Hur man bygger

Hur man lägger grunden för huset

Om det finns en djupfrysande jordande jord på byggarbetsplatsen, är det då opraktiskt att skapa en remsa-grund. Han kommer inte kunna klara alla laster och blir ganska dyr. Det perfekta alternativet här är konstruktionen av kolonnbasen. Att bygga det kommer att kräva följande:

Hur man lägger grunden för huset

Schema för monolithic foundation för högen.

 • spade;
 • asbestcement eller metallrör;
 • stavar för förstärkning;
 • sanden
 • cement;
 • pinnar;
 • tank för blandning av lösningen;
 • måttband;
 • byggnadsnivå;
 • murslev.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Steg 1: Markering och Landwork

Här, som i det första fallet, måste du först göra en markering av webbplatsen enligt projektdokumentationen för huset. Först och främst är dess omkrets skisserad, och sedan ställs pinnar på de platser där det är planerat att installera stöd. De måste vara på ett visst avstånd. Den optimala är 1,5-2 m. Samtidigt bör de göras inte bara längs den avgränsade omkretsen utan även inuti den. Endast på detta sätt kommer det att vara möjligt att skapa en pålitlig och stabil kolumngrund för ditt framtida hem.

När markeringen är klar kan du gå vidare till markarbeten. Det är nödvändigt att starta dem med grävning av hål för metall- eller asbeströr. Deras diameter måste vara densamma som stödena. I detta fall är det nödvändigt att korrekt beräkna djupet. Det är nödvändigt att göra det mer än nivån på jordfrysning.

Efter att ha skapat groparna borde du gå till enheten i dem sandkuddar. Den ska ha en höjd av ca 10-15 cm. Det måste fuktas och tampas ordentligt. Det måste särskiljas med hög densitet, eftersom det bara då blir möjligt att placera stöder på ett tillförlitligt sätt.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Steg 2: Rörinstallation och betong

Hur man lägger grunden för huset

Ordningen med borrning av brunnar under staplarna.

Nu behöver du knåda betongen. Den är gjord på basis av sand (3 delar), cementkvalitet 400 (1 del) och vatten (1/2 del). Konsistensen av lösningen bör vara ungefär som i gräddfil. Då ska du ta nivån och röret, installera den sista i den förberedda gropen och häll en liten lösning i den. Därefter höjs stödet något, så den del av betongen fördelas över sandkudden, och sedan är den lodrätt vertikal. Så du måste installera alla rören.

Då kan du förstärka pelarna. För att göra detta, ta metallstänger och installeras inuti rören. Vanligtvis förbrukar var och en av 3 till 5 stycken stavar. De ska gå djupt i marken och deras övre del ska stiga 20-30 cm över stödet. När detta arbete är klart är alla rören helt fyllda med betong. Det resulterande utrymmet mellan dem och gropen är täckt av jord, som sedan försiktigt rammar. Därefter lämnas kolumnstiftelsen i 7-14 dagar för att ställa in. Då kan du skapa en grill på den.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Hur lägger man grunden till hemlagade högar?

På svaga markar är den bästa lösningen att bygga en stapelgrund för huset. Det kännetecknas av hög hållfasthet och hållbarhet. Det är också viktigt att en sådan grund kan organiseras utan landverk, vilket tar lång tid. Han ordnar med hjälp av högar, de är långa stavar som är nedsänkta i marken. Men det är viktigt att överväga att deras köp är ganska dyrt, så de som vill spara på byggandet av denna typ av stiftelse för huset gör dem på plats. Det här alternativet är det mest optimala. Att bygga en stiftelse med hjälp av improviserade staplar kräver följande:

Hur man lägger grunden för huset

Schema för uttråkad stapelförstärkning med förstärkning.

 • handborrning;
 • stärkande stavar;
 • takläggning;
 • måttband;
 • pinnar;
 • cement;
 • vibrerande anläggning för kompaktering av betong;
 • sand;
 • tank för blandning av lösningen;
 • mjuk ståltråd.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Steg 1: Brunnsbyggande

Först av allt måste du själv göra brunnar under staplarna. För att göra detta jobb korrekt måste du göra markup. Experter inom byggnadsområdet rekommenderar att man placerar högar på ett avstånd av 2-2,5 m. Följaktligen är det nödvändigt att installera pinnar, där borrning kommer att utföras i framtiden med utgångspunkt från dessa parametrar. Då blir det möjligt att få en pålitlig och slitstark grund.

Därefter måste du ta en handborr och använda den för att skapa det önskade antalet brunnar. Deras djup bör ligga under förekomsten av grundvatten. De borde dock gå i en liten vinkel. Om det senare visar sig att det finns vatten i botten så måste det pumpas ut utan att misslyckas. Du kan använda en pump för detta.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Steg 2: Att göra betong och högar

Hur man lägger grunden för huset

Scheme of bored högar med grillning.

När brunnarna är klara, måste de installeras. Behöver inte det från brädorna, utan med hjälp av takmaterial. Det rullar upp i ett rör, som borde ha samma diameter och längd som brunnen, och sedan spänns den med mjuk ståltråd. Sedan är det noggrant installerat i den beredda gropen. Denna formwork kommer att behöva göra för varje brunn. Om du inte använder det, kommer det att leda till ytterligare negativa resultat, de kommer att påverka styrkan hos stapelfundamentet. Faktum är att när betong hälls i brunnen där röret av takmaterial inte är placerat lämnar cementmjölk det i marken. Som ett resultat är staplarna på grund av detta inte särskilt tillförlitliga. Dessutom kommer deras yta efter inställningen att vara grov och, som det är välkänt, har frostkrafterna på den en negativ effekt mycket starkare än på en jämn. Av denna anledning kommer sprickor och defekter att visas på dem, vilket leder till deras snabba förstörelse.

När rör av takmaterial placeras i alla brunnar, kommer det att bli nödvändigt att göra en rumslig ram av förstärkningsstänger. Det rekommenderas att använda metallstavar med en diameter av 6 mm. För att skapa en ram måste du ta 3-4 kärnor, som måste fästas varje 500 mm med peppared. Det är nödvändigt att montera en sådan ram i röret på ett sådant sätt att det skulle stiga 40-60 cm över brunnen.

Nu kan du gå vidare till beredningen av betong. Den måste vara tillverkad av högkvalitativ cement (M400), ren flodsand (3 delar) och murar (2 delar). Vatten tillsätts gradvis till dessa ingredienser. Det är nödvändigt att se till att betongens konsistens inte blir för flytande, annars kommer den att förlora dess egenskaper.

Hur man lägger grunden för huset

Bord för beredning av betong.

Servera den färdiga lösningen i brunnarna måste delas. Varje lager ska vara ungefär 50 cm. Det är viktigt att producera under denna kompaktering av betong. För att göra det så bra som möjligt måste du använda en vibrator setup. Dessutom måste den placerade lösningen vara genomborrad för att eliminera risken för tomrum i staplarna. Detta görs med hjälp av rebar. Därefter måste du vänta några veckor för betongen att förstå. Då blir det möjligt att ordna grillen och bygga ramen på huset.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Hur lägger man grunden till färdiga högar?

Om man bestämmer sig för att använda färdiga pålar, då man skapar grunden för huset, behövs följande verktyg och material:

 • pinnar;
 • spade;
 • måttband;
 • skrot
 • måttband;
 • markör;
 • magnetisk och vattennivån;
 • rör (längd 2 meter);
 • bulgarian;
 • vatten;
 • sand;
 • cement;
 • headroom;
 • anti-korrosionsbeläggning;
 • metallpinnar;
 • svetsmaskin.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Steg 1: Märkning och inställning av omkretsen

Hur man lägger grunden för huset

Tabell över beräknat motstånd av sänkningsjord.

För att börja jobba här är det också nödvändigt med markeringen. Färdiga metallpeler är som regel installerade på ett avstånd av högst 3 m från varandra. Om denna parameter inte beaktas, kan det efter att stiftelsen har skapats inte få den erforderliga bärkapaciteten. Märkningen måste göras med beteckningen av framtida omkrets diagonaler. För detta ändamål sätts pinnar i 4 hörn på önskat avstånd i konstruktionsdokumentationen. För att utföra detta arbete korrekt rekommenderas att du först sätter 2 extrema pinnen på 1 linje. Sedan tas kalkylatorn och diagonalen beräknas på den och sedan ställs 3 och 4 pinnen.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Steg 2: Stapelmontering och betong

I detta skede kan du börja skruva upp pålarna. Detta bör ske i mitten av träet. Om bostadsdimensionerna i projektdokumentationen ges endast vid kanterna, måste du subtrahera hälften av strålens bredd, först på ena sidan och sedan på den andra.

För att stapelkörningen ska ske snabbare måste de gräva gropar på platsen för de installerade pinnarna. Deras djup bör vara ungefär 0,4-0,6 m. Det är nödvändigt att skruva på staplarna i jorden med mer än 1,6 m, då under frosthöjningen kommer de inte att buga ut ur marken. Dessutom är denna parameter endast en riktlinje. När allt kommer omkring borde vi inte glömma att huvudregeln vid skruvning av staplar är att de måste skruvas in tills hela stoppet i marken. Först då kan det betraktas som väl begravd.

För att stapelskruven ska ske utan onödigt problem rekommenderas det att använda skrot under detta. Den sätts in i dess ände, och sedan fixeras rören på den från 2 sidor. De kommer att spela rollen som en slags hävarm. Dessutom behövs en magnetisk nivå på stapelaxeln. Det hjälper till att följa lutningsvinkeln, som inte får överstiga mer än 2 grader. Därefter kan du skruva på högen. Det bör noteras direkt att det är ganska svårt att göra detta, så det kommer inte att vara möjligt att göra det här arbetet ensam, du kommer att behöva anlita hjälp från flera personer. Således måste du installera alla högar i sin tur och sedan trimma dem i höjd. Hon kommer att tillåta att föra dem på en nivå som de zaklublyutsya ojämnt. Trimming ska ske minst 15 cm. Därefter kan du avlägsna högar av tekniska hål som inte har någon bärkraft.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Steg 3: betong och svetstips

Obligatorisk händelse är deras betong. För att göra detta kan du använda det vanliga cementmärket 200. Det blandas med sand i ett förhållande 1: 4. Det är nödvändigt att lösningen hade en inte för tjock konsistens, så du måste använda vatten i en mängd av 1 del. Men om cement och sand kommer att ha hög luftfuktighet, är det möjligt att minska mängden vätska med 2 gånger. Det är nödvändigt att fylla i färdig lösning i pålar. Detta krävs för att förhindra korrosion.

Därefter måste du utrusta högen. De installeras först på dem, och sedan svetsas. Därefter är den formade sömmen täckt med en antikorrosionsförening. Det är nödvändigt att applicera det med ett tjockt lager för att förhindra snabb destruktion.

Uppbyggnaden av stapelfonden kommer att slutföras på detta. Eftersom de färdiga produkterna användes här är det inte nödvändigt att fördela tiden för krympning av den färdiga basen. Följaktligen kommer omkörningen av ditt hus att vara möjligt nästa dag. Som ett resultat blir det möjligt att slutföra konstruktionen på kort tid.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Summera resultaten av sammanfattningen

Sammanfattningsvis kan vi dra slutsatsen att det är ganska möjligt att skapa en egen grund för ett hus. Huvudmetoderna för konstruktion innefattar byggandet av en kolumnär, tejp eller stapelfundament. Det är nödvändigt att välja en viss typ, baserat på jordens typ. Endast på detta sätt kommer det att vara möjligt att skapa en grund som kommer att hålla länge och ge det nödvändiga stödet till huset.

Konstruktionen bör utföras enligt anvisningarna. Men det är lämpligt att förbereda alla material och verktyg i förväg, placera dem närmare byggplatsen. I det här fallet rekommenderas inte byggandet av stiftelsen ensam, för då är det inte möjligt att slutföra sådant arbete på kort tid. Därför hitta dig några partners. De kommer att kunna bygga grunden för huset snabbt och utan onödigt problem. Följaktligen kommer byggandet av huvuddelen av bostaden inte att försenas under lång tid. Lycka till i konstruktion!

Hur man lägger grunden för huset

Innokentiy Andreevich Vlasov

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

20 oktober 2015

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

Några tillägg: 1. Om du behöver utföra vattentät av hög kvalitet, är det önskvärt att applicera geotextiler över hela ytan. Konsumtion.

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

Hur man lägger grunden för huset

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

Hur man lägger grunden för huset

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

Hur man lägger grunden för huset

Hur man lägger grunden för ett hus: krav till basen, speciellt band-, block- och skruvdesigner

Frågan om hur man bygger grunden för huset i sig intresserar många nybörjare byggare. Och allt för att byggnaden – evenemanget är inte billigt, och det är en ganska naturlig önskan att minimera kostnaderna.

Modern teknik ger oss ett sådant tillfälle, och därför kommer vi i denna artikel att beskriva flera sätt att självständigt ordna stiftelsen.

Hur man lägger grunden för huset

Varje hem behöver en solid grund.

Foundation krav

Innan vi pratar om hur man korrekt lägger grunden för huset, låt oss försöka hantera de krav som vi lägger fram för det.

Så vad ska beaktas vid byggandet av en kapitalgrund för en bostadsbyggnad?

 • Den första är naturligtvis bärkapaciteten. Stiftelsen, oberoende av dess designfunktioner, är nödvändig för att klara belastningen på konstruktionen som byggs på den utan förstörelse och deformation och helst med en säkerhetsmarginal.

Tips! Vid beräkning av lagerkapaciteten är det nödvändigt att ta hänsyn till inte bara konstruktionens massa utan också viktbelastningen från möbler, kommunikationer, dekoration etc.

 • En mycket viktig faktor är också miljövänligheten och säkerheten för kapitalbasen. Eftersom grunden ligger under en bostadsbyggnad bör användningen av material som innehåller flyktiga, giftiga eller radioaktiva ämnen undvikas.
 • Värme- och vattentätningsegenskaperna hos stödkonstruktionen bestämmer i hög grad komforten i rummet. Arrangemang av ytterligare vattentätningskretsar, yttre och inre isolering ger ett acceptabelt mikroklimat.

Hur man lägger grunden för huset

Extra värme och vattentät gör inte ont!

 • Vid valet av stiftelsens designfunktioner bör du också vara uppmärksam på dess tillverkningsförmåga och enkel installation. Eftersom vi ska göra allt byggarbete med egna händer, bör man föredra de enklaste teknikerna.

Och slutligen, när vi bestämmer metoden, är det värt att beräkna hur mycket det kostar för att skapa grunden för det planerade områdets hus. Detta bör ta hänsyn till inte bara materialpriset utan även kostnaden för relaterat arbete, såsom utgrävning, betongleverans etc.

Bandteknik

Utskjutande

Att välja hur man bäst ska lägga grunden för huset är att det är värt att överväga flera olika alternativ. Det är precis vad vi ska göra, och först och främst analyserar vi bandteknik – en av de enklaste och överkomliga.

Tejpbasen för huset representerar remsan av armerad betong som placeras under alla lagerelement. Först och främst är det naturligtvis ytterväggar, liksom inre kapitalpartitioner.

Hur man lägger grunden för huset

Tejpbasens utformning innehåller definitionen av två huvudparametrar – djupet av inbäddning i marken och stödets bredd.

Med djup av inbäddningstejpkonstruktioner är indelad i:

 • Grunt – upp till 60-70 cm.
 • Inhägnad – till nivån av jordfrysning, dvs. en och en halv meter och djupare.

I de flesta fall är det tillräckligt att utrusta en grund bas, eftersom installationen av stöddelen vid jordfrysning krävs endast under de svåraste klimat- och jordförhållandena, och även när du planerar att bygga en källare eller en uppvärmd källare.

Hur man lägger grunden för huset

Beträffande bredden på betongremsan är det för de flesta privata hus 50-60 cm tillräckligt, och ljuskonstruktioner som ett hus med sköldhus kan placeras på en fyrtio-centimeter bas.

Tips! Det är värt att uppmärksamma denna teknik om du letar efter hur man lägger grunden för ett färdigt hus från en bar eller en träsköld. Självklart måste du tinker med utgrävningen, installationen av jacks och påfyllningsband, men du behöver inte demontera och montera strukturen igen.

I följande avsnitt kommer vi att beskriva hur man korrekt grundar ett hus med hjälp av tejpteknik.

schaktning

Början av byggandet av varje stiftelse i samband med webbplatsens layout. På ytan med sladdar markerar vi konturerna för vår framtida grund.

Var uppmärksam! Märkena för grävningarna måste göras minst 200 mm bredare än den planerade basen – 100 mm på varje sida går till monteringen av formen.

Genom att märka börjar vi utgrävning:

 • Vi gräver grävar antingen manuellt eller med en grävmaskin.
 • Grävens botten sänks 40-50 cm under konstruktionen och försiktigt jämnas.
 • Då gör vi sängkläderna: först lägger vi oss och tappar ner 30 cm grus, och då – 20 cm sand.
 • På toppen av sängen läggs antingen tjock polyeten eller takfilt. Dessa material kommer att spela rollen som fuktskyddskrets.

Basarrangemang

 • Formplattor är gjorda av ogregannye-plattor med en minsta tjocklek på 30 mm eller plywoodskivor på 15-18 mm.

Tips! För att minimera läckage av lösningen, samt att ge ytterligare vattentätning, i vissa fall är hela formen fodrad med polyeten eller ett vattentätt membran.

 • Höjden på brädorna bör vara minst 10 cm mer än de planerade dimensionerna av stiftelsen.
 • Vi monterar strutar inuti formen, liksom rörsektioner fyllda med sand. Därefter läggs på platsen av dessa rör tekniska hål för upprättandet av kommunikation genom stiftelsen.

Hur man lägger grunden för huset

Obligatoriskt krav för basen av bandetypen är dess inre förstärkning:

 • Vi använder stålfibrer med en diameter på 12 mm som förstärkning.
 • Det minsta tillåtna är arrangemanget av de övre och undre banden av två stavar som är förbundna med tvärgående element.
 • För montering av förstärkning kan användas som stickningstråd och punktsvetsning.

Tips!Metallram monterad på tegelstenarna som ligger på botten av grävningen. Detta gör det möjligt för oss att undvika kontakt med rören med jordfuktighet och minska risken för korrosion.

Hur man lägger grunden för huset

Foto av formning med förstärkning före hällning

Fyll på formen med beslag med betong av en kvalitet som inte är lägre än 300. För att ordna grunden behöver vi flera kubikmeter morter, därför borde vi antingen hyra en betongblandare eller beställningsbetong från tillverkaren.

Det är lämpligt att fylla i omedelbart för att undvika kalla broar. Omedelbart efter hällning suger vi betongen (piercera med en metallstång) eller behandlar den med en vibrerande kompaktor för att avlägsna luft.

Hur man lägger grunden för huset

Hällmortel från betongblandare

För fullständig torkning kräver bandfundamentet minst 30 dagar. Den här gången är det lämpligt att täcka betongens yta med polyeten för att sänka avdunstningen och effektivare byggnad. När ytan under polyeten börjar spricka, bör den fuktas dessutom.

Blockera grunden

Förberedelse för läggning

Om du inte vill röra med konstruktionen av formen och dess efterföljande gjutning, kan du bygga en prefabricerad grund av byggstenar. Hittills finns flera sorter av strukturella element, allt från traditionella armerade betongprodukter till förstärkta paneler och plattor.

Hur man lägger grunden för huset

Var uppmärksam!När man väljer vilken grund att göra från skumbetongblock till ett hus, föreslår de ganska ofta att använda samma skumblock som en bas. Detta bör inte göras, eftersom skumbetongen är hygroskopisk och ånggenomsläpplig, och därför kommer en sådan grund att bli intrasslad med fukt över tid och kommer att deformeras när den fryser.

Det är värt att komma ihåg att uppbyggnaden av blockfundamentet nödvändigtvis kräver att byggnadsutrustning deltar i arbetet, eftersom elementets massa inte innebär att man manuellt bär dem

Installationsinstruktionerna för blockbasen innebär följande åtgärdssekvens:

 • Vi gräver en gräv under alla lagerelement – som i föregående fall.
 • Längs botten av gräset lägga en grus sand kudde med en tjocklek av minst 40 cm. Försiktigt nivå och tampa basen.
 • För större styrka kan kudden ersättas med fot eller till och med armerade betongplattor.

Hur man lägger grunden för huset

Stiftelsen grop med fot

När du har slutfört beredningen kan du börja montera basen själv.

Monteringsbas

Betongblock läggs i en gräv på tegelprincipen:

 • Applicera först ett lager av cementmortel på basen.
 • Med hjälp av en kran placerar vi det första hörnblocket, justerar det och justerar det på planet och vertikalt.
 • Vi fortsätter att ligga längs hela omkretsen, noggrant styra geometrin i vår bas.

Hur man lägger grunden för huset

 • Efter att alla element har lagts och lösningen utförs vattentät. För att skydda mot fukt kan du använda bitumenmastik, rullmaterial etc.
 • Också i detta skede är det möjligt att genomföra värmeisolering, klistra ut ytterytan av blocken med skumplattor baserade på polystyren.

Efter färdigställande av vattentätning och värmeisoleringsarbeten fyller vi grävar eller gropar. Ju tätare jorden är komprimerad, desto säkrare blir grunden skyddad mot läckage.

Skruvfundament

Schematiskt diagram

Tekniken som beskrivs ovan har en ganska allvarlig nackdel – en stor mängd jordarbeten. Det är därför, ensam eller ens med några assistenter, det är ganska svårt att genomföra sådana projekt – du måste involvera en brigad av arbetstagare.

Men om du letar efter, varifrån du ska skapa en grund för ett hus med minsta arbetskraftskostnader, bör du överväga arrangemanget av skruvhuggningsstiftet.

 • Nyckelelementet i en sådan stödkonstruktion är metallskruvhögar. De är begravda i marken under de viktigaste lagerväggarna och skiljeväggarna.
 • Stapeln består av två element – en bagage och ett spets. Trummet är ett ihåligt rör med en väggtjocklek på upp till 5 mm, i den övre delen av vilken finns hål för fastsättning av handtag.

Hur man lägger grunden för huset

Markstödmönster

 • Spetsarna på de flesta stöden är gjorda av härdat stål. Det koniska munstycket är utrustat med ett skruvblad, vilket ger begravning i marken under rotation.
 • Hålen hos de installerade staplarna hälls med betong, varefter spetsen med en metallplattform läggs på toppen av varje stöd.
 • Alla huvuden är inriktade på ett plan, och en horisontell ram av barer eller metallbalkar är trampad på dem – den så kallade grillen.

Skruvfunderingar är oumbärliga i de fallen när du letar efter hur man lägger grunden för ett hus från skumblock eller andra lätta material, eller försök att placera strukturen på en sektion med en sluttning.

En viktig faktor till förmån för denna design är dess rimliga pris: ja, högarna själva är inte billiga, men deras installation ger inte plats för grävningar och stora gropar.

fördjupa pålar

Grunden för skruvtypen monteras ganska snabbt – på mindre än en dag.

Arbetssekvensen är följande:

 • Med hjälp av yamobur gör vi grunda starthål på platsen för den planerade installationen.
 • I hålet börjar vi hålens spets, rikta det vertikalt och sätt sedan in det i spåren på handtagets axel.

Hur man lägger grunden för huset

Djupstöd i marken med hjälp av skrot och uppfinningsrikedom: två högar spelar rollen som spakar

 • För att underlätta arbetet kan du använda maskinen för skruvstöd. Det kommer också att bidra till att snabbt tränga in i högen med hjälp av Capstan-rör med speciella ögonlock för långa handtag.
 • Vi börjar rotationen av handtagen, gradvis fördjupa spetsen av stödet i marken.

Tips!Om stödet måste skruvas in i en tät lerjord är det värt att förbereda en brunn i den, vars diameter kommer att vara mindre än stammen. Detta kommer att försvaga strukturen något, men låter stapeln sänkas till designdjupet.

 • Alla skruvade stödsnivån med en såg för metall, fyll sedan med gjuten betong till skärsnivån.
 • Vi lägger på kepsar på sektioner och svetsar dem, se till att kuddarna ligger i samma plan.

Hur man lägger grunden för huset

Bas med svetsade tips

Den ovan markerade delen av stapelfonden behandlas med en komposition som skyddar metallen mot korrosion. Särskild uppmärksamhet ägnas åt svetssömmar.

På infällda stöder monterar vi en horisontell grillning av balkar, skenor eller kanaler.

Som framgår av beskrivningen är den största fördelen den högsta hastigheten på arbetet: ingen anledning att vänta tills betongen är torr, och du kan omedelbart fortsätta till nästa steg i konstruktionen.

Vi hoppas att du har studerat den här artikeln, du har själv förstått hur du ska ställa grunden för huset i din situation. Som du kan se finns det flera alternativ, och var och en har sina egna unika egenskaper. Det är därför det är värt att noggrant undersöka alla inledande data, bestämma prioriteringar – och först då gå ner till jobbet. I den presenterade videon i den här artikeln hittar du ytterligare information om detta ämne.

Hur man gör en tejpfundament för huset?

 • Typer av remsa fundament
 • Märkning territorium
 • schaktning
 • Trench preparation
 • Monolitisk grund
 • Prefabricerade hus grund

Stripfundamenten kännetecknas av samma tvärsnittsform längs hela omkretsen av huset. Trots den höga materialkonsumtionen, stor arbetsintensitet och en stor mängd jordarbeten, tack vare enkel teknik, är denna typ av stift utbredd i enskild konstruktion.

Hur man lägger grunden för huset

Ordningen av förstärkning remsa grund.

Typer av remsa fundament

Enligt konstruktionstekniken finns det två typer av bandfundament för ett hus:

 • monolitisk – fast armerad betongremsa, förstärkt av stålkonstruktion.
 • prefabricerade – från prefabricerade block (tegel, armerad betongblock) eller mursten.

Den allmänna planen för byggandet av denna typ av grund för huset:

Hur man lägger grunden för huset

Diagram över den monolitiska remsa grunden.

 • jordarbeten – grävgravar
 • installation av formwork – flyttbar, icke-flyttbar;
 • hälla betonglösning eller lägga enskilda element med obligatorisk förstärkning;
 • demontering av formning, fuktskydd.

Att skapa grunden för huset rätt är bättre att involvera proffs i sin design. På grundval av geodetiska undersökningar av marken, husets tekniska egenskaper och klimatförhållandena kommer specialisterna att förbereda den nödvändiga projektdokumentationen, inklusive en uppskattning av byggnadsarbetet. Kostnaden för tjänster är fullt utbetalda – spara material, tid, inga problem under drift.

Vid självplanering är det nödvändigt att studera relevanta GOSTs, SNiPs: till exempel i JS 70.13330.2012 anges det inte bara hur man stiftar stiftelsen korrekt. men också hur man hämtar byggmaterial.

Tips ”erfarna” kan ta hänsyn till erfarenheterna från grannar, men bara om huset på stiftelsen, byggt enligt den rekommenderade tekniken, fungerade i minst 5-10 år.

Vid planering av arbetet bör alla stadier av konstruktion beaktas i detalj samt relaterade aktiviteter:

 • transport och lagring av byggmaterial, utrustning, verktyg;
 • organisationen av en ingång till specialutrustning, bortskaffande av sopor.

Det är nödvändigt att överväga möjligheten att ändra väderförhållandena.

Valet av en viss teknik beror på den konstruktiva lösningen av huset, tillgänglig byggutrustning.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Märkning territorium

Om du planerar att skapa en grund för ett litet hus, behöver du:

Lägger remsa grunden.

 • pinnar;
 • sladd;
 • måttband;
 • Rektangel – du kan göra det själv.

Först beskrivs placeringen av husets första hörn och en linje dras vinkelrätt mot den andra, spänningen spänns på pinnarna. Därefter skisseras också andra, tredje hörnen. Diagonalens regelbundna rektangel är lika.

Avgår från de yttre markeringarna till grundens bredd, du måste göra interna markeringar.

För byggandet av stora stiftelser är det bättre att använda nivån (kan hyras).

Samtidigt läggs ett område för lagring av byggmaterial, montering av en betongblandare, en kommunikationsledning (vattenförsörjning, vattenavfall).

Tillbaka till innehållsförteckningen

schaktning

Hur man lägger grunden för huset

Typer av remsa fundament.

Du kan gräva en fundament grävmaskin manuellt eller med en grävmaskin. Det första alternativet är lämpligt om du planerar att bygga ett litet trähus på grunda grund eller i avsaknad av tillfartsvägar till byggarbetsplatsen för specialutrustning.

Först avlägsnas hela området av vegetation: buskar, avrotade träd, det övre bördiga jordslaget avlägsnas. Av stor betydelse är jordens stabilitet, grundvattnets djup. Vid vattning av clayey, silty och sandiga jordar, är deras lageregenskaper avsevärt förlorade. Att hälla bandgrunden för ett hus kan omvandlas till undervattensbetong om vatten kommer in i grävningen genom ett genomskårligt vattentätt skikt eller från en underjordisk källa.

Lerajord kan deponeras i flera år, och volymen av porös organisk jord (torv) reduceras dramatiskt under dränering. Därför, innan arbetet påbörjas, är det nödvändigt att uppskatta avståndet till närmaste strukturer och, under grävningen av grävningen, organisera övervakning av stabiliteten hos deras strukturer och mark i de intilliggande områdena.

Djupet av grävningen – grunddjupet, plus grusdynans kudde. Nedräkningen bör börja vid den lägsta punkten på ytan.

Vid planering av källarens funktion, till exempel för att lagra vintermånader, är det i vissa fall lättare att gräva innan man lägger grunden.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Trench preparation

Hur man lägger grunden för huset

Layoutschema under remsa grunden.

Att förbereda en gräv för att hälla betong eller lägga enskilda element är nästan densamma.

Skidor och botten planeras med hjälp av plummets, byggnadsnivå. Åtagandena avlägsnas, ersättningen utförs av grus, sand, grus-sandblandning. Botten är förseglad med mekaniska eller manuella rammers. Vidare håller kudden under stiftelsen inom:

 • geotextiler förhindrar blandning av det sandiga lagret med marken, siltning av kudden när vattentabellen stiger;
 • sand – grov eller en blandning av stor och medelstorlek;
 • grus, krossad sten – fraktion av 20-70 mm;
 • betongskikt på ca 5-7 cm – vattentätning.

Tjockleken på sandskiktet är från 20 cm till 3/1 relativt bredden på den något djupare grunden. Sanden komprimeras genom att spilla vatten, ramming. När du går på en sandyta bör du inte stanna kvar. Noggrant inriktad.

Råskiktets tjocklek är ca 20-30 cm. Den är jämn, komprimerad (rullad, ramad).

Hur man lägger grunden för huset

Schema betongremsa grunden.

Ett lager av betong bör mogna om 10-15 dagar, då är det belagt med bitumen, täckt med takfilt.

Efter detta är formen monterad:

 • avtagbar – eventuellt arkmaterial eller konstruktionskonstruktion för stiftelser (kan hyras);
 • icke-avlägsningsbar – prefabricerad polystyren block extruderad polystyren.

Formeringen kommer att bidra till att hålla grundformen, förhindra överkonsumtion av betong och penetration av klumpar av jord i den. För att säkerställa jämnheten av ytan av väggarna i strukturen inuti grävningen kan täckas med enkel polyeten.

Det fortsatta arbetet bestäms beroende på vilken typ av stiftelse som valts – monolitisk eller prefabricerad.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Monolitisk grund

Under byggandet av monolitiska remsa grundar för huset, är nästa steg förstärkning.

Schema för den färdiga remsa grunden.

Den förstärkande strukturen kan monteras direkt i en gräv eller i block på jordens yta. Förbindningen av förstärkningselementen utförs genom svetsning, trådstickning. I det första fallet är det nödvändigt att köpa en förstärkningsstång, vars märkning är märkt ”C” – svetsad. Standardiserade svetsade maskor kan användas.

Innan du börjar arbeta, rengörs alla metallelement från smuts och rost. Att göra grunden för huset med järnskrot som förstärkning är förbjudet.

Tjockleken på det skyddande betongskiktet för armeringsburet måste vara minst 40 mm på alla sidor. Vanligtvis består metallsystemet av 2 vertikala rader fästa med vågräta: antal bestäms av grundens djup. Rebart installationssteg – från 10 till 25 cm:

 • vertikala stavar – slät eller ribbad, diameter från 10 mm;
 • tvärgående förstärkning – slät eller ribbad kärna, diameter från 10 mm;
 • längsgående stavar – ribbade, diameter från 12 mm

Det maximala antalet fel i förstärkning av monolitiska stiftelser för huset är tillåtet vid korsningspunkter och hörn. En enkel crosshair av spärren i dessa områden räcker inte! I praktiken är detta en förstörelse av förstärkningen, resultatet är bildandet av sprickor vid hörnen, monolitens separation.

De korrekta placeringsalternativen för förstärkningsstången visas i figurerna 1 och 2.

På en byggarbetsplats är det svårt att uppfylla alla krav för betongblandningens sammansättning och tekniken för dess förberedelse. Det är bättre att skapa en grund med fabrikslösningen.

När självberedning av betong krävs för att följa flera regler:

 • Använd endast rena sand- och krossfragmentfraktioner av 1,2-3,5 cm respektive 1-8 cm;
 • förhållandet mellan cement, sand, murbruk – 1/3/5.

Torra komponenter blandas först, sedan tillsätts vatten till dem. Att tillsätta mjukningsmedel ger betong den nödvändiga fluiditeten, vilket väsentligt underlättar arbetet. Instruktioner för användningstillskott tillverkare brukar ange på förpackningen. Användning av hushållskemikalier som mjukgörare är oacceptabelt!

Betong hälls i gräset i horisontella lager med obligatorisk komprimering av varje. Om nödvändigt kan stiftet gjutas i delar. För att få ett noggrant grepp om det nya lagret med den redan inställda betongbasen krävs det:

 • rengör den från skräp, smuts;
 • avlägsna cementgeléns ytskikt med en järnborste eller annat improviserat medel;
 • Damm av ytan.

Fyllning slutar vid 50-70 mm från forkanten. Före full mognad skyddas betongen från fukt (från regn) och från förlust: den är stängd med polyeten, fuktad. Minimiperioden är 28 dagar.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Prefabricerade hus grund

Hur man lägger grunden till ett hus av armerade betongblock, tegelstenar, mursten? Konstruktion av stänk av förgrundsband – vanlig murverk. Den första raden av block, tegel eller murar läggs på cementmortelskiktet. Utrymmet mellan dem är också cementerat. Det är strängt förbjudet att lägga krossad sten, tegelsten etc. under block. Tjockleken på de horisontella och vertikala sömmarna får inte överstiga 2 cm.

För att öka konstruktionens tillförlitlighet förstärks det (förstärkande nät med celler 10 × 10 cm). Stärkets extrema kärna bör vara minst 3 cm från kanten av stiftets väggblock. Stödordningen för förstärkning av hörn och anslag samt för monolitiska strukturer. Lösningen på lösningen till ventilen utförs vid fyren.

Under hällningen av grunden för huset med betong eller läggning av prefabricerade element är det nödvändigt att tillhandahålla öppningar för kommunikationsledningar, ventilation, ett fönster eller en ingång till källaren.

Efter att ha nått en betonglösning på 70% av konstruktionsstyrkan (7-10 dagar) demonteras formen. Kammarens vattentätning utförs, den är utsmält med bitumenmastik eller takmaterialet är stängt med en membranduk.

Återfyllning av källarens bihålor görs med medelstor sand, med vatten som spolar varje lager eller grus, grus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *