Lägga

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Vi rekommenderar också att du installerar ånga och vattentät mellan isoleringen och klädmaterialet. Detta kommer att vara ett bra hinder mot fukt och rädda trädet från ruttna. Och kom ihåg att filmen är placerad jämn med sin sida mot isoleringen och grov – mot huden.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer
Husbeklädnaden klappar ut med egna händer
Husbeklädnaden klappar ut med egna händer
Husbeklädnaden klappar ut med egna händer
Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Klädesplatta hemma ute med egna händer

Ett av de bästa alternativen för yttre trim är clapboard hemma utanför. Med detta material kommer ditt hem att börja ett nytt liv, i en ny dimma. Även om det skiljer sig från insidan. men fortfarande en sådan dekoration kommer inte bara att ge byggnaden ett vackert utseende, men också förbättra ljud och värmeisolering. Men för korrekt arbete måste du veta hur man väljer fodret och hur fodret är utfört.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Typer av foder

Först måste du utforska sorterna av detta material. För det första utmärks två typer:

 • Plast. Det bidrar till att skapa en kvalitetsbeläggning som kommer att hålla i många år, eftersom den inte korroderar. Det bör också noteras sin höga nivå av fuktmotstånd och låga krav på uppmärksamhet, d.v.s. inget behov av extravård.
 • Wood. Det har ett ganska vackert utseende. Det finns också goda ljudisoleringskvaliteter och låg värmeledningsförmåga.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Med tanke på träproverna i detalj kan två underarter särskiljas, detta är vanligt och Euro-fodrar. Denna separation är orsakad av ett stort överflöd av importerat material, med förbehåll för dess betydande skillnader i kvalitet och de typer trä som används i produktionen.

Det bör också noteras att främmande material har en högre kvalitet och någon form av geometrisk lösning.

Hur man väljer en clapboard

När man talar om valet av material till klädplattan, bör du vara uppmärksam på några faktorer som avgör produktens kvalitet:

 • Först av allt, när det gäller träfoder är det fuktighet. Denna indikator bör inte överstiga 15%, om det är mer, då påverkas miljön efter ett tag, kommer torkningsprocessen att uppstå, vilket i sin tur kommer att ha stor inverkan på utseendet (luckor kommer att bildas, deformation uppstår och utsidan kommer att skadas).
 • Nästa faktor är materialets integritet. Under inga omständigheter får du inte ta produkter med defekter eller några skador.
 • Även för träprodukter måste du vara uppmärksam på knutarna, deras antal ska vara minimalt.

Det är viktigt! Det rekommenderas att använda barrträd, eftersom lövträd inte är avsedda att användas som yttre heminredning.

Bärhus trim utanför

Processen med klädesplåtbeklädnad är uppdelad i sju huvudfaser, varav alla är ganska viktiga, och följande kan särskiljas:

 • beredning av material
 • ångspärr
 • förberedelse och installation av ramen
 • värme och vattentätning yta;
 • installation av en extra ram;
 • mantelmaterial.

Varje objekt måste behandlas så ansvarsfullt som möjligt, eventuell försummelse kan påverka det slutliga resultatet negativt. Men låt oss gå rakt på jobbet och överväga varje steg separat.

Framställning av material

Det första som ska börja är att förbereda material för arbetet. Här är en minimal lista över material som behövs:

 • Ångspärr. För sitt arrangemang kan folien, polyeten eller takmaterialet användas.
 • Träplattor och brädor. Det kommer att vara nödvändigt att arrangera ramen och fästningen av isolerande material.
 • Mineralullplattor används oftast som värmeisolering.
 • Vattentät film.
 • Och foder för att utföra en täckning.

Beräkningen av mängden av varje material utförs individuellt beroende på ytan som kommer att slutföras.

Ångspärr

Genom att passera direkt till processen börjar enhetens ångspärr. Som redan nämnts kan folie, polyeten eller takfilt tjäna som det.

Huvuduppgifterna för vilka den är utrustad inkluderar ventilation av fasaden.

Är enheten enligt följande:

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

 • Det finns träplattor, som är vertikalt fixerade.
 • Till dem är direkt ansluten ångspärr.
 • Efter fixering är ventilationshål monterade, överst och undersidan av locket.

Rammontering

Nästa steg är enhetsramen. Att göra det är gjort med hand från styrelserna. Timmer 4-5 centimeter tjock och 10 cm bred används.

Brädorna är fastsatta vertikalt med ankarna till väggen. Avståndet mellan dem beror på isoleringens storlek och bör vara mindre än 2-3 centimeter.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Enhetsvärme och vattentätning

Nästa steg är installationen av isoleringsmaterial.

Den första är monteringsisoleringen. För dess arrangemang används mineralullplattor med 5 centimeter tjocka. Ligger isolering i 2 lager så att det inte finns några luckor mellan dem. Dessutom måste varje skikt vara utrustad med förskjutningen av lederna, d.v.s. Varje skiva av det andra skiktet bör centrera sig på den första skarven. Extra montering krävs vanligtvis inte, eftersom materialet är ganska elastiskt och kan hålla sig fast mellan ramarna på ramen.

Efter det här görs fixering av vattentätningsmaterial. Eftersom den använder en speciell film, har den inte förmågan att begränsa ånga, men det låter inte fukt genom. Dess montering utförs med hjälp av en bygghäftare. Dessutom överlappar varje segment av filmen den föregående åtminstone 5 centimeter och är dessutom tejpad.

Det är viktigt! Med avseende på dess struktur är filmen dubbelsidig, med en sida slät och den andra grova. För maximal rationell användning är det nödvändigt att lägga den smidiga delen på isoleringen, medan den grova delen kommer att vridas mot väggpanelen.

Enhetsramens andra nivå

Efter att ha anordnat ytaisoleringen är det nödvändigt att installera en extra ram.

För att skapa den ovanpå den ursprungliga basen och sålunda spikas träspjäll 3-4 centimeter tjocka till vattentätningen.

En sådan lösning medför god ventilation, och förhindrar också utseendet av fukt. Också i botten av konstruktionen är det nödvändigt att tillhandahålla ett metallnät för att undvika penetrering av olika insekter och gnagare under huden.

Exteriör klädbräda

Tiden har kommit för det mest meningsfulla och tidskrävande för att slutföra arbetets skede, och det här kläddar huset direkt med clapboard utanför. Det utförs enligt följande:

 • Materialet förbereds, skärbrädor till önskad storlek.
 • Foderprocessen i sig börjar i botten, den första brädet läggs upp. I avsaknad av behov av justering är materialet fixerat på ramen.
 • Därefter läggs nästa bräda, och det hamras in i spåret med en hammare, därefter utförs ytterligare fastsättning av väggpanelen.
 • På samma sätt genomförs och ytterligare konsolidering.
 • När fixeringen är klar är det nödvändigt att måla ytan eller täcka med en speciell lösning.

Denna typ av impregnering kommer att ge ytan ett mer estetiskt utseende, och göra det motståndskraftigt mot yttre påverkan.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Det är viktigt! Vid målning måste ytan slipas på förhand.

För vissa typer av färg, till exempel olja, är det nödvändigt att förbehandla ytan, detta görs genom att applicera linolja, helst i 2 lager, det kommer att vara nödvändigt att vänta till fullständig torkning och fortsätt sedan arbeta.

I själva verket är processen att täcka huset med klädbräda på utsidan ganska arbetskrävande och kräver stor ansträngning. Men trots detta kan resultatet inte behaga. Efter att ha tittat på videon om hur møbelarbetet fungerar kommer du att förstå att allt är ganska enkelt.

Mantelplatta utanför huset: en fasad process

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

På bilden – början av arbetet på trimmen av huset träpaneler

Att täcka klädbräda utanför huset är ett utmärkt val för dem som väljer att förbättra husets exteriör, eftersom en sådan dekoration kommer att förändra sitt utseende. Dessutom kommer användningen av eurolining som mantelmaterial att förbättra isoleringsegenskaperna, särskilt ljud och värme.

Den här artikeln kommer inte bara att berätta om hur man slår ut husplattan utan också hjälper dig att välja rätt material.

Typer av råpaneler

Totalt finns det två huvudtyper av foder, beroende på råvarorna – trä och PVC. Prata om vilket alternativ som bör föredras, och hur plast skiljer sig från trä. kan bara studera sina funktioner.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Sheathe huset kan vara plastpaneler

Egenskaper av plastfodral:

 • lång livslängd (ingen ruttningsprocess)
 • inget behov av vård;
 • Extern plastfodral utsätts inte för miljöpåverkan.

Egenskaper av träfoder:

 • elegant design;
 • hög ljudisolering prestanda;
 • värmeledningsförmågan är låg.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Gjuten trä

Foder av trä, även känt som foder för yttre dekoration, kan delas in i ett enkelt alternativ och eurolining. Separationen tar hänsyn till användningen av uppskattade data för jämförelse med allmänt accepterade standarder.

Huvudstandarden för tillverkning av detta material – GOST 8242-88, utomlands DIN 68126. Samtidigt skiljer sig importindikatorerna något från ryska på grund av yttre indikatorer på trä, mer avsiktliga geometriska egenskaper, vilket inte bara kan leda till att priset på materialet är betydligt högre.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Tillverkaren är skyldig att ange att produkterna överensstämmer med regleringsdokument.

Grunderna för att välja eurolining

Innan du väljer material för plätering, bör du lära dig några regler:

 1. För att undvika ytterligare deformation av materialet, vilket uppstår som ett resultat av torkning och leder till sprickbildning, bör du välja vilken typ av foder, vars luftfuktighet ligger i intervallet från 10 till 15%;

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Fuktmätare för fukttest

Tips: Be säljaren att bekräfta den deklarerade luftfuktigheten – om han vägrar, finns det anledning att tänka på huruvida köpet är lämpligt.

 1. Var noga med att inspektera materialet för närvaro av maskhål och främmande fläckar.
 2. Antalet knutar i det valda materialet ska vara minimala.

Var uppmärksam! Klädhöljets utsida på utsidan bör vara gjord av ett material som är framställt av barrträd, eftersom lövträ (ej räknar) är inte lämpligt för yttre beklädnad.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Koniferer är föredragna

Installationssteg

 1. Fastspänningsångar;
 2. Installation direkt till ramen;
 3. Installation av värmeisolering;
 4. Genomförande av vattentätning;
 5. Konstruktion av ramen för den andra;
 6. Exteriör klädbräda .

Ursprungligen bör du välja ett material som ska fungera som ångspärr, vanligtvis används takmaterial, aluminiumfolie eller till och med vanlig polyetenfilm för detta ändamål.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Polstretångspärrfilm

Förutsättningen är förekomsten av ventilation av fasaden av huset, för vilken ångspärren är spikad direkt på skenorna fastspikade mot väggen. Reiki ska monteras på ett avstånd av en meter och deras bredd ska vara ca 2,5 centimeter. För ytterligare ventilation görs hål (20 mm) längst ner och upp mellan lamellerna.

Raminstallation

Ramen kan tillverkas med egna händer från brädorna och säkra dem till byggnadens vägg i upprätt läge. Tjockleken på brädorna borde vara i intervallet 40-50 mm och en bredd på ca 10 cm.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Avståndet mellan brädorna bör lämnas mindre än bredden på isoleringsskikten med 1-2 centimeter.

Installation av värmeisolering

Värmeisolering placeringen är ett ytterligare steg, vilket kräver att du klipper huset med klädplatta utanför.

Det sker genom följande steg:

 • Installation av lager av mineralull sker utan luckor mellan dem;
 • För att uppnå detta måste du lägga två lager mineralull samtidigt, 50 mm tjock;
 • Huvuddragen hos murverket – de nedre plåtarna är täckta med mitten av det övre lagret, men på grund av den naturliga elasticiteten behövs inga ytterligare fästelement, vilket kan ses från bilden.

Vattentätningsinstallation

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

På bilden – användningen av vattentätningsmaterial

 • För att förhindra att fukt kommer in i huset, bör en vattentätningsfilm installeras, vilken är monterad ovanpå värmeisoleringsskiktet;
 • Fästning av filmen genomförs genom att byggnadsfästena till brädorna
 • Om du lämnar en överlappning på ca 5-10 cm borde du klistra fast den med scotch-tejp, vilket gör det möjligt att få den bästa effekten.

Varning! För att få det perfekta förhållandet, läggs hydrofilm slät sida mot isoleringen.

Installera ramen under efterbehandlingen

Enligt stegen som nämnts ovan är nästa steg att installera den andra ramen.

 • På brädorna i den första ramen ovanpå hydrofilmen borde vara spikade lameller. Deras tjocklek ska vara 2-3 cm, bredd 0,5 mm. Detta möjliggör extra ventilation och kondensatavlägsnande på hydrofilm;

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Ramens ram under panelen

 • För att förhindra att gnagare och insekter kommer in i utrymmet nedan bör det blockeras med ett metallnät.

Avsluta det yttre skiktet genom foder

Det sista steget är klädsel:

 • Processen börjar med förberedelse av brädor av önskad längd, bör börja från botten, med startbrädet som har spåren upp, en förutsättning är att använda nivån för att säkerställa sin nivåposition;
 • Efter att ha övertygat om att styrelsen är fast, är det nödvändigt att fästa det med naglar (clips). Arbetsstycket ska alltid vara jämnt innan det fästs.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Klämma klämmor

 • Därefter kommer installationen av det andra arket på fodret på standardsystemets spårtorn. Till torn överst på brädet kom in i spåret i botten, du borde använda en trähammare;
 • Efter det att du har fastnat det andra kortet, sätt in resten.

Husbeklädnaden klappar ut med egna händer

Några av redigeringshemligheterna presenteras på bilden.

Efter att foder utsidan har genomgått fullständig installation, fortsätt till vertikala fästning av brädorna i hörnen av brädorna. Här är det obligatoriska ögonblicket närvaron av en överlappning, när man kommer till en annan.

Fönsterkranar är gjorda längs en liknande väg, pedimentet är oftast pläterat genom horisontell fästning av brädor. Först efter avslutningen av hela pläteringsprocessen bör du börja måla.

En analog av enkel målning kan vara en beläggning med en speciell vätska, som är impregnering för foder ute. Det låter inte bara skydda trädet från yttre påverkan, inklusive insekter, men bevarar också träets naturliga färg. Se även vilka egenskaper som har målat foder.

Börja med enkel målning, du bör observera några nyanser:

 1. Hela ytan är förbehandlad med en slipmaskin. Det kräver närvaro av en fast sandpapper (korn 40-25-80 eller 120);
 2. Vid användning av oljemaling är det nödvändigt att applicera linolja i två lager, och färgen bör appliceras först efter att den har torkat helt.

Trots det faktum att alla kan utnyttja möjligheten att skaffa ett hus med klädplatta på utsidan kräver denna process vissa fysiska och tillfälliga kostnader. En bra analog träträ kommer att vara plastfodral.

På vår sida kan du hitta ett stort antal videoklipp som gör att du kan göra vissa värdefulla tips och stegvisa instruktioner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *