Hur man gör

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Denna metod anses vara den mest bekväma och lättillgängliga. Pålar kan installera någon hantverkare som inte har speciella färdigheter. En hög är ett rör med en spiralformad plattform, tack vare vilken den skruvas in i marken. På samma plats är omfördelningen av lasten hemma. Hur stärker den gamla grunden av huset? Detta foto visar (med skruvhögar).

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Instruerad metod

Om strukturen är mycket gammal är all borrning förbjuden. Stiftelsen kan förstärkas endast med indragna högar. Sådana arbeten utförs av yrkesverksamma och kräver särskild utrustning.

bored metod

För att stärka basen med denna metod är det nödvändigt att förbereda tvåmålsbrunnar. Sedan monterar man armeringsburet och häller betong. Balkarna läggs på de gjorda staplarna, det reparerade gamla huset ligger på dem. Arbetet med att stärka basen på detta sätt tar två månader.

Reparation av grunden för hus från en tegelsten eller slaggsten

Hur man stärker den gamla grunden för ett hus som tillverkats av burkblock och tegelstenar, men inte skadar byggnadens integritet, finns nedan.

För att stärka grunden för sådana byggnader bör man komma fram till mycket ansvarsfullt. Vanligtvis är huvuduppgiften att stoppa den fortsatta nedgången av byggnaden på grund av en svag bas. Att undergräva grunden i detta fall är inte tillåtet. Basen kan stärkas med förstärkande fasta bälten av armerad betong.

Steg för att stärka grunden för hus som är gjorda av tegelstenar:

För en bandbas dras en vall i en vinkel på 35 ° och 50 cm bred. Baskudden ska inte brytas.

Rengör ytan på källaren eller grunden av gamla ytbehandlingar. Om grunden förstörs på vissa ställen tas dessa stycken bort.

Den rengjorda basen är belagd med en djup penetreringsprimer. Vidare förankras hela basen eller dess separata förstörda delar genom förstärkning. Hål för det är beredda med hjälp av en perforator. Om grunden är gjord av murar, hamras ankaret däremellan. Ankare är ordnade i tre rader med en stegbredd på 60 cm.

Efter installationen av alla ankare behöver de skölja med förstärkning, som ligger horisontellt.

Sedan är ett metallnät fäst vid förstärkningen.

Formen är installerad på ett avstånd av 15 cm från gallret och betonglösningen hälls.

Efter det torkar, är jorden återfylld.

Efter reparationen blir den gamla grunden som en solid armerad betongfundament. Efter att ha studerat den här delen av artikeln lärde du dig att stärka grunden för ett gammalt hus med en källare.

Reparation av grunden för huset från ett träd

Varje ägare av ett trähus borde veta hur man reparerar basen. Om det finns behov av att stärka basen, behöver du utföra ett visst arbete.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Undersökningen av basen kommer att bidra till att bestämma komplexiteten i det kommande arbetet, för att identifiera brister i grunden. På grundval av inspektionen avgörs om reparationen kommer att vara kapital eller partiell.

Typer av grundreparation

Delvis reparation av basen görs om husets integritet inte äventyras.

Om basen är gjord med hjälp av trädelar, varav några har blivit ruttna, ska de bytas ut eller hela stiftelsen ska ändras. För att utföra sådant arbete höjs hela strukturen till en viss höjd, och basen ökas med hjälp av tegelstenar eller träblock.

För att fastställa den exakta och lämpliga tekniken för basreparation är det nödvändigt att bestämma vad grunden var ursprungligen. Om det var en bandbas, så kan du delvis ersätta de förstörda områdena eller stärka den runt omkanten av det gamla huset. Med en stark förstörelse av grunden måste ersättas helt.

Om den ursprungliga grunden för huset gjordes på ett kolumnar långt måste du ändra alla detaljer i basen. Byggnaden stiger till en höjd, detta görs med hjälp av vanliga jacks. Hur stärker den gamla grunden för ett privat hus? Bilden visar tillfället att höja strukturen till en höjd.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Den gamla betongkudden ersätts av en ny. En ny post är monterad på den. Efter att ha ersatt alla detaljer i den gamla basen av byggnaden faller på en ny grund.

Att byta gamla trästrukturer är ett dyrt och ineffektivt jobb. När du utför det är det viktigaste att bevara byggnaden och alla dess strukturer i sin ursprungliga form. Fästen installeras vanligtvis i fönster och dörröppningar. För att kontrollera integriteten hos huset installeras beacons, vilket visar dess deformation.

Från artikeln är det uppenbart att det inte finns några opraktiska verk. Du kan stärka vilken grund som helst för varje struktur. Frågan är, om sådant arbete skulle bli gjort om priset kan vara dyrare än det äldsta huset? Om du bestämmer dig för att stärka grunden för strukturen, så hjälper den här artikeln dig att lära dig hur du gör det. När du utför reparationer bör du följa alla regler och rekommendationer som skrivits i detta material. Att vara engagerad i att stärka grunden för det gamla huset, följ säkerhetsbestämmelserna, skydda hälsan hos assistenter och den personliga.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

7 kroppsdelar som inte bör röras Tänk på din kropp som ett tempel: du kan använda det, men det finns några heliga platser som inte kan röras. Studier visar.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Hur stärker den gamla grunden?

 • Orsaker till förstörelsen av grunden för byggnaden
 • Hur börjar man?
 • Förstärkning med den klassiska metoden
 • Betongskjorta som ett sätt att stärka grunden
 • Förstärkning av huset med högar
 • Stiftelsen i ett trähus

Många invånare i privata hus förr eller senare står inför ett sådant problem som sprickor i stiftelsen. Detta beror på krympning i hemmet, utmattning av material. Om stiftelsen har fungerat i mer än 10-15 år och redan har uttömt sina resurser, är det dags att uppgradera och stärka det med egna insatser. Det är väldigt bra om du byggde grunden för huset med egna händer och vet hur allting gjordes, vilken ramkonstruktion inuti och vilka material som användes.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Det är möjligt att stärka den gamla grunden genom att tillverka en förstärkningsbur, som är installerad i hörnen, och ännu bättre längs omkretsen, och hälls med betong.

Observera att fönsteröppningarna är snedställda och djupa sprickor har börjat vid basen av huset, du måste börja förstärka den grundläggande delen av byggnaden. För att göra det kan du bjuda in experter, men du kan också ta upp problemet själv. Du bör först göra en analys av tillståndet för stiftelsen av ditt hus för att förstå vilka av sätten att stärka grunden är den mest effektiva och optimala i din speciella situation.

Orsaker till förstörelsen av grunden för byggnaden

Servera orsaken till förstörelsen av basen av huset kan vara nästan allt, allt från skador på material och slutar med närvaro av en byggnad i närheten av ditt hem. Här är de viktigaste förutsättningarna som kan uppstå:

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Stöd förstörelse: (krafter: a – gravitation, b – jordbeständighet, c – frosthöjning): 1. Jordsänkning; 2. Tryck på fundamentet; 3. Frostig svullnad; 4. Vinkla fundamentet.

 1. Icke-iakttagande av tekniken i processen att bygga ett hus under byggandet, liksom användningen av material av låg kvalitet, vilket leder till en snabb försämring av grunden.
 2. Byggandet av huset ägde rum utan att beakta jordens egenskaper och sammansättning, vilket ledde till fel val av byggteknik och valet av felaktiga material.
 3. Möjliga fel vid beräkning av lasten på grunden när den läggs.
 4. Förändringar i grundvattnets nivå, nämligen ökningen, inklusive riklig jordfuktighet (till exempel vårflod).
 5. Jordens heterogena sammansättning, jordens rörelse kan också leda till behovet av att stärka grunden.
 6. Utföra i omedelbar närhet av huset mark eller byggnadsarbete, till exempel, lägger rör, bygga ett annat hus.
 7. Eventuell frysning av lerajord, vilket ofta uppstår om grunden lades med upptagande av fel, enligt en teknik som aldrig observerades.
 8. En genomgripande ombyggnad av huset, vilket innebär förskjutning eller överföring (förstörelse) av stödväggarna.

Innan du stärker grunden. det är nödvändigt att förstå orsakerna till dess krympning och se till att eliminera dem. Om du inte gör det här, då med den nya grunden kan samma sak hända som hos den gamla.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Hur börjar man?

Det är bättre att börja med att definiera hur du ska stärka grunden för ditt hus. Det finns tre huvudmetoder för att stärka grunden:

 1. Det klassiska sättet.
 2. Förstärkt tröja.
 3. Metoden att stärka pålarna.

Alla används ofta i byggnadsarbeten, alla har sina egna fördelar och nackdelar, såväl som ”vittnesbörd”. Välj en eller annan metod bör baseras på egna preferenser, ekonomiska möjligheter. För att börja, samla alla verktyg och material som du kan behöva för att stärka stiftelsen. Här är en lista över sådana verktyg:

Konstruktionsschema för betongmortel.

 1. Bulgariska.
 2. Svetsmaskin.
 3. Konstruktionstejp.
 4. Särskilda nippers för beslag.
 5. Bygghammare.
 6. Armaturramar eller kvistar.
 7. Staplar för att stärka grunden.
 8. Betongblandning.
 9. Krossad sten
 10. Bygghandskar.
 11. Skyffel.
 12. Träbalkar.
 13. Vattentätande material.

Efter att ha förberett allt du behöver, kan du komma till affärer. Vidare kommer alla tre sätt att stärka stiftelsen att övervägas för att förstå egenskaperna hos var och en av dem.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Förstärkning med den klassiska metoden

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Stift förstärkning med betong.

Detta är en av de mest ekonomiska metoder som redan har testats i århundraden, och därför kan du vara 100% säker på att en sådan grund kommer att vara i många år. För att genomföra denna typ av arbete behöver du inte nya material och tekniska verktyg, det räcker med att du redan har tillhandahållit och förberett. Arbetet är att skapa en ny bas kring den gamla grunden, därigenom stärka den och göra den mer hållbar och skyddad. Först måste du stärka den gamla grunden från alla hörn av huset för att ge dem styvhet. Det nya skiktet på husets botten ska ha en bredd på minst 1 m och i djupet gå en halv meter lägre än det gamla lagret.

Nu är det möjligt, med de nödvändiga verktygen, att skapa en förstärkningsbur för hörnfogar. Efter att ha gjort dem, sänk dem i de beredda groparna och fyll dem med högkvalitativ och hållbar betong. Vid detta tillfälle är det inte värt att spara på cementmortel eftersom det skulle tjäna dig i många år. Det är nödvändigt att utföra arbetet mycket snabbt, så att nakna områden inte förblir så för länge. Om arbetet ska utföras runt husets omkrets, måste varje sektion ske i steg. Tills ett segment torkar rekommenderas det inte att gå vidare till nästa

Tillbaka till innehållsförteckningen

Betongskjorta som ett sätt att stärka grunden

Denna typ av arbete föreslår att inte bara den gamla grunden kommer att stärkas, men också husets väggar. För detta ändamål är särskilda ankare inbäddade i väggarna och fundamentet, i vilket betong hälls. Innan du stärker grunden behöver du vattentät den beredda grunden med hjälp av specialverktyg. Nästa steg är arrangemanget av tegelväggen, vilket är det mest tillförlitliga materialet i denna situation. Att stärka grunden med en liknande metod är det bästa sättet att säkra ditt hem.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Ordningen för att stärka grunden för cementering.

Tillsammans med detta används också sättet att bredda grunden, vilket innebär att man lägger till den från alla håll. Till att börja med är det nödvändigt att mäta och markera allt på grippen, varefter du alternativt kan riva av den gamla grunden genom själva grippen. Ytan måste rengöras av konstruktion och annat skräp, sedan på den plats där den gamla grunden ligger, eller snarare runt den, gräva en gräv och täcka den med grus. Nu, i grunden, kan du borra hål i vilka metallpinnar kommer att installeras. Nästa steg är att installera strålarna mellan tegelväggen och basen.

Ett sådant sätt att stärka grunden för huset borde ge mycket bra resultat. Även betydande förstörelse av stiftelsen kan korrigeras genom att stärka grunden för denna metod. Efter alla ovanstående arbeten måste du montera formen i grävningen och fylla den med betong. Så du får en helt förstärkt grund för ditt hus, även påverka väggarna, vilket ger ännu större skydd mot förstörelse.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Förstärkning av huset med högar

Ett annat sätt som du helt enkelt inte kan gå förbi, eftersom det används i de fall där grunden är mycket dåligt skadad och dess förstärkning är ett brådskande behov.

Om det finns problem med marken, till exempel dess krympning eller stigande grundvattennivån, är det bäst att stärka byggnadens grund genom att installera speciella högar.

Arbetet är ganska komplicerat och kräver uppmärksamhet, men resultaten är mycket bra. Pålar kan installeras runt omkretsen av den gamla grunden, och du kan under det. Här är det nödvändigt att hitta en individuell lösning, som har studerat olika sätt att stärka grunden för huset.

Det finns flera sätt att stärka hus med högar:

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Stiftningsförstärkningsprogrammet med skruvhögar.

 1. Bourneous metod, vars essens består i att stansa brunnar längs hela omkretsen av byggnaden inuti och utanför. De är fyllda med beslag och fyllda med betong. Djupet på varje brunn måste vara minst två meter, och avståndet mellan dem måste bibehållas på 1,5 m. Till huset är dessa staplar fastsatta med tillförlitliga ankarbultar.
 2. Innehållsmetoden används i de fall då husen redan är ganska gamla och det är omöjligt att tillämpa överdriven fysisk styrka och tryck på dem. I detta fall drivs staplarna inte in i fundamentet, men sakta och gradvis pressas. Detta görs med hjälp av specialutrustning, eftersom det bara är omöjligt att utföra denna typ av arbete.
 3. Skruva långt. Detta är den vanligaste metoden som används när du behöver stärka grunden, det är den mest effektiva. För att installera pålarna behöver du hjälp från utsidan, eftersom ett par händer inte räcker.

Det finns några nyanser som du behöver känna till innan du bestämmer dig för att stärka grunden för ett privat hus på detta sätt:

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Stiftningsförstärkningsprogrammet med konkreta banketter.

 1. Först måste du noggrant undersöka den gamla grunden, eftersom valet av en eller annan metod för installation av högar beror på dess skick. Om stiftelsen är mycket gammal och kan kollapsa när som helst, är det bättre att välja sättet att pressa i staplarna.
 2. Många är intresserade av om det är möjligt att utföra sådant arbete på egen hand, svaret är uppenbart: i de flesta fall behöver du en speciell teknik som skapades speciellt för sådana ändamål. Självklart kan du själv göra allt medföljande arbete.
 3. Ofta används skruvhögar för att stärka grunden för husen. Detta är ett bekvämt och effektivt sätt som kräver specialutrustning och verktyg.
 4. Om du behöver stärka grunden för bandtypen, börja då bättre balansera effekterna av underjordiska krafter. Detta görs genom att öka arean på huset.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Stiftelsen i ett trähus

Om ditt hus är trä och dess bas, är det också av detta material, då kommer alla ovannämnda armeringsmetoder inte att fungera för dig. Faktum är att i det ögonblick då grunden för ett gammalt trähus kommer i förfall är det nödvändigt att ändra det helt. För att göra detta borde du lyfta upp hela strukturen i huset med hjälp av specialutrustning, som i sig är väldigt dyr och svår. Därefter måste grunden för huset läggas från början och inte bara restaureringsarbetet.

Så, efter att ha bestämt vilket sätt att stärka husets bas passar dig mer, kan du börja arbeta. Med hjälp av våra tips och råd kommer du säkert att stärka grunden för huset snabbt, effektivt och så effektivt som möjligt.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

20 oktober 2015

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

Några tillägg: 1. Om du behöver utföra vattentät av hög kvalitet, är det önskvärt att applicera geotextiler över hela ytan. Konsumtion.

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Stiftelse förstärkning

Tiden går, och grunden för byggnaden börjar långsamt kollapsa. Nästan varje ägare av en enskild stuga eller hus står inför detta problem. Hur stärker man en sådan grund, hur man ökar tillförlitligheten?
Idag kan stärkandet av ett privat hus med egna händer göras på flera sätt. Men innan man gör sådant arbete är det nödvändigt att ta reda på orsaken till förstörelsen av den gamla grunden och välja en teknik som delvis förstärker grunden under huset.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Skäl för att stärka basen

Gör det själv förstärkning av grunden krävs endast när följande allvarliga orsaker uppträder:

 • Massan av byggnaden. Grunden för tegelhuset börjar kollapsa på grund av den stora vikten.
 • Felaktiga beräkningar.
 • Förlängningarna och tilläggsstrukturerna påverkar det totala tillståndet för hela strukturen negativt.
 • Jordens tillstånd har förändrats.
 • Seismisk påverkan.
 • Ombyggnaden av huset gjordes utan att ta hänsyn till den extra belastningen på basen. Vid utformningen togs inte hänsyn till det.
 • Felaktig drift av hela byggnaden. Till exempel var avloppet för avlopp ej gjord, huset sköljdes bort.
 • Stark jordvibration från sprängning i stenbrott eller närliggande motorväg.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Gamla byggnader har alltid haft en remsa grund. Det skiljer sig från negativa driftsegenskaper. Förstärkning av grunden för ett trähus, som står på en sådan remsa, kan göras med hjälp av ett extra förstärkt bälte.
Grunden för det gamla huset kan stärkas genom att ersätta den gamla basen. Det räcker att lyfta huset på jackorna och förstärka den gamla grunden med ett extra förstärkt och betonglager.
Det är omöjligt att på ett enkelt sätt stärka grunden för ett privathus som är tillverkat av tegelsten, till exempel ”vi ska montera formen och då fyller vi den med betong”. Det här alternativet hjälper inte.
Djupet av skador på grunden för huset, hon kommer att berätta för dig vad ett förstärkande sätt du behöver söka på första och andra våningen i ett enskilt stuga stod i många år.

Firming teknik

Hur förstärker vi grunden för det gamla huset, vi förstår redan. Du kan ersätta stöden från den kolumna stiftelsen, öka tjockleken på den gamla basen eller göra det fullständiga bytet.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Nästan varje ägare vet väl hur man stärker grunden för ett trä, förfallit hus. Men om huset är sten finns det många fler frågor och problem.
Att binda ett sådant tungt hus med metallförstärkning tar mycket tid och ytterligare finansiella investeringar. För att stärka grunden för det gamla huset med egna händer behöver du en helt annan teknik.
De flesta stenhus är på en bandbas. Hur stärker du bandbasen, vad behövs för att göra detta?

Grunt lager mellan huset och jorden

Denna bas är i direkt beroende av jorden och alla slags heaving fenomen. Lyftkrafter börjar utöva tryck på husets bottenplatta, han börjar luta sig. Som ett resultat uppstår sprickor på ytan börjar basen kollapsa.
För att lyfta krafterna i full balans måste du ständigt öka det område som ockuperas av sulan.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Tape djup begravd grund

På en sådan grund, där sulan ligger under frysningsnivån, har lyftkrafterna ingen effekt. Men om det händer, skulle den bästa förstärkningsmetoden vara att öka arean.
Ibland börjar grundvattnet tvätta. Deras handlingar är så starka att marken bokstavligen ”lämnar” från underplattan. Förstärkt betongmonolit på grund av hög luftfuktighet blir mindre hållbar.
För att rädda basen är det nödvändigt att montera dräneringssystemet snabbt.
När den begravda grunden började smula, är det nödvändigt att ta bort de skadade skikten för att stärka den. Öppna ytan med cementmjölk och hydrolysera den.
Om tejpen på husets botten är allvarligt skadad bör den förlängas med speciella förstärkningselement, till exempel förstärkt nät. På så sätt stärker du grunden i ett privat hus.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Ytterligare sätt att förbättra

Idag har nya tekniska processer utvecklats för att stärka stödstrukturen under huset. Några av dem kommer att diskuteras.

gunning

Denna metod för att stärka grunden för huset används för remsafundament, när endast den stödjande grunden var skadad. Det är bara nödvändigt att utföra restaureringsarbete på ytterskiktet.
Med hjälp av gunning, är källaren av huset förstärkt, dess vattentäthet ökar. När en sådan teknik används, är det inte nödvändigt att engagera sig i installationen av formning, förbrukningen av betongblandning minskas märkbart.
Innan du börjar är det nödvändigt att utföra förberedande arbete. En gräv gravas runt hela huset, med en maximal bredd på två meter. Basen måste rengöras av skräp och smuts.
På grundval av huset är skåror för att öka styrkan av vidhäftning av betong med basen.
För att stärka restaureringsskiktet och göra det mer hållbart läggs ett förstärkande nät på ytan av fundamentet för byggnaden. Sedan hälls allt med betong.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Expansionen av sulan

Sådan förstärkning av botten av tegelhus är ofta tillämpad. Den används vid djup skada och när det inte är nödvändigt att locka ut specialutrustning. Allt arbete är enkelt att göra själv.
Hur utförs denna procedur? På vänster och höger sida av basstrukturen avlägsnas jordskiktet. På yttersidan, såväl som dess inre del, finns ytterligare precast ebbs installerade. De är bundna nedtill genom ankare.
Betonglösning hälls i det resulterande fria utrymmet. Lösningen separerar basen från ytterligare ebb. På övervåningen kan ebben fästas på fundamentet med förstärkning. Det fria gapet är fyllt med jord. Ytan är väl täppt.
Huvudskillnaden för denna teknik, för utbyggnaden av grunden för huset, från monteringen av formning, är användningen och installationen av gjutgods gjorda av ett speciellt, fuktresistent material samt installation av ytterligare skikt.

Montering av ytterligare en skyddande tegelvägg

Denna metod kan utföras utan hjälp av professionella. Allt arbete görs för hand.
I likhet med den tidigare versionen grävs en gräv, inte mer än en meter djup. Ytan rensas av skräp.
Designfel fylls med cementmortel. Från ovan är det täckt med något vattentätt material. Vanligtvis tas rullat takmaterial. En tegelskjorta skapas på ruberoidens yta. När allt förberedande arbete är klart fylls gräset med mycket oljig lera.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Förstärkt tröja

Kolonngrunden utsätts för sådan förstärkning. Nästan varje förstärkt stöd, men först installeras ett förstärkande nät. Ett träformat är fastgjort till det. Det fria utrymmet mellan formen och basen hälls med betong. En sådan struktur rekonstruerar basen och bidrar också till en ökning av lagerbelastningen på polerna.

Stapelteknik

Denna teknik har blivit populär vid reparation av grunden för ett tegelhus eller någon trästruktur. De enda undantagen är förfallna trähus med helt ruttna nedre fälgar.
Tekniken för denna metod har två sorter. Ansökan av den första är möjlig om källaren i huset har mindre skador.
I den bärande konstruktionsdelen borras hål igenom tills borren rör markytan. Förstärkningsstänger sätts in i de färdiga brunnarna. I de resulterande luckorna hälls betong i små delar. För att utföra en sådan metod behöver du en speciell teknik samt metallbetongstänger.

Hur man stärker grunden för det gamla huset ordentligt

Den andra metoden, den så kallade ”pile-screw”, används för att ersätta hela stiftelsen eller stärka den. Detta gäller speciellt när byhuset har en grund grund läggd på en murbana.
Första borrade hål, vars djup överstiger djupet av jordfrysning. Rörstöd tas, de behandlas med en korrosionsförening och installeras sedan i beredda gropar.
Denna metod fick sitt namn ”skruv” från byggandet av högar. I sina ändar installeras speciella skruvblad. När installationen av pålar är klar, är de övre delarna avskurna, storleken är inställd på byggnivån. För ett litet trähus är det tillräckligt att installera en hög vid byggnadens fyra hörn. Tyvärr är stapelmetoden endast tillgänglig för en specialiserad brigad. Denna metod för att stärka grunden är mycket svår att utföra på egen hand.
Om du känner till orsakerna som orsakade förstörelsen av stiftelsen, kan du välja rätt sätt att reparera. Detta kommer att bidra till att fullständigt eliminera alla defekter och minimera den negativa effekten av alla orsaker på den befintliga grunden. Nu vet du hur du kan stärka grunden och hur man gör det korrekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *