Installation

Hur man sätter fast husmetallfästen

Vid montering av metallplattor ska du överväga möjligheten till panelrörelse under acklimatisering och hammarspik i hålets mitt.

Innan du lägger på panelen läggs varje ark först in i panelen på den tidigare upplagda raden. För att säkra arken mellan dem finns en speciell design med låsningsmekanism. Efter dubblering av det karakteristiska klicket anses banden vara säkert anslutna, varefter de är fastsatta. Principen för montering av metallfäste är frånvaron av fästanordningar på synliga ytor. Detta är möjligt på grund av att skruvarna inte skruvas in i själva arket, men in i den nedre remsan (när de läggs horisontellt) eller på sidan (vertikala paneler). Skruva på skruvarna, panelen dra inte starkt och inte för hårt mot väggen. Annars kommer dess form att gå vilse. Men dess lossning är inte heller tillåtet. Denna stund anses vara den mest ansvarsfulla vid montering.

Spikens ögonblick betala särskild uppmärksamhet.

Den ovala formen av hålen för naglar ger möjlighet till rörelse av banden under deras acklimatisering. För detta gör de också ett litet mellanrum (1-2 millimeter) mellan nagelhuvudet och väggytan. Om installationen genomförs under vintern, ökas klyftan ytterligare.

Några noggrannheter att arbeta med metallpaneler

Hur man sätter fast husmetallfästen

För en kompetent och snygg husfasning, förutom huvudmaterialet, används ytterligare element: olika remsor, hörn, trim, bevels, strålkastare.

Skärpaneler utförda med en såg, utrustad med fina tänder eller en kniv för metall.

Återföring av tidigare borttagna föremål till metallfinishen borras hålen på paneler med en diameter som är något större (3-5 mm mer) än förväntat.

Det finns några nyanser av montering av metallfasad i hörnen av huset. I hörnen ansluts ändarna av remsorna med hjälp av yttre hörn. Dörröppningar, fönsterramar, toppraden av paneler trimmas med en J-remsa. Sådana detaljer får sitt namn som bokstaven i latinska alfabetet på grund av dess form, så att du kan göra en snygg kantning.

Sheathe fasaden av det gamla huset är också möjligt med hjälp av metall siding. Detta är det bästa valet, så tid bör inte spenderas på val av annat material för att täcka huset.

Sammanfattningsvis noterar vi att ovanstående ansågs vara frågan om självpläterande metallfasad på fasadens hus.

Vi hoppas att vi, efter att ha blivit bekant med ämnet, inte har några dunkla punkter på huset som täcker metallfasad. Därför kan du säkert komma till jobbet.

Hur man sätter fast husmetallfästen
Hur man sätter fast husmetallfästen
Hur man sätter fast husmetallfästen
Hur man sätter fast husmetallfästen
Hur man sätter fast husmetallfästen
Hur man sätter fast husmetallfästen
Hur man sätter fast husmetallfästen

Hus som täcker metallsidor

För att återställa den tidigare attraktiviteten av fasaden på ett privat hus, kan du skära den med metallfasad. Huset som täcker metallsidor ger möjlighet att få vackert utseende av byggnaden, att inte vara engagerad i tröttsam reparation av dess väggar och tillsammans med den för att uppnå sin uppvärmning. En sådan struktur kommer dessutom att vara väl skyddad mot olika naturkatastrofer och yttre buller.

Hur man sätter fast husmetallfästen

Siding installation – schema.

Materialegenskaper och arbetsstart: instruktioner

För närvarande finns det många hårdvaruaffärer och organisationer som är redo att sälja metallfasad och hjälpa till med att lösa problemet med hur man ska sätta ett hus. De ger ett brett spektrum av färger och texturer av detta material, inklusive loggets imiterande yta.

Metallsidor är ett modernt material för efterbehandling av alla typer av byggnader (bostäder, bostäder, industri, etc.). Han uppnådde en mycket hög popularitet på grund av dess egenskaper, inklusive:

 • hög styrka;
 • ökade anti-korrosionsegenskaper;
 • brandmotstånd;
 • motstånd mot aggressiva miljöer och nederbörd;
 • färgbeläggningsstyrka;
 • miljöskydd
 • låg vikt

Ytan på detta ytmaterial tvättar tillräckligt bra och lockar inte damm, vilket medför att det har antistatiska egenskaper. För att tvätta ytan kan du använda tvättmedel. Och lackfärgbeläggningen appliceras på sidoväggen skyddar mot rost och ökar materialets livslängd.

Förberedande arbete och det nödvändiga verktyget

Hur man sätter fast husmetallfästen

Guide rails för sidospår.

Inledningsskedet för att applicera en sådan beläggning kommer att vara förberedelsen av fasaden av bostadsstrukturen. Det är nödvändigt att demontera alla dräneringsstrukturer, fönsterplattor, antenner och utskjutande fönsterbrädor. Om du hittar de platser där förstöringen av gipset inträffade måste du reparera dem med cementmortel.

Om huset är av trä, måste du ersätta förfallna brädor och lossa brädor – för att döda. Trädets yta måste behandlas med antiseptisk och brandbekämpningslösning. Och äntligen måste du kontrollera eventuella avvikelser från väggarna och hörnen.

För vidare arbete behöver du följande verktyg:

 • cirkulär (cirkulär) såg;
 • bulgarian;
 • skruvmejsel eller borrmaskin;
 • tång;
 • sax för metall;
 • en hammare;
 • byggnadsnivå;
 • måttband;
 • trappstege.

För att kunna installera metallpaneler korrekt måste du göra en kvalitativ markering. Detta kommer att undvika ytterligare problem med materialets vertikala och horisontella arrangemang. Närvaron av en slät markering hjälper till att installera fästelement.

Hur man sätter fast husmetallfästen

Bygg siding med egna händer.

För att ordentligt skära ett hus med metallfasad är det nödvändigt att kasta väggarna. Dess utformning bör göras med avseende på ventilationshål, eftersom det är ventilation som ger en torr yta på väggarna vilket ökar deras livslängd. Som materialet i batten är det bäst att använda metallprofiler eller trästänger, vars tvärsnitt kommer att vara 40×40 mm eller 50×50 mm.

Profilstängerna måste placeras vertikalt, med ett steg på 600 mm från varandra. Lathing husets väggar bidrar också till att anpassa husets väggar med hänsyn till vertikal nivå.

Läggande av isoleringsmaterial och montering av paneler

För att hålla värmen i huset bättre bevarad, efter installationen av batten, måste du lägga isolering. Som sådan material mineralull väl kommer att närma sig. Det måste fästas direkt på väggen och på batten. Du måste också installera ett lager av vattentätning, som kan tillverkas av plastfilm med hög densitet.

Det är nödvändigt att lägga på en värmare underifrån och uppåt på polyetenfilmens fastspänning. Bredden på mineralull är också 600 mm, vilket gör det enkelt att fästa på ytan. Det kommer tydligt att falla mellan lådans vertikala struktur. Den är fastsatt med hjälp av speciella naglar, vars lock är gjord i form av en tallrik.

Om du täcker huset med isolering kommer det inte bara att hålla det varmt under den kalla årstiden, men också hålla det lugnt på sommaren. Det är också möjligt att använda ett material som innehåller basaltfiber eller skum i sin sammansättning. Sådant material kommer också att utföra skydd mot ljud.

Efter installationen av isoleringen kan du gå till sidofästet. För att göra detta måste du först installera hörnet och slattremsor på fönstren med en fönsterbrädan och fixa sedan grundavloppet.

Därefter måste du montera den första stapeln, som måste ställas strikt i förhållande till horisonten. Den första raden av metallplattor är fastsatt på denna plank med självgängande skruvar. Montering måste utföras från mitten och flyttas till kanterna. I stället för skruvar kan du använda takspikar med galvaniserad yta. Stabbning av dem bör inte helt, på ett avstånd av 400 mm från varandra. Men deras användning kommer att komplicera och förlänga installationsprocessen.

För att undvika möjliga snedvridningar måste du ofta utföra kontroller med hjälp av byggnivån. Vid fästning av raden lämnar du ett litet mellanrum på 4-5 mm till nästa rad. Detta kommer att undvika förstöringen av hela strukturen, vilket kan uppstå på grund av expansionen av materialet som orsakas av temperaturförändringar.

Slutstadiet av arbetet

För att slutföra installationsarbetet måste du ordentligt fixa den sista raden av paneler. För att fästa det måste du använda speciella efterbehandlingsremsor, hörn och rördelar. Sektioner av lamellerna måste anslutas med hjälp av yttre hörn. Formade produkter måste fästas på en vertikalt gjord krater. Sedan, med hjälp av profilgolv, sys i takkanten, vars längd ska sammanfalla med golvlängden.

För utformning av fönsteröppningar måste du använda stavstången, trimmen och hörnen. Hjulen måste installeras ovanpå den väggmonterade trimmen. Slutligen måste arbetet genomföras genom att ominstallera alla tidigare borttagna element (avloppsrör, antenner, etc.). Det bör noteras att dräneringen måste installeras senast, och dess fästning måste göras varje 300-350 mm.

Vid inköp av metallfäste är det nödvändigt att göra ett tekniskt material av materialet. Det ska vara 5-10% av den totala mängden material. Detta material spenderas på trimning eller på eventuellt äktenskap när du skär tomten.

Täcker huset – det är enkelt men ganska tidskrävande arbete. Vid genomförandet måste du följa de grundläggande reglerna för installationen och ha minimal kompetens i arbetet med verktyget.

Resultatet av detta arbete kommer att vara den nybyggda fasaden av huset. Och genomförandet av alla ovanstående åtgärder kommer att bidra till att enkelt klara av uppgiften att skära huset och göra det kvalitativt.

Hur man sätter fast husmetallfästen
Hur man sätter fast husmetallfästen
Hur man sätter fast husmetallfästen

Så här gör du att du gör det själv

Hur man sätter fast husmetallfästen

För att slutföra fasaden på huset används allt oftare metallfasad. Den består av järnplåt med en tjocklek av 0,5 mm och en längd av 0,5 till 6 meter, av olika former, med en polymerbeläggning applicerad. Plåtar kan också vara gjorda av aluminium, men de har inte hittat sådan popularitet på grund av inte tillräcklig styrka.

Hur man sätter fast husmetallfästen

Siding finns i flera former: singelbräda, skepp eller julgran, och även i form av en logg (blockhus). Paneler kan ha både en jämn yta och strukturella (under ett träd). Olika utskrifter kan också appliceras på metallfasad, vilket gör panelen till ett riktigt träd med knutar eller natursten.

Precis som alla typer av siding, är metallfasning färdig med olika dekorativa element. De i kombination med huvudpaneler ger strukturen ett vackert och komplett utseende.

Hur man sätter fast husmetallfästen

Det är möjligt att montera metal sawig med egna händer när som helst på året, till skillnad från vinyl eller plast vid låga temperaturer, bryter den inte och bryts inte. Praktiskt taget ändras inte färg (tappar inte i solen).

Obligatoriska verktyg

För att avsluta huset med metallfäste behöver du ha en uppsättning av följande verktyg:

Roulette – för exakt mätning av paneler och extra element

Kvadrat och markör – för att få fram och markera en klar rät vinkel

Hacksåg och sax för metall – för skärning av sidospår och jämn kant

Konstruktionsnivå – för att observera vertikal när du monterar batten och horisontellt vid montering av sidospåren

Hammerborr – vid betongväggar för borrning av hål

Skruvmejsel – för att montera sidospåren på lådskruvarna.

Monteringskasser

Det mest avgörande och svåra steget i att avsluta huset med en sidospår är att installera batten. På hur mycket kvalitet det kommer att göras, på hur mycket enklare och mer korrekt kommer installationen av siding.

Hur man sätter fast husmetallfästen

Markerar väggen under parenteserna.

Kassen görs strikt vertikalt från trästänger eller metallprofiler. När det gäller hållbarhet har den galvaniserade metallprofilen givetvis en fördel. Den är L-formad och är fastsatt på väggen med justerbara fästen. Det rekommenderas inte att använda en profil avsedd för montering av gips, eftersom den är för tunn och kan inte motstå lasten från metallfäste. Innan fästena fixeras görs en märkning på väggen, och hålen på den önskade diametern för klämmor eller förankringsbultar borras. Fästena har olika längder och installeras på grund av deras ojämnheter i väggen.

Hur man sätter fast husmetallfästen

För ytterligare isolering av husets väggar mellan kassen passar isoleringen, som är fäst vid väggen med plastsvampar och ångspärr stängt.

Siding installation

Efter installationen börjar batten att installera dekorativa element: hörn, ebb och sluttande lameller. För att installera dessa element korrekt med egna händer måste du använda byggnivån.

Steg tillbaka från en lågvatten om en centimeter, en inledande nivå är monterad, till vilken panelens nedre del är fast, och toppen är fastsatt med en skruv med en pressbricka till lådan. Skruven spänner inte hårt, men lämnar ett litet gap på 1 mm för eventuella värmeutvidgningar av metallen. Mantelfodring gör det själv uppåt. Vidare monteras panelerna på samma sätt mellan sig och kassen till toppen. Varje 2-3 rader kontrolleras rutans horisontella position regelbundet. Sammanfoga av den sista raden av sidospår vid taket är stängd med ett speciellt dekorativt element. Oavsett form av panelen är installationsprocessen för sidospår alltid densamma.

Hur man sätter fast husmetallfästen

Installation av metallfasad med egna händer är inte alls en svår uppgift och kommer att ge många positiva känslor från arbetet.

Efter montering av huvudskivorna utförs slutändningen av fönstret och dörröppningarna med dekorativa element.

Hur man sätter fast husmetallfästen

Det är värt att komma ihåg. Metallskärning ska inte skäras med en kvarn, eftersom det skyddande målade skiktet när det upphettas brinner ut och sidospåren börjar rost på denna plats.

Montering av video-metallfäste

För att inte klippa sidospåren igen kan de beställas vid produktion av önskad storlek. Men dekorativa föremål är tyvärr tillgängliga i en viss storlek.

Huset, som är täckt av metallfasad med egna händer, ser inte värre ut än ett hus dekorerat med naturmaterial, och livslängden kommer att ge dem en påtaglig huvudstart.

Livslängden på metallfasad enligt tillverkare minst 50 år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *