Hur man gör

Hur man sätter ett hus med gips från insidan

Hur man sätter ett hus med gips från insidan

Självkorgsväggar

Med tanke på gipsens förmåga att absorbera fukt även från luften, är det möjligt att skära väggarna inifrån med gipskartong endast i hus med uppvärmning och året runt. Annars, efter 3 – 4 vintrar, måste reparationer göras igen och bekämpa mögel.

Trä är ett idealiskt byggmaterial för hemmet. Det behåller värmen väl, absorberar ljud och rensar luften. Dekomplexets komplexitet består av trädets särdrag för att ständigt ändra sin storlek – att andas. Detta måste beaktas vid installation av gips i ett trähus. GKL monterad endast på kassen. Även på väggarna av limmade laminerade trägips lims inte direkt till ytan.

Sheathe gipsskivor inuti taket och väggarna kan vara, om de är plana och inte sitta ner. Detta är en koppling av:

Konstgjord sten bör ha jämnvinklar utan chipping. Ytan ska vara platt, sömmarna är tunna, utan överskott av murbruk.

Omedelbart efter avslutad konstruktion för att sheathe ett trähus inuti gipset kan inte. Det borde bosätta sig, krympa. För tegelbyggnader är nog ett år. Trädet kräver mer tid. Små deformationer uppträder ständigt. Sten och gips tillräckligt för att täcka med en primer, för att inte ströma, så sheathe. Träet går igenom flera stadier av behandling med antipyrin och antifungala föreningar.

Att mantla ett hus med gips ute är inte kostnadseffektivt. Speciella fuktresistenta plåtar krävs. De är mycket dyrare än vanligt. Husets fasad behandlas med speciella föreningar som skyddar träet från fukt, mögel, insekter och eld. I slutet är det nödvändigt att putsa och pryda hela fasaden och måla.

Först sätter vi taket med gipsplattor med suspensioner

Hur man sätter ett hus med gips från insidan

Vi sätter taket med gipskartong

Justering under gipsskivans finish börjar från taket på huset. Det ska vara mjukt så att det finns ett mellanrum mellan arken och väggarna. Ramverket från en metallprofil är monterad på golvbalkar. Arbetssekvensen är standard.

 1. Layout över taket.
 2. Längs perimetern, fäst profilguiden PP. Svårt att fixa till taket kan inte vara. Det är nödvändigt att använda suspensioner. Om huset byggdes för mer än 5 år sedan och det finns inga bostadslokaler på toppen kan du göra med svarta skruvar för trä och inte dra åt dem ordentligt, lämna ett gap under locket. Hålet i profilen ska vara större så att bultstången kan röra sig. Det bästa alternativet är att använda speciella fjäderplattor.
 3. Slats sätts in i de styrningar som arken kommer att monteras på. De är fastsatta i taket med suspensioner eller perforerade remsor.
 4. Ledningar läggs in och kommunikationer utförs, armaturinstallationsställen är markerade, fästning för dem är klar.
 5. Det är fortfarande att skära taket. Hål för lampor ska vara 2-3 mm mer. Samma klyfta och runt takets omkrets och mellan gipsplåtar. Skivorna är fästa på profilen med skruvar.

Varning! När ramen av träskivor ska användas timmer 50×50 och fjäderklammer. I hålet i mitten av bågskruven skruvas fast i stången är kanterna fasta på taket.

Tätning av sömmar och kitt görs efter alla ytor inuti rummet och till och med hemma är mjuka.

Mantelplattor sätter in väggar inuti huset

Hur man sätter ett hus med gips från insidan

Crate på träväggar

Träet, slipat och lackat eller vaxat, har sitt unika mönster. Det går bra med de flesta moderna stilar. Några harmoniska komplement, andra betonar kontrast av släta linjer och former. Skäggning av huset från insidan bör vara i flera fall:

 • det finns ingen möjlighet att regelbundet ta hand om trädet;
 • med tiden har träet mörkrat och förlorat sitt attraktiva utseende;
 • väggisolering;
 • extra ljudisolering;
 • behovet av att gömma kommunikationen;
 • behöver en fast platt bas för kakel och andra ytor.

Orsakerna till gipsskivans gipsskivor i ett trähus inuti kan vara andra. Detta gäller främst inredningen och förändring av situationen. GCRs görs till hus vid ombyggnad.

När du gör en kista för gips i ett trähus, bör du följa några regler:

 • du behöver tydligt hålla horisontella och vertikala positionerna på ram- och sidospårelementen;
 • Skruvuppskov bör lämna ett gap.
 • Avståndet mellan strukturens vertikala stolpar är lika med halva bredden på ett ark av gips – 60 cm;
 • Profillängden är fastsatt på väggen på ett avstånd av högst 50 cm.
 • När man förenar ark längs längden sätts horisontella tvärstänger i profilen vid lederna;
 • för trä, täckta, svarta skruvar används;
 • mellan lakan ska lämna ett mellanrum på 2 – 3 mm.

Tips! Använd inte naglar. De håller sig illa i ett träd och börjar snart falla ut. Skruvanslutningen är mycket starkare.

Längs omkretsen av rummet är monterad startprofil, och vertikala ställen sätts in i den. Skivan skruvas längs kanterna och centreras på ett avstånd av 15 till 20 cm. Skruvarnas huvuden är försänkta. De försvinner när man nivellerar kitt.

Efter att du har lagt på trimmen, skar du lakans hörn något. De kan fluffa och skjuta ut över planet. Det är lämpligt att omedelbart täcka hela väggen med en primer. Därefter limes det förstärkande färgnätet till lederna och luckorna jämnas med kitt. Skruvarna är krossade med en smal trowel.

Under tapeten räcker det att rengöra oegentligheterna och belägga allt med en primer igen. Målning kräver en jämnare yta. Den färdiga kittprocessen behandlar hela väggen, sänder den och, om det behövs, appliceras flera skikt.

Kakelplattan är tung. Under det gör basen av ett tjockt vattentätt ark av gips. Efter försegling av lederna, slipas två gånger med en djup penetrationsförening. Lägg sedan limlösningen och lägg kakel. Startprofilen under första raden berör inte golvet och är fastsatt på väggen.

Crate från en träbar under husets inre gipsskiva

Hur man sätter ett hus med gips från insidan

Skäggning av huset från insidan med gips kan också göras på en träkista. Den ska väljas för rack och tvärgående bar 50×50 mm. Börja med en 70 mm bred bar. Skruvar sätts i med brickor och inte dra åt.

Bristen på en träram i den komplexa förberedelsen av trä. Det är nödvändigt att bearbeta flamskyddsmedel, impregnera med antistatisk. Livslängden hos sådan plätering är mycket kortare än metall och kommer snart att behöva skära huset inuti. Även vältorkat trä kan leda under bearbetningen. Du bör noggrant kontrollera stavarna för krökning.

Framlösa gipsskivor gipsskiva inuti huset

Hur man sätter ett hus med gips från insidan

Vi slår ut väggarna med gips utan lådor

Framlös installation av gipsskivor inuti huset är möjligt på stabila, jämna ytor. I grund och botten är det gips. Murverket bör ha ojämnheter inom 5 mm. Om väggen inte behöver anpassas vertikalt, kan huset kappas inifrån med gips utan kasser.

Ytan på väggarna i huset måste rengöras från damm och andra föroreningar. Coat i 2 lager med djup penetrerings primer. Startprofilen anges nedan. Den fungerar som ett stöd och hjälper till att justera arken horisontellt. Lim appliceras med en hakad trowel. Fördelen med den här metoden för installation:

 • trimningen görs snabbare;
 • Rummets användbara område bevaras längs hela omkretsen;
 • Kostnaden för efterbehandling är mycket lägre.

Nackdelarna inbegriper oförmågan att dölja kommunikation under höljet och göra den inre isoleringen av huset.

Vi rekommenderar även att läsa:

Hur man sätter ett hus med gips från insidan

Hur man suger en balkong med gips: Regler och tips

Hemligheter av att ha ett trähus gipsskiva

Ägarna av träskogshusar är med stolthet stolta över sina förvärv (eller resultaten från den startade konstruktionen). Huset visar sig vara mysigt, vackert och med ekologi – full ordning! Men när det gäller inredningen av ett trähus, och även med egna händer, blir människor ibland vilse. I vissa delar av byggnaden är det helt enkelt inte möjligt att lämna trädet intakt. Till exempel, i köket, kommer det snabbt att röka, och kanske börjar det att spricka. Och i badrummet kommer att svälla från fukt, hotande invånare med mögel. Det är bara att du inte lägger samma kakel på en bar eller logg: det kommer inte att hålla alls eller snart börjar det ”gå” på grund av trädets andning. Och här kan gipsmur komma till räddning: I ett trähus, kommer det att fungera som en stödjande bas för efterbehandling.

Hur man sätter ett hus med gips från insidan

Egenskaper av det inre gipsskivans gipsskiva

Om vi ​​lämnar frågan om uthus, lägger vi uppmärksamheten på att gipsskivans ytbehandling är lämplig i ett trähus.

 1. Först av allt löses problemet med vilken kommunikation som helst. Naturligtvis kan de döljas i timmerstugan själv, men det kräver en stor mängd snickeri, vilket inte är billigt alls. Samtidigt minskar väggtjockleken. Om vi ​​pratar om ytterväggar kommer resultatet av detta steg att vara viss värmeförlust.
 2. Plastering av ett trähus med gips kan också bidra till att öka sin värmeisolering. Materialet i sig förändrar inte värmeöverföringskoefficienten, men en värmare läggs lätt i ramens ram. Om du, efter att ha övervintrat i ett nytt hus, bestämde dig för att du inte ”byggde upp” tillräckligt på väggens tjocklek, skulle ett sådant drag snabbt och billigt lösa situationen.
  Hur man sätter ett hus med gips från insidan
 3. Om du använder brandbeständigt gips, kommer gipsplattformen att öka sin brandsäkerhet avsevärt. Speciellt i kombination med impregnering av timmerbrandskyddsmedel.
 4. Dekorativa läckerheter. Alla bostäder har i allmänhet en ganska primitiv syn. Gipsskiva nisch eller båge i huset, gjort för hand, kommer att ge den individualitet och kommer att kosta ganska billigt. Bågformade passager kan också visuellt skilja mellan ”inflytningszoner”, som betecknar avskildhet, men utan att man behöver installera dörrar.

Justering av väggarna med gipsskivskonstruktioner kommer bara att nämnas i förbigående – det är för honom att de oftast använder detta material. När det gäller en trästruktur, om dess ägare vill lämna det naturliga utseendet i trä intakt, dämpar denna riktning av användning av gips i bakgrunden.

Hur man gör installation i ett trähus?

Vilka egenskaper har gipset i ett trähus? Alla de svårigheter som övervinns beror på att ”levande” timmer krymper och andas, och om den första processen gradvis sänker sig, fortsätter den andra hela tiden för logghusets existens. Härifrån följer flera regler.

 1. Planerad träbeklädnad bör försenas minst ett år efter det att den byggdes. Under denna tid kommer den grundläggande krympningen av stockarna eller virket att slutföras.
 2. Ett undantag kan endast göras för limmade laminerat virke, där krympningen är minimal.
  Hur man sätter ett hus med gips från insidan
 3. När du skapar en ram och vetter mot gipselementen, bör elementen inte nå taket med en centimeter av 3-4, och till golvet – med 1. De behövs för frittemperatur och fuktighetsfluktuationer i timmer. Hålen är stängda med plintar eller dekorativa gränser – de är fästa uteslutande till horisontella plan, i alla fall inte till väggar.
 4. När gipsskivor används för att mjuka träväggar, ska arken inte stängas väldigt tätt. Passa till varandra – ja, men ett mellanrum på 1-2 mm krävs. Det kommer att tillåta att beklädnaden förblir intakt när timret rör sig.
  Hur man sätter ett hus med gips från insidan
 5. I trähyllor för gips är det starkt rekommenderat att arrangera en ångspärr. Utan det blir det med tiden möjligt att mögla väggarna.
 6. Innan du sitter i trähusets trähus, bör du rengöra tjärens väggar och behandla dem med ett antiseptiskt medel.

Med alla dessa nyanser kan du erbjuda 3 alternativ för gipsplastbehandling.

Träkista

Det är särskilt lämpligt om du installerar gips i ett gammalt trähus. Krympningen är komplett, och väggarna är förmodligen inte alltför släta. Men det viktigaste är att de redan andas och inte kommer att förändras mycket i storlek.

 1. Under stödstativet sitter bar med dimensioner på 75×25 mm. Mer är möjligt, mindre är inte alls. Naturligtvis är lathinget av sågat trä behandlat med brandskyddsmedel och antiseptika, följt av torkning.
 2. 50×25 mm lister är tillräckliga för styrningar och tvärsnitt.
 3. Stödbenen är monterade i steg om 1,2 meter, det vill säga bredden på GCR-arket. Minst en guide är monterad mellan dem. Vill ha mer strukturell styrka – fyll dem oftare. Huvuddelen är att mitten av arket ska ha ett stödstativ och en guide på platsen där plattorna möts.
 4. Tvärbalkarna är förpackade i en sådan ordning att de är på platsen där gipsens smala sidor är stängda. Glöm inte att horisontella fogar inte ska ställa upp: gips är monterad i ett rutmönster eller åtminstone med en märkbar förskjutning.

Hur man sätter ett hus med gips från insidan

Alla lameller är inriktade nivån. För referenspunkten tas den största bredden av väggen. På platserna av hålen är kilar som är inneslutna, huggade till önskad tjocklek, inneslutna. När du dekorerar ditt hem med gipsskivor på en träram, är lamellerna fäst till timmer med skruvar och brickor på ett avstånd av 20-30 cm. Att dra åt dem för mycket bör inte ske så att manteln inte deformeras under naturliga väggrörelser.

Metallram

Det kan mycket väl användas för sådana hytter som står inför. Men för nya, inte fullt avgjorda byggnader är det bättre att använda den rörliga versionen.

 1. Vertikala ställen i profilen placeras enligt de allmänna reglerna, med ett beräknat steg och nivåkontroll. De är dock monterade på en fast fast träkista.
 2. Horisontella tvärbalkar är fastsatta med skruvar genom ovala spår i lagerprofilen. Detta ger dem möjlighet att stiga / falla som trädet rör sig.

Gipsplattor väggar som görs på detta sätt behåller oberoende från väggar, samtidigt som de har tillräcklig styrka även för kakel. Denna metod är något dyrare än montering på en träkasse, eftersom det kräver både det och metallprofilen. Men det ger mer pålitliga resultat.

Men efterbehandling av ett trähus med gips från insidan, som utförs direkt på timmeret, är det inte det bästa alternativet. Ja, om väggarna är ganska släta kan du limma arken direkt på ytan. Men de kommer oundvikligen att leda till att andas ett träd, och kompensationsgap kommer inte att spara heller. Ett annat alternativ – skapandet av falska väggar – kan endast användas i stora lokaler, eftersom det ”äter bort” en betydande mängd utrymme. I detta fall är ramen monterad på något avstånd från väggen och täckt med lakan. I själva verket skapar detta en kontinuerlig partition, liksom i ombyggnaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *