Uppvärmning

Husets väggar som det är bättre att bygga

Ett plus är också det faktum att de förstorade dimensionerna möjliggör snabb läggning och minskning av arbetsintensiteten hos processen.

Husets väggar som det är bättre att bygga

Keramiska tegelstenar är mycket tillförlitliga. De är resistenta mot negativa naturpåverkningar och håller huset snyggt i många år.

Om du svarar på frågan om hur man bygger ett starkt och pålitligt hus med egna händer, kommer svaret att vara exakt porös keramisk sten. Andra material kan komma ut billigare, men här kan du spara under drift, på murbrukslister och isolering. Nya väggar av sådana produkter har ett attraktivt utseende. Som avslutning är det möjligt att använda följande alternativ:

Lätt betong

Denna grupp innehåller ett stort antal olika arter. Vi kan utesluta följande populäraste när det är nödvändigt att bygga ett lanthus eller bostadshus med egna händer:

Husets väggar som det är bättre att bygga

Lätt betongklassificering

 1. Skumbetong. Den är lätt bearbetad, har god värmeisolering och liten vikt. Bland nackdelarna – hög vattenabsorption och låg styrka. Valet av sådana produkter gör att du kan spara på fundament och väggar.
 2. Lättbetong. Ser ut som tidigare väggmaterial. Motståndskraft mot fukt är ännu mindre än skumbetongens. Det kännetecknas av större noggrannhet av geometriska dimensioner.
 3. Lättviktsaggregat. Det är billigare än alla andra typer av lättbetong. Det är lättare att installera fästanordningar i det (materialet smälter inte eller smuler). Nackdelar: en stor massa, lågt termiskt skydd.
 4. Arbolit. Det mest önskvärda av detta gruppmaterial för väggarna med egna händer. Den är väl skyddad från förkylning och har en liten massa. Nackdelar: lågt brandmotstånd, förstörelse av trä med fukt och gnagare.

För att förstå vilket material från ovanstående som är bättre att välja för väggarna är det nödvändigt att ta hänsyn till områdets klimatiska egenskaper (väggtjocklek), antal våningar i huset och markens egenskaper.

Det finns flera materialalternativ där du kan bygga ett trähus med egna händer:

Brick är ledande när det gäller tillförlitlighet och val av de flesta familjer. Om vi ​​jämför kostnaden för att bygga ett tegelhus http://ag-plans.ru/kirpichnyie-doma/ med andra material kommer det att vara ungefär lika. Sedan isoleringen av samma trähus tar det mycket pengar. Tegel som det är mer tillförlitligt. Eller dess analoga skumblod billigare.

Vi har länge tänkt vad vi ska göra – köpa ett hus eller bygga det. Men på internet såg vi platsen för företaget Woodland från Vologda, läs recensioner om det. Och tvivel har försvunnit. Bygg bara. Vi valde att ta det färdiga projektet, stugan är varm, rymlig, med stora fönster. Dessutom var det ingen förskottsbetalning som krävdes för den. Blanketterna för lådan fördes till oss i Rostov-regionen en vecka efter avtalets undertecknande. Då kom laget fram. Vi undersökte först grundligt råvarorna, det fanns inget äktenskap. Vi var bekanta med brigaden, ryssarna, för att vara ärliga, vi har redan förlorat vanan med det. Lådan installerades på två veckor, som den skrevs i kontraktet. Nu väntar vi på att han sätter sig ner så att finishen börjar. Vi har anförtrott allt arbete till massivet, även om de kommer att hålla avloppet.

Husets väggar som det är bättre att bygga

Välj varifrån är bättre att bygga ett hus

Hela saken är i sin produktion: Under pressen passar flera lager av trä så att deras radiella ringar av livet riktas motsatt, med hjälp av lim är de bundna till varandra mycket fast.

Med sina miljövänliga egenskaper är det inte sämre än cylindriska stockar. Kemiska antiseptika, lacker idag ersätts av impregnering baserat på naturliga ingredienser.

Detta kan vara bivax, tuggummi, turpentin, propolis, lapptäcke. Den senare komponenten produceras av inhemska företag och är en högkvalitativ produkt.

Impregnering skyddar träytan från ruttning, förhindrar effekterna av insekter, ökar nivån på brandmotstånd.

Envåningshus och hus för permanent uppehåll på flera våningar kan byggas från en bar.

En mängd olika profiltyper av trä kan du skapa hus av olika geometriska former.

Varianter av byggnader är kataloger, byggnadsföretagens tidskrift. Byggnaden på platsen ser modern ut.

För ett trähus är det inte nödvändigt att bygga en massiv grund, du kan börja med att göra den grunt. Väggarna behöver inte heller extra exteriörbehandling.

Den största fördelen med trähus är möjligheten till sin konstruktion när som helst på året.

Funktioner av ramkonstruktion

Innan du bygger ett ramhus ska du börja med bildandet av ramen. Det kan vara metall eller trä.

Mer hållbara metallramar, men de måste spendera mycket tid på sin konstruktion. Billigare och snabbare monterade trästrukturer.

Tjockleken på träskörden beror på isoleringsmaterialets och dess tjocklek.

För yttre beklädnad använd ett av alternativen: cementpläterad spånskiva, fuktbeständig plywood, orienterad spånskiva. Mineralull eller skum lämpar sig som värmare.

Envåningsstugor byggs väldigt snabbt. Efter att stiftelsen fått den nödvändiga styrkan, kan du samla bostäder.

För att slutföra arbetet är det inte nödvändigt att vänta veckor eller månader. Ramstrukturen krymper inte, så byggandet av ett sådant hus tar inte mycket tid.

Prefabricerade hus har sina fördelar:

 • Enkel konstruktion – du kan göra utan hjälp av byggare. Med hjälp av instruktionerna och rekommendationerna står ramhuset på plats efter en kort tid;
 • Ramarhusets delar har en liten vikt, så behöver inte använda specialverktyg, tekniska medel.
 • På grund av att byggandet av ett sådant hus inte behöver locka byggnadsarbetare, särskild utrustning, kommer byggandet av bostäder att kosta mycket billigare än att använda andra material.
 • Prefabricerade hus är mycket resistenta. De kommer inte bara att bära grunden, men också en jordbävning.
 • De kan byggas när som helst på året. Frost, värme påverkar inte kvaliteten på den färdiga strukturen;
 • Hög värme och ljudisolering. På sommaren i rammen huset kommer att vara coolt, och på vintern varma. Under den kalla årstiden kan du spara på ytterligare uppvärmning av rummet. Isoleringsskikt kommer att förhindra penetration av ljud från gatan.

För permanent bostad är sådana hus lämpliga, men du måste vara redo varje 30-35 år för att byta upp värmaren av byggnaden.

Nytt sätt att bygga hus – monolitisk konstruktion

I modern konstruktion är byggandet av hus på monolitiskt sätt ännu inte vanligt. Grunden för denna metod av teknik – hälla betongfundament och väggar.

Designen är ganska stark, har enhetliga egenskaper.

Den största fördelen med monolitiska hus – styrka, hållbarhet.

Mycket hög estetisk komponent. Tidningen för byggföretag som är engagerade i byggandet av sådana hus erbjuder många alternativ för heminredning med olika material.

Huset kommer att vara olika individualitet och helt följa smakerna, ägarnas önskemål.

Monolitiska strukturer har nackdelar. Under deras erektion krävs användning av specialutrustning, bildandet av komplexa formen, med golvanordningen är det nödvändigt att skapa stöd och trappor.

Kriterier för att välja ett material för att bygga ett hus

För byggandet av huset kan du stanna på vilken version av materialet som helst.

För var och en kräver vissa färdigheter, teknik. Tidningen kommer att erbjuda en form, antal våningar, byggandet av ett hus av block, tegel, timmer.

På frågan: ”Vad är det bästa sättet att bygga ett hus”? Det är viktigt att svara innan design och byggnadsarbeten påbörjas.

I det här fallet måste du vara uppmärksam på sådana stunder:

 • Priset på material, förmågan att köpa dem i en viss region
 • hur mycket värmeisoleringsegenskaper motsvarar klimatet;
 • nivå av brandsäkerhet, miljövänlighet;
 • hur många våningar kommer att ha ett hus

Med rätt analys, grundens tjocklek och djup, belastningen på den, vilket byggmaterial ska köpas och i vilken mängd som ska beräknas korrekt.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt materialets förmåga, ägarnas personliga preferenser.

Endast i analysen av egenskapskomplexet kan man ta reda på vilka material det är ännu bättre att bygga ett hus – från block, tegel, timmer, ram.

Vad är bättre att bygga ett hus – välj materialet för väggarna i huset

I en gammal historia argumenterade tre små grisar entusiastiskt om vad som är bäst att bygga ett hus. Sagan är en saga, men även nu argumenterar många utvecklare ofta för detta. Det är särskilt viktigt vilket material de yttre väggarna kommer att göras av. När allt kommer omkring kan de bygga fast, vacker och långlivad.

Husets väggar som det är bättre att bygga

Vad du behöver tänka på när du väljer ett material för husets väggar

Väggarna tar upp en fjärdedel av alla kostnader för att bygga ett hus. Och om du slarvigt behandlar detta val, kan du medföra allvarliga utgifter i framtiden. Därför tar vi hänsyn till och beaktar de viktigaste kriterierna och faktorerna som måste beaktas vid val av material för väggbyggande hemma.

# 1. Emissionspriset. Kostnaderna kan minskas om du tar lätta material för väggar. Då behöver du inte bygga en kraftfull och dyr grund.

# 2. Värmeisolering. Kalla väggar kostar för mycket på vintern. Därför måste du, innan du väljer ett material, göra alla beräkningar med fokus på lokala klimatförhållanden. För att uppnå önskad grad av isolering kan man använda sig av isolering. Om du tar ett material med bra isoleringsegenskaper, kan du inte isolera väggarna, men det beror helt på utvecklingsområdet.

# 3. Arbetskraftskostnader. Tid och ansträngning kan minskas om väggarna är tillverkade av stora block och inte av små material. Sådana väggar är byggda 3-4 gånger snabbare och enklare. Den högsta hastigheten – i byggandet av rampanelväggar.

# 4. Efterföljande efterbehandlingskostnader. Moderna smidiga och estetiska material kräver ingen extra väggdekoration. Du kan spara på detta.

För att bestämma vad som är bättre att bygga väggarna i huset, överväga de viktigaste typerna av lämpliga byggmaterial, bestämma deras egenskaper fördelar och nackdelar.

Traditionell tegelsten

Tegelhus kan stå i 100-150 år. Det kommer att överleva perfekt och regna med orkaner och hagel, och svåra frost och värmande värme. Lägg murarna från tegelstenen från antiken, så konstruktionen av deras konstruktion gick ut till minsta detalj. Därför är det lätt att hitta en bra mästare.

Keramik eller silikat

Keramik tegel har en röd färg. Den är tillverkad av bakad lera, så den är mycket hållbar och har hög miljövänlighet. Sådant material är inte rädd för kallt och släpper inte igenom vatten. Det kan vara korpulent (högst 13% av hålrummen) och ihåliga (upp till 49% av hålrummen). Hålets form i tegel kan vara rund, kvadratisk, oval, med ett arrangemang horisontellt eller vertikalt. Med ökningen av deras antal värmeisoleringsegenskaper förbättras.

Husets väggar som det är bättre att bygga

Varianter av keramiska tegelstenar.

Silikat tegel har en vit färg. Dess huvudkomponenter är kalk, sand och en liten del av tillsatser. Denna typ av tegel är också producerad som en fast och med håligheter inuti. Den senare är lättare, och väggarna är mycket varmare (för luften är en utmärkt värmeisolator). Men en solid silikat tegel kan skämma bort utvecklaren med en mängd olika färger. För styrkan på en tegel spelar det ingen roll om det är korpulent eller med håligheter inuti.

Vanliga och främre tegelstenar och deras syfte

Båda tegelstenarna har olika ändamål:

 • Ordinär tegel kallas också byggnad – den används för inre murverk. För honom anses små sprickor inte som ett äktenskap. Det spelar ingen roll om hörnen eller kanterna är något repulserade, det finns hak i hörnen.
 • Ansiktet (vänd) tegelsten måste ha ett felfritt utseende, inte ha några skåror och brister.

Husets väggar som det är bättre att bygga

Vissa sorter av motstående tegelstenar.

På styrkan av tegelstenar och motstånd mot frost

Styrka bestämmer varumärket av tegelsten. För denna indikator finns en särskild markering: bokstaven M och numret nästa (från 75 till 300). Detta nummer är belastningen motstånd per märke per kvadratcentimeter. Ju högre siffran desto tyngre är tegelstenen. För väggar i en två våningar eller tre våningar byggnad är varumärkena M100 och M125 lämpliga. Källaren eller grunden är belagd med tegel М150 eller М175.

Att välja från vilken tegel att bygga ett hus, frostmotstånd bör också beaktas (förmågan att frysa och tina utan att skada). För att indikera denna indikator väljs bokstaven F bredvid vilken är ett tal från 15 till 100. Det betyder antalet frysnings- och avfrostningscykler utan att skada materialet. I varmare områden är F15 tillräcklig för yttre väggar, där det är kallare, F25. Facing är vanligtvis tillverkat tegelmärke F50.

Fördelar och nackdelar med tegelstenar

Keramikblock – slitstarkt och modernt material

I Europa, bestämmer vad material att bygga ett hus från, ofta välja ett keramiskt block. Det är miljövänligt (det består av bränd lerblandning med trä sågspån), och det kan byggas billigt och snabbt. Ett sådant hus kommer att vara minst 150 år och det kan tillverkas i flera våningar (en säkerhetsmarginal tillåter det). Sidorna av keramoblocken är korrugerade på sidorna, och inuti är porer. Individuella element är förenade med en spår-tunga fog.

Husets väggar som det är bättre att bygga

Keramoblock av olika storlekar.

Storlekar och egenskaper hos keramiska block

Dimensionerna av de keramiska blocken är olika, men de har en standardhöjd som är lika med tegelverket. Det här är bekvämt – du kan bygga ett tegelhusprojekt. Ett block med storleken 50 x 24,8 x 23,8 cm väger 25 kg och volymen är lika med 15 tegelstenar på 3,3 kg vardera. Det är lättare och snabbare att sätta en sådan tallrik, och mindre lösning behövs. Bredden på kvarteren är 23, 24 och 25 cm. Deras längd (bestämning av tjockleken på våra väggar) kan vara 25 till 51 cm. På denna sida finns ett tunglås.

För placeringen av bärväggen tas block som har en längd på mellan 30 cm. Och om du gör väggarna 38 tum tjock eller mer behöver du inte värma dem. Porösa block har trots allt låg värmeledningsförmåga – från 0,14 till 0,29 watt per kvadratmeter per grad Celsius. Tjockare block (38, 44 och 50 cm långa) markeras som M100. Om det är planerat tunna, men pålitliga väggar, är det möjligt att ta block av M150-märket. Keramoblok upprätthåller upp till 50 cykler av frysning och avfrostning. Detta motsvarar varumärket F50.

Fördelar och nackdelar med keramoblock

Liten vikt, i kombination med hög hållfasthet gör att du kan bygga jämn höghus. Och snabbt och utan extra ansträngning.

Högt pris – detta material för husets väggar tillhör en elitgrupp.

Morteren används mer ekonomiskt än för murverk – det är inte nödvändigt att applicera det i vertikala leder.

Det är svårt att hitta en bra mästare för väggmålning, eftersom materialet är ganska nytt.

Frostmotstånd på hög nivå.

Keramoblock är mycket bräckliga, så de måste transporteras mycket noggrant och lagras.

Materialet kan klara eld i minst 4 timmar.

Tack vare sin porositet absorberar keramikblocket brus såväl som håller värme.

Väggarna i dessa block ”andas” genom att justera fuktigheten och skapa ett utmärkt mikroklimat.

Ett sådant hus tjänar upp till 150 år, medan de termiska egenskaperna hos väggarna inte försämras.

Betongblock – Material för varma väggar

Externt ser betongblocken ut värre än ett keramiskt block, men å andra sidan behåller de värmen perfekt. Väggarna av luftbetong med en tjocklek av 30 – 40 cm. Inbyggda i samma lager har samma egenskaper som flerlagret av tegelsten eller keramikblock. Samtidigt hålls ett tillräckligt bekvämt mikroklimat inomhus, eftersom luftbelagd betong effektivt motstår temperatur- och fuktighetsfluktuationer. Detta material kommer inte att rotna och försämras från tid till annan – eftersom den har obegränsad livslängd. Och för värmeisolering är det 3 gånger bättre än en tegelsten. Detta beror på luftporerna inuti materialet.

Husets väggar som det är bättre att bygga

Strukturen av betongblock.

Egenskaper hos betongblock

Betongbetong är billigt att transportera och lätt att montera. Om du behöver klippa ett block, klarar en vanlig hacksaw perfekt med det. Lösning eller speciellt lim behöver lite, konstruktionen är snabb. Om läget görs på lim, så visar det sig tunn söm, vilket bidrar till bättre isolering av rummet. Tillverkad i fabriken har lätta block ett perfekt snitt, så att väggarna är ganska släta. Detta låter dig spara på inredning.

Befintliga betongblock har låg vikt, vilket minskar kostnaden för transporten och materialet kan användas vid olika byggnadsfaser. Med tanke på det faktum att materialet är mycket lätt bearbetat, har en liten vikt och stor storlek, gör muren mindre arbetskraft.

Betongbetong är inte brännbart material, vilket har en bra indikator på tryckhållfasthet. Den är tillverkad uteslutande av naturliga ingredienser och är helt miljövänlig. Detta material är ganska frostbeständigt, och ångpermeabiliteten hos ett hus av betongbetong kan bara jämföras med ett hus av trä.

Husets väggar som det är bättre att bygga

Många betongblock.

För luftbetong är den viktigaste egenskapen densitet (D). Det kan variera – från 350 till 1200 kg. / M 3. Beroende på densiteten finns betongbetong betecknade med bokstaven ”D” och siffran. För byggandet av stugan är det bättre att ta märket D500 – D900. Enheten med standarddimensioner (20 x 25 x 60 cm) väger 18 kg. Det kommer att ersätta upp till 20 tegelstenar (totalvikt upp till 80 kg). Därför, om du ännu inte har bestämt var du ska bygga ett hus, ta en titt på detta material.

Fördelar och nackdelar med betongblock

Fördelar med luftbetongblock +

Nackdelar med betongblock –

Lätt och billigt ramhus

Och vad är billigare att bygga ett hus? För vissa är svaret på denna fråga viktigast. Kolla sedan på ramtekniken. Förutom den låga kostnaden för ett sådant hem är monteringshastigheten också imponerande. Bara några veckor – och du kan flytta in i ett femrums hus, som kommer att vara varmt och bekvämt.

Grunden för sådana byggnader är en ram gjord av trä eller metall. Den innehåller takfästen, rack, kakel och andra element. Då är isoleringen placerad, och på toppen av allt detta är mantlad med tjocka skivor spånplatta eller OSB. Väggen i detta hus väger 15 gånger mindre än tegel. Dyrt trä för ramen är lite – 5 eller 10 gånger mindre än för stocken. Isolering – huvudutgiften. Men även den bästa, det ger kostnaden för en vägg 1,5 gånger billigare än en bar, och jämfört med en tegel, ger den 2,7 gånger.

Ramhus kan vara av två typer:

Ramskyddshuset är monterat från färdiga sköldar. Förbind dem först och gör sedan partitionerna mellan rummen. Det sista steget – byggandet av taket.

Husets väggar som det är bättre att bygga

Ramramhus – gjord på basis av ”ram” – rammen av staplarna och stockarna, baserat på grunden. Sätt sedan spärren och kassen. Efter tillverkningen av takramen med isolering (mineralull eller PPS). I slutet är den yttre huden gjord.

Husets väggar som det är bättre att bygga

Eftersom huvudmaterialet i byggandet av ett ramhus är isolering, då är det rätt varmt att bygga upp de korrekta beräkningarna av den erforderliga mängden. Vad låter dig spara betydligt vid uppvärmning.

Fördelar och nackdelar med ramhus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *