Vilket

Hus av skumbetong med egna händer

När fundamentet är grävt, installera ett dräneringsrör. Hon måste tömma vatten från väggarna till avloppsbrunnen.

Längre längst ner samlas formen till källarvåningen. Jordytan i formen är täckt av mattor, nivellerar ytan och ökar vattentätningen. Ovanpå detta lager placeras ett förstärkande nät med celler tio med tio centimeter. Om sådan förstärkning inte används, kommer källarvåningen att vara onödigt bräcklig, vilket kommer att minska tjänsteperioden.

Vidare fortsätter skapandet av en källarbas med sina egna händer under skumblokkenes hus att gjuta betong. Den mest praktiska är användningen av en betongblandare med en matningsslang. I det här fallet förblir det bara att leda ärmen och jämnt hälla betongen på gallret och sedan jämföra den.

Det resulterande golvet är täckt med folie och lämnas i två veckor för åldrande. En metallremsa placeras längs plattans kontur för att installera betongblock. Väggblock sänks av en kran, och sedan används stålkontakter.

Vidare innebär uppbyggnaden av skumblock med egna händer installation av väggstöd. De kommer att hålla takplattan i källaren. Stödena är gjorda av stålhörn, som är noggrant anslutna till golvet. Taket hälls liksom golvet.

Byggnaden av källaren kompletteras med noggrann vattentätning av alla yttre ytor. För att göra detta, använd hartset och euroruberoid. Även källarna väggar värms, installera luftkanaler, ventilation, leda ett elnät. På alla sidor är strukturen täckt med grus.

Vidare, i byggandet av hus från skumblock med egna händer, byggandet av väggar. På källaren plattan tak vattentätning stapel .

Skumblod är inte svåra att lägga på grund av sin exakta form och låg vikt. Det är viktigt att följa våningsplanens nivå, att lägga ut hörnen korrekt och förbereda hoppare för att ordna öppningarna. Efter att ha placerat väggarna i huset med skumblock med egna händer, är ytorna stängda med vattentätning och utvändigt är de färdiga med t ex mot tegelstenar.

Taket på huset bosätter sig i analogi med källarens tak. Efter hällning av betongen är ytan täckt med en film och hålls i två veckor.

Efter arrangemang av takkonstruktionen av skum betongblock med egna händer innebär arrangemanget av taket. Den enklaste designen är ett gaveltak.

Stöden från vilka trussystemet är monterat köps i färdig form. De exponerar kranen och kopplar samman balkarna i en enda struktur. För att skydda taksystemet från fukt täcker det med en film och installerar sedan lådan. För skumhusets hus passar nästan alla takmaterial. Optimal kostnad och prestanda är flexibla plattor och metallplattor.

Varje typ av takmaterial har sina egna installationsfunktioner. Vilket bör övervägas separat.

Vad ska tjockleken på väggarna vara?

För att göra ett hus av skumblock med egna händer måste du först bestämma alla dess parametrar. En av de viktigaste är väggens tjocklek. Det beror på väggarnas bärkapacitet och isolerande egenskaper. I det här fallet desto tjockare är väggarna desto bättre. Men å andra sidan finns det ekonomisk genomförbarhet. Det begränsar väggtillväxt i tjocklek. Det är kombinationen av dessa parametrar som i varje enskilt fall bestämmer dimensionerna av betongväggar.

Vad ska man tänka på när man väljer lim för skumbetong?

Eftersom skumbetong inte är särskilt krävande kan inte bara speciella limkompositioner användas för murverk, utan även en sandcementmortel av ett klassiskt utseende.

Det specifika valet görs med hänsyn till många faktorer, allt från tjockleken på sömmen och slutar med en viss mästares färdigheter.

förstärkning

Förekomsten av förstärkning i skumblockens väggar på deras bäregenskaper reflekteras inte. Men det är fortfarande värt att förstärka, eftersom sannolikheten för sprickor under krympning minskar.

 • den lägsta raden;
 • var fjärde eller femte raden i väggen;
 • öppningar och bågar;
 • platser för tilläggsbelastning.

Förstärkning kan vara förstärkning och nät.

För förstärkning använd stål eller glasfiberelement med en diameter på sex till åtta millimeter. Ett spår (grindar) bildas i blocket i vilket förstärkningen läggs. Från ovan är det täckt med materialet som förbinder blocken, d.v.s. lim eller murbruk.

Om blocket är större än tjugo centimeter, så görs två slag, och om det är mindre, så en. De ska inte placeras mer än sex centimeter från kanten. Ankaret bör böjas smidigt, utan hörn.

Sådan förstärkning utförs exklusivt med tunna sömmar, d.v.s. när du använder lim. Nätet används plast eller metall. Den placeras på raderna av skumblock och hälls med lim på toppen.

Typ av anslutningskomposition bestäms av nätets storlek. Om tråddiametern är mer än tre millimeter, är limet inte tillrådligt, det är bättre att välja en cementmortel.

Väggisolering från skumblock

Om du vill göra ett hus med skumblock med egna händer varmt och bekvämt, kanske du bör överväga en metod för isolering. Typiskt kräver sådana hus inte särskilt isoleringsarbete, eftersom själva väggarnas material har en hög nivå av värmebehandling, är det tillräckligt för att korrekt välja tjockleken. I synnerhet för de centrala regionerna, till exempel för Moskva-regionen, är en vägg 49 cm tjock tillräcklig. Dock bör man komma ihåg att blocken ska anslutas med tunna sömmar med ett minimum antal kalla broar.

Om du fortfarande behöver isolering, bör du följa ett antal regler. En ångspärr läggs på ytan med en ångöverföringskoefficient som block eller mer. Värmeisoleringsmaterial kan monteras direkt på väggen utan luckor. Detta undviker kondens. Ett annat alternativ är användningen av ventilerade fasadsystem.

Exteriör finish

Att göra ett hus av skumblåsor med egna händer är vackert, du måste slutföra det med lämpliga dekorativa material. Högkvalitativ vändning mot huset från skumblokken kommer att gömma defekter och skapa ytterligare skydd mot yttre faktorer.

För att avsluta väggar skum block kan vara mot tegelstenar. Dessutom går de av med siding av något slag, clapboard. Ett annat alternativ – plastering ytan, varefter den är målad. Tack vare finishen är väggarna av skumblock mindre skadade av yttre faktorer.

Kostnaden för skumblåsor

Frågan om kostnaden för materialet intresserar alla som ska bygga sitt eget hus. Skumblod kan variera i pris beroende på tillverkaren och några andra egenskaper.

 • Bonolit
  Bonolitblock representeras av material med olika densitet och styrka. En enhet med en densitet på D-600 har en styrka på 3,5, och ett liknande material med en densitet på D-400 har en hållfasthet av 2,5. Kostnaden för en kubikmeter av dessa material är 2800 rubel. Något mer (3300 rubel) finns en kubikmeter meter med mindre styrka och täthet, eftersom de kännetecknas av en hög grad av värmeisolering.
 • Ytong
  Blocken av denna tillverkare med en hållfasthet av 2,5 och en densitet på D-400 kostade 4 750 rubel. Om vi ​​betraktar väggblocket med en styrka av 5 och en densitet på D-600, är ​​dess pris 4900 rubel. D-500 3,5-partitionsblocket kostar 4700 rubel per kubikmeter.
 • Grasse
  Kostnaden för Grasse-block med olika indikatorer förändras inte. En kubikmeter material säljs för 2790 rubel.

De bedömda indikatorerna är genomsnittliga. Priset på skumblåsor varierar från 2700 rubel till 4900.

Fördelar och nackdelar med skumblod

Skumbetongblock har ett antal fördelar och vissa nackdelar.

Bland fördelarna med materialet är dess miljövänlighet. Skumbetong är gjord av sand och cement med införandet av skumande tillsatser.

Block tolererar stadigt signifikanta temperaturfluktuationer. De skadas inte av brand och kemikalier. Den porösa strukturen medför god ångpermeabilitet och låg värmeledningsförmåga.

Resultatet är en bekväm inomhusmiljö. Mycket mindre värme- och kylkostnader krävs. Tack vare dessa egenskaper kan väggarna tillverkas från en rad kvarter, vilket avsevärt minskar byggkostnaderna.

Skumblodens vikt är betydligt mindre än den hos en tegelsten, därför är byggnaderna enklare att producera. De har mindre belastning på grunden. Skumblock bearbetas enkelt och snabbt staplas vilket underlättar konstruktionen.

Nackdelarna med materialet innefattar dess bräcklighet. Detta är särskilt märkbart om tillverkningstekniken brutits. Skumblods väggar kan spricka och suga med fukt, vilket leder till snabb destruktion. Nackdelar elimineras av rätt materialval och dess yttre foder.

Spela in navigering

Skumhusets hus med egna händer

Fördelar och nackdelar med ett skumhushus

Fördelarna och nackdelarna med skumblock som byggmaterial karaktäriserar egenskaperna hos ett hus byggt från det. I jämförelse med andra material har det flera fördelar:

 1. Låg värmeledningsförmåga.
 2. Låg vikt på grund av hög porositet, vilket gör att du kan arbeta ensam utan stor ansträngning och speciell utrustning. På grund av detta lägger strukturen grunden mindre, vilket gör den mindre kraftfull.
 3. Stor storlek, vilket ökar konstruktionens hastighet.
 4. Skumblockets låga pris påverkar kostnaden för huset självt.
 5. Skumblodens icke brännbarhet, som ger huset den första graden av brandbeständighet.
 6. Hållbarhet och brist på kostnader för reparationer.
 7. Överensstämmelse, som gör att du enkelt kan klippa blocken i bitar och göra hål i dem.
 8. Unikt utseende, vilket uppnås på olika sätt att avslutas.

Hus av skumbetong med egna händer

Mycket tid att bygga ett hus kommer inte att ta

På grund av de listade fördelarna används skumblokken i stor utsträckning i privat bostadsbyggande. Byggandet av väggarna av dem under en persons kraft utan erfarenhet och utan närvaro av specialutrustning. Trots de uppenbara fördelarna med materialet bör det sägas om sina brister:

 1. Användning av speciallim för montering av skumblock, vilket ger hela väggstrukturen den nödvändiga hållfastheten. Det är mycket dyrare än cement-sandmortel, vilket säkert kommer att påverka den totala kostnaden för huset.
 2. Behovet av yttre finish för att skydda materialet mot effekterna av nederbörd (gips eller tegel).
 3. Kan användas i rum med en relativ luftfuktighet på högst 75%. I andra fall är det nödvändigt att tillhandahålla ett ångspärrskydd, vilket igen kommer att påverka husets totala kostnad, särskilt om det upptar ett betydande område, till exempel en pool.
 4. Behovet av ytterligare värmeisolering, eftersom en vägg som är en tjock tjocklek kanske inte passerar en termisk beräkning.

Innan du väljer väggmaterialet som du ska använda vid byggandet av ett hus måste du ta hänsyn till alla dess funktioner så att oväntade problem inte uppstår vid byggandetiden eller efter att huset har fått i uppdrag.

Fotogalleri: yttre ytor

Hus av skumbetong med egna händer
Hus av skumbetong med egna händer

De nödvändiga materialen och verktygen för att bygga ett hus med egna händer

För att bygga ett hus av skumbetongblock måste du förbereda själva blocken, limblandningen och förstärkningsstängerna.

Material måste skyddas från nederbörd under hela konstruktionen.

Verktyg som du behöver på olika stadier av konstruktion, du måste förbereda i förväg:

 • korkad trowel eller trowel för applicering av limblandning;
 • hacksåg för sågblock till önskad storlek;
 • hammarspalt för att blockera oregelbunden form;
 • gummimallet (används för att installera blocken i önskad position);
 • planet är utformat för att nivåera signifikanta oegentligheter
 • slipplatta för ytbehandling av ytbehandlingar;
 • konstruktionskabel för orienteringsblock på den under läggning;
 • nivå för att kontrollera de horisontella ytorna;
 • en plumb för att kontrollera murens vertikalitet;
 • tank för blandning av lösningen;
 • borra med ett munstycke för att blanda lösningen;
 • spatel som används för injekteringsfogar, sprickor och marker;
 • borsta för att rengöra blocken.

Hus av skumbetong med egna händer

För murverk väggar av skum block behöver många olika verktyg.

Husets optimala dimensioner och beräkning av material

Innan du bygger ett hus är den viktigaste etappen dess design. Vid bestämning av storleken bör styras av följande villkor:

 • storleken på den befintliga platsen;
 • antalet personer som bor i huset;
 • graden av komplexitet i projektet
 • Antalet rum som behövs
 • önskad byggkostnad.

Hus av skumbetong med egna händer

Den optimala storleken på huset för 4 personer

Beräkningen av det erforderliga antalet skumbetongblock som framställts enligt följande:

 1. Längden på väggarna på varje våning bestäms: L 1 = (6,0 × 4) + (8,0 × 2) + 3,0 = 40,0 m och L 2 = (4,5 × 4) + (8,0 × 2) = 34,0 m.
 2. Väggarnas yta med en golvhöjd på 2,5 m: S 1 = 40,0 × 2,5 = 100,0 m 2; S 2 = 34,0 x 2,5 = 85,0 m 2.
 3. Nettoväggytan minus fönster och dörröppningar med standarddimensioner beräknas (fönstret 1,5 × 1,5 m, dörr 0,9 × 2,0 m): S 1h = 100,0 – (2,25 × 4) – ( 1,8 × 4) = 83,8 m 2; S 2h = 85,0 – (2,25 x 2) – (1,8 x 2) = 76,9 m 2.
 4. De erhållna värdena sammanfattas: S totalt = 83,8 + 76,9 = 160,7 m 2.
 5. Beräkna det önskade antalet skumblock med en höjd av 198 mm och en längd på 598 mm. Vid 1 m 2 behöver väggarna 8,5 bitar, därför för ett område på 160,7 m 2. 160.7 × 8.5 = 1366 bitar.
 6. Antalet ytterligare enheter och block vid slag (24 stycken) beaktas också: 1366 + 24 = 1390 bitar.

Totalt, för byggandet av ett två våningar hus kommer att behöva 1390 bitar av skum betongblock. Om du jämför kostnaden för en låda med ett hus av samma storlek gjord av tegel eller trä, är det uppenbart att en av de viktigaste fördelarna med ett skumblok är priset.

Priset på skumblock i olika regioner är något annorlunda. När du väljer en tillverkare måste du vara uppmärksam på produktkvaliteten och avlägsenhet av produktionen från byggarbetsplatsen.

Bestämning av typ av stiftelse och dess enhet

Innan byggandet av källaren påbörjas görs en geodisk nedbrytning av axlarna tydligt på projektet.

Hus av skumbetong med egna händer

Geodisk axelfördelning

Vid fastställandet av typ av grund för ett hus bör man uppmärksamma grundvattennivån på platsen, djupet av frysning och typ av jord och belastningen på fundamentet. Som regel, när ägaren bygger bostäder med egna händer, försummar han det högkvalitativa design- och undersökningsarbetet på grund av betydande ekonomiska kostnader för dem. Om grundvattennivån och marktypen kan kontrolleras självständigt, med borrning av en brunn på 2,5 – 3 m, är det bäst att överlämna beräkningen av belastningen på fundamentet, bestämning av det önskade djupet och dess typ till proffs.

Om grundvattennivån ligger på ett djup mindre än 2 m är den monolithiska plattformen vanligtvis monterad. Om denna indikator är mer än 2 m, överskrider inte markens frysning 1 m, marken är svagt klumpig eller utlösande, då är en monolitisk grunddjup med högsta djup oftast byggd. Arbeten på sin enhet representerar inte speciell komplexitet, och även en icke-professionell kan göra det.

För markering gräver de en gräv av det önskade djupet och bredden, lägger ett sandgrusbädd 15-20 cm tjockt i botten och monterar en formning som är gjord av 5 cm tjocka plankor.

Hus av skumbetong med egna händer

Träformningen med den lagda förstärkningsburken tillåter att observera samma bredd längs hela längden av fundamenten.

Parallellt med konstruktionen av formningsstackförstärkningen. Före betongplattor fuktas brädorna med vatten och betongen läggs i etapper, varvid varje skikt komprimeras genom vibrering. När dessa arbeten är färdiga täcker grunden med en trasa eller sågspån och hålls våt för att förhindra sprickbildning. Nu kan formen demonteras, ta sedan upp vattentäta arbeten. De behövs för att skydda grunden från effekterna av grundvatten och nederbörd. Vattentätning appliceras på alla yttre ytor på olika sätt med hjälp av material som skiljer sig åt i pris, applikationskomplexitet och livslängd.

Hus av skumbetong med egna händer

Vertikal vattentätning kan utföras med beläggning

Skumhusets hus med egna händer

Skumblockets hus är en bra lösning för alla utvecklare. En sådan struktur skiljer sig från byggnader av andra material med relativt låg kostnad, minimal konstruktionstid, motstånd mot ruttning, såväl som eld. Blockens väggar är varma och tillförlitliga. I den här artikeln kommer vi att berätta hur man gör ett hus av skumblod med egna händer.

Det första steget är att skapa en grund som klarar ett skumblokhus:

 1. Vi gör beräkningar av formningssystemets bredd och djup. Bredden är lika med konstruktionen under konstruktion, och nedre delen beror på områdets klimatförhållanden och graden av jordfrysning. Fundamentets djup måste vara minst 500 mm.
 2. Vidare grävas en gräv, vars djup är ca två meter.
 3. Grov sand (300 mm) läggs på botten av grävningen. Därefter fuktas sandkudden med vatten och komprimeras väl.
 4. För att ge noggranna former till stiftelsen är formwork placerad och remsor av takmaterial är fixerade.
 5. Längs omkretsens omkrets är det monterat fixeringsbälte av förstärkning.
 6. Sedan kan du hälla fundamentet med en speciell lösning (5 delar krossad sten, sand – 3, och cement – 1).
 7. Vi flyttar formen, vilket ökar byggandet av stiftelsen. Under hällning arrangeras asbestpipor för att lägga avlopparna i de platser som bestäms av systemet.
 8. Varje 50 cm betonglösning bör komprimeras.
 9. Stiftelsen ”mognar” i minst en månad. Under stelningen täcker vi den med ultraviolett strålning och fuktar det med vatten med jämna mellanrum.
 10. Ovanför betongstrukturen är det nödvändigt att rulla ut det fuktisoleringsmaterialet.
 11. På utsidan är ett blankt område konstruerat, dess bredd är från en till två meter och dess höjd är 150 mm. Detta görs så att naturligt nederbörd omdirigeras från första våningen eller källaren. Det ska delas upp i sektioner för att förhindra olika deformationer eller bristningar.

Murverk väggar

Hus av skumbetong med egna händer

Masonry skum väggar

Block av skumbetong överstiger tegelsten med avseende på värmebesparing och ljudisolering, men samtidigt reducerar storskalig plåstring mellan skumblåsor dessa parametrar till ett minimum och ”termiska luckor” bildas.

Hus av skumbetong med egna händer

Skumbetongens schema Under läggningen måste du följa alla byggnadsstandarder för konstruktionen, med andra ord förstärka utrymmet under dörr- och fönsteröppningar, stödjande lintar etc. med glasfiberväv. Således kan skumblockets hus isoleras.

Mycket försiktigt, det är nödvändigt att stapla 1: a raden, kontrollera vertikalitet och horisontell position på strukturen med en vattennivå. Fixa grovheten är lätt, eftersom skumblocken är väl bearbetbara – klippa, hyvla och mycket mer.

Hus av skumbetong med egna händer

Förstärkning av skumblock

För att installera förstärkningen klipps hålen på 0,3 × 0,3 m på ytan av skumblocket med en cirkelsåg. Därefter fylls de med en speciell limlösning. I plankeringsformen på den övre raden av block utförs förstärkningsskikt 0,2 m.

Utvändigt utförs isolering med glasullisolering eller polystyrenskum 5 cm bred. Detta är nödvändigt för att ”andas” för väggarna. Den första raden läggs med cementmortel, den andra – på ett speciellt lim. Höjden på locket ska vara 0,4 m.

Vidare fixeras mineraldukarna med plastankar. Ovanför dem bör vara fast vind och vattenskyddande material. Framväggen placeras på cementmortellen med principen om ett sked. Samtidigt placeras tychkovy-raden varje fyra rader skedar. För att öka luftcirkulationen är det nödvändigt att separera frontmuren och huvudväggen med 5 cm mellanrum.

Vid tegelbeklädnad är det nödvändigt att ansluta de främre murverkblocken var 5: e rader med flexibla ankar och glasfibermaterial (sprickor kan bildas vid användning av icke-styva material).

Hus av skumbetong med egna händer

Fram mot huset av skumblokken mot tegelstenar

För konstruktion av vilken struktur som helst, är det möjligt att använda värmeffektiva block som samtidigt kombinerar tre skikt: lerabetong, expanderad polystyren och betong. Från utsidan tillsätts färgämne, och framsidan liknar textur och färg på något sten eller motstående material.

överlappande

Överlappningsdesignen utförs enligt det färdiga schemat, vilket ger en uppfattning om växelverkan mellan balkbelastningen, spännens storlek och tvärsnittet av stavarna. Du kan använda brädor kopplade till skruvar. Ändarna är sågade i en viss vinkel – 60 grader. Då finns det en antiseptisk behandling och omslagning med bitumen.

Inledningsvis läggs de sista strålbalkarna, sedan resten. Strålar av 200 mm och mer placeras på väggkonstruktionen. Underkällan bör isoleras med en speciell film och isolering. Ovanför stängerna fästes metallkratten. Sedan överlagrade nät av glasfiber och mineralisolering. På översta våningen är fästa lakan av plywood och balzatovolokno. I slutet täcker vi golvet med spånskivor.

Taket på huset av skum block

Hus av skumbetong med egna händer

Taket på huset av skumbetong

Det är nödvändigt att bygga en styv struktur med en stångformad kista och komplementera den med takfack. Mellan spjällen ska följa ett visst avstånd – från 600 till 900 mm, spjällens dimensioner sträcker sig från 50 till 150 och från 100 till 150 mm. De installeras i en vinkel på 20 grader.

Galvaniserat järn är bättre lämpat för skridskoåkning, men endova från det visar sig vara ganska bra. För att fortsätta skiffertaket ”life” måste du måla det med en vattendispersionsbeläggning. I detta fall kan takmaterialets livslängd ökas med 1,5 gånger.

Installation av skifferbeläggning

Hus av skumbetong med egna händer

 • Brädorna är fästa i rät vinkel mot fläkten. Deras dimensioner är 2,5 × 10 cm och avståndet – 0,2 m.
 • Sedan skärs kantkanter av skifferarken. Detta görs för att förhindra layering i deras dockning.
 • Nästa måste du göra hål på ett avstånd av 0,1 m från kanten. Observera att hålets diameter måste vara större än spikens diameter.
 • Med hjälp av naglar med en rund kåpa är fastsatt skiffer.
 • Börja med nagelskiffer behövs från nedre raden. Hålen är förberedda i förväg.

Ett hus av skumblåsor är varmt, pålitligt och stabilt. I denna struktur kan du leva med samma komfort som i tegelstenen. Byggnaden klarar av vädret av vädret och kan bekvämt bo i det.

I den här videon lär du dig läget av skumbetongblock och läser hur det skiljer sig från betong.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *