Hur man värmer

Hur man värmer upp vinden från insidan

För att eliminera risken för kondensation av fukt från insidan av spjällen och väggkonstruktionerna vid användning av skumplast ska den vattentäta barriären installeras först. Det rullade materialet (film eller membran) måste läggas på ett sådant sätt att det omsluter spärren och ligger på baksidan av batten. Den kan fästas med parentes med hjälp av en konstruktion, men dubbelsidig tejp är också tillåtet.

Vattentätningsskiktet ska vara en sömlös duk utan sömar. Om du måste docka film eller membran måste du överlappa minst 15 cm breda och försiktigt lima lederna med förstärkt tejp.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Installation av en vattentätbarriär

Om väggarna på vinden (gavlar) är av trä eller byggstenar måste du välja ett av två monteringsalternativ:

 1. Vattentätfilmen är fastsatt med dubbelsidigt tejp på en platt yta på väggen, varefter plåthämmaren måste fixas med naglar med paraplyhattar.
 2. en kasse av stänger är installerad på väggarna, vars bredd är lika med tjockleken på den valda värmaren, en vattentätbarriär är monterad ovanpå dem enligt samma princip som på spärren.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt montering av vattentätningsmembranet i höjden på taket, vid väggarnas botten runt takfönster. Lim alla leder runt omkretsen med förstärkt eller aluminiumband.

I det fall då polystyrenskum väljs som värmeisolator, finns det inget särskilt behov av vattentätning – isoleringen tillåter inte fukt från rummet till träkonstruktionerna, om du tar hand om tätheten i sömmarna när du lägger isolering.

Lägger isolering

Mansard tak är en variant av en trasig truss struktur, det kan ha en komplex konfiguration. Lättarkmaterial är lämpligt för uppvärmning av sådana system, eftersom det lätt kan skäras i fragment av den erforderliga storleken.

Hur värmar du vinden med egna händer? Med hjälp av ett måttband mäter varje mellanrum mellan spjälkarna så att bitar av skumplast eller polystyrenskum passar in i cellen tätt, utan luckor. Isoleringselementen justeras exakt längs cellens bredd, de måste vanligtvis förenas längs längden och försöker att inte lämna ens små lår.

För att vinden ska vara varm är det nödvändigt att utesluta förekomsten av kalla broar – i detta syfte förseglas alla fogar och luckor, korsningen av värmeisolatorn till spjällen med monteringsskum. Efter det hårdnar, skära av överskottet med en skarp monteringskniv.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Golvbeläggning med skumplast

Om vi ​​talar om isoleringsskum ovanpå vattentätningsbarriären är installationen av värmeisolatorn klar.

Värmeisolering av polystyrenskumplattor fungerar som en ångspärr om du förseglar sömmarna, så efter att du har härdat skummet och avlägsnat överskott måste alla fogar limmas med förstärkt tejp.

Inre trim

Golvets isoleringsteknik inifrån innebär att omvandling av rummet under taket till en termosbehållare – värme bör inte komma genom väggarna och taket och fukt bör inte ha tillgång till trattakkonstruktioner. Annars krävs en krävande och komplex reparation av krossar som skadas av rutt och lådor.

Det är viktigt att ta hand om effektiv avlägsnande av överskott av fukt, annars kommer träkonstruktionselementen och finishen att skadas av svampen. Dessutom gör ett överskott av fukt det inomhusmikroklima som skadar människors hälsa. På vinden bör det öppnas fönster för att lufta rummet, liksom ett bra ventilationssystem.

Om vinden är byggd och isolerad med egna händer, är det inte svårt att ta hand om en lämplig innerfoder. Standardmaterial för tillverkning:

 • gips;
 • träfoder;
 • träpaneler.

Gipsskivor, som finns i form av lakan med en tunga och spårfog gör det möjligt att snabbt montera en platt hud. Den är fäst med skruvar till en träram, fästplatsen ovanpå de försänkta hattarna och sömmen gnids med kitt. I framtiden kan huden målas eller klistras över med tapeter.

Trä väggpaneler är ett vackert och praktiskt naturmaterial. Väggpanelens beläggning kan målas eller tonas med fläck, lackad. Förefoder bör behandlas med svamp och flamskyddsmedel.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Foderet på vinden träklämma

Träbaserade paneler, om de är gjorda utan användning av hartser som är skadliga för människors hälsa, kan också betraktas som ett material för att täcka tak och väggar på isolerade vindar. Efter tätning av sömmarna målarna och taket målas eller klistras över med tapeter.

Oavsett valet av ytmaterial, om vinden är isolerad med skum eller polystyrenskum, rekommenderas det att lämna ett luftgap mellan innerfodern och värmeisolatorn. Därför installeras ytterligare en mantel av små sektionsstänger.

Trä och gips är andningsbara material, de absorberar överskott av fukt från luften. Backlash clearance säkerställer luftcirkulationen och minskar risken för överfuktning av materialet. Bristen på direktkontakt med den fuktabsorberande manteln med spjälkarna kommer att rädda takramen från skada av svampen.

Om du bygger ditt hus, isolera vinden i det, borde du inte förenkla arbetstekniken och använda billiga material av låg kvalitet – detta kommer direkt att påverka livskvaliteten i huset och byggnadens hållbarhet.

Relaterade nyheter

Kommentarer (0)

Mansard takisolering

Om vinden uppehåller sig obebodd, fungerar luften i takytan som en bra värmeisolering (tillsammans med golvets isolering). När det gäller vinden är det inte alls så här: isoleringen ligger mycket nära takmaterialet och uppgiften är inte bara att göra vinden varm men också skapa förutsättningar för hela taksystemet att fungera länge.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Isolering av det brutna taket på vinden typ bör utföras enligt vissa regler.

Vi säger omedelbart att allt trä som används vid takets konstruktion ska behandlas med antiseptika. Faktum är alla: både battens och counter-battens och spjälsängar. Alla trädelar. Det är också nödvändigt att göra dem mindre brandfarliga. För att göra detta behandlas de med flamskyddsmedel. Alla element som ligger på gatan är behandlade med utomhusföreningar. Alla trädelar som vetter mot insidan av rummet, bearbetar impregnering för inredning. Om det är inomhus att använda struktur för externa verk, kommer en viss lukt att förbli i flera år. Om tvärtom – träet utsidan kan drabbas: graden av skydd är otillräcklig. För att i detta fall inte spara.

Ännu. Innan du beskriver hur man isolerar mansardtaket med egna händer, är det värt att återkalla detta: I takytan ska ett ventilationssystem organiseras. För detta ändamål är speciella luftventiler anordnade på åsen. Genom dem går luften från under takmaterialet bort och tar bort mycket fukt. Och för att komma under taket borde han genom överhängen. Det kan absolut inte göra allt hårt. Därifrån kommer luftintaget. Endast på detta sätt torkar kondensatet i tid och taket kommer att hålla en lång tid.

Hur man värmer upp vinden från insidan

För att isoleringen skall vara korrekt och att fukt tas bort i tid, är luftmassans rörelse under takmaterialet nödvändigt.

Korrekt vindisolering

För att vinden golvet ska vara varmt på vintern och kallt på sommaren, det fanns inga problem med hög luftfuktighet, ispinnar på taket frös inte, det är nödvändigt att korrekt ta takisoleringen. Men när det gäller takisolering är ånga och vattentätning en komplett lösning och en utan den andra fungerar väldigt dåligt eller fungerar inte alls.

Om det trasiga taket samtidigt är väggarna på vindsvåningen, blir kakan enligt följande (inifrån):

 • innerfoder (gips eller väggpanel);
 • spjällåda;
 • ångspärr;
 • isolering (isoleringens tjocklek beror på region och parametrar för isolering, för centrala Ryssland är det cirka 200 mm);
 • superdiffusionsmembran;
 • ventilationsgap;
 • spjällåda;
 • takläggning.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Hur man isolerar ett mansardtak: en sekvens av lager av ett trasigt tak för en bostad

Bilden visar isoleringen av ett trasigt mansardtak i en grafisk version. Observera: ett superdiffusionsmembran (märkt i blått) läggs över isoleringen. Dess syfte är att förhindra bildandet av kondensat eller utfällningar som har läckt genom takbeläggningen och avlägsna ångan som slutligen har kommit in i mineralullen, så att den torkar. Därför, med ångpermeabilitet på 1500 g / m 2. Detta skikt kallas ofta vattentätning (som det faktiskt är), bara vattentätning är ånggenomsläpplig.

Lägger vattentätning

Idealiskt passar den exakt som i bilden: inslagning av spärrarna och tätt passande till isoleringen. Ofta för att spara pengar rullar den över spärren, men sträcker sig inte, men gör sig 3-5 cm. Det här alternativet fungerar också bra: fukt kommer till ytan och rullar sedan ner och ut ur taket. Här är en annan viktig punkt: membranet ska gå in i dräneringsrännan. Då kommer fukten att härledas från takytan.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Det är möjligt att lägga vattentätning så här: med en liten saga, men definitivt inte att dra den

Några fler punkter om att lägga membranet. Det rullar över spjällen, från botten. Den första raden löper in i avloppet. Nästa rullar ut med en överlappning på 10-15 cm. Och så vidare till åsen. På åsen är membranerna avskurna från båda sidor längs övre kanten och fixerade. På åsen längs den rullade remsan faller den från den ena sidan av taket. Det visar sig beläggningen på vilket vattnet rinner ner till avloppsrännan.

Ångspärr och dess installationsregler

Det bör sägas separat om ångspärren. Det måste också vara ett membran. Polyeten eller polypropenfilm passar inte: den har inte egenskaperna. Ångpermeabiliteten hos detta skikt (uttryckt i g / m2) bör vara minimal. Helst är det lika med noll. Det innebär att detta skikt inte ska passera ångan från rummet till isoleringsskiktet. När det används som isolering för mineralull är det väldigt viktigt: När det blir vått förlorar det mer än hälften av dess egenskaper, och när det fryser när det är vått och smälts, kommer det generellt att smula i damm.

Därför läggs ångspärrfilmen också med anknytningen av en tyg till en annan. Dessutom är dessa fogar limmade med ett speciellt dubbelsidigt ånggenomsläppligt tejp (det ser ut som ett klibbigt gummi). Regelbunden färg eller klädsel fungerar inte. De ger inte 100% skydd mot ånga. Förutom lederna är alla leder också limmade: från botten, från sidorna, från toppen.

Hur man värmer upp vinden från insidan

På ångspärren applicerad linje. Den markerar gränsen från vilken nästa lager börjar (det här är värdet av överhänget) och linjen längs med vilken dukarna hålls tillsammans med skottband

Ångspärren är vanligtvis fäst på lagren med häftapparat eller, som i figuren, med remsor av den inre höljet för installation av huden. I detta fall bildas en annan ventilationsventil som torkar ytan och membranet. Detta gap är önskvärt men inte nödvändigt. I princip kan klädplattan monteras direkt ovanpå membranet.

Värmeisolering

Ju bättre att isolera ett trasigt tak – frågan är komplex och det finns inget bestämt svar på det. De använder mineralull, bara hård, med en densitet på 30-50 kg / m3. Eftersom mansardtaket vanligtvis har en stor lutningsvinkel kan mjuka material glida. Det är av den anledningen att det är bättre att ta tallrikar. Även om det i det här fallet är nödvändigt att justera spärrenes steg till isoleringens dimensioner: den ska vara 10-15 mm mindre än plattans bredd så att materialet blir ”passande” mellan balkarna och håller det bra.

Det är nödvändigt att lägga isoleringen så att det finns så lite kalla broar som möjligt. För centrala Ryssland krävs vanligtvis 200-250 mm mineralull. Det här är några lager av mattor. När man lägger sig mellan takets takbitar placeras plattorna så att sömmen i en rad överlappar varandra. Isoleringens bredd, som redan nämnts, bör vara något bredare än avståndet mellan spjällen. Då blir plattan snäv, med undantag av sprickor. Om bredden är mer / mindre måste du klippa materialet. I så fall är chansen att få en jämn kant liten och det finns många rester kvar.

Om storleken på häftapparaten inte tillåter att låsa all isolering, fylls den från sidan av rummet över hylsan med den erforderliga tjockleken. Mellan dem låg rester av isolering. En ångspärr är fastsatt på toppen av den och om nödvändigt en burk för efterbehandling. Det här alternativet är ännu bättre: kalla broar är helt uteslutna och blockerar även spjällen. Denna metod kräver lite mer kostnad för installationen, men det kommer definitivt att bli varmare på vinden, vilket kommer att minska värmekostnaderna.

Hur man isolerar mansardtaket: arbetsordningen

Enheten på vinden golvet är också bra, vilket gör att du kan sträcka slutet av konstruktionen. Omedelbart är det nödvändigt att lägga och fixera superdiffusionsmembranet på spjällen, kassen och takmaterialet på den. En uppvärmd vind kan ske från insidan efter ett tag.

Men var uppmärksam: Vattentätningsskiktet ska monteras tillsammans med takbeläggningen. Detta är det största misstaget för många utvecklare: de stackar inte detta membran. Som ett resultat är det antingen nödvändigt att ta av taket och lägga ner det, eller uppfinna system som tillåter att korrigera denna brist. Problemet är att det inte finns någon billig lösning för att garantera materialets normala tillstånd.

Vi värmer ute

Om du gör allt på en gång är arbetsordningen följande:

 • På sidan av rummet är en kista över spärren packad – det kommer att vara värmeisolering på den, i stället för en kista, ibland är en ledning eller galvaniserad tråd fastsatt.
 • Värmeisoleringsmaterial läggs på det från takets sida (enligt alla regler, förskjutning av sömmarna, se till att det inte finns några luckor);
 • ett superdiffusionsmembran rullas över värmeisoleringen;
 • Obreshetka är fylld;
 • taket läggs;
 • På sidan av rummet är ångspärren fast och limmade;
 • med kasse eller utan montering.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Värmeisolering av mansardtaket ute: det är lätt att arbeta, isoleringen placeras på bottenfodret

Med det här alternativet är det lätt att arbeta med isolering: det är lätt att lägga, det ligger på manteln (snören).

Uppvärmning från insidan

Med det här alternativet kan du skjuta upp inredningen under önskad period (användbart om det finns brist på pengar). Efter installationen av trussystemet är detta vad du behöver göra:

 • rulla ut och säkra vattentätning;
 • att fylla kassen (om det behövs, en räknare)
 • montera takmaterial.

För första etappen är detta allt nödvändigt arbete. Efter möjligheten att fortsätta måste du göra isolering mansard tak från insidan. Det kommer inte att vara så bekvämt att arbeta: det kommer att vara nödvändigt att göra en väggkonstruktion, som inte tillåter att trycka isoleringen högre än nödvändigt. Själva bomullsullen måste fixas på något sätt: den strävar efter att falla på huvudet. Arbetsordningen är som följer:

 • mellan lags med ett steg på 40-50 cm, fyll de remsor som håller isoleringen, ger det önskade ventilationssystemet;
 • Värmeisolering av den nödvändiga tjockleken läggs och fixeras (reglerna förblir desamma);
 • skiktet håller isoleringslagret naglas;
 • ångspärrmembranet läggs och limes;
 • Obreshetka och ytmaterial är monterat.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Om du använder plattan, isolerar du vinden från insidan är också lätt

Några anteckningar om hur man lägger isoleringsmaterialet. Om dessa är mattor av mineralull med hög densitet och deras bredd är lite mer än ett steg mellan lagsna, är allt relativt enkelt: de håller sig bra.

Om rullad mineralull läggs, är allt mer komplicerat. Gör isolering mansard tak från insidan, är den placerad från botten upp. Ta en sträng, bygghäftare. Rulla bomullsull, tryck den på lamellerna, fäst en bit av spetsar med remmar och dra bokstaven Z. Så fäst det första lagret bakom det – det andra och alla efterföljande.

Om du vill ha ett mansardtak, är det bättre att använda mineralullmattor med en täthet på 30-50 kg / m 3. De är tuffa för att hålla formen väl. Mjuka rullade material på vertikala ytor eller med en stor sluttning komprimeras, sedimenteras, försämras isolering mansard tak.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Detta är konsekvenserna av att lägga otillräckligt rullad mineralull.

Ju bättre att värma taket på taket

Som redan nämnts ovan är det mest populära materialet för uppvärmning av ett mansardtak mineralull. Hon är bra, men helt ofullkomlig: rädd för fukt. Det är av den anledningen att dess noggranna skydd från alla sidor krävs så att det behåller sina egenskaper.

Polyfoam (expanderad polystyren)

Sheathe takskum eller extruderad polystyren – EPS. Polyfoam (betyg PSB-S-25, PSB-S-35) har ganska bra egenskaper, men vid förbränning avger det skadliga ämnen, även om det finns självsläckande märken (med särskilda tillsatser). Här är det bättre att använda dem för att värma taket för att värma taket.

Den största fördelen med skummet: lågt pris. Det är enkelt monterat: det är monterat mellan spjällen, alla fogar är förseglade med monteringsskum. Det är bekvämt att göra insidan av vinden från insidan med skumplast: beställningsplattor av rätt storlek – 10-15 mm mer än mellanrummet mellan spjällen – och placera dem tätt. På grund av elasticiteten är de mycket väl bevarade.

Från sidan av taket lämnar du också ett ventilationshål och lägger vattentätning. Men det skyddar mer än en trästruktur, eftersom den inte är rädd för skumpolystyren, det absorberar inte det praktiskt taget, det absorberar inte ånga. Här ligger den största nackdelen. Eftersom parrets material inte passerar krävs ett bra ventilationssystem på vinden, och det är extra kostnader.

EPPS har de bästa egenskaperna: under samma förhållanden är tjockleken två gånger mindre än mineralullen med den angivna densiteten och en och en halv gånger mindre än skumplasten. Han har också ett system av lås, vilket minskar risken för sprickor genom vilken värmen kommer att flyga bort. Ett annat plus: Extruderad polystyrenskum gillar inte möss och insekter, svampar och mögel odlar inte på den. Vad begränsar användningen: ett fast pris. Och behöver fortfarande ett ventilationssystem.

Varumärkena Epps – Ekstrol, STIREX, PENOPLEX, URSA XPS, Technoplex, PRIMAPLEX (PRIMAPLEX), Styrofoam (Styrofom), KINPLAST (KINPLAST), Värmeisolering, GREENPLEX (GRINPLEX). Med tanke på att tekniken är densamma, det finns vissa skillnader i egenskaperna, så när man väljer, jämför.

Inte så länge sedan uppträdde en ny typ av isolering: expanderat polystyrenskum. Den appliceras i flytande form till ytan, reagerar med luft, ökar många gånger i storlek, fyller alla luckor och bildar ett monolitiskt skikt. Det här är förmodligen det enda sättet att åtgärda situationen idag och att värma upp vinden om du glömde att lägga ett lager av vattentätning vid montering av takläggning.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Detta är processen med isolering av skumpolystyren (vänster) och vad som hände som ett resultat. Överskott sänkt till lagnivå

Denna isolering har goda egenskaper (värmeledningsförmåga på 0,036-0,040 W / m² ° C), men en speciell applikationsteknik. Det är nödvändigt att organisera ett slutet hålrum i vilket kompositionen kommer att hällas. När det gäller ett mansardtak är sidodelarna spärrar, arkmaterial (DVP, GVL, plywood etc.) spikas upp underifrån och uppåt.

En leveranshylsa lanseras i den formade håligheten, från vilken lossad bomullsull frigörs under tryck. Det fyller alla håligheter, som bildar ett enda lager av isolering.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Processen med att värma mansardtaket med ecowool

Den främsta fördelen med ekolull i jämförelse med all ovanstående isolering: den har ett par. Det kan absorbera fukt upp till 20% av volymen och sedan ge bort den. Det vill säga att det inte finns något behov av att organisera ett ångspärr: fuktigheten regleras naturligt, som det är fallet med trä. Ventilationsgapet mellan taket och isoleringen ska vara detsamma som den ordentligt organiserade rörelsen av luftmassor i den.

Attic – poets, artister, kreativa och kreativa människor. Tack vare nya byggmaterial kan vindgolvet användas som ett rum under taket som ett vardagsrum eller tvättstuga (zon) inte bara på sommaren utan också på vintern (för vinterliv). Utomhus, väldesignad och dekorerad vind och alls hör till kategorin bohemiska bostäder.

I modern bostadsbyggnad är ett vindhus inte bara en utrustad varm vind, det är ett effektivt sätt att öka det funktionella utrymmet i en bostadsbyggnad. Anmärkningsvärt är det faktum att taket i enlighet med stadens planeringsstandarder beaktas vid bestämning av antalet våningar i byggnaden.

Fördelarna med isolerade vindar:

 • sparar på materialkostnaden under byggandet av en bostadsbyggnad;
 • arrangemang av funktionellt extra utrymme;
 • Det ursprungliga utseendet på ett privat hus med ett vind
 • minskning av värmeförlust genom takytan.

Bland bristerna: sluttande tak, behovet av ytterligare isolering, svårigheter med den rationella organisationen av bostadsutrymmet.

De flesta av vindens minus är helt borttagbara och blir fördelarna med rätt tillvägagångssätt.

Förberedelser för vindisolering

Ett särdrag på vinden är närvaron av ett sluttande tak. Enligt normerna i SNiP 2.08.01-89 ”Bostadshus” kan höjden på vindsvåningen inte vara lägre än 2,5 m. Det är tillåtet att minska höjden på ett område som inte överstiger 50% av rummets totala yta.

Andra funktioner på vinden inkluderar:

 • beroende av värmeförlust på materialet från vilket huset är byggt: trä, cellbetong, tegel eller deras kombination;
 • beroende av vinden teknik system från de befintliga i huset. Detta pålägger tryck på kommunikationstekniklösningar;
 • olika arkitektoniska former av mansard tak. brutet, singelt, dubbelt sluttande tak;
 • olika designlösningar. Materialet för tillverkning av lagerelement på vinden kan fungera som trä, metall, armerad betong;
 • plats specifika. Att vinden kan ligga inom byggnadens område eller gå utöver dess gränser med stödet på kolumnerna eller konsolförlängningen av interflooröverlappningen.

Således, när man bestämmer hur man värmer vinden för vinterlivet, måste man gå vidare från taket på taket.

Observera att arbetet med att isolera ett bostadshus eller lägenhet för att fungera rätt utanför rummet, eftersom Detta tillvägagångssätt ger en skiftning av fryspunkten mot värmaren monterad på väggens utsida.

Men uppvärmningen av vinden från insidan är ett allestädes närvarande alternativ, eftersom Alla ytor som är isolerade är inuti vinden (rum) golvet – taket, golvet och väggarna. Undantaget är gaveln, som kan värmas inom ramen för vinden isoleringen eller samtidigt som hela huset uppvärms.

Faktorer som påverkar vindsäkerhetsisolering

Fackmän identifierar två nyckelfaktorer som har en betydande inverkan på graden av värmeförlust och prestanda på vinden, efter det att isoleringsarbetet har utförts.

 • För det första är det ett värmeisoleringsmaterial. Med hänsyn till det faktum att vinden golvet är det kallaste rummet i huset, och det är tänkt att utföra vinden uppvärmning med egna händer, måste du ta en balanserad inställning till valet av isolering.
 • För det andra är det en vattentätfilm. Att den är utformad för att skydda isoleringen från fukt som går in i vindsalen från utsidan (utsidan), genom takmaterialet och från insidan, genom golvet.

Vilken typ av isolering på vinden är bättre att välja?

För att isolera vinden i huset kan du använda vilket isoleringsmaterial som har fungerat bra i praktiken.

Bland de mest populära materialen: ull, skum, polyuretanskum och deras sorter. Man bör komma ihåg att isoleringen på vinden är vald med hänsyn till de faktorer som är förknippade med ett visst hus och med hänsyn tagen till kompetensnivån hos vem som ska vara engagerad i installationen av isoleringsmaterial.

De egenskaper som bestämmer isoleringens lämplighet för användning i ett visst fall framgår av tabellen.

Styvhet (tryckhållfasthet)

Materialet är förberedt för webbplatsen www.moydomik.net

Hur man värmer upp vinden från insidan

Funktioner för användning av värmare av olika typer och typer.

Mjuka värmeisoleringsmaterial:

 • isolering av vinden av mineralvatten kräver kompetent urval och användning av filmer. Det är således möjligt att eliminera den största nackdelen med ull – dess hygroskopicitet. Den andra, mindre signifikanta minus – en liten styvhet, elimineras genom tillförlitlig fixering av ull, liksom användningen av mer tät av dess sorter. Sålunda utesluts slingning av bomullsull. Men på grund av de ekologiska komponenterna fortsätter isoleringen av vindsolen från insidan att hålla den ledande positionen;
 • isolering av vinden med glasull utförs sällan på grund av att glasull är ett osäkert material ur miljövänlig synvinkel. Dessutom gör installationen svår
 • Kakelisolering penofol. Den används om det är nödvändigt att isolera utan betydande förluster i höjden på rummet. För att Penofol ska kunna utföra sina funktioner måste materialet orienteras med ett folielag inuti rummet.

Hårda värmeisoleringsmaterial:

 • Häll uppvärmning skum. En utmärkt och lätt att installera version som har nackdelen med ofullständig passform av arken till kassan. Mot bakgrund av detta uppträder ett utrymme utan isolering och effektiviteten av isoleringen minskar. Dessutom är skummet brandfarligt och vid förbränning avger giftiga ämnen. Och slutligen lät tuff isolering dåligt ånga genom. Skumets popularitet beror på det låga priset.
 • vindsubstrat polystyrenskum (penoplex) liknar isoleringsskum. Skillnaden är närvaron av ett spårfästsystem som, för rättvisans skull, inte spelar en viktig roll i vinden på vinden. Och även i större densitet av själva materialet.

Observera att andningen mjukisolering kommer att vara ett bra alternativ, om det behövs, utföra uppvärmning av trä vind.

Sprut värmeisoleringsmaterial:

 • vinden isolering ekologi. Materialet är 80% massa och 20% trä. Det har en naturlig antiseptisk. Detta är ett helt miljövänligt material;
 • Golvbeläggning polyuretanskum (PUF).

Hur man värmer upp vinden från insidan

Uppvärmning av ett takhus inom PPU-dammning

Den utbredda användningen av sprutisolering hindras av deras höga pris, liksom behovet av att locka specialister och använda speciell utrustning. Samtidigt, enligt konsumentrecensioner, är priset motiverat av den höga värmeisoleringen. Det sprutade materialet fyller trots allt de minsta luckorna och eliminerar värmekällor.

Golvbeläggningens tjocklek beror på: typ av takmaterial, rummets höjd, närvaro av värmesystemet, isoleringens läge och dess typ.

Rekommendation. Om en skorsten passerar genom taket på taket bör basaltull användas. Den börjar smälta vid en temperatur av 1000 ° C, och smälter inte som ekologisk olja och smälter inte som stel isolering (skum, penelektron).

Vattentätning och ångspärr under isolering

Eftersom ull är ledare bland materialet för vindisolering, och det är hygroskopiskt, blir det nödvändigt att ta hand om själva ullen, skydda den med vatten- och ångspärrfilmer. Annars kommer bomullsullen att bli våt och förlora dess isolerande egenskaper.

För isolering av isolering som används:

 • izospan (20-25 rubler / kvm). Ångspärrfilm (membran) har ett dubbelskikt och ytjämnhet, vilket håller kondensat kvar.
 • polyetenfilm (3 rubler / kvm). Det prisvärda vattentätningsmaterialet i fråga om priser. Men denna film har inte förmågan att passera ånga;
 • vattentätande membran (30-45 rubel / kvm). Många tillverkare erbjuder takmembran, som kännetecknas av deras förmåga att samtidigt behålla fukt och låta ånga genom.
 • Penofol (40-50 rubel per kvadratmeter). Folieisolering.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Vattentätning under värmaren på vinden

Golvisoleringsteknik från insidan med egna händer

Omfattande isolering ger följande typer av arbete:

 1. tak takisolering;
 2. loftet tak isolering;
 3. golvisolering;
 4. isolering av vindsväggar.

Var och en av stadierna har sina egna egenskaper, som vi bor i detalj. Uppvärmning av vinden från insidan görs om taket redan är täckt.

Tak takisolering

Oavsett vilken typ av takmaterial som omfattas av takfästen. Det viktigaste är att det effektivt klarar av att förhindra att vatten kommer in i vindsalen. Från isoleringens synvinkel spelar typen av takmaterial ingen roll – deras isolerande egenskaper närmar sig noll. Det betyder att den mest signifikanta värmeförlusten sker genom taket. Därför börjar från taket på vinden golvet arbete på isoleringen av rummet.

Hur man värmer upp vinden från insidan

Schema isolering vind från insidan med egna händer

Hur man isolerar taket på vinden från insidan – steg för steg instruktioner

 • installation av vattenisoleringsfilm eller membran. Det här är en film som förhindrar att vatten tränger in i isoleringen, men påverkar inte frisättningen av fukt från den. På grund av vilken isoleringen inte blir våt. Filmen är monterad från åsen till takskenorna på ett sådant sätt att vattnet, om det kommer genom takmaterialet eller kondenserar på det, strömmar ner i filmen. Innan du monterar filmen är det viktigt att du behandlar trädelarna i trussystemet med en djup penetreringsprimer.
 • luftgap. Det visar sig genom arrangemang av en obreshetka. Låt materialet ”andas”
 • installation av isolering. Mineralull (eller hårdisolering) placeras mellan takbjälkarna. Om steget spärrar mer än 600 mm. Det är nödvändigt att göra en extra kista redan före scenen för att lägga vattentätfilmen.

  Bomull ull är placerad mellan intilliggande stänger eller en metallprofil ände till ände, så att det inte finns några luckor. Om någon, måste du klippa en bit bomull och stänga klyftan.

  Mästare rekommenderar användning av mineralullmattor, i stället för rullat material, eftersom de är mer täta. Det rekommenderas också att lägga bomullsull i två lager med en förskjutning. För att ullen ska kunna sitta tätt på den utsedda platsen kan den stärkas med ett rep eller naglar.

  Rådet. Om du värmer upp taket med en sluttningslängd på mer än tre meter, måste du göra trälinser mellan mantelns vertikala stänger. eftersom bomullsull kan ”glida”.

 • installation av ångspärrfilm. Uppgiften med denna film är inte att passera ånga i isoleringen. Den optimala fuktnivån uppnås genom att lufta rummet.

  Obs. För att isolera spärren, installerar vissa hantverkare tunn isolering mellan ångspärrfilmen och ytmaterialet.

  Att lägga lager i en given ordning är viktigt att säkerställa en säker anslutning av filmer och isolering till ås, dal, väggar, fönsteröppningar etc.

 • ytmaterial. Oftast på vinden används plåtar av gips, MDF eller trä (bräda, foder). Ansiktsmaterial är fäst vid trussystemet eller profilens ram.

Golvisolering på vinden

Värmande överlappande vind eller golv beror på vilken typ av överlappning som finns. I praktiken kan det finnas en av tre typer:

 1. armerad betong med självnivellerande golv. Sådan överlappning kräver den mest hållbara och effektiva värmeisolatorn. Mästare rekommenderar att man föredrar ett styvt skum eller polystyrenskum;
 2. armerad betong med trägolv på stockarna. Det är tillåtet att använda både styv isolering och basaltfiber;
 3. trägolv balkar. I detta fall är arrangemanget av undergolvet, på vilket isoleringen kommer att läggas, nödvändig, och sedan är slutgolvet installerat. I det här fallet kan eventuellt värmeisoleringsmaterial användas, inkl. granulerat material (expanderad lera, sågspån).

Oavsett typ av isolering (med undantag för expanderad lera) är det obligatoriskt att installera membran eller ångspärrfilmer (underlag) och vattentätning (övre lager).

Väggväggisolering

Väggarna på vinden kan bildas av takets sluttningar. Således behöver de inte värma, eftersom redan isolerat taket på rummet. Även väggar kan byggas från annat byggmaterial. I det här fallet måste de värmas upp. För att isolera takväggen från insidan används samma teknik som för att isolera taket med bindans obligatoriska arrangemang. Dessutom isoleras väggar ofta med cellulär betong (skumbetong eller luftbetong). Detta är ett bekvämt alternativ, eftersom ingen anledning att använda vattenånga barriärfilmer, kista etc. arbete.

Isolering av vindgallret kan utföras utifrån tillsammans med isolering av ytterväggar eller inifrån, som en del av arbetet med isolering av vinden från insidan. I det andra fallet liknar arbetet väggisolering.

slutsats

Som du kan se är uppvärmnings processen inte komplicerad, men priset på att värma upp vinden kan minskas avsevärt om du själv gör arbetet. Observera att arbetskraftskostnaden för de berörda yrkesverksamma är nästan lika med kostnaden för allt material. Förutom besparingar garanterar uppvärmningen av vinden med egna händer att alla steg av värmeisolering utförs korrekt och i enlighet med tekniken.

Korrekt isolerade vindar kan användas som spelrum, kontor, sovrum, bibliotek, rekreationsområde etc. Designen på vinden är vald utifrån hyresgästens syfte och preferenser.

Relaterade nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *