Hur man lägger

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Creaking golvbrädor kan av två skäl:

 • dålig fixering av brädor på golv eller träplattor;
 • friktion av enskilda element mellan sig.

I det första fallet är produkten fäst på korsdelen med skruvar eller naglar. I det andra fallet, med obetydliga sprickor, hälls grafit in, talk är fylld och gapet bildas sätts ihop med en kitt.

För att ta reda på trägolvets skick rekommenderas att du tar bort färgskiktet och exponerar trästrukturen Ruttna och förfallna golvplattor kontrollerar med en hake eller knockar med en hammare. När sådana delar finns, avlägsnas de försiktigt och bytas ut med brädor av samma tjocklek och bredd, och driver dem i det resulterande gapet.

Om golvbrädorna är i gott skick, men det finns gap mellan dem, de gör ett trägolv. Avståndet som uppstår mellan golv och vägg är igensatt med ett stycke bräda. I stället för att sätta ihop i sprickorna sätter de tunna stavar och driver dem med en hängmall. Var så noga med att skicka på golvet med en kvarn så att det ojämna golvet blir en jämn yta.

För profylax rekommenderas rengjorda golvbrädor att impregneras med antiseptiska medel från svamp och mögel och med någon bioskyddande komposition från trädinsekter.

Trägolv utjämning

Det viktigaste problemet med att lägga laminat är ojämnt trägolv. Höjdskillnaden mellan brädorna bör inte överstiga 2 mm per 1 kvm. Vid obetydliga indikatorer använd en kvarn eller ett plan. De passerar över hela ytan, regelbundet kontrollerar golvets tillstånd med en nivå eller en träplan och en andningsnivå

Om trägolvet är för ojämnt, använd plywood, OSB eller spånskiva. Denna metod är idealisk för att skapa en bas under laminatet. Nyligen har OSB aktivt drivit plywood ur byggbranschen. Kvaliteten är liknande material, men OSB-produkterna är att föredra, eftersom

 • lätt att bearbeta
 • ha god styrka;
 • stratifiera inte under mekaniskt inflytande;
 • fuktbeständig, varva inte från vatten och avdunstning;
 • ha elasticitet
 • billigare plywood;
 • har vinnande dimensioner.

Hittills är OSB-brädor ett av de bästa materialen för utjämning av laminatgolv. Dukar är helt kompatibla med andra trädelar, grovgolv.

OSB används som ett substrat för laminat. Valet av dimensioner av detta material beror på tjockleken på huvudbeläggningen. För ett laminat på 7 mm lägg plattorna i 2 mm, 8-9 mm – OSB 3 mm. Om du lägger basen under laminat av tjockare dukar, kan de med ytterligare användning sjunka. Detta kommer att påverka slitsens leder negativt: de är deformerade och brutna.

Osb-plåtar skruvas med skruvar eller spikas med naglar med lämplig längd till stockar eller utkastbrädor. Avståndet mellan dem bestäms av målarens storlek. Vanligtvis är steget från ett fästelement till ett annat 20-25 cm. Denna procedur kan observeras på en speciell video.

Du kan inte placera plattan under laminatet tätt sammanpressat. Det är viktigt att lämna ett tekniskt gap på 5 mm. Därefter är den täckt med epoxikit eller fylld med skum.

Titta igenom videon om förberedelsen av basen under laminatet, bör du vara uppmärksam på vattentätningsenheten. Det måste läggas under OSB-plattorna för att ytterligare undvika ackumulering av kondensat, bildning av hög luftfuktighet och skador på träprodukter.

Så, med hjälp av plywood eller OSB, kan du till och med göra ett mycket ojämnt trägolv till en idealisk yta för laminat. Det viktigaste är att sätta allt på rätt sätt.

Laminatfunktioner

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Laminerade plattor (lameller) – flerskiktiga produkter. De är baserade på fiberboard eller spånskiva. Det är han som ger hela golvet med hållbarhet och driftsäkerhet i drift.

Estetiken ger beläggningen ett dekorativt lager bestående av papper impregnerat med specialhartser gjorda av konstgjorda komponenter. På botten av laminatpanelen finns ett skyddande vattentätt lager – melamin. Det ger styvhet till produkter och sparar dem från deformation.

Laminerade brädor har en annan tjocklek, från 6 till 14 mm. Välja ett laminat i en mängd olika funktionella rum, du borde fokusera på det faktum att tjocka paneler är mer motståndskraftiga mot nötning och slitstarkt att använda. De är placerade i vardagsrum, hallar och rum med hög trafik. Sådana paneler har utmärkta ljudabsorberande egenskaper. Tjocka brädor är lättare att sätta än tunna. Därför är det bättre för nybörjare att träna på sådana produkter.

Laminerade brädor är sammankopplade med speciella lås. De har två typer – Klicka och Lås. Klicklåsningen är mer praktisk. Det är svårt att bryta eller skada. Vid ingången av spetsen i spåret sprider inte den senare. Laminat med ett sådant lås kombineras i en vinkel på 45 grader, svagt svängande och försiktigt, med liten ansträngning, tryck på panelen till golvet.

I låslåset vid ingången till spetsen av en produkt i spåret av en annan sker dess expansion. Om proceduren utföres slarvigt kan du skada den tunna skarven och skada laminatpanelen.

För att korrekt kombinera och sätta laminatbrädor mellan sig och inte lämna luckor, klickar produkterna längs hela längden med en hängmall. Det är viktigt att inte skada låset. Använd därför en träskena och en oanvändbar panel.

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Laminat blir mer smidigt och det blir bättre att ansluta, om du tar det i förväg, ungefär en dag före installationen, in i rummet där det kommer att läggas.

Hur man lägger laminatgolv

Laminat topplack avser flytande strukturer. Han kan smala och expandera. Därför är det viktigt att ge ett mellanrum på 7-10 mm mellan väggen och golvet innan du lägger dem. För att göra detsamma, använd band med samma tjocklek. De är monterade längs väggarna och litet fäst. Vid slutet av arbetet försiktigt borttaget.

Därefter bör du lägga underlaget på trägolvet. Den säljs i rullar och lakan, är gjord av syntetiska eller naturliga komponenter, fungerar som en utmärkt vattentätning för laminat och kan fixa ett ojämnt golv som har mindre brister. Att välja ett substrat styrs av produktens pris och kvalitet. Naturkorkdukar är mest föredragna. Men de är dyra.

Substratet läggs längs väggen först i en rad. Du bör inte täcka hela trägolvet på en gång: det blir svårare att arbeta med brädor. Sektioner av lerret substrat lim tejp.

Skivor

Lameller kan sättas på olika sätt:

För nybörjare i byggbranschen är det bättre att välja en enkel metod för ”trakasserier”. Den består av följande:

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

 1. Den första raden av laminat att lägga sig längs väggen mitt emot ingången, från fönstrets inre hörn.
 2. I den andra raden kommer det första kortet att vara en bit i halva produkten. Den andra hälften kommer att slutföra serien.
 3. Därefter kommer varianter av fasta brädor och segment i början av serien.
 4. I den sista raden kan det vara att det fasta kortet är bredare än nödvändigt. I det här fallet skärs det längs med en pussel. Klippet ska passa mot väggen, och låset ska anslutas till föregående styrelse. Vid skärning av panelen är det viktigt att vara noga med att inte splittra laminatet. Det ska mätas och klippas så smidigt som möjligt.

Med den här metoden kan du ge träningsgolvets största styrka. Laminatpaneler sprider inte och håller varandra tätt fast. Det är mer ekonomiskt och lättare än, till exempel, julgran. Båda sätten att lägga laminat på trägolv kan ses på videon. Men för att sätta lamellerna på andra håll är det nödvändigt att behärska en speciell teknik för att arbeta med material och verktyg.

När man lägger laminat på träplankolv finns det en fara att skarvarna i panelerna och panelerna sammanfaller. Detta är oönskat. I det här fallet bör du välja en diagonal metod för installation av laminatet. Längningsvinkeln kan vara annorlunda. Fördelen med denna metod att montera lameller är att den låter dig visuellt dela ut mellanslag och visuellt förstora den. Denna metod beskrivs i detalj och fångas på video.

Efter avslutning, ta bort plankorna från väggarna och fixa plankorna. De kompletterar den totala kompositionen och maskerar gapet mellan väggen och golvet. De köps i färg av beläggningen. Nu är plastprodukter med muddring, en kabelkanal populär. Mobila eller fasta ledningar läggs in i den.

Video på läggande laminat på trägolv

Laminat: Liggande på en gammal träbotten

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Inte bara professionella byggare, men även amatörer som gör reparationer själva har behärskat tekniken för att lägga laminerade golvbrädor på golven. Det är enkelt att utföra dessa arbeten: Modernt golv är praktiskt att installera och praktiskt att använda. Det finns emellertid ofta frågor om huruvida det är möjligt att lägga laminat på en gammal träbas och hur man gör det korrekt.

Placeringen av ”puff”, träplankor som topplack består av två steg: preliminär och grundläggande. På första etappen utförs undersökningen och förberedelsen av basen, på andra sidan placeringen av brädorna själva. I det fall där basen är ett gammalt trägolv. genomföra en noggrannare inspektion av alla delar av strukturen. Detta gör det möjligt att undvika många problem i samband med beläggningen.

Förberedelse av träbas

Trägolv kan vara en utmärkt grund för laminatgolv . Båda materialen är av naturligt ursprung och är i perfekt harmoni med varandra. Denna kombination ger värmen och komforten hos beläggningen. Därför finns det inget bättre än att sätta ”puff” brädor på produkter gjorda av gammalt trä.

Vid scenen av preliminära arbeten granskas plankbasen grundligt, graden av bevarande av materialet, förekomsten av defekter och skador kontrolleras. Beroende på detta, utför ytterligare arbete.

Eliminering av defekter av det gamla trägolvet

Om golvbrädorna är väldigt olika finns det stora luckor, de måste knockas ihop eller fylla luckorna

 • Trä dör, speciellt skuren till storleken på det formade hålet;
 • kitt;
 • buntar blöt i lim;
 • tätningsmedel;
 • polyuretanskum.

Efter att materialen har torkat sopar de de utskjutande fragmenten.

Om det gamla trägolvet är relativt väl bevarat, men mindre defekter är märkbara, elimineras de på ett överkomligt sätt:

 • Små sprickor och flisat golv eller fyllning med tätningsmedel;
 • utskjutande spikhuvuden spola;
 • Träskivor är malda med en speciell maskin eller sandpapper.

I de flesta fall är det gamla trägolvet målat. Särskilt ta det av är inte nödvändigt. Det är nog att ta bort de delaminerade fragmenten. Efter grinderna rekommenderas att brädorna styrs eller impregneras med ett antiseptiskt medel för ökad tillförlitlighet.

Ibland är det gamla plankgolvet så dåligt att det kräver en komplett ersättning. Gör i detta fall ett komplett utbud av aktiviteter för att skapa en ny grund.

Leveling av det gamla trägolvet

För att lägga laminatet på det gamla trägolvet utan problem och beläggningen låg platt, bör basen inte ha höjdskillnader. Alla trägolvskivor måste ligga på samma nivå. De utskjutande fragmenten skärs av ett plan och slätas med sandpapper eller kvarn.

För att påskynda processen med att installera golvet är det gamla trägolvet jämnt med lakan av kryssfiner eller DSP. De sätter ”vrazbeg.” Fäst med skruvar eller fäst på en speciell komposition. Om det behövs kan du lägga två lager av utjämningsmaterial som plywood. Detta är ett mycket pålitligt sätt att skapa den perfekta basen, som krävs för att lägga laminat.

Innan du lägger laminatet på det gamla golvet, skapa ett lager av hydro och ljudisolering.

 1. Skyddets roll från fukt passar bra med plastfilm. Hon är spridd runt omkretsen av rummet. Strip överlappar varandra och bandas ihop för att inte sprida sig. Kanterna ska skjuta ut på väggarna.
 2. Därefter ”kasta” något ljudisoleringsmaterial: gammal linoleum, jerks, polyuretan eller korkduk. På marknaden kan du välja en prisvärd produkt som skyddar rummet från buller och yttre ljud.

En sådan flerlagskonstruktion kommer att vara ett utmärkt stöd för laminerade brädor och skyddar det gamla trägolvet från ruttning. Även om du kan göra utan det.

Huvudarbeten: lägger laminat på gamla golvet

Från estetisk synvinkel är laminatgolv ett utmärkt golvbeläggning. Ritning av naturligt trä skapar komfort och värme av bostadsutrymme. Det är diskret och behagligt för ögat, perfekt harmoniserar med möbler och andra inredningsdetaljer.

Placering av paneler utförs i tre alternativ:

 • enkelt: brädor läggs som vanliga golvplattor strängt i en linje;
 • parkett (sillben): detaljer är placerade i vinkel mot varandra;
 • diagonalen. Laminerade produkter ligger i en vinkel på 45 grader mot väggen. Detta är det mest originella sättet att arrangera paneler. Men det är den dyraste, eftersom det med så låga laminatkonsumtion ökar med hälften. Detta bör beaktas vid köp av produkter i butiken.

För att nonprofessionals gör egna reparationer är det värt att börja arbeta med golv med enkel installation. Diagonal och parkettdesign kräver viss färdighet och färdighet i verktyg. Detta är tidskrävande och långt arbete.

I skedet av att köpa laminat är viktigt för att bestämma sättet för installationen. Det finns två av dem:

Den första metoden innefattar användning av speciell limkomposition. Byggarbetet tar mycket tid. Då krävs en viss period för torkning av produkten. Detta ökar den tid det tar för att börja använda golvet. Denna metod anses emellertid som den högsta kvaliteten, och beläggningen med den varar längre.

Tycker ofta på slottmetoden. Varje laminatbräda är utrustat med ett fästsystem, som i kombination med läggning klickas och fixeras säkert med varandra. Att lägga laminat enligt denna metod minskar avsevärt installationstiden, och du kan gå längs golvet omedelbart efter avslutat arbete.

Laminat läggs på det gamla trägolvet med båda metoderna. Med limmonteringsmetod kan du inte använda substratet. Kompositionen är jämnt fördelad och tjänar sedan som en naturlig stötdämpare.

För att utföra installationsarbeten på laminat på ett gammalt trägolv krävs en enkel uppsättning verktyg och tillbehör. Den innehåller:

 • plast eller träplåt;
 • hammare (gummihammare);
 • mätverktyg: måttband, kvadratisk;
 • små träkilor för insättning mellan väggen och brädorna;
 • skarp kniv för att öppna paket
 • sticksåg eller hacksåg.
 1. Laminatgolv börjar från fönstret från vänstra hörnet. Spåren av brädorna borde riktas mot väggen, ryggar utåt.
 2. Avlägsna från väggen 10-15 mm, sätt en träplatta, vilket kommer att skapa ett jämnt mellanrum mellan väggytan och golvet. Vid slutet av arbetet avlägsnas det, gapet är förseglat med tätningsmedel och stängt med en sockel. Denna lucka är nödvändig, eftersom laminatet är en rörlig produkt, som i exploateringsprocessen kommer att smala och expandera, behöver den ”utrymme”. Annars kommer brädorna att brytas.
 3. Lägg först den första raden längs hela väggen, fäst de laminerade panelerna med ett lås. Det sista kortet kan vara längre än nödvändigt. Den skärs med en sticksåg eller hacksåg till önskad storlek.
 4. Den återstående trimmen kan användas när man lägger den andra raden, börjar med den. I detta fall kommer de vertikala lederna av panelerna dessutom att fästas med brädans långsida.
 5. Kombinera kamma och spår av produkterna, bör du agera med extrem försiktighet för att inte bryta den tunna konturen och inte bryta mot panelernas integritet.
 6. Styrningarna i den andra raden är först fastsatta i bredd och sedan fäst på första raden längs hela längden på rummet. Hela remsan lyfts försiktigt i en vinkel på 35-40 grader och sänks till ett karakteristiskt klick.
 7. Att lägga brädet tätt och inte bilda ett gap mellan dem, använd en hängmall. Med sina lätta rörelser knockar de ihop detaljerna.
 8. Vidare läggs laminatgolv på trägolv i enlighet med ett etablerat system.
 9. I den sista raden kan det vara att bredden på brädorna är mer än nödvändigt. Mät sedan segmentet mot väggen och överför parametrarna till den felaktiga sidan av den laminerade delen. Enligt den mottagna linjen skärs styrelsen, håller kammen, vilken måste kombineras med spåret i föregående rad. Dessa åtgärder utförs med alla produkter avsedda för att läggas i den sista raden av täckning.

Om alla åtgärder för att lägga laminatgolv med dina egna händer kommer att genomföras i enlighet med kraven i tekniken att med korrekt underhåll täckning kommer att pågå i många år. Ett jämnt, gammalt trägolv som bas för lackplåten bidrar till att behålla de ”skiktiga” produkterna bra. På ett sådant golv kommer det att vara varmt och bekvämt.

Visad: 6 966

Vi rekommenderar också att du läser:

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Lark trägolv, installation och underhåll funktioner

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Hur man lägger trägolv i huset – video

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Att lägga plattor på trägolv: teknik och dess funktioner

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Hur man lägger linoleum på trägolv

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Korkgolv – grundläggande begrepp, video

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Screedgolv på trägolv – Egenskaper och utrustning

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Trägolv

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Hur man planerar ett trägolv med plywood

Rösta, tyckte du om artikeln?

Lägga laminat på trägolv

Materialet kan läggas på alla hårda golv: betong, kakel, linoleum eller brädor. Viktigast, de borde vara hållbara, tuffa och helt platta. Idag kommer vi att titta på de viktigaste nyanserna om hur man lägger laminat på trägolv, och beskriv också denna process steg för steg.

Ytbehandling

För att identifiera defekter före laminatgolv måste trägolv noggrant inspekteras. Kräv reparation golvbrädor i händelse av:

• avböjning eller deformation;

• instabilitet (offsetbrädor vid tryckning);

• Förekomsten av stora sprickor, knutar och fördjupningar.

• Skada orsakad av svamp.
Gamla trägolv är bättre att demontera till stödstängerna. Det är möjligt att de under åren av verksamheten är övervuxna med mögel och svampar. I detta fall ersätts de skadade lagren med nya, och alla återstående två gånger behandlas med ett antiseptiskt medel.

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Rotta stockar måste bytas ut.

Ta bort och byt ut och alla skadade golvbrädor. Mellanrummen mellan brädorna är fyllda med en speciell kitt för trägolv. Små skillnader i höjd, inklusive de som bildas av lager av färg, kan elimineras med en elektroplane eller en skrapa. I små områden avlägsnas knutarna av sandpapper.

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Målat golvskrapning

Om golven lades nyligen kan de inte tas bort. I detta fall kontrolleras endast fästarna, de lösa fixerna byts ut.

Det är viktigt! Innan mejseln, måste locket från naglar och skruvar drunkna till ett träd några millimeter.

Eliminering av höjdskillnader

I regel är ojämna golv det största problemet när man lägger laminat. Kanske finns det ingen lägenhet där golvbrädorna ligger perfekt.

Interlaced laminat (brädor) av laminatet är faktiskt en enda bana (sådana golv kallas flytande ). Detta förklarar de strängaste kraven för deras installation. När allt kommer ihåg, kan hela strukturen deformeras.

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Ojämnt lagat laminat

Tillåtna skillnader i höjden på ytan på vilken laminatet ska läggas – högst 2 mm för var 2 m. Vid eventuella skador på dess lås under garantiperioden kan tillverkaren vägra att byta ut lameller eller återbetalning på grund av en överträdelse av installationstekniken.

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Tillåten höjdskillnad

Det är därför att efter reparation av trägolv och reparera skadorna måste ytan vara helt jämn. Med starka skillnader i fodrets höjder installeras under stödklackarnas lager. Den slutliga planeringen av golven utförs med hjälp av förband gjorda av skivor av plywoodark, hårdplank eller träbrädor.

Det är viktigt! Lägg inte plywood eller fiberboard mot väggarna. När det ändrar temperatur- eller luftfuktighetsförhållandena kan den ändå ändra storlek. Storleken på kompensationsområdet (tekniskt) – Avståndet från väggen till ytterplåtarna är 0,5 cm.

Beräkna mängden laminat

Det är lätt att beräkna golvyta och bestämma hur många kvadratmeter du behöver för att lägga på. Det enda som behöver beaktas är avfallet för beskärning:

• med diagonal stapling kommer de att vara 10-15%;

• Med vanligt sätt att lägga avfall kommer det att vara mindre – upp till 5%.

Rådet. Eftersom lamellernas färg, även i en sats, kan skilja sig från för att få ett likformigt mönster, är det bättre att ta laminat växelvis från olika förpackningar vid läggning.

Varför behöver jag ett substrat?

Ett annat viktigt krav när man lägger golvet är den obligatoriska närvaron av substratet. Den utför följande funktioner:

• slutligen justerar golven;

• fördelar jämnt belastningen mellan lamellerna;

• fyller allt ledigt utrymme mellan ytan och laminatet, skyddar den från deformation;

• absorberar ljud från steg;

• utför funktionen hos en värmeisolator

Det bästa alternativet är ett substrat av polystyrenskum. Det är mycket billigare än kork, medan det helt håller sin form. För golv på trägolv blir det tillräckligt med 2 mm substrat. Det är bättre att inte använda billigt polyetenskum – över tiden kommer det snabbt att krypa in och förlora sin form och golven börjar deformeras och knyts.

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Polystyrenlaminatbas

Lägger underlaget under laminatet

Efter att golvet har nivellerats och rengörs från skräp läggs ett fjädrande dämpband på fuktiga ljud längs väggarna. Så att substratets sömmar inte faller på skivornas leder rullar arket eller rulleunderlaget ut över golvet över laminatlamellernas riktning.

Den passar bara den släta sidan uppåt och är sammankopplade från slutet till slutet utan överlappning. För att undvika skjuvning av substratet är alla ark fästa tillsammans med byggband. Om spjället inte används kan du placera kanterna på substratet lite mot väggen några centimeter. I framtiden är överskottet avskuret. För att inte krossa det porösa materialet medan det går, rekommenderas det inte att lägga hela substratet på en gång – det är bättre att lägga ut det efter behov.

Lägga laminat steg för steg

1. För att skydda laminatet mot svullnad under temperaturfall, placeras små distansare av plywood eller små stavar 0,5-1 cm tjocka mellan lamellerna och väggen.

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Det rekommenderas inte att lägga laminat mot väggarna.

2. För att lederna mellan lamellerna inte ska märkas måste de ordnas så att ljuset passerar längs dem (den smala sidan till fönstret).

3. Den första raden är placerad spik mot väggen.

4. Vidare läggning görs endast med förskjutna sömmar (på ett förskjutet sätt), det vill säga, mitten av styrelsen i nästa rad ska falla ihop med de tidigare lamellerna. För att få en liknande förskjutning, skärs den första raden av den andra raden med hälften eller (långa brädor) med 2/3.

5. Slats kan ha två typer av fästanordningar. På varje förpackning finns en ikon som anger vilken typ av bilaga och metoder som är anslutna.

6. När du lägger på typen av klick (den vanligaste), böjs den bräda som böjs något i en vinkel på 30 och med liten ansträngning pressas mot den andra lamellen tills ett karakteristiskt klick. För att stärka anslutningen är de sammanfogade brädorna kantade upp med en gummihammare. Brädor med fästlås låser sig helt enkelt till nästa med en liten kran på hammaren tills den klickar.

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Förfarandet för att lägga laminat

Rådet. För att inte sköra de bräckliga lamellerna, när du klipper av brädorna med varandra, kan du använda en trästång genom vilken brädorna hamras.

7. Lamellerna intill rören skärs i halva så att skäret faller på rörets mitt. Vidare skärs hål i brädorna ett par millimeter större än rörets diameter. Gummitätningar är placerade för att täta fog- och släckljudet (metall- och bimetallrör är mycket bra ljudledare).

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Installation av laminat vid batterier

8. För att få en snygg ledd, sitter dörrstrålarna litet nedåt på lamellens tjocklek.

Hur man korrekt lägger laminat på trägolv

Djupet är arkiverat längst ner så att lamellen går in

9. Övergången till ett annat rum kan ordnas med en aluminiumsvamp, som sätts in mellan laminatbrädorna, eller med en speciell träspikare.

Video: Laminat läggs på trägolv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *