet

  Den tredje metoden är puttying med vitt lim och sågspån. Det är mycket enkelt att använda, men tar ganska mycket tid. För att göra detta måste du ta sågspån från trä, PVA lim, träskenor, en trowel med en bredd på 300 millimeter, en monteringsnivå. Vidare rekommenderar vi att du följer de stegvisa instruktionerna.

  Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet
  Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

  Putty med vitt lim och sågspån

  1. Installationsguider. Efter att ha bestämt nivån på det framtida golvet sätter vi guider med ett avstånd på 30 centimeter över alla delar av golvet. Du måste börja från sidan där golvet har en mindre avvikelse från nivån. Samtidigt monterar vi ledarna runt omkretsen av rummet.
  2. Ytbehandling med primer. Ursprungligen bör ytan primeras. Applicera kompositionen med en pensel.
  3. Göra spackelblandning. Sågspån måste läggas till PVA-limet. Det är nödvändigt att tillsätta tills substansen av en krämig konsistens erhålls. Du kan röra den med en byggnadsblandare.
  4. Applicering av kompositionen på ytan. Applicera blandningen bör inte vara mer än en centimeter tjock, eftersom den kommer att krympa. Efter applicering av det första lagret måste du vänta tills det torkas helt. Sedan applicerar vi nästa lager och så vidare tills tillsatsens höjda höjd uppnås;
  5. Lägger plywood eller fiberboard. När kittet är helt torrt, måste du lägga på en tunn plywood eller fiberboard. Dessa skivor är fästa på styrskruvarna eller naglarna. Det är också värt att initialt bestämma vad du ska göra med plasteredgolvet. Detta är nödvändigt så att lederna mellan arken faller på styrningarna.

  Två sätt att jämföra trägolvet under laminatet

  Den fjärde och femte metoden kan endast användas om trägolvet är väldigt slitstarkt och pålitligt. De består i att jämna ut ytan med en självnivellerande blandning eller betonglösning. Dessutom har den andra metoden en signifikant belastning på basen: den ökar med ca 75-100 kg per 1 kvadratmeter. mätare.

  • beredning av basen. Alla luckor och luckor på basen måste förseglas med kitt eller PVA lim blandat med sågspån. Låt torka helt;
  • läggande vattentätning. Vattentätningsmaterialet skyddar träbasen från de negativa effekterna av fukt och kondens som kan uppstå vid torkning av en självnivellerande blandning. För skydd är det bäst att använda filmer. de läggs med en överlappning av 5 cm vid varandra, lederna är limmade med tejp

  Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet
  Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

 • blandningen måste spädas med vatten enligt tillverkarens instruktioner. Lösningen ska vara en homogen konsistens utan klumpar.
 • efter detta börjar hällningen: en remsa 30-40 cm bred, från början av hällen hälls med blandningen. Därefter jämnas det översvämmade området med en spatel. Därefter hälls nästa remsa och hela rummet bearbetas. Det är nödvändigt att jämföra basen så att kanterna i det föregående lagret inte torkas ut.
 • efter det att blandningen är helt torr (torkningstiden indikeras av tillverkaren av föreningen) kan ett laminat läggas på substratet.
 • Det är värt att komma ihåg att dessa två metoder inte är de bästa alternativen för ett trägolv. När brädorna är avböjda kan det enkelt splittras. Därför är det att föredra att välja de första tre anpassningsalternativen.

  Det slutliga steget i vilken metod som helst som helst omedelbart före installationen av laminatet ligger på substratet. Det finns olika typer av substrat (rulltyp), men principen om deras installation är ungefär densamma: bitar av materialrullar med en liten överlappning på varandra, eller en led vid foget, passar på den beredda basen. Sömmarna är tapade. Och därefter kan du installera laminatpaneler.

  Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet
  Hur man jämnar trägolvet under laminatkittet

  Laminat över trägolv

  Video – Leveling av trägolv under laminat

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *