Hur man värmer

Hur man värmer ett hus från en bar

Hur man värmer ett hus från en bar

Traditionella bogserier har idag effektiva konkurrenter. jute, lnovatin, ekowool, mineralull, glasfiber, polystyrenskum, termo basaltplattor. För jämn fördelning av isolering mellan kronorna används band av fibrösa material i form av ett nonwoven-material, som är fastsatta i träet med en häftare eller lim.

I valet av isolering bör vägledas inte bara av dess värmebesparande egenskaper, men också mottaglighet för öppen eld, svamp och mögelskador.

Vad menas med ”isolering av ett trähus”

Uppvärmning av ett hus från en bar kan helt enkelt innebära skydd mot blåser eller skydd mot penetration av kall luft. Och du kan överväga denna process som en uppsättning åtgärder för att bevara intern värme under vinterförhållanden. Var och en av målinstallationerna kommer att kräva olika isoleringsmaterial, olika tekniker för genomförandet av detta byggnadsstadium, olika grad av komplexitet i de vidtagna åtgärderna.

Den mest opretentiösa väderleksanpassningen är käftning av mellanliggande sprickor. Den är utförd i två steg: vid den första (under aggregatet) läggs dragbitar mellan ett par timmer, i det andra (efter huskrympning) – bogseras i spåret med en speciell spatel med en hammare. Processen är enkel, men tidskrävande och förlängd i tiden.

Värmer huset från insidan

Oavsett isolering i det här fallet används inte, är dess främsta uppgift att bevara värme säkert kombinerad med ljudisolering från den yttre miljön. Värmeisolering av väggarna inuti bör inte avsevärt minska lokalernas storlek, så isoleringsplattor bör väljas inte tjockare än 3 cm. Miljöskydd och motståndskraft mot destruktion av gnagare är tänkt. Över en värmare, oftast väggar revet gipspumpar.

Tekniken för korrekt isolering av huset från baren utanför

Arbetet med uppvärmning av ett timmerhus utanför börjar med att kontrollera kvaliteten på lederna efter att ha nått den naturliga fukten hos virket, välja en värmeisolator och beräkna den erforderliga tjockleken (upp till 7 cm). Nu finns det ett bekvämt tillfälle att beräkna onlinekalkylatorn på Internet.

Det är värt att överväga. att arbetet på isoleringen inte i stor utsträckning påverkar storleken, men kan ändra byggnadens utseende, så att du omedelbart måste bestämma vilken typ av framtida beklädnad (gips, sidospår, falskt virke) och det förväntade efterarbetet.

Utomhusisolering kan utföras på följande sätt:

 • arrangera gångjärnsventilerad fasad;
 • att isolera utsidan med polyuretanbeläggning;
 • att värma polyfoam.

Nödvändiga verktyg för isoleringsarbeten.

 1. Roulette och plumb nivå.
 2. Bågfil.
 3. Självgängande skruvar.
 4. Stege eller byggnadsställningar.
 5. Lumber för lådor.

Hur man värmer ett hus från en bar

Hur är isolering av ramhuset gjord av skum utanför. Du kommer att läsa i vår nästa artikel.

Och här är en artikel som berättar om kork agglomerat (teknisk trafikstockning).

Arbetssekvensen på enheten monterad ventilerad fasad

Om träet som användes vid konstruktionen var torrt, kan den gångjärnade fasaden startas omedelbart efter byggnaden av timmerhuset.

 1. Först och främst är det nödvändigt att stänga mellanspåren (se ”caulk”).
 2. Börja samla lådan från rammen av stänger (50×70 vid isoleringshöjden). Fäst dem på väggen vertikalt med naglar, med en tonning – längs isoleringens bredd.
 3. Enligt tekniken i den ventilerade fasaden är kassen gjord på två nivåer för att få ett gap på 3 cm mellan isoleringen och ytbeläggningen.
 4. Isoleringsplattor är placerade i änden mellan battstrukturerna.
 5. Särskilt material (diffus membran) är spänt, fäst med en bygghäftare till manteln.
 6. Stärka fasadens slutmaterial.

Denna typ av isolering gör fasaden motståndskraftig mot alla typer av atmosfäriska fenomen, förhindrar ruttning och formning, behåller möjligheten att ”andas” träväggar.

Uppvärmning på grund av sprutning av polyuretanskum

Polyuretanskum – polymer nr 1 passar bra på en ren, icke-fet yta. Appliceras för flera körningar med specialutrustning under tryck med ett lager av 50 mm på strålens vägg, bildar en fuktsäker film utan sömmar och sprickor och stänger träets porer. Denna beläggning avlägsnas under den svängda fasaden av ytmaterialet.

Metoden är mycket enkel och ekonomisk, utförs utan lyftmekanismer och skogar. En signifikant fördel är motståndet mot öppen eld, varaktigheten för bevarandet av värmeskärmningsegenskaper, motståndskraft mot förfallsprocesser och exponering för bakterier.

Det är emellertid nödvändigt att förutse vid utformning av ett hus ett ventilationssystem som effektivt löser problemet med ångdensiteten hos en polyuretanfilm.

Värmeisoleringsskum

Uppvärmning av timmerhus med polystyren (polystyrenskum) kan göras både från insidan och utsidan. Detta är ett billigt och effektivt material att använda. För isoleringsarbeten ta en tallrik med en tjocklek av 5 cm och ett speciellt lim.

 1. På rena, torra väggar i botten är horisontella startprofiler fastsatta för att förhindra att klädnaden glider.
 2. Lim appliceras på skummet och till platsen för limning, smörjfogar.
 3. Arbeten leder uppåt.
 4. Limmets torkningstid är 3 dagar.
 5. Efter torkning förstärks skummet dessutom med speciella klämmor.
 6. Efterföljande arbete utförs efter att lagret har lagts.

Och sedan artikeln om isoleringen av huset skum.

Se vår hemsida http://ru-house.net/. Och du kommer att lära dig mycket mer informativ, användbar information.

Några tips för att slutföra

 1. Krympningen av profilfältet till 3-4% sker under de första sex månaderna – ett år.
 2. Arbetar med isolering är det viktigt att följa säkerhetsåtgärder: ögonskydd – glasögon, handskydd – handskar, andningsskydd – andningsskydd.
 3. Isolering kan inte lagras under öppen himmel: Vätning minskar värmeavskärmningsegenskaperna.
 4. Isoleringsplattor kan installeras utan några extra fästdon, om avståndet mellan elementet i batten minskar med 1,5 cm.
 5. Uppvärmning genom sprutning kan ske vid en temperatur som inte är lägre än 10 grader.
 6. Organisk isolering är föremål för destruktion av gnagare.

Hur man korrekt isolerar ett hus från en bar utanför

Varför är det mer praktiskt att värma ett hus ur trä

För det första rekommenderar experter att isolera huset av sådant material från utsidan, eftersom det här alternativet har flera fördelar.

 • En sådan isolering gör det möjligt att ändra utseendet på huset och dekorera det senare efter eget gottfinnande.
 • Extern isolering minskar värmeförlusten under uppvärmningssäsongen, vilket sparar pengar vid uppvärmning.
 • Träet är mottagligt för negativa yttre påverkan på miljön, vilket gör att isolering utanför gör det möjligt att stoppa processen.
 • En annan viktig positiv faktor vid utförandet av väderförädling från utsidan av timmerhuset kommer att vara möjligheten att inte störa ordningen för livsreparation i huset.

Vilka är metoderna för utomhusisolering

Det är möjligt att göra uppvärmning av hus från en bar på tre utbredda sätt:

 • Genom att skapa en ventilationsfasad.
 • Spraya polyuretanskum.
 • Uppvärmning av väggarna i huset skumplattor.

Hur man värmer ett hus från en bar

Det bekvämaste och optimala sättet är att skapa en gångjärnsledningsfasad. som enkelt kan monteras med egna händer. Och redan på toppen för att applicera någon lämplig finérstruktur. För sådana ändamål lämplig trä, väggpanel, granit, tegel, sidospår.

Uppvärmning av hus från en bar är således mycket praktisk och hållbar, eftersom denna typ av isolering är dåligt mottaglig för yttre atmosfäriska fenomen, vilket är vad konsumenterna behöver. En annan fördel med ventilationsfasaden är att det ökar ljudisoleringen av huset. Och självklart har han en ökad nivå av värmebeskydd, vilket i första hand krävs.

Arbetar på isolering av hus från timmer

Hur man värmer ett hus från en bar

Tekniken för ventilationsfasadens metod är enkel. Isoleringsmaterial är fastsatta på husets väggar. Och redan på denna design är den nödvändiga efterbehandlingen gjord med överensstämmelse med att lämna luftutrymmet. Således är träet hemma inte föremål för ruttning. dämpar inte och fryser inte vid minus temperaturer.

Termisk isolering för sidospår har blivit särskilt populär för tillfället, den är utrustad på en installerad träbotten. Att göra sådant arbete själv behöver hacksåg, måttband, plumb och nivå, klämmor, skär själva, isolering, barer och klädsel. I närvaro av alla nödvändiga material för att isolera ett hus från en bar är det inte svårt.

Som isolering för väggarna används sådana isoleringsmaterial som:

 1. glasull;
 2. basaltplattor;
 3. mineralull (används med ett vattentätt diffusionsmembran);
 4. polystyrenskum.

Alla de listade värmare har högsta säkerhetsnivå för mänsklig användning och gör ett bra jobb med sin huvuduppgift, behåll värme, isolera dem inomhus från yttre påverkan. Dessutom är de säkra för miljön, vilket också är av stor betydelse.

Installation av isoleringsmaterial

Hur man värmer ett hus från en bar

Den första etappen av installation av isoleringsmaterial markerar läget för den horisontella batten. Man bör komma ihåg att träskivans höjd är lika med värmeplattornas bredd. En sektion av staplarna ska matcha plattans tjocklek.

Fäst stavarna på basen av väggbehovet med skruvar. För att reglera läget för den horisontella kassen och inte sneda konstruktionen, behöver du ständigt använda en rörvatten och nivå. Detta kommer att förhindra bildandet av en ojämn yta, som därefter säkerställer kvaliteten på de efterföljande faserna av isoleringen.

Efter den fullständiga installationen av lathingstrukturen är det nödvändigt att lägga det förberedda isoleringsmaterialet. En av de viktigaste punkterna i denna process är att det är nödvändigt att se till att isoleringsplattorna är ordentligt fästa vid stängerna och väggen. Fäst isoleringsmaterial med speciella klämmor. Dessa kan vara dowels med fallskärm eller med ett paraplyhuvud.

Nu är det nödvändigt att göra ett luftgap på strukturen, vilket är så viktigt för denna metod att värma husets timmerbotten. Den är gjord med hjälp av montering vertikal obreshetki. Bifoga det måste du ta hänsyn till det faktum att avståndet från den horisontella manteln inte ska överstiga fem centimeter.

Om värmeisolering har valts som värmare, måste du utföra ett mycket viktigt arbete för att skydda det här skiktet mot fukt. Ett diffusionsmembran används för detta ändamål. Diffusionsmembranet är en perforerad film. vilket tillåter förångning på utsidan, men förhindrar att kondensat tränger in i isoleringen. Därigenom behåller alla primära egenskaper mineralull, vilket förhindrar dess fuktighet.

Andra nämnda värmare behöver inte extra medel.

Hur man isolerar huset från en bar med spray av polyuretanskum

Hur man värmer ett hus från en bar

En av de nya metoder som används alltmer i värmeisolering är sprutning av polyuretanskum. Detta är för närvarande en mycket effektiv metod som uppfyller ett antal nödvändiga funktioner som krävs av den moderna konsumenten för isolering. Denna isolering är miljövänlig, brinner inte, är inte mottaglig för effekterna av bakterier och råtta.

Dessutom är det inte svårt att applicera det med egna händer. Processen består i det faktum att under tryck i sprutan i sig blandas två vätskor som skumar och stelnar på den värmeisolerade ytan.

För utmärkt ljudisolering och termiskt skydd är det tillräckligt att spruta ett litet lager av sådant isoleringsmaterial utanför. Uppvärmning av timmerytan behöver inte ytterligare behandlingar. Men om det finns en önskan, kan skiktet ökas till vilken tjocklek som helst från kundens önskemål.

Denna värmare är bra för att de kan göra sina händer värma inte bara ett barformat hus. Polyuretanbeläggning kan värmas och alla nödvändiga källarbyggnader. Med det kan du enkelt värma grunden för rummet.

Väggplattor av träplankor

Hur man värmer ett hus från en bar

För att värma väggar från en bar utanför med brädor, är inte alla träd lämpliga. För dessa ändamål måste du använda brädorna av tall, ek, lark. Tjockleken på brädet måste vara minst tjugofem millimeter. Med sådana parametrar ”andas” väggarna i huset och fodret ”bättre”.

Vid installation av plankering med träplankor är det viktigt att komma ihåg sprickorna i de övre och nedre kanterna av fasaden som behöver göras. Som skydd mot ingrepp av snö och regn för dessa slitsar, måste du använda speciella visorer som är monterade ovanför dem.

Som du kan se kan isoleringen av huset från en bar utanför bli en ganska enkel uppgift, även för nybörjare i den här verksamheten. Det viktigaste är att studera uppgiften att bestämma det material som passar bäst för det här fallet och fortsätta till fulländning utan brådska.

Hur man ska skära och hur man isolerar ett hus från en bar. video

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *