Hur man lägger

Hur man lägger laminat på trägolv

Efter att golvet har nivellerats och rengörs från skräp läggs ett fjädrande dämpband på fuktiga ljud längs väggarna. Så att substratets sömmar inte faller på skivornas leder rullar arket eller rulleunderlaget ut över golvet över laminatlamellernas riktning.

Den passar bara den släta sidan uppåt och är sammankopplade från slutet till slutet utan överlappning. För att undvika skjuvning av substratet är alla ark fästa tillsammans med byggband. Om spjället inte används kan du placera kanterna på substratet lite mot väggen några centimeter. I framtiden är överskottet avskuret. För att inte krossa det porösa materialet medan det går, rekommenderas det inte att lägga hela substratet på en gång – det är bättre att lägga ut det efter behov.

Lägga laminat steg för steg

1. För att skydda laminatet mot svullnad under temperaturfall, placeras små distansare av plywood eller små stavar 0,5-1 cm tjocka mellan lamellerna och väggen.

Hur man lägger laminat på trägolv

Det rekommenderas inte att lägga laminat mot väggarna.

2. För att lederna mellan lamellerna inte ska märkas måste de ordnas så att ljuset passerar längs dem (den smala sidan till fönstret).

3. Den första raden är placerad spik mot väggen.

4. Vidare läggning görs endast med förskjutna sömmar (på ett förskjutet sätt), det vill säga, mitten av styrelsen i nästa rad ska falla ihop med de tidigare lamellerna. För att få en liknande förskjutning, skärs den första raden av den andra raden med hälften eller (långa brädor) med 2/3.

5. Slats kan ha två typer av fästanordningar. På varje förpackning finns en ikon som anger vilken typ av bilaga och metoder som är anslutna.

6. När du lägger på typen av klick (den vanligaste), böjs den bräda som böjs något i en vinkel på 30 och med liten ansträngning pressas mot den andra lamellen tills ett karakteristiskt klick. För att stärka anslutningen är de sammanfogade brädorna kantade upp med en gummihammare. Brädor med fästlås låser sig helt enkelt till nästa med en liten kran på hammaren tills den klickar.

Hur man lägger laminat på trägolv

Förfarandet för att lägga laminat

Rådet. För att inte sköra de bräckliga lamellerna, när du klipper av brädorna med varandra, kan du använda en trästång genom vilken brädorna hamras.

7. Lamellerna intill rören skärs i halva så att skäret faller på rörets mitt. Vidare skärs hål i brädorna ett par millimeter större än rörets diameter. Gummitätningar är placerade för att täta fog- och släckljudet (metall- och bimetallrör är mycket bra ljudledare).

Hur man lägger laminat på trägolv

Installation av laminat vid batterier

8. För att få en snygg ledd, sitter dörrstrålarna litet nedåt på lamellens tjocklek.

Hur man lägger laminat på trägolv

Djupet är arkiverat längst ner så att lamellen går in

9. Övergången till ett annat rum kan ordnas med en aluminiumsvamp, som sätts in mellan laminatbrädorna, eller med en speciell träspikare.

Video: Laminat läggs på trägolv

Hur man lägger laminat på trägolv

Avsluta ett trägolv är annorlunda. Ett lämpligt alternativ skulle vara en beläggning av trä, eftersom det naturliga materialet bibehåller miljövänlighet och harmoniskt passar in i interiören. Träytan är behaglig att hålla på och håller värmen under lång tid. Dessutom är materialet lätt att installera och bearbeta. Du kan enkelt uppnå önskad färg, nyans eller glans.

Hur man lägger laminat på trägolv

Laminat är en fiberplatta av hög densitet som kännetecknas av ett attraktivt utseende och lång livslängd. Samtidigt är materialet billigare än kork, parkett eller massivt trägolv. Vid installation och efterbehandling av trägolv i ett hus, se länken http://marisrub.ru/uslugi/vnutrennie-otdelochnye-raboty/otdelka-polov.

Laminatet läggs som regel på ett plattat betongskikt. Du kan dock lägga materialet på trägolv. I denna artikel kommer vi att titta på hur man korrekt lägger laminatgolv på ett trägolv.

Funktioner av installationen av laminat

På sidorna av laminatplattorna är lås installerade, vilka under montering måste passa tätt med angränsande bräda. Därför kan laminat på trägolv endast ligga på en styv plan yta. Om golvet är ojämnt kommer låsen snabbt att slitas ut och sprida sig och luckor kommer att bildas vid lederna. Detta leder till deformation och skada på materialet. Teknologilägg laminat på trägolv gör att ytan kan falla i 1mm två meter.

Golvbrädorna borde således vara fria från sprickor, rutt och annan märkbar skada. De måste ha en tillräcklig säkerhetsmarginal och en jämn yta utan knutar, fördjupningar och utsprång, inte böjda under belastning och inte knäcka.

Om du planerar att lägga laminatet på det gamla trägolvet, är ytan förplanerad och ersatt med brädor, om de är ruttna eller knäckta. Låt oss ta en närmare titt på hur man förbereder beläggningen och hur man lägger laminatet på ett trägolv.

Hur man lägger laminat på trägolv

Trägolvberedning

Innan du lägger laminat på trägolv är det viktigt att eliminera avböjning av brädor, pipar och andra defekter. För att göra detta är lags fast fastsatta på betongbasen, och sedan är golvplattorna stift anslutna till varandra. Först läggs golvbrädet över loggen och säkras med skruvar eller naglar. När brädor och stockar är fastsatta, fästs lösa brädor dessutom med annat material. Du kan ta chipboard tjocklek över 15 mm.

DSP bör läggas ovanpå golvbrädorna och säkrad med skruvar. Före installationen läggs ett galler med 10×10 centimeter celler på en spånplatta. Fastsättning av material görs längs skärningslinjen av gallret och lägger plattorna på ett avstånd av 3-5 mm från varandra. Denna lucka är nödvändig så att träplattan kan expandera vid behov utan att deformera golvet.

Efter att ha lagt spånskivorna är golvområdet polerat med 10 centimeter överlappningsremsor. Om golvet är nytt och jämnt är det möjligt att installera laminatet på golvet utan plywood direkt på en träbotten. Innan arbetsytan påbörjas måste dock arbetsytan anpassas till en slipmaskin. Låt oss nu titta närmare på hur man lägger laminat på trägolv.

Typ av monteringslaminat

Innan du lägger laminatet på trägolvet är det viktigt att välja rätt material och sätt att ansluta. Styrelserna är uppdelade på slottets form. Låsanslutningssystemet förutsätter att spetsen och spåret är belägna i samma horisontella plan. I detta fall läggs laminatbrädorna horisontellt och sätter in spetsen i spåret. Denna anslutning kännetecknas av enkel installation. Men det är inte väldigt slitstarkt, eftersom spikarna kan bryta av sig. Därför rekommenderar experter inte att använda denna typ av laminat.

Hur man lägger laminat på trägolv

Click-systemet är mer robust och pålitligt. Det innebär en tredimensionell design där panelerna läggs i en viss vinkel. Detta är den mest populära blandningen som är hållbar och långvarig. Dessutom kan beläggningen lätt demonteras om det behövs.

Hur man lägger laminat på trägolv

För kök och rum med hög luftfuktighet välj lim laminat. Den bildar en enda monolitisk yta, vilken kännetecknas av hög densitet och styrka. Men installationen av sådana material är komplicerat av det faktum att lim ska appliceras på lederna. En sådan yta gäller inte golvvärme! Dessutom kan den resulterande ytan användas inte tidigare än 10 timmar efter installationen.

Tekniklagringslaminat på trägolv

 • Efter nivån är golvytan täckt med en vattentätfilm för att skydda trämaterial från ruttning, mögel och mögel.
 • Ställ sedan underlaget med en tjocklek av 3 mm. Substratet är tillverkat med remsor av balsa trä eller polypropen, och fogen är monterad i en fog, sedan fixerad med ett tejp eller tejp;
 • Installation av laminat utförs från fönstret till ytterdörren, från hörnet. Den första raden placeras på ett avstånd av 8-10 mm från väggen, och en kil placeras mellan väggen och materialet. Denna lucka behövs för att kompensera för expansion av träplattor med förändringar i temperatur eller fuktighet;
 • Den första raden läggs helt och börjar med en hel panel. Den andra raden börjar hälften av brädet. Han passar också till slutet. Således börjar även rader med hela paneler, och udda rader börjar med hälften;
 • Om låset ”” Click ”används används varje successiv rad i slutlåset till den föregående i en vinkel av 25 grader. För att göra detta måste sista stycket i första raden skäras;
 • Varje på varandra följande rad av laminerade paneler placeras med en förskjutning av fötterna i det föregående med 40 centimeter eller mer;
 • Efter montering av laminatet runt omkretsen avlägsnas kilar mellan materialet och väggen, och sedan är sockeln installerad.

Hur man lägger laminat på trägolv

Avslutningsarbete

Efter avslutat arbete, montera sockeln. I det här fallet är det viktigt att fixa basbordet bara på väggen och inte till laminatplattorna! Experter rekommenderar att du bara väljer trälattar. Sådana produkter kompletterar designen harmoniskt, ger rummet ett färdigt utseende och bevarar golvets naturlighet. Före installationen lämnas materialet i rummet i två eller tre dagar så att de ”används” till temperatur och fuktighet i rummet.

Produkter läggs längs väggarna som de ska installeras. Installation börjar med en av hörnen. När du monterar, se till att sockeln är så nära som möjligt på väggen. Den första nivån tvättas ner på ena sidan i vinkel och å andra sidan – för att gå ihop. Gash för anslutningar gör en vinkel på 45 grader. Resten av sockeln läggs också, gör gash och fäster på väggen med skruvar.

Plint efter installation spat och lack. Laminatlack är inte nödvändigt! Plattorna är redan täckta med en skyddande film som inte kan absorbera flytande material. Dessutom kan materialet spricka på vissa ställen på grund av applicering av lack.

Att lägga laminatgolv på trägolv med händerna kräver omsorg och noggrannhet i arbetet. Det är viktigt att placera plattorna ordentligt, golvbeläggningens livslängd beror på det. Om arbeten utförs olyckligt, börjar produkterna snart flytta från varandra, ytan blir ojämn och ful. Dessutom kan vatten tränga in i sprickorna, vilket resulterar i att trägolvet deformeras och blir oanvändbart. För att undvika sådana problem, kontakta de professionella!

Hur man lägger laminat på trägolv

Mästare ”Marisrub” utför installationen och ytbehandling av golvet i ett trähus, inklusive laminat. Vi garanterar kvalitet och pålitlighet! Har du bestämt dig för att bygga ditt stugor eller hus på landet från en logg eller en bar? Vi erbjuder ett komplett utbud av verk, som inkluderar installation av ett timmerhus, byggnad av fundament och tak, installation av golv och tak, utförande av verktyg och slutbehandling. Vi bygger nyckelfärdiga trähus och krympning under enskilda eller standardprojekt.

Hur man lägger laminat på trägolv – video och installationsfunktioner

Sätt laminatet på trägolvet hjälper dig min artikel som beskriver alla funktioner och metoder i detalj.

Hur man lägger laminat på trägolv

Laminat – modernt golv. Distinguished av praktiska och estetiska, har det blivit särskilt populärt de senaste åren. Nu ägs färdigheterna att lägga laminerade paneler inte bara av hantverkare utan också av amatörer som reparerar sig själva.

Laminat kan sättas på vilken yta som helst. Men många har en fråga, hur man lägger den på ett trägolv, vilken teknik som ska följas. Vid det här tillfället kan du hitta praktiska tips, bilder och videor på Internet. Mästarna delar sin erfarenhet av fashionabla beläggningar och hemligheterna till dess användning för byggnadsändamål.

Laminatgolv

Hur man lägger laminat på trägolv

För att sätta laminatet på trägolvet måste du säkerställa kvaliteten på den senare. För att göra detta, genomföra en undersökning av brädorna om bevarande. De vanligaste defekterna är:

 • grusande golvbrädor;
 • avböjning av brädor under vikt
 • klyftan mellan de enskilda delarna;
 • deformation av golvbrädorna, deras krökning;
 • skador från fukt, svamp eller skadedjur.

Det är särskilt viktigt att eliminera eventuella skillnader i bashöjd, konvexitet och dimples. Du kan inte lägga laminat på ojämnt trägolv. I videoguiden visar hur man eliminerar denna defekt med en kvarn eller planer.

Professionella verktyg kan köpas här.

Video hur man lägger laminat på trägolv

Creaking golvbrädor kan av två skäl:

 • dålig fixering av brädor på golv eller träplattor;
 • friktion av enskilda element mellan sig.

I det första fallet är produkten fäst på korsdelen med skruvar eller naglar. I det andra fallet, med obetydliga sprickor, hälls grafit in, talk är fylld och gapet bildas sätts ut.

För att ta reda på trägolvets skick rekommenderas att du tar bort färgen och exponerar träets struktur. Ruttna och förfallna golvplattor kontrollerar med en hake eller knockar med en hammare. När sådana delar finns, avlägsnas de försiktigt och bytas ut med brädor av samma tjocklek och bredd, och driver dem i det resulterande gapet.

Om golvbrädorna är i gott skick, men det finns gap mellan dem, de gör ett trägolv. Avståndet som uppstår mellan golv och vägg är igensatt med ett stycke bräda. I stället för att sätta ihop i sprickorna sätter de tunna stavar och driver dem med en hängmall. Var så noga med att skicka på golvet med en kvarn så att det ojämna golvet blir en jämn yta.

För profylax rekommenderas rengjorda golvbrädor att impregneras med antiseptiska medel från svamp och mögel och med någon bioskyddande komposition från trädinsekter.

Trägolv utjämning

Det viktigaste problemet med att lägga laminat är ojämnt trägolv. Höjdskillnaden mellan brädorna bör inte överstiga 2 mm per 1 kvm. Vid obetydliga indikatorer använd en kvarn eller ett plan. De passerar över hela ytan, regelbundet kontrollerar golvets tillstånd med en nivå eller en träplan och en andningsnivå

Om trägolvet är för ojämnt, använd plywood, OSB eller spånplatta. Denna metod är idealisk för att skapa en bas under laminatet. Nyligen har OSB aktivt drivit plywood ur byggbranschen. Kvaliteten är liknande material, men OSB-produkterna är att föredra, eftersom

 • lätt att bearbeta
 • ha god styrka;
 • stratifiera inte under mekaniskt inflytande;
 • fuktbeständig, varva inte från vatten och avdunstning;
 • ha elasticitet
 • billigare plywood;
 • har vinnande dimensioner.

Hittills är OSB-brädor ett av de bästa materialen för utjämning av laminatgolv. Dukar är helt kompatibla med andra trädelar, grovgolv.

OSB används som ett substrat för laminat. Valet av dimensioner av detta material beror på tjockleken på huvudbeläggningen. För ett laminat på 7 mm lägg plattorna i 2 mm, 8-9 mm – OSB 3 mm. Om du lägger basen under laminat av tjockare dukar, kan de med ytterligare användning sjunka. Detta kommer att påverka slitsens leder negativt: de är deformerade och brutna.

Osb-plåtar skruvas med skruvar eller spikas med naglar med lämplig längd till stockar eller utkastbrädor. Avståndet mellan dem bestäms av målarens storlek. Vanligtvis är steget från ett fästelement till ett annat 20-25 cm. Denna procedur kan observeras på en speciell video.

Du kan inte placera plattan under laminatet tätt sammanpressat. Det är viktigt att lämna ett tekniskt gap på 5 mm. Därefter är den täckt med epoxikit eller fylld med skum.

Titta igenom videon om förberedelsen av basen under laminatet, bör du vara uppmärksam på vattentätningsenheten. Den måste läggas under OSB-plattorna för att ytterligare undvika ackumulering av kondensat, bildning av hög luftfuktighet och försämring av träprodukter.

Så, med hjälp av plywood eller OSB, kan du till och med göra ett mycket ojämnt trägolv till en idealisk yta för laminat. Det viktigaste är att sätta allt på rätt sätt.

Laminatfunktioner

Hur man lägger laminat på trägolv

Laminerade plattor (lameller) – flerskiktiga produkter. De är baserade på fiberboard eller spånskiva. Det är han som ger hela golvet med hållbarhet och driftsäkerhet i drift.

Estetiken ger beläggningen ett dekorativt lager bestående av papper impregnerat med specialhartser gjorda av konstgjorda komponenter. På botten av laminatpanelen finns ett skyddande vattentätt lager – melamin. Det ger styvhet till produkter och sparar dem från deformation.

Laminerade brädor har en annan tjocklek, från 6 till 14 mm. Välja ett laminat i en mängd olika funktionella rum, du borde fokusera på det faktum att tjocka paneler är mer motståndskraftiga mot nötning och slitstarkt att använda. De är placerade i vardagsrum, hallar och rum med hög trafik. Sådana paneler har utmärkta ljudabsorberande egenskaper. Tjocka brädor är lättare att sätta än tunna. Därför är det bättre för nybörjare att träna på sådana produkter.

Laminerade brädor är sammankopplade med speciella lås. De har två typer – Klicka och Lås. Klicklåsningen är mer praktisk. Det är svårt att bryta eller skada. Vid ingången av spetsen i spåret sprider inte den senare. Laminat med ett sådant lås kombineras i en vinkel på 45 grader, svagt svängande och försiktigt, med liten ansträngning, tryck på panelen till golvet.

I låslåset vid ingången till spetsen av en produkt i spåret av en annan sker dess expansion. Om proceduren utföres slarvigt kan du skada den tunna skarven och skada laminatpanelen.

För att korrekt kombinera och sätta laminatbrädor mellan sig och inte lämna luckor, klickar produkterna längs hela längden med en hängmall. Det är viktigt att inte skada låset. Använd därför en träskena och en oanvändbar panel.

Hur man lägger laminat på trägolv

Laminat blir mer smidigt och det blir bättre att ansluta, om du tar det i förväg, ungefär en dag före installationen, in i rummet där det kommer att läggas.

Hur man lägger laminatgolv

Laminat topplack avser flytande strukturer. Han kan smala och expandera. Därför är det viktigt att ge ett mellanrum på 7-10 mm mellan väggen och golvet innan du lägger dem. För att göra detsamma, använd band med samma tjocklek. De är monterade längs väggarna och litet fäst. Vid slutet av arbetet försiktigt borttaget.

Därefter bör du lägga underlaget på trägolvet. Den säljs i rullar och lakan, är gjord av syntetiska eller naturliga komponenter, fungerar som en utmärkt vattentätning för laminat och kan fixa ett ojämnt golv som har mindre brister. Att välja ett substrat styrs av produktens pris och kvalitet. Naturkorkdukar är mest föredragna. Men de är dyra.

Substratet läggs längs väggen först i en rad. Du bör inte täcka hela trägolvet på en gång: det blir svårare att arbeta med brädor. Sektioner av lerret substrat lim tejp.

Skivor

Lameller kan sättas på olika sätt:

För nybörjare i byggbranschen är det bättre att välja en enkel metod för ”trakasserier”. Den består av följande:

Hur man lägger laminat på trägolv

 1. Den första raden av laminat att lägga sig längs väggen mitt emot ingången, från fönstrets inre hörn.
 2. I den andra raden kommer det första kortet att vara en bit i halva produkten. Den andra hälften kommer att slutföra serien.
 3. Därefter kommer varianter av fasta brädor och segment i början av serien.
 4. I den sista raden kan det vara att det fasta kortet är bredare än nödvändigt. I det här fallet skärs det längs med en pussel. Klippet ska passa mot väggen, och låset ska anslutas till föregående styrelse. Vid skärning av panelen är det viktigt att vara noga med att inte splittra laminatet. Det ska mätas och klippas så smidigt som möjligt.

Med den här metoden kan du ge träningsgolvets största styrka. Laminatpaneler sprider inte och håller varandra tätt fast. Det är mer ekonomiskt och lättare än, till exempel, julgran. Båda sätten att lägga laminat på trägolv kan ses på videon. Men för att sätta lamellerna på andra håll är det nödvändigt att behärska en speciell teknik för att arbeta med material och verktyg.

När man lägger laminat på träplankolv finns det en fara att skarvarna i panelerna och panelerna sammanfaller. Detta är oönskat. I det här fallet bör du välja en diagonal metod för installation av laminatet. Längningsvinkeln kan vara annorlunda. Fördelen med denna metod att montera lameller är att den låter dig visuellt dela ut mellanslag och visuellt förstora den. Denna metod beskrivs i detalj och fångas på video.

Efter avslutning, ta bort plankorna från väggarna och fixa plankorna. De kompletterar den totala kompositionen och maskerar gapet mellan väggen och golvet. De köps i färg av beläggningen. Nu är plastprodukter med muddring, en kabelkanal populär. Mobila eller fasta ledningar läggs in i den.

Video på läggande laminat på trägolv

Laminat: Liggande på en gammal träbotten

Hur man lägger laminat på trägolv

Inte bara professionella byggare, men även amatörer som gör reparationer själva har behärskat tekniken för att lägga laminerade golvbrädor på golven. Det är enkelt att utföra dessa arbeten: Modernt golv är praktiskt att installera och praktiskt att använda. Det finns emellertid ofta frågor om huruvida det är möjligt att lägga laminat på en gammal träbas och hur man gör det korrekt.

Placeringen av ”puff”, träplankor som topplack består av två steg: preliminär och grundläggande. I första etappen utförs undersökningen och förberedelsen av basen, i det andra, den faktiska läggningen av plattorna. I det fall där basen är ett gammalt trägolv. genomföra en noggrannare inspektion av alla delar av strukturen. Detta gör det möjligt att undvika många problem i samband med beläggningen.

Förberedelse av träbas

Trägolv kan vara en utmärkt grund för laminatgolv . Båda materialen är av naturligt ursprung och är i perfekt harmoni med varandra. Denna kombination ger värmen och komforten hos beläggningen. Därför finns det inget bättre än att sätta ”puff” brädor på produkter gjorda av gammalt trä.

Vid scenen av preliminära arbeten granskas plankbasen grundligt, graden av bevarande av materialet, förekomsten av defekter och skador kontrolleras. Beroende på detta, utför ytterligare arbete.

Eliminering av defekter av det gamla trägolvet

Om golvbrädorna är väldigt olika finns det stora luckor, de måste knockas ihop eller fylla luckorna

 • Trä dör, speciellt skuren till storleken på det formade hålet;
 • kitt;
 • buntar blöt i lim;
 • tätningsmedel;
 • polyuretanskum.

Efter att materialen har torkat sopar de de utskjutande fragmenten.

Om det gamla trägolvet är relativt väl bevarat, men mindre defekter är märkbara, elimineras de på ett överkomligt sätt:

 • Små sprickor och flisat golv eller fyllning med tätningsmedel;
 • utskjutande spikhuvuden spola;
 • Träskivor är malda med en speciell maskin eller sandpapper.

I de flesta fall är det gamla trägolvet målat. Särskilt ta det av är inte nödvändigt. Det är nog att ta bort de delaminerade fragmenten. Efter grinderna rekommenderas att brädorna styrs eller impregneras med ett antiseptiskt medel för ökad tillförlitlighet.

Ibland är det gamla plankgolvet så dåligt att det kräver en komplett ersättning. Gör i detta fall ett komplett utbud av aktiviteter för att skapa en ny grund.

Leveling av det gamla trägolvet

För att lägga laminatet på det gamla trägolvet utan problem och beläggningen låg platt, bör basen inte ha höjdskillnader. Alla trägolvskivor måste ligga på samma nivå. De utskjutande fragmenten skärs av ett plan och slätas med sandpapper eller kvarn.

För att påskynda processen med att installera golvet är det gamla trägolvet jämnt med lakan av kryssfiner eller DSP. De sätter ”vrazbeg.” Fäst med skruvar eller fäst på en speciell komposition. Om det behövs kan du lägga två lager av utjämningsmaterial som plywood. Detta är ett mycket pålitligt sätt att skapa den perfekta basen, som krävs för att lägga laminat.

Innan du lägger laminatet på det gamla golvet, skapa ett lager av hydro och ljudisolering.

 1. Skyddets roll från fukt passar bra med plastfilm. Hon är spridd runt omkretsen av rummet. Strip överlappar varandra och bandas ihop för att inte sprida sig. Kanterna ska skjuta ut på väggarna.
 2. Därefter ”kasta” något ljudisoleringsmaterial: gammal linoleum, jerks, polyuretan eller korkduk. På marknaden kan du välja en prisvärd produkt som skyddar rummet från buller och yttre ljud.

En sådan flerlagskonstruktion kommer att vara ett utmärkt stöd för laminerade brädor och skyddar det gamla trägolvet från ruttning. Även om du kan göra utan det.

Huvudarbeten: lägger laminat på gamla golvet

Från estetisk synvinkel är laminatgolv ett utmärkt golvbeläggning. Ritning av naturligt trä skapar komfort och värme av bostadsutrymme. Det är diskret och behagligt för ögat, perfekt harmoniserar med möbler och andra inredningsdetaljer.

Placering av paneler utförs i tre alternativ:

 • enkelt: brädor läggs som vanliga golvplattor strängt i en linje;
 • parkett (sillben): detaljer är placerade i vinkel mot varandra;
 • diagonalen. Laminerade produkter ligger i en vinkel på 45 grader mot väggen. Detta är det mest originella sättet att arrangera paneler. Men det är den dyraste, eftersom det med så låga laminatkonsumtion ökar med hälften. Detta bör beaktas vid köp av produkter i butiken.

För att nonprofessionals gör egna reparationer är det värt att börja arbeta med golv med enkel installation. Diagonal och parkettdesign kräver viss färdighet och färdighet i verktyg. Detta är tidskrävande och långt arbete.

I skedet av att köpa laminat är viktigt för att bestämma sättet för installationen. Det finns två av dem:

Den första metoden innefattar användning av speciell limkomposition. Byggarbetet tar mycket tid. Då krävs en viss period för torkning av produkten. Detta ökar den tid det tar för att börja använda golvet. Denna metod anses emellertid som den högsta kvaliteten, och beläggningen med den varar längre.

Tycker ofta på slottmetoden. Varje laminatbräda är utrustat med ett fästsystem, som i kombination med läggning klickas och fixeras säkert med varandra. Att lägga laminat enligt denna metod minskar avsevärt installationstiden, och du kan gå längs golvet omedelbart efter avslutat arbete.

Laminat läggs på det gamla trägolvet med båda metoderna. Med limmonteringsmetod kan du inte använda substratet. Kompositionen är jämnt fördelad och tjänar sedan som en naturlig stötdämpare.

För att utföra installationsarbeten på laminat på ett gammalt trägolv krävs en enkel uppsättning verktyg och tillbehör. Den innehåller:

 • plast eller träplåt;
 • hammare (gummihammare);
 • mätverktyg: måttband, kvadratisk;
 • små träkilor för insättning mellan väggen och brädorna;
 • skarp kniv för att öppna paket
 • sticksåg eller hacksåg.
 1. Laminatgolv börjar från fönstret från vänstra hörnet. Spåren av brädorna borde riktas mot väggen, ryggar utåt.
 2. Avlägsna från väggen 10-15 mm, sätt en träplatta, vilket kommer att skapa ett jämnt mellanrum mellan väggytan och golvet. Vid slutet av arbetet avlägsnas det, gapet är förseglat med tätningsmedel och stängt med en sockel. Denna lucka är nödvändig, eftersom laminatet är en rörlig produkt, som i exploateringsprocessen kommer att smala och expandera, behöver den ”utrymme”. Annars kommer brädorna att brytas.
 3. Lägg först den första raden längs hela väggen, fäst de laminerade panelerna med ett lås. Det sista kortet kan vara längre än nödvändigt. Den skärs med en sticksåg eller hacksåg till önskad storlek.
 4. Den återstående trimmen kan användas när man lägger den andra raden, börjar med den. I detta fall kommer de vertikala lederna av panelerna dessutom att fästas med brädans långsida.
 5. Kombinera kamma och spår av produkterna, bör du agera med extrem försiktighet för att inte bryta den tunna konturen och inte bryta mot panelernas integritet.
 6. Styrningarna i den andra raden är först fastsatta i bredd och sedan fäst på första raden längs hela längden på rummet. Hela remsan lyfts försiktigt i en vinkel på 35-40 grader och sänks till ett karakteristiskt klick.
 7. Att lägga brädet tätt och inte bilda ett gap mellan dem, använd en hängmall. Med sina lätta rörelser knockar de ihop detaljerna.
 8. Vidare läggs laminatgolv på trägolv i enlighet med ett etablerat system.
 9. I den sista raden kan det vara att bredden på brädorna är mer än nödvändigt. Mät sedan segmentet mot väggen och överför parametrarna till den felaktiga sidan av den laminerade delen. Enligt den mottagna linjen skärs styrelsen, håller kammen, vilken måste kombineras med spåret i föregående rad. Dessa åtgärder utförs med alla produkter avsedda för att läggas i den sista raden av täckning.

Om alla åtgärder för att lägga laminatgolv med dina egna händer kommer att genomföras i enlighet med kraven i tekniken att med korrekt underhåll täckning kommer att pågå i många år. Ett jämnt, gammalt trägolv som bas för lackplåten bidrar till att behålla de ”skiktiga” produkterna bra. På ett sådant golv kommer det att vara varmt och bekvämt.

Visad: 6 966

Vi rekommenderar också att du läser:

Hur man lägger laminat på trägolv

Lark trägolv, installation och underhåll funktioner

Hur man lägger laminat på trägolv

Hur man lägger trägolv i huset – video

Hur man lägger laminat på trägolv

Att lägga plattor på trägolv: teknik och dess funktioner

Hur man lägger laminat på trägolv

Hur man lägger linoleum på trägolv

Hur man lägger laminat på trägolv

Korkgolv – grundläggande begrepp, video

Hur man lägger laminat på trägolv

Screedgolv på trägolv – Egenskaper och utrustning

Hur man lägger laminat på trägolv

Trägolv

Hur man lägger laminat på trägolv

Hur man planerar ett trägolv med plywood

Rösta, tyckte du om artikeln?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *