Hur man installerar

Hur man planerar ett trägolv

Trägolv utjämning med plywood utan fördröjning

Med en liten skillnad i golvnivåer är plywoodplattor fästa direkt på träbasen med skruvar. Justering utförs på högsta ythöjd. På ställen för att sänka nivån av plywoodplattor ersätts.

För att genomföra denna metod är det tillräckligt att använda plywood med en tjocklek på upp till 8-10 mm. Om det behövs kan du ange ark i två lager. Läggande rutor är gjorda i rader; och varje efterföljande rad skiftas i förhållande till den föregående med minst ¼ av arkbredden.

Den första raden av plywood ska separeras från väggen med ett avstånd på upp till 8 mm, för vilken en plank med lämplig bredd är fixerad.

Mellan kvadrater rekommenderas clearance av ca 3 mm. Skruvarna på skruvarna ska vara försänkta i materialet.

För att undvika skador på materialet, rekommenderas att förmarkera trägolvet på de ställen där skruven är installerad för att rikta in plywoodet – borra ett hål.

Montering av plywood till bandsloggar

Fixa arken av plywood med en genomsnittlig nivå av ojämnhet av golvet kan vara på tejplagret. Sådana element är gjorda i form av remsor med en bredd av 20-25 cm från plywood med en tjocklek av 8-10 mm. De är monterade på basen parallellt med varandra så att avståndet mellan centren är ca 60 cm. Skiktet är jämnt på nivå genom att lägga dynor av önskad tjocklek.

Mellan lagren är fast filmvärmeisolator – polystyrenskum, polyetenskum etc. som samtidigt spelar rollen som säl. Plywoodplåtar är fastsatta med skruvar ungefär i lagets mitt. Som i det första fallet skiftas fyrkanterna i förhållande till varandra.

Fästning plywood till bar loggar

Hur man planerar ett trägolv

Med en betydande variation i golvnivå över området, är plywoodkorgar installerade på stockar av trästänger upp till 50×50 mm i storlek. Lagsinriktningen är gjord med hjälp av beacons, vilka används som skruvar, skruvas in i en träbotten till önskat djup.

Fyren är installerad i form av kvadrater med en sida på ca 30 cm. Skruvarnas hylsor är inriktade horisontellt med en nivå av 1-2 meter i längd.

Träbommen är fäst med skruvar till basen parallellt med varandra med ett steg på 60 cm. Lagen är inriktade på hylsans kåpor. Plywoodkorgar är monterade ungefär i mitten av stavarna.

Före fästning av plywood är utrymmet mellan skikten fyllt med skum, mineralull eller annan värmeisolator.

Vid planering av golv med plywood krävs följande verktyg:

 • bulgarian;
 • elektrisk pussel;
 • slipmaskin;
 • skruvmejsel;
 • elektrisk borrning;
 • bågfil;
 • skruvmejsel;
 • en hammare;
 • spatel;
 • fil;
 • metall linjal;
 • måttband;
 • nivå.

Hur man planerar ett trägolv med spånskivor?

På samma sätt som du kan jämföra plywood, kan du jämföra trägolv och andra plåtmaterial. Det vanligaste materialet är spånplatta 18-20 mm tjockt. Från moderna material är det möjligt att rekommendera orienterad chipboard OSB.

Hur man planerar ett trägolv

Hitta lösningar på frågan ”Kan jag lägga laminat på linoleum? »Börjar i tron ​​att det gamla golvet uppfyller de nödvändiga kraven.

En detaljerad jämförelse av två populära material för golvet – parkett och laminat – kan undersökas i den här artikeln. Läs om fördelarna och nackdelarna med konstnärlig laminerad beläggning i separata instruktioner.

Vanligtvis görs nivelleringen av trägolv med OSB-3-plattor med bra vattenmotstånd, ca 10 mm tjockt. Tekniken för deras fastsättning skiljer sig inte från installationen av plywoodplåtar.

Kan ett betongskikt användas?

Hur man planerar ett trägolv

Nivelleringen av trägolvet genom att hälla cement-sandmortellen kompliceras av den stora vikten av denna design. Mer lovande är appliceringen av screed på grundval av expanderad lera, vilket minskar belastningen på överlappningen.

Lösning för påfyllning framställs från Portlandcement M400, sand och expanderad lera i förhållandet 1: 3: 8. Fyllning görs på båtar, som installeras i steg om 50-60 cm. Tjockleken på screed 8-10 cm.

Innan mälden hälls, är träbasen täckt med plastlindning så att dess ändar vrids på väggar till en höjd något större än skiktets tjocklek. Filmen appliceras med överlappning, och lederna är tapade.

Kopplingen är gjord med förstärkningsnätverk, som är installerad i en höjd av 3-4 cm från basen. Självnivellerande golv görs i två lager, med en noggrann komprimering av lösningen och jämna ut ytan.

Vid tillverkning av screeds kan du applicera en standard claydite, som implementeras i form av färdigblandad.

Verktyget behövs för att jämföra trägolv med en torr screed:

Om tiden har kommit att ta hand om nya golv på trägolv kan du anpassa dem med egna händer på flera sätt. För små defekter kan du applicera skrapning och kitt. Mer allvarliga snedvridningar av en yta horisontell nivåeras effektivt med användning av plåtmaterial – plywood, en spånskiva, OSB. Det är möjligt att välja screedens tillverkningsteknik först efter att ha analyserat tillståndet av golvets träbotten.

Video om hur man jämnar trägolv med plywood, utan att tappa brädet

Inga relaterade inlägg.

Hur man planerar ett trägolv

Trägolv är populärt bland många ägare av hem och lägenhet. Träet symboliserar värme och tillförlitlighet. Trädets golv är verkligen varmt och pålitligt, förstås, om du bygger det korrekt. Men tyvärr är trä inte det mest slitstarka materialet och det kan uppstå defekter i vissa detaljer. Frågan ”hur man planerar trägolvet” borde inte leda dig till en dumhet. Med minsta tekniska färdigheter kan du väl hantera denna procedur.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Hur man planerar ett trägolv

Trägolv

Trägolvets yta kan vara vilket som helst: laminat, parkett, linoleum och jämn kakel. Men begreppet ”trägolv” innefattar en mellanliggande byggnadskonstruktion av trä, som ligger på övervåningen och är täckt ovanifrån med ett golvbeläggning. Samtidigt kan materialet för tillverkning av överlappning överlappa varandra: överlappning från träbjälkar, betongplattor eller andra alternativ.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Trägolvskonstruktion

Följaktligen beror processen för att nivellera ett trägolv av den specifika sammansättningen av denna struktur. Så vi kommer att överväga alternativ för anpassning av ett golv med träelement.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Trägolv

Vad är golvet utjämnat för?

Låt oss göra en liten utpressning. Byggnads- eller reparationsprocessen, som kallas ”leveling”, kan delas in i två stora block.

 1. Arbeten vars syfte är att ta trägolvet i ett horisontellt tillstånd. De är utformade så att möblerna i dina lokaler inte faller, och dörrarna öppnar inte spontant.
 2. Verktyg vars syfte är att få golvytan till jämnt tillstånd. Gruvorna och stötarna minskar inte bara din interiörs estetiska överklagande, men kan skada ytan på golvet. Så om du lägger ett laminat på området med fossa och tuberkel, då med en stor belastning på detta område kan laminatbrädet brista eller sömmen mellan golvbeläggningens element är brutna.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Trägolv

Golvjusteringsmetoder

Tänk på hur du kan jämföra ytan på golvet.

Leveling golvet med ett plan

Den traditionella, men den mest tidskrävande metoden är demontering av golvbrädor och ytbehandling med ett plan. För att göra detta arbete måste du svettas mycket.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

För det första, golvbrädor brukar naglas och tas bort med stor svårighet.

För det andra är det inte så lätt att arbeta ytan med ett plan. Detta är ett ganska tråkigt jobb som kräver bra snickeri färdigheter.

Nivellering av ytan på ett trägolv med en kvarn

Det är lättare och mer lämpligt att behandla ytan på ett trägolv med en kvarn. Det här är ganska dyr utrustning och det är lönsammare att hyra den här enheten eller helt enkelt beställa tillhandahållandet av en sådan tjänst.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Leveling golvet med en kvarn

Leveling golvet med en kvarn

Rengör noggrant golvet, svep och damm ytan.

Undersök ytan på golvet. Eventuella hål i skruvar eller naglar måste drunkna för att inte skada slipmaskinens rulle.

Behandla golvyten med en kvarn. Denna process kommer att medföra mycket trästoft in i rummet, så du måste skydda andra rum från dess penetration och tänka på hur du tar bort det. En bra lösning skulle vara att använda en kvarn som är ansluten till hylsan för sugande damm. Så du kan minimera föroreningen av lokalerna.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Dammsamlingsslipmaskin

Efter bearbetning av trägolvets yta måste du inspektera det för sprickor och gropar. Sådana ytfelektioner kan fixeras med akryl träfyllmedel. Applicera en liten mängd kitt till hålet eller sprickorna och gå över toppen med en spatel.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Putty trä

Spåren mellan träplankorna på golvet kan också förseglas med en komposition gjord av en blandning av trälack, akrylfyllmedel och sågspån. Fördelen med denna metod är att få färg och konsistens, vilket sammanfaller med typen av naturliga trägolv.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Leveling av trägolv med plattor

Förutom att ”avlägsna ett trägolv” kan ytan jämnas genom att skapa ytterligare ett lager av beläggning. För en sådan beläggning används plåtar av tjock plywood, spånskiva eller andra liknande produkter från träbearbetningsindustrin.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Chipboard golv

Tyvärr kommer det inte att lyckas att nivån på golvets vågräta nivå med sin signifikanta skillnad på detta sätt. Golv av träbaserade paneler på marken, fri från större ”störningar i lättnad” kan dock väl skapa en bra grund för installationen av golvbeläggningar.

Installationen av ett lager av träbaserade paneler på en färdig bas ger inga speciella problem. Plåtarna är skurna i storlek och fastsatt på en träbotten med självgängande skruvar med försänkta huvuden. Klyftan mellan plattorna kan förseglas med kitt för träbearbetning.

Nivå i trägolv med självnivellerande förening

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Självplanande trägolv

Att placera en klassisk screed på trägolv skulle vara olämpligt. Den har stor vikt, överlappande det kan helt enkelt inte motstå. Men du kan använda en självnivellerande förening som är utformad för att anpassa justeringen. Den maximala tjockleken på ett lager av en sådan blandning överstiger inte två centimeter, så om det finns en större höjdsskillnad på ditt trägolv är det meningslöst att använda en sådan blandning.

Trägolv nivelleringsteknik med självnivellerande förening

 1. Rengör och sanda golvets golv på golvet.
 2. Applicera en primer på ytan. Det är lämpligt att använda föreningar med djup penetration och skydd mot fukt.
 3. Lägg ett lager av vattentät film över trägolv. Det rekommenderas att använda täta band och fästa remsor placerade överlappade på dubbelsidigt tejp.
 4. Kontrollera noggrant platsen för eventuella läckor. I dörren säkras träplanken, vilket förhindrar att blandningen sprider sig.
 5. Lägg det förstärkande nätet på ytan av polyetenen, fixa sin position med fästen eller plastklämmor.
 6. Blanda självnivellerande blandning i behållare. I en tunn ström häll den torra blandningen i vattnet och omrör hela tiden kompositionen med ett munstycke för en elektrisk borrning.
 7. Applicera den beredda blandningen på ytan och nivå med en rulle med spikar, utstråla luftbubblor från dess tjocklek. Det är nödvändigt att arbeta med en rulle i specialiserat skor, vilket också är försedd med en sulta på spikar.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Spiked roller

 1. Torkningstiden för blandningen beror på dess sammansättning. Det är möjligt att under ytringsperioden måste ytan avlägsnas med vatten för att förhindra sprickbildning. Rummet under denna period är inte ventilerat.

Nivellering golvet med installationsloggen

Och nu förstår vi hur golvet ska jämföras, vilket inte längre kan sättas i normal form med kosmetiska metoder.

Vi demonterar befintliga trägolvskonstruktioner. Vi kommer till överlappningen. Denna metod för att installera golv kan också användas vid byggandet av ett nytt hus eller vid reparation i en ny byggnad.

Vi rengör golvet från skräp och damm.

Vi beräknar de nödvändiga materialen för byggandet av ett plant trägolv. Observera att det kan leda till att gamla dörrar inte kommer att kunna öppnas och stängas om man höjer golvnivån efter att ha installerat ett trägolv på stockarna.

Reparation av ett trägolv ger inte bara dess inriktning, men också uppvärmning. Dessa processer kan och bör kombineras. Kontrollera tillståndet av taket, lederna mellan det och väggarna. När sprickor upptäcks måste de förseglas med cementcementmörn eller skum.

En ångspärr kan också placeras på golvytan. Det enklaste sättet att använda vanlig polyeten med en densitet på 150 mikron. Hans lakan läggs ner med en överlappning på 10 centimeter och närmar sig väggarna till den översta nivån på det framtida rena golvet.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Vi lägger på överlappsslag, till exempel oplattade brädor med en tjocklek på mer än 4 centimeter. Fäst styren på golvet med hjälp av fästbultar (avståndet mellan bultarna är 30 cm).

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Under installationen kontrollerar du noga installationsnivåerna för lagret. Du kan använda den vanliga konstruktionen, men det är bättre att använda en laser. Denna enhet är placerad i taket och projekterar en röd laserstråle på väggarna. Efter justering placeras den projicerade strålen strikt horisontellt på väggen.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Lasernivåansökan

För att justera lagrets position, montera dem under två sidor av kilar för stabilitet i strukturen.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Plast kilar under stockarna

Efter att ha lagt loggen kan trägolv på stockarna isoleras. För att göra detta i klyftan mellan lags placerad isoleringsmaterial: mineralull, expanderad lera (bränd porös lera) eller polystyrenskum (skumad polymer).

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Trägolvisolering

Avslutningsgolv på basis av träskogar kan läggas med olika byggnadsmaterial: träplankor, lakan av kryssfiner eller spånskiva och andra produkter från träbearbetningsindustrin.

När man lägger brädor är det bättre att använda tung- och spårstrukturer som har ett speciellt lås för att fästa brädorna med varandra. För att passa sådana brädor använder du en trähängare, som du måste trycka på den långa änden av det placerade brädet. När du använder räfflade brädor med lås till deras lags, kan du inte montera.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Det övre bottenvåningen i plywoodskivor eller andra träplattor måste sättas fast på stockarna med självgängande skruvar. När du placerar sådana plattor måste du överväga graden av termisk expansion.

Hur man planerar ett trägolv
Hur man planerar ett trägolv

Lägger plywood på golvet

Olika byggnadsmaterial uppför sig annorlunda när temperaturen stiger, så när man installerar plattorna med en hög grad av expansion mellan dem och väggarna är det nödvändigt att lämna blockeringar.

Detaljerade anvisningar för nivellering av trägolv finns i videomanualen.

Video – Hur man planerar ett trägolv

Sätt att jämföra ett trägolv utan att öppna

Hur man planerar ett trägolv

Strandpromenaden så småningom faller, sprickor, luckor, böjar, plattformar. För att inte ta bort beläggningen används olika ytnivåeringstekniker, som vi kommer att diskutera i artikeln.

Självplanande trägolv: sätt och medel

Demontering är en mödosam, dyr och smutsig verksamhet. Om matrisen är bra, stark, utan spår av förfall, mögel och storleken på dropparna och sprickorna inte överstiger några centimeter, så kan golvet jämställas med följande metoder:

 1. Lokal anpassning.
 2. Hyvling.
 3. Torrskikt.
 4. Självnivellerande bulkföreningar eller blandningar för screed.

Hur bestämmer du hur bättre golvet är? Det enklaste är att mäta skillnader med en nivå eller en kontrollmätarstång på 2 m. Enligt SNiP 3.04.01-87 (SP 29.13330.2001) bör oregelbundenheten inte överskrida 2 mm per meter bas.

Om dropparna är lokala, det vill säga plåtar eller spår har bildats i små områden, så kan plåtarna helt enkelt klippas med ett plan eller något annat lämpligt verktyg, och konkava kan jämnas med en elastisk kitt, tätningsmedel eller hemlagad pasta från PVA och trämjöl. Efter bearbetning måste ytan skyddas med lack eller emalj.

Hur man planerar ett trägolv

I fall där droppen inte överstiger 1 cm i genomsnitt över hela golvet, kan du använda en parkettslipmaskin för att ta bort extra millimeter trä. Denna metod, även om den är dammig, är snabb nog. Det är bättre att hyra en professionell enhet, köpa inköpsprodukter och förnya det gamla trägolvet i 1-2 dagar för vidare lackering eller målning. Den enda begränsningen är att efter bearbetningen av träslagets höjd från ytan till tungan bör den vara minst 2-3 mm.

För mer signifikanta skillnader används ett ark eller cement-sandskikt. I det första fallet är utjämningsmetoden plåtar av spånskiva, plywood, OSB, GVL, TsSP och andra. I den andra – den traditionella våtnivelleringen med den obligatoriska användningen av separerande vattentätningsskikt.

Hur man planerar ett trägolv med skrapning

Du behöver följande verktyg och material:

 1. Parkettslipning och vinkelslipmaskiner. Det senare är nödvändigt för att bearbeta svåråtkomliga platser.
 2. En uppsättning slipmedel – band, cirklar eller andra typer av munstycken av olika kornstorlekar. Om du är nybörjare, köp inte omedelbart för många förbrukningsmaterial. Försök först att hämta material empiriskt.
 3. Konstruktion dammsugare.
 4. Personlig skyddsutrustning: skyddsglasögon, andningsskydd, handskar.

Hur man planerar ett trägolv

Maskiner för skrapning av trägolv.

Trägolvskivor måste vara torra, slitstarka, rena. Den tillåtna klyftan mellan dem är högst 5 mm. Alla metallelement måste avlägsnas eller begravas i golvet för det avsedda slipdjupet.

Arbetet börjar med fyllning med slipande grovkorniga munstycken och tryckkraften hos apparaten justeras med en specialskruv. Experter rekommenderar första behandling längs fibrerna. Behöver flytta smidigt, utan skynda, jerks och överdriven nedetid. Efter flera passeringar byts tejpen ut med ett material för mer fin slipning.

Nästa körfält bör börja med en förskjutning på 2/3 i förhållande till föregående. När nötningen abraserar, slipas huvudet med en ny.

Det rekommenderas att slutföra slipning på ett band med en modul av kornstorlek inte lägre än 240 enheter. Endast i det här fallet blir det planerade golvet mjukt, nästan perfekt. I framtiden kan ytan behandlas med en primer eller fläck, zashpatlevat och täcka med någon skyddande komposition – olja, lack, vax eller emalj.

Hur man planerar ett trägolv

Lackering av ett trägolv.

För mer information om skrotning här.

Torr golvutjämning

Med obetydliga skillnader upp till 1 cm i höjd kan trägolv jämföras med vilket styvt arkmaterial som spånskiva, OSB, plywood och andra. Mjuka analoger som hårdplåt eller substrat är inte lämpliga, eftersom de tar form av en bas.

För justering används plattor med en tjocklek på minst 8 mm. Optimalt – 16-18 mm. I särskilt svåra fall rekommenderar yrkesverksamma ett tvågelligt golv med förskjutna leder med ½ eller 1/3 av arkbredden. Sådan överlappning säkerställer konstruktionens tillförlitlighet och hållbarhet.

Om brädorna creakar är det lämpligt att dra dem till lags eller basbasen före arbete. Kryssfiner, spånskiva, OSB är skruvade på basen runt omkretsen och i tvärriktningen bör avståndet mellan fästanordningar inte överstiga 30-40 cm. Det är inte nödvändigt att följa symmetri för fixeringspunkter, detta är ett grovt golv. Ingenting behöver läggas mellan strandpromenaden och utjämningsplattan. Den enda rekommendationen är att behandla materialen med en antiseptisk primer för att eliminera all risk för mögel och svampar.

Hur man planerar ett trägolv

Tips!Det är inte önskvärt att använda naglar för fastsättning av plywood eller spånskiva. Material kan spricka eller spricka. Den bästa lösningen är skruvar.

Med betydande skillnader – mer än 1 cm – är den mest optimala lösningen att bilda en analog av justerbara eller upphöjda golv. Grunden är att i golvbrädor med ett steg på 10-20 cm installeras lämplig maskinvara, som bildar ett nytt stöd ovanför golvet. Höjden bestäms av nivån. Se videon nedan för detaljer.

Om det finns behov av ytterligare uppvärmning tillämpas golvinstallationsteknik enligt loggar:

 1. Lags är fastsatta på brädorna. Om så behövs är bitar av plywood eller trä inneslutna under stängerna.
 2. Ett diffusionsmembran eller komplex ångvattentätning läggs ovanpå den färdiga ramen.
 3. En lämplig värmare sätts in mellan (expanderad lerafyllning, mineral eller ekologi, barrträdsplattor etc.).
 4. Ovanifrån är konstruktionen täckt med ångisoleringsmaterial med en överlappning på 15-20 cm. Joderna är nödvändigtvis limmade med tejp.
 5. GVL-plattor, spånad spånskiva och andra läggs. Plåtarna är fästa med skruvar eller stift till loggar med ett steg på 30-40 cm.

Hur man planerar ett trägolv

Kom ihåg att med ett träd behöver du bara använda de material vars ångpermeabilitetskoefficient är större än noll. Sådan isolering som extruderad polystyrenskum, polyetenskum tillåter inte träet att andas, vilket leder till utseendet på mögel och rottningsområden.

Eftersom plywood, spånskiva, OSB är derivat av trä är säsongsvariationer i linjära dimensioner karakteristiska för dessa material. Därför är det önskvärt att lämna en kompensationsgap vid väggen på minst 5 mm.

Ofta hör du rådet ”Lida inte med fästelement, lima lakan till trädet.” Sådana ”specialister” glömmer att snickeri eller strukturlim inte är ett fyllnadsverktyg, därför kommer det att finnas tomhet i öppningsställen. Vilken bindemedelskomposition (med undantag av klisterförslutningsmedel) är en adhesiv förening som binder de två komponenterna samman. Därför är rekommendationen endast relevant för golv med minimala och mycket sällsynta skillnader.

Nivellering strandpromenaden med självnivellerande föreningar

Cementbaserade eller gipsbaserade rörliga blandningar används sällan för att skapa ett jämnt golv på en träbas. Anledningen är enkel – en lång torkperiod och många problem som uppstår (sprickor, delaminationer etc.). Dessutom väger mineralblandningar, inklusive tunna skikt, mycket och skapar stora belastningar på husets stödram.

Hur man planerar ett trägolv

Inte alla formuleringar är lämpliga för trägolv. Endast de på etiketten som plywood, spånskiva, brädor anges som baser. Men det är bättre att vara säker och ligga mellan skikten av vattentätande material som kan skydda trädet från vatten, förhindra att det ruttnar och svullnar.

Tjockleken på cementsandskyddet regleras inte, men skiktet på 5-6 cm anses optimalt. Självnivellerande självnivellerande blandningar används antingen komplexa (cement-gips) eller cement i ett skikt av 3-7 cm. Tunnskiktskompositioner är inte lämpliga för sådant arbete.

På rekommendation av tillverkare av trägolv, bör du försöka ta med ett acceptabelt tillstånd:

 • ta bort smuts, lösa och ruttna element;
 • Byt ut skadade eller lösa plankor med nya.
 • fyll med fyllnads- eller tätningsmassagas mellan lamellerna, groparna.

En polyetenfilm som inte är mindre än 150 mikrometer tjock etc. kan användas som ett separeringsskikt. Materialet läggs över hela ytan med tillvägagångssättet till väggarna. Fogar är fastsatta med tejp, en spjällband limas runt omkretsen.

I stället för filmer tillåts användningen av vattentätande föreningar. Dessa kan vara primers, vattenavstötningsmedel, specialimpregnatorer och mycket mer. Det valda agenset måste vara flytande och absorberbart så att ingen olja eller bitumenfilm bildas på ytan.

Vidare är det möjligt att fylla på. Blandningen är stängd med vatten enligt instruktionerna och fördelas jämnt över golvet. Självnivellerande kompositioner måste dessutom rullas med en nålrulle för att avlägsna luftbubblor (avluftning). Det sista steget är att täcka ytan med en film för att säkerställa korrekt torkning och härdning. Efter 7-28 dagar är golvet redo för drift.

Så, vi berättade hur man planerar ett trägolv utan att riva av brädor. Välj tekniken baserad på egenskaperna hos din design, samtidigt som du försöker ta hänsyn till alla faktorer – från vikt till operativ komfort.

Tips! Om du behöver en mästare för reparation, det finns en mycket bekväm service för deras val. Skicka bara in formuläret nedan en detaljerad beskrivning av det arbete som behöver göras, och du kommer att få erbjudanden med priser från privata hantverkare, reparationsteam och företag. Du kan se recensioner om var och en av dem och bilder med exempel på arbeten. Det är gratis och icke-bindande.

 • Hur man planerar ett trägolv

  Sätt att eliminera trägolv

 • Hur man planerar ett trägolv

  Hur man lägger OSB (OSB) på ett trägolv

 • Hur man planerar ett trägolv

  Hur man lägger golvet i grovade brädor

 • Hur man planerar ett trägolv

  Sätt att organisera avloppet i badet med trägolv

 • Hur man planerar ett trägolv

  Hur man installerar en spis i ett bad på ett trägolv

 • Hur man planerar ett trägolv

  Utkast till våning i ett trähus: vad det äter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *