Hur man bygger

Hur stärker du grunden för huset

I den nedre delen av bältet gör du ett extra förstärkande nät för kudden, vars bredd är lika med grävbredden och 25-35 cm tjock. Denna kudde är nödvändig för att minska belastningen på jorden utan att undergräva fundamentet. När hela armeringsnätet har skapats, ta bort presenningen från skummet och montera formen. Det är nödvändigt att hälla betong i två steg med en skillnad på 2 dagar. I det första steget hälls en kudde, och på 2-3 dagar hälls bältet självt. Vissa experter säger att det är önskvärt att låta kudden stå i 30-40 dagar och bara häll bältet, men det fungerar inte alltid på grund av väderförhållandena. Ändå ger gjutningen av bältet i 2-3 dagar efter hällning av kudden hela strukturen med tillräcklig styrka. 2 dagar efter att ha hällt betongen, ta bort formen och efter 3-5 dagar fylla gräven med jord.

Stiftelse förstärkning – en översikt över hur man reparerar en skadad grund

Ägare av gamla hus står ofta inför en sådan olägenhet som sprickor i väggarna. Och i nya hem, tyvärr är detta fenomen inte ovanligt. Oftast beror detta på grunden av grunden och dess efterföljande skada. Bara delvis eller full förstärkning av stiftelsen hjälper till att lösa problemet. Vi erbjuder dig vår hjälp för att förstå denna fråga mer noggrant.

Innehållet

Det finns flera anledningar till förstörelsen av byggnadens bas:

 • Fel i designen.
 • Överträdelse av teknik för att lägga grunden.
 • Betydande förändringar i de grundläggande egenskaperna hos jorden som har uppstått sedan byggandet av huset. Dessa förändringar inkluderar ökningen av grundvattnets nivå, jordens övermätning eller jordens svullnad.
 • Konstruktion av närliggande territorium eller läggning av kommunikation i samband med storskaliga jordarbeten.
 • En betydande ökning av belastningen på stiftelsen till följd av rekonstruktion och ombyggnad.
 • Interna och externa dynamiska effekter (vibrationer).

Lyckligtvis är sätten att stärka stiftelsen inom byggnadsforskarens intressen, på grund av vilka nya material, teknik och utrustning som kommer fram. Men de tidtestade metoderna ger inte upp sina positioner.

Det mest populära sättet är att lägga en ny grund tillsammans med den befintliga. Förstärkning av grunden med egna händer utförs som regel på detta sätt.

Detta görs så här:

 • Vid hörn av byggnaden är det nödvändigt att gräva stora gropar, som mäter ungefär en meter till en meter, för att ta bort stiftets hörn. Gropen måste vara minst 50 cm djupare än den gamla grunden.

Hur stärker du grunden för huset

”Underminera” under hörnet av huset

 • Nu behöver du göra en volymetrisk förstärkningsbur för en betongkudde. För att göra detta är det nödvändigt att bygga ett galler med en cell på 20x20x20 cm från förstärkningen genom svetsning eller stickning av tråd.

Hur stärker du grunden för huset

Framtida förstärkningskorg

Det är viktigt! Spara inte på ramen. Det är nödvändigt att göra det från förstärkning, eftersom dess form och sammansättning av stål är idealiska för detta ändamål. Du bör inte också öka cellens storlek avsevärt.

 • Sänk gallret i gropen och fyll i betong. Sådana strukturer kallas ”tjurar”.

Det är viktigt! Eftersom en sådan förstärkning av grunden för huset kräver exponering av den gamla grunden, rekommenderas det inte att sträcka denna process i tid.

I de flesta fall är ”tjurar” tillräckligt. Men om du vill se till att stiftelsen inte ”flyter” igen, bygga armerad betongpansar längs hela byggnadens omkrets, vilket kommer att ansluta tjurarna till ett enda system:

 • Skilj kammarens perimeter delligt i delar 1,5-2 m lång.
 • På en av dessa delar längs grunden gräver en gräv 40-50 cm bred och ett djup lika med djupet av den gamla grunden.
 • Borra hål i stiftelsens kropp och sätt in förstärkningsstycken eller en metallstång 30-40 cm långt in i dem.
 • I gräven installerar du en volymetrisk ram tillverkad av den ovan beskrivna tekniken.
 • Fyll gropen med betong.
 • Så, fragment genom fragment, du måste stärka hela stiftelsen.

Det är viktigt! Du kan inte utsätta nästa del av fundamentet tills föregående screed är helt torrt. Vid den här tiden kan du göra arbetet på andra sidan huset.

På detta sätt kan stiftelsen av ett tegelhus, ett hus av armerade betongblock eller ett träskogshus stärkas inte bara om grunden förstörs, men också under ombyggnad, vilket leder till en ökning av belastningen på stiftelsen.

Det är viktigt! Allt konkret arbete rekommenderas att utföra vid t från +5 till +30 grader. Det rekommenderas inte att börja stärka stiftelsen under den period då det finns stor sannolikhet för långvarigt regn. Öppen stiftelse som påverkas av nederbörd kan påverkas allvarligt.

Och här är ett något modifierat schema av denna metod:

Steg-för-steg-stärkningsstöd

Grundborrning är en av de mest moderna metoderna. Att stärka grunden för det gamla huset på denna teknik kan inte ske självständigt, och priserna på specialarbetet är höga. Kärnan i metoden är följande: lutande brunnar med en diameter på upp till 25 cm borras från båda sidor genom den befintliga grunden.

Brunnets djup i varje fall bestäms separat. Borrning fortsätter tills en fast mark är uppnådd. Sedan hälls cementmortellen i brunnarna och ramverket av förstärkning är nedsänkt. Således, efter att betongen torkar ut, bygger huset på många armerade betonghögar, vars antal också beräknas individuellt.

Hur stärker du grunden för huset

Förstärkning av systemet genom injektionsteknik och specialutrustning

När förstärkning av grunden för ett privathus inte längre är meningsfullt, ersätts det helt eller delvis. Processen är lång och mycket tidskrävande. Dess väsen ligger i att ha grävt en gräv längs fundamentet i en 1-2 meter sektion, den gamla grunden är helt borttagen och i sin plats hälls en ny.

Det här är inte alla metoder som används för att stärka grunden. Det viktigaste i tid för att upptäcka förstörelsen av stiftelsen och vidta åtgärder för att eliminera den. Annars kan processen bli irreversibel, och då blir det mycket lättare att bygga ett nytt hus än att reparera den gamla. De första tecknen på övergående problem är sprickor i de bärande strukturerna och sneda dörr- och fönsteröppningar. Så fort du har upptäckt några av dessa tecken måste du noga granska stiftelsen och vidta åtgärder för att stärka och rekonstruera den.

Vi rekommenderar relaterade artiklar

Hur stärker du grunden för huset

Gör-det-själv-fundament-tejpfundamentet – karaktärisering och steg-för-steg-konstruktion

Bra artikel, ofta står vi inför behovet av att stärka grunden. Titta på hus, byggnader som faller isär är en dyster bild. I vårt arbete använder vi bruna injektionshögar vid lågt tryck på grund av användningen av ytterligare tillsatser som bidrar till att öka betongblandningens penetrationsområde i jorden upp till 2 meter. De är mest och arbetar mindre, kunden är billigare och självklart snabbare.

 • Så här ansluter du en tvättmaskin med händerna till vattenförsörjningen eller tanken

 • Lyft lasten utan specialutrustning – hur man beräknar och gör en hiss med egna händer

 • Hur man använder olika typer av testare och tips om hur man väljer en multimeter

 • Vad är en skrapa – tekniker för att skrapa och göra egna händer

 • Hur stärker du grunden för huset

  Standard storlekar på dörröppningar, betalningsregler för inköp

 • Hur stärker du grunden för huset

  Installation och installation av gaspannor – krav och regler, metoder och installationsstandarder

 • Hur stärker du grunden för huset

  Så här rengör du mattan hemma: folkmetoder, värdefulla tips

 • Hur stärker du grunden för huset

  Hur man bygger en toalett i landet med egna händer: Fasade foton och videoinstruktioner

Hur stärker du grunden för huset

Videoarkiv Vi har samlat in en enorm samling av träningsvideoproduktion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *