Installation

Hur man sätter ett plastfönster i ett trähus

Efter förberedelsen, fortsätt till processen att installera fönstret.

Först och främst kopplar vi bort fönsterkarmen från facken, om fönstret är dövt – ta bort glasenheten. Vi tar inte bort skyddsfilmen från fönstren – det skyddar profilen från eventuella skador och repor.

Montering av en fönsterbräda

Hur man sätter ett plastfönster i ett trähus

Installera en fönsterbrädan i ett trähus Om du vill installera en fönsterbrädan, först och främst monterar vi den. När du installerar, justera planet med en nivå och bakplattor (bitar av trä, plywood, etc.).

Om fönsterbrädan också är tillverkad av PVC, så är det under skruvkåpan nödvändigt att placera en brickor (så att skruven inte skruvas in i hålrummets hålrum). Skruva fast skruvarna på platser som ligger under den framtida ramen (så att den är vacker och att kepsarna inte är synliga). Men oftare är naveln det nedre breda fönsterkartonget, och därför behöver man inte installera en extra sill.

Monteringsram

Hur man sätter ett plastfönster i ett trähus

Montering av fönsterramen i ett trähus Vi lägger ramen på staplar med en tjocklek av ca 1 cm, kontrollera installationsnivån efter nivå. På varje sida, var noga med att lämna ett mellanrum på minst 1 cm, sätt stavarna mellan ramen och fönsterrutan. De tillåter inte att ramen rör sig horisontellt, förhindrar en eventuell deformation av ramen under installationen och gör att du kan fästa fönstret säkert i fönsterkassetten ordentligt.

Kontrollera väggens ytplan (fönsterlådan) och ramen, så att ramen inte kan skjuta ut över fönsterkassans ramar.

Installera fönsterramen

Hur man sätter ett plastfönster i ett trähus

Montering av fönsterkarm i ett trähus Fäst rammen med långa skruvar i fönsterkassetten, försök att inte skruva över skruven. Efter montering av ramen hänger vi rampen och installerar dubbelglasade fönster (i blinda fönster).

Vid installation av en glasenhet i en profil är det nödvändigt att det finns ett mellanrum på ca 5-7 mm mellan glasenheten och profilen. Detta förhindrar att glaset vrids och spricker på grund av eventuella deformationer av profilen (ram) under driften (säsongsvariationer i byggnaden, eventuella snedvridningar under krympning och under drift).

Vertikal justering producerade justeringsplattor.

Installation av glas

Vidare, med hjälp av en plastpärla, fixeras glasenheten i PVC-profilen. Spike shtapika ska klicka in i spåret på ramen. Anslutningen ska göras genom att försiktigt knacka på en trä- eller gummiband eller malleuspärla.

Zaining fönstret

Nästa, zapenivaem utrymme mellan fönstret ram och ram. Vi väntar tills skum hårdnar. Under denna tidsperiod rekommenderas det inte att öppna eller sätta ett fönster på luftningen för att förhindra att rammen deformeras från skumets expansion.

Efter att skummet hårdnar, skär av överskottet och du kan gå vidare till trimhuset.

Montering av plastfönster i ett trähus

Det sista steget är avlägsnande av skyddsfilmen, fönstret är klart för drift.

Installera plastfönster i ett trähus gör det själv

Hur man sätter ett plastfönster i ett trähus

Träet används ofta för byggandet av byggnader. Men installationen av ett plastfönster i ett trähus kännetecknas av vissa egenskaper, eftersom träet är föremål för krympning med en förändring i geometriska dimensioner. Speciellt intensivt förknippad med denna process sker krympning under de första 2 åren efter byggandet av byggnader, så installationen av plastfönster i ett nytt trähus rekommenderas inte tidigare än denna period. Tyvärr är det i de flesta fall omöjligt att vänta på en sådan period. Låt oss se hur du sätter in ett plastfönster i ett trähus med egna händer.

Skärning av ett fönsteröppning

För att utföra arbetet behöver du en plumb och nivå. På ett avstånd av 90 cm från golvet är den nedre horisontella linjen markerad i nivå. Öppen av bländaren är märkt i en höjd som motsvarar storleken på det beställda fönsterblocket med tillägget 14 cm. Vertikala linjer appliceras med en rörledning, bländarens bredd är 14 cm större än plastfönstret. En noggrann kontroll av de horisontella och vertikala linjerna på linjerna och sammanfallet av diagonalerna utförs.

Enligt den resulterande markeringen skärs en motorsåg. Ytan på den resulterande öppningen trimmas, poleras och bearbetas med flamskyddsmedel och antiseptiska medel.

Höljesproduktion

Att installera fönster i ett trähus är inte tillåtet direkt i öppningen, eftersom fönster är skyddade mot deformation, den sätts in i en trälåda med ett speciellt designhölje. Belägringen ger inget tryck på fönsterkonstruktionen vid utfällning av en byggnad.

 • Klipp ut en kam 5 × 5 cm längs ändarna av ett fönsteröppning, i detta syfte är åsen märkt i ändarna med en nivå. Träet skärs in i motorsågens insida i två remsor med en spalt på 5 cm, varefter 5 cm skärs längs hela ytter- och inre omkretsen. Kammen görs noggrant med antiseptisk behandling. Konstruktionen kan utföras i mitten av väggen eller flyttas mot gatan för att öka bredden på fönsterbrädan;
 • gör en vagn från vertikala stänger 150 × 100 mm och en längd på 6 cm mer än fönstret med ett spår mitt på den breda sidan av 50 till 50 mm. Överdelen är täckt med ett bräde på 150 × 40 mm med spår som bärs på kammen. Brädet är fastsatt med skruvar till vagnen (endast inte till åsen);
 • kolla mottagna mått. Det borde finnas ett 5 cm mellanrum mellan öppningens övre och mattor, för att skumma, borde det finnas likformiga 2 cm luckor från fönsterkanalerna.

Den monterade vagnen måste tillåta den att röra sig längs åsarna, med den släta bana av släp utan kraftpåverkan, vilket gör det möjligt att döda stockar med vapen för att slå sig in i masten utan att trycka på fönstret.

Ett annat sätt att göra ett hölje.

Hur man sätter ett plastfönster i ett trähus

Verken skiljer sig inte väsentligt från den vanliga installationen.

 1. Från ramen borttagen sash.
 2. Fönsterbrädan är etablerad.
 3. Fästning i ändarna av ramen med speciella fästelement (ingår i lådan).
 4. En ram med ett tejp av folierad polyetenskum som är fäst längs ytterkanten placeras i öppningen på träkilor som reglerar sin position med kontroll av vertikalitet och horisontell position.
 5. Fästning av ramen till höljet på de monterade fästen med hjälp av skruvar (deras penetration i åsen är oacceptabel).
 6. Hängande sash och zapenivanie sömmar runt ramens omkrets.
 7. Fyllning av klyftan ovanför mattan med juteisolering.
 8. Installation av platband från interna och externa parter.

Installationsarbetet i enlighet med de angivna rekommendationerna från PVC-fönstret kommer att skapa hygge och komfort i huset under många år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *