Grunden

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Som en följd av beläggningens långsiktiga funktion kan små luckor och sprickor uppträda på dess yta av ett antal skäl. I detta fall måste du omedelbart reparera och slipa betonggolven.

När en pothole finns, måste den skadade delen av beläggningen skäras ut från golvet till ett djup av 20 mm, med en diamantskivad skiva på stenen. Efter skärning av kanterna på problemområdet bör dess innehåll avlägsnas med en stans eller mejsel. Den resulterande håligheten måste befrias från damm, primeras med en penetrerande förening och förseglas med en reparationslösning med användning av en metallspatel.

Därefter ska en liten regel eller lath justera tätningsytan med golvytan. Efter att ha ställt in reparationsblandningen måste skivan på ”kvarnen” bytas till en slitbelagd skål och problemområdet måste försiktigt poleras. Då kan det behandlas med ett material som är identiskt med betonggolvets huvudgolv.

När en spricka uppträder i golvet ska den klippas till en bredd av 100 mm med en kvarn utrustad med en skiva över stenen. Efter detta bör håligheten också befrias från betongfragment, damm, sedan primerad och fylld med reparationslösning innehållande kvartsand som fyllmedel. När blandningen kläms lite i hakan är det nödvändigt att lägga sitt andra lager och nivåera det med en spatel. Efter polymerisation av kompositionen måste sprickplatsen slipas av en kvarn enligt ovan.

Hur man maler ett betonggolv – titta på videon:

När tekniken överensstämmer, har ett perfekt idealiskt betonggolv utmärkt slitstyrka, utmärkta dekorativa egenskaper och enkel användning. Effekten av detta golv bekräftas av bristen på frekventa reparationer och långsiktigt bevarande av ett attraktivt utseende.

Gilla den här artikeln? Dela det med dina vänner genom sociala! Spenderar bara 10 sekunder av din tid på två klick på knappen Social Network, hjälper du vårt projekt. Tack!

Relaterade nyheter

Gör-det-själv konkret slipning: teknik och utrustning

29 december 2014

Innan du avslutar betonggolvet ska du se till att dess yta är jämn. Innan appliceringen av impregnering, dammning, beläggning med lack eller färg, är det nödvändigt att förbereda ytan. Det första steget i arbetet är slipning av betong. Tänk sedan på hur det utförs och vilka verktyg som kan användas.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Processegenskaper

Slipbetong är en av sorterna av ytbehandling. Med hjälp avlägsnas den tidigare beläggningen, slipsnivån är jämn före applicering av förstärkande impregnering, skyddande lack, självliknande beläggning, dekorativ tunna lagerfärg. För-ytbehandling utförs på 3-5 dagar efter hällning. Slutlig slipning utförs efter fullständig härdning av basen.

Varför behöver vi konkret slipning?

Idag är massgolv mycket populära. Tekniken i deras tillämpning innefattar den absoluta plattheten hos ytan. Korrekt utförd slipning av betong kommer inte bara att möjliggöra utjämning av basen. Det säkerställer dess tillförlitliga vidhäftning mot polymerbeläggningar. Högkvalitativ slipning av betong ger styrka mot golvet. Detta kommer att spara senare material för vård av honom. Dessutom kommer det inte att behövas en frekvent restaurering av basen. Polerat betonggolv är lämpligt i nästan alla interiörer. En sådan yta tolererar perfekt miljöförhållanden: basen är fuktbeständig, resistent mot aggressiva effekter, hög manövrerbarhet, rörelse av tung utrustning. Alla dessa egenskaper förvärvas vid slipning av betong.

Var används behandlade ytor?

Slipning av betong, vars pris börjar från 220 p / m 2. utförs i lokaler med olika syften. Sådana ytor används mest i stormarknader, stora butiker, bostads- och kontorsbyggnader, restauranger och kaféer. Polerat golv kan ses på hotell, salonger, teatrar, sjukhus och utbildningsinstitutioner. Inom privat ägande görs en sådan grund på gården framför ingången, i källarna. Slipade betonggolv är en utmärkt beläggning i garage, hushåll och sommarhus.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Viktiga punkter

Från det nya betonggolvet är det först och främst nödvändigt att avlägsna limmjölken. Det verkar som att hälla under lösningen av lösningen. Om ytan är gammal, är syftet med slipning att ta bort det översta skadade skiktet. Dessutom kan behandlingen eliminera eventuell förorening. Vid polering är deformerade områdena med sprickor, flisar, överflöd, skåror, krusningar och andra defekter inriktade. Efter bearbetningen blir ytans översta skikt friskt. Detta ökar basens vidhäftande egenskaper.

Typer av behandling

Slipning av betong utförs vått och torrt. Oavsett hur utrustningen används används detsamma. Våt bearbetning utförs som regel på grundval av en mosaik eller en marmorcrumb. Med denna metod används en slipskiva för att slipa betong. Som ett resultat bildas en nästan perfekt yta. På en konventionell betongbas används vanligtvis en torrmalningsmetod. Här måste det sägas att det här alternativet tar längre tid, och en dammsäck är i luften. Men, enligt de flesta experter, är det bättre än slöja i slam. Synlighet med torrbearbetning är bättre. Detta innebär att befälhavaren vid upptäckten av fel i arbetet kan omedelbart fixa dem. För att avlägsna damm från lokalerna används speciella industriella dammsugare. Under processen med våt ytbehandling används vattenpumpar.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Utrustning och verktyg

Du kan köpa nödvändiga armaturer på alla byggmaterial. Utrustningen tillverkas huvudsakligen av europeiska och amerikanska tillverkare. Professionella slipmaskiner är ganska dyra. Men samtidigt är kvaliteten på sitt arbete ganska högt och livslängden är ganska lång. Många enheter är utrustade med ytterligare funktioner, vilket gör att processen är väldigt passande. Ju större maskinens vikt är desto bättre är kvaliteten på bearbetningen. Men enklare verktyg är lämpliga för att arbeta hemma. Till exempel maler många ägare betongkvarn. Egentligen behöver man inte köpa dyr utrustning för mindre arbete. För bearbetning av golvet hemma med en diamantkopp för slipning av betong. För en eller annan typ av beläggning använder sin egen korn. Experter rekommenderar att du använder en skiva med en poäng på 25-30. För bearbetningen av det första skiktet är granulariteten av 40 lämplig. Ju större betongslipningsmunstycket är, desto högre belastning kan verktyget stå emot.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Screed funktioner

Slipning kan utföras på någon betongyta. Resultatet av bearbetningen beror på fyllmedel, tiden under vilken beläggningen ligger och dess märke. Slipsen kan ha en tjocklek på 3 mm. Samtidigt är hål och stötar tillåtna på ytan. Skillnaden i skillnader bör dock inte vara mer än 5 mm. När man väljer ett material för screed, är det nödvändigt att överväga syftet med rummet För ett lager i ett litet område, ett garage, en produktionshall, betong M150-M300 kommer att vara perfekt. Lösningen har hög styrka och nödvändiga kvaliteter för genomförandet av behandlingen. För att ge till ett golv större hållbarhet betong av varumärke används mer än M300. När det gäller fyllmedlet betraktas det fina alternativet idag liten fraktion krossad sten av metamorfa och igneösa stenar. Om senare poleringsarbeten antas är det tillåtet att använda marmor- eller granitflis. Med ett sådant fyllmedel kan du skapa en ganska original yta. Material med marmorflisar bearbetas ganska enkelt. Svåra grunder för slipning är granit och grus. Experter rekommenderar inte att du använder fyllmedel med hög densitet. Om detta är för lågt kan golvets kvalitet försämras.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Förberedelse av grunden för bearbetning

Detta steg är väldigt viktigt. Det första steget är att ta bort den gamla beläggningen. Efter det kan på basen visa olika hål och repor. Sådana defekter avlägsnas som regel med hjälp av långslipning. Detta kan i sin tur leda till extra kostnader. I det preliminära skedet bör du kontrollera ytans flathet. I händelse av defekter måste antalet diamanter ökas på disken. Stäng vid behov alla luckor på ytan. Du bör också se till att det inte finns några förstärkande nät eller förstärkningsstänger i det övre lagret. Obligatoriskt steg är att bestämma styrkan hos beläggningen. För att göra detta, tryck på hela området på basen. Om ett bräckligt område detekteras på det, kommer det att bli nödvändigt att fylla på hela golvet. För att bestämma styvheten är det tillräckligt att behandla ett litet område med en kvarn.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Betongslipning med egna händer

Arbetet får utföras 2 veckor efter att lösningen har hårdnat. Under denna period får basen den nödvändiga styrkan. Före slipning behandlas golvet med en härdare. Denna blandning reagerar med kalciumhydroxid, vilket resulterar i bildandet av ett mineralbindemedel på ytan. Det stänger porerna och gör kopplaren mer motståndskraftig mot fukt. Ytbehandling med hjälp av slipmaskinen utförs gradvis i vilken riktning som helst som är lämplig för mästaren.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Sista etappen

Efter slutförandet av slipningen kan du installera basplattor och genomföra ytbehandling. Polyuretanlackar används för att skapa en blank bas. De appliceras med borstar och rullar direkt efter slipning på ytan, rengöras från damm. Lackering av golvet utförs vanligtvis i flera lager.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Vad och hur man maler ett betonggolv – instruktioner för självständigt arbete

Innan du börjar lägga en ren golvbeläggning måste du se till att betongbasen är tillräckligt jämn. För att uppnå ett sådant resultat används vanligtvis slipning av ett betonggolv. Korrekt arbete gör att du kan skapa högkvalitativ betongblandning och andra beläggningar. Hur man maler ett betonggolv med egna händer, och kommer att diskuteras i den här artikeln.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Syftet med slipning av golvet

Med tanke på nuvarande utvecklingstendenser inom byggbranschen finns det ingen anledning att bli förvånad över den ökande spridningen av betonggolv – deras egenskaper möjliggör att konkurrera med andra beläggningar på lika villkor.

Med hjälp av slipning av betongytan kan du uppnå ännu bättre resultat – det färdiga golvet har många fördelar, bland annat följande:

 • Enkel och billig ytbehandling;
 • Tillförlitlighet, hög kvalitet och lång livslängd;
 • Bra kompatibilitet med olika dekorativa beläggningar;
 • Möjlighet att använda både i byggnaden och på det öppna området;
 • Utmärkt vattenmotstånd och motståndskraft mot olika kemiska influenser;
 • Hög mekanisk hållfasthet och nötningsbeständighet.

Ofta finns polerat betonggolv i stora kommersiella och icke-kommersiella byggnader – affärer eller köpcentra, kontorsbyggnader, medicinska och utbildningsinstitutioner. En sådan konstruktion används ofta i lägenhetsbyggnader, och vid enskilda tomter är golvet tillverkat av betong i gården, garage och uthus.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

I själva verket är slipning en av de typer av bearbetning av en betongyta som gör att du kan ta bort en gammal eller skadad beläggning, nivån på basen och screed innan du applicerar skyddsmaterial (lack, impregnering, färg eller självnivellerande plast baserat på polymerer).

Tekniken för slipning av betong omfattar flera steg. Den första av dessa är den preliminära slipningen av betonggolvet, som vanligtvis utförs 3-5 dagar efter att betongbasen hällts. Slipning kan endast utföras efter att golvytan är helt härdad.

I det fallet, om golvet hälldes med betong från grunden, måste du först ta bort kalkmjölken, som nödvändigtvis kommer till ytan under hällprocessen. Med det gamla betonggolvet kan du göra det lättare – processen med slipning kommer ner till att avlägsna det översta betonglaget.

Förutom att eliminera oegentligheter gör slipning av golvskiktet det möjligt att rengöra det av hög kvalitet från smuts och andra defekter. Oavsett hur länge betongen hälldes efter bearbetningen blir den uppdaterad och vidhäftningen ökar.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Fördelen med att slipa betong ligger också i att efter det är det väldigt bra att applicera någon beläggning på golvet där du behöver en idealisk bas. Som ett exempel kan vi citera situationen med självnivellerande golv innan de ordnas ett antal förberedande arbeten, inklusive polering, vilket gör det möjligt att eliminera det skadade toppskiktet.

På samma sätt utförs återställande av ytan med defekter. Slipning gör det möjligt att ta bort det här skiktet, vilket inte bara förbättrar utseendet, men ökar också prestandaegenskaperna avsevärt. En annan viktig uppgift att polera löser är att ett obehandlat betonggolv absorberar vatten, vilket vid negativa temperaturer kan leda till förstöring.

Vad som är viktigt att veta om slipning av ett betonggolv är att om strukturen översvämmas ojämnt, då kan problemet inte elimineras – kvarnen rör sig mycket tätt mot ytan, därför kan vågor och höjdskillnader inte elimineras med hjälp.

Metoder för slipning av betonggolv

Omedelbart bör det noteras att samma utrustning används för slipning av betong, oavsett typ av bearbetning. Det faktum att verktyget är lämpligt för både betong och stenyta.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Det finns två sätt att slipa golvet:

 1. Fuktigt. Denna metod används vanligtvis om golvet är kaklat eller marmorerat. För genomförande av våt slipning med slipande verktyg som gör att du kan skapa en perfekt slät yta, visuellt ingen annorlunda än polerad.
 2. Dry. För betonggolvet passar bäst detta sätt att bearbeta. Det tar mycket tid att utföra torrslipning, eftersom det i arbetsprocessen stiger mycket damm, och du måste vänta varje gång för att det ska lösa sig. Om du inte gör det här kommer sannolikheten att göra ett fel vara för högt, så du borde inte skynda dig.

Sliputrustning

Valet av verktyg för slipning av betonggolv är en enskild sak, och det kommer att vara upp till dig att bestämma hur man ska mala ett betonggolv hemma. Hittills har alla hårdvaruaffärer olika utrustning för både hemmabruk och för arbete vid stora föremål.

Naturligtvis är den professionella utrustningen det bästa valet. I en sådan anordning används ett planetväxelsystem: det finns en stor skiva på vilken det finns hjälphjul med diamantmunstycken som rör sig synkront. När hjulen roterar i motsatt riktning erhålls en komplex bana av diamantrörelsen och ytan som behandlas blir helt jämn.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Fördelarna med professionella bilar innehåller ett antal kvaliteter:

 • Justerbar varvtal för arbetet;
 • Möjligheten för doserat vatten vid våtbehandling;
 • Förekomsten av en dammsamlare.

Kvaliteten på slipmaskinen beror på dess vikt. Naturligtvis är de bästa enheterna dyra, men om du vill kan du hitta ett billigare alternativ.

Hemma är golvslipning vanligtvis gjord med hjälp av en kvarn – det här är mycket billigare och något bekvämare, eftersom ett sådant verktyg gör det möjligt att bearbeta svåråtkomliga områden. Att arbeta behöver en slipskiva. Med ett stort urval av slipmaskinen blir det lättare att arbeta med allvarliga belastningar. Men det här alternativet har dess nackdelar – åtminstone det faktum att skivan kan flyga ut om du slarvigt hanterar verktyget.

Polering av ett betonggolv görs vanligtvis med en speciell maskin avsedd för sådant arbete. En sådan anordning kännetecknas av små dimensioner och enkel drift, och som ett resultat av arbetet visar det sig en jämn och ren betongyta.

Slipmaterial

Du kan hantera betong, oberoende av dess egenskaper. Det viktigaste är att det inte finns några potholes och hills mer än fem millimeter höga på markytan. Vid val av betong för hällning är det nödvändigt att ta hänsyn till rummets särdrag

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Beroende på golvets syfte kan du välja material enligt följande:

 • För industribyggnader, lager eller öppna ytor är det bäst att använda betong med markeringar i intervallet från M150 till M300 – efter att ha hällat så är det lätt att slipa på golvet.
 • För att uppnå maximal styrka och hållbarhet är det nödvändigt att välja betong med ett varumärke högre än M300, och använd fin grus som fyllmedel.
 • För att förenkla ytterligare polering är det bättre att välja material av fina fraktioner (marmorflis är väl lämpade för bearbetning).

I vilket fall som helst, oavsett materialval, med tålamod, kommer det att vara möjligt att slipa någon betongyta.

Förberedande arbete

Förberedelser är ett mycket viktigt arbetsfas, där det är nödvändigt att överväga följande punkter:

 1. Om du har någon form av beläggning på gammal betong, måste du förstå hur svårt det är att eliminera dem. Ofta öppnas skador på golvet i detta fall, vilket kräver allvarliga ansträngningar att ta bort.
 2. Golvet måste kontrolleras för jämnhet före slipning. Om skillnader i hög höjd upptäcks, bör behandlingens intensitet ökas.
 3. Du måste också vara uppmärksam på expansionsfogarna och kontrollera ytan för sprickor. Om de är tillgängliga måste du lägga till i listan över arbeten även fixering av problemområden med efterföljande polering.
 4. Före arbetet bör betonggolvet tappas för att bestämma hur starkt det är – ibland är det, och därför måste strukturen byggas om.
 5. Omedelbart före arbetet är det nödvändigt att kontrollera närvaron och kvaliteten på spänningen i nätverket. Vid strömavbrott eller svag ström är det nödvändigt att fördröja bearbetningen eller vidta åtgärder för att stabilisera strömförsörjningen.
 6. Om sömmar finns i betong eller mellanrum mellan sockeln och beläggningen, måste de stängas – byggkoder förbjuder slipning innan sådana defekter elimineras.
 7. Det är också lämpligt att kontrollera golvet för styvhet i förväg, för vilket det är tillräckligt att gå igenom en sektion med en slipmaskin.

Inledande arbetsfas

Om det finns metallelement (förstärkning eller nät) i betongens övre del, bör du först tänka på att eliminera dem – annars kan slipmaskinen vara i felaktigt skick. För eliminering av beslag är den bulgariska väl lämpad.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Arbetet påbörjar i allmänhet eliminering av ojämn beläggning och avlägsnande av den gamla beläggningen. För detta kan du använda fräsning, skottblästring eller speciella slipverktyg (till exempel diamantbrädor med en kornstorlek på cirka 25-30).

Därefter måste du hantera mindre brister. Som regel används epoximaterial för detta, med vilket eventuella sprickor lätt kan fyllas. Det är viktigt vid applicering av sådant material för att säkerställa att det inte sticker ut mot ytan, annars kommer slipmaskinen att klamra sig.

Betongslipning

Innan slipning av betonggolvet behöver du vänta ytterligare två veckor efter att dynan stelnar. Betydelsen är enkel – börjar arbeta tidigare, det finns en mycket stor risk att sönder rubbor ur den fortfarande färska och otillräckliga hållbara beläggningen.

Innan du maler ett betonggolv, måste du välja rätt skiva, så att du kan bearbeta materialet så bra som möjligt. För slipning används vanligtvis en diamantskiva med en kornstorlek på 40. Det är nödvändigt att applicera en härdare på golvet, varefter en särskild substans kommer att dyka upp på betongytan, fylla på alla sprickor och öka beläggningsegenskaperna.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

När du använder skivor vars kornstorlek överstiger 400, kan du skapa ett riktigt starkt golv som klarar nästan alla slags stress. Efter denna behandling är det ingen mening i ytterligare arbete, men om du vill uppnå en ideal yta kan du dessutom polera med ett material med en kornstorlek på cirka 1500-3000.

Arbetets slutförande kommer att vara installation av plintar och ytbehandling. För att ge golvet ännu större styrka och god visuell kvalitet kan du täcka den med flera lager lack.

Defekt genom slipning

Med långsiktig drift av betonggolvet på det är det troligt att det kommer brister. De måste elimineras så snart som möjligt, oavsett orsakerna. För att bli av med problemet skärs en del av betongen till ett djup av minst 2 cm. Håligheten som erhålls på detta sätt måste rengöras, primeras och fyllas med någon blandning för inbäddning.

Hur man maler ett betonggolv med egna händer

Regeln används för att anpassa detta område. Efter att ha väntat på att blandningen satts helt, bör ytan poleras till jämnt tillstånd. Vid allvarlig skada är det värt att applicera en reparationsförening i flera lager, varav en är kvartsand som är idealisk för sådana situationer.

Ibland visas för djupa sprickor på betongytan, och metoderna för eliminering ser lite annorlunda ut. Med en diamantskiva är det nödvändigt att skära en spricka minst fem centimeter djupt i ytan så att den skadade betongen kan tas bort. Den försänkta och rengjorda platsen är fylld med den valda blandningen för reparation, varefter det bara kvarstår att sätta ytan enligt det redan kända systemet.

Slipning av betonggolv är ett bra botemedel mot mindre skador och ojämna beläggningar. Om så önskas kan det här arbetet ske med egna händer, men försiktighet och uppmärksamhet kommer att krävas. Underlåtenhet att följa tekniken för slipning av betong eller brott mot säkerhetsregler kan leda till problem.

Om allt gjordes korrekt kommer det resulterande betonggolvet att ha extrem mekanisk hållfasthet, motståndskraft mot nötning och fuktmotstånd. Dessutom kommer nästa reparation inte att diskuteras inom en snar framtid, och goda visuella egenskaper hos beläggningen kan användas för att implementera en mängd olika designlösningar.

Lämna feedback:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *