Lägga

Hur man justerar stockar under ett trägolv

Hur man justerar stockar under ett trägolv

Letar du efter svaret på frågan om hur du planerar trägolvet utan att riva brädorna, var uppmärksam på sådana stunder som:

  • Tekniska förmågor.
  • Nödvändighet.
  • Kvoten mellan kvalitet och kostnad.
  • Arbetskrävande.

Genom att svara på dessa frågor kan du lätt förstå hur man tivar trägolvet utan att riva tavlorna, i ett privat hus eller lägenhet och vilken teknik som passar dig.

Hur man justerar stockar under ett trägolv

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Hur man justerar stockar under ett trägolv

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Hur man justerar stockar under ett trägolv

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Hur man justerar stockar under ett trägolv

7 kroppsdelar som inte bör röras Tänk på din kropp som ett tempel: du kan använda det, men det finns några heliga platser som inte kan röras. Studier visar.

Hur man justerar stockar under ett trägolv

20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och alla vet om detta. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara vid rätt tidpunkt i reglerna.

Hur man justerar stockar under ett trägolv

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

Så här anpassar du golvloggar

Välkommen! Hur man anpassar loggarna som ligger på träbalkarna? Huset är stalinbyggda, trägolv. Balkarna är lutande: Kökets bredd är 2,5 m – höjdskillnaden är 5-7 cm. Lagen ligger diagonalt över balkarna.

Hej, Radik från Polevskoy!

Det finns en hel massa olika sätt att anpassa könsfördröjningen.

Professionellt alternativ. De tar en konstruktionsledning (de säljs i form av ett sår på Babin) och sträcker det runt ditt kök på högsta punkten i genitallagret med naglarna som spikas till slutet av all lag. Det visar sig att nätet är lika med flera rader av trådar. Allt kontrolleras på en flytande byggnivån. Vilket är ett transparent vinylkloridrör fyllt med vatten.

Den ena änden av nivån appliceras på nämnda toppunkt, och den andra appliceras växelvis på alla naglarna till vilka tråden dras.

Och tråden är exponerad på denna nivå.

Mät sedan avståndet från könsstyckets yta till tråden. Och du har den på olika ställen från 5 till 7 centimeter.

Förbered träfoder för att justera lagets installation. De borde vara ungefär samma tjocklek. Vad uppnås genom en uppsättning flera olika tjocka skivor av brädor och plywood.

Markera sedan på träbalkarna platsen för installationen av dessa justeringsföremål. Riva av stockarna från balkarna och placera fodret mellan balkarna och stockarna. Kontrollera igen på de nämnda trådarna och nivån. Fäst skruvar och stockar och foder på balkarna.

Ett annat alternativ är att justera fördjupningstjockleken. Det är att du tar bort gamla lags (deras skick i Stalinka hus är ofta långt ifrån bäst). Lägg i köket nya lager i form av ett bräda med en snittdel på ca 150 eller 120 mm med 40 mm och önskad längd.

Du lägger dessa brädor på kanten av befintliga träbalkar på kanten (och inte platt). Och du börjar anpassa dem på nivå. Genom att haka med en yxa, en elektroplane och strålkopplingar.

I det här fallet är det mer optimalt att använda en metallkonstruktion om en meter lång och en rak bar av trä. Baren är placerad ovanpå lagret, på den nivå. Och provtagningsmetoden och många beslag uppnås genom att lagret sitter på balkarna. Med deras efterföljande fastsättning.

Det finns andra alternativ med metallfästen, makroflexskum, fiberboard och några andra, men de har liten användning.

Så det är inget svårt, det viktigaste är att börja, och där kommer allt att visa sig, om inte första gången, då från andra eller tredje, säkert.

Andra frågor om kön:

Hur man justerar stockar under ett trägolv

Ställ en fråga till Semenych (författare till material)

Vår hemsida uppdateras regelbundet med intressanta och unika material och artiklar om ämnet timmer, byggmaterial och arbete, ger författarens åsikt och kunskap om en riktig shabashnik med erfarenhet av mer än 15 år. Det finns en sektion – roliga berättelser shabashniki. Om du vill få information om detta, prenumerera på vårt nyhetsbrevs nyhetsbrev. Garanterad överföring av din adress till tredje part.

Golvanordningen på träskogar: montering och montering

Arrangemang av golvet i lagret

Trägolvet ger värme i huset, liksom ett hälsosamt mikroklimat. Dessutom är det på grund av designen möjligt att producera olika beläggningar ovanpå den. Tja, när de grovade golvbrädorna kom fram fick golvet på stockarna sin andra födelse.

Arrangemang av golvet i lagret ligger på en tidigare beredd basis. Elementen är ordnade med ett visst steg. I framtiden är de resulterande luckorna fyllda med isolering, där kvalitet huvudsakligen används av mineralull. Detta gör att du kan göra golven varm.

Lags används för att lägga brädorna, som kan tjäna som ett rent golv, eller lägga golvet och, om nödvändigt, jämföra golvet med egna händer.

De beskrivna våningarna skiljer sig från varandra endast i typ av stiftelse. Tänk på de grundläggande typerna av baser.

Hur man justerar stockar under ett trägolv

Typ av baser

Om du planerar att utföra golvet på marken är det nödvändigt att lägga grunden för kolonnerna, gjorda av tegelsten. Lags läggs på dem, men tidigare mellan dem och tegelkolumnerna används takmaterial som vattentätning.

Därefter måste du fylla alla luckor mellan lags och nära isoleringens väggar för golvisolering. Höjden på den resulterande tunnelbanan bör vara ca 20 centimeter. Det rekommenderas att välja lagringssteg beroende på deras tjocklek. Den sträcker sig från 90 till 120 centimeter.

Förstärkt betongtak

I det fallet, om du planerar att lägga golvet på ett armerat betonggolv, lägg sedan först packningen eller fyll i en blandning av sand och slagg. Och först därefter läggs lagren.

Uppläggningssteget är vanligtvis 60 centimeter. Fastgöring av stocken utförs med hjälp av förankringsbultar och kontrollerar att byggnadsnivån ligger korrekt.

Träbalkar

Vanligtvis trägolv är gjorda av rektangulära brädor, så golven kan flytta över dem. Om emellertid avståndet mellan strålarna är mer än 80 centimeter, bör en lagdämpning installeras. Elements i detta fall placeras ovanpå balkarna, och endast då golvbeläggningar läggs.

Hur man justerar stockar under ett trägolv

Viktiga rekommendationer

När man planerar golv efter lags finns det vissa regler som måste följas. Vi listar de viktigaste:

  • Lags är staplade över ljuset;
  • element måste läggas vinkelrätt mot passagen, på sådana platser som en korridor och foajé;
  • Obligatoriskt läggande träläggnings- och fyllningsskikt för ljudisolering mellan golv;
  • överensstämmelse med klyftan mellan väggarna och strukturen.

Hur man justerar stockar under ett trägolv

Justerbara golv

Det finns några särdrag vid grova golv. Namnlösa: Förmågan att byta ut skruvar och återfyllningsjusterbara mönster. Denna funktion används vid översyn av golv där det finns en ojämn bas.

Idag finns det två huvudtekniker:

  1. Installationsfördröjning med justering;
  2. Golvmontering på plywood, som också har en justering.

De används huvudsakligen vid reparation av golv i gamla byggnader, för det är helt enkelt omöjligt att utföra betongskrot på grund av överlappningen, som inte kan motstå en sådan belastning.

Hur man justerar stockar under ett trägolv

Justerbar lagringsenhet

Vid tillverkningen av ett sådant golv installeras stockar på specialbultar som sitter på basen och har möjlighet att justera. Med hjälp kan du höja nivån till önskad höjd. För att utföra denna operation räcker det med att producera sin rotation med hjälp av en specialnyckel. Vad kan vara enklare?

Hur man justerar stockar under ett trägolv

Plywood golv

När du lägger plywood golv, kan du inte applicera stockar, förstärkta på basen och installera den med justerbara bultar. För detta införs gängade ärmar i plywood. Skruvarna skruvas sedan in i dessa bussningar. Hela strukturen ser ut som ett bord monterat på benen. Med hjälp av bultar är det mycket enkelt att ställa in önskad nivå för att jämföra golvet med plywood.

Universella instruktioner om hur du kan träna golv i lägenheten – finns här. Mer information om att arbeta med plywood – här.

Video: Nivellering av betonggolvet i lägenheten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *