Vilket

Hur man målar tapeten för målning

Hur man målar tapeten för målning

Bakgrund för målning är en grupp av tapeter, som kännetecknas av frånvaron av ett flerfärgsmönster och en reliefbeläggning. De kallas också texturerad (eller strukturell) tapeter. Detta är en oumbärlig sak för dem som vill göra interiören i sin lägenhet ljusare och mer individuell.

En stor fördel är möjligheten att självständigt välja väggens skugga och inte vara nöjd med tillverkarens fantasi, för det är oftast bakgrundsbilden för målning tillgänglig i vitt (färre efterfrågan är färgad) och ommålas om så önskas i en annan färg. Experter säger att tapeter för målning kan ommålas högst 5 gånger.

Typer av tapeter för målning

Texturerad tapeter för målning är indelad i tre typer: vinyl (non-woven), papper och glasvägg. Dessa bakgrundsbilder är gjorda med olika tekniker, men de har en gemensam egenskap – texturerad bakgrundsbilder kan målas.

Papper tapeter lämplig för alla ytor. Med hjälp av papper tapeter för målning kan du gömma små sprickor. Vanligtvis är den här tapeten dubbelskiktad. De är impregnerade med ett speciellt vattenavvisande ämne, på grund av vilket de bibehåller sin vattenbeständighet även efter många gånger färgning.

Vinyl tapeter för att måla lim ännu enklare än papper – de sväller inte och gipslim behöver bara vara på väggen. Dessa tapeter är särskilt slitstarka, så de rekommenderas att limma i nya hem, eftersom deras väggar krymper. Men fortfarande har vinyl tapet en nackdel – lättbeläggningen är väldigt instabil mot mekanisk skada.

Glasfiber kräver särskild behandling, men de betalar för din tid och material för sin styrka och hållbarhet. För att måla denna typ av tapeter för målning, använd latex eller akrylfärg.

Hur målar man tapeter för målning?

Alla typer av tapeter för målning är målade på samma princip. Tillverkare erbjuder oss en bred färgpalett av basmaterialet, men det är fortfarande bättre att föredra i vit färg, eftersom den initialt mättade tonen på tapeten kan påverka färgen vi får som en följd av målningen.

Vi behöver: vattenbaserad (eller akryl) färg, färgbricka, maskeringstejp, rulle med lång bunke och pensel.

Hur man målar tapeten för målning

 1. Först och främst måste du se till att tapetsytan är torr och applicera maskeringsband på taket, golvet och längs grundplattorna.
  Hur man målar tapeten för målning
 2. Häll lite färg i facket och bläddra i rullen i den. Det är lämpligt att använda en rull med en lång tupplur, eftersom det är lättare för honom att måla bakgrundsbildens präglade yta.
  Hur man målar tapeten för målning
 3. Bakgrund för målning på väggarna är bättre att måla från topp till botten.
  Hur man målar tapeten för målning
 4. Hörn och väggsektioner nära basplattor blir mer praktiska att måla med en pensel.
  Hur man målar tapeten för målning
 5. För att måla tapeten på taket behöver du en rull med ett långt handtag.
  Hur man målar tapeten för målning
 6. Det är inte nödvändigt att måla väggarna i en färg. Du kan bryta väggen i flera sektioner eller till och med måla tapeten med ränder med hjälp av maskeringstejpen.
  Hur man målar tapeten för målning
 7. Mycket användbart kommer att vara tapeter för målning i utformningen av barnrummet. Du kommer att få möjlighet att inte bara dra dina favorit tecknade figurer på barnens väggar, men också för att koppla barnet till jobbet och göra bakgrundsbilden till ett roligt spel.
  Hur man målar tapeten för målning
 8. Och vrid målningen av tapeter i spelet för vuxna kommer att hjälpa till att rita bilder på väggarna. För att göra detta behöver du speciella stenciler som kan köpas på en specialaffär eller tillverkas självständigt.
  Hur man målar tapeten för målning
 9. Det finns många varianter av ritningar, det viktigaste är att de matchar inredningen i rummet.
  Hur man målar tapeten för målning
 10. Om du över tiden vill ändra ditt hems utseende, är det inte nödvändigt att limma den nya tapeten, eftersom du kan repainta tapetet för att måla. För att göra detta, enkelt avfetta och jämföra ytan – lim bakgrunden med PVA lim och kitt i oegentligheter och sprickor.
  Hur man målar tapeten för målning

Hur man målar tapeten: detaljerna i processen och valet av färg

Hur man målar tapeten för målning

Innan du börjar måla tapeten måste du noga förbereda ytan:

 • ren och torr;
 • avlägsna förorening
 • avfetta feta områden med en skumsvamp.

Var försiktig, eftersom våt rengöring endast kan utföras på tvättbar eller målad med fuktresistenta lackytor. Om väggarna är täckta med andra material – det är bättre att inte utföra våtrengöring.

Bredvid färgfärgskomponenterna. Färgämnen i form av pasta kommer att läggas korrekt i behållaren med färg, och pigment i torr form måste förblandas med vatten. Blandningar på vattenbaserad eller vattendispersionsbasis krävs ibland att spädas med vatten enligt anvisningarna för att uppnå den önskade konsistensen.

Observera att färgen kan pigmenteras korrekt endast en gång i önskad mängd, eftersom det blir omöjligt att uppnå samma färg vid omblandning.

Hur man målar tapeten för målning

Hur målar man tapeten?

För att applicera färg på väggens yta är det bäst att använda en rulle, pensel eller en specialiserad fjärrkontroll. Det sista alternativet är det mest lämpliga, eftersom användningen av en sådan anordning innebär att man sprayar färg, vilket i sin tur inte skadar tapets integritet. Användningen av en sådan apparat kräver emellertid vissa färdigheter och förmågor från befälhavaren.

Om du inte hade specialiserade enheter till hands, och du bestämde dig för att använda en mekanisk metod, föredra dig att använda en vals. I det här fallet behöver du också en borste, men endast för att måla hörn och svåråtkomliga ytor.

Det är bäst att köpa rullar från naturlig ludd eller velour. Sådana verktyg hjälper till att måla även en präglad beläggning idealiskt, utan att lämna luftbubblor på ytan.

Användningen av en skumgummiskulle är möjlig om det finns ett djupt präglat mönster på strukturen. Det är med den här rullen att du bara kan måla de områden som behöver dra, inte tränga in i den inre delen av duken.

Hur man målar tapeten för målning

Måla tapeten med egna händer

Som regel bör färgen appliceras med ett tunt lager, försöker undvika överflödiga strömmar och streck. Försök inte att behandla hela ytan med ett tjockt lager färg eftersom du enkelt kan rätta till alla små fel när du börjar applicera nästa lager.

Kom ihåg att en andra färgfärg kan appliceras först efter fullständig polymerisering av det ursprungliga lagret. Om du använder vattenbaserad färg, behöver du bara en partiell förångning av överskott av fukt.

Som du kan se, pokleit tapeter för målning – ett bra val för dem som vill omvandla sitt interiör så billigt som möjligt.

Vi har försökt att avslöja för dig alla subtiliteter av bakgrundsbildfärgsprocessen, men det är upp till dig att bestämma att måla väggarna eller limma tapeten. Vi hoppas att vår artikel hjälper till med detta.

Vi rekommenderar även att läsa:

Hur man målar tapeten för målning

Bakgrund under gips: egenskaper, fördelar och materialtyper

Hur man målar tapeten för målning

Väggpapper för väggar under ett träd och med ett naturligt skydd

Hur man målar tapeten för målning

Färg för glasfiber: Regler och teknik för att applicera materialet

Hur man målar tapeten för målning

Är det möjligt att limma tapeter på vattenbaserad färg, förbereda väggar

Hur man målar tapeten för målning

Bakgrund med geometriska mönster i moderna interiörer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *