Vilket

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Sätt in fönster i ett trähus utan hölje, bara i ett gammalt, väl etablerat hus som inte längre krymper. I alla andra fall krävs höljesammansättning. För höljet, i mitten av sidopartierna i fönstermöppningen, markeras en spik med hjälp av en byggnadsnivå, vid vilken belägringen kommer att fästas.

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Efter markering skärs spetsen ut. Först görs skärningarna längs de markerade vertikala linjerna på fönstrets öppning, och sedan skärs stockarna till djupet på den vertikala skivan. Som ett resultat bildas en spik.

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Efter att spiken är formad beskuren loggarna för att installera kvarnen på alla sidor av fönstret. Klippet är polerat och hela öppningen behandlas med en antiseptisk impregnerare, vilket förhindrar att trärot och skyddar mot buggar.

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Efter bearbetning av fönsteröppningen med impregnering runt fönstret öppnas med en häftklammer, förstärker de juteisoleringen, vilket inte tillåter att blåsa fönsterkonstruktionen. Jute-förseglaren kan täcka spetsen på öppningens sidor, men i det här fallet bör en urtagning på sidorna av höljet göra ett litet mellanrum så att du kan förstärka sidoväggen på fönsteröppningen.

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Kapsling och installation

Specialister som vet hur man korrekt sätter in ett fönster i ett trähus, var särskilt uppmärksam på tillverkningen av delar av höljet. Att det beror på hållbarheten och kvaliteten på glasrutan.

Det är viktigt! För höljet är det nödvändigt att välja endast ett torrt virke som inte kommer att krympa eller deformera fönstret.

Belägringen består av fyra delar, som är gjorda av 100 mm * 150 mm bar.

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Montering av höljet i fönsteröppningen börjar med installationen av den nedre delen – fönsterbrädan, som placeras på juterkompressorn och kontrollerar installationens korrekthet av byggnivån.

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Säkerhetsinstallation

Innan du monterar sidorna på höljet appliceras ett tätningsmedel på korsens delar. Ett annat alternativ för montering av höljet kan försegla föreningarna med ett tätningsmedel efter det slutliga sammansättningen av höljet.

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Sidorna på höljet pressas på spiken så långt de går, och bygghäftaren kontrollerar hur exakt varje sida är installerad vertikalt.

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Äntligen är kapslingsmästaren installerad, vilken ska passa snyggt mot sidorna. Anslutningen av skådespelaren och sidoväggarna är fastsatt med skruvar. Spalten som bildas ovanför aperniken är stängd med en handduk, från vilken valsen formas och inlindas i en jute-kompaktor.

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Utredning framåt

Fönsterinstallation

Tänk på hur man sätter in PVC-fönster i ett trähus. Ramen utan flikar är installerad på flisarna, så att det finns en lucka i botten och är inriktad horisontellt och vertikalt.

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Sedan, på ett avstånd av 30 cm från rammens hörn, är höljet fäst med hjälp av ankare. Hålen i höljet gör det så att höljet spolas ihop med ramen. Efter installationen är alla luckor fyllda med skum.

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Fyllning av luckorna med skum

Installationsalternativ för Windows

När vi sätter in fönster i ett trähus, kan video som en extra informationskälla hjälpa till om arbetssekvensen som beskrivs i anvisningarna inte passar fullt ut i ditt hus. Till exempel kommer en video nedan att berätta om situationen när en kassett för fönster i ett trähus inte behövs. Dessutom introducerar den här videon ett annat sätt att installera höljet, vilket kallas ”i hypotekslisten.” Denna metod skiljer sig från den som beskrivs i anvisningarna ”i däcken”.

Faserna av bildandet av höljet ”i hypotekslånet”:

  • En 50 mm vid 50 mm urtag kapas under träpantelisten;
  • Hypotekslåda är installerad i förberedd urtagning;
  • Längs perimetern passa jute tätning;
  • Höljebrädet är fastsatt med skruvar till hypotekslisten.

Några av metoderna för att forma höljet gör att du kan få tillförlitligt skydd mot deformation av fönsterenheten.

Kostnad för installation

Hur mycket kostar det att sätta in fönster i ett trähus, med hänsyn till hur öppningen är klar, överväga i tabellen.

Fast ”plastfönster”

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Plastfönster. Installera fönster i ett trähus med egna händer

tanya (Builderclub expert)

Det är bekvämare att börja med en längre pärla, vanligtvis en pärla längs fönstets höjd. Av verktygen behöver du bara en bred kniv, till exempel en skomakerns kniv (du kan köpa i byggmarknaden). Den har ett blad ca 4 cm bredt, ca 2 mm tjockt och bladet är diagonalt fasat på ett sådant sätt att i slutet finns ett skärpt plan plan ca 5-6 cm långt.

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

Skomakerns kniv eller någon bred kniv med ett starkt blad (för att inte böja sig).

Använd din hand för att försiktigt hammar knivbladet mellan pärlan och ramen. Längden på pärlan är ungefär i mitten. Lossa kniven lite fram och tillbaka, igen med handens ansträngning böjer vi kniven i riktning mot glasenheten och samtidigt kommer pärlan ut ur slitsen. Det kan tas bort. De återstående pärlorna avlägsnas på samma sätt, bara kniven är bättre placerad inte i mitten, men närmare pärlens fria ände.

Ibland rekommenderas att ta bort pärlan med en vanlig planskruvmejsel. Men det är bättre att inte försöka – plasten kommer att svettas.

Det är säkrast att haka tillbaka pärlorna med en speciell gummihammare.

Tack, jag ska försöka.

Jag kommer att klargöra. Den del av verktyget (med vilken du tar bort pärlan) som går in mellan pärlan och fönsterprofilen – 3-5 mm ska ha en minsta tjocklek. Jag brukar använda en vanlig svart spatel, som alla ansikten redan har skärpt. En sådan spatel är tunnare än en skokniv, men den är mindre styv. I allmänhet här utan fanatism.

När du lägger in ett dubbelglasat fönster, glöm inte att återföra alla packningar till platserna, de måste sitta ordentligt, det dubbla glasrutan ligger precis i mitten av ramen!

Och du måste göra en pärla i följande ordning: två korta, då två långa! Om det inte finns någon gummihammare är det möjligt att linda en 300-400 gram hammare med en trasa (bomull).

Tack för tillägget!

Artikeln är informativ. Men om trädgården är ny? Vi byggare innan du installerar windows, sätt okosyachki http://oknaeuropa.ru/okna-dlya-derevyannogo-doma Det finns en video av en sådan installation. Okosyachku kallas också ett hölje och det är nödvändigt att huset, under krympning, inte deformerar fönstren. Så här ser det ut:

Hur man sätter in ett plastfönster i ett trähus

© 2007 – 2015 BuilderClub

Gilla den här artikeln? Dela en länk till den via ditt favorit sociala nätverk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *