Lägga

Hur man målar tapeter för målning

En viktig regel – alla färger bör appliceras på en torr yta. Om tapetet klistras nyligen måste du vänta tills de är helt torra. Först efter det kan du börja måla. Här kan en ganska naturlig fråga uppstå: ”Hur länge ska vi vänta efter att du har limmat på dukarna?” I genomsnitt är intervallet mellan klistra och färgning ungefär 24 timmar.

Typiskt är tapeter för målning vit. Det är därför som du väljer färg för att välja vilken ton som helst. Om du behöver repaint den mörka tapeten ska du först applicera en neutral färg, och först därefter den önskade färgen.

Hur man målar tapeter för målning

Det finns inget svårt med självfärgning av bakgrundsbilder, du behöver bara följa vissa regler och följa sekvensen av processen.

Hela processen med att måla tapeter med egna händer kan delas in i vissa steg:

 • Färgberedning. Om nödvändigt spädas färgkompositionen, bringas till önskad konsistens och blandas grundligt. Den beredda blandningen bör vara homogen utan några extra inneslutningar.
 • Med hjälp av maskeringstejp limes alla leder av väggarna med golv och tak. Även tejp fast på sockeln och andra delar som måste skyddas mot färg.
 • Yta färgning. Detta måste göras på en gång, för om arbetet stoppas och fortsätter så kommer mycket märkbara fogar att visas på väggarna. Använd först en pensel för att måla över korsningen och hörnen och rulla sedan väggen med en rulle. Samtidigt är det nödvändigt att flytta från taket till golvet (det vill säga från toppen ner), vilket inte ger några luckor, även om det är målade i flera lager. Denna metod tillåter att måla utan streck.
 • Efter det att det första lagret är helt torrt kan nästa färgfärg appliceras. Vanligtvis är två lager tillräckliga för att uppnå önskat resultat.

Att måla tapeten med vattenbaserad färg kräver först att den ger önskad nyans. Detta kan göras på två sätt:

 1. På egen hand. För att göra detta måste du köpa en flytande eller pulveriserad färg och gradvis lägga den till färgen i små portioner. Här är det viktigt att inte bara gissa mängden pigment, utan också att blanda färgen noggrant med hjälp av en visp eller en mixer. Skuggans intensitet påverkas av en viss mängd färg. Typiskt lägger tillverkarna en palett av färger på förpackningen. Det är värt att komma ihåg att i tanken blir tonen mörkare. För att få det resultat du vill ha behöver du fler färgscheman. Det är nödvändigt att ta hänsyn till vilken typ av rulle du ska använda. Det är viktigt vilket lager av färg det lämnar: tätt eller tunt.

Hur man målar tapeter för målning

När självtoning glömmer inte att blanda pigmentet till färgningen noggrant, så kommer väggarna att ha en likformig färg utan streck

 • Måla färgen i specialaffärer. Du måste välja din favoritskugga och det datoriserade systemet i sig kommer att tillsätta den önskade mängden pigment och blanda färgen till ett enhetligt tillstånd.
 • Färgpapper för att måla i två eller flera färger

  Om du vill skapa en original inredning kan du måla tapeten i två färger. I det här fallet kan du kombinera båda liknande nyanser (till exempel pastellbeige och rosa eller grå och blå) och kontrasterande färger (vanligtvis med en kombination av ljusa färger med ljusa). Också populär är bakgrundsfärgningen av tapeter, vilket ger en jämn övergång mellan liknande nyanser.

  Gränser, formningar, tapeter och andra skiljare kan användas för att trimma gränserna mellan färgerna.

  Färgalternativ

  Innan du väljer det mest föredragna sättet att måla tapeter i två eller flera färger, bör du bestämma vilken effekt du vill uppnå. Saken är att den klassiska stilen ger tydliga gränser mellan de valda nyanserna, medan kreativa interiörer kan skapas med hjälp av godtycklig färgning.

  Hur man målar tapeter för målning

  Tänk på de mest populära alternativen för att använda färg på tapeten:

  1. Horisontell färgning i form av alternerande remsor av samma eller olika bredder, eller avskiljningen av väggen i två färger. Det första alternativet låter dig kalla en ljus accent och används, vanligtvis på en vägg. Den andra – expanderar visuellt utrymmet, men ger alltid användningen av separatorer.

  Hur man målar tapeter för målning

  Horisontell färgning i alternerande ränder

 • Vertikala ränder. Du kan hålla dem på alla väggar eller bara välja vissa områden. Denna variant av målning ökar taket väsentligt.
 • Färger en vägg i en ljusare eller mer mättad färg jämfört med huvudskuggan. Med den här tekniken kan du skapa en accent och zonera utrymmet. En intressant effekt uppnås om du målar i den valda färgen inte bara väggen utan även taket.
 • Skapa gradientövergångar på samma eller intilliggande väggar. Korrekt valda nyanser skapar en riktigt ovanlig och bekväm inredning.
  Hur man målar tapeter för målning

  Gradientfärgning

 • Ramkonstruktion, för att skapa ljusa ramar eller insatser på fasta ytor. Denna teknik är perfekt för val av målningar, klockor, tv-apparater.
 • Urval av präglade strukturer. Du kan måla med olika färgnischer eller utskjutningar, vilket väsentligt förvandlar rummet och ger det djup.
  Hur man målar tapeter för målning

  Färgplattor i en annan färg

 • Division av rymden. Med det här alternativet kan du i rummet välja några zoner, till exempel en studiezon och rekreation i barnkammaren. Dessutom används den aktivt vid utformningen av studiolägenheter. I det här fallet kan du måla köket i en färg och vardagsrummet – i ett annat. Samtidigt är det inte nödvändigt att maskera gränserna för färger.
 • Skapa ovanlig geometri från två eller flera färger. Mönster av geometriska former ser väldigt ljusa ut och stilfulla. Som regel skapas de på förmålad i en färgblixt. Det kan inte bara klassiska cirklar, rhombuses, celler och zigzags, men även slag eller vågor.
  Hur man målar tapeter för målning

  Skapa geometri från flera färger

 • Skapa hela kompositioner. När du färgar tapet kan du skapa inte bara mönster, men riktiga ritningar. Det ser väldigt intressant ut på väggarna efterliknande moln, hav, träd eller något annat.
 • Bakgrund för målning ger fullständig kreativ frihet. De tillåter att förkroppsliga de mest modiga designidéerna till verkligheten. I det här fallet kan alla åtgärder göras för hand och göra ditt interiör verkligen unikt.

  Hur man målar tapeter för målning

  Måla bakgrundsbilder av olika slag – måla utan strimmor

  Köpa färg – hur man väljer rätt komposition för arbete?

  Att kvalitativt måla tapeten, vid val av färg, var uppmärksam på faktorer som kanvasens material och funktionen i rummet i huset. Varje typ av substrat kräver användning av en specifik typ av färg.

  Måla tapeten kan bara vattenbaserad färg. Kompositioner baserade på vattendispersionskomponenter är lämpliga för ovävda tyg, och latex- eller akrylfärg används för glasbeläggningar. På linkrust tapet, experter rekommenderar att man använder en akryl, vax eller flytande pasta baserad på oljor.

  Var noga med att överväga typen av rum. Så, för tvättbara ytor i badrum eller kök akrylfärg är lämplig. Det är väldigt enkelt att tvätta den lackerade ytan, eftersom en skyddande film är formad på den. Dukarna på vilka sådana föreningar appliceras kommer att vara mindre benägna att passera och absorbera luft, men de är inte rädda för effekterna av ånga.

  I öppna, ljusstrålade rum används latexformuleringar. De bleknar inte när de utsätts för UV-strålar, men du bör vara mycket försiktig när du rengör dem. Bakgrundsbilder efter färgning med latexföreningar kan inte tvättas, endast kemtvätt tillåts.

  Vid val av färg är det också nödvändigt att ta hänsyn till graden av ljusreflektion av färgkompositionen. Beroende på detta, skiljer experter matt, satin, glans och halvmattfärg.

  Den satinfärger som har måttlig glans, optimal är lämplig för ett badrum eller kök. De är mycket hållbara och pålitliga. Mattkompositioner döljer fel i väggar och tak. De gör också bra med överskott av ljus. Glansiga färger, tvärtom, ökar belysningen visuellt. Ofta målar experter på den präglade tapeten med matt färg för att uppnå jacquard-effekten.

  Experter rekommenderar nybörjare att måla tapeter med vattenbaserad färg – det är lätt att applicera och den mest hållbara. Akrylkompositioner anses vara den mest mångsidiga i användning.

  För att få den färgade tapeten att se exakt ut som du planerar, prova färgintensiteten hos kompositionen på kontrollprovet före arbetet. Om skuggan var för blek, måste kompositionen tillsätta pigment. Se till att mängden pigment i varje färgkanna var detsamma.

  Hur man målar tapeter för målning

  För att förhindra att färgen torkar, öppna burken omedelbart före arbetet

  Algoritmen för det kommande arbetet är ganska enkelt. Först måste du måla taket. sedan öppna väggar, dekorerad med tapeter och i slutet – mindre väggar bakom skåp och soffor. För att inte fläcka golv och inredning ska de vara täckta med gamla tidningar.

  Kompositioner för målning i öppna banker torkar snabbt nog. Därför är det nödvändigt att öppna och späda färgen omedelbart före appliceringen.

  Val av rulle och andra nödvändiga verktyg

  Innan du målar bakgrunden måste du förbereda nödvändiga verktyg. Först och främst behöver du en färgrulle – arbeta med det kommer att passera snabbt och utan problem. Butikerna har dock ett brett urval olika verktyg, och inte vet vilken som är lämplig för målning av duken, nybörjare gör många misstag. Till exempel kan du hitta rullar till salu:

  • med en lång tupplur
  • med korta fibrer
  • Velourrulle;
  • pälsrulle;
  • verktyget från skumgummi.

  Hur man målar tapeter för målning

  Du behöver en rulle för att måla tapeten.

  Var och en av verktygen är utformad för specifika fall. Så, en rullning med en kort tupplur kommer enkelt att rulla en lättnadsbild, medan ett verktyg med en lång tupplur hjälper till att måla hela texturen djupt. Skumverktyget lämnar omärkta bubblor om du rör på mjuka väggar. Vid försäljning är det också möjligt att hitta verktyg med utbytbara munstycken. Arbeta med dem, experter noggrant kontrollera och skölja dem och först sedan måla duken.

  Att måla tapeten för vidare måleri utan skilsmässa, experter rekommenderar att man köper en rulle med en kort tupplur. Det absorberar rätt mängd färg och fördelar det jämnt över ytan.

  För att måla hörn och svårtillgängliga platser, köp ett par färgpenslar. Dipprullbehov i en speciell kyvett. För att omröra kompositionen med ett lösningsmedel behöver du en hink.

  Subtiliteter av målarfärg beror på dess typ

  Måla non-woven tapeter – detta är en utmärkt möjlighet att få den ursprungliga designen. Efter arbetet kommer ytan att imitera dyrare exklusiva ytbehandlingar. Även sådana tyg ser bra ut på en vägg och utan målning tack vare den externa avlastningen.

  Om duken av det här materialet ofta rengörs, så gör du målningen med latexfärg, vilket ger ett skyddande skikt. Att arbeta med sådant material är lämplig pälsrull och borste för svåråtkomliga platser. Måleri av dessa bakgrundsbilder är inte mindre än två lager. Vid applicering behåll rullaren inte länge på ett ställe, annars kommer det att leda till fläckar.

  Hur man målar tapeter för målning

  Non-woven tapeter som ska målas i minst två lager

  För att måla pappersbordsunderlägg måste du ordentligt förbereda. För detta är duken täckt med en speciell impregnering, vilket inte tillåter färgen att strömma över en jämn yta. Det bästa skulle vara att applicera en päls. Men om du gjorde fel när du applicerade den, kan du också täcka duken med ett annat lager. Innan du målar, se till att det inte finns några spår av lim på målets sömmar, annars kommer det väsentligt att komplicera arbetet.

  Det mest hållbara materialet för målning är glasväggpapper. De är gjorda av glasfiber. De mest populära texturerna bland kunderna anses vara ”spår”, ”sillben” och ”gossamer”. De är idealiska för upprepad applicering av färg som penetrerar djupt mellan fibrerna i tyget. Före målning måste glasväggspapper primeras. Därefter appliceras materialet latex eller akrylkomposition. Att färglägga dessa bakgrundsbilder är gjort i två lager.

  Pappersbaserade vinylark ger en flerskiktad pappersstruktur. Innan du målar kan du också beställa det här materialets duk. Efter torkning av primern är det nödvändigt att applicera färgkompositionen. För att göra detta, använd en rull med en lång hög och pensel. Så snart färgen torkar lite, applicera den en gång till. Det senast använda dekorativa skiktet, men om duken inte är präglad, kan du göra det utan det.

  Målning och efterbehandling av duken

  Efter applicering och torkning av primern, fortsätt direkt till målning av duken. För att göra detta, häll den tredje delen av färgburken i hinken och tillsätt lösningsmedlet. Rör om ingredienserna noggrant och häll blandningen i en kyvett. Dampa valsen och börja måla. Det är bäst att applicera färg på väggarna från toppen och gradvis släppa ner.

  Se till att det inte finns några fläckar och ommålade områden efter appliceringen.

  Hur man målar tapeter för målning

  Färgen blandas med lösningsmedlet i en kyvett.

  Så snart det första lagret är helt torrt, fortsätt med applikationen av det andra lagret. Efter att ha målat stora områden, börja applicera kompositionen på svåråtkomliga ställen. För att göra detta sänker du borsten i färgcellen och börjar måla i övre hörnet av rummet. Under måleriet, se till att efter borsten på väggen finns inga villi.

  När det andra lagret är helt torrt kan du börja dekorera duken med ett dekorativt lager. Innan detta rekommenderar vi att du gör en ungefärlig ritning av dina mönster och följ den. Försök att sätta in din bild maximalt fantasi och kreativitet, så att inredningen i ditt rum är original.

  Efter det att det tredje lagret har torkat kan du också avsluta ytan med en klar lack. Detta kommer att vara särskilt relevant vid utformningen av barnrum, där det inte är sannolikt att mekanisk skada på mållinjen undviks.

  Hemligheter av rätt målning – som experter rekommenderar

  För att undvika problem vid målning av duken, bjuder vi dig att bekanta dig med expertråd, vilket i hög grad kommer att underlätta arbetet med nybörjare. När du förbereder lokalerna för målning av dukar rekommenderar experter att inte bara täcka golvet och möblerna utan även fönster, uttag och basplattor från färgen. Fukta rullen i en färgskiva efter förberedelse. Därefter, var noga med att rulla den på den gamla tidningen så att det inte blir droppar vid målning av väggarna.

  Färg tapeter för målning spelar också en stor roll. Det är bäst att välja dukar av vit eller ljus nyans. För att jämnt applicera kompositionen rekommenderar experter att använda en sprutpistol istället för en vals.

  Om du inte kan ta bort bitar av gammal tapeter kan du dölja sina spår och väggfel genom att applicera matt färg på en ny finish.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *