Grunden

Hur stärker den gamla grunden

Denna metod anses vara den mest bekväma och lättillgängliga. Pålar kan installera någon hantverkare som inte har speciella färdigheter. En hög är ett rör med en spiralformad plattform, tack vare vilken den skruvas in i marken. På samma plats är omfördelningen av lasten hemma. Hur stärker den gamla grunden av huset? Detta foto visar (med skruvhögar).

Hur stärker den gamla grunden

Instruerad metod

Om strukturen är mycket gammal är all borrning förbjuden. Stiftelsen kan förstärkas endast med indragna högar. Sådana arbeten utförs av yrkesverksamma och kräver särskild utrustning.

bored metod

För att stärka basen med denna metod är det nödvändigt att förbereda tvåmålsbrunnar. Sedan monterar man armeringsburet och häller betong. Balkarna läggs på de gjorda staplarna, det reparerade gamla huset ligger på dem. Arbetet med att stärka basen på detta sätt tar två månader.

Reparation av grunden för hus från en tegelsten eller slaggsten

Hur man stärker den gamla grunden för ett hus som tillverkats av burkblock och tegelstenar, men inte skadar byggnadens integritet, finns nedan.

För att stärka grunden för sådana byggnader bör man komma fram till mycket ansvarsfullt. Vanligtvis är huvuduppgiften att stoppa den fortsatta nedgången av byggnaden på grund av en svag bas. Att undergräva grunden i detta fall är inte tillåtet. Basen kan stärkas med förstärkande fasta bälten av armerad betong.

Steg för att stärka grunden för hus som är gjorda av tegelstenar:

För en bandbas dras en vall i en vinkel på 35 ° och 50 cm bred. Baskudden ska inte brytas.

Rengör ytan på källaren eller grunden av gamla ytbehandlingar. Om grunden förstörs på vissa ställen tas dessa stycken bort.

Den rengjorda basen är belagd med en djup penetreringsprimer. Vidare förankras hela basen eller dess separata förstörda delar genom förstärkning. Hål för det är beredda med hjälp av en perforator. Om grunden är gjord av murar, hamras ankaret däremellan. Ankare är ordnade i tre rader med en stegbredd på 60 cm.

Efter installationen av alla ankare behöver de skölja med förstärkning, som ligger horisontellt.

Sedan är ett metallnät fäst vid förstärkningen.

Formen är installerad på ett avstånd av 15 cm från gallret och betonglösningen hälls.

Efter det torkar, är jorden återfylld.

Efter reparationen blir den gamla grunden som en solid armerad betongfundament. Efter att ha studerat den här delen av artikeln lärde du dig att stärka grunden för ett gammalt hus med en källare.

Reparation av grunden för huset från ett träd

Varje ägare av ett trähus borde veta hur man reparerar basen. Om det finns behov av att stärka basen, behöver du utföra ett visst arbete.

Hur stärker den gamla grunden

Undersökningen av basen kommer att bidra till att bestämma komplexiteten i det kommande arbetet, för att identifiera brister i grunden. På grundval av inspektionen avgörs om reparationen kommer att vara kapital eller partiell.

Typer av grundreparation

Delvis reparation av basen görs om husets integritet inte äventyras.

Om basen är gjord med hjälp av trädelar, varav några har blivit ruttna, ska de bytas ut eller hela stiftelsen ska ändras. För att utföra sådant arbete höjs hela strukturen till en viss höjd, och basen ökas med hjälp av tegelstenar eller träblock.

För att fastställa den exakta och lämpliga tekniken för basreparation är det nödvändigt att bestämma vad grunden var ursprungligen. Om det var en bandbas, så kan du delvis ersätta de förstörda områdena eller stärka den runt omkanten av det gamla huset. Med en stark förstörelse av grunden måste ersättas helt.

Om den ursprungliga grunden för huset gjordes på ett kolumnar långt måste du ändra alla detaljer i basen. Byggnaden stiger till en höjd, detta görs med hjälp av vanliga jacks. Hur stärker den gamla grunden för ett privat hus? Bilden visar tillfället att höja strukturen till en höjd.

Hur stärker den gamla grunden

Den gamla betongkudden ersätts av en ny. En ny post är monterad på den. Efter att ha ersatt alla detaljer i den gamla basen av byggnaden faller på en ny grund.

Att byta gamla trästrukturer är ett dyrt och ineffektivt jobb. När du utför det är det viktigaste att bevara byggnaden och alla dess strukturer i sin ursprungliga form. Fästen installeras vanligtvis i fönster och dörröppningar. För att kontrollera integriteten hos huset installeras beacons, vilket visar dess deformation.

Från artikeln är det uppenbart att det inte finns några opraktiska verk. Du kan stärka vilken grund som helst för varje struktur. Frågan är, om sådant arbete skulle bli gjort om priset kan vara dyrare än det äldsta huset? Om du bestämmer dig för att stärka grunden för strukturen, så hjälper den här artikeln dig att lära dig hur du gör det. När du utför reparationer bör du följa alla regler och rekommendationer som skrivits i detta material. Att vara engagerad i att stärka grunden för det gamla huset, följ säkerhetsbestämmelserna, skydda hälsan hos assistenter och den personliga.

Hur stärker den gamla grunden

11 saker som dödar din sexuella lust i hemlighet Om du började märka att du inte längre vill ha sex bör du definitivt hitta orsaken till detta.

Hur stärker den gamla grunden

7 kroppsdelar som inte bör röras Tänk på din kropp som ett tempel: du kan använda det, men det finns några heliga platser som inte kan röras. Studier visar.

Hur stärker den gamla grunden

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

Hur stärker den gamla grunden

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Hur stärker den gamla grunden

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

Hur stärker den gamla grunden

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Sätt att stärka grunden för det gamla huset

 • Hur stärker man grunden för betong?
 • Byta individuella högar i botten av huset
 • Uppdatering av kolumnären med borrade högar
 • Skruvhögar – modern lösning
 • Rotten krona – hemma slut

De flesta av huvudstadsbyggnaderna behöver så småningom stärka stiftelsen. Gamla hus är särskilt i behov av uppdatering. Var noga med att stärka grunden för huset, om dess ägare kommer att slutföra att bygga ett annat våning, och byggnadens botten är konstruerad för att klara massan av en envåningsbyggnad. Förstärkningen visas på grunden, som uppfördes med tekniköverträdelser och utan hänsyn till terrängens klimategenskaper och jordens tillstånd.

Hur stärker den gamla grunden

Ordningen för att stärka grunden för huset.

Husägaren bestämmer sig som regel för att stärka grunden för det gamla huset med egna händer när sprickor uppträder på dess väggar och på fundamentet själv, eller byggnaden är märkbart lutad och dörr- och fönsteröppningarna vrids.

Arbetet med att renovera basen under strukturen är mödosam men inte praktiskt, som det kan tyckas.

Hur stärker man grunden för betong?

Den gamla grunden kommer att bli starkare om den är belagd med ett nytt tejp av armerad betong, fast förbunden med den. Denna metod att uppdatera basen är den enklaste och relativt billiga. Varje arbete som stärker grunden för huset är emellertid förknippat med risken att bygga kollaps. Det viktigaste som befälhavaren bör behärska är att förstärkningen av stödet för väggarna bör utföras konsekvent och utan brådska.

Hur stärker den gamla grunden

Ordningen för att stärka grunden för betong.

Det första steget är att stärka botten av byggnadens hörn:

 • Därför grävas hål i varje hörn, vars botten inte borde vara högre än källarens botten;
 • gropar behöver inte göras bredare än 0,5 m (jag måste genast säga att alla hörn inte bör förstärkas på en gång, arbetet ska alterneras, och först efter det att det första hörnet förstärkt kan vi fortsätta att stärka motsatt och så vidare);
 • Ytan på den gamla grunden måste rengöras av jord, betongflis och damm;
 • genom att använda en perforator i basens tjocklek borras hålen på ett avstånd av högst 0,25 m från varandra;
 • de hamras i bitar av armering eller ankare, som senare kommer att länka den gamla basen med en ny betongring;
 • I varje grop, i vilken botten av vilka armerade bitar hamras, bör en ståltrådram tillverkas av förstärkning med ett tvärsnitt på minst 12 mm;
 • För att hörnstöden därefter ska anslutas till en ny grund i en monolit, frigörs förstärkningen av deras ramar till sidorna av 0,5 m;
 • pits som är förberedda på detta sätt hälls med betong.

Hur stärker den gamla grunden

System för reparation av tejpfundamentet.

Om det gamla huset upptar ett stort område, stöder sedan, som de som är installerade vid dess hörn, måste byggas var 4-4,5 meter runt byggnadens omkrets.

När betongen som hälls under hörnen har blivit stark nog (i 3-4 dagar) kan du börja förstärka basen av det gamla huset längs dess yttre väggar. Från stödet till stödet, om tillståndet för den befintliga basen tillåter, grävas en grävning (om det finns några problem att väggen kommer att kollapsa, är det bättre att gräva en gräv inte längre än 2 m). Dess botten bör inte heller vara högre än grunden för den gamla grunden. Ytterligare operationer repeterar exakt arbetet för att stärka hörnen. Innan du häller gräset med betong, knyt ramarna av hörnstöden till förstärkningen av den nya fundamenten.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Byta individuella högar i botten av huset

Metoden för att reparera stiftelsen som beskrivs ovan är lämplig för att renovera grunden för både en tegel och ett trähus, om naturligtvis ligger stiftfundamentet under det senare.

Hur stärker den gamla grunden

Stiftelse förstärkning: a – enkel utvidgning; b – Fördjupning och breddning utbredning med armerade betongbalkar; g, d – överföring av lasten från väggens vikt till pålarna, gjorda av två sidor e – överföring av lasten på armerad betongvatten; Tja, h – omorganisationen av tejpbasen i plattan. 1 – väggen; 2 bas; 3 – tvärgående lossningsstråle; 4 – Val av spår för nyckelväg; 5 – monolitisk betong; 6 – längsgående I-stråle; 7 – bult; 8-ram; 9 – monolitisk kudde; 10 stärkande armerade betongbalkar; 11 – högar; 12-monolitiska armerade betongbalkar; 13 – förstärkning av betongplatta.

Ändå står inte varje trähus på en sådan grund. Strukturen ligger ofta på en stapelfundament, som var gjord av stockar. Förstärkning av grunden för denna typ, om de enskilda elementen i basen är skadade, är ganska enkla. Loggen avlägsnas från under en krona på ett trähus efter det att det lyftes med en jacka.

För att installera hissen i närheten av loggen som ska bytas måste du förbereda en solid bas och mellan jacken och fälgen måste du sätta in en foder av trä.

Efter avlägsnandet av högen från under huset förstärks botten av brunnen med betong. Ett nytt stöd sätts på plats bara några dagar efter hällning. Det här sättet att byta ut kolumnerna är acceptabelt när du behöver byta 2-3 högar, men oftare stöder blir mycket mer värdelösa, och deras partiella ersättning löser inte problemet med det gamla husets förfallna grund.

Ofta, för att stärka grunden för en träbyggnad, används en metod där utborrade pålar installeras istället för de gamla kolonnstöden. De är mycket mer hållbara än botten av tegelstenar eller stockar, men för att installera dem runt omkretsen av huset, behöver du humör för långtidsarbete.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Uppdatering av kolumnären med borrade högar

Processen att byta ut borrade staplar är i allmänhet lik den som beskrivits ovan, men har vissa nyanser:

Hur stärker den gamla grunden

Reparation av kolonnbasen i ett trähus.

 • Efter att ha tagit en del av väggen nära posten som ska bytas ut görs en tunnel under den och den gamla högen avlägsnas;
 • Botten av gropen under det nya stödet bör ligga under nivån på botten av den gamla pelaren med 0,3-0,5 m;
 • Pitens yttervägg på vilken röret ska läggas måste vara lutande;
 • En ny hög kommer att installeras på platsen 0.4×0.4 m.
 • Under pälsens lut läggs sandkudde, som måste försiktigt täppas;
 • 200 mm asbestcementrör sänks ned i gropen under en lutning;
 • någon betong hälls in i den;
 • Omedelbart efter det att det härdats, sätts flera armeringar i röret och betongblandningen hälls redan till kanterna.
 • efter det att den resulterande monolitiska stapeln översätts till ett vertikalt läge och installeras under kronan;
 • grävde för att hennes grop somnar.

Samma metod ändrar stiftelsens övriga pelare.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Skruvhögar – modern lösning

Stiftelsen av huset kan stärkas genom att installera skruvhögar längs sin omkrets, vilka är rör skyddade mot korrosion med blad svetsade mot dem:

 • pålarna skruvas in i jorden 150-200 mm från väggarna;
 • Avståndet mellan dem får inte överstiga 3 m.
 • Innan du installerar pålarna för var och en, är det nödvändigt att förbereda en liten grop 0,5 m djup;
 • skruva dessa stöd behöver ha ett djup överstigande nivån på jordfrysning;
 • Efter att ha skruvats upp ska alla högar justeras i horisonten (för detta kan du använda laser eller hydrauliska nivåer);
 • Rörets kropp i varje stapel hälls med betong och spetsen är svetsad i änden – en stålplåt, vars dimensioner är något större än hålets tvärsnitt.

Byta ut den gamla grunden med skruvhögar.

Nu behöver du höja det gamla huset för att ansluta staplarna till en enda ram. Naturligtvis måste konstruktionen frigöras från överskott av massa (för att ta bort möbler från huset, om möjligt för att demontera golvet) innan du lyfter upp det. Att höja ett gammalt trähus till önskad höjd görs med hjälp av jackar och stänger som ligger under kronan. Denna operation måste utföras med försiktighet för att förhindra snedvridningar. Det är inte nödvändigt att lyfta varje sektion till en höjd större än 2 cm i taget. Alla tillfälliga stöd under byggnadskronan ska vara så stabila som möjligt.

Nästa steg i arbetet är en institution under I-strålarna, som är fästa på skruvhagarna och kommer att fungera som stöd för strukturen. Hela konstruktionen längs ytterkanten ska skållas med kanaler. Därefter sänker byggnaden noggrant till en ny grund.

Lättanvändningen av skruvpinnar vid reparation av fundamentet är förknippad med deras relativa enkelhet och hastighet. Fördelarna med denna typ av stiftelse är möjligheten att bygga på instabil eller myrig mark. Grunderna för skruvhålen är inte förknippade med utgrävningen. Nästan strax efter monteringen av högen, i motsats till betongfundamentet, redo att motstå en stor belastning.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Rotten krona – hemma slut

Hur stärker den gamla grunden

Att lägga nya loggar loggar på grunden istället för ruttna.

Mycket snabbare än den gamla grunden försvinner, blir logghusets nedre fälgar oanvändbara. Och ofta i det faktum att huset är lutat är det de nedre raderna av loggar som är skyldiga, som förstörs av fukt och ökade belastningar. Operationen som ersätter en rutt krona är ett ansvarsfullt förfarande som endast kan hanteras med vissa färdigheter och med medverkan av assistenter. Det är dock nödvändigt vid reparationen av stiftelsen i ett trähus för att byta den gamla salingskronan, om den är ruttet, med nya stockar behandlade med moderna vattenavstötande kompositioner. Vidare är det vid byte av kronan möjligt att lägga vattentätning på fundamentets yta i ett stycke och inte i fragment, som vid reparation av basen i separata sektioner.

Det är bäst att byta tillbaka kronan omedelbart innan stiftelsen stärks. Då behöver detta arbete inte jacka. För att demontera gamla loggar krävs dessutom att förstörelsen av den nyfyllda övre delen av huset inte är nödvändig. Den vikande kransen består av första och andra stockar. De första stockarna passar i regel i de längre väggarnas botten och den andra tjänar som stöd för ändväggarna och placeras ovanpå den första.

Grundförstärkningssystemet.

Byte av den nedre fälgen börjar med att demontera fundamentet under en av de andra stockarna till ett djup som gör att du enkelt kan ta bort den från väggen:

 • innan man skär en stock, skärs dess leder med den första stocken;
 • I stället för den gamla kronan installeras en ny logg, på vilken en kompressor läggs;
 • under kronan kan läggas foderbräda;
 • stocken är tätt pressad mot väggen med kilar;
 • Därefter återställs grunden.

Därefter utförs samma procedur med trimringens andra log under den motsatta väggen. Efter att de andra loggarna har ersatts ändras de första loggarna på samma sätt. Både kronloggar och foderplattor ska noggrant behandlas med antiseptika. Deras hållbarhet beror på det. Dessutom ska kronbökarna eller foderplattorna (om de finns) ligga på fundamentet, täckt med ett dubbelskikt av vattentätningsmaterial, på vilket ett lager av isolator behandlas med antiseptisk impregnering läggs.

Så beskrivningen av instruktionerna om hur man stärker grunden för den trä- eller tegelbyggda byggnaden som har slutförts är komplett. I de flesta fall kräver arbetet med att uppdatera basen av ett bostadshus inte befälhavaren att ha exceptionella färdigheter, men hon tolererar inte brådska och försummelse av enkla säkerhetsregler.

Stiftelse förstärkning – en översikt över hur man reparerar en skadad grund

Ägare av gamla hus står ofta inför en sådan olägenhet som sprickor i väggarna. Och i nya hem, tyvärr är detta fenomen inte ovanligt. Oftast beror detta på grunden av grunden och dess efterföljande skada. Bara delvis eller full förstärkning av stiftelsen hjälper till att lösa problemet. Vi erbjuder dig vår hjälp för att förstå denna fråga mer noggrant.

Innehållet

Det finns flera anledningar till förstörelsen av byggnadens bas:

 • Fel i designen.
 • Överträdelse av teknik för att lägga grunden.
 • Betydande förändringar i de grundläggande egenskaperna hos jorden som har uppstått sedan byggandet av huset. Dessa förändringar inkluderar ökningen av grundvattnets nivå, jordens övermätning eller jordens svullnad.
 • Konstruktion av närliggande territorium eller läggning av kommunikation i samband med storskaliga jordarbeten.
 • En betydande ökning av belastningen på stiftelsen till följd av rekonstruktion och ombyggnad.
 • Interna och externa dynamiska effekter (vibrationer).

Lyckligtvis är sätten att stärka stiftelsen inom byggnadsforskarens intressen, på grund av vilka nya material, teknik och utrustning som kommer fram. Men de tidtestade metoderna ger inte upp sina positioner.

Det mest populära sättet är att lägga en ny grund tillsammans med den befintliga. Förstärkning av grunden med egna händer utförs som regel på detta sätt.

Detta görs så här:

 • Vid hörn av byggnaden är det nödvändigt att gräva stora gropar, som mäter ungefär en meter till en meter, för att ta bort stiftets hörn. Gropen måste vara minst 50 cm djupare än den gamla grunden.

Hur stärker den gamla grunden

”Underminera” under hörnet av huset

 • Nu behöver du göra en volymetrisk förstärkningsbur för en betongkudde. För att göra detta är det nödvändigt att bygga ett galler med en cell på 20x20x20 cm från förstärkningen genom svetsning eller stickning av tråd.

Hur stärker den gamla grunden

Framtida förstärkningskorg

Det är viktigt! Spara inte på ramen. Det är nödvändigt att göra det från förstärkning, eftersom dess form och sammansättning av stål är idealiska för detta ändamål. Du bör inte också öka cellens storlek avsevärt.

 • Sänk gallret i gropen och fyll i betong. Sådana strukturer kallas ”tjurar”.

Det är viktigt! Eftersom en sådan förstärkning av grunden för huset kräver exponering av den gamla grunden, rekommenderas det inte att sträcka denna process i tid.

I de flesta fall är ”tjurar” tillräckligt. Men om du vill se till att stiftelsen inte ”flyter” igen, bygga armerad betongpansar längs hela byggnadens omkrets, vilket kommer att ansluta tjurarna till ett enda system:

 • Skilj kammarens perimeter delligt i delar 1,5-2 m lång.
 • På en av dessa delar längs grunden gräver en gräv 40-50 cm bred och ett djup lika med djupet av den gamla grunden.
 • Borra hål i stiftelsens kropp och sätt in förstärkningsstycken eller en metallstång 30-40 cm långt in i dem.
 • I gräven installerar du en volymetrisk ram tillverkad av den ovan beskrivna tekniken.
 • Fyll gropen med betong.
 • Så, fragment genom fragment, du måste stärka hela stiftelsen.

Det är viktigt! Du kan inte utsätta nästa del av fundamentet tills föregående screed är helt torrt. Vid den här tiden kan du göra arbetet på andra sidan huset.

På detta sätt kan stiftelsen av ett tegelhus, ett hus av armerade betongblock eller ett träskogshus stärkas inte bara om grunden förstörs, men också under ombyggnad, vilket leder till en ökning av belastningen på stiftelsen.

Det är viktigt! Allt konkret arbete rekommenderas att utföra vid t från +5 till +30 grader. Det rekommenderas inte att börja stärka stiftelsen under den period då det finns stor sannolikhet för långvarigt regn. Öppen stiftelse som påverkas av nederbörd kan påverkas allvarligt.

Och här är ett något modifierat schema av denna metod:

Steg-för-steg-stärkningsstöd

Grundborrning är en av de mest moderna metoderna. Att stärka grunden för det gamla huset på denna teknik kan inte ske självständigt, och priserna på specialarbetet är höga. Kärnan i metoden är följande: lutande brunnar med en diameter på upp till 25 cm borras från båda sidor genom den befintliga grunden.

Brunnets djup i varje fall bestäms separat. Borrning fortsätter tills en fast mark är uppnådd. Sedan hälls cementmortellen i brunnarna och ramverket av förstärkning är nedsänkt. Således, efter att betongen torkar ut, bygger huset på många armerade betonghögar, vars antal också beräknas individuellt.

Hur stärker den gamla grunden

Förstärkning av systemet genom injektionsteknik och specialutrustning

När förstärkning av grunden för ett privathus inte längre är meningsfullt, ersätts det helt eller delvis. Processen är lång och mycket tidskrävande. Dess väsen ligger i att ha grävt en gräv längs fundamentet i en 1-2 meter sektion, den gamla grunden är helt borttagen och i sin plats hälls en ny.

Det här är inte alla metoder som används för att stärka grunden. Det viktigaste i tid för att upptäcka förstörelsen av stiftelsen och vidta åtgärder för att eliminera den. Annars kan processen bli irreversibel, och då blir det mycket lättare att bygga ett nytt hus än att reparera den gamla. De första tecknen på övergående problem är sprickor i de bärande strukturerna och sneda dörr- och fönsteröppningar. Så fort du har upptäckt några av dessa tecken måste du noga granska stiftelsen och vidta åtgärder för att stärka och rekonstruera den.

Vi rekommenderar relaterade artiklar

Hur stärker den gamla grunden

Gör-det-själv-fundament-tejpfundamentet – karaktärisering och steg-för-steg-konstruktion

Bra artikel, ofta står vi inför behovet av att stärka grunden. Titta på hus, byggnader som faller isär är en dyster bild. I vårt arbete använder vi bruna injektionshögar vid lågt tryck på grund av användningen av ytterligare tillsatser som bidrar till att öka betongblandningens penetrationsområde i jorden upp till 2 meter. De är mest och arbetar mindre, kunden är billigare och självklart snabbare.

 • Hur stärker den gamla grunden

  Hur man lägger till komfort i sovrummet

 • Så här ansluter du en tvättmaskin med händerna till vattenförsörjningen eller tanken

 • Lyft lasten utan specialutrustning – hur man beräknar och gör en hiss med egna händer

 • Hur man använder olika typer av testare och tips om hur man väljer en multimeter

 • Hur stärker den gamla grunden

  Standard storlekar på dörröppningar, betalningsregler för inköp

 • Hur stärker den gamla grunden

  Installation och installation av gaspannor – krav och regler, metoder och installationsstandarder

 • Hur stärker den gamla grunden

  Så här rengör du mattan hemma: folkmetoder, värdefulla tips

 • Hur stärker den gamla grunden

  Hur man bygger en toalett i landet med egna händer: Fasade foton och videoinstruktioner

Hur stärker den gamla grunden

Videoarkiv Vi har samlat in en enorm samling av träningsvideoproduktion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *