Installation

Hur man utrusta källaren inuti

Se bilden nedan för ett exempel på en grönsakspit i garaget:

Hur man utrusta källaren inuti

Fram till sen vår hålls vinterskörden i utmärkt skick. Men det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt ventilation. Naturligt, som ofta består av 2 rör, varav en visas ovanför golvet, och den andra – över taket, sparar inte alltid situationen. Det är bättre om dessa är modulära system som styrs av en mini-dator. Då kan förhållandena i källaren justeras konstgjort.

Källarrangemang

Hyllor kan placeras längs hela väggen (i regel är de inte bärbara) eller tar bara upp en del av utrymmet i närheten av det (det här är en ojämn bärbar struktur).

Golvet i källaren ska vara 25-30 cm ovanför botten av grundkärnan – det här låter dig bygga en sandkudde och täcka botten av golvet med vattentätande material (oftast används takmaterial i 2 lager, av vilka limmar limas ihop med smält bitumen). Således kommer golvet att skyddas från att falla in i grundvattnet. och grönsakerna förblir torra.

Potatis, morötter och betor kan lagras på golvet i lådor. Morötter och betor är perfekt bevarade om du dessutom häller dem med sand.

Hyllor med hyllor är gjorda enligt källarens höjd och bredd. samt storleken på burkarna. I det här fallet bör hyllorna lätt hålla fast de fyllda behållarnas vikt. Installation av träkonstruktioner tar lite tid. Detta är ett ekonomiskt och enkelt alternativ.

Men under tiden, i förhållanden med hög luftfuktighet, utsätts trä för mögel och mögel. För att förhindra att det händer behandlas trähållare med linolja.

Stålkonstruktioner i denna mening är mycket mer hållbara. men metall över åren ger korrosionsskador. Och metallburken på burkarna blir också rostiga. Därför limes stålhylsor med speciella vattenavvisande material.

Plastställen är praktiska att använda, och fuktigheten är inte hemsk för dem, men deras kvalitetskarakteristika lämnar mycket att önska. De kan inte hålla stor vikt och skadas lätt av yttre mekaniska influenser. Människor väljer sina val oftare på trästrukturer. som på versionen som har färre brister än de andra föreslagna och den mest kostsamma i kontanter.

Källarens standarddimensioner: Bredden på väggarna – 2-2,5 meter, höjd – ca 2 meter. Det är omöjligt att gå vilse i ett så litet utrymme, men ingen skulle vilja snubbla över burkar och lådor. I källaren finns rackarna på höger vägg och lådorna med grönsaker till vänster. Mellan dem borde det finnas en fri passage ca 0,9 meter bred. Trappor på grund av ”brist på” område kan vara bärbara.

Titta på videon om arrangemanget av källaren i garaget:

Vad beror djupet på?

Djupet av den utgrävda gropen beror direkt på djupet vid vilket grundvattnet rinner. Om vatten kommer in i källaren kan vi anta att all ansträngning spenderades förgäves. Produkter i en våt miljö försämras mycket snabbt.

I huvudgarage med ett stort område kan djupet av gropen nå upp till 3 m. Bredden på väggarna är 2,5 m. Om garaget är litet, är grundvattnets grundvatten grund och då ligger källarens djup i garaget inte över 1 m. Och är halvt nedsänkt.

Källarens markvy är ett grovt djup i vilken plastkonstruktioner placeras (för att skydda mot fukt) och förberedelser lagras redan i dem. Även det här alternativet att lagra produkter har sina fördelar: de behåller sitt näringsvärde fram till våren och sparar betydligt ledigt garageutrymme.

Under byggandet av källaren är det nödvändigt att ta hänsyn till att golvytorna ligger minst 0,5 meter från grundvattenkällan.

Läs här också vad du ska göra om vattnet i garaget källaren ständigt samlas in.

Optimal storlek

Innan du fortsätter till byggandet av källaren måste du göra en ritning i förväg. överföra storlek och handla i enlighet med planerat plan. Vid arrangemang av källaren beaktas naturligtvis jordens struktur och klimatförhållanden Den optimala storleken på källaren i garaget är 1,7 meter hög med en väggbredd på 2,5 meter.

Se en annan version av källaren under garaget – foto nedan:

Hur man utrusta källaren inuti

Mycket enklare och snabbare arbete kommer att utföras, under vilket byggandet av garagekammaren sker samtidigt med källaren. Med hjälp av teknik blir det möjligt att nå målet mycket snabbare. Och från hjälp av partners bör du inte vägra. Mycket längre tid kommer att fungera ensam, när de tekniska enheterna i ett litet område inte passar, och ett stort antal människor kommer bara att störa varandra.

Innan du börjar bygga källaren. du behöver ha ett släkt med dina handsberäknade beräkningar, förbereda nödvändiga verktyg och material och naturligtvis ha lite tålamod. Källaren, gjord enligt reglerna, är en mycket framgångsrik investering. Läckra och doftande billett mer än ett år kommer att glädja hushållen. Och för detta behöver du inte gå långt, för källaren är väldigt nära.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *