Skelett

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

Det vanligaste materialet för plätering är gips, vilket är ganska lätt och billigt. Under det kan du installera en ram med en krökt profil, vilket också minskar konstruktionens vikt.

Användningen av plywood gör det också möjligt att skapa en lätt konstruktion med ett attraktivt utseende av naturligt trä. Användningen är tillåten endast i torra rum. Kanske användningen av fuktresistent plywood, men det kostar mycket mer. Materialet blir alltmer populärt och används även för inredning av tak och golv. Skiljeväggar i ett trähus kräver ofta installation av en dörrkarm, en plats under vilken man bör stärka.

Innan installationen görs markeras först. Med en plumb och nivå på väggarna slår golv och tak av linjen och sätter styrstängerna. Deras tillägg beror på basmaterialet. Hattfästare gömmer sig i trädet. Först monteras de extrema stolparna, och horisontella element är monterade på dem. Därefter ställs mellanliggande vertikala stänger längs den horisontellt sträckta tråden. Mellan ramen och basen överallt omsluter en kontinuerlig isolerande packning.

Konstruktionen av partitionen

Att göra en partition i ett trähus med egna händer är inte så svårt. Kappning av brädor eller spånskivor kan tåla laster upp till 30 kg. Om det är tänkt att hänga något väsentligt (en panna, en tv, hyllor), är byggnaden på denna plats förstärkt av horisontella bostadsobjekt från en liknande bar. Fästning av tvärbalkar görs med hjälp av skruvar och hörn. Monteringsplatserna hos tvärbalkarna motsvarar lederna mellan klädplåtarna.

Träpartier i ett trähus fylls med ljudisoleringsplattor eller mattor med ett tillägg så att det inte finns några luckor. Kvaliteten på ljudabsorptionen beror på tätheten. För att skydda ramen från fukt, som kan falla från rummet, är en ångspärr fäst på den på båda sidor. Den måste placeras så att vattenånga lämnar inredningen och faller inte ut.

För brandsäkerhet är de elektriska ledningarna i skiljeväggar bäst placerade i en metallslang, och icke brännbara material ska användas som jordningskort. Du kan också placera elektriska ledningar i värmebeständig korrugering. Under det klippa öppningar i stängerna eller plattorna ljudisolering. Å andra sidan är ramen också täckt med plåtar som liknar den första.

Ramfinish

Rammen är mantlad med gipsskivor, plastpaneler, plywood, MDF, klädbräda. Interiörväggar i ett trähus är ofta gjorda av samma material som de bärande väggarna. En plåtskiva är väl lämpad för detta.

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

Träklädsel förbättrar inomhusklimatet. Varje år marknadsförs nya väggbeklädnadsmaterial, som samtidigt är ytbehandlingar och ger rummet ett elegant utseende.

slutsats

Träpartier i ett trähus ger fördelar när det gäller att skapa enhetliga deformationer av temperatur och fuktighet. Deras utsmyckning väljs ut efter eget gottfinnande för att få en harmonisk kombination med inredningen.

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Hur man gör inre partitioner i ett trähus med egna händer

Hus av alla typer av virke har en mycket flexibel intern arkitektur. Utan några problem kan du bädda in ett nytt fönster i dem, klippa en dörr eller ändra storlek / form av rummen i stödväggarna. Ett av de sätt på vilka intern ombyggnad av ett hus från en bar utförs är partitioner. Tekniken för installation av skiljeväggar är på många sätt universal och lämplig för alla typer av hus med små förändringar.

Vad är partitionerna i ett trähus?

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

Under ombyggnaden blir det nödvändigt att dela ett stort rum i separata områden, för vilka partitioner är installerade. Om timmerhuset inte har inredning, vilket inte ingår i några projekt av hus. och behåller sin struktur, då det skapas en partition, passar den harmoniskt in i rummet. Detta gäller både barformade partitioner och ramar, vilka är enklare att tillverka. Det förenar alla skiljeväggar – behovet av tillförlitlig fastsättning på väggar, golv och tak. I själva verket har skiljeväggarna inte den nödvändiga styvheten på grund av den lilla tjockleken, så husets lagerväggar ger dem styvhet. Det finns följande typer av skiljeväggar som används i timmerhus:

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

För tillverkning av sådana skiljeväggar med användning av timmer motsvarar tjockleken och konsistensen av väggarna. Detta gör att du kan harmonisera en sådan partition i inredningen. Det finns två typer av barliknande partitioner. De första är installerade mellan två väggar, för den andra gör de först en stödram och fyller den sedan med en stapel. Skelettet för skiljeväggen är skapat av ett bräda eller en stråle och fastsatt på golv och tak. En sådan konstruktion används om det är nödvändigt att skapa en blank partition, men att genomborra en dörr, ett fönster eller en välvd dörröppning in i den. Om ramkonstruktionen är för komplicerad att använda ett virke, sys det med klädbräda, vars bredd och struktur motsvarar väggarna. I det här fallet är väggpanelen fixad med dolda fästanordningar, så att partitionen inte behöver disfigureras med naglar eller självgängande skruvar. På timmerramen skära låset ”karm”, och i skivornas ändar skär skåpet ”spår”. Tack vare detta förbinder timmerramen alla delar av partitionen och ger dem den nödvändiga styvheten.

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

Brädskivorna skiljer sig i många avseenden från virke, den enda skillnaden är i tjocklek. Om det inte går att fixera brädorna i den bärande väggen, används denna typ av partitioner där skillnader i mönstret av väggar och skiljeväggar är acceptabla. Fördelen med träskivor är den låga kostnaden för material, så de används i badrum och olika tvättstugor. I detta fall bildar ramen två intilliggande vertikala brädor som fäster vid väggarna eller golvet och taket. Det är också tillåtet att montera ramkorten horisontellt. Därefter sätter de in mot de vända brädorna. Rammen kan också tillverkas av ett bräde och sys på en eller två sidor med motstående brädor och ställer dem i en vinkel på 90 °. Fasadplattor är fasta med naglar och skruvar. Rammen kan också göras av timmer med en tjocklek av 2-3 gånger större än styrelsen. I detta fall skärs spåret av brädan i stången och sätts in i den. En sådan ram är gjord i både vertikalt och horisontellt utförande. Användningen av denna typ av ram kan du integrera dörrar, fönster och olika öppningar i partitionen. För beklädnad använder hyvlat bräda, vars sidoytor bearbetas för att skapa ett spårkamslås. Denna konfiguration eliminerar utseende av luckor som ett resultat av torkplattor.

Rampartitioner

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

Denna typ av skiljeväggar används där det inte finns något behov av att binda till strålbärarens väggar och struktur. Om väggarna är plasterade från insidan, täckt med gipsskivor eller målat, behandlas ytan på rampartitionen på samma sätt. Kostnaden för materialet, den här typen av skiljeväggar är den mest ekonomiska, eftersom ramen är såg obevägt timmer eller bräda, vars kostnad är markant lägre än för planerat timmer. Dessutom är skivan mönstrad med plywood eller orienterad strandbräda (OSB), och kostnaden för detta material är märkbart lägre än för foder eller golvbräda. En annan fördel med rampartitioner är möjligheten att justera ljudabsorptionen. Detta uppnås genom att införa ljudabsorberande material inuti ramen.

Egenskaper för fastsättning av olika typer av partitioner

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

Det bästa sättet att fixa barformade och planka partitioner mot väggen är ett tunga och spårlås. Spåret är gjord i form av spår på väggen, och kullen är skuren vid ändarna av brädan. Med denna metod för installation kan du harmoniskt komma in i partitionen in i rummet. Om den här installationsmetoden av någon anledning inte är lämplig, skapa ett skelett av ett hyvlat trä, skära ett spår i det och vid ändarna av brädorna eller virket, som fyller partitionen, skär korset. Om skiljans utseende kan skilja sig från inredningen i rummet, är de ostressade stängerna fästa på väggarna som en ram, och brädet är fäst på dem med naglar eller skruvar.

Ljudisolering, motståndskraft mot råd, mögel och eld

Vid val av en partitionstyp är det nödvändigt att överväga kraven på ljudisolering, liksom effekten av aggressiva faktorer – fukt, mögel, öppen eld. Det är omöjligt att öka ljudisoleringen av barformade skiljeväggar på grund av att båda sidorna är en del av husets inre. Därför begränsas ljudisoleringen av tjockleken på det trä eller brädor som skiljeväggen är gjord av. Ljudisolering av trä- och ramväggar kan ökas genom att installera ljudabsorberande element – mineralull, skumplast, skumgummi. Undantagen är träpartitionerna, vars båda sidor har en direkt inverkan på det inre av huset.

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

För att öka resistansen hos skiljeväggar för att elda, ruttas och mögel, brädor och balkar behandlas med speciella ämnen. Första gången detta görs innan partitionen är monterad, den andra innan den slutliga poleringen. Om polering inte behövs utförs ombearbetning efter installationens slut och upprepas sedan en gång var 3-5 år.

Infoga delar och partitionskrympning

Ingångsfönster, dörrar och olika bågar är gjorda beroende på typ av partition. Om partitionen är gjord av plankor eller ved, så skärs en öppning i den och ett hölje är installerat. Lådan är fastsatt med ett spårlås och beroende på partitionens konfiguration kan spåret klippas på brädor eller skarv samt på höljet. Denna låda behövs för att kompensera för partitionens säsongsminskning och öka styrkan. Fönstret eller dörren är inte fäst vid partitionen själv, men till höljet med skruvar. För att bädda in dessa element i en rampartition tar de bort höljet och omarbetar ramen, vilket skapar en öppning av önskad storlek. Därefter monteras ett fönster eller en dörr, då partitionen sys upp med hänsyn till nya element.

När du skapar partitioner i ett hus från en bar, är det nödvändigt att ta hänsyn till materialets säsongsmässiga krympning (krympning). I torra rum är höjden från golv till tak något mindre än i de där luftfuktighetsnivån periodiskt ökar. Dessa rum har kök, vardagsrum, sovrum, badrum och badrum. För att kompensera för krympningen av skiljeväggarna på brädorna eller virket, läggs varje rad med naturlig isolering, till exempel jute eller lin. Överdelen av skiljeväggen är något lägre än taket (skillnaden beror på plankens eller timmerns fuktighet, flödet av frisk luft i rummet, medeltemperaturen och andra faktorer). I de flesta fall, tillräckligt stor skillnad i 2 centimeter. För att dölja gapet är det syt med en dekorativ sockel.

Slipning och dekorativa beläggningar

Inre partitioner i ett trähus med egna händer

Efter bearbetning av hyvlat trä med skyddande ämnen stiger ett lag av stapel på det, vilket dramatiskt försämrar utseendet på partitionen. Dessutom gör det i processen att skapa partitioner ofta misstag, på grund av vilka inte alla timmer eller brädor passar exakt. Slipning eliminerar dessa nackdelar. För slipning använd olika bandsågare, men de tillåter dig att hantera ytan på partitionen inte närmare än 10-20 cm från någon av kanterna. Därför måste partitionens kanter slipas manuellt. Efter slipning rengörs partitionen av damm och lack. Vid behov, tillsätt olika färgämnen till lacken.

Partitionen är också målade, plasterad med tapeter eller kakel, plastering, och orsakar också olika dekorativa beläggningar. Att måla partitionen första kitt, sedan rengöras med emery papper. För väggmålning är skivväggen fri från damm och primerad med lim. Detta förbättrar tapetens kvalitet. För plaster eller klistermärken använder du plastförstärkande nät, såväl som polyuretanlim. Användning av cementlim är inte önskvärt, eftersom det under bearbetningen av säsongens torkning förändrar ytan på partitionen sin storlek, vilket leder till sprickbildning och avlägsnande av limet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *