Grunden

Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

Kolonngrunden utsätts för sådan förstärkning. Nästan varje förstärkt stöd, men först installeras ett förstärkande nät. Ett träformat är fastgjort till det. Det fria utrymmet mellan formen och basen hälls med betong. En sådan struktur rekonstruerar basen och bidrar också till en ökning av lagerbelastningen på pelarna.

Stapelteknik

Denna teknik har blivit populär vid reparation av grunden för ett tegelhus eller någon trästruktur. De enda undantagen är förfallna trähus med helt ruttna nedre fälgar.
Tekniken för denna metod har två sorter. Ansökan av den första är möjlig om källaren i huset har mindre skador.
I den bärande konstruktionsdelen borras hål igenom tills borren rör markytan. Förstärkningsstänger sätts in i de färdiga brunnarna. I de resulterande luckorna hälls betong i små delar. För att utföra en sådan metod behöver du en speciell teknik samt metallbetongstänger.

Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

Den andra metoden, den så kallade ”pile-screw”, används för att ersätta hela stiftelsen eller stärka den. Detta gäller speciellt när byhuset har en grund grund läggd på en murbana.
Första borrade hål, vars djup överstiger djupet av jordfrysning. Rörstöd tas, de behandlas med en korrosionsförening och installeras sedan i beredda gropar.
Denna metod fick sitt namn ”skruv” från byggandet av högar. I sina ändar installeras speciella skruvblad. När installationen av pålar är klar, är de övre delarna avskurna, storleken är inställd på byggnivån. För ett litet trähus är det tillräckligt att installera en hög vid byggnadens fyra hörn. Tyvärr är stapelmetoden endast tillgänglig för en specialiserad brigad. Denna metod för att stärka grunden är mycket svår att utföra på egen hand.
Om du känner till orsakerna som orsakade förstörelsen av stiftelsen, kan du välja rätt sätt att reparera. Detta kommer att bidra till att fullständigt eliminera alla defekter och minimera den negativa effekten av alla orsaker på den befintliga grunden. Nu vet du hur du kan stärka grunden och hur man gör det korrekt.

Hur stärker du grunden för huset

Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

Det händer ofta att väggarna i en gammal byggnad är i utmärkt skick, och grunden är gradvis kollapsande och sprickbildning.

För att inte riva byggnaden kan du förstärka den gamla grunden för ett privat hus med hjälp av högar eller någon annan metod. Denna procedur är tidskrävande, men om du noggrant följer instruktionerna kan du göra det själv.

Denna artikel kommer att diskutera hur man stärker stiftelsen på olika sätt och vilka material och hemverktyg som behövs för detta.

Orsaker till förstörelsen av stiftelsen

Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

Innan vi fortsätter att stärka basen, rekommenderar experter att bestämma orsakerna till dess förstörelse. Det finns följande alternativ:

 1. Fel gjordes vid konstruktionsstadiet. Innan du skapar grunden är det nödvändigt att utföra beräkningar, det är inte heller rekommenderat att spara på byggmaterial.
 2. Åldrande material. Gradvis börjar även den högsta kvalitet betongen att förlora sina egenskaper och kollapsa.
 3. Högt tryck på fundamentet. Många avslutar andra våningen i ett privat hus, på grund av vilket belastningen på basen ökar betydligt.

Sätt att stärka grunden

Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

Stiftelsen stärks ofta med metallbalkar.

Stärka grunden för ett privat hus kan vara olika metoder. Alla kommer att behöva bygga färdigheter och tillgången på verktyg.

De vanligaste sätten att stärka hus är:

 • hållbarhet ökar med hjälp av block;
 • förstärkning med betongbandage;
 • stärka grunden med högar.

Använda block för att stärka

Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

Blockförstärkningsschema

Denna metod kommer att stärka grunden för det gamla huset. Det är lämpligt om grunden fortfarande är stark och inte har mycket skada, samt att stärka enskilda sektioner. Samtidigt kommer antalet förfaranden och deras kostnader att minimeras.

Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

Montera formen i skytten, förstärka den med förstärkning och fyll betongblandningen

För att stärka grunden för ett gammalt privathus med kvarter måste du lägga betongmaterialet i hörn av byggnaden. Således ökar byggnadens fotavtryck. Förstärkning av grunden för ett privat hus med egna händer utförs enligt följande instruktioner:

 1. En gräv gravas utanför byggnaden vid alla vinklar, och dess djup bör vara ca 60 cm mer än djupet av befintlig bas. Efter en vinkel av basen tas bort hela jorden. Storleken på trenchen beror på jordens parametrar. Men i varje fall bör tjockleken på betongplattan vid varje hörn av basen inte vara mindre än 50 cm.
 2. Formning monteras längst ner i gropen.
 3. Inuti är en ram placerad på grund av förstärkning. I det här fallet bör beläggningen inte röra den gamla basen, eftersom det frusna betongblocket i slutändan kommer att lösa sig.
 4. Formeringen är fylld med betong, efter torkningen avlägsnas brädorna, och gropen är fylld med jord.

Med denna metod att stärka basen bör alla förfaranden utföras så snabbt som möjligt, eftersom stabiliteten hos den underminerade grunden kommer att minskas. I det här fallet kan den gamla basen spricka, vilket avsevärt minskar dess styrka.

Betongbandage för förstärkning

Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

Betongbandage appliceras runt omkretsen av huset

Om den gamla basen är knäckt kan den stärkas genom att skapa ett förstärkande monolitiskt skikt.

Denna metod innebär förstärkning av källaren av ett trähus, inte från botten, utan från sidan, vilket förenklar processen.

Betongbandage används oftast när det är nödvändigt att återställa styrkan i en byggnad. Förfarandet för ett sådant förfarande är följande:

 1. Längs husets omkrets drar en dike ut, rensar den slitna källaren.
 2. Gamla betongsidor rengörs av smuts, skadade områden avlägsnas och sprickor förseglas med murbruk.
 3. För att ansluta den nya lösningen med den gamla basen görs hål i ytan av den senare med hjälp av en perforator, där ankare är installerade i dem. Ju större djupet på deras fastsättning är desto högre är basens kvalitet.
 4. En fast formning monteras längs omkanten av den gamla basen, vars inre ytor behandlas med betong.

Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

Glöm inte att torka ut betongen efter torkning.

 • Inuti formen är en förstärkningsram fastställd, vars bas är de tidigare betänkta studsarna.
 • Formeringen hälls med betong och täppas med en vibrator, som på ett tillförlitligt sätt kopplar lösningen till ytan på den gamla basen och fyller alla hålen.
 • Efter att betongen torkar läggs vattentätningen och formen avlägsnas. Gropen är fylld, jorden är ramad och ett blindområde hälls runt fundamentet, vilket skyddar betongen mot överskott av fukt. Vid vatteninträngning mellan betonglagren efter dess frysning kan ytorna exfoliera.
 • Betongbandage kan kombineras med förstärkningsblock. Men i det här fallet måste du först gräva upp hörnen och bygga betongstöd under dem, och efter att de torkar ut, utför procedurerna med ett bandage. Även om denna dubbla förstärkning är tyngre och dyrare i kostnad, kommer den att ge en högre styrka. Läs mer om bondage i den här videon:

  Ibland använder experter basförstärkning med hjälp av buroininjektioner, men denna metod är mer komplex och används praktiskt taget inte för privata byggnader.

  Förstärkning av högar

  Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

  Hur stärker den gamla grunden? Ibland är det enda sättet att reparera en gammal grund att förstärka med högar. Det finns flera sätt att korrekt utföra armeringsproceduren:

  Det enklaste är skruvmetoden. För dess genomförande behövs ingen särskild kunskap, endast verktyg och assistent behövs. Det material som används är ett rör utrustad med en spiralformad plattform. Det är hon som skapar stödet för att skruva högen in i marken. Även skruvplattformen tillåter efter installationen att fördela trycket på basen.

  Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

  Twist högen kommer att behöva, tillsammans med assistenter

  Hur stärker grunden för det gamla huset? För att förhindra en eventuell förstörelse av en föråldrad grund, är det nödvändigt att utesluta borrningsprocedurer. För dessa ändamål används den indragna metoden, där staplarna pressas in i marken. Detta kommer att skydda den gamla basen från förstörelse. Detta förfarande utförs emellertid inte ensam, särskild utrustning och hjälpmedel kommer att behövas.

  Den uttråkade vägen är den längsta och mest mödosamma. Sådana förfaranden tar ofta flera månader. Klar brunnar fylls med förstärkning och fylld med betonglösning. Montering av pålar utförs med ankare.

  Stiftningsförstärkningsmönstret med staplar kan ses nedan.

  Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

  Ytterligare stärkande tips

  Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

  Att reflektera över frågan hur man stärker grunden för huset är att man måste överväga ett antal av följande faktorer:

  1. Det är möjligt att sänka trycket på basen av ett gammalt trähus genom att minska höjden av jorden. För detta skapas en sandkudde under basen och ett lera bälte läggs runt.
  2. Jordens rörlighet kommer att minskas avsevärt om ett dräneringssystem är installerat runt det. Detta ökar jordens densitet, därför ökar styrkan på basen.
  3. Isolering av källaren och källaren kommer att avsevärt sakta ner förstöringsprocessen och öka livslängden.
  4. Ett hermetiskt blindområde skyddar basen från nederbörd.
  5. Det är möjligt att minska mängden fukt genom att penetrera jorden runt basen med hjälp av ett system av takrännor placerade på taket. För mer information om hur du stärker den smulrande grunden, se den här videon:

  Som framgår av artikeln är förstärkning av grunden med egna händer ett ganska laborabelt förfarande. Det kommer att vara nödvändigt att bestämma sättet att stärka och noga följa processtekniken. För individuella metoder för att förstärka remsa-fundamentet behöver du också specialutrustning och extra hjälp.

  Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

  Hur man fyller grunden för stående hus

  Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

  Hur man bygger en grund för hemmet

  Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

  Konstruktion av tejpmonolitiska basen

  Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

  Hur man reparerar grunden för ett trähus

  Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

  Enhet grunda remsa fundament

  Hur stärker stiftelsen och knyter kammaren i huset

  Hur stärker stiftelsen under tegelhuset

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *