Vilket

Hur stärker du grunden för huset med egna händer

 • Sätt att stärka basen under huset och orsakerna till dess förstörelse
 • Teknik för att öka styrkan i strukturen med hjälp av skottbetong
 • Ekonomiskt sätt att reparera stugans botten
 • Förstärkt betongskjorta för bandfundament
 • Särskilda egenskaper vid upprätthållandet av strukturen med pålar

Dilapiderade byggnader efter en lång period av drift kräver reparation. Detta gäller inte bara väggarna och taket på en tegel- eller trästruktur, men också till den bärande basen. Förstärkning kommer att krävas för att grunda en struktur under marken och vid en ökning av antalet våningar som inte planerades under byggfasen. Skadlig effekt på stödet till stugans klimatförhållanden (jordbearbetning) och fuktighet. Utgången av den angivna livslängden kommer att leda till sprickbildning, vilket medför behovet av att stärka grunden för det gamla huset.

Hur stärker du grunden för huset med egna händer

Förstärkning av grusgrunden.

Byggnaden har en längre driftstid än grunden. Många byggnader byggda för mer än 30 år sedan har en grund bas som behöver förstärkning. För olika typer av grundstrukturer finns deras egna särdrag i restaureringen och sätt att stärka byggnaden. Det här arbetet är inte särskilt svårt, det kan du själv göra, men i vissa fall behöver du använda specialutrustning.

Sätt att stärka basen under huset och orsakerna till dess förstörelse

Ägarna till stugan får märka att stiftelsen har börjat smula eller sprickor sträcker sig över den. Detta är ett tecken på förstörelsen av basen i det gamla huset och en signal om behovet av att stärka det. Om du inte vidtar lämpliga åtgärder kan byggnaden sakta eller luta till ena sidan.

En grund och ett nytt hus kan sjunka om byggnormerna, normerna för beräkning av mängden material och djupet av läggning bryts under konstruktionen.

Försiktighet måste göras för att bygga korrekt:

Hur stärker du grunden för huset med egna händer

Scheme för att stärka källarinsprutningen.

 • inga misstag gjordes vid stiftelsens konstruktionsstadium
 • Tekniken för bokmärkning hemma utfördes korrekt;
 • alla ytterligare konstruktioner tillhandahölls i tid, vilket skapade tryck på basen, vars förstärkning inte räckte till;
 • markens egenskaper beaktas: djupet av grundvattenflödet, graden av jordfrysning och så vidare;
 • Utförs inte nära husets jordverk, vilket kan skada grunden.

Det finns grundläggande regler som vid uppfyllandet av vilka det kommer att vara möjligt att undvika skador på strukturstöd och inte att upphäva dess förstärkning. Det är möjligt att reanimera byggandet av en sten, trä, ramkonstruktion utan att deformera väggarna om:

 • Stiftelsen stärks gradvis, i delar. Du kan inte börja stärka den motsatta sidan av omkretsen, om basen är helt torr. Vid den tiden kan processen ta upp till en vecka;
 • strukturens omkrets bör delas upp i delar av 2,3-3 m längd. Arbetet görs växelvis på varje ställe.

Det finns flera sätt att stärka den gamla stugan: traditionell, skottbetong, armerad betongskjorta, hög och andra. Det traditionella sättet att hantera deformationen av byggnaden har varit känd i mer än 100 år, och sedan dess har den ändrats endast tack vare utseendet på ny teknik. Dess väsen är oförändrad. En innovativ metod gör det möjligt att öka stabiliteten hos stödet hemma genom att införa särskilda reagenser i jorden runt strukturen.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Teknik för att öka styrkan i strukturen med hjälp av skottbetong

Förstörda tegelstenar kan återanpassas genom gunning. Arbeten utförs med hjälp av skottkreta. Designen är mycket hållbar, villkoren för sin verksamhet ökas betydligt. Men för arbetet behöver en speciell byggutrustning, som kan användas av personer som har några färdigheter i byggandet. Processen är kostsam. Efter att ha förstärkt byggnaden med gjutbetong är det möjligt att inte bara öka styrkan på stödet avsevärt, utan också att uppnå vattentäthet i grunden utan ytterligare vattentätning.

Hur stärker du grunden för huset med egna händer

Stiftningsförstärkningsprogrammet med skruvhögar.

För att framgångsrikt stärka konstruktionens grund med användning av skottbetong är det nödvändigt att förbereda följande verktyg och material:

 • betongkanon;
 • spade;
 • vagn för avlägsnande av överflödig mark
 • perforator eller jackhammer;
 • metallborste;
 • Betongblandning (3 delar sand, 2 delar cement, 1 del av sten, 2 delar vatten).

Metoden för ytskyddet består i att applicera en skyddande blandning under tryck på yttre och inre horisontaler och vertikaler av en tegelbotten. Den nödvändiga förstärkningen av den försvagade ytan av den gamla byggnaden murverk utförs i flera steg.

 1. Vid husets omkrets gräver de en gräv 1-2 m bred.
 2. Det är nödvändigt att städa grunden från smuts och flaklösning.
 3. Det kommer att vara nödvändigt att göra skåror på murens yta med ett djup av 10-15 mm för att öka vidhäftningen av betong.
 4. En formning av plywood eller plankor är installerad runt byggnaden i gräven.
 5. Applicera betongblandningen under tryck med betongpistol.

För att minska kostnaden för ovanstående arbeten kan cementeringsteknik användas. I detta syfte skärs små brunnar i stödet under byggnaden. De är fyllda med cementmortel är inte särskilt tjock konsistens. Korrekt utövade åtgärder möjliggör förstärkning av strukturen. Stödet blir monolitiskt, som kan motstå extra laster – huset kommer att stå i mer än ett dussin år.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Ekonomiskt sätt att reparera stugans botten

Det är inte alltid möjligt att involvera arbetet hos byggnadsgruppen och extrautrustning. Det finns en klassisk metod för att stärka den gamla byggnadens struktur. Du kan göra det själv, ensam ensam. Metoden som beskrivs nedan är tillämplig för blockfunderingar.

Hur stärker du grunden för huset med egna händer

Stiftelse reparation schema.

Principen är att bygga en ny bas för den gamla byggnaden. Du kommer att behöva de verktyg som finns i arsenalen för någon person som är engagerad i arrangemanget av deras territorium:

 • svetsmaskin (du kan göra med tråd för fästelement);
 • en hammare;
 • bulgarian;
 • wire cutter för rebar;
 • måttband;
 • spade.

Förutom verktyg måste du ta hand om tillgången på nödvändig mängd material:

 • tråd för anslutning av stavar, om det inte finns svetsning;
 • förstärkningsstänger för ramen för den nya stiftelsen;
 • sand, grus, cement, vatten (betongkuddeblandning framställs i samma proportioner som för gunning).

För att börja arbeta behöver du stärka byggnadens huvudlageravdelningar – hörn av byggnaden. Därför grävas en gräv längs husets hörn, som exponerar grunden till bredden av en kvadrat med en sida av 1 m och till ett djup under det gamla stödet med 0,5 m. För hörnkonsoler tillverkas en förstärkningsbur med en cellhöjd på 20×20 cm. Om du ökar storleken på buret kommer styrkan att minska stöd.

Ramverket för förstärkningen är nedsänkt i hörngraven och hällt med hållbar betong för konstruktion av stödstrukturer. Om det behövs kan bältrosen göras runt omkretsen av stugan. Arbeten måste utföras i steg, fyllningsområden upp till 2 m långa. Detta kommer att möjliggöra att bibehålla den tekniska processen, för att göra en kvalitativ förstärkning av den föråldrade, krackade basen med egna händer.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Förstärkt betongskjorta för bandfundament

Anordningen av en armerad betongskjorta är ett idealiskt verktyg för att förstärka remsens fundament. som rymmer de flesta dachas, byggda av trä och stenmaterial. Förstärkningen kommer att stärka inte bara basen utan även väggarnas struktur.

Bygg en förstärkt skjorta under cottagers kraft med egna händer. För detta behöver du:

 • ankare för konstruktion av förstärkt bur;
 • förstärkningsstavar;
 • metallborste eller perforator;
 • tegelstenar.

Arbetet med restaurering av bostadsbasen bör börja med att gräva en gräv runt huset med en bredd på minst 1 m. Stiftelsen rengörs och vattentätas med bitumen. På det måste du göra indragningar för god vidhäftning av väggen med cementmortellen.

Ankare sätts in i väggen, en tegelvägg är byggd runt omkretsen av byggnaden, som fungerar som ett staket. Mellan murverket och muren hälls betongblandningen bestående av 3 delar sand, 1 del av sten, 2 delar cement och vatten. Förstärkning bör härda från 5 till 7 dagar. Efter att cementet har torkat ordentligt, kommer bostaden att vara pålitlig och hållbar.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Särskilda egenskaper vid upprätthållandet av strukturen med pålar

En av de mest använda metoderna för att stärka grunden för tegelstenar är en stapelmetod för rekonstruktion. Det kommer att vara nödvändigt att borra brunnar i vilka staplar kommer att sättas in. Djupet av borrningen beräknas i enlighet med markens egenskaper. Brunnar är gjorda med en diameter på upp till 25 cm.

Stapelramen är monterad från olika materialtyper. Beroende på vilka staplar som används väljs metoden för deras installation. Den mest enkla och ofta används i installationen – skruvhögar. De installeras för hand. Ingen dyr utrustning och en lång tidsperiod krävs, som till exempel för uttråkade konstruktioner. Skruvpinnar är rör med en spiralformad plattform i slutet, med hjälp av vilken basbelastningen omfördelas.

Bruna injektionshögar är gjorda av förstärkning. De sätts i ett borrat hål på sidorna av huset. Fördjupningen är fylld med betong. Efter cementhärdningen behandlas basen med mastic och läggs med ett lager av takmaterial för vattentätning. Takmaterial måste överlappa varandra. Sådana befästningar kan placeras både utanför byggnaden och inuti den.

En tungt skadad grund kan inte repareras, och dess förstärkning ger inte önskade resultat. Men det finns ett sätt att rädda byggnaden med egna händer. För detta behöver du göra om sin grund. Hål görs i väggarna i byggnaden, i vilken träbalkens ändar sätts in. Väggarna erhålls av tillfälligt befäst jack. Det är möjligt att helt ändra sitt stöd.

Grunden för hemmet kan och bör stärkas. Men det är viktigt inte så mycket att utföra lämpliga åtgärder för att korrekt avgöra orsaken till skadorna på stödet. Detta kommer att undvika att fortsätta kampen för hållbarhet hemma i framtiden.

Hur stärker du grunden för huset med egna händer

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

20 oktober 2015

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

Några tillägg: 1. Om du behöver utföra vattentät av hög kvalitet, är det önskvärt att applicera geotextiler över hela ytan. Konsumtion.

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

Hur stärker du grunden för huset med egna händer

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

Hur stärker du grunden för huset med egna händer

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

Hur stärker du grunden för huset med egna händer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *