Hur man värmer

Hur man värmer ett timmerhus

Innan du gör huvudarbetet måste du behandla husets väggar med antisvamp och antiseptiska föreningar. Noggrant inspektera ytan. Försegla de befintliga slotsarna. Detta kan göras med hjälp av jutefiber och fint mejsel. Stora slitsar är fyllda med snodd bandetåg. Täck ytan med vattentätning.

Först måste du göra en rack. Mät höjden på rummet och skär en stång av samma längd med en sektion på 50×100 mm. Förbered en stång av samma längd, men med en sektion på 50×50 mm. Placera den på kanten av träet och säkra med skruvar. Ska vara L-formad.

Gör dessa ställningar för varje inuti hörn. Skruva fast dem med skruvar. Verifiera installationens vertikalitet med nivå. När alla sådana ställen är installerade måste de fixa vertikala stänger med en sektion på 50×50 mm med ett steg på 60 cm mellan dem.

Hur man värmer ett timmerhus

Ordningen för fästning mineralull.

När enheten är klar fortsätter du till installationen av isolering. Bredden på mineralullskivan ska vara 1-2 cm bredare än avståndet mellan staplarna. Isolering fäst på ytan med ankare med runda lock. För att ytterligare förbättra värmeisoleringen, fäst ett extra lager film över mineralullen som har lagts.

Därefter fortsätt till genomförandet av färdiga arbeten. Förbind filmen till staplarna med en bygghäftare. Detta gör det möjligt att ytterligare fästa över fästena på ångspärrstängerna med en sektion på 30×40 mm.

Slutligen görs väggbeklädnad med träplåt eller annat lämpligt material. Foder är mest föredraget, eftersom Det bidrar till att bevara naturens natur från logghuset.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Rekommendationer för golv- och takisolering

Hur man värmer ett timmerhus

Schemat för att värma golvet i ett trähus.

Korrekt golvisolering kan minska värmeförlusten med ca 20%. Det enklaste sättet att göra detta är med mineralull. Golvet kan också värmas upp. Rengör basen och installera ett isoleringslager på det och fyll sedan all ledigt utrymme mellan lagren med isolering. Om du väljer att använda skum, utförs isolering med samma teknik som vid arbete med skumplast.

Om skumpolystyren är vald för värmeisolering (en av skumtyperna) börjar arbetet med återfyllning och noggrant nivellera ett gruslag ca 40 cm tjockt. Töm kudden och lägg ett sandskikt ca 10 cm på det. Därefter måste du förbereda ett grovt betonggolv med förstärkning. Det torkar ca 10-15 dagar. Vänta tills betongen är helt torr, lägg ett lager av plastfilm och polystyren över den.

Det är viktigt att isolera inte bara väggarna och golvet utan också taket. Följande material är lämpliga för detta:

 • mineralull – det bästa alternativet;
 • skumplast;
 • polyetenskum;
 • expanderad lera.

Om du inte har erfarenhet av isoleringsarbete, använd mineralull. Det räcker att fixera isoleringen på ytan och stänga önskad finish.

Nu vet du hur man självständigt utför isoleringen av huset från en bar. Det är enkelt och billigt. Det är bara nödvändigt att följa instruktionerna tydligt och du kommer att kunna minska kostnaderna för att värma ditt hem avsevärt, skapa ett utmärkt mikroklimat i det och förlänga husets livslängd. Ha ett bra jobb!

Hur man värmer ett hus från en bar

Bekvämligheten och trivseln i den framtida bostaden beror på hur uppvärmningen av huset är gjort. För att isolera timmerna i timmerna, använd sådana material:

Teknik för att värma ett hus från en bar

Att svara på frågan ”Hur man isolerar ett hus från en bar” måste det noteras att väggisoleringen bör startas redan i färd med att bygga ett timmerhus. För detta ändamål är spåren mellan strålarna fyllda med speciell isolering. Och de viktigaste arbetena med uppvärmning utförs ett år efter färdigställandet av byggandet. Anledningen till detta är att träbyggnadsmaterial är föremål för krympning och krympning.

Det finns två sätt att isolera väggarna. Detta är installationen av isolering ute och inne. Används ofta i konstruktionen av båda alternativen. Denna kombination är viktig på platser med hårda klimatförhållanden.

Väggisolering utanför

Experter anser att det bästa alternativet för att värma ett hus från en bar är ett sätt att skapa en ventilerad fasad. Med den här metoden kan du få ett luftgap, vilket visar sig vara en underbar värmeisolator, och det gör att trädet kan andas.

Hur man värmer ett timmerhus

Uppvärmning av husets väggar från baren utanför görs i följande ordning:

1. Först måste logghuset kontrolleras för att det finns mellanrum mellan balkarna, vilket kan uppstå under krympning och krympning. Om sådana defekter upptäcks, bör de förseglas med en försegling (se Verktyg för loggbok).

2. Nästa steg kommer att vara behandling av väggar med antiseptiska och brandbekämpande ämnen. Detta kommer att möjliggöra i framtiden att undvika utseende av svamp på väggarna. Processen beskrivs i detalj i artikeln Wood treatment from rotting.

3. Därefter läggs ångspärren ned (se Vilken sida för att installera ångspärren). För att göra detta kan du använda:

Ångskyddsskikten överlappar varandra, och lederna mellan dem är tejpade.

4. Därefter kan du börja installera raden på brädorna. För att göra detta, välj brädets tjocklek på 50 mm och en bredd – lite mer än 100 mm. Brädor är monterade på väggen på avstånd från varandra lite mindre än isoleringens bredd, så att den senare passar tätt mellan dem och luckor bildas inte.

Hur man värmer ett timmerhus

5. Nästa steg kommer att ligga isolering. Detta element placeras från botten till toppen mellan ramkorten och fixeras sedan med knölar. Glasull eller mineralull är perfekt för en logghem. Du kan använda skum. Men det är viktigt att komma ihåg att tryckning av isolering mot väggen inte är värt det för mycket. Detta kan bryta mot dess egenskaper.

6. Nästa steg lägger ett vattentätlager. I detta fall används en polyetenfilm med hög ångpermeabilitet eller takmaterial. Detta skikt är fixerat med en häftapparat eller naglar ovanpå isoleringen. Den är utformad för att skydda huset från fukt och blåser luftflöde som cirkulerar i luftgapet.

Hur man värmer ett timmerhus

7. Det sista steget av väggisolering är installationen av yttre beklädnad på bärramen. Här kan du använda klädbräda, sidospår, fasadpaneler eller ett blockhus som ett material (se. Gör-det-själv-blockhusinstallation). Det är obligatoriskt mellan en vattentätning och att det ska finnas ett mellanrum på 2-4 cm.

Värmeisolering inuti

Professionella byggare rekommenderar starkt att avstå från inre isolering av väggar i hus från en bar. Detta beror på det faktum att duggpunkten (det villkorliga planet mellan yttre rymden och det inre rummet där temperaturen korsar märket vid noll grader Celsius) förflyttas från det yttre isoleringsskiktet till träets insida. Som ett resultat blir träet mer vått, förlorar snabbt sina egenskaper och dess livslängd reduceras betydligt.

Det huvudsakliga kravet på värmaren som används inom huset är brandskyddet. Glasfiber eller mineralull kan användas som sådant material. Väggisolering från insidan utförs i följande ordning:

 1. Först kontrolleras närvaron av luckor mellan staplarna. Om det är nödvändigt, är de begravda med jute eller släp.
 2. Därefter dras en ångspärrfilm på väggen. Den stärks med en bygghäftare.
 3. En träram är fastsatt ovanpå filmen, och isoleringsplattorna är placerade mellan rambalkens balkar. För montering kan du använda skruvar, naglar etc.
 4. I nästa steg monteras ett lager av efterbehandlingsmaterial på ramen. Träfoder är idealiskt för ett hus av trä, men du kan även använda plåtar av gipsskivor, plywood eller OSB-plattor.

Värmeisolering av huset, gjord av alla regler, kommer att göra hemmet verkligen mysigt och varmt. Dessutom är detta arbete ganska realistiskt att göra med egna händer, även om ingen specialkunskaper saknas.

Gilla den här artikeln? Dela med vänner:

Hur man korrekt isolerar ett hus från en bar utanför: viktiga punkter

Barhus blir emellertid alltmer populär bland ryssarna

Hur man värmer ett timmerhus

deras huvudsakliga nackdel är oförmågan att hårda ryska vintrar på grund av vissa egenskaper.

Faktum är att den genomsnittliga tjockleken på ett timmerhus är ca 150 mm. och det räcker inte för den hårda vinterns frost i bostaden att förbli varm och mysig.

Den optimala sektionen för väggar av timmer är 40 cm. Det är den här tjockleken som var tillräcklig för att hålla huset varmt på vintern.

Men inte alla hus från en bar har sådana tjocka väggar. För att bostaden ska vara bekväm och trivsam, inte bara på sommaren, uppstår frågan om hur man ordentligt värmer huset från baren utanför.

Vad man ska välja: Uppvärmning från insidan eller utsidan?

Ofta värms huset från en bar utanför, och det sker av flera skäl. För det första blir mindre än användbar bostadsplats stulen, och trädet blir bättre skyddat mot de naturliga faktorernas negativa inverkan.

Hur man värmer ett timmerhus

Det finns möjlighet att isolera huset från en bar utanför med egna händer, och välgjord isolering hjälper till att bibehålla en bekväm temperatur i huset.

Dessutom, om husisoleringen utförs i överensstämmelse med alla nyanser, kommer försäkringsräkningarna, nämligen gas eller el, att minskas, vilket kommer att ha en positiv effekt på familjebudgeten.

Vilka material kan användas för att värma hus från en bar från gatan?

Den moderna marknaden för byggmaterial är rik och mångsidig, tillverkare erbjuder en mängd isolering för timmerhus, såsom skum, mineralull, basaltisolering och några andra.

Så här närmar du ämneproblemet visas i videon:

Vilket material att välja för att värma huset från en bar?

För att göra detta, överväga följande faktorer:

 • Kostnaden för isolering (i första hand bör du bestämma hur mycket pengar du är villig att spendera på isoleringen av huset);
 • Dess kvalitet;
 • Värmeledningsförmåga nivå;
 • Materialets elasticitet för isolering;
 • Att fokusera på hur lätt det är att utföra arbete på isoleringen av huset med hjälp av ett värmeisoleringsmaterial (denna nyans är relevant vid utförandet av installationsarbetet självständigt).

Valet av isolering

För att korrekt isolera ett hus från en bar utanför bör du ta en ansvarsfull inställning till valet av värmeisoleringsmaterial.

Hur man värmer ett timmerhus

Mineralull används oftast för isolering av bostaden, jämfört med konkurrenten, skumplast, mineralull är mindre brännbart material, vilket på ett positivt sätt påverkar eldens säkerhet i bostaden.

Dessutom är detta byggmaterial miljövänligt och har goda tekniska egenskaper.

Så, mineralull gör mycket långsamt värme och kyla.

Förberedande arbete

Innan du köper den valda isoleringen måste du utföra enkla beräkningar och göra en uppskattning av kostnaden för att värma huset. Dessutom måste du noga justera mängden material som krävs för isolering.

Hur man värmer ett timmerhus

Minvatny värmare säljs i tre former, i form av tallrikar, mattor och även rullar. Det enklaste sättet att arbeta är med plattorna.

Men för att köpa den nödvändiga mängden av dem bör man ta hänsyn till det faktum att om tjockleken på väggarna i huset är mindre än 20 cm och vintertemperaturen ofta sjunker under 20 grader, måste du värma väggarna med ett dubbelskikt mineralull, därför måste du köpa isolering gånger mer.

Vissa professionella byggare rekommenderar att värma huset med flera material, blanda dem till exempel på fasaden för att sy av polyetenskum och värma resten av huset med mineralull.

Hur man värmer ett timmerhus

Vad behövs ytterligare för isoleringsarbetet?

Förutom isoleringen i sig, kommer också andra saker att behövas:

 • Vattentätfilm, som bör köpas 10% mer än väggarnas yta (detta görs på grund av att överlappningen överlappar varandra).
 • Nivå för markering;
 • Konstruktion häftapparat för fixering av filmen;
 • Antiseptisk för väggbehandling;
 • Skruvar och skruvar för fästelement;
 • En viss mängd små sektionsfält.

Ordningen av arbeten på väderförändringen av huset

Många frågar professionella byggare om hur man korrekt isolerar ett hus från en bar utanför och vad är sekvensen av åtgärder för isoleringsarbetet.

Hur man värmer ett timmerhus

Så måste du först behandla väggarna med antiseptiska medel, medan det är bättre att använda ett verktyg som ger skydd mot mögel och mögel. Efter appliceringen ska antiseptiken vara helt torr, bara då kan du fortsätta till det viktigaste installationsarbetet.

Därefter läggs isoleringsfilmen med en överlappning, i en riktning, med den grova sidan ut och säkras med en häftapparat, och lederna är limmade med konstruktionsband.

Efter det är det nödvändigt att göra en kista, för detta är stänger av mindre sektion fäst vid husets väggar. Och för att börja fixa dem är det nödvändigt från hörnet av huset och vertikalt på samma avstånd.

Detta är det framtida ramverket för installation av mineralull.

Hur man värmer ett timmerhus

Nu kan du gå vidare till installationen av mineralull, men plattorna med en vanlig kniv ska skäras i rektanglar av önskad storlek.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att du måste skära mineralullen lite bredare än avståndet mellan staplarna.

Minvatu är fastsatt på taket med speciella ankare, som ska ligga på ett avstånd av ungefär en halv meter från varandra.

Efter det är det nödvändigt att applicera ett annat lager av isolerande film, men nu med en blank sida ut. För att behålla filmen måste den igen fixas med en bygghäftare.

Ytterligare material på ämnet:

Uppvärmning av huset med mineralull är klar. Det är bara att trimma fasaden på byggnaden ovanpå det valda materialet.

Således kan vi dra slutsatsen att installationen av manipuleringar på husets isolering inte kan hänföras till komplext byggnadsarbete, det kan ske självständigt. Det viktigaste är att ta hänsyn till alla väsentliga aspekter och följa anvisningarna.

Det är mycket viktigt att utföra värmeisoleringsarbeten av hög kvalitet, som en kompetent installation av isolering – en garanti för att ditt hem kommer att vara bekvämt och mysigt i många år.

Gilla den här artikeln? Dela med dina vänner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *