Hur man lägger

Hur man skapar en grund för hemmet

Fyll på formen med beslag med betong av en kvalitet som inte är lägre än 300. För att ordna grunden behöver vi flera kubikmeter morter, därför borde vi antingen hyra en betongblandare eller beställningsbetong från tillverkaren.

Det är lämpligt att fylla i omedelbart för att undvika kalla broar. Omedelbart efter hällning suger vi betongen (piercera med en metallstång) eller behandlar den med en vibrerande kompaktor för att avlägsna luft.

Hur man skapar en grund för hemmet

Hällmortel från betongblandare

För fullständig torkning kräver bandfundamentet minst 30 dagar. Den här gången är det lämpligt att täcka betongens yta med polyeten för att sänka avdunstningen och effektivare byggnad. När ytan under polyeten börjar spricka, bör den fuktas dessutom.

Blockera grunden

Förberedelse för läggning

Om du inte vill röra med konstruktionen av formen och dess efterföljande gjutning, kan du bygga en prefabricerad grund av byggstenar. Hittills finns flera sorter av strukturella element, allt från traditionella armerade betongprodukter till förstärkta paneler och plattor.

Hur man skapar en grund för hemmet

Var uppmärksam! När man väljer vilken grund att göra från skumbetongblock till ett hus, föreslår de ganska ofta att använda samma skumblock som en bas. Detta bör inte göras, eftersom skumbetongen är hygroskopisk och ånggenomsläpplig, och därför kommer en sådan grund att bli intrasslad med fukt över tid och kommer att deformeras när den fryser.

Det är värt att komma ihåg att uppbyggnaden av blockfundamentet nödvändigtvis kräver att byggnadsutrustning deltar i arbetet, eftersom elementets massa inte innebär att man manuellt bär dem

Installationsinstruktionerna för blockbasen innebär följande åtgärdssekvens:

 • Vi gräver en gräv under alla lagerelement – som i föregående fall.
 • Längs botten av gräset lägga en grus sand kudde med en tjocklek av minst 40 cm. Försiktigt nivå och tampa basen.
 • För större styrka kan kudden ersättas med fot eller till och med armerade betongplattor.

Hur man skapar en grund för hemmet

Stiftelsen grop med fot

När du har slutfört beredningen kan du börja montera basen själv.

Monteringsbas

Betongblock läggs i en gräv på tegelprincipen:

 • Applicera först ett lager av cementmortel på basen.
 • Med hjälp av en kran placerar vi det första hörnblocket, justerar det och justerar det på planet och vertikalt.
 • Vi fortsätter att ligga längs hela omkretsen, noggrant styra geometrin i vår bas.

Hur man skapar en grund för hemmet

 • Efter att alla element har lagts och lösningen utförs vattentät. För att skydda mot fukt kan du använda bitumenmastik, rullmaterial etc.
 • Också i detta skede är det möjligt att genomföra värmeisolering, klistra ut ytterytan av blocken med skumplattor baserade på polystyren.

Efter färdigställande av vattentätning och värmeisoleringsarbeten fyller vi grävar eller gropar. Ju tätare jorden är komprimerad, desto säkrare blir grunden skyddad mot läckage.

Skruvfundament

Schematiskt diagram

Tekniken som beskrivs ovan har en ganska allvarlig nackdel – en stor mängd jordarbeten. Det är därför, ensam eller ens med några assistenter, det är ganska svårt att genomföra sådana projekt – du måste involvera en brigad av arbetstagare.

Men om du letar efter, varifrån du ska skapa en grund för ett hus med minsta arbetskraftskostnader, bör du överväga arrangemanget av skruvhuggningsstiftet.

 • Nyckelelementet i en sådan stödkonstruktion är metallskruvhögar. De är begravda i marken under de viktigaste lagerväggarna och skiljeväggarna.
 • Stapeln består av två element – en bagage och ett spets. Trummet är ett ihåligt rör med en väggtjocklek på upp till 5 mm, i den övre delen av vilken finns hål för fastsättning av handtag.

Hur man skapar en grund för hemmet

Markstödmönster

 • Spetsarna på de flesta stöden är gjorda av härdat stål. Det koniska munstycket är utrustat med ett skruvblad, vilket ger begravning i marken under rotation.
 • Hålen hos de installerade staplarna hälls med betong, varefter spetsen med en metallplattform läggs på toppen av varje stöd.
 • Alla huvuden är inriktade på ett plan, och en horisontell ram av barer eller metallbalkar är trampad på dem – den så kallade grillen.

Skruvfunderingar är oumbärliga i de fallen när du letar efter hur man lägger grunden för ett hus från skumblock eller andra lätta material, eller försök att placera strukturen på en sektion med en sluttning.

En viktig faktor till förmån för denna design är dess rimliga pris: ja, högarna själva är inte billiga, men deras installation ger inte plats för grävningar och stora gropar.

fördjupa pålar

Grunden för skruvtypen monteras ganska snabbt – på mindre än en dag.

Arbetssekvensen är följande:

 • Med hjälp av yamobur gör vi grunda starthål på platsen för den planerade installationen.
 • I hålet börjar vi hålens spets, rikta det vertikalt och sätt sedan in det i spåren på handtagets axel.

Hur man skapar en grund för hemmet

Djupstöd i marken med hjälp av skrot och uppfinningsrikedom: två högar spelar rollen som spakar

 • För att underlätta arbetet kan du använda maskinen för skruvstöd. Det kommer också att bidra till att snabbt tränga in i högen med hjälp av Capstan-rör med speciella ögonlock för långa handtag.
 • Vi börjar rotationen av handtagen, gradvis fördjupa spetsen av stödet i marken.

Tips! Om stödet måste skruvas in i en tät lerjord är det värt att förbereda en brunn i den, vars diameter kommer att vara mindre än stammen. Detta kommer att försvaga strukturen något, men låter stapeln sänkas till designdjupet.

 • Alla skruvade stödsnivån med en såg för metall, fyll sedan med gjuten betong till skärsnivån.
 • Vi lägger på kepsar på sektioner och svetsar dem, se till att kuddarna ligger i samma plan.

Hur man skapar en grund för hemmet

Bas med svetsade tips

Den ovan markerade delen av stapelfonden behandlas med en komposition som skyddar metallen mot korrosion. Särskild uppmärksamhet ägnas åt svetssömmar.

På infällda stöder monterar vi en horisontell grillning av balkar, skenor eller kanaler.

Som framgår av beskrivningen är den största fördelen den högsta hastigheten på arbetet: ingen anledning att vänta tills betongen är torr, och du kan omedelbart fortsätta till nästa steg i konstruktionen.

Vi hoppas att du har studerat den här artikeln, du har själv förstått hur du ska ställa grunden för huset i din situation. Som du kan se finns det flera alternativ, och var och en har sina egna unika egenskaper. Det är därför det är värt att noggrant undersöka alla inledande data, bestämma prioriteringar – och först då gå ner till jobbet. I den presenterade videon i den här artikeln hittar du ytterligare information om detta ämne.

Hur man gör en tejpfundament för huset?

 • Typer av remsa fundament
 • Märkning territorium
 • schaktning
 • Trench preparation
 • Monolitisk grund
 • Prefabricerade hus grund

Stripfundamenten kännetecknas av samma tvärsnittsform längs hela omkretsen av huset. Trots den höga materialkonsumtionen, stor arbetsintensitet och en stor mängd jordarbeten, tack vare enkel teknik, är denna typ av stift utbredd i enskild konstruktion.

Hur man skapar en grund för hemmet

Ordningen av förstärkning remsa grund.

Typer av remsa fundament

Enligt konstruktionstekniken finns det två typer av bandfundament för ett hus:

 • monolitisk – fast armerad betongremsa, förstärkt av stålkonstruktion.
 • prefabricerade – från prefabricerade block (tegel, armerad betongblock) eller mursten.

Den allmänna planen för byggandet av denna typ av grund för huset:

Hur man skapar en grund för hemmet

Diagram över den monolitiska remsa grunden.

 • jordarbeten – grävgravar
 • installation av formwork – flyttbar, icke-flyttbar;
 • hälla betonglösning eller lägga enskilda element med obligatorisk förstärkning;
 • demontering av formning, fuktskydd.

Att skapa grunden för huset rätt är bättre att involvera proffs i sin design. På grundval av geodetiska undersökningar av marken, husets tekniska egenskaper och klimatförhållandena kommer specialisterna att förbereda den nödvändiga projektdokumentationen, inklusive en uppskattning av byggnadsarbetet. Kostnaden för tjänster är fullt utbetalda – spara material, tid, inga problem under drift.

Vid självplanering är det nödvändigt att studera relevanta GOSTs, SNiPs: till exempel i JS 70.13330.2012 anges det inte bara hur man stiftar stiftelsen korrekt. men också hur man hämtar byggmaterial.

Tips ”erfarna” kan ta hänsyn till erfarenheterna från grannar, men bara om huset på stiftelsen, byggt enligt den rekommenderade tekniken, fungerade i minst 5-10 år.

Vid planering av arbetet bör alla stadier av konstruktion beaktas i detalj samt relaterade aktiviteter:

 • transport och lagring av byggmaterial, utrustning, verktyg;
 • organisationen av en ingång till specialutrustning, bortskaffande av sopor.

Det är nödvändigt att överväga möjligheten att ändra väderförhållandena.

Valet av en viss teknik beror på den konstruktiva lösningen av huset, tillgänglig byggutrustning.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Märkning territorium

Om du planerar att skapa en grund för ett litet hus, behöver du:

Lägger remsa grunden.

 • pinnar;
 • sladd;
 • måttband;
 • Rektangel – du kan göra det själv.

Först beskrivs placeringen av husets första hörn och en linje dras vinkelrätt mot den andra, spänningen spänns på pinnarna. Därefter skisseras också andra, tredje hörnen. Diagonalens regelbundna rektangel är lika.

Avgår från de yttre markeringarna till grundens bredd, du måste göra interna markeringar.

För byggandet av stora stiftelser är det bättre att använda nivån (kan hyras).

Samtidigt läggs ett område för lagring av byggmaterial, montering av en betongblandare, en kommunikationsledning (vattenförsörjning, vattenavfall).

Tillbaka till innehållsförteckningen

schaktning

Hur man skapar en grund för hemmet

Typer av remsa fundament.

Du kan gräva en fundament grävmaskin manuellt eller med en grävmaskin. Det första alternativet är lämpligt om du planerar att bygga ett litet trähus på grunda grund eller i avsaknad av tillfartsvägar till byggarbetsplatsen för specialutrustning.

Först avlägsnas hela området av vegetation: buskar, avrotade träd, det övre bördiga jordslaget avlägsnas. Av stor betydelse är jordens stabilitet, grundvattnets djup. Vid vattning av clayey, silty och sandiga jordar, är deras lageregenskaper avsevärt förlorade. Att hälla bandgrunden för ett hus kan omvandlas till undervattensbetong om vatten kommer in i grävningen genom ett genomskårligt vattentätt skikt eller från en underjordisk källa.

Lerajord kan deponeras i flera år, och volymen av porös organisk jord (torv) reduceras dramatiskt under dränering. Därför, innan arbetet påbörjas, är det nödvändigt att uppskatta avståndet till närmaste strukturer och, under grävningen av grävningen, organisera övervakning av stabiliteten hos deras strukturer och mark i de intilliggande områdena.

Djupet av grävningen – grunddjupet, plus grusdynans kudde. Nedräkningen bör börja vid den lägsta punkten på ytan.

Vid planering av källarens funktion, till exempel för att lagra vintermånader, är det i vissa fall lättare att gräva innan man lägger grunden.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Trench preparation

Hur man skapar en grund för hemmet

Layoutschema under remsa grunden.

Att förbereda en gräv för att hälla betong eller lägga enskilda element är nästan densamma.

Skidor och botten planeras med hjälp av plummets, byggnadsnivå. Åtagandena avlägsnas, ersättningen utförs av grus, sand, grus-sandblandning. Botten är förseglad med mekaniska eller manuella rammers. Vidare håller kudden under stiftelsen inom:

 • geotextiler förhindrar blandning av det sandiga lagret med marken, siltning av kudden när vattentabellen stiger;
 • sand – grov eller en blandning av stor och medelstorlek;
 • grus, krossad sten – fraktion av 20-70 mm;
 • betongskikt på ca 5-7 cm – vattentätning.

Tjockleken på sandskiktet är från 20 cm till 3/1 relativt bredden på den något djupare grunden. Sanden komprimeras genom att spilla vatten, ramming. När du går på en sandyta bör du inte stanna kvar. Noggrant inriktad.

Råskiktets tjocklek är ca 20-30 cm. Den är jämn, komprimerad (rullad, ramad).

Hur man skapar en grund för hemmet

Schema betongremsa grunden.

Ett lager av betong bör mogna om 10-15 dagar, då är det belagt med bitumen, täckt med takfilt.

Efter detta är formen monterad:

 • avtagbar – eventuellt arkmaterial eller konstruktionskonstruktion för stiftelser (kan hyras);
 • icke-avlägsningsbar – prefabricerad polystyren block extruderad polystyren.

Formeringen kommer att bidra till att hålla grundformen, förhindra överkonsumtion av betong och penetration av klumpar av jord i den. För att säkerställa jämnheten av ytan av väggarna i strukturen inuti grävningen kan täckas med enkel polyeten.

Det fortsatta arbetet bestäms beroende på vilken typ av stiftelse som valts – monolitisk eller prefabricerad.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Monolitisk grund

Under byggandet av monolitiska remsa grundar för huset, är nästa steg förstärkning.

Schema för den färdiga remsa grunden.

Den förstärkande strukturen kan monteras direkt i en gräv eller i block på jordens yta. Förbindningen av förstärkningselementen utförs genom svetsning, trådstickning. I det första fallet är det nödvändigt att köpa en förstärkningsstång, vars märkning är märkt ”C” – svetsad. Standardiserade svetsade maskor kan användas.

Innan du börjar arbeta, rengörs alla metallelement från smuts och rost. Att göra grunden för huset med järnskrot som förstärkning är förbjudet.

Tjockleken på det skyddande betongskiktet för armeringsburet måste vara minst 40 mm på alla sidor. Vanligtvis består metallsystemet av 2 vertikala rader fästa med vågräta: antal bestäms av grundens djup. Rebart installationssteg – från 10 till 25 cm:

 • vertikala stavar – slät eller ribbad, diameter från 10 mm;
 • tvärgående förstärkning – slät eller ribbad kärna, diameter från 10 mm;
 • längsgående stavar – ribbade, diameter från 12 mm

Det maximala antalet fel i förstärkning av monolitiska stiftelser för huset är tillåtet vid korsningspunkter och hörn. En enkel crosshair av spärren i dessa områden räcker inte! I praktiken är detta en förstörelse av förstärkningen, resultatet är bildandet av sprickor vid hörnen, monolitens separation.

De korrekta placeringsalternativen för förstärkningsstången visas i figurerna 1 och 2.

På en byggarbetsplats är det svårt att uppfylla alla krav för betongblandningens sammansättning och tekniken för dess förberedelse. Det är bättre att skapa en grund med fabrikslösningen.

När självberedning av betong krävs för att följa flera regler:

 • Använd endast rena sand- och krossfragmentfraktioner av 1,2-3,5 cm respektive 1-8 cm;
 • förhållandet mellan cement, sand, murbruk – 1/3/5.

Torra komponenter blandas först, sedan tillsätts vatten till dem. Att tillsätta mjukningsmedel ger betong den nödvändiga fluiditeten, vilket väsentligt underlättar arbetet. Instruktioner för användningstillskott tillverkare brukar ange på förpackningen. Användning av hushållskemikalier som mjukgörare är oacceptabelt!

Betong hälls i gräset i horisontella lager med obligatorisk komprimering av varje. Om nödvändigt kan stiftet gjutas i delar. För att få ett noggrant grepp om det nya lagret med den redan inställda betongbasen krävs det:

 • rengör den från skräp, smuts;
 • avlägsna cementgeléns ytskikt med en järnborste eller annat improviserat medel;
 • Damm av ytan.

Fyllning slutar vid 50-70 mm från forkanten. Före full mognad skyddas betongen från fukt (från regn) och från förlust: den är stängd med polyeten, fuktad. Minimiperioden är 28 dagar.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Prefabricerade hus grund

Hur man lägger grunden till ett hus av armerade betongblock, tegelstenar, mursten? Konstruktion av stänk av förgrundsband – vanlig murverk. Den första raden av block, tegel eller murar läggs på cementmortelskiktet. Utrymmet mellan dem är också cementerat. Det är strängt förbjudet att lägga krossad sten, tegelsten etc. under block. Tjockleken på de horisontella och vertikala sömmarna får inte överstiga 2 cm.

För att öka konstruktionens tillförlitlighet förstärks det (förstärkande nät med celler 10 × 10 cm). Stärkets extrema kärna bör vara minst 3 cm från kanten av stiftets väggblock. Stödordningen för förstärkning av hörn och anslag samt för monolitiska strukturer. Lösningen på lösningen till ventilen utförs vid fyren.

Under hällningen av grunden för huset med betong eller läggning av prefabricerade element är det nödvändigt att tillhandahålla öppningar för kommunikationsledningar, ventilation, ett fönster eller en ingång till källaren.

Efter att ha nått en betonglösning på 70% av konstruktionsstyrkan (7-10 dagar) demonteras formen. Kammarens vattentätning utförs, den är utsmält med bitumenmastik eller takmaterialet är stängt med en membranduk.

Återfyllning av källarens bihålor görs med medelstor sand, med vatten som spolar varje lager eller grus, grus.

Hur man lägger grunden för ett hus med egna händer – typer av konstruktioner

Att bygga ett hus är en ganska komplicerad, tidskrävande och ansvarsfull process. Byggprocessen av en bostadsbyggnad innehåller flera etapper, varav en är grunden för huset. Det här steget är en av nyckeln, eftersom grundlagets kvalitet bestämmer byggnadens hållbarhet, dess skydd mot en rad olika interna och externa faktorer, graden av säkerhet. Ett kompetent tillvägagångssätt på enhetens bas gör att du kan undvika många misstag. Dessutom bör du ta hänsyn till det faktum att experter skiljer flera typer av stiftelser, som alla har sina egna egenskaper och är lämpliga för en viss mark, såsom en struktur. Beroende på designfunktionerna är det vanligt att skilja remsa, stapel, platta och kolumnfundament. Och nu – lite om var och en av dem.

Innehållet

Ribbon foundation är idealisk för byggandet av bostadshus med tunga väggar och golvplattor. Därför ligger den runt ytterväggarnas omkrets och under andra områden med hög belastning. Dessutom är närvaro av ett underjordiskt garage, källare eller källare ett annat argument till förmån för remsa grunden. I en ganska generell form är denna typ av fundament ett tejp, försänkt i marken. De överförs all lasten från husets bärande delar: kolonner, väggar. Grundplattorna, de så kallade fördelningskuddarna, används som stöd för bältena. Denna design tillåter jämnt och över ett stort område att fördela befintlig last på marken. Stripfundamenten är uppdelade i typer enligt olika kriterier. Så, genom utförande är de indelade i:

 • Landslag. De är gjorda av armerade betongblock, som monteras direkt på byggarbetsplatsen med hjälp av en kran.
 • Monolithic. Sådana stiftelser läggdes ursprungligen på byggarbetsplatsen.

Beroende på materialet som används för att fördela:

 • Brick strip fundament, gjord av lera solid tegel.
 • Spillror betong. Betong med grovt aggregat används för deras läggning, för vilket grov grus och små stenblock används.
 • Förstärkt betongfundament, som kräver betongklass B15-B30 och beslag.

Hur man skapar en grund för hemmet

Typer av remsa grundar för hem

Denna typ av grund är lämplig för markar som kännetecknas av en svag bärkraft med en ganska stor belastning på ett bostadshus. Det är värt att notera att byggandet av grunden för ett hus på stylter har fått stor popularitet på grund av låga kostnader för material och hög prestanda. Stapelfundament är en grupp av högar eller enskilda högar, som kombineras med varandra från toppen med en platta eller en stråle.

Materialet för tillverkning av plattor och balkar är betong eller armerad betong. Denna konstruktion säkerställer stabiliteten och säkerheten i den framtida bostadsbyggnaden i fallet då svag mark ligger på ett tillräckligt stort djup: avtagande, sandigt lös. Stapelfunderingar skiljer sig också åt i tillverkningstypen och materialet som används. Enligt typ av tillverkning kan identifieras:

 • Stansningsstiftelser. De läggs med hjälp av specialmaskiner på det oanvända området.
 • Depresserade stapelstiftelser. Pålar pressas in i marken med kraftfulla hydrauliska pumpar.
 • Fyllda stiftelser. När de läggs i den förborrade brunnen matas betongen.

Beroende på vilket material som används kan stapelfunderingar vara:

 • Metal. Pålar är metallrör.
 • Wood. Pålarna är gjorda av behandlad tall och är idealiska för små trähus vars höjd inte överstiger 2 våningar.
 • Förstärkt betong. Denna grund är lämplig för armerad betong och är gjord av armerad betong.
 • Kombineras. För denna typ av fundament används både metall och betong, vilket gör det möjligt att bygga hus i områden med komplexa geotekniska förhållanden.

Hur man skapar en grund för hemmet

Stapel- och skivfundament

Plattformen ligger oftast på markytan eller är bara lite begravd i den. Det är en förstärkt plåt av armerad betong, vars tjocklek kan vara i intervallet 0,3 m – 1 m. Armeringen av plåten utförs med förstärkning med en diameter av 12 mm – 25 mm. Innan du lägger plattan, är ytan förberedd av låghållfast betong eller sand, vilket gör det möjligt att jämföra marken.

Slabfundamentet kan användas på svaga markar, eftersom det bidrar till effektiv fördelning av lasten från en bostadsbyggnad över hela området av den lagda plattan. Dessutom kan du uppleva horisontella och vertikala deformationer. Ofta används denna typ av grund för byggandet av hus över två våningar. Den utförs monolitiskt och direkt på byggarbetsplatsen. Det bör noteras att plattformen också är lämplig för hus med komplex struktur. Men i detta fall måste plattan ha expansionsfogar som skär plattan i separata delar.

Du kan lägga grunden för huset med egna händer genom att välja en kolumnär bas. Pelarefundamenten är pelare nedsänkt till ett strikt definierat djup i marken eller betong nedsänkt i en brunn som borras i förväg. Pelarna är anslutna ovanifrån med hjälp av armerade betongbalkar. Pelarefundamenten är optimala vid uppförande av låghus med 1-2 våningar. Samtidigt bör vikten av material som används för konstruktion inte vara för stor. Idealt sett kommer husets väggar att vara tillverkade av trä eller annan lättviktsanalog. För ramobjekt är en kolumnformad grund också lämplig, men det är värt att beakta att den endast används på de markar som inte genomgår heaving. Beroende på vilken typ av körning som kan utföras kan kolumnerna vara:

 • Monolithic. Tillverkad av betong.
 • Landslag.

Materialet kan fungera som:

 • Stone. Lämplig för byggandet av bostadshus med tillräckligt tunga strukturer.
 • Tree. Den vanligast använda tall eller ek. Lämplig för små träbyggnader.
 • Lera tegelsten
 • Betong med förstärkande armeringsbur. Används vid byggandet av tunga hus och byggnader utan källare.

Typer av kolumnfundament

När man bestämmer hur man lägger grunden för huset, vilket säkerställer dess tillförlitlighet och hållbarhet, är det först och främst nödvändigt att styras av några allmänna rekommendationer.

De är lämpliga för alla typer av stiftelser, som är universella och representerar en lista över faktorer som rekommenderas att uppmärksamma när man väljer och lägger grunden.

 1. Jordens tillstånd, dess typ.
 2. Djupet av frysning.
 3. Lasten på marken från strukturen i ett bostadshus.
 4. Tillgänglighet källare eller underjordiskt garage.
 5. Husets liv under uppförande.
 6. Material som används för att lägga grunden.
 7. Närvaron av tunnelbana kommunikation.

Otvivelaktigt, lösa problemet med hur man bygger en grund för ett hus och undviker misstag, du behöver veta de möjliga bristerna. Ett vanligt misstag kan anses ligga till grund för det framtida hemmet på en okonsoliderad grund (marken). Dessutom skulle det vara fel att inte ta hänsyn till den laterala tryckkraften som utövas av jorden på fundamentets väggar. Felaktig beräkning av jordens bärkraft kan också leda till många negativa konsekvenser, såväl som bristen på en kompetent beräkning av referensområdet på husets botten. Försumma inte de aktiviteter som är förknippade med avledning av vatten från grunden.

Frågan om hur man bygger grunden för huset korrekt, kommer att tillåta att lösa en tydlig följd av åtgärder. Så, vi kan skilja fem huvudstadier av enhetens fundament.

Vid det första steget att lägga grunden bestäms markens tillstånd och grundvattnets djup. För att göra detta kan du gräva ett hål ca 1 m djupt och bedöma jordens sammansättning och närvaron av vatten i hålet. Om det är närvarande måste grunddjupet överstiga 0,5 m, och i sin frånvaro får grundstartets djup inte överstiga 0,5 m.

Därefter markeras tomten och avlägsnandet av det fertila jordskiktet. Efter denna procedur grävas en gräv längs omkretsen av det framtida huset, vars botten är jämnt med sand.

Hur man skapar en grund för hemmet

Strukturella systemet för den resulterande grunden

I tredje etappen är stiftelsen direkt gjuten. För detta ändamål är formen gjord av specialtillverkade brädor eller plywood. Hällen utförs med betong av denna eller den här klassen. Tjockleken på betonglösningen är direkt proportionell mot stiftelsens styrka: ju tjockare lösningen desto starkare är grunden för huset. Samtidigt bör stiftelsens bredd vara ca 20 cm mer än motsvarande väggtjocklek.

Då vidtas åtgärder för att vattentäta grunden. Därför sätts 2 lager av takfilt i fundamentet på marknivå, varefter det läggs ner till önskad höjd. Den underjordiska delen av stiftelsen kan förfyllas med varm bitumen.

Efter vattentätningsskiktet utförs läggning av tegelstenar eller block och hål görs i de motsatta väggarna av den lagda grunden för ventilation, vilket undviker oönskad fukt under husets golv.

Ett sätt att bygga en monolitisk bandbas blir video.

Med tanke på antalet nyanser är det inte så svårt att lägga grunden för huset med egna händer.

Vi rekommenderar relaterade artiklar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *