Trägolv

Hur man ordentligt isolerar huset med mineralull

Därefter måste du behandla väggen med en primer. Därefter fortsätt till fixeringsplattorna. Före detta förbereda limet genom att blanda det torrt med vatten till en enhetlig konsistens.

Appliceringen av lim sker med försiktiga rörelser på ytan och isolatorens baksida. Det är nödvändigt att fixera plattorna från byggnadens nedre hörn, gradvis rör sig uppåt. För extra fixering använd dyna ”paraplyer”.

Efter proceduren, med lim, är det nödvändigt att fixera det förstärkande nätet. Från ovan är det täckt med en speciell lösning som kommer att gömma alla luckor.

Nästa är priming, plastering och efterbehandling. Denna artikel beskrev i detalj hur man korrekt lägger isolatorn, skyddar huset från vind och kyla.

Gilla den här artikeln? Dela med dina vänner!

Tekniken för isolering av huset av mineralull utanför

Uppvärmning av ett trähus utanför är gjord med hjälp av mineralull. Detta material har hög ljudisolering och miljövänlighet. Denna isolering är gjord av basaltfiber, som har betydande motstånd mot kemiska influenser.

Hur man ordentligt isolerar huset med mineralull

Ordningen med utomhusisolering mineralull.

Värmeisoleringsarbete

Värmeisolering av ett tegelhus ger användningen av olika material som isolering, inklusive mineralull. Annars börjar väggarna frysa. Om husets yttre isolering görs med mineralull, är det nödvändigt att göra en ram. För detta rekommenderas att man använder bar- eller metallprofiler. En sådan isolering av huset utanför innebär att väggar förbereds, vilket består av att applicera gips på deras yta. Minvata passar mellan lameller. Som ett klädmaterial kan du använda wellpapp eller porslin.

När det gäller isolering av ett trähus av mineralvatten, bör denna process utföras i närvaro av sprickor och marker på väggarna. Sådan isolering av ett trähus från utsidan med hjälp av mineralull sker i flera steg. Inledningsvis utförs ångisoleringsarbeten, vilket ger ventilation av fasaden. Annars börjar huset ropa.

Hur man ordentligt isolerar huset med mineralull

Ordningen med ångspärr av ett trähus.

För ett trähus som ångspärrmaterial kan du använda en specialfilm, takmaterial, folie. För att förhindra fuktupphämtning under filmen är det nödvändigt att ordna ventilationshål.

Uppvärmning av ett trähus utförs med hjälp av en ram. För tillverkning används skivor med medeltjocklek, vilka är vertikalt fyllda på ribban. Avståndet mellan lamellerna ska vara mindre än 1-2 watt med 1-2 cm. Därefter läggs isoleringen. Det är nödvändigt att anse att detta material inte behöver ytterligare fästning.

Experter rekommenderar att du utför isoleringen av huset utanför med det här materialet i 2 lager, så att det första lagets ledning var mitt i det 2: a lagret.

Det viktigaste är att det inte finns några luckor mellan dem.

Nästa steg är att genomföra vattentätning och yttre beläggning av ett trähus. Målen för vattentätfilmen innefattar överföring av ånga och förhindrar att vatten kommer in i väggen och isoleringen. Ytterbeklädnaden kan presenteras i form av en byggnadsdäck eller sidospår. När det gäller dörr och fönsteröppningar är de försänkta i väggarna.

Traditionell teknik

Tekniken för värmeisoleringsarbeten möjliggör en ökning av tjockleken på väggarna i ett trähus (på grund av värmeisoleringsskiktet) med 10 cm. Isolering bör placeras mellan stödväggen och klädmaterialet. Ett sådant system gör att du kan skapa högkvalitativ värmeisolering med hög tillförlitlighet.

Hur man ordentligt isolerar huset med mineralull

Schema för uppvärmning och vindskydd av ett timmerhus.

Inledningsvis rekommenderas att fästa ankrarna på väggen. Varje platta är placerad på detta element. Det sista fästet är fastgjort med ett speciellt lås. Denna teknik används emellertid vid konstruktion av trähus.

Annars rekommenderas byggare att tillämpa en annan teknik, som börjar med fastsättning av metallkornet på botten av väggen. Detta steg gör det möjligt för mineralull och yttre hud att ligga platt. Denna krona är utformad för att ge ytterligare skydd mot insekter och gnagare.

Ett speciellt lim appliceras på isoleringen. Minvata passar från botten uppåt. Duvor med kepsar används som fästelement. Processen med att värma ett trähus i sig utförs med hjälp av följande material och verktyg:

 • isolering;
 • vattentätande film;
 • fästelement;
 • profilen;
 • nivå;
 • en hammare;
 • lim.

Efter att mineralullen läggs är den polerad med borstar. Isolering täckt med vindtätt material. Nästa steg innebär att man applicerar en primer på väggens yta och anordnar det yttre beläggningen av ett trähus.

Det bör noteras att den externa isoleringen som produceras enligt denna metod har några fördelar:

 • skydd mot aggressiva miljöpåverkan;
 • ökad isolering på grund av husets yttre yta, samtidigt som det inre rummet upprätthålls
 • säkerställa ventilation;
 • Möjligheten att ändra utseendet på ett trähus på grund av olika ytbehandlingar.

Viktiga värden på värmeisolering

Med hjälp av ovanstående teknik kan du värma huset med egna händer i 1 dag. Det bör noteras att vissa byggmaterial inte ger väggisolering. Till sådana material innefattar byggare cellulär skumbetong, vars tjocklek överstiger 4 cm. Med ett sådant material kan enstaka tjocka väggar erhållas.

Om huset är tillverkat av ett block vars tjocklek inte överstiger 3,8 cm, behöver en sådan byggnad termiskt skydd.

Detta steg hindrar det keramiska blocket från att andas. Det bör noteras att manteln är monterad på blocken, då läggs mineralullen och förstärkningen. Det sista steget involverar applicering av gips på husets väggar och slutför finish.

En av höjdpunkterna i husisoleringen är beräkningen av isoleringens tjocklek och antalet mineralullplattor. Ofta ligger den första indikatorn från 8-10 cm. För att beräkna den andra indikatorn, ta hänsyn till parametrarna för ugnen och huset. När det gäller montering av ramen måste metallen initialt behandlas med ett speciellt antikorrosionsmedel. Rammen är monterad i lockets område. Det kan enkelt sättas fast med klämmor.

Massiv isolering av ett trähus mineralull

Vad är mineralull

Mineralull – det mest populära vattentätnings- och isoleringsmaterialet. Används ofta i privat konstruktion. Omfattningen av dess tillämpning är mycket omfattande. I ett trähus tjänar det till att värma grunden, golvet, inre och yttre sidorna av väggarna, taket och används som takets toppisoleringsskikt.

Automatiserad mineralullproduktion organiserades av Edward Perry i den lilla tyska staden Georgsmarienhütte. Erfarenhet av tillverkningen av detta isoleringsmaterial är redan ganska omfattande. Glasull från ett stort antal företag säljs. Det finns flera typer av glasull. anpassad för olika ändamål.

Glasull är gjord av sand, läsk, kalksten, borax (borsalt), det kan säkert ersättas med en etanolprovtagare. Många moderna tillverkare använder cullet-komponenten.

Tjockleken på fibrerna varierar från 5 till 15 mikron och deras längd är 15-50 mm. Glasull är mycket hållbar. Fibrer står emot höga temperaturer och kraftiga svängningar i grader. Maximal tillåten positiv temperatur är 450 ° C. Materialet håller frost till – 60 ° C.

Glasull har nackdelar, men de kan neutraliseras.

Glasullsfibrer är relativt tunna. Under installationen kan bräckliga beståndsdelar sprida sig i mycket fint glasstoft. Glasflis sprider sig genom luften. Det kan smula i ögonen, på kläderna, genom andetaget och in i lungorna, vilket orsakar långvarig irritation i luftvägarna.

För att undvika obehagliga egenskaper när du installerar ett miniullhus måste du lägga på speciella kläder som du kan behöva kasta bort. Förbered bygghandskar, andningsskydd och skyddsglasögon.

Slagull består av masugnslag, som bildas under smältningen av järn.

Storlekarna på fibrerna i slaggullen är inte samma: bredden är vanligtvis 4-12 mikron, den ungefärliga längden är 16 mm. Den maximala temperaturen vid vilken materialet behåller dess egenskaper är 300 ° C.

Den största nackdelen med materialet är hög hygroskopicitet. Slagull har förmågan att absorbera vattenånga. Vid installation i ett trähus måste det skyddas mot naturliga fettkällor med ett tätskikt.

Slagull är inte önskvärt att använda för byggnadens ytterväggar, använd som isolering och vattenrör är oacceptabelt.

Stenull var ursprungligen gjord av naturliga basalt mineraler från stenar. Nu används förutom basalt, metamorfe bergarter eller marl.

Parametrar av stenullsfibrer liknar slaggullsfibrer. Fibrer står emot temperaturer upp till 1000 ° C.

Det är mycket praktiskt att använda stenull för reparationsändamål, eftersom fibrerna inte smuler eller smuler.

Stenull är ånggenomsläpplig, därför är det för sin installation, liksom för slaggull, en vattentätbeläggning nödvändig.

Hur man ordentligt isolerar huset med mineralull

Uppvärmning av ett golv i huset. Hur man isolerar golvet i huset, kommer du att lära dig genom att läsa den här artikeln.

Och här är en artikel om hemisoleringsskum.

Finns det någon hälsorisk

Hur man ordentligt isolerar huset med mineralull

Mineralull innehåller i sammansättningen av fibrerna och bindande komponenter cancerframkallande ämnen med tillsats av fenolformaldehyd och melaminformaldehyd. Vid långvarig användning av fiberullen blir en dammkälla.

Många forskare och internationella föreningar har tagit upp frågan om farorna med ämnen som släpps ut av mineralulls fibrer för människors och djurs hälsa.

Åsikterna avviker, och forskare identifierade grupper som delar sorter av mineralull i enlighet med graden av fara för människor.

Med rätt tillverkningsteknik separeras inte fenolmolekyler från materialet. Den strängaste säkerhetsstyrningen minvaty stöder tillverkare i Tyskland. För att bevara sin egen hälsa måste du köpa mineralull från välkända tyska företag som har fungerat bra. De mest populära tillverkarna är Knauf och ROCKWOOL.

Minvat bör förseglas på båda sidor med ogenomträngliga material. då sprutning av skadliga ämnen kommer att vara omöjligt.

Varmt trähus mineralvatten kan göras ute och inne.

Uppvärmning av ett trähus med mineralull inuti

Mineralull är en utmärkt isolering för golvet. För sin isolering, välj mineralull i form av en flexibel matta eller platta.

Uppvärmning av trägolv utförs i flera steg.

 1. Förbered först ytan för applicering av isolerande skikt.
 2. Vattentätningsskiktet är installerat.
 3. Skiktet av mineralull är fast, alla luckor är jämn.
 4. En ångspärr appliceras.
 5. Grovt golv eller topplack är fastsatt.

Minvatoy kan värma innerväggarna i ett trähus. För högkvalitativ installation av isolering bör tillhandahållas för installation av gips.

 1. Går ram för gips.
 2. Skikten av mineralull är skuren något större än dimensionerna av luckorna mellan ramelementen och lika med höjden på trähusets väggar.
 3. Efter avslutad installation av mineralull kan du lägga en hydro-barriär tejp, säkra den med hjälp av speciella fästen eller rostfria naglar. Barriären är nödvändig för att skydda lokalerna från utsläpp av formaldehyder och carcinogener från mineralullens komponenter.
 4. Skivor av gipsskivor är fästa på ramen med självgängande skruvar med en skruvmejsel.

Taket på ett privat hus behöver värmeisolering. Genom det går mer än 20% av värmen från uppvärmningsanordningar ofta bort. Om det finns en andra våning i ett trähus, är ljudisolering av taket önskvärt. Det kommer att tjäna som en frälsning från högljudda ljud.

 1. För att lägga mineralull under taket är det nödvändigt att lägga ett lager av vattentätning. När du installerar det, lämnas ett litet gap på 2-3 cm. Ackumulatorkondensat kräver ett utlopp som det kommer att hitta i ett litet ledigt mellanrum. Vid montering av mineralull rekommenderas användning av vanlig plastfilm som vattentät. Filmen överlappar så att vattnet inte kan läcka in i luckorna. Filmen pressas till taket med trälattar och spikas med vanliga naglar. Minvata absorberar lätt fukt, men ger den bort väldigt långsamt. Om mineralull är fylld med överskott av fukt, kommer den att förlora sina grundläggande egenskaper.
 2. För fastsättning i taket skärs mineralull i remsor över bredden som är större än avståndet mellan de längsgående takbrädorna. Det är nödvändigt att ge den nödvändiga styvheten så att mineralullen håller sig mellan golvbrädorna tills den är fixerad.
 3. Styckena av mineralull staplas mellan takskivorna.
 4. Så att fukt inte kommer in i mineralullen, installeras alltid en ångspärr. Det är önskvärt att isolatorn passerat luften förutom barriären mot ånga. Asgamin används ofta som ångspärr. För att säkra sina sömmar är belagda med bitumenmastik. Dessutom är fästen installerade med en häftapparat.
 5. Isolerande lager är fast trä eller galvaniserad burk.

Hur man ordentligt isolerar huset med mineralull

Uppvärmning av trähusets polyuretanskum. Du kommer läsa om detta i vår nästa artikel.

Och i denna artikel berättas om uppvärmning av huset från en bar.

Isolering utanför

Hur man ordentligt isolerar huset med mineralull

Trähusets väggar blir mycket bättre att hålla varma, om du spenderar deras isolering.

 1. Innan du lägger ett lager av mineralull behöver du stödja det i form av en speciell metallkornis. Dess bredd ska vara lika med bredden på mineralullens skivor. Skenorna kommer att fixera skiktet av mineralull, förenkla dess foder och installation. Kornet är installerat i källarområdet vid väggens botten och naglas med metallklackar.
 2. Lämpliga på plattans skala väljs och justeras, eller segment av de önskade storlekarna bildas om mineralullen köptes i rullar.
 3. Polymercementklister appliceras enhetligt på hela ytan av isoleringsplattor och appliceras omedelbart på väggarna. Detta lim skadar inte ljudets och värmeisoleringsegenskaperna hos mineralullen, fäster på ett säkert sätt väggytan med mineralullskivor.
 4. För ojämna ytor där det inte går att applicera beläggningen omedelbart, bildas lämpliga mineralullstycken separat. De återstående sektionerna av träväggen är dessutom förseglade med de formade delarna av mineralull.
 5. Minvat bildar en ojämn yta. För dess efterbehandling, använd slipverktyg. Bringa den ojämna ytan till en slät är nödvändig för efterföljande applicering av primern eller läggning av trä-, plast- eller tegelbeklädnadsmaterial.
 6. När ytan är utplattad förstärks mineralullen dessutom med hängslen med metallstavar.

Mineralull anses vara det vanligaste och högkvalitativa isoleringsmaterialet. Minvat värmer uppvärmningsbart trähuset, är en bra ljudisolator. Rätt installation av denna värmare gör att du kan njuta av en snöig vinter i ett varmt hus.

Hur man ordentligt isolerar huset med mineralull

Värmeisolering av väggarna utanför trähuset (och hus från andra material). Läs om det här.

Här är en artikel om nederländska ugnar.

Och i detta avsnitt http://ru-house.net/landshaft/ mycket intressant information om landskapet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *